Ισπανία Μαδριτη

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.656
Likes
50.445
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Καλημέρα σε όλους!!!!
Είχα κλείσει με την προσφορά της Alitalia που γράφετε παραπάνω, για Μαδρίτη για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας και φτάνει ο καιρός!!!!
Είχαμε πάει και το Δεκέμβριο στη Ρώμη, με τα παιδιά και με βοηθήσατε πολύ κάποιοι εδώ μέσα. Βέβαια, πήγαν λίγο κατά δι...λου ό,τι είχα προγραμματίσει γι αυτό τώρα, δεν θέλω να τρελαθώ με την παραμικρή λεπτομέρεια.
Θα ήθελα να ρωτήσω, όμως, αν οι σκέψεις μου για το 4ήμερο είναι καλές ή δεν αξίζουν. Πάμε για 1η φορά!!!!
1η μέρα, φτάνουμε γύρω στις 11, μένουμε στην Gran Via σε διαμέρισμα πολύ κοντά στην Plaza Espana. Πάμε περπατώντας στη Mercado San Miguel, τρώμε γυρνάμε, ξεκουραζόμαστε και πάμε στις 5 στο Πράδο, που είναι δωρεάν μέχρι τις 7. Μετά, δεν ξέρω, αν έχετε κάτι στο νου σας.....
Το Σάββατο πρωί, έκλεισα δωρεάν walking tour στις 11 και μετά, λέμε να κάνουμε και το panoramic bus tour. Έψαξα για tapas tours και είναι πανάκριβα!!!!! Οπότε, το ξεχνάμε. Μπορούμε να πάμε σε κάποιο άλλο μέρος.
Την Κυριακή, έχουμε γήπεδο. Atletico-Barcelona!!!! Αν έχει καλό καιρό και προλάβουμε, μπορούμε να πάμε στο πάρκο Ρετίρο.
Τη Δευτέρα, λέω να πάμε Τολέδο, που βλέπω ότι θα έχει καλύτερο καιρό. Τί προτείνετε; Να πάμε με τρένο, με λεωφορείο ή με οργανωμένο γραφείο (στη Μαδρίτη); Το γραφείο μου έδωσε τιμή 25 για ενήλικες και 20 για τα παιδιά.
Τέλος, θέλω πολύ να παρακολουθήσω φλαμένκο. Έχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο ή να δω στο tripadvisor; Αξίζει ή όχι;
Οποιαδήποτε πρόταση είναι καλοδεχούμενη.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Γενικά, δεν ξέρω γιατί, αλλά με φοβίζει λίγο η Μαδρίτη, νομίζω ότι είναι τεράστια και δεν ξέρω αν θα μας φάνε όλο το χρόνο οι μετακινήσεις.

Α, ξέχασα. Προτάσεις για φαγητό, αν έχετε υπόψη σας μέρη ή περιοχές για οικογενειακές καταστάσεις.....
Με το καλο να πατε στην αγαπημενη Μαδριτη,αν θελετε διαβαστ την ιστορια μου. Φαγητο πολυ καλο και στο la Barracca πολυ κοντα στην Gran Via.
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
οι δωρεαν ωρες ηταν δραμα. μονο αν ημουν τελειως απελπισμενη.
η γκερνικα ειναι απιστευτη.
ο μπος ειναι ο αγαπημενος μου αλλα ειχε απιστευτα πολυ κοσμο.
 

xameno_rouxo

Member
Μηνύματα
121
Likes
12
μια ερωτηση για τις μετακινησεις στην Μαδριτη
θα μεινω στην περιοχη nuevos ministerios,πως θα παω στο αεροδρομιο στο Τ1 στις 5 το πρωι?
 

StamatisK

Member
Μηνύματα
38
Likes
31
Επόμενο Ταξίδι
Λισσαβωνα
Ταξίδι-Όνειρο
Αγια Περουπολη
@aathena1971 :

Το Mercado San Miguel (και αυτό ισχύει για όλα τα δημοφιλή φαγάδικα στο κέντρο της Μαδρίτης) το Σάββατο είναι ο απόλυτος ορισμός του «πατείς με – πατώ σε» Ντόπιοι και τουρίστες ανακατεμένοι σε πυκνότητα που θυμίζει ποδοσφαιρικό γήπεδο, τραπέζια φυσικά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα μόνο κάτι πάγκοι συνήθως χωρίς καθίσματα και για να βρεις μέρος να σταθείς μάλλον πιθανότερο είναι να πιάσεις το λόττο. Απίστευτα ζωντανό, απίστευτα γραφικό και ενδιαφέρον αλλά για να πας με παιδιά να φας και μάλιστα μετά από ταξίδι …. δεν ξέρω. Φαντάσου ότι εμείς (η γυναίκα μου και εγώ) πήραμε τα φαγητά στο χέρι και φάγαμε καθισμένοι στα σκαλάκια έξω περιμετρικά του κτιρίου της αγοράς (που και εκεί χαμός γίνονταν). Η εμπειρία βέβαια παρά την ταλαιπωρία ήταν εξαιρετική. Τουλάχιστον έτσι ήταν όταν πήγαμε εμείς μέσα Νοεμβρίου.

Στο Πράντο πήγαμε και μείς Σάββατο απόγευμα 5 με 7 που είχε την δωρεάν είσοδο και το αποτέλεσμα ήταν να ξαναπάμε και την Κυριακή το πρωί πληρώνοντας εισιτήριο για να το δούμε κανονικά σαν άνθρωποι γιατί το Σάββατο μόνο μια πολύ γενική ιδέα προλάβαμε να πάρουμε ανάμεσα από λεφούσια Κινέζων.

Αντίθετα για την Γκερνικα στο Ρέινα Σοφία, την Κυριακή η δωρεάν είσοδος είναι από τις 13:30 το μεσημέρι μέχρι τις 7:00 το απόγευμα και προλαβαίνεις άνετα να δείς πολλά πράγματα. Η Γκέρνικα είναι φυσικά το κορυφαίο κομμάτι αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα για να δεί κανείς.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.476
Likes
28.919
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
μια ερωτηση για τις μετακινησεις στην Μαδριτη
θα μεινω στην περιοχη nuevos ministerios,πως θα παω στο αεροδρομιο στο Τ1 στις 5 το πρωι?
Κανονικά από το Nuevos Ministerios ξεκινάει η γραμμή 8 του μετρό, που πηγαίνει στο αεροδρόμιο. Την εποχή αυτή όμως (μέχρι τέλη Απρίλη) είναι κλειστή για εργασίες ανακαίνισης. Σύμφωνα με το site του μετρό:

2. How do I go from Nuevos Ministerios to Aeropuerto T1-T2-T3?
Take Line 6 to Avenida de América and change to Line 4 to get to Mar de Cristal and there take EMT Line SE2 to Aeropuerto T1-T2-T3.

Υπάρχει και η εναλλακτική που δε γράφει το site, να πάρεις το Cercanias C1 για Terminal 4, κι από κει το shuttle που συνδέει τα terminals.

Όλα αυτά δεν λειτουργούν όμως στις 5 το πρωί. Οπότε η λύση σου είναι ταξί (Hail-O) ή UBER.
 

aathena1971

Member
Μηνύματα
81
Likes
45
Που το λέει για τις εργασίες του μετρό; Όλη η γραμμή 8 είναι κλειστή;
StamatisK, ναι, το φαντάστηκα κι εγώ ότι θα γίνεται χαμός, αλλά έτσι κι αλλιώς θα βγούμε να περπατήσουμε προς τη Σολ (φαντάζομαι) και είπα ότι την Παρασκευή θα είναι πιο χαλαρά (....... ελπίζω).
Θα δούμε, βλέποντας και κάνοντας.
 

aathena1971

Member
Μηνύματα
81
Likes
45
Ευχαριστώ, το είδα....
Όσο χάρηκα για το μετρό της Μαδρίτης, που είναι πανεύκολο να πας από και προς το αεροδρόμιο, οπουδήποτε..... Πόσο άτυχη μπορεί να είμαι;
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.450
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom