Αθήνα-Πειραιάς Ταξιδιωτικός οδηγός

Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Για να μην πούμε της Ελλάδας βεβαιως-βεβαίως...
traveller, εννοειται πως ειναι το γραφικοτερο της Ελλαδος.Ασε που ειμαι και αρρηκτα συνδεδεμενη με το νησι αφου εκει στον αγιο Χαραλαμπο στον Βλυχο, βαφτισα πριν 2 μηνες περιπου το πιο ομορφο πλασμα στην ζωη μου, τον ανηψιο μου και τωρα βαφτισημιο μου!!!!
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Εγώ που μένω Πειραιά τα τελευταία 6 χρόνια, θα πρότεινα την "Πισίνα" για καφέ στη μαρίνα Ζέας, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα (δεν έχω ακούσει από κανέναν αρνητική κριτική) , το Άμμος στο Μικρολίμανο για θαλασσινα και τίποτα για "νυχτερινή νυχτερινή" έξοδο (γνώμη μου). Υπάρχει και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά, αλλά φυσικά θα προτιμήσεις το Εθνικό.
Συμφωνώ με traveller για γκαζι, συνδυάζει σχεδόν τα πάντα..
Στη Γλυφάδα θα πρότεινα το Balux cafe- είναι σαν ένα κανονικό σπίτι στην παραλία (το αγαπημένο μου).
Όσο για τις εκδρομές, σχεδόν κάθε μέρα διοργανώνεται μονοήμερη κρουαζιέρα σε 'Υδρα-Πόρο-Αίγινα από το λιμάνι του Πειραιά, οπότε μπορείς να δεις και τα 3 νησιά, αλλά η Ύδρα είναι καλύτερη :)
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Στην Καστέλα επίσης υπέροχο καφέ με θέα "πιάτο" είναι ο Δον Κιχώτης και το Castello. Αν σας αρέσουν τα φυσιολατρικά κάντε και μια βόλτα στη λίμνη Βουλιαγμένης για μια φωτογραφία και στο καφέ Εν Πλω για συνέχεια.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ε ! παιδιά εκπληκτικά αυτά που λετε συγκεντωμένα !!! τα κρατώ και για μένα που ειμαι επαρχιωτάκι και δεν ξέρω καλά την πρωτεύουσα ..
thanks queen που έβαλες την ερώτηση ....
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Όσο για τις εκδρομές, σχεδόν κάθε μέρα διοργανώνεται μονοήμερη κρουαζιέρα σε 'Υδρα-Πόρο-Αίγινα από το λιμάνι του Πειραιά, οπότε μπορείς να δεις και τα 3 νησιά, αλλά η Ύδρα είναι καλύτερη :)
Απέφυγε τις κρουαζιέρες αυτές είναι καθαρή τουριστο-παγίδα. Σε αφήνουν να τριγυρίσεις μόνο 1-2 ώρες σε κάθε νησί και τις υπόλοιπες ώρες πήζεις στο αργό πλοίο με απαράδεκτο φαγητό, εξωφρενικά ακριβό μπαρ, χορευτικά με τσολιάδες και χαζοαμερικάνους που νομίζουν ότι είδαν τα Greek islands. Πάρε το ιπτάμενο και σε 1.30 ωρίτσα είσαι στην Ύδρα.
Η Ύδρα για μια μέρα είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι σαν ζωγραφιά, αλλά στη δεύτερη μέρα κόβεις φλέβες γιατί δεν έχει τίποτε άλλο να κάνεις. Και για μπάνιο δε λέει ιδιαίτερα, μόνο με βαρκούλα σε μακρινές παραλίες της πίσω πλευράς.
Προσωπικά μου αρέσει και ο Πόρος αλλά είναι καλύτερα να έχεις μεταφορικό μέσο για εκεί.
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Δε νομίζω να είχα παραισθήσεις, αλλά απ'ότι θυμάμαι είχα κάνει την κρουαζιέρα με ένα ωραιότατο ιστιοπλοικό, το οποίο την έκανε σχεδόν κάθε μέρα. Αν τώρα έχει αλλάξει κάτι δεν το γνωρίζω, αλλά θυμάμαι με ποιά εταιρεία είχα πάει, οπότε μπορώ να το εξακριβώσω, οπότε αν θέλει κάποιος pm me.
Bloody Mary προφανώς εννοείς την κρουαζιέρα που διοργανώνουν συνήθως τα ξενοδοχεία για τους πελάτες τους, με ένα πλοίο -ονόματα δε λέμε, νομίζω ότι καταλάβατε- το οποίο είχε και δυο τρια ατυχήματα τα τελευταία χρόνια.
Καλά έκανες πάντως και το ανέφερες για να το αποφεύγει ο κάθε ενδιαφερόμενος.
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Ναι αυτό εννοώ maredia, δεν ήξερα ότι υπάρχουν και άλλα καλύτερης ποιότητας. Πάντως οι αποστάσεις δεν είναι και πολύ κοντινές, κατά τη γνώμη μου καλό είναι να μη φάνε τη μισή μέρα στα πλοία και να πάνε να χαρούν την Ύδρα, να χαθούν στα ατέλειωτα σκαλάκια της, να θαυμάσουν τα όμορφα παλιά αρχοντικά της, να φάνε με θέα στη "Βεράντα" ή να περπατήσουν μέχρι το Καμίνι.
Το μόνο κακό στην Ύδρα πέρα από το μικρό της μέγεθος είναι ότι είναι παράλογα ακριβή, πιο πολύ και από τις Σπέτσες.

Tip: Επισκεφθείτε το αρχοντικό-μουσείο του Λάζαρου Κουντουριώτη και απολαύστε τη θέα από την όμορφη αυλή του.
 

maredia

Member
Μηνύματα
121
Likes
19
Επόμενο Ταξίδι
In my new place
Ταξίδι-Όνειρο
Φλοριανόπολις, Βραζιλία
Καλά εμείς έχουμε το κάναμε θέμα και η κοπέλα δεν ξέρει καν αν θα πάει Ύδρα..
bloody mary ήθελα να γράψω και εγώ για τον "Τέλη", αλλά φοβήθηκα μήπως με πάρουν με τις πέτρες (ξέρεις, λίγο η οδός με τις κοπελιές, λίγο του ό,τι ένα πολιτισμικό θα το πάθει από τη διακόσμηση..), αλλά πραγματικά έχει πολύ ωραίο φαγητό, να πάτε μια νύχτα!
Όσο για Πειραιά, όντως με τον ΗΣΑΠ(όχι με το μετρο) φτάνεις στο κεντρικό λιμάνι και από εκεί θα πάρεις το 904 που είναι έξω από το σταθμό και θα κατέβεις στη στάση πλατεία Κοραή, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ή ταξί φυσικά).Εκεί παραδίπλα είναι η "ερμού" του Πειραιά, δηλ η οδός Σωτήρος Διός, όπου μπορείς να κάνεις μια βόλτα στα μαγαζιά και να καταλήξεις στο πασαλιμάνι για καφέ, αλλά εγώ θα πρότεινα όπως είπα να πάτε στην Πισίνα (Μαρίνα Ζέας) περπατώντας παραλιακά δίπλα από τα κότερα (αξίζει). Το Άμμος με τα θαλασσινά είναι από την άλλη πλευρά, στο Μικρολίμανο, όπου πάλι μπορείς να πας περπατώντας από πασαλιμάνι (είναι μισή ώρα περίπου).
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Παιδια ευχαριστω ολους για τις πολυτιμες πληροφοριες σας. Θα τα μελετησω όλα καλυτερα με το χαρτη το σαβ/κο και θα επανελθω από Δευτερα αν θα εχω αποριες. Προς το παρον να ρωτησω τα παρακατω:
  • Υδρα :Ναι σιγουρα θα κανονισω μονoημερη στην Υδρα αν βεβαια θα είναι καλος ο καιρος και δε θα εχει μποφορ ή βροχή. Εχω ηδη ενημερωθει για τις ωρες που φευγουν τα flying dolphins, πιστευω ότι το μονο που θα προλαβουμε να κανουμε είναι βολτες στα στενα, φαγητο, καφε, φωτογραφιες.
  • Σουνιο : Μου ειπατε από πού θα παρω το ΚΤΕΛ για Σουνιο. Όταν φτασουμε Σουνιο που πρεπει να κατεβω? Δηλαδη δεν εχω καταλαβει το Σουνιο είναι ενας ξεχωριστις Δημος της Αττικης με σπιτια κλπ. ή είναι απλα ένας αρχαιολογικος χωρος με το ναο του Ποσειδώνα? Εχει κατι να κανουμε εκει? να περπατησουμε, να φαμε κλπ.
  • Κεντρο Αθηνας : Είναι αληθεια οσα ακουμε στις ειδησεις ότι το κεντρο της Αθηνας εχει γινει πλεον επικίνδυνο να κυκλοφορεις το βραδυ ή όπως παντα τα παραφουσκωνουν τα καναλια? Σχεδον κάθε βραδυ δειχνουν ρεπορταζ για τα γκετο στο κεντρο της Αθηνας και ποσο ενεξελεγκτη είναι πλεον η κατασταση, δε θελω να τα βλεπω και αλλαζω καναλι. Πες τε μου από τη προσωπικη σας πειρα είναι επικινδυνο να κυκλοφορω μονη το βραδυ στο κεντρο. Γνωριζω ότι στο κεντρο της Αθηνας κυκλοφορουν πλεον μονο ξενοι, το βιωσα κι εγω, αλλα άλλο κυκλοφορουν ξενοι και άλλο είναι επικινδυνοι αυτοι οι ξενοι. Πες τε μου παρακαλω αν ξερετε.
  • Γκαζι : Η περιοχη γκαζι είναι αυτή διπλα στο Κεραμεικο? Μεταξυ Ιερας οδου και Πειραιως? Πρεπει να κατεβω σταση θησειο για να παω? Ειδα στο ιντερνετ ότι εχει αρκετα gay bar εκει και γενικως η περιοχη προωθηθηκε αρκετα από τη gay κοινοτητα. Δε μου συστηνετε κανενα συγκεκριμενο strait μαγαζι να παω, μη βρεθω εξ’απροοπτου εγω κι ο φιλος μου, κι όχι τιποτα άλλο είναι και ανατολιτης και οσο να ναι ένα ψιλοσοκ θα το παθει.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
-YΔΡΑ... Δεν νομίζω οτι χρειάζετε να κάνετε και κάτι άλλο... Θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω....

-ΣΟΥΝΙΟ... Ειναι αρχαιολογικός χώρος... Ένα καφέ έχει... Ηλιοβασίλεμα και διαδρομή... Δεν είναι χωριό... Κάνει τέρμα το λεωφορείο...

-ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ... Σαχλαμάρες των δημοσιογράφων... Η γύρω από την Ομόνοια περιοχή είναι περίεργη... Δεν έχεις κανένα λόγο να πας εκεί και ειδικά βράδυ... όλες οι άλλες περιοχές ειναι μια χαρά...

-ΓΚΑΖΙ... Σάχλες... Μια χαρά είναι η περιοχή... Πηγαίνετε για φαί στο Μamacas και μετά για ποτό στο Γκαζάκι... Η πληοψηφία του κόσμου εχει συμβατικά σεξουαλικά γούστα... Ολα τα υπόλοιπα γίνονται για διαφήμηση... Ο κοντινότερος σταθμός είναι το ΚΕΡΑΜΙΚΟΣ... Από το Θησείο είναι κανένα 10λεπτο δρόμος... Μην κάνεις καμμιά σαχλαμάρα και το χάσεις... όλα εκεί είναι φυσιολογικά...
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Καλά η πλάκα είναι ότι τις περιοχές που ζητάς τις έχω φάει με το κουτάλι. Αθηναία είμαι πάππου προς πάππου, στην Ύδρα έχω δουλέψει ένα καλοκαίρι και στο Σούνιο παραθερίζω τα τελευταία 3 χρόνια. Στο Γκάζι μένω δίπλα. Στον Πειραιά είχα κάποτε ένα γκόμενο αλλά τίποτε άλλο δεν ξέρω από εκεί γιαυτό δεν μιλάω.:)

Τον Τέλη τον έχουμε ξαναπεί στο φόρουμ και είχε διθυραμβικές κριτικές από όλους. Άλλωστε στην περιοχή ο φίλος άραβας θα αισθανθείς σαν στο σπίτι του.
Το κέντρο της Αθήνας σφύζει από ζωή καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Υπάρχουν τόσο Έλληνες όσο και ξένοι. Το τρίγωνο Αθηνάς-Ερμού-Πειραιώς τη νύχτα κατακλύζεται από ξένους και ενώ δεν είναι επικίνδυνο δεν νιώθεις και άνετα να κυκλοφορείς. Ο traveller έχει δίκιο, δεν έχεις καμμιά δουλειά εκεί το βράδυ, ο Τέλης είναι ανοιχτός και το μεσημέρι.

Εγώ στο Γκάζι gay bar δεν έχω πετύχει. Δες από το Αθηνόραμα που έχει και απέφυγέ τα. Ακολούθησε το ένστικτό σου, τα περισσότερα εξάλλου μαγαζιά στην περιοχή είναι πολύ καλά.

Τώρα για το Σούνιο, το λεωφορείο κάνει κανένα δίωρο να φτάσει (κάνει πολλές στάσεις). Στο Σούνιο έχει μονάχα τον αρχαιολογικό χώρο, το αναψυκτήριο, μερικές ταβέρνες τριγύρω και ξενοδοχεία. Και φυσικά πολύ ωραίες βίλες. Από εκεί μπορείς να πάρεις ΚΤΕΛ και να πας στο Λαύριο μια υποβαθμισμένη πόλη που τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται.
Για φαγητό να πας στο Φόρο, ένα ταβερνάκι λίγο έξω από το Λαύριο (1-2χμ) προς Αθήνα και να φας τα καλύτερα μπαρμπούνια της Αττικής. Για καφέ ποτό εκεί δίπλα στο Τεχνολογικό Πάρκο. Πρόκειται για τις παλιές εγκαταστάσεις της γαλλικής μεταλλευτικής εταιρείας που εκμεταλλευόταν τα ορυχεία και τώρα έχει διαμορφωθεί από το Μετσόβειο και διαθέτει καφέ-μπαρ, μουσείο, χώρο συναυλιών κλπ.
Αν σας κάνει καλό καιρό προτείνω ένα μπανάκι, στην παραλία του Ασημάκη, στα μισά του δρόμου (Λαυρίου-Σουνίου).
Η περιοχή του Λαυρίου έχει και άλλους αρχαιολογικούς χώρους όπως ένα εντυπωσιακό αρχαίο πλυντήριο ορυκτών, αλλά μην πήξετε κιόλας στα αρχαιολογικά.
Όπως καταλαβαίνεις θα ήταν πολύ καλύτερο να νοικιάζατε ένα αυτοκίνητο αν οδηγείτε για να έχετε ευελιξία. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να πάτε από Αττική οδό και σε μια ωρίτσα να είστε στο Σούνιο.

Εδώ είμαστε πάλι αν εμφανιστεί καμμιά τρύπα στο πρόγραμμα.:)
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.810
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom