Αλβανία Αυστρία Βοσνία-Ερζεγοβίνη Κροατία Μαυροβούνιο Ουγγαρία Π.Γ.Δ.Μ. Σερβία Σλοβακία Σλοβενία Road trip σε δυτικά Βαλκάνια & κεντρική Ευρώπη. 10 χώρες σε 2 εβδομάδες

sdiama

Member
Μηνύματα
6
Likes
25
Όλα κανονισμένα... όλα έτοιμα και την Κυριακή 30 Απριλίου, 3 φίλοι, ξεκινάμε για μία "μικρή Οδύσσεια" στα δυτικά Βαλκάνια και την κεντρική Ευρώπη. Αυτό είναι το τρίτο road trip στην Ευρώπη, οπότε, θα μπορούσα να πω ότι έχω αρχίσει να βγάζω με καλύτερο τρόπο δρομολόγια και... το βασικότερο... trip budgets.

Θα σας παραθέσω το πρόγραμμα και θα χαρώ να μου πείτε γνώμες για το τί να επισκεφθούμε στο δρομολόγιό μας. Το πρόγραμμα βέβαια έχει κανονιστεί και οι διαμονές έχουν κλειστεί, (μόλις σήμερα έκανα account στο travelstories, όμως πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στις στάσεις και στα αξιοθέατα.

1η μέρα: Αθήνα - Καστράκι Αγρινίου.
Τόπος καταγωγής της μητέρας μου και η ύπαρξη ενός εξοχικού, το κάνουν ιδανικό προορισμό για να σπάσουμε τα πολλά χιλιόμετρα μέχρι τον τελικό μας προορισμό, που είναι το Bar, στο Μαυροβούνιο. Η τέλεση ενός γάμου την προηγούμενη, έκανε αυτή τη στάση αναγκαία, αφού η αναχώρηση θα πρέπει να γίνει αργά το μεσημέρι - να ξυπνήσουμε πρώτα από το γάμο - :)

2η μέρα: Καστράκι Αγρινίου - Bar Μαυροβούνιο
Πέρασμα της Αλβανίας με τελικό προορισμός το Βar, για μία διανυκτέρευση και ξεκούραση για την επόμενη μέρα. Η επιλογή του Bar, έγινε λόγω σχέσης κόστους/ποιότητας των καταλυμάτων και θέσης τους στο δρομολόγιό μας, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για κάτι περισσότερο από μία φθηνή και αξιοπρεπή διανυκτέρευση.

3η μέρα: Bar, Sveti Stefan, Budva, Kotor, Risan
Επίσκεψη μερικών ωρών στις παραπάνω πόλεις και άφιξη στο Risan, αργά το απόγευμα για έναν ύπνο. Πάλι, η επιλογή της τελικής περιοχής, έγινε με βάση τη σχέση κόστους/ποιότητας του καταλύματος και θέση τους στο δρομολόγιο.

4η μέρα: Risan, Sarajevo
Επιλέχτηκε η διαδρομή μέσα από το Piva Canyon και στη συνέχεια δίπλα από τον ποταμό Tapa. Άφιξη αργά το μεσημέρι.

5η μέρα: Sarajevo, Mostar, Trebinje
Αναχώρηση νωρίς το μεσημέρι, επίσκεψη μερικών ωρών στο Mostar και άφιξη το απόγευμα στο Trebinje για βόλτα και ύπνο.

6η μέρα: Trebinje, Dubrovnik, Split
Επίσκεψη 4-5 ωρών στο Dubrovnik με τελικό προορισμό το Split

7η μέρα: Split
Βόλτες στο Split και στο Trogir

8η μέρα: Split, Zagreb
Ακόμα δεν έχουμε αποφασίσει αν θα κάνουμε στάση στο Zadar για μία βόλτα στην πόλη ή αν θα πάμε μέσα από το εθνικό πάρκο του Plitvice, ώστε να περπατήσουμε στα μονοπάτια του.

9η μέρα: Zagreb
Βόλτες στην πόλη

10η μέρα: Zagreb, Ljubljana, Bled, Graz
Αναχώρηση νωρίς το πρωί, για να προλάβουμε να κάνουμε μία επίσκεψη στη Ljubljana και στο Bled. Πέρασμα των Άλπεων από το Ljubelj pass και άφιξη στη Graz

11η μέρα: Graz, Wien
Αναχώρηση το μεσημέρι από Graz, ώστε να συμπληρώσουμε την "ιδέα" της πόλης που πήραμε από την προηγουμένη το απόγευμα.

12η μέρα: Wien
Βόλτες στην πόλη. Κάπου την 11η ή 12η μέρα, ευελπιστούμε να βρούμε τις ώρες που χρειάζονται για να επισκεφθούμε και τη Bratislava.

13η μέρα: Wien, Budapest, Belgrade
Αναχώρηση νωρίς το πρωί. Στάση για επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της Βουδαπέστης και τελικός προορισμός το Βελιγράδι.

14η μέρα: Belgrade, Leskovac
Αφού φάμε όλη μας τη μέρα σε βόλτες στο στο Βελιγράδι, θα φύγουμε στις 18:00 με σκοπό να φτάσουμε γύρω στις 21:30 στο Λέσκοβατς. Η επιλογή του έγινε για να μην έχουμε την επομένη 12+ ώρες οδήγησης μέχρι την Αθήνα, αλλά σπάζοντάς τη, με στάση εκεί. Ταυτόχρονα, θεωρήσαμε ότι γύρω στις 6 το απόγευμα είναι καλή στιγμή για να πεις day off στις βόλτες του Βελιγραδίου και αντί να πάμε για το ξενοδοχείο, μπάνιο, γεύμα και ύπνο, να το "κόψουμε" για Λέσκοβατς, ίσα-ίσα για να κοιμηθούμε κάπου φθηνά και αξιοπρεπή.

15η μέρα: Leskovac, Αθήνα
Το "πικρό" ταξίδι της επιστροφής.

Όπως προείπα, τα καταλύματα είναι ήδη κλεισμένα και μερικά από αυτά προπληρωμένα, αλλά κάθε πληροφορία, tip, πρόταση είναι χρησιμότατη για να την εντάξουμε στο πρόγραμμά μας.
 
Last edited:

tol_pap

Member
Μηνύματα
397
Likes
450
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Plitvice δαγκωτο.....
 

sdiama

Member
Μηνύματα
6
Likes
25
Για Plitivice λέμε και εμείς. Μάλλον όμως στο τέλος θα κριθεί από τον καιρό ;)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.922
Likes
40.751
Προκειται για καποιο στοιχημα; Μιση μερα Βουδαπεστη, μιση μερα Ντουμπροβνικ, μιση μερα Βελιγραδι, μιση μερα Λουμπλιανα, μιση μερα Μοσταρ.. Δεν προλαβαινετε κατι παραπανω απο εναν καφε, λιγο περπατημα χωρις προσανατολισμο και ενα γευμα σε καθε πολη. Πολλα εξοδα για το τιποτα.
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.825
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Ντάξει, το ξέρετε ήδη από μόνοι σας ότι το πρόγραμμα είναι στην τρεχάλα. Όλα βγαίνουν αν κινείστε γρήγορα, με εξαίρεση το τραγικό 1,5 ημέρα που έχετε στη Βιέννη και οι ώρες στη Βουδαπέστη. Είναι μεγάλες πόλεις, ούτε τα βασικά δε θα δείτε. Να προτείνω τη 13 μέρα να τη δώσετε κι αυτή στη Βιέννη, και τη Βουδαπέστη (μαζί με τη Μπρατισλάβα) να τη δείτε σε άλλο ταξίδι;
 

Triplover

Member
Μηνύματα
1.183
Likes
4.033
Γούστα είναι σίγουρα αλλά αυτό μου φαίνεται πιο πολύ για βόλτα με το αμάξι παρά ταξίδι. Δεν ξέρω την ταξιδιωτική σας εμπειρία αλλά νομίζω ότι δεν θα χάσετε τίποτα αν δεν προσθέσετε δύο χώρες στον κατάλογο σας. Εκτός κ αν το ζητούμενο είναι οι 10 χώρες
 

depy!!!

Member
Μηνύματα
730
Likes
1.849
Επόμενο Ταξίδι
Λάος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με βανάκι στη Νορβηγία
Αφου το προγραμμα το εχετε βγαλει και τα ξενοδοχεια τα εχετε κλεισει, δε νομιζω οτι θα βοηθηθητε απο τις γνωμες αλλων μελων. Το να σας δωθουν tips και προτασεις να τις ενταξετε, οπως λες, στο προγραμμα σας δεν παιζει γιατι δεν προλαβενετε να κανετε τιποτε αλλο, προσωπικα πιστευω οτι δεν προλαβενετε ουτε αυτα που εχετε προγραμματισει.
Οι περισσοτεροι στο forum νομιζω οτι εχουμε την αποψη πως πιο ωραιο ειναι ενα χαλαρο ταξιδι που σου δινει την ευκαιρια να γνωρισεις μια πολη η μια χωρα, παρα ενα συνεχες τρεξιμο, μονο και μονο για να λες στον εαυτο σου: εχω παει σε 5-10-15 χωρες.
Στην τελικη ομως γουστα ειναι αυτα και οπως και να χει καλα να περαστετε..
 

Ivana

Member
Μηνύματα
899
Likes
1.432
Ονειρεμένο Ταξίδι
οχ.....όλος ο κόσμος
Το να φύγεις αργά το μεσημέρι από Καστράκι και να προσδοκείς να φτάσεις στο Μπαρ κάποια λογική ώρα, έτσι ώστε να μην κουραστείς απίστευτα ήδη από την πρώτη μέρα μιας "χάραξης του χάρτη¨ (χωρίς παρεξήγηση, φιλική συμβουλή είναι) είναι ανέφικτο.
Χωρίς τις καθυστερήσεις στα σύνορα που μπορούν να συμβούν και χωρίς έργα στο δρόμο και κίνηση gps λέει 12 ώρες (ο δρόμος στην Αλβανία είναι φουλ στα φορτηγά που σε επιβραδύνουν απίστευτα και σε κόσμο που περπατάει δίπλα στο δρόμο ακόμα και εκτός κατοικημένων περιοχών με αποτέλεσμα να είσαι υποχρεωμένος να οδηγείς αργά).
Την Αλβανία δεν ξέρω αν είναι εφικτό να περάσεις σε 6 ώρες πάντως, εμείς το κάναμε πάνω από 7.
Δεν θα σταματήσεις για ξεκούραση, φαγητό, καφέ, τουαλέτα (βάλε τουλάχιστον μια ώρα εκεί αν θα χάνεις έστω και ελάχιστα λεπτά σε αυτά).
Αν θα έχει και καθυστέρηση στα σύνορα, "αγγίζετε" ήδη το 14ωρο. Αν "το αργά το μεσημέρι σημαίνει 15.00 θα είστε στο Μπαρ χαράματα 5 ή 6 ώρα το πρωί.
Δεν θα ξεκουραστείτε;
Έχε στο νου σου πως στο Μαυροβούνιο σε διάφορα σημεία εκτελούνται έργα στο δρόμο που θα διασχίσεις και θα σε καθυστερήσει πάρα πολύ. Ειδικά γύρω από τη Μπούντβα. Έχω κοιτάξει την κατάσταση έργων στο Μαυροβούνιο (έχει στα 2 ή 3 σημεία που θα περάσετε έργα με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να πραγματοποιείται σε μια λωρίδα μόνο. Καλό είναι που πουθενά δεν θα σταματάει εντελώς,καθώς βάση σχεδίου σας θα το περάσετε στις 2/5 και ακόμα είναι αργία εκεί, απλά θα είναι κινούνται οχήματα σε μια λωρίδα.
Άρα αν υποθέσουμε πως θα κάνετε στο Μπάρ έστω 6ωρο (που εγώ εν θα το κανα τόσο λίγο) για ύπνο +μπάνιο, πρωινό, καφέ, θα φύγετε κατά την 1;
Και αν άφησες μια μέρα για Βιέννη, τότε βεβαίως θα προσπεράσεις Σβετι Στέφαν (έχει ένα παρατηρητήριο αν σου σημαίνει κάτι), και τη Μπούντβα και θα πας αμέσως στο Κότορ για 3 ώρες μόνο προκειμένου να πας Ρίσαν και να πέσεις για ύπνο για να μαζέψεις δυνάμεις.
Μην σε ξεγελάει ο χάρτης, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσεις από Μπαρ στο Κότορ σε 1 ώρα και 20 λεπτά, όπως και από Κότορ στο Ρίσαν σε 25 λεπτά, βάλε παντού διπλό χρόνο ( σε πρώτο κομμάτι λόγω έργων) στο δεύτερο λόγω σχετικά στενού και ωραίου δρόμου που θα θες να χαζέψεις ή να βγάλεις φωτογραφία ας πούμε (υπάρχουν και έργα στο κομμάτι Πέραστ-Ρίσαν).
Η διαδρομή που επέλεξες από το Ρίσαν έως το Σάραγιεβο είναι η πιο όμορφη από όλες (έχει απίστευτη θέα πάνω στον κόλπο πρώτα από όλα και δεύτερον, τα φαράγγια του Πίβα και του Τάρα είναι από πιο όμορφα μέρη των Βαλκανίων που έχω δει γενικά). Ως τόσο θέλεις μια μέρα ολόκληρη και όχι μισή όπως την υπολογίζεις. Υπάρχουν έργα στο κομμάτι Πλούζινε - Στσέπαν πόλιε (συνοριακός σταθμός). Ο σταθμός αυτός πάντα, αλλά πάντα, έχει καθυστέρηση πάνω από μια ώρα αφού βρίσκεται κυριολεκτικά "στην τρύπα" ανάμεσα στα βουνά με αποτέλεσμα το ηλεκτρονικό σύστημα που λειτουργεί μέσω gprs για την ηλεκτρονική καταχώρηση των διαβατηρίων/ταυτοτήτων να καθυστερεί και καταλαβαίνεις....
Ο δε δρόμος πριν τα σύνορα πολύ στενός, μετά τα σύνορα σχεδόν χωματόδρομος.

Σε αυτό το σημείο σας προτείνω να αφήσετε Αυστρία και Ουγγαρία απ'εξω και επειδή δεν σας βγαίνει σε χιλιόμετρα/χρόνο/πράγματα που έχετε να δείτε, αλλά και ως "ενότητα" δεν έχει καμία σχέση να το κάνετε (εκτός αν θέλετε να εξερευνήσετε μέρος της, κάποτε Αυτοκρατορίας των Αψβούργων σε λίγο χρόνο".
Αν επικεντρωθείτε μόνο στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, θα έχετε περισσότερο ποιοτικό χρόνο και λιγότερη κούραση.
Αν το ακολουθήσετε αυτό, μετά το πέρας των συνόρων MNE - BIH, έχει πολύ ωραία κάμπινγκ από τα οποία ξεκινάει rafting στη Τάρα το οποίο είναι η καλύτερη εμπειρία στα μέρη εκείνα. Έχουν και διάφορες εξορμήσεις στα βουνά γύρο και στο μοναδικό στην Ευρώπη rain forest Perucica - απίστευτα μέρη.
Καλή παρέα, πολύ καλό φαγητό και μια πολύ καλή στάση μιάμιση μέρας σε πολύ οικονομική τιμή (που σας ενδιαφέρει).
Από εκεί πας απευθείας στο Σάραγιεβο, αλλά αν έβγαλες την Αυστρία και Ουγγαρία, κάνεις και μια παράκαμψη 28χμ για το Βίσεγκραντ που αξίζει.
Αν δεν έβγαλες τις χώρες από πάνω, στο να πας από το Σάραγιεβο πίσω στο Τρέμπινιε και Ντούμπροβνικ είναι χωρίς καμία λογική και λόγο.
Όπως σου είπα, δεν πρόκειται να φτάσεις στο Σάραγιεβο πριν το βράδυ, και μετά πως να φύγεις την άλλη μέρα αμέσως;
Δεύτερον, ο δρόμος μέχρι το Μόσταρ είναι τουλάχιστον 2,5 ώρες, όπως και τουλάχιστον 2 ώρες και βάλε μέχρι το Τρέμπινιε.
Αν φύγεις το μεσημέρι, θα φτάσεις το βράδυ στο Τρέμπινιε, και τι έκανες τότε;
Η έκτη και η έβδομη μέρα είναι η μοναδικές που είναι "καλούτσικες" δηλαδή τις κάνεις, αλλά σε καμία σχέση με το προηγούμενο συνδυασμό.
Η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις να εξοικονομήσεις το χρόνο και κούραση, αλλά να δεις τα μέρη που ήθελες είναι :
δεν πας από το Ρίσαν πάνω στο βουνό, αλλά προχωράς μέσω του Χέρτσεγκ Νόβι στο Ντούμπροβνικ, κάνεις εκεί μια διανυκτέρευση και πας Τρέμπινιε και μπαίνεις ξανά Μαυροβούνιο για να μη χάσεις τα φαράγγια (θα χάσεις μόνο τη θέα πάνω απ το κόλπο, αλλά δεν έγινε και τίποτα).
Εννοώ αυτό https://goo.gl/maps/rW3dZDWZNa82 .
Και αντί για αυτό https://goo.gl/maps/AsMyLpxygEC2 , κάνεις αυτήν τη διαδρομή Μόσταρ - Σπλίτ https://goo.gl/maps/sPN5SnnTX1p εκείνη τη μέρα. Ή αλλιώς, σε 2 ώρες θα είσαι στο Σπλίτ ενώ θα έφτανες μόλις Τρέμπινιε και θέλεις άλλες 4 ώρες μέχρι το Σπλιτ (όλα σε 2 μέρες). Αν ακολουθήσεις την πρόταση μου, πας Ντούμπροβνικ όλη την μέρα, κοιμάσαι στο Τρέμπινιε (με αλλαγή ημερομηνίας του ξενοδοχείου) και την άλλη μέρα απολαμβάνεις τα μέρη βορείου Μαυροβουνίου άνετα.
Μετά, οι δρόμοι από Σπλιτ για Ζάγκρεμπ είναι ευρωπαϊκή και δεν υπάρχει χάσιμο χρόνου όπως σε άλλες διαδρομές που προηγούνται, οπότε μπορείς να βασιστείς στον χάρτη και χρόνους που δίνει.
Επειδή, συμφωνώ με τους άλλους που σχολίασαν πριν από μένα, ότι είναι πολύ πιεσμένο το πρόγραμμά σας, συνεχίζω να προτείνω να αφήσετε έξω την Αυστρία και Ουγγαρία (εννοείται και Μπρατισλάβα είναι περιττή ούτως ή άλλως) για μια άλλη φορά, και τις πολλές μέρες που κατά τα άλλα έχετε στην διάθεση, να τις εκμεταλλευτείτε να εξερευνήσετε την Πρώην Γιουγκοσλαβία και να αφιερώσετε χρόνο σε ποιοτικό ταξίδι. Αυτό μπορείτε να κάνετε προσθέτοντας ή μια μέρα παραπάνω στο Μαυροβούνιο, ή στο Σάραγιεβο, επίσης ανάμεσα στο Μόσταρ και Σπλίτ έχει και καταρράκτες Κράβιτσα που είναι εντυπωσιακές, Πλίτβιτσε σίγουρα (ενώ όπως το έχεις στο πρόγραμμα, πολύ ζόρικα βγαίνει να περάσεις και από εκεί), μήπως ένα νησάκι από Σπλιτ (Κόρτσουλα ας πούμε, να δεις διαφορά ανάμεσα στα ελληνικά και κροατικά νησιά), ή να προσθέσεις την Οπάτιγια που πάλι είναι πανέμορφη και κεφάλαιο διαφορετικό και να ακολουθήσεις αυτήν τη διαδρομή https://goo.gl/maps/epTZujdwKiN2 (είναι κατά 100 χμ παραπάνω αλλά αξίζει, ειδικά που θες να δεις παραπάνω μέρη, δηλαδή δεν έχεις πρόβλημα).
Ότι και να επιλέξεις ανάμεσα σε αυτά είναι σίγουρα πιο ξεκούραστο και πιο όμορφο από το να "πετάξεις" πάνω από Γκράτς, Βιέννη, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη και να φας 600 χμ παραπάνω (+ την κούραση) μέχρι το Βελιγράδι.
Όσο γι τον ύπνο την τελευταία μέρα, προτείνω το Βράνιε αντί για Λέσκοβατς, πιο ατμοσφαιρικό.

Συγγνώμη αν κούρασα, αλλά ήθελα να σου εξηγήσω σε real time and real roads πως έχει η κατάσταση. Όπως είπε και κάποιος άλλος - γούστα είναι αυτά, αλλά αν έχεις δικαίωμα να ακυρώσεις τα δωμάτια κάν το και διαμόρφωσε το ταξίδι σου αλλιώς.
Καλό ταξίδι και να περάστε καλά!

Υ.Γ. δεν ξέρω τι άδεια κυκλοφορίας έχει το αμάξι σας, αλλά αν τυχόν είναι η χαζομάρα σε άσπρο χαρτί (και όχι το καρτόνι) θα έχετε πρόβλημα σε είσοδο στη Βοσνία. Ελπίζω πως δεν έχετε.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
ήθελα να σου εξηγήσω σε real time and real roads πως έχει η κατάσταση
Και ησουν σαφης και κατατοπιστικη.
Χρησιμες πληροφοριες για καθεναν που εχει στα σχεδια του αυτες τις περιοχες. :)
 

vasiliss

Member
Μηνύματα
915
Likes
8.341
Επόμενο Ταξίδι
Οδικό στην ;;;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ρωσία -Ισλανδία - Περού
Αυτή τη στιγμή φαντάζομαι ότι ο φίλος sdiama είναι στο παρά πέντε και ετοιμάζει βαλίτσες, οπότε είναι λίγο αργά να αλλάξει κάτι. Εγώ πάντως του εύχομαι καλά να περάσει και περιμένω αφού επιστρέψει να μας κάνει έναν απολογισμό του ταξιδιού του και γιατί όχι και να μας γράψει και μία ταξιδιωτική ιστορία
 
Last edited:

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Καλησπέρα θελω τη γνωμη σας γαι ενα roadtrip μέσα στον Ιούλιο @Ivana είδα πως έχεις μεγάλη γνώση του χώρου και θα ηθελα τη γνώμη σου. Στο αυτοκίνητο θα είμαστε 2 οδηγοί έχουμε και αέριο όποτε ευελπιστούμε σε φτηνό κόστος και μπορεί να διαρκέσει μέχρι 13 μέρες!!
Μεγάλη αγάπη εχουμε για την επαρχία και ιδιαίτερα για Αυστρία και Άλπεις οποτε σίγουρα θα πρέπει να υπάρχουν κάποιες διανυκτερευσεις εκεί και δεν θελω να δω μεγάλες πόλεις (πας και ενα 4ήμερο με αεροπλάνο κάποια άλλη φορά) Και είπαμε να έχουμε λιγο θάλασσα λίγο βουνό!!!!
Λαρισα- Τίρανα ή Δυρράχιο 1 βράδυ
Τίρανα-Κότορ 2 βράδια εκεί
Κότορ-Ντουμπρόβνικ -Σπλίτ 1 βράδυ
Σπλιτ- Λίμνες Πλιτβιτσε 1 βραδυ
Λιμνες -Σλοβενία κάπου πιο νότια απο Λιουμπλιάνα 1 βράδυ
Σλοβενια- Millstatt (austria) 1 βράδυ
Μιλλστατ- Mittersill 2 βράδια βολτες σε λιμνες βουνα παγετωνες
Αυστρια 1 ακόμη βράδυ δεν ξερω πού....

Και μετά σκέφτομαι να αρχίσουμε την επιστροφή .
Ισως απο Σερβία με 2-3 διανυκτερεύσεις Βελιγράδι-Σκοπια κτλ... Τι λέτε???
Οσοι εχετε κάνει αυτό το ταξίδι θα ήθελα τη γνώμη σας. Ξέρω πως αφήνω πράγματα απ'εξω αλλά ολα δεν μπορούμε να τα δούμε!!! Πιο πολύ με ενδιαφερει αν το θεωρείτε εφικτό το πρόγραμμα ή όχι δεν περιμένω να ξεκουραστώ σε αυτό το ταξίδι αλλά να βγαίνει!!!!

* Στην επιστροφή το viamichellin μου δίνει να πάω απο Βιέννη- Βουδαπέστη-Βελιγράδι και Οχι απο Ζαγκρεπ ετσι όντως είναι καλύτερα?
** Στην επιστροφή που να μείνουμε ????
Ευχαριστώ πολύ ( αμα επιζήσουμε του καύσωνα τα λέμε χα χα χα!!)
 

thrylosveria

Member
Μηνύματα
230
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
Βαλτικες
Ονειρεμένο Ταξίδι
φινλανδια
Στην επιστροφη να μεινετε Βελιγραδι...τωρα για 2-3 μερες ειναι αρκετες...θα εμενα 1 βραδυ !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.517
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom