crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156

H ιστορία αυτή εξελίχθηκε τον Οκτώβριο με πρωταγωνιστές εμένα και την κοπέλα μου. Το ταξίδι κλείστηκε μέσα αρχές Ιουλίου με πτήσεις από Αθήνα για Βαρσοβία και επιστροφή 15 μέρες μετά από Μπρατισλάβα με τιμή 110€ περίπου και οι δύο.
Στις 12 Οκτώβρη φύγαμε στις 5 το απόγευμα από το Βενιζέλος και άφιξη στο Μόντλιν της Βαρσοβίας στις 7 παρά τέταρτο ώρα Πολωνίας χωρίς κανένα πρόβλημα με την αλλαγή του καιρού να είναι αισθητά διαφορετικός από την Αθήνα αφού φύγαμε με 25 βαθμούς και φτάσαμε με 2!!
Από εκεί πήραμε modlin bus για κέντρο χωρίς να έχουμε κλείσει από το ίντερνετ, βρήκαμε θέση χωρίς πρόβλημα και μετά από 45 περίπου λεπτά ήμασταν στο Palace of culture και με τα πόδια πήγαμε στο διαμέρισμα που είχαμε κλείσει εκεί κοντά.
IMG_3129.JPG

Λόγω κούρασης κάναμε μια μικρή βόλτα κάτω από το διαμέρισμα είχε λίγη ζωή για φαγητό κάτσαμε σε ένα ωραίο ιταλικό και πήγαμε για ύπνο.
Την επόμενη μέρα ξεκινήσαμε νωρίς για την παλιά πόλη από την οδό Nowy Świat και Krakowskie Przedmieście για να φτάσουμε μέχρι την παλιά πόλη.
IMG_3148.JPG
IMG_3155.JPG
IMG_3164.JPG
PA130015.JPG
PA130032.JPG
PA130039.JPG


Φτάσαμε στην παλιά πόλη με μια στάση για ένα γρήγορο πρωινό κ καφέ στην αλυσίδα negro δεν έλεγε κάτι γενικά και σαν τιμές μου φάνηκαν περίπου Αθήνας. Στις 11 στο Sigismund's Column είχε ραντεβού για free walking tour στην παλιά πόλη. Ξεκινήσαμε κ περάσαμε περίπου στις 2 ώρες γρήγορα, ο ξεναγός ήταν φοβερός και πολύ επικοινωνιακός.
IMG_3187.JPG
PA130093.JPG
PA130121.JPG
PA130138.JPG

Μετά ήρθε η ώρα για φαγητό και πήγαμε στο podwale για πιερόγκι και παϊδάκια χωρίς να μας εντυπωσιάζει το φαγητό, γενικότερο πρόβλημα στην Πολωνία!
Η επιστροφή προς το διαμέρισμα γίνεται περιμετρικά από την παλιά πόλη και με στάση στο Muzeum Powstania Warszawskiego. Φτάνουμε και καθόμαστε να ξεκουραστούμε γιατί και η επόμενη μέρα έχει πάλι πολύ περπάτημα.
PA130188.JPG
PA130201.JPG
PA130204.JPG
PA130226.JPG
PA130244.JPG
IMG_3254.JPG

 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Την τρίτη μέρα του ταξιδιού με πρωινό ξύπνημα ξεκινήσαμε πάλι με τα πόδια προς την παλιά πόλη αυτή την φορά από άλλο δρόμο. Κατευθυνθήκαμε προς το μουσείο Σοπέν φτάσαμε στον ποταμό Βιστούλα προχωρήσαμε παράλληλα του για να δουμε και το μουσείου του Κοπέρνικου. Σήμερα το ραντεβού για το free walking tour ήταν στις 11 και μισή στο ίδιο σημείο αλλά αυτή την φορά θα βλέπαμε την Πράγα! Αφού φτάσαμε νωρίτερα στην παλιά πόλη κάναμε μια ακόμα βόλτα για να δούμε και κάποια σημεία μόνοι μας και κάτσαμε για καφέ στην πλατεία της χωρίς ακόμα να έχει πολύ κόσμο.
IMG_3271.JPG
PA140322.JPG
IMG_3280.JPG
IMG_3289.JPG
IMG_3293.JPG

Πήγαμε λοιπόν στο σημείο συνάντησης με ξεναγό πάλι τον ίδιο! Αφού μας καλημέρισε και άρχισε να ρωτάει όλα τα άτομα που είχαμε μαζευτεί (που ήμασταν αρκετοί από ότι είπε και ο ίδιος) από που είμαστε και διάφορες πληροφορίες για μας, μας λέει ότι οι λύσεις που έχουμε για να πάμε στην περιοχή της Πράγας είναι είτε με την συγκοινωνία είτε με τα πόδια. Όλοι επιλέξαμε το περπάτημα και έτσι περάσαμε την γέφυρα για να φτάσουμε στην απέναντι μεριά του ποταμού. Μας είπε να προσέχουμε αρκετά με τις φωτογραφικές μας και τα κινητά για να μην γίνει κάτι, εγώ προσωπικά δεν ένιωσα κάποιο φόβο αλλά αυτό μπορεί και να είναι θέμα τύχης.
Ξεκινήσαμε από μια εβραϊκή εκκλησία μας εξήγησε την ιστορία της και συνεχίσαμε. Μπαίναμε μέσα σε αυλές σπιτιών που στους τοίχους φαίνονταν ακόμα οι τρύπες από τις σφαίρες του πολέμου. Φαίνεται καθαρά ότι η περιοχή δεν έχει καμία σχέση με την υπόλοιπη πόλη αλλά είναι αυθεντική! Επίσης ενώ μπορεί να έβλεπες μεγάλες πολυκατοικίες μας εξήγησε ότι μέσα πολλά σπίτια δεν είχαν ούτε τουαλέτα. Ακόμα μας είπε ότι στην περιοχή γενικά κατοικούν οι περισσότεροι χούλιγκαν της Λέγκια, και σε μια αυλή που μπήκαμε και μας είπε ότι φωτογραφίες θα βγάλετε μόνο όταν σας πω εγώ είδαμε τύπους γηπεδικούς, σπασμένα μπουκάλια, τέρματα ποδοσφαίρου και διάφορα τέτοια. Οι 2,5 ώρες πέρασαν γρήγορα και αποφασίσαμε να φύγουμε από την Πράγα, που εμένα προσωπικά ήταν από τις πιο ωραίες εμπειρίες του ταξιδιού, με το μετρό και να φτάσουμε ως το παλάτι όπου και φάγαμε σε μια καντίνα τα λουκάνικα μας και ήπιαμε τις μπύρες μας.
IMG_3298.JPG
IMG_3301.JPG
PA140367.JPG
PA140373.JPG

Αφού το στομάχι γέμισε είπαμε να συνεχίσουμε με μία βόλτα στο εθνικό μουσείο της Πολωνίας και στο μουσείο του πολωνικού στρατού μπήκαμε λίγο στον προαύλιο χώρο βγάλαμε και κάποιες φώτο και φύγαμε καθώς στο πρόγραμμα είχαμε να φτάσουμε ως το πάρκο Łazienki. Πολύ όμορφο πάρκο με αρκετό κόσμο σκιουράκια πάπιες και πολύ πράσινο. Αξίζει να το χαρείς πολύ περισσότερο από όσο εμείς. Κάτσαμε σε ένα από τα πολλά παγκάκια του να ξεκουραστούμε βγάλαμε φωτογραφίες και σιγά σιγά καθώς νύχτωνε ξεκινήσαμε για επιστροφή στο διαμέρισμα για φαγητό και ξεκούραση γιατί την επόμενη μέρα είχε πρωινό ξύπνημα για αναχώρηση προς Κρακοβία.
PA140388.JPG

IMG_3321.JPG
PA140424.JPG
PA140438.JPG
IMG_3340.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Ξυπνήσαμε νωρίς και κοντά στις 9 ήμασταν στον σταθμό των λεωφορείων της Βαρσοβίας. Στις 10 ήταν η αναχώρηση και ξεκινήσαμε για το πρώτο μας ταξίδι με τα polski bus. Μετά από περίπου 5 ώρες ήμασταν στην Κρακοβία και με τα πόδια πήγαμε στο διαμέρισμα μας που ήταν στα 5 περίπου λεπτά με τα πόδια από εκεί. Αφού αφήσαμε τα πράγματα μας ψάξαμε στο ίντερνετ για κάποιο μαγαζί να φάμε για το μεσημέρι στην παλιά πόλη. Βρήκαμε το pod nosem κοντά στο κάστο wawel δεν ήταν φθηνό αλλά μάλλον ήταν το καλύτερο φαγητό του ταξιδιού. Πήραμε ελάφι πάπια και μια τέλεια μακαρονάδα με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Αφού το στομάχι έστρωσε για τα καλά ξεκινήσαμε τις βόλτες στην παλιά πόλη και γυρίσαμε προς το διαμέρισμα για ξεκούραση.
IMG_3699.JPG
IMG_3361.JPG

Την επόμενη μέρα κάναμε το πρώτο μας free walking tour στην Κρακοβία. Σημείο συνάντησης η St. Florian’s Gate. Υπήρχε μια ψιλοβροχή και δεν ήμασταν αρκετά άτομα. Η ξενάγηση ξεκίνησε και από την αρχή για κάποιο λόγο δεν ενθουσιαζόμασταν ίσως μας άρεσε και είχαμε συνηθίσει τον προηγούμενο ξεναγό στη Βαρσοβία δεν ξέρω συνεχίσαμε όμως να πηγαίνουμε στην παλιά πόλη και να μαθαίνουμε κάποια πράγματα για αυτή. Το τέλος έπρεπε να είχε ξενάγηση στο κάστρο της Βαβέλ όμως ένας κυριακάτικος μαραθώνιος είχε κλειστούς τους δρόμους και για να περάσουμε απέναντι έπρεπε να περιμένουμε περίπου στη μισή ώρα ή να πάμε αρκετά πιο κάτω για να περάσουμε και έτσι η ξεναγός αποφάσισε να σταματήσουμε εκεί! Αφού τελείωσε το τουρ είχα προγραμματίσει να πάμε και σε ένα δεύτερο στην εβραϊκή συνοικία αλλά λίγο λόγο του καιρού λίγο το ότι δεν μας άρεσε το πρώτο το αφήσαμε και συνεχίσαμε με φαγητό και γλυκό. Αφού τελειώσαμε πήγαμε για μια μπύρα και επιστροφή στο διαμέρισμα για ύπνο.
PA160447.JPG
IMG_3395.JPG
PA160499.JPG
PA160500.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Ξύπνημα και πρωινό στο χέρι από τα μαγαζιά του εμπορικού που είναι δίπλα στον σταθμό των λεωφορείων και των τρένων και παίρνουμε λεωφορείο για το χωριό Oświęcim και τα μουσεία του Άουσβιτς και Μπιρκενάου. Είχαμε κλείσει τα εισιτήρια από το ίντερνετ όπως και για τα μουσεία με ξενάγηση στα αγγλικά. Αφού μπήκαμε συγκεντρωθήκαμε μας μοίρασαν τα ακουστικά και ξεκινήσαμε. Η ξεναγός σε έκανε με την αφήγηση της να νιώθεις ότι κάθε βήμα το ζήσεις και πραγματικά ήταν από τις πιο σκληρές εικόνες του ταξιδιού που όμως δεν νομίζω ότι πρέπει να πας στην περιοχή και να μην το δεις. Στο μουσείο του Μπιρκενάου μεταβήκαμε με λεωφορείο και γυρίσαμε με τον ίδιο τρόπο μαζί με την ξεναγό. Γεμάτοι εικόνες και μια σχετική παγωμάρα κάτσαμε να περιμένουμε το λεωφορείο σε ένα παγκάκι επιβιβαστήκαμε και πήραμε τον δρόμο της επιστροφής. Η συνέχεια της μέρας είχε τις βόλτες στην παλιά πόλη για φαγητό και αγορά αναμνηστικών.
PA170511.JPG
IMG_3407.JPG
IMG_3411.JPG
IMG_3443.JPG
IMG_3455.JPG
PA170539.JPG
IMG_3500.JPG
IMG_3504.JPG
IMG_3514.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Η τελευταία μας γεμάτη μέρα στην Κρακοβία ξεκινάει με ίδιο πρωινό αλλά διαφορετικό προορισμό και μεταφορικό μέσο. Αυτή τη φορά παίρνουμε τρένο για το χωριό Wieliczka και τα αλατωρυχεία. Τα εισιτήρια του τρένου τα αγοράσαμε από τα εκδοτήρια την προηγούμενη μέρα του μουσείου όμως τα είχαμε κλείσει από το ίντερνετ. Αφού φτάσαμε στο χωριό περπατήσαμε λίγο μέχρι το μουσείο και πήγαμε στα εκδοτήρια για να δείξουμε την κράτηση μας και να πάρουμε τα κανονικά μας εισιτήρια και να αγοράσουμε και το αυτοκολλητάκι που θα μας επέτρεπε να φωτογραφίζουμε. Το κατέβασμα είχε πάρα μα πάρα πολλές σκάλες και σε έπιανε μια ζαλάδα αλλά τα καταφέραμε! Και πάλι είχαμε κλείσει με ξενάγηση και έτσι αρχίσαμε το περπάτημα και τις φωτογραφίες καθώς ακούγαμε τις περιγραφές. Μετά από περίπου 3 ώρες βγήκαμε και πάλι πήγαμε στο σταθμό των τρένων για την επιστροφή στην πόλη.
IMG_3542.JPG
IMG_3604.JPG
IMG_3651.JPG

Φτάνοντας και πάλι στο σταθμό των τρένων πήραμε τα μέσα για να πάμε στην εβραϊκή συνοικία kazmiriez για να φάμε κάτι και να κάνουμε ένα ακόμα free walking tour. Αφού φάγαμε τους βρήκαμε μπροστά από την παλιά συναγωγή και ξεκινήσαμε για 2,5 περίπου ώρες φτάνοντας μέχρι το εργοστάσιο του Σίντλερ που απέξω έμοιαζε με γραφεία εταιρείας, μέσα λόγο χρόνου δεν προλάβαμε να μπούμε. Το πιο σκληρό σημείο του τουρ ήταν όταν φτάσαμε στην πλατεία με τις καρέκλες, το είχα διαβάσει εδώ το ήξερα αλλά όταν το βλέπεις από κοντά παγώνεις. Γενικά η περιοχή ήταν πολύ ωραία με πολλά μαγαζιά και άξιζε η βόλτα προς τα εκεί. Στη συνέχεια πήγαμε να περπατήσουμε και το κάστρο της Wawel αφού την πρώτη μέρα δεν το καταφέραμε και σιγά σιγά να πάρουμε τον δρόμο για την επιστροφή στο διαμέρισμα με αρκετές στάσεις για τις τελευταίες φωτογραφίες μέσα στην παλιά πόλη και φαγητό. Η επόμενη μέρα θα μας έβρισκε εκτός Πολωνίας μετά από 7 μέρες.
PA180010.JPG
PA180020.JPG
PA180031.JPG
IMG_3664.JPG
PA180070.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Τελευταίο ξύπνημα λοιπόν στην Πολωνία παίρνουμε ένα καφεδάκι στο χέρι και ετοιμαζόμαστε για το σταθμό των λεωφορείων όπου στις 9 και 20 έφευγε το λεωφορείο μας για Βουδαπέστη. Το λεωφορείο βέβαια άργησε να έρθει πάνω από μια ώρα και έτσι το ταξίδι μας ξεκίνησε κοντά στις 11 παρά. Δεν μπορείς όμως να πεις και τίποτα όταν για το δρομολόγιο αυτό έχεις δώσει λίγο πάνω από 3,5€ το άτομο!! Ξεκινάμε λοιπόν με πρώτη στάση λίγο πριν τα σύνορα για ανεφοδιασμό. Περνάμε την Σλοβακία με ωραία τοπία βουνά ποταμάκια βροχή και ομίχλη. Γρήγορα περάσαμε στην Ουγγαρία και περίπου στις 5 το απόγευμα φτάσαμε στην Βουδαπέστη. Από εκεί με μετρό πήγαμε στο διαμέρισμα μας όπου ήταν κοντά στην όπερα, αφήσαμε πράγματα και ξεκινήσαμε να πάμε προς το Δούναβη για βαρκάδα. Πήγαμε με την εταιρία legenda που είχαν πει πολλοί στο φόρουμ και όντως άξιζε. Ήδη μέσα από το καραβάκι και τις πρώτες εικόνες της πόλης που βλέπαμε είχε αρχίσει να μας αρέσει, και μετά από περίπου μια ώρα και κάτι αρχίσαμε τις βόλτες με τα πόδια. Αφού περπατούσαμε είδαμε ένα ουγγρικό εστιατόριο με κόσμο και είπαμε να το τιμήσουμε. Φοβερό φαγητό τα σαλάμια η γκούλας όλα τέλεια και σε καλές τιμές. Αφού φάγαμε λοιπόν συνεχίσαμε προς το διαμέρισμα για ξεκούραση γιατί η επόμενη μέρα είχε πολύ περπάτημα.
IMG_3779.JPG
IMG_3789.JPG
IMG_3802.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Πρώτο ξύπνημα στη Βουδαπέστη λοιπόν και ξεκινάμε για να δούμε όσα περισσότερα μπορούμε. Πρώτη στάση η liberty square και μετά η βασιλική του Αγίου Στεφάνου με ενδιάμεση στάση πρωινό. Σε ένα ουγγρικό με μενού που διάλεγες στρούντελ σαλάμια καφέ και χυμό με 10€ περίπου το άτομο. Φάγαμε και συνεχίσαμε προς την εβραϊκή συναγωγή αλλά επειδή είχαμε δει αρκετά στην Πολωνία δεν θέλαμε και εκεί έτσι απλά βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες από την ευθεία του δρόμου και συνεχίσαμε προς το ουγγρικό εθνικό μουσείο και στο μουσείο εφαρμοσμένων τεχνών στρίψαμε για να φτάσουμε στον Δούναβη. Περπατούσαμε παράλληλα στον ποταμό για να φτάσουμε ως την Great Market Hall όπου χαζέψαμε τα μαγαζάκια και στους 2 ορόφους και φάγαμε. Βγήκαμε από την οδό vaci και και φτάσαμε ως το ουγγρικό κοινοβούλιο.
PA200096.JPG
IMG_3815.JPG
PA200108.JPG
IMG_3865.JPG
IMG_3874.JPG
PA200133.JPG
PA200183.JPG

Από εκεί μιας και είχε πιάσει και ψιλόβροχο πήραμε μετρό για να βγούμε στην μεριά της Βούδας και στον λόφο Γκελέρτ. Πήγαμε να ξεκινήσουμε να ανεβαίνουμε αλλά επειδή το ψιλόβροχο γινόταν κανονική βροχή είπαμε να κάτσουμε σε ένα καφέ εκεί κοντά μήπως και σταματήσει. Μετά από λίγη ώρα είχαμε απλά ψιχάλα οπότε και ξεκινήσαμε, κάναμε μια στάση στα Γκελέρτ baths να ρωτήσουμε τιμές κλπ κ ίσως λόγο καιρού αν είχαμε μαζι μας μαγιό να καθόμασταν αφού δεν είχαμε όμως συνεχίσαμε για τον λόφο μέσα από το πάρκο. Όσο ανεβαίναμε η θέα γινόταν ακόμα ωραιότερη με την καλύτερη να είναι στην κορυφή. Κάτσαμε να χαζεύουμε και σιγά σιγά αφού άρχισε να νυχτώνει πήραμε τον δρόμο της επιστροφής από την πίσω μεριά αυτή την φορά. Περάσαμε την γέφυρα της Ελισάβετ και συνεχίσαμε ως το διαμέρισμα για ξεκούραση.
PA200208.JPG
PA200218.JPG
PA200227.JPG
PA200239.JPG
PA200246.JPG
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Ωραίο ταξίδι !
Σε ευχαριστω που το μοιραζεσαι μαζι μας .
Γραψε αν θέλεις και για κόστος , υπνος , φαγητά , καφεδες κτλ
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Ωραίες επιλογές προορισμών. Μου βάζεις πολλές ιδέες!
Οταν ολοκληρώσεις την ιστορία σου θα ήθελα και εγώ κάποιες λεπτομέρειες, όπως για τα αλατορυχεία στην Πολωνία π.χ. κόστος ξεναγού, η αν έχει επιλογές διαδρομών μέσα στο ορυχείο (διάβασα κάπου) ή στο Αουσβιτς επίσης κόστος ξεναγού;
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, θα προσπαθήσω να γράψω πολλά από αυτά που ρωτήσατε, όσα θυμάμαι και έχω αποθηκευμένα στο mail για να πω την αλήθεια γιατί δυστυχώς άργησα να γράψω την ιστορία σε σχέση με το πότε γυρίσαμε από το ταξίδι και δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες!
Συνεχίζουμε λοιπόν με περισσότερη Βουδαπέστη αλλά με πιο χαλαρή μέρα. Καιρός μια από τα ίδια συννεφιά συχνές ψιχάλες αλλά δεν πτοούμαστε και ξεκινάμε με στόχο τα szechenyi baths. Περπατήσαμε από την όπερα όλη την Andrássy μέχρι την πλατεία ηρώων που κάτσαμε για λίγο να βγάλουμε κάποιες φώτο, ήταν ακόμα νωρίς και δεν είχε κόσμο αλλά όσο περνούσε η ώρα ερχόντουσαν πολλά λεωφορεία. Συνεχίσαμε μέσα στο πάρκο και τα μπάνια. Πήραμε τα εισιτήρια μας με μια καμπίνα βάλαμε τα μαγιό μας και βγήκαμε στην εξωτερική πισίνα. Ήταν η καλύτερη εμπειρία με λίγη ψύχρα έξω και μερικές ψιχάλες και εμείς στην ζέστη που εγώ προσωπικά λατρεύω και δεν ήθελα να βγω. Στην άλλη που είναι η κολυμβητική δεν μας άφησαν να μπούμε γιατί δεν είχαμε σκουφάκι και έτσι πήγαμε στις μέσα μπήκαμε σε όλες αλλά επιστρέψαμε πάλι στην εξωτερική. Μετά από αυτή την χαλάρωση που την χρειαζόμασταν πήραμε τον δρόμο για την επιστροφή στο διαμέρισμα με μια στάση σε ένα ελληνικό σουβλατζίδικο που δεν είμαι υπέρ αλλά τέλος πάντων και γυρίσαμε στο διαμέρισμα για ένα μπάνιο λίγη χαλάρωση και να ντυθούμε καλά γιατί σήμερα είχαμε να πάμε στην όπερα. Πρώτη φορά πηγαίναμε δεν είχαμε καμία επαφή ξανά, στο 5λεπτο η κοπέλα μου είχε βαρεθεί και ήθελε να φύγουμε έκανε λίγη υπομονή όμως γιατί εμένα μου άρεσε και αρκεστήκαμε στο να κάτσουμε ως την μισή περίπου και να φύγουμε για να συνεχίσουμε με ένα ρομαντικό δείπνο στην περιοχή και μετά επιστροφή για ύπνο.
PA210254.JPG
IMG_4038.JPG
IMG_4095.JPG
IMG_4116.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Η επόμενη μέρα ήταν και η τελευταία μας στη Βουδαπέστη και για πρώτη φορά ο καιρός ήταν τέλειος με λιακάδα, πήραμε τους σάκους μας, φάγαμε πρωινό σε ένα καφέ κοντά στο διαμέρισμα και μετά πήγαμε στο σταθμό των τρένων που είχε ντουλαπάκια για αποσκευές να τις αφήσουμε και ξεκινήσαμε για το νησί της Μαργαρίτας με κάποιες στάσεις για φωτογραφίες και αγορές αναμνηστικών. Με το που φτάνουμε νοικιάζουμε ποδήλατα αφήνουμε τα δωράκια μας στον κύριο εκεί και βουρ για βόλτες. Το νησί ήταν πανέμορφο με αρκετό κόσμο να κάνει βόλτες με τα πόδια, με ποδήλατα, με σκυλιά, με παιδιά απ'όλα! Σε μία από τις καντίνες κάναμε και εμείς στάση για να πάρουμε 2 χοτ ντογκ στο χέρι και κάτσαμε στο γρασίδι να τα φάμε και να χαζέψουμε. Μετά από περίπου μια ώρα αφήσαμε τα ποδήλατα και ξεκινήσαμε για την μεριά της Βούδας έχουμε κάτσει και ένα παγκάκι και όπως βγάζουμε φώτος το κοινοβούλιο από την απέναντι μεριά, ωχ κάτι έχουμε ξεχάσει! Την τσάντα με τα σουβενίρ δεν την πήραμε ποτέ, άντε γρήγορα πάλι πίσω μην την έδωσε πουθενά αλλού μην την έχασε μη μη μη... Ευτυχώς την είχε την πήραμε και ξανά προς τα πίσω την Βούδα. Φτάσαμε στο κάστρο ανεβήκαμε με τα πόδια χαζέψαμε την θέα και συνεχίσαμε προς την Matthias Church όπου κάτσαμε για ένα ζεστό κρασί με θέα την Πέστη. Κάτσαμε μέχρι να σουρουπώσει για να δούμε την πόλη ακόμα μια φορά φωτισμένη και ξεκινήσαμε να κατηφορίζουμε για να πάρουμε το μετρό και να πάμε για τον σταθμό των λεωφορείων, όμως το δικό μας λεωφορείο για Πράγα δεν έφευγε από το σταθμό αλλά λίγο πιο κάτω στο δρόμο στην οδό Könyves Kálmán διαγώνια από το γήπεδο της Φερετσβάρος για τους ποδοσφαιρόφιλους. Κάτσαμε σε μια πάμπ εκεί όπου είχε και αρκετούς οπαδούς της ομάδας γιατί από ότι είδα μετά στο ίντερνετ έπαιζαν νωρίτερα αγώνα. Αφού ήπιαμε μερικές μπυρίτσες το λεωφορείο έφτασε και στις 11 και τέταρτο το βράδυ ξεκίνησε για Πράγα που θα φτάναμε στις 6 το πρωί.
IMG_4120.JPG
IMG_4124.JPG
IMG_4125.JPG
IMG_4135.JPG
PA220305.JPG
IMG_4151.JPG
PA220314.JPG
PA220323.JPG
PA220331.JPG
PA220347.JPG
IMG_4174.JPG
IMG_4190.JPG
 

crveno-beli

Member
Μηνύματα
71
Likes
156
Φτάσαμε λοιπόν και στην Πράγα νωρίς νωρίς, ακόμα δεν είχε ξημερώσει και έτσι αποφασίσαμε να κάτσουμε για καφέ και να ανοίξει και λίγο το μάτι και ξεκινήσαμε προς την παλιά πόλη για να καταφέρουμε να την δούμε όσο πιο άδεια. Χαζέψαμε και χαθήκαμε στα στενάκια της, πήραμε από έναν φούρνο το πρωινό μας στο χέρι και συνεχίσαμε ως την γέφυρα του Καρόλου. Όσο πηγαίναμε προς τα εκεί άρχισε να πέφτει ομίχλη και μόλις φτάσαμε ήταν τόση πολλή που δεν βλέπαμε καν το νερό του ποταμού νομίζω δεν είχα ξανά δει τόση ομίχλη. Περπατήσαμε παράλληλα από τον Μολδάβα και φτάσαμε ως το εθνικό θέατρο, συνεχίσαμε για την πλατεία Wenceslas Square Terraces, την οδό Vaclavske namesti και την όπερα και περνώντας από το πάρκο Hlavní nádraží συνεχίσαμε ως το διαμέρισμα μας που ήταν στην περιοχή Zizkov. Αφού τακτοποιηθήκαμε ξανά βγήκαμε στην γύρω περιοχή για φαγητό, πήγαμε σε ένα τσέχικο σαν ταβέρνα ήταν, το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να βρω πως λεγόταν, που είχαμε βρει στο ίντερνετ εκείνη την στιγμή και φάγαμε αρκετά καλά και οικονομικά. Στην συνέχεια πήγαμε στο beer geek που είχε πολλές ποικιλίες μπύρας και μπορούσες να πάρεις μια πεντάδα με μικρές ποσότητες για να πιεις περισσότερες. Σιγά σιγά κουρασμένοι πήραμε τον δρόμο της επιστροφής με τελευταία στάση για γλυκό στο χέρι και ύπνο.
IMG_4208.JPG
IMG_4218.JPG
IMG_4233.JPG
IMG_4251.JPG
IMG_4268.JPG
IMG_4271.jpg
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.594
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom