Κίνα Ραντεβού στο Πεκίνο

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Βγαίνουμε από το σταθμό και καταλαβαίνεις αμέσως ότι βρίσκεσαι σε πρωτεύουσα, ή τουλάχιστον σε πολύ πολύ μεγάλη πόλη!!! Τεράστιος ο σταθμός, συνεχείς ανακοινώσεις και μιλιούνια κόσμος να κυκλοφορεί!!! Εμείς τα ταλαίπωρα να σερνόμαστε.. μας βλέπει ένας επιτήδειος οδηγός και μας λέει να μας πάει στο χόστελ μας με 200yuan.. Αρχίζω να τον ακολουθώ εγώ με βρίζει η Γ!!

-Πού πας βρε χαϊβάνι με τον κάθε τυχάρπαστο;;; Εκεί έχει πιάτσα ταξί, πάμε να πάρουμε ένα κανονικό!!
-Αφού λέει ότι κι αυτός μπορεί να μας πάει...
-Ναι!! Με 200yuan!!! Πάμε στην πιάτσα!!
-Ώχου...... ως εκεί;;; Ποιός περπατάει ως εκεί;;;

Το ως εκεί ήταν 35 βήματα ακριβώς!! Το οποίο όμως εμένα μου φαινότανε 35 χιλιόμετρα.. και τελικά το ταξί μας πήρε 20 yuan!!! Σιγά το πράγμα μωρέ ένα μηδενικό διαφορά!! Τί αξία έχει ένα μηδενικό;;
Δε ξεκινήσαμε καλά σκέφτομαι.. Ακόμα δε πατήσαμε το πόδι μας στο Πεκίνο και πήγαν να μας κλέψουν!!

Πήγαμε στο χόστελ που είχαμε κλείσει, το οποίο ήταν πάρα πολύ ωραίο και βρισκόταν σε ένα πολύ οικογενειακό hutong.. και ξεραθήκαμε στον ύπνο. Ξυπνήσαμε κατά τις 12 το μεσημέρι και κινήσαμε για απαγορευμένη πόλη.. Αφού τελειώσαμε κι από κει θέλαμε να πάμε στο Drum Tower και στο Beihai park που ήταν 2 στάσεις με το μετρό. Ξεκινάμε να περπατάμε και μας σταματάει ένας Κινεζούλης με τρίκυκλο!!

-Τέτοιο δεν έχουμε πάρει!!:rolleyes: λέω στη Γ

Του λέμε που θέλουμε να πάμε και κανονίζουμε τιμή στα 3yuan!!
Ανεβαίνουμε πάνω μες στην καλή χαρά και με το που ξεκινάμε τσουπ!! άλλος ένας Κινεζούλης με τρίκυκλο!!
Μας κάνουνε νόημα να χωριστούμε.. στην αρχή αρνηθήκαμε, μετά κάνω κουμάντο εγώ και λέω πως η τιμή δεν αλλάζει.. 3 yuan!!;) Ναι ναι αυτοί!!! Ξαναλέω εγώ 3 ΟΧΙ 30!!! Ναι ναι πάλι αυτοί!!:clap::clap:
Χωριζόμαστε!!
Και δώστου να πατάνε γκάζι τα μηχανάκια κι εμείς να γελάμε, να περνάει μια το ένα μπροστά μια το άλλο, μετά να πάνε δίπλα δίπλα και να πιανόμαστε χεράκι χεράκι με τη Γ και να τραγουδάμε "βγαίνει η Κατερίνα βόλτα στην Αθήνα", να βγάζουμε φωτό η μία την άλλη και να τραβάμε βιντεάκια!!!:photographer:
Πάρα πολύ ωραία ήταν!! Εν τω μεταξύ μας πήγαιναν και μέσα από κάτι hutong απίστευτα!! Σαν τουρίστας δε τα βρίσκεις με τίποτα.. Μέχρι και μέσα από αυλές σπιτιών μας πέρασαν! Πολύ ωραίες και ατόφιες σκηνές..

Κι εκεί που χάζευα την καθημερινότητα των ντόπιων γκαζώνει ο δικός μου!! Προσπερνάμε τη Γ κι αρχίζω να την κοροϊδεύω για το πόσο καλό driver έχω εγώ!! Αλλά ο driver μάλλον την είδε Σουμάχερ και έχασα απ' το οπτικό μου πεδίο τη Γ.

-Εντάξει, να του λέω, είσαι γρήγορος!! Κόψε τώρα!!
Τίποτα αυτός.. να στρίβει μια εδώ και μια εκεί..
-Κόψε βρε παλαβέ!! Έχασα τη Γ λέμε!!:mad:

Παίρνει μια τελευταία στροφή και σταματάει.
Ουφ!! Επιτέλους!! Κάθομαι αναπαυτικά στο τρίκυκλο και περιμένω... Εγώ δηλαδή νόμιζα ότι περιμέναμε τους άλλους.. αλλά αυτός μου κάνει νόημα να κατέβω!!

-Πού να κατέβω καλέ;;; Drum Tower είπαμε;;;
Να επιμένει αυτός ότι φτάσαμε..
-Πού φτάσαμε χριστιανέ μου;;; Βλέπεις κανέναν Drum Tower εδώ;;; Μέσα στις ερημιές που με έφερες;;
Αυτός να επιμένει!! Να μου λέει ότι από δω θα στρίψω στον επόμενο δρόμο και σε 200 μέτρα είμαι εκεί!!
-Ε ωραία!! Πήγαινέ μας τότε!!:icon_evil::icon_evil:

Κατηγορηματικά όχι αυτός..
Ότι είναι πολύ κοντά κι ότι μπορούμε να πάμε και με τα πόδια.. Και για να μου εξηγήσει καλύτερα μου κάνει νόημα να τον ακολουθήσω.. Τον ακολουθώ το άμοιρο σε μια ρεματιά:eek: για να μου δείξει το δρόμο και κάπου εκεί αρχίζουν να μου βρωμάνε πολύ τα πράγματα εμένα..:confused::confused: Νωρίς το μυρίστηκα!!:oops::oops: Λαγωνικό σας λέω!! Στο FBI έπρεπε να με είχαν πάρει εμένα..:bleh:
Κάπου εκεί λοιπόν συνειδητοποιώ ότι είμαστε στη μέση του πουθενά, γύρω μας έχει μόνο γκρεμισμένα σπίτια, δε κυκλοφορεί ψυχή κι είμαι μέσα σε μια άνυδρη ρεματιά!!!:eek::mad::confused: Τέλεια!!!:clap::clap: Πέτυχα τζακ ποτ!!:xalara::xalara: Κι ενώ το μυαλό μου δουλεύει με χίλια κι ο Driver μου εξηγεί πόσο κοντά είναι αυτό που θέλω να πάω, ακούω και τον ήχο από το άλλο μηχανάκι...

Με το που σταματάει στην κορυφή της ρεματιάς αρχίζω να φωνάζω στη Γ όσο πιο ήρεμα, γλυκά κι ευδιάθετα μπορώ:innocent: (για να μη καταλάβει τίποτα ο Driver)

-Γ!! Μην έρθεις εδώ κάτω!!
-Τί είπες;; (και κατεβαίνει από το τρίκυκλο) Τί κάνεις καλέ εκεί κάτω;;;
-Γ!! Μην έρθεις εδώ κάτω!!! Θα ανέβω εγώ!!
-Καλέ τί κάνετε εκεί κάτω εσείς;;;:rolleyes::rolleyes: Στάση για ξεκούραση;;;;) χαχαχαχα Σου γυάλισε ο driver;;; και ξεκινάει να κατεβαίνει μαζί με τον δικό της driver!!!

Σκατά!!!:mad::mad: σκέφτομαι.. Καθώς κατεβαίνει της εξηγώ τί έχει παιχτεί σε πολυυυυυ ήρεμο και χαλαρό τόνο και μένει να με κοιτάζει..
Αρχίζω εγώ τις γλύκιες στους Κινέζους για να μας πάνε στον προορισμό μας και που να περπατάμε τώρα.. Τίποτα αυτοί.. και ζητάνε τα λεφτά τους.. Βγάζει η Γ 3 yuan και τους τα δίνει. Τα κοιτάνε αυτοί και μας τα πετάνε στα μούτρα!!!:eek: Δώσε λέω από 3 στον καθένα.. Βγάζει η Γ άλλα 3 κι αυτοί εξαγριώνονται, μας τα πετάνε κι αρχίζουν να φωνάζουν!!!:icon_evil::icon_evil:
Τί φάση;; σκέφτομαι.. Ζητάω τον λόγο (ευγενικά ακόμα:innocent:) και μου βγάζει ο ένας μια καρτούλα από την τσέπη του και μου δείχνει 300 yuan αμοιβή έκαστως!!!! Δηλαδή 600 yuan για μια απόσταση 2 λεπτά!!!:eek::eek: Αυτό ήταν!! Γουρλώνω τα μάτια:shock: κι αρχίζω να φωνάζω και να ωρύομαι!!:mad: Να τους βρίζω μια στα αγγλικά και μια στα ελληνικά και να πετάμε ο ένας στον άλλο τα λεφτά!! Με τον ένα έπιασε, λούφαξε σε μια γωνιά (μάλλον ήταν πρωτάρης!) ο άλλος έγινε πυρ και μανία!!! Να φωνάζει αυτός να φωνάζω κι εγώ!! Να έρχεται κατά πάνω μου κι εγώ εκεί αγέρωχη, στο ύψος μου να ψάχνω να βρω το δίκιο μου (τρομάρα μου!!!)

-Κίτσο κόψε λίγο.. χαλάρωσε γυαλίζει το μάτι του!!:mad:
Το λαμβάνω υπόψη και συνεχίζω....
-Κίτσο κόψε κοιτάζει το τσαντάκι μου...
...................
-Κίτσο μέσα στο τσαντάκι έχω λεφτά και τα διαβατήρια...

Τα διαβατήρια;;;;;;;;; Ουπς.. Η μαγική λεξούλα!! Άντε λεφτά να μας κλέψουν.. αλλά τα διαβατήρια;;
-Λοιπόν λέω τη Γ, ανάμεσα στα βρισίδια στον Κινέζο, σιγά σιγά αρχίζουμε να περπατάμε προς τα πάνω να βγούμε μέσα από τη ρεματιά.. Εγώ θα συνεχίζω να φωνάζω σ'αυτούς για να τους καθυστερήσω.. εσύ βγες πάνω και βγάλε 100 yuan από την τσάντα!!

Γίνονται που λέτε έτσι τα πράγματα και με το που φτάνουμε πάνω δίνω τα 100 yuan στον ''άγριο'' κάνουμε μεταβολή και φεύγουμε..

-Κίτσο μας ακολουθούν!!:cry::cry:
-Και οι δύο;;
-Όχι μόνο ο ένας...
-Ο άγριος;;
-Όχι, ο άλλος..
-Καλά χ****ν αυτόν.. Θα φύγει..;)

Δε ξέρω αν έφυγε αυτός.. αλλά σίγουρα φύγαμε εμείς!!!

Και βγαίνουμε στον κεντρικό.. και τελικά μας είχαν προωθήσει μόνο τη μία από τις δύο στάσεις του μετρό..


(συνεχίζεται....)
 

Fenaki1981

Member
Μηνύματα
77
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!
Ιιιιιιιιιιιιιιιιι....... Αληθεια;;;;;; τετοιο ξενοδοχειο σας εκλεισα;;;;;; εμ με το αγχος κ την αγωνια που ειχα εκεινη την ωρα κ με τα 5€ που μου ειπες να βρω..τι να εκανα;;; αν θυμαμαι καλα υποτιθεται πως ηταν κ απο τα καλα σε αυτην την τιμη.:eek::eek: Την επομενη φορα θα ειμαι πιο προσεκτικη...το υποσχομαι..:p:pΕπισης σε ευχαριστω για την διαφημιση που μ'εκανες κικακι μου.... :clap::clap: Οσοι πιστοι προσελθετε..:p:p
 

demie

Member
Μηνύματα
409
Likes
795
Γελάω με το στυλ σου κ τους διαλόγους σας, αγχώνομαι με τις περιπέτειές σας, συγχίζομαι με τη συμπεριφορά κάποιων κινέζων, ανακουφίζομαι με τις λύσεις σας... απλά απολαμβάνω την ιστορία σας!!!
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Βρε μ' έχετε καταγχώσει!!! Από την άλλη έχω γελάσει πολύ!!! Πάντως δεν γίνεται ταξίδι χωρίς αναποδιές! Στο τέλος τα σκέφτεσαι όλα και γελάς... Για συνέχισε......
 

Christinaa

New Member
Μηνύματα
1
Likes
2
Φενακι μην απολογεισαι...σιγα να μην ηταν αυτο το ξενοδοχειο που τους εκλεισες :) τις μαζεψε ο κινεζος και τις πηγε στο σταβλο του και ηθελε και εγγυηση :):):):)
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Παίρνουμε λοιπόν τα ποδαράκια μας (σίγουρα πράγματα) και πάμε στο Drum Tower και στο Bell Tower, κάνουμε βόλτες στα hutong και αναθεματίζουμε την ώρα και τη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο Πεκίνο.. Από την πρώτη μέρα κιόλας μας είχαν κοροϊδέψει 2 φορές (μια με το ταξί και μια με τα τρίκυκλα) και πήγαν να μας κλέψουν.. και ειδικά στη δεύτερη περίπτωση λίγο έλειψε να φάμε και ξύλο!! :rolleyes-80::rolleyes-80:
Συνειδητοποιούμε ότι πολύ φτηνά τη γλιτώσαμε και υποσχόμαστε στους εαυτούς μας ότι δε θα ξαναφήσουμε κανέναν παλιοκινέζο πρωτευουσιάνο να μας πιάσει τον κώλο!!:icon_evil::icon_evil:

Επιστρέφουμε το βράδυ στο χόστελ και αρχίζουν τα σχέδια για την επόμενη μέρα.. Σινικό Τείχος!!!:xalara: Είχα ενημερωθεί εγώ για τις σχετικές διαδρομές και τα διαφορετικά σημεία προσέγγισης οπότε άρχισα το ψήσιμο..:bbq:

-Για πες Γ!! Που θέλεις να πάμε αύριο;;;
-Τί εννοείς;;; Στο Σινικό Τείχος δεν είπαμε ότι θα πάμε;;
-Ναι βρε παιδί μου.. σε ποιο κομμάτι εννοώ!!
-Αααα έχουμε και διαφορετικές επιλογές δηλαδή;;; Ιδέα δεν έχω..
-Αλήθεια;; Άκου τότε που το έψαξα.. Λοιπόν υπάρχουν 5-6 διαφορετικά σημεία προσέγγισης.. Το πιο γνωστό, κοντινό και τουριστικό είναι το Badaling αλλά εμάς δε μας ενδιαφέρει αυτό..
-Γιατί;;;
-Τι γιατί καλέ Γ;; Γιατί είναι το πιο τουριστικό!! Εκεί που πάνε όλοι θα πάμε κι εμείς;;; Εμείς θα πάμε σε κάτι πιο αυθεντικό!!:cool::cool: Η επόμενη πιο εύκολη λύση είναι να πάμε στο Mutianyu το οποίο είναι κι αυτό αρκετά τουριστικό.
Αλλά εγώ σκεφτόμουνα να πάμε στο Jiankou.. λέει στον οδηγό ότι είναι από τα πιο αυθεντικά μέρη και ότι δεν έχει αποκατασταθεί σχεδόν καθόλου αυτό το κομμάτι, οπότε έχει πολλά χαλάσματα!!:rolleyes::rolleyes:
-Είναι επικίνδυνο δηλαδή;;
-Ε κι εσύ τώρα, επικίνδυνο!! Αναφέρει στον οδηγό ότι πρέπει να προσέχουν οι πεζοπόροι γιατί γίνονται κάτι κατολισθίσεις που και που,:eek::eek: ειδικά όταν βρέχει, κι ότι πρέπει να προσέχεις που πατάς για να μην καταρρεύσουν κάποια κομμάτια..:oops::oops: αλλά σιγά τώρα..;)
-Τι σιγά ρε Κίτσο;; Είπαμε να δούμε το Σινικό Τείχος αυθεντικό, όχι να γκρεμοτσακιστούμε κιόλας!!!:mad::mad::confused::eek: Άκυρο!! Πάμε στο επόμενο..

-Πφφφ πάμε στο επόμενο! Huanghua Cheng!! Kι αυτό είναι πολύ αυθεντικό κομμάτι, πάρα πολύ ανηφορικό και χωρίς ιδιαίτερη αναστήλωση.. Για να φτάσουμε εκεί πρέπει να πάρουμε ένα λεωφορείο, να κατεβούμε σε μια στάση, να περπατήσουμε μέχρι μια άλλη στάση κι από κει περνάει ένα λεωφορείο που δεν έχει νούμερο αλλά θα γράφει τον προορισμό!!!:bounce:
-Σε τι γλώσσα;;;:mad::mad:
-Ε στα κινέζικα!! Τοπικά λεωφορεία είναι αυτά, δεν είναι τουριστικά!!
-Κι ότι θα αναγνωρίσουμε δηλαδή εμείς τις ζωγραφιές τους για να σταματήσουμε το σωστό λεωφορείο.. αυτό μου λες!!:icon_evil::eek::mad:
-Θα ρωτήσουμε βρε παιδί μου!! Πωπω την καταστροφή φέρνεις...:rolleyes: Και μετά λοιπόν από αυτό το λεωφορείο θα πούμε στον οδηγό που θέλουμε να πάμε και θα μας αφήσει αυτός σε ένα ρέμα.. Εμείς θα ακολουθήσουμε την πορεία του ρέματος μέχρι να συναντήσουμε ένα πέτρινο μονοπάτι!! Θα πάρουμε αυτό το μονοπάτι και μετά από 1 ώρα θα φτάσουμε στο Σινικό Τείχος!!! Τί λες;;;:clap::clap:
- :mad::mad::confused::icon_evil::eek::eek::oops::confused::confused::oops::mad:
Τρελάθηκες μωρέ;;;;;;;; Τί είναι αυτά που λες;;; Θες να χαθούμε στα βουνά και στα λαγκάδια της Κίνας και να μη μας βρούνε ποτέ;;;
-Πωπω!! Άκου εκεί να χαθούμε... Η υπερβολή στο μεγαλείο της!!!:p Τελευταία προσφορά.. Jinshanling!! Ωραίο κομμάτι, 4-5 ωρίτσες πορεία τη μία μέρα κι άλλες τόσες την επόμενη και με εύκολη σχετικά πρόσβαση..
-Τί εννοείς τη μια μέρα και την άλλη;;
-Α ναι!! Δε σου είπα!! Διάβασα ότι μπορείς να διανυκτερεύσεις το βράδυ στο Σινικό στους διάφορους πύργους που έχει.. Κάποιοι βέβαια την πέφτουνε και χύμα πάνω στο Τείχος αλλά εμείς δεν έχουμε ούτε sleeping bag μαζί μας ούτε τίποτα..:(:(
-Σωστά!! Ότι αν είχα δηλαδή μαζί μου θα κοιμόμουνα εκεί!! Λοιπόν επειδή πολλές βλακείες σε άφησα να πεις και πόνεσαν τ΄ αυτιά μου, θα πάμε στο Mytianyu!! Τέλος!!
- :klaps:
-Μην κλαις... Τί πρόσβαση έχει αυτό;;
-Παίρνουμε το λεωφορείο 867 από το σταθμό και μας πάει κατευθείαν εκεί...
-Ωραιότατα!!!:cool: Μια χαρά επιλογή και κάθομαι κι ακούω τόση ώρα τις βλακείες σου!!!
-Μα....:cry::cry::cry:
-Δεν ακούω τίποτα!! Αύριο Mutianyu με το λεωφορείο 867..

(Συνεχίζεται....)
 

erodios

Member
Μηνύματα
90
Likes
254
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι, αλλά μην περιμένουμε πάλι ένα μήνα για την επόμενη δόση μας. Είμαστε πλέον εξαρτημένοι από τη συγκεκριμένη εξιστόρηση! :) :p
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
Ε όχι πάνω στο καλύτερο!! Γιατί τόσο λίγο;;
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Φρέσκια και απολαυστική η γραφή σου, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον της ιστορίας σου! Μπράβο, συνέχισε!

Να σε ρωτήσω καναδυό πεζά πράγματα:
1) Πού μείνατε στο Luoyang?
2) Πού μείνατε (την πρώτη φορά) στο Pingyao? (Η δεύτερη, μάλλον αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγήν! :haha: )
3) Στο Mountain Huashan πας με λεωφορείο ή θα πηγαίνατε με ταξί?
4) Πώς ήταν τα Longmen Caves?
5) Η επικοινωνία με την αδελφή σου πώς έγινε? Facebook, Google & Gmail ξέρω ότι δεν λειτουργούν. Το Viber ή το Skype λειτουργούν?
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Φρέσκια και απολαυστική η γραφή σου, κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον της ιστορίας σου! Μπράβο, συνέχισε!
Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!!

1) Πού μείνατε στο Luoyang?
Το ξενοδοχείο στη Luoyang ήταν το μοναδικό που κλείσαμε επιτόπου από το mail της ξαδέρφης μ.. οπότε δεν το έχω!

2) Πού μείνατε (την πρώτη φορά) στο Pingyao?
http://www.booking.com/hotel/cn/pin...roup_adults=2&sb_price_type=total&type=total&

3) Στο Mountain Huashan πας με λεωφορείο ή θα πηγαίνατε με ταξί?
Από τη Xian είχε ιδιωτικό λεωφορείο που έφευγε από το σταθμό των τρένων και από εκεί που σε άφηνε έπαιρνες ταξί για να σε πάει στο χωριό Huashan. Γι αυτό το λόγο θέλαμε να πάμε με τρένο κι εμείς αλλά οι γλυκούληδες οι Κινέζοι μας έστειλαν στα ΚΤΕΛ τους.. οπότε πάει το Hua Shan!! Αν και έβρεχε κιόλας εκείνη τη μέρα οπότε..

4) Πώς ήταν τα Longmen Caves?
Πολύ όμορφα!! Και η τοποθεσία και το ίδιο το μνημείο.. Εντυπωσιακό και με πάρα πολύ καθαρές γραμμές που τα έβλεπες πεντακάθαρα ακόμα κι από την απέναντι όχθη του ποταμού.. Και από την άλλη πλευρά είχε κι έναν πολύ όμορφο ναό πάνω σε ένα λόφο με οργιώδη βλάστηση.. Επίσης τα Longmen Caves είναι ανοιχτά και το βράδυ και φωτισμένα κάτι που φαντάζομαι θα είναι πολύ εντυπωσιακό!! Θέλαμε να πάμε ξανά βράδυ αλλά δε μας έβγαινε στο πρόγραμμα..:(

5) Η επικοινωνία με την αδελφή σου πώς έγινε?
Το ταξίδι έγινε το 2014 όπου τότε αγνοούσα παντελώς την ύπαρξη viber και τα σχετικά... Η επικοινωνία γινόταν αποκλειστικά με skype και yahoo.
 

kitsos!

Member
Μηνύματα
356
Likes
1.448
Επόμενο Ταξίδι
αζορες
Ταξίδι-Όνειρο
περου
Ξυπνήσαμε την επόμενη μέρα και κινήσαμε για το σταθμό να βρούμε το λεωφορείο μας, το 867, που θα μας πήγαινε στο Mutianyu..
Φτάνουμε εκεί, πανικός από κόσμο, παντού λεωφορεία και το δικό μας να φεύγει σε 15 λεπτά σύμφωνα με τις πληροφορίες μου!! Διακτινιζόμαστε στις τέσσερις γωνιές του σταθμού κι αρχίζουμε να ψάχνουμε!! Σε κάποια φάση με φωνάζει η Γ..

-Κίτσο Κίτσο!! Εδώ εδώ!! Έλα από εδώ είναι!!
-Πού το ξέρεις, είδες το νούμερο;;
-Όχι αλλά αυτή η Κινέζα φωνάζει Great Wall Mutianyu!! Έλα γρήγορα μη το χάσουμε!!
-Ώπα ώπα περίμενε.. Δε θα μας ξαναπιάσουν κορόιδα οι Κινέζοι..:cool:

Πλησιάζω την Κινέζα και τη ρωτάω
-Ποιο λεωφορείο πάει Mutianyu;
Μου δείχνει ένα και μας κάνει νόημα να βιαστούμε γιατί σε 10 λεπτά φεύγει.. Κοιτάω το ρολόι μου, καλό σημάδι.. κι αυτό που θέλουμε εμείς σε 10 λεπτά φεύγει..

-Και πάει στο Mutianyu;; επιμένω εγώ.
-Ναι ναι!! αυτή και να μας σπρώχνει σχεδόν να μπούμε..

Τελευταία ερώτηση..
-Και πιο νούμερο είναι αυτό το λεωφορείο;;
-Το 876!! :welcome:
-Τέλεια!!:eek::eek: Γ, αυτό είναι το λεωφορείο μας!!o_O:oops: Μπες!!:haha::haha::bleh:

Μπαίνουμε στο λεωφορείο, βρίσκουμε δυο θέσεις, καθόμαστε και φυσικά ξερενόμαστε στον ύπνο!! Είχαμε βλέπετε 1,5 ώρα διαδρομή οπότε ήταν ότι πρέπει για έναν υπνάκο.. Κάποια στιγμή με ξυπνάει η Γ..

-Κίτσο!! Σήκω φτάσαμε!!
-Φτάσαμε;; Κιόλας;; Πωπω.. Ακόμα λίγο να κοιμηθούμε δε γίνεται...
-Άντε ξύπνα!! Εμάς περιμένουν για να κατεβούμε.. Άντε!!
-Καλά μόνο εμείς κατεβαίνουμε εδώ;; Όλοι οι άλλοι που πάνε;;
-Πού να ξέρω ρε Κίτσο.. Κατέβα τώρα και μας φωνάζουν!!

Εγώ ήμουνα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.. Κατεβαίνω από το λεωφορείο, με χτυπάει ο ήλιος στα μάτια και δε μπορούσα να δω τίποτα..
-Πω πω τί αντηλιά είναι αυτή;; Δε μπορώ να δω τίποτα μπροστά μου!! Ούτε καν το Σινικό Τείχος!!:rolleyes::confused::oops: Βγάλε καμιά φωτό ρε Γ γιατί εγώ δε μπορώ..
-Ρε Κίτσο τι να σε πω τώρα... Ούτε εγώ το βλέπω το Σινικό!!:pirate1:

Γυρίζουμε το κεφάλι μας από τη μία, γυρίζουμε από την άλλη.. πουθενά το Σινικό!! Ούτε σαν ιδέα δεν υπήρχε.. Το μόνο που υπήρχε ήταν ένας τύπου αυτοκινητόδρομος και καμιά 10 ταξιτζήδες γύρω μας να μας πουλάν και να μας αγοράζουν, να μας δείχνουν χάρτες και φωτογραφίες από το Τείχος!!
Αρχίζω εγώ σιγά σιγά να ξυπνάω και να προσπαθώ να καταλάβω τι έχει παιχτεί!! Παίρνω το χάρτη από έναν οδηγό και τον ρωτάω που είμαστε..
Αυτός να συνεχίζει τα δικά του.. Κι έτσι το Τείχος κι αλλιώς το Τείχος, κι εδώ είναι ωραία, κι εκεί είναι ωραία κι εγώ μπορώ να σας πάω παντού!!:airplane:

-Που είμαστε καλέ μου άνθρωπε;;; εσωτερικά έξαλλη εγώ αλλά προσπαθώ να το παλέψω ακόμα μέσα μου..
Μου δείχνει στο χάρτη που είμαστε κι έρχεται η επόμενη ερώτηση..
-Και πόσο μακριά είμαστε από το Mutianyu;;
-Καμια ώρα..:eek::eek: Γύρω στα 70χλμ..:mad::mad:, έρχεται η απάντησή του για να με αποτελειώσει..

Πολλαπλά εγκεφαλικά..
Εγώ να ψάχνω το τι έγινε:reading:, ο Κινέζος να προσπαθεί να μου πουλήσει την καλύτερη εκδρομή κι η Γ να βγάζει φωτογραφίες και να προσπαθεί να εντοπίσει το Σινικό Τείχος!! Και τελικά βρίσκω επιτέλους το 'λάθος'! Το λεωφορείο που μας έμπασε η Κινέζα ήταν το 876 ενώ εμείς θέλαμε το 867:bash: που θα μας πήγαινε ακριβώς στον προορισμό μας..

Και τώρα;;
Οι ταξιτζήδες να έχουν πέσει πάνω μας με τα μούτρα και να μας πουλάνε εκδρομές στο Jinshaling και στο Simatai, που ήταν μακριά μεν πολύ όμορφα δε, σε εξωφρενικές τιμές της τάξεως των 400-500yuan!! Εμ βέβαια.. γιατί όχι;; Είδαν εκεί δυο χαϊβανάκια,:hug: δυο χαζοτουρίστριες στη μέση του πουθενά (για άλλη μια φορά).. τί θα έκαναν;; Θα τους τα έσκαγαν σίγουρα για να τους πάρουν μακριά από κει... Αλλά δε μας ήξεραν καλά!! Είχαμε κι είχαμε περάσει εμείς 12 μέρες στην Κίνα!! Αυτό θα μας πτοούσε;; Σιγά μη τους έδινα τα όμορφα μου yuan τόσο εύκολα!!!:icecream:

Και ξεκινάει ένα ταξίδι που λέτε.. να ψάχνουμε εμείς κόσμο να ρωτήσουμε, να συνεννοηθούμε, να σταματάμε λεωφορεία για να μας πάρουν, να μπαίνουμε μέσα σε καταστήματα και βενζινάδικα για να μας πούνε τι εναλλακτικές έχουμε.. Και μαζί μας είχαμε και την ουρά μας να ακολουθεί.. Ποιά ουρά;; Τους ταξιτζήδες ντε!! :shark1:

Βέβαια... Ήταν 5 ταξιτζήδες που μας είχαν πάρει στο κατόπι.. Όπου πηγαίναμε εμείς, όποιον ρωτούσαμε είχαμε κι αυτούς από πίσω μας να τους πιπιλάνε το μυαλό να μη μας δώσουν πληροφορίες για να βγάλουν κι αυτοί τα προς το ζην!! Κι όλοι να ακούνε μια αυτούς μια να βλέπουν εμάς.. και στο τέλος μας έδειχναν τα κοράκια ως τη μόνη λύση!!! Εμένα να έχουν αρχίσει να με πιάνουν τα νεύρα μου, αλλά και το στραβό μου ταυτόχρονα και να λέω εγώ μ΄ αυτούς δεν πάω!!

Αυτή η ιστορία κράτησε 2,5 ώρες!! Εμείς στον αυτοκινητόδρομο πάνω κάτω κι από πίσω μας τα 'κοράκια'!! Τελικά βλέπω στον ορίζοντα ένα ξενοδοχείο.. εκεί θα πάμε λέω!!
Και όντως αποδείχτηκε σωτήρια επιλογή καθώς μέσα στο 4αστερο ξενοδοχείο δε μπήκαν οι ταξιτζήδες και μπορέσαμε επιτέλους να βγάλουμε άκρη!! Κλείσαμε λοιπόν prive ταξί που θα μας πήγαινε στο Mutianyu, θα μας περίμενε εκεί 3-4 ώρες (όσες χρειαζόμασταν) και στη συνέχεια θα μας επέστρεφε στο χόστελ μας στο Πεκίνο και όλα αυτά στην τιμή των 220yuan!! Μια χαρά!! :xalara::xalara:
Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι λογικό να έπεσε τόσο η τιμή αφού τις 2,5 ώρες που περιπλανιόμασταν θα είχαμε διανύσει τη μισή απόσταση....

(συνεχίζεται....)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.782
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom