Αυστρία Ιταλία Κροατία πληροφορίες road trip 6 (2+2+2) διανυκτερεύσεις 2700km

vkotsos

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
road trip στην Αμερική
Καλησπέρα σας!!

Σχεδιάζω εδώ και καιρό να κάνω το πρώτο road trip με τους κολλητούς μου και τρίτο προσωπικό. Θα ήθελα πληροφορίες για το πως να οργανώσω το πρόγραμμα μου από κάποιον που έχει γνώση της περιοχής και από άτομα που έχουν πάει όπως επίσης και προτάσεις για φαγητό και! Βασικά έχω ξεχωρίσει κάποια μέρη που έχω διαβάσει και προσπαθώ να δω ποια θα αποκλείσω γιατί είναι αδύνατο να πάω σε όλα!
Μας αρέσουν τα τοπία, η φύση, ο καφές (σύντομος) και οι δοκιμές στο φαγητό αρκεί να είναι νόστιμο τρώμε και πολύ.


Η διαδρομή https://goo.gl/J5bgLW
6 διανυκτερεύσεις 7 μέρες + την μια μερα (διανυκτέρευση) στο καράβι
2700km
5 άτομα
Budget, max 3000€ (600/άτομο)
Αυτοκίνητο (10lt/100km)
Πάγια πλην διαμονής (950-1000)€
+- την διαμονή(σχεδόν όλες με πρωινό) μας περισσεύει το άτομό περίπου 45€/ημέρα

- Μεγάλη Τρίτη αναχώρηση για Ηγουμενίτσα

- 1η μέρα
15:30 Ancona και παίρνουμε το δρόμο SS76 με κατεύθυνση προς San Gimignano (1η διανυκτέρευση).

-2η μέρα
Πρωινό (έχουμε κλείσει 2 δωμάτια με πρωινό και private parking 150€ σύνολο ) και αναχώρηση από το San Gimignano για Pisa μια σύντομη στάση κάποιων ωρών για τον πύργο της και συνέχεια για την la spezia με σκοπό τα Cinque Terre (vernazza και riomaggiore). Απογευματάκι προς βράδυ στο αυτοκίνητο με προορισμό έξω από την Πάντοβα για διανυκτέρευση σ ξενοδοχείο.

-3η μέρα
Πρωινό στο ξενοδοχείο (έχει γίνει κράτηση με πρωινό και δωρεάν ακύρωση crowne plaza padova 120€ ) και σημερινός προορισμός η Βενετία. Όταν και αν βαρεθούμε θα μπούμε στο αυτοκίνητο με κατεύθυνση το Villach (2 διανυκτερεύσεις λίγο έξω από το villach (140€ ή 230€ ) σύνολο τα 2 βράδια με πρωινό)

-4η μέρα
Πρωινό στα δωμάτια και μονοήμερη εκδρομή στο χαλστατ από παράδρομο και επιστροφή από τον αυτοκινητόδρομο.

-5η μέρα (Κυριακή του Πάσχα)
Πρωινό φόρτωμα το αμάξι και επόμενη στάση Κλάγκενφουρτ για μερικές ώρες και παίρνουμε το δρόμο απο του Ferlach με προορισμό το Bled και αφου δούμε το υπέροχο bled. Τελικός προορισμός το Zagreb ( 2 διανυκτερεύσεις διαμέρισμα με private parking 145€ σύνολο )

-6η μέρα
Βόλτες στο Ζάγκρεμπ

-7η μέρα
Τον μακρύ δρόμο της επιστροφής.

Υ.Γ. έχουμε τις αμφιβολίες μας για το Ζάγκρεμπ και γενικά λόγω ημερών (ίδιες μέρες πάσχα), επειδή θα είμαστε Κυριακή του Πάσχα και Δευτέρα μήπως είναι όλα κλειστά και άδεια η πόλη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση Βασίλης και οι φίλοι του.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.302
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Καλημέρα Βασίλη!
Είναι πολύ φιλόδοξο το πλάνο σου...είναι η αλήθεια :)
Σχετικά με την 2η μέρα επειδή έχω κάνει τις αντιστοιχες διαδρομες είναι σχεδόν αδύνατη να βγει. 7 ωρες είναι περίπου η διαδρομες χωρις καμια σταση και εχει τόσα να δείτε.
Εστίασε σε μια περιοχή. Εγώ θα πρότεινα να μην φτάσετε cinque terre και να κινηθείτε στα χωριά της Τοσκάνης και αντί για Παντοβα να κάνετε την διανυκτερευση στην Φλωρεντια.
Αν κινείται στα χωρια του Chianti προτείνω αυτο
http://www.falorni.it/#&panel1-2
 
Last edited:

vkotsos

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
road trip στην Αμερική
Καλημέρα coco_!
Αρχικά να σ ευχαριστήσω για την συμβουλή σου.
Η δεύτερη μέρα είναι που φοβάμαι και εγώ και θα ζοριστούμε απλώς θέλαμε να πάμε cinque terre έκτος και αν δεν αξίζει. Επίσης έχω σκεφτεί αντί San gimignano να διανυκτερεύσουμε luca που είναι και σχεδόν δίπλα στην πιζα αλλά δεν ξέρω αν αξίζει να χάσουμε το san για ελάχιστη ταλαιπωρία νέα παιδιά είμαστε:) .

Υ.Γ υπάρχει και το πρόβλημα ότι μερικά από τα μέρη που περνάμε οι περισσότεροι από εμάς τα έχουμε επισκεφθεί.
 

coco_

Member
Μηνύματα
1.302
Likes
1.773
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Guatemala
Είναι όμορφα τα cinque terre και γραφικα, απλα πιστεύω ότι θα είναι τόσο μεγαλη η ταλαιπωρία που δεν θα το ευχαριστηθείτε.
Η Luca προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και το βράδυ ήταν πιο ζωντανη απο το san gimignano...βέβαια είχα πάει καλοκαίρι.

Δεν ξέρω και σε ποια μέρη έχετε πάει για να βοηθήσω...Απλά απο προσωπική εμπειρια και το δικό μου πλανο τόσο φιλοδοξο ήταν...με συμμαζεψαν λίγο τα παιδιά εδω μέσα και πάλι στην πορεια αφησα κάποια μέρη απο αυτα που ειχα στο προγραμμα γιατι βλέπαμε ότι δεν εβγαινε.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
To San Giminiano πότε σκοπέυετε να το δείτε; Από τη Βενετία τι περιμένετε να δείτε στις λίγες ώρες μόνο που της δίνετε; Από την Πάντοβα; Και Cinque Terre σε 2 ώρες ούτε για αστείο να μην το λές...

Επίσης, έχεις καταλάβει πόσα υπέροχα μέρη προσπερνάς τελείως;

Γνώμη μου: Άσε τελείως τα δυτικά στην Ιταλία για άλλο ταξίδι, ξεκίνα κατευθείαν από Ancona για Βενετία και μείνε εκεί (ΜΕΣΑ στη Βενετία) 3 βράδια. Από κει, Ljubljana/Bled για άλλες 2 μέρες, και τη διαδρομή Ljubljana-Ελλάδα σπάστη σε δυο κομμάτια με μια διανυκτέρευση, π.χ. στο Βελιγράδι (ή στο Zagreb ή στο Novi Sad).
 

vkotsos

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
road trip στην Αμερική
Το san gimignano μπήκε σαν ενδιάμεσος σταθμός γιατί θέλαμε να παμέ πίζα(1,5 ωρα να χρειαστουμέ για τον πυργο) και cinque terre (όπου υπολογίζω 6 ωρες). Οπότε ενα φαγητό μία βόλτα σας σοκάκια και ξεκούραση μια ενδιάμεση στάση. Πάντοβα δεν θα την δούμε απλώς τυχαίνει το ξενοδοχείο να βρίσκεται σ εκείνο το σημείο. Στην Βενετία θα είμαστε από το πρωί της δεύτερης μέρας μέχρι αργά το απόγευμα(σαν μαρκο, γέφυρα των στεναγμών, βόλτες στα στενά και κάτι πλατειούλες που θυμάμαι αυτά).

Φλωρεντία, Μπολόνια, Λουμπλιάνα είναι κάποια από τα μέρη που δεν μπορούμε να πάμε διότι έχουμε πάει.
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Ειναι πολυ "σφιχτο" το πρόγραμμά σου , μου μοιάζει λίγο σαν να θες να λες απλώς πως εχεις περάσει απο 5-7-17 μέρη χωρίς όμως ούτε να τα γνωρίσεις ούτε να τα απολαύσεις.Βέβαια γούστα είναι αυτά οπότε εσυ διαλέγεις τι θέλεις να κάνεις. Μάλλον ειναι και θέμα ηλικίας ...
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Δε θα ήθελα να σου τι να κάνεις, αλλά το πρόγραμμα με εξάντλησε μόλις το διάβασα, είμαι κάποιας ηλικίας , αλλά και πιο νέα ,πάλι εγώ δε θα το έκανα. Η περιοχή cinque terre, αν και δεν έχω πάει, θέλει να της αφιερώσεις 1-2 μέρες τουλάχιστον. Το να δεις κάποια μέρη έτσι, σαν προβολή φωτογραφιών, δε νομίζω να σας ευχαριστήσει στο τέλος, θα είστε κουρασμένοι και μπερδεμένοι.
Το ιδιο χρόνο χρειάζεται και η Βενετία, μέχρι να παρκάρετε και να μεταφερθείτε στο κέντρο θα φάτε ώρες.
Δεν ξέρω τα ενδιαφέροντά σας και δε μπορώ να σας πω τι πρόγραμμα να κάνετε αλλά αυτό που έχετε φτιάξει μου φαίνεται δύσκολο στο να ευχαριστηθεί κάποιος. Μοιάζει με πρόγραμμα τουριστικού πρακτορείου που σε σέρνει συνέχεια σε διάφορα μέρη και εξαντλείσαι.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.934
Likes
40.783
Υποθέτοντας ότι θα περάσετε λιγο χρόνο στην Πίζα, θα φύγετε μεσημέρι. Πως θα φύγετε απογευματάκι προς βραδάκι απο Cinque terre , μετά απο 6 ώρες εκδρομή;
Η βραδινή σας διαδρομή για Padova είναι πάνω απο 300 χλμ.
Κατά τη γνώμη μου δεν γίνεται να δείτε τοσα σε μια μέρα, μόνο χιλιόμετρα θα κάνετε το πρώτο διήμερο.
 

vkotsos

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
road trip στην Αμερική
Ναι και εγώ την μόνη μέρα που φοβάμαι είναι η δεύτερη. Αρχικά είχα σκεφτεί να πάμε από ανκόνα κατευθείαν Πίζα και την επόμενη μέρα να πάμε λα σπέτσια. Αλλιώς πρέπει να βρούμε άλλο προορισμό πιο κοντά στην βενετία να περάσουμε την πρώτη μας μέρα.
 

vkotsos

Member
Μηνύματα
6
Likes
2
Ονειρεμένο Ταξίδι
road trip στην Αμερική
ωραία θα το κοιτάξω να πάμε μόνο Βενετία.
Αποκεί και πέρα το πρόγραμμα είναι καλό? Έχετε να μου προτείνεται κάτι?
Το όλο πρόβλημα ξεκινάει από το budget δεν έχουμε την δυνατότητα να πάρουμε καράβι και στην επιστροφή και τις ημέρες που έχουμε διαθέσιμες δεν γίνεται ούτε μισή παραπάνω:(.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.707
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom