Ασφαλής μεταφορά κρασιού στη βαλίτσα

malavida

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Καλησπέρα,θέλω να ρωτήσω πώς μεταφέρετε κρασιά στη βαλίτσα σας στο αεροπλάνο? Την άλλη εβδομάδα ταξιδεύω στο εξωτερικό και θέλω να αγοράσω 1-2 κρασιά ώστε να τα φέρω πίσω Ελλάδα. Έχω διαβάσει ότι υπάρχει ειδικές θήκες (wineskin) ,ωστόσο επικοινώνησα με τον Έλληνα προμηθευτή και μου είπε ότι η ελάχιστη ποσότητα αγοράς είναι 100 τεμάχια και με παρέπεμψε σε 2-3 κάβες στην Αθήνα επειδή πρόσφατα αγόρασαν τις συγκεκριμένες θήκες απο αυτόν. Μπήκα στην ιστοσελίδα των συγκεκριμένων σημείων αλλά δεν βρήκα στον online κατάλογο τους κάτι σχετικο με το wineskin..τους έστειλα πάντως e-mail πριν από λίγο και θα περιμένω την απάντηση τους. Εσείς προσωπικά χρησιμοποείται κάποια θήκη?
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Εγω εχω μεταφερει λαδι ως εξης: Κατ' αρχην τυλιξα το καθε μπουκαλι ξεχωριστα με αυτο το υλικο που τυλιγουμε τα ευθραυστα (ξερεις, αυτο με τις φυσαλιδες αερα) και μετα και τα δυο μαζι σε πολλες σακουλες του σουπερ μαρκετ. Εφτασαν μια χαρα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Έχω μεταφέρει πολλές φορές μπουκάλια κρασί. Αν δικαιούμαι δωρεάν αποσκευή, σχεδόν πάντα θα τη φορτώσω με τουλάχιστον ένα μπουκαλάκι αλκοολούχου. Βάζω το καθένα σε πλαστική σακούλα και τυλίγω το καθένα με πυτζάμες και όποιο άλλο ρούχο δεν με ενδιαφέρει να πάρει κόκκινο χρώμα (προτιμώ το κόκκινο κρασί). Τα τοποθετώ στο κέντρο της βαλίτσας, μακριά από σκληρά αντικείμενα. Σταυρώνω τα δακτυλάκια μου και αν στον ιμάντα των αποσκευών δεν δω πλημμύρα, έχω πετύχει :clap:.
Μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποιο ατύχημα.
 

malavida

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις! Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο..έαν αγοράσω π.χ ένα μπουκάλι κρασί από τα duty free του αεροδρομιου ( λ.χ Μαδρίτη) , επιτρέπεται να το χω στην χειραποσκευή ή κι αυτό πάει υποχρεωτικά στη βαλίτσα? Το λέω γιατί έχω διαβάσει πως ο,τι είναι αγορασμένο από τα duty free ,ακόμα και εαν ανήκει στην κατηγορία των απαγορευμένων ειδών( βλ. υγρά) επιτρέπεται να μπει στην χειραποσκευή(πάντα μέχρι ενός ορίου γιατί έαν κουβαλάς 3-4 κρασια στη χειραποσκευή,θα ξεπεράσεις το επιτρεπόμενο βάρος)
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.712
Likes
14.779
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
άν εννoεις ότι από Μαδριτη επιστρέφεις τότε και βέβαια επιτρέπεται να πάρεις καί κρασί και οτιδήποτε άλλο υγρό
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Η σακούλα από το duty free δεν χρειάζεται καν να μπει σε χειραποσκευή. Ανάλογα με την πολιτική της αεροπορικής εταιρίας για τις χειραποσκευές μπορεί να θεωρηθεί ως έξτρα χειραποσκευή ή όχι. Τα duty free μπορούν να πουλήσουν συγκεκριμένο αριθμό μπουκαλιών ανά επιβάτη και ανάλογα με τον προορισμό - νομίζω.
 

malavida

Member
Μηνύματα
11
Likes
0
Τέλεια!! Θα ρωτήσω και την iberia με την οποία ταξιδεύω για το τι ισχύει. Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες! :)
makisg,ναι,εννοώ να αγοράσω κάποιο κρασί από το αεροδρόμιο της Μαδρίτης την ημέρα που θα πετάξω πίσω για Ελλάδα
 

karfitsa

Member
Μηνύματα
4.542
Likes
8.031
Αγόρασε ενα,δύο από κατάστημα του αεροδρομίου.Εκεί σου σφραγίζουν την σακούλα μαζί με απόδειξη αγοράς.Κράτα τα έξω μέχρι τον έλεγχο και μετά βάλτα στην χειραποσκευή.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom