Ταϋλάνδη Λόγοι να πάτε και να μην πάτε

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.935
Bangkok.jpg

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΩ ΤΑΫΛΑΝΔΗ
1. Γιατί είναι μία χώρα πολύ φθηνή. Θα φάτε, θα πιείτε, θα κάνετε αγορές και μασάζ σε απίστευτα χαμηλές τιμές και θα μείνετε σε καταλύματα που ούτε το φανταζόσασταν, σε τιμές αντίστοιχες με αυτές απλών ενοικιαζομένων διαμερισμάτων στην Ελλάδα.
2. Γιατί είναι ένα πολύ κουλ μέρος που συγκεντρώνει εναλλακτικούς τύπους, backpackers, νέους απʼ όλα τα μέρη της γης που παραμένουν, κάποιες φορές για μήνες ολόκληρους στην Ταϋλάνδη. Με το χαλαρό κλίμα που επικρατεί δεν θα καταλάβεις πόσο εύκολα θα γνωριστείς με ένα σωρό κόσμο και θα βρεθείς να κάνεις παρέα με άτομα από όλη την υφήλιο.
3. Για την κουζίνα. Ενδιαφέρουσα, άλλοτε καυτερή και πικάντικη, αλλά πεντανόστιμη ακόμα και αν πρόκειται για τα φαγητά που πουλάνε οι πλανόδιοι.
4. Για το περίφημο ταϋλανδέζικο μασάζ. Αναλόγως του γούστου και της τσέπης, μπορείτε να το απολαύσετε είτε στο χαλαρωτικό spa ενός ξενοδοχείου, είτε στα τοπικά μαγαζιά στους δρόμους, είτε ακόμη στην παραλία… Σε όλες τις περιπτώσεις πολύ πιο φθηνά (όπως αναφέρθηκε και παραπάνω) απʼ ότι στην Ελλάδα
5. Γιατί είναι η ιδανική εισαγωγή για επόμενα ταξίδια σας στην Ασία. Θα πάρετε μία γεύση από Ασία χωρίς να πέσετε κατευθείαν στα βαθιά, όπως θα συνέβαινε αν πηγαίνατε για παράδειγμα στην Ινδία.
6. Για την εναλλαγή των εικόνων που θα σας προσφέρει: Από την μία άπειρα νησιά βγαλμένα λες από ταινία, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, βουδιστικοί ναοί, χρυσά παλάτια, αγορές και παζάρια, ενδοχώρα γεμάτη βλάστηση και φιλικούς ανθρώπους. Από την άλλη, πολυτελή ξενοδοχεία και μοντέρνα malls στην πρωτεύουσα για όσους τους λείψει η αίσθηση της μεγαλούπολης και τους προκύψει η ανάγκη να απολαύσουν ένα ακριβό δείπνο ή ένα κοκτέϊλ σε ένα στυλάτο roof garden αλά ευρωπαϊκά/αμερικανικά.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΩ ΤΑΫΛΑΝΔΗ
1. Γιατί βαβούρα, πλαστικές καρέκλες, φωτεινές επιγραφές νέον, μουσική από άλλες δεκαετίες, άπειρα παρκαρισμένα μηχανάκια και μεθυσμένοι νεαροί τουρίστες είναι συχνά η εικόνα που θα δείτε σε κάποια από τα πιο γνωστά παραθαλάσσια τουριστικά θέρετρα, αλλά και στην πρωτεύουσα.
2. Γιατί πρόκειται για μία χώρα που η πορνεία και η ομοφυλοφιλία είναι εντελώς απενεχοποιημένα. Αν σας σοκάρει να βλέπετε λευκούς γηραιούς (ή μη) κυρίους αλά μπρατσέτα με ντόπια –συχνά ανήλικα- κοριτσάκια και ντόπιους νεαρούς ντυμένους ως drug queen να κυκλοφορούν στους δρόμους (οι δεύτεροι κυρίως βράδυ), τότε η Ταϋλάνδη δεν κάνει για σας.
3. Γιατί σε αντίθεση με την εντυπωσιακή εικόνα που παρουσιάζουν τα διάσπαρτα νησιά στον Κόλπο του Andaman, οι θάλασσες δεν έχουν αυτά τα κρυστάλλινα διαυγή νερά που ίσως περιμένετε από ένα λεγόμενο “εξωτικό προορισμό”.
 

olga sdo

Member
Μηνύματα
12
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΙΛΑΝΔΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Οτι πιο βοηθητικο διαβασα ψαχνοντας για Ταιλανδη... ΣΕ 10 δευτερα μου εβαλες σε ταξη τα υπερ και τα κατα!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Στα γιατι να πας να προστεθει ο καταπληκτικος βυθος, φοβερες υποβρυχιες τοποθεσιες για σνορκελ και καταδυση. Και αλλος λογος για να πας, ειναι η δυνατοτητα για island hopping μεχρι τελικης πτωσης.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.728
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom