Αγκιστρο Σερρών, μπανιο σαν αυτοκράτορες!!!

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Επειδη σκεφτομαι να παω Ποζαρ,οποιαδηποτε πληροφορια καλοδεχουμενη!!
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.858
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
... να παμε στην πισινα 1, υπαρχουνε αλλες 3, πληρώνοντας 5 ευρώ το άτομο για μισή ωρα χαμάμ
...update
---Δύο χρόνια μετά, προστέθηκαν-κατασκευάστηκαν και άλλες 3 πισίνες, με περισσότερα κομφόρ, βλ εγκατάσταση ντουζ εντός της πισίνας, υπαρξη χώρου με πιστολάκι για στέγνωμα μαλλιών κ.α.
--- η τιμή των 5 ευρών ανήκει στο παρελθόν. Τιμή σημερινή, 7,5ευρώ η επίσκεψη στην πισίνα του χαμάμ...
--- το πρωην 40αρι για το ενοικιαζομενο δίκλινο δωματιο εγινε 45άρι σημερα. με πρωινο ειναι 50Ε.
 
Μηνύματα
626
Likes
144
Επόμενο Ταξίδι
Μπαλί
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη & Ισλανδία!!!
...update
---Δύο χρόνια μετά, προστέθηκαν-κατασκευάστηκαν και άλλες 3 πισίνες, με περισσότερα κομφόρ, βλ εγκατάσταση ντουζ εντός της πισίνας, υπαρξη χώρου με πιστολάκι για στέγνωμα μαλλιών κ.α.
--- η τιμή των 5 ευρών ανήκει στο παρελθόν. Τιμή σημερινή, 7,5ευρώ η επίσκεψη στην πισίνα του χαμάμ...
--- το πρωην 40αρι για το ενοικιαζομενο δίκλινο δωματιο εγινε 45άρι σημερα. με πρωινο ειναι 50Ε.
Επέστρεψα προχθες από Άγκιστρο όπου πήγα με παρέα για χαμάμ.

Υπάρχουν πολλές επιλογές να μείνει κάποιος εκεί πέρα. Από ξενοδοχεία μέχρι απλά δωμάτια και ξενώνες.
Τώρα έμεινα στο ξενοδοχείο το "Ξύλινο Χωριό" που πιστευώ προσωπικά είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει εκεί. Ξύλινα σπιτάκια, με τζάκι, ησυχία, ζεστασιά, άριστο περιβάλλον, πολύ εξυπηρετικοί όλοι τους, πρωινό, κ.τ.λ. Πραγματικά, αξίζει πάρα πολύ!!!

Πριν δύο χρόνια, είχα μείνει σε δίκλινο δωμάτιο και θυμάμαι είχα δώσει τότε 20/βραδιά το δίκλινο! Επίσης, ήταν εξίσου καλό!

Τα χαμάμ από 5 ευρώ ανέβηκαν στα 7.5 το άτομο/μισή ώρα, όπως έγραψε και ο Θάνος. Μπορεί και πάλι το ποσό αυτό να ακούγεται μικρό, ωστόσο εμένα μ έκανε ιδιαίτερη εντύπωση. Και αν υπολογίσουμε ότι ο περισσότερος κόσμος είναι φοιτητιτόκοσμος, τότε σίγουρα κάτι πρέπει να κάνει η κοινότητα του χωριό για το θέμα αυτό... Το σωματείο όλων των ξενοδοχείων και των υπαλλήλων διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν έγινε η αύξηση αυτή, ωστόσο όπως καταλαβαίνετε, έχει σταθεροποιηθεί πλέον στα 7.5 ευρώ...

Επίσης, πολύ ωραίο το πέτρινο που βρίσκεται πριν μπεις στο χωριό, στα αριστερά (από την πλευρά του οδηγού δλδ) όπου μπορείς να πιες καφέ ή να γευτείς ένα γλυκό και να αγοράσεις διάφορα προϊόντα.

Μάλλον σε κανά 1.5-2 μήνες θα ξαναπάω, οπότε περισσότερα αν θέλετε, θα σας πω τότε :)
 

jimmys

Member
Μηνύματα
42
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΙΜΑΙΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Που αλλου? ΤHAILAND
Εχεις δίκιο αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Παρόλα αυτά παραμένει ένα θεσπέσιο μέρος και ετοιμαζόμαστε με τον άνδρα μου να το επισκεφτούμε 28-31/10/08.
Πρώτη φορά πήγαμε πριν από 11 χρόνια και από τότε το επισκεπτόμαστε τουλάχιστον 1 φορά το χρόνο.

Το χαμάμ ξεκίνησε να λειτουργεί το 1990 και φαντάσου ότι τότε υπήρχε μόνο το "παλιό" δεν υπήρχε το ξενοδοχείο της κοινότητας και μς έδιναν ένα κεράκι για να μπορέσουμε να μπούμε μέσα. Εκείνη την εποχή υπέυθυνος ήταν ένας παππούς ονόματο Σάββας του οποίου αν του πήγαινες δώρο ένα γιαουρτάκι από τις Σέρρες (από συγκεκριμένο μαζαγί) σε 'αφηνε να κάνεις μπάνιο με 500 δρχ. για όση ώρα άντεχες. Βλέπεις το νερό τότε ήτανπάνω από 40 βαθμούς με έντονες αναθυμιάσεις και στα 5 πρώτα λεπτά είχες παραισθήσεις και τραύλιζες.

Το κλειδί για να περάσεις καλά είναι να πηγαίνει καθημερινές, όχι τριήμερα και αργίες, να μένεις στο ξενοδοχείο της κοινότητας (εκεί που είναι το παλιό χαμάμ) και να ζητάς πάντα για μπάνιο ή το παλιό ή τη πισίνα Νο 1 καθώς είναι η πιο σωστά κατασκευασμένη και απολαμβάνεις τη θερμοκρασία του νερού στο μέγιστο (σου λέω το έχουμε ψάξει πολύ).

Ιδανικότερες ώρες για μπάνιο είναι νωρίς το πρωι μεταξύ 6.30 και 8.00 και το βράδυ κατά τις 1.00

Μπορείς να φας καταπληκτική πέστροφα και όχι μόνο στην πεστροφοπαραγωγική μονάδα που είναι στην είσοδο του χωριού και λειτουργεί από το πρωι μέχρι τη δύση του ηλίου.

Πολύ καλό φαγητό έχει και η κουζίνα του "ΞΥΛΙΝΟΥ ΧΩΡΙΟΥ" (κάνει φοβερό αγριογούρουνο στιφάδο) αλλά και η κυρία που έχει στο σταθμό του τραίνου (απίστευτο ζακάρδι).:clap:
καλησπερα μετα απο πολυ καιρο! Επιτελους και καποια που λεει τα πραγματα ως ειχαν.Ακριβως και εγω για την εποχη που ηταν εκει ο Κυρ Σαββας αναφερομουν στα παλιοτερα ποστ και αναπολω εκεινες τις ωραιες ιαματικες χρονιες! Τοτε που εδινες 500 δρχ. στον κυρ Σαββα και μονο που δεν εκανε γουπι!:clap:
σου εδινε το κερακι,εσκυβες για να μπεις στο χαμαμ και φυσικα τοτε υπηρχε μονο το παλιο-βυζαντινο (τωρα εουν κανει αλλα 7!), εκανες τον σταυρο σου και εμπαινες μεσα για να καταλαβεις ΧΑΜΑΜ!
 

meli

Member
Μηνύματα
1.261
Likes
365
Επόμενο Ταξίδι
...μηπως στην αγάπη???
Ταξίδι-Όνειρο
Ολος ο κόσμος
Αχ,μην με πληγωνεις!!!:(
Τετοιες εποχες πρωτοπηγα κι εγω,φοιτητρια και λατρεψα το χαμαμ και το αγκιστρο!!!!
Τωρα τρεμω να παω, μην χαλασω την εικονα που εχω στο μυαλο και στην καρδια μου!!!
Χιονι εξω και με κερακι στο χαμαμ!!!!;)
 

thodoris2

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
ο thanosth εχει απολυτο δικαιο.Εχω επισκεφθει και το λουτρακι και το αγκιστρο.Οι τιμες στο αγκιστρο ειναι χαμηλοτερες και οι υπηρεσιες σουπερ.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
το πασχα το περασα και εγω στο αγκιστρο.πρωτη φορα πηγα για χαμαμ και ομολογω να πω οτι μου αρεσε πολυ.το χωριο ομορφο και καταπρασινο,,παρατηρησα οτι κατα μηκος του δρομου που πηγαινει στο χαμαμ εχουν χτιστει πολυ ομορφα σπιτια .γενικα πολυ περιποιημενη η εικονα που δινει στον ταξιδιωτη.μειναμε σε ενοικιαζομενα δωματια με 40ευρω την βραδια και μαλιστα υπηρχε και κοινοχρηστος χωρος κουζινας και σαλονιου με τζακι.πολυ ομορφα.το εισητηριο στο χαμαμ ειναι στα 5 ευρω και ειμασταν τυχεροι γιατι λογω ημερων δεν υπηρχε μεγαλη προσελευση κοσμου.οποτε απολαυσαμε χαμαμ πανω απο μισαωρο.μπηκα δυο φορες στην παλαιοτερη αιθουσα χαμαμ αλλα ειδα και τις καινουργιες .ακουσα τις συμβουλες σας και εφαγα στο ξυλινο χωριο και γλυκακι στο πετρινο.ωραιος προορισμος το αγκιστρο.σιγουρα θα ξαναπαω!
 

taxidiotis30

New Member
Μηνύματα
1
Likes
1
Σηγουρα οι αλαγές από το καιρό της καλύβας ή ακομη πιο παλια από τον καιρό του μπαρμπασάββα είναι τεράστιες στο Άγκιστρο, τα νερά είναι λίγο πιο κρύα από τότε και το χωριό έχει αναπτυχθεί πολύ.η φιλοξενεία και το ζεστό περιβάλλον όμως έχει παραμείνει όπως τότε και ακόμη καλυτερα. εχουν γίνει φοβερά όμορφα καταλύματα με πολύ προσιτές τιμές . Από το καλοκαίρι λειτουργεί και ένας καινούργιος ξενώνας Παρωραία (: .), με θεματικά δωμάτια απο ιστορίες βιβλίων, κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνιθησμένα
 

hariskar

Member
Μηνύματα
162
Likes
66
Ταξίδι-Όνειρο
Ξανά Μπαλί
Πήγαμε για 2 βράδυα και δε μας άρεσε. Μισή ώρα στα λουτρά με ραντεβού και χτυπάει η σειρήνα και πρέπει να βγούμε και να ντυθούμε, να μπούμε στο αυτοκίνητο και να πάμε στο Άγκιστρο που δεν υπάρχει τίποτα να κάνει κανείς, εκτός από 2-3 ταβέρνες. Φάγαμε στα "Φιλαράκια" που έχει πολύ καλό φαγητό και οι ιδιοκτήτες είναι πολύ ευγενικοί και φιλικοί. Η ταβέρνα αυτή ήταν το μόνο που μας άρεσε εκεί.

Ο Ξενώνας του Κωστή κατά τη γνώμη μας υπερτιμημένος, αφού ουσιαστικά είναι ξενοδοχείο που προσπαθεί να υποδυθεί παραδοσιακό ξενώνα. Αν έχει μείνει κανείς σε πραγματικό παραδοσιακό ξενώνα όπως www.lanari.gr/ και Το Αρχοντικό Παραδοσιακός Ξενώνας Σταυρούπολη Ξάνθη καταλαβαίνει αμέσως τη διαφορά τόσο στους χώρους, στα έπιπλα, στη διακόσμηση, αλλά κυρίως στη φιλοξενία. Στον ξενώνα αυτόν το κρεβάτι κουνιόταν και έτριζε με το παραμικρό, η σόμπα κάπνιζε, το πάτωμα είχε πλακάκια που παριστάνανε το ξύλο και στο μπάνιο πάγκο πλαστικό που παρίστανε γρανίτη. Δε λέω η διακόσμηση ήταν ωραία, αλλά... Επίσης το πρωινό δεν είχε τίποτα παραδοσιακό.

Δε βλέπω το λόγο, να μείνει κανείς στο Άγκιστρο και όχι στο Pirin Park Hotel στο Sandanski μόλις 20χλμ μακρυά, όπου περίπου με τα χρήματα που δίνει κανείς για δωμάτιο στο 'Αγκιστρο, μένει σε καταπληκτικό 5άστερο ξενοδοχείο με πολλές παροχές (ιαματικά νερά, ζεστές πισίνες εσωτερικές και εξωτερικές, τζακούζι, σάουνες κλπ κλπ) που φυσικά μπορεί να τις απολαύσει κανείς όλη τη μέρα χωρίς να περιμένει πότε θα χτυπήσει η σειρήνα, ένα πανέμορφο πάρκο με ποταμάκι και λίμνη σε απόσταση 200 μέτρα περίπου από το ξενοδοχείο.
 
Last edited:

giannakouti

Member
Μηνύματα
173
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Σαρδηνία
Να κάνω και γω ένα update, μιας και μόλις επισκέφθηκα τα μέρη αυτά :
Η ταβέρνα της κυρά Μαρίας έκλεισε (λόγω συνταξιοδοτησης).
Το χαμάμ κοστίζει 6€/άτομο για μισή ώρα και 3€/παιδί. Εμάς μας άφησε να παραμείνουμε αρκετά παραπάνω, λόγω καθημερινής και λίγου κόσμου.
Το ξύλινο χωριό είναι ό,τι καλύτερο για διαμονή και φαγητό.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.187
Μηνύματα
883.363
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom