Πώς είναι καλύτερα να ταξιδέψεις στη Χάγη;

artk

Member
Μηνύματα
17
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας ώστε να βρω όσο το δυνατόν καλύτερο συνδυασμό από άποψη κόστους και χρόνου, για να ταξιδέψει κάποιος στη Χάγη, καθώς θα χρειαστεί να πάω 2-3 φορές μέσα στο επόμενο εξάμηνο για δουλειά. Είτε γίνει αεροπορικώς, είτε συνδυάζοντας και τρένο.

Οι τιμές για αεροπλάνο (από Αθήνα) γύρω στον Οκτώβρη που έχω κοιτάξει είναι γύρω στα 385€ με μέσο όρο ταξιδιού τις 8-9 ώρες (συνήθως μία στάση, με British).

Μου είπαν ότι ίσως με συμφέρει να πάω με αεροπλάνο μέχρι ένα σημείο και από εκεί τρένο ή λεωφορείο, ή να βρω κάποια low cost μέχρι κάποια πόλη κοντά στην Ολλανδία και από εκεί δεύτερη πτήση.

Έχει κανείς καμία ιδέα τι θα διευκόλυνε περισσότερο;

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά! :)
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.373
Likes
14.280
Να πας μέσω Λονδίνου;Γιατί;Κοίταξες τις επιλογές να πετάξεις για ΄Άμστερνταμ η Ρότερνταμ ή Βρυξέλλες και μετά με τρένο(ή λεωφορείο);
 

taver

Member
Μηνύματα
12.487
Likes
28.953
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Η Χάγη πρακτικώς είναι προάστιο του Ρόττερνταμ. Πας και με το μετρό του Ρόττερνταμ, να καταλάβεις.

Το πως θα φτάσεις εκεί, εξαρτάται πόσο χρόνο έχεις και πόση ταλαιπωρία είσαι διατεθειμένος να υποστείς. Φτηνή πτήση για το αεροδρόμιο του Ρόττερνταμ (με ενδιάμεσο σταθμό πάντα) δε θα βρείς - Οι περισσότεροι που ξέρω να πηγαινοέρχονται για δουλειά πάνε μέσω Άμστερνταμ, απ' όπου έχει απευθείας συχνότατο τρένο που σε πηγαίνει απευθείας από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Χάγης μέσα σε λίγα λεπτά (ίσως να είναι πιο γρήγορο κι από το να πετάξεις για Ρόττερνταμ ακόμα).

Το ίδιο μπορείς να κάνεις κι από το (κανονικό) αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχει κι από κει απευθείας τρένο, μόνο που κάνει 2 ώρες περίπου και φυσικά λίγα χρήματα παραπάνω (σε κάποια δρομολόγια μπορεί να χρειάζεται αλλαγή στο σταθμό του Ρόττερνταμ, αλλά είναι εύκολη και άμεση).

Από Charleroi πάντως δε θα στο πρότεινα, πρέπει να είναι μεγάλη ταλαιπωρία από 4 ώρες και πάνω με 2+ αλλαγές.

Ενδεχομένως να γίνεται να πετάξεις για Κολωνία/Βόννη κι από κει να συνεχίσεις με τρένο, αλλά πρέπει να βρείς συνδυασμό προσφορών στο αεροπλάνο και στο τρένο (που μπορεί να είναι κι ακριβότερο από το αεροπλάνο).
 

artk

Member
Μηνύματα
17
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Στοκχόλμη
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Η επιλογή με British που ανέφερα ήταν η πρώτη που έβγαζε η Skyscanner, αλλά ισχύει ότι δεν συμφέρει.

Δεν είχα προλάβει να δω για τρένο πώς ακριβώς είναι η διαδρομή. Επειδή δεν είμαι αρκετά εξοικειωμένος με το τρένο έχω δύο ερωτήσεις. Καλύτερα να βρω κάποιον συνδυασμό σε σχέση με την πτήση μου και να κλείσω τα εισιτήρια από πριν, π.χ. από εδώ, ή να τα κλείσω κατευθείαν μόλις φτάσω;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.300
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom