ΗΠΑ Αίτηση ESTA για ταξίδι στις ΗΠΑ

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα, η έκδοση ESTA είναι ο ευκολότερος τρόπος για να λάβετε προέγκριση εισόδου στη χώρα. Η ESTA είναι ένα σύστημα προέγκρισης που επιτρέπει σε ταξιδιώτες να περάσουν από ένα αρχικό σύστημα ασφαλείας των ΗΠΑ, και λειτουργεί ως διευκόλυνση αφού δεν απαιτείται πια η έκδοση visa.

Μόνο όσοι έχουν ήδη visa για τις ΗΠΑ δεν χρειάζεται να κάνουν αίτηση για ESTA - όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες ταξιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση για ESTA.

H ESTA εφόσον εγκριθεί επιτρέπει στους ταξιδιώτες των παραμονή στις ΗΠΑ για 90 ημέρες, και έχει ισχύ για 2 χρόνια ή μέχρι τη λήξη του διαβατηρίου σας, όποια ημερομηνία είναι πρώτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια ESTA για πολλαπλές επισκέψεις στις ΗΠΑ, με την προϋπόθεση αυτές να μην ξεπερνούν σε άθροισμα τις 90 ημέρες.

H απόφαση για την έγκριση ESTA βγαίνει πολύ γρήγορα, και θα πρέπει να κάνετε αίτηση το αργότερο 72 ώρες πριν το ταξίδι σας, ωστόσο συστήνεται ανεπιφύλακτα να κάνετε πρώτα αίτηση για ESTA και μετά να κλείσετε αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία για το ταξίδι σας.

Περιπτώσεις στις οποίες ενδέχεται να μην εγκριθεί η αίτησή σας για ESTA περιλαμβάνουν μεγαλύτερη διαμονή από την επιτρεπόμενη σε προηγούμενο ταξίδι σας στις ΗΠΑ, εάν εργαστήκατε με τουριστική visa στο παρελθόν, εάν σας έχει αρνηθεί η έκδοση visa στο παρελθόν, ή εάν απαντήσετε "ναι" σε κάποια από τις ερωτήσεις ελέγχου στην αίτηση.

Παρόλο που η έγκριση του ESTA είναι υποχρεωτική, δεν εγγυάται την είσοδό σας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Με την άφιξή σας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα υποβληθείτε σε έλεγχο ρουτίνας στα σύνορα από κάποιον υπάλληλο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων των ΗΠΑ, ο οποίος θα αποφασίσει την είσοδό σας στις ΗΠΑ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Η αίτηση για ESTA μπορεί να γίνει online: Αίτηση esta visa για ταξίδι στις ΗΠΑ
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.276
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom