Πολωνία Ένα σφηνάκι Πολωνίας

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.732
Φίλε panius, το προηγούμενο κείμενο, όπως άλλωστε ανέφερα, το έγραψα εκ βαθέων. Κάτι η ημέρα τότε (Μεγάλη Παρασκευή), κάτι το ότι είχα μείνει σπίτι μου τέτοια ημέρα (ασυνήθιστο - ευτυχώς μετά έφυγα και συνήλθα) και κυρίως τα εξαιρετικά σου κείμενα με ώθησαν ηθικά να γράψω την παρέμβαση στο υπέροχο κείμενό σου, το οποίο εξακολούθησε και στη συνέχεια να είναι εξαιρετικό και γι αυτό σ' ευχαριστούμε πολύ.
Όμως στην παρέμβασή σου έθεσες ένα πολύ σοβαρό ζήτημα.
Το ζήτημα της βότκας.

Δυστυχώς, στο ζήτημα αυτό, δεν είμαι ειδικός.

Πρέπει να ομολογήσω ότι οι γνώσεις μου περί βότκας είναι μικρές. Διατριβή έχω κάνει στα μαλτ ουίσκι. Σκωτσέζικα, Ιρλανδέζικα αλλά ακόμα και Ιαπωνικά. Για τα Irish Whiskey, έχω γράψει αναλυτικά στην ιστορία μου «Η τριλογία του Σεπτέμβρη (2016) - Πρώτο μέρος. Στις pub του Δουβλίνου.» Για τα σκωτσέζικα ουίσκι, έχω αναφερθεί σε πολλές ιστορίες. Τα γιαπωνέζικα μαλτ ουίσκι τα γνωρίζεις από πρώτο χέρι. Από το ταξίδι σου στην Ιαπωνία. Αν και γευσιγνώστες έχουν ανακηρύξει ως καλύτερο μαλτ ουίσκι το Suntory, εγώ αμφιβάλλω. Είμαι φαν των σκωτσέζικων malt και τελευταία των ιρλανικών malt. Η τεχνογνωσία των γιαπωνέζων ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα. Πράγματι το Suntory είναι ένα εξαιρετικό μαλτ, το έχω πιει στα ταξίδια μου στην Ιαπωνία, αλλά νομίζω ότι τα παραδοσιακά ουίσκι είναι καλύτερα. Θα ήθελα την άποψή σου επ' αυτού.
Τώρα για το πολύ ενδιαφέρον ζήτημα που έθεσες. Δηλαδή για vodka και επειδή δεν έχω γράψει κείμενο για vodka.Δυστυχώς δεν έχω γράψει ιστορίες για Πολωνία, Ρωσία, Σουηδία, και λοιπές χώρες παραγωγής vodka, εξαιρουμένης της Λευκορωσίας. Κατόπιν αυτών και ύστερα από το ότι έγραψες περί Zubrowka, μια βότκα για την οποία έχεις δίκιο ότι είναι εξαιρετική και μου αρέσει πολύ. Όμως θα προσπαθήσω να συνεισφέρω με τις λίγες γνώσεις που έχω αποκτήσει. Όπως ξέρεις το χορτάρι που έχει το μπουκάλι της Żubrówka, προέρχεται από τα δάση που ζει ο Βίσονας. Το δάσος αυτό βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λευκορωσίας.

Zubrowka έχει και η Πολωνία
1.jpg


Zubrowka έχει και η Λευκορωσία.

2.jpg


3.jpg


Zubrowka και στις δυο χώρες

4.jpg


Όσον αφορά στη Żołądkowa, αυτή είναι εξαιρετική βότκα 6απλής απόσταξης,

5.jpg


η οποία υπάρχει και σε ποικιλίες με μέλι και ταχίνι

6.jpg


(όχι για μένα) και έχω δεθεί μαζί της γιατί είναι η πρώτη βότκα που ήπια στην Κρακοβία. Σε ένα jazz bar με εξωτερική θερμοκρασία 20 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Κατά τα λοιπά να έχουμε γερά συκώτια, όπως έλεγαν οι παλιοί.
Βρήκα ευκαιρία να γράφω λόγω ονομαστικής γιορτής.
Panius. Συνέχισε με ΔΥΝAMH.

ΓΙΩΡΓΟΣ
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Αν και το θεμα "ποτο" δεν με αφορα αμεσα, θελω να αναγνωρισω, φιλε @gelf, πως η αναρτηση σου (ψωτογραφιες και περιεχομενο) εχουν ξεχωριστο ενδιαφερον, συμβαλλοντας ετσι σε αυτο που εγω θεωρω πλουτο του φορουμ.

Χρονια σου Πολλα :)
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Γιώργο, χρόνια σου πολλά, χαρούμενα, με υγεία και πολλά ταξίδια!

Τώρα τι να πω για την ανάλυση! Speechless!!! Οι γνώσεις σου περί οινοπνεύματος είναι πραγματικά αστείρευτες! Ούτε καν γνώριζα την ιστορία που κρύβει πίσω του το μπουκάλι που αγόρασα! Αυτό που σίγουρα συνειδητοποίησα από το ταξίδι μου στην Πολωνία, είναι η τεράστια ποικιλία ποτών που υπάρχει εκεί. Βότκες σκέτες, με βότανα, πορτοκαλί, πράσινες, μοβ. Κρίμα που δεν ήξερα τη γλώσσα, να διαβάζω τι περιέχει μέσα το κάθε μπουκάλι που έβλεπα!

Απ' ότι κατάλαβα σε κάθε ταξίδι σου παίρνεις και μια βαλίτσα μπουκάλια στην επιστροφή! Πολύ θα ήθελα να μας δείξεις το κελάρι... ε, την κάβα σου ήθελα να πω :) :)

Σχετικά με το ουίσκι, δυστυχώς δεν το δοκίμασα, όμως είχα διαβάσει και εγώ πριν χρόνια ότι το Σαντόρι ψηφίστηκε ως το καλύτερο (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα). Γενικά, όλες αυτές τις ψηφοφορίες τις θεωρώ απλά σχεδιασμένες κινήσεις μάρκετινγκ για την προώθηση προϊόντων που πάνε ζευγάρι με διαφημίσεις (τεράστιο 10όροφο billboard Σαντόρι στην Times Square), με τοποθέτηση προϊόντος σε ταινίες (βλέπε "Χαμένοι στη μετάφραση") και στο τέλος να σου και η "ψηφοφορία".
Νομίζω έχει παραγίνει όλο αυτό το πράγμα με τις ψηφοφορίες και τις "πρωτιές"! Βγαίνουν πχ όλες οι αεροπορικές εταιρίες και διαφημίζονται ως πρώτες! Πρώτη η μία (από την Skytrax), πρώτη η άλλη (απο τη Star Alliance), πρώτη η τρίτη (από το Trip Advisor), πρώτη και η Aegean (ως η καλύτερη πε-ρι-φε-ρει-α-κή (;;; ) εταιρία χαχαχαχαχαχα!!!) Μπούρδες δηλαδή! Φτιάχνουν τίτλους και τους μοιράζουν μεταξύ τους για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.336
Likes
14.199
Ωραία η ιστορία και οι φωτογραφίες.Και φυσικά δεν θεωρώ ότι υπήρχε θέμα παρεξήγησης με την ξεκάθαρη χιουμοριστική αναφορά μερικών λέξεων με αφορμή τις αεροσυνοδούς.
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Σε ευχαριστώ @fotast ! Νομίζω δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις και διευκρινήσεις και το λύσαμε το θέμα (yeah!) Όλα καλά!!! :)
 

Magdtsif

Member
Μηνύματα
5
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Frankfurt
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Δε είναι χιούμορ.
Δε ξέρω, θα περνάτε για χιούμορ άμα κάποιος έγραφε: Πήγα στην "Α" λίμνη, για να δω τους κολυμβητές. Ντάξει μωρέ, καλύτεροι ήταν από τους Έλληνες της Σμύρνης το 22.

Είμαι ξεναγός στο πρώην Γερμανικό Ναζιστικό στρατόπεδο του Άουσβιτς (όχι Πολωνικό που σας μαθαίνει η γερμανική/αμερικανική τηλεόραση), με πάνω από 400 τουρ, άπειρες ώρες εκπαίδευσης, διαβάσματος (πειράματα του Γιόζεφ Μένγκελε), γνωριμία επιζώντων του στρατοπέδου, με μέντορα τον Bartozewski (https://en.wikipedia.org/wiki/Władysław_Bartoszewski) όπως και με άτομα (κυρίως Θεσσαλονίκη) που χάσαν συγγενείς, και τους βοήθαγα στην αναζήτηση στα αρχεία.

Απορούσα πριν κάτι μήνες, πως μπορεί κανείς να φτιάξει Escape Room - Άουσβιτς στην Αθήνα. Τώρα πολλά κατάλαβα.

Είναι το τελευταίο μου ποστ στο φόρουμ αυτό. Σε λίγο καιρό θα ζητήσω την διαγραφή μου. Όποιος με γνώρισε από κοντά, ξέρει πως θα μπορέσει να με βρει.


Καλησπερα Θαναση! Εισαι ακομη ξεναγος στο Αουσβιτς;; Προκειται να επισκεφθω την Κρακοβια λιγες μερες τον Ιανουαριο και θελω οπωσδηποτε να αφιερωσω κ μια μερα στο στρατοπεδο! Θα ηθελα αν μπορουσες να μου εδινες καποιες πληροφοριες, αν για παραδειγμα με συμφερει να κλεισω καποιο γκρουπ μεσω ιντερνετ ή να βρω καποιο ταξιδιωτικο στην πολη; Το κοστος, τη μεταφορα, κοκ... Και κατι τελευταιο, η ξεναγηση με Ελληνα ξεναγο ειναι εφικτη;; Ευχαριστω εκ των προτερων!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.701
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom