Αθηνα-Χαλκιδικη ..βενζινη +διοδια

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Κλεό τώρα που σκέφτομαι να καλοκαιριάσω στα μέρη σου, θα τραβήξεις για Χαλκιδική?? Καλά σου!! Θα σε χρειαστώ μάλλον να το ξέρεις. Πάντως είναι πολύ όμορφα, από όσο ξέρω το γούστο σου θα σου αρέσει πολύ η Χαλκιδική. Μου φαίνεται έτσι κι αλλιώς περίεργο να μην αρέσει σε κάποιον!
Μαριω αν κατεβεις Αυγουστο Μανη μην τολμησεις και δε μου πεις ..νταξ?
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Βρεθηκα στη Χαλκιδικη πριν καμια 15ρια χρονια (στα 65 μου).
Oι θαλασσες πολυ καθαρες και ομορφες, το οικιστικο τοπιο ακολουθει την τεχνοτροπια astanapanestodiaolo.
οφ τόπικ αλλά δεν αντέχω να μη το πω, εχω δει (με τα μάτια μου!) πωλητή χωραφιού να γεμίζει μαύρη σακκούλα σκουπιδιών με τα τότε πεντοχίλιαρα ή δεκαχίλιαρα.
 

MAriaORF

Member
Μηνύματα
177
Likes
19
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη!!!!!!
Συγνωμη αλλα ειδικα η παραλια της Κρυοπηγης εχει μια πλαγια απο πανω της τιγκα στο πρασινο. Μηπως εχεις αχρωματοψια; Και μεταξυ μας κι εγω αν ειχα εξοχικο στην Κρυοπηγη θα νοικιαζα δωματιο αλλου (αν μου περισσευαν και τα φραγκα φυσικα). Αλλα οχι στο δευτερο ποδι, μην τρελαθουμε τελειως.

Αντωνια υπεροχα τοπια και παραλιες εχει παντου η Χαλκιδικη. Και χωρια παραδοσιακα εχει απλα τα περισσοτερα δεν ειναι παραθαλασσια και τουριστικα.

ΥΓ Καπου εδω κοντα πρεπει να εχει πιασει φωτια. Πετουν πυροσβεστικα αεροπλανα ιδιαιτερως χαμηλα.
Αρχισαν οι φωτιες??? Δεν τους εφτασαν τα τοσα οικοπεδα...θελουν κι αλλα??? Το πρασινο της Κρυοπηγης και το δασος που οδηγει στο Κασσανδρινο ειναι ο,τι απεμεινε στο πρωτο ποδι...Τεσπα δεν εχω συμφεροντα δεν θα μαλωσουμε κιολας ..γουστα ειναι αυτα!!!
 

angikok

Member
Μηνύματα
16
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Νεα Υορκη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πετρουπολη (λευκες νυχτες
θελω να ρωτησω τα ατομα που εχουν εμπειρια και ξερουν.
Αθηνα-Θεσσαλονικη -Χαλκιδικη ποσο περιπου στοιχιζει να παει καποιος ..βενζινη+διοδια.
Υποψην οτι το αυτοκινητο ειναι μεγαλο (3.500cc) :(70-80 λιτρα ντεποζιτο.
Μηπως συμφερει καλυτερα να πας με τρενο-ΚΤΕΛ και να νοικιασεις αμαξι στη Θεσσαλονικη?
Κλεοπατρα καλημερα...δεν εχω τη δυνατοτητα να σου στειλω προσωπικο μηνυμα οποτε σου γραφω απο εδω...για ποιο μερος ενδιαφερεσαι..εγω μενω πρωτο ποδι.Ειστε οικογενεια με ποσα παιδια...θελετε τη θαλασσα διπλα σας η δεν σας πειραζει να κινειτε αυτοκινητο..θελετε ξενοδοχειο ή θα σ ενδιεφερε δωματιο με κουζινα να μαγειρευεις..θελεις ησυχο μερος η πολυκοσμια...και φυσικα ποια περιοδο...διοτι αν ειναι φουλ σεζον τα πραγματα ειναι δυσκολα.αν εχεις καποια υποψιν σου πες μου να μαθω αν ειναι καλα ειδαλλως πες μου τα κριτηρια που σου εθεσα και θα ψαξω...Εσυ μπορεις να μου στειλεις προσωπικο μηνυμα...καλη σου μερα
 

mel

Member
Μηνύματα
359
Likes
200
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Μπερδεύτηκα. Το θέμα είναι αν θα πας Χαλκιδική με αυτοκίνητο ή αν θα πας γενικά Χαλκιδική και πού να πας; Απαντώ και στα δύο :)
Γνώμη μου είναι να πας με αυτοκίνητο γιατί α) η διαφορά στα χρήματα θα είναι μικρή, β) θα έχεις την άνεσή σου, γ) τα λεωφορεία δεν είναι τόσο συχνά κι ειδικά αν τα χρειαστείς το βράδυ. Βάλε σ'αυτό το παιδί αλλά και το να πάτε πχ για διασκέδαση ή για φαγητό σε ένα διπλανό μέρος. Μετά έχει τόσες ωραίες παραλίες, γιατί να μη τις δείτε; Η πχ, αν μείνετε πρώτο πόδι, γιατί να μην πάτε σε μια συναυλία στην Αφυτο ή στο Σάνι; Κυριολεκτικά επιβάλλεται νομίζω να πας στο Σάνι έστω για καφέ ή να πας σε μια ταβέρνα που είναι στην αμμουδιά στη Σίβηρη και να δεις και το ηλιοβασίλεμα. Φοβερό ηλιοβασίλεμα εκεί. Αστεία αστεία γενικά στη Χαλκιδική πρέπει να κάνεις μια γύρα όλου του ποδιού. Δεν παίρνει πολλή ώρα. Πας όλο (ή σχεδόν όλο) παράλληλα με τη θάλασσα και όπου σ'αρέσει σταματάς (να χαζέψεις το τοπίο, να κάνεις μπάνιο, να φας...) Συνεπώς ή θα μείνετε σε ένα μέρος μόνο (τι κρίμα) ή θα πάρετε το αυτοκίνητό σας. Αν πάλι νοικιάσετε αυτοκίνητο, θα σας βγει πιο ακριβά.

Τώρα για το πού θα πας οι γνώμες διίστανται. Κάποιοι δε θέλουν το 1ο πόδι κι αυτοί είναι κυρίως οι φυσιολάτρες. Κι η αλήθεια είναι ότι το 2ο πόδι δεν είναι έτσι χτισμένο, αν και το 1ο επίσης προς τα κάτω (μετά το Πευκοχώρι) έχει επίσης "παρθένα" μέρη. Κάποιοι δε θέλουν το 2ο πόδι κι αυτοί είναι κυρίως νεότεροι ή που θέλουν γενικά πολύ clubbing του οποίου η πρωτεύουσα είναι η Καλλιθέα (1ο πόδι). Τι θες; Να δεις πανέμορφα τοπία, ηρεμία και φανταστική θάλασσα; Θα πας 2ο πόδι ή τέρμα στο 1ο και για διασκέδαση Πευκοχώρι. Θες έντονη διασκέδαση και πολυκοσμία; Θα πας στο 1ο. Οχι ότι και στο 2ο δεν έχει ζωή (στη Σάρτη βασικά) αλλά στο 1ο έχει πιο πολλή ποικιλία/ποσότητα.
Ασχετο: από εμπειρία μου η θάλασσα δεν είναι καλή μεταξύ των ποδιών, δλδ στον καθαυτό κόλπο. Προφανώς επειδή τα πόδια κλείνουν τη θάλασσα δε της δίνουν την ευκαιρία να καθαριστεί. Αυτά.
Καλή απόφαση!
Σημ. η φωτογραφία είναι από Παλιούρι (τέρμα κάτω)
 

Attachments

Kingston

Member
Μηνύματα
64
Likes
15
@Εδώ το λατρευτό Γκόα στο δεύτερο πόδι @

Η φωτογραφια που εχω στο αβαταρ ειναι απo Goa κατα τις 7 το πρωι!Ισως απ τα καλυτερα μπαρ ιδιως οταν ηταν στην αλλη πλευρα κατα το 94-95.Επαιζε μουσικαρες(ethnic,reggae,κτλ)ενω τωρα το πηραν αλλιως..
Για να ρθουμε και στο θεμα για τη φιλη Κλεοπατρα,εκανα το Θεσσαλονικη-Αθηνα πριν ακριβως ενα χρονο με αμαξι 1400κ.και βγηκε 160ε μαζι με τα διοδια.
Τωρα οσον αφορα τη Χαλκιδικη το μερος δεν παιζεται,για το πρωτο ποδι δεν γνωριζω και πολλα αλλα ειναι καπως κυριλε με ομορφα ομως μερη.Για το Ορος δεν χρειαζεται να πουμε κατι και για το δευτερο ποδι απλα παραδεισος!Απο φυσικη ομορφια δεν παιζεται,ξεκινας να κανεις το γυρο του ποδιου απο Νικητη,περνας για κανα ρακι απο Αγ.Νικολαο,τρως στον Ορμο Παναγιας,πας για ενα μπανιο στο Λιβροχιο-Τρανη Αμμουδα και κοιμασαι οπου βρεις.Την επομενη πας Βουρβουρου αφου περασεις απο Λαγονησι και Λιβαρι,πινεις καφε,μπυρα, οτι να ναι τελος παντων,τρως καμια πιτσα(φημιζεται το μερος για τις πιτσαριες),κανεις μπανιο στο Καρυδι(αν αντι για τα πευκα υπηρχαν φοινικες θα νομιζες οτι βρισκεσαι σε εξωτικο νησι,το ιδιο ισχυει και για αλλες παραλιες) και αν ρωτησεις και ψαχτεις κατασκηνωνεις σε καποια απο τις ομορφοτερες παραλιες της περιοχης η στα δωματια που ενοικιαζονται.Το ωραιοτερο πραγμα σε ολη τη διαδρομη ειναι οτι στα αριστερα σου βλεπεις τις ομορφοτερες παραλιες και στα δεξια σου το ομορφοτερο πευκοδασος(προσοχη στο δρομο ομως γιατι το οδικο δικτυο δεν ειναι κι απ τα καλυτερα).Την αλλη μερα πας κανα Αρμενιστη και οπωσδηποτε μπανιο στις Καβουροτρυπες...Κατα μηκος της διαδρομης υπαρχουν απιστευτες παραλιες αλλα πρεπει να κατεβεις με τα ποδια,δεν παει αμαξι.Συνεχιζεις για Πλατανιτσι,χτυπας και μια Σαρτη και το βραδυ μετα τις 3 let s Goa μεχρι το πρωι!Για να μην το κουραζω συνεχιζεις για Καλαμιτσι,Πορτο Κουφο(για φρεσκο ψαρι),Τορωνη,Τριστινικα,Μαρμαρα(η κυριλε version της Σιθωνιας),Ακτη Καλογριας(απιστευτα καθαρα νερα),Αι Γιαννης και αλλα...Σε ενα τριημερο τα προλαβαινεις ολα αλλα για να το ευχαριστηθεις κατσε κανα δεκαημερο η και παραπανω,αυτο που χρειαζεται ειναι καλη διαθεση και καλη παρεα,ε και λιγα χρηματα:haha:.Αυτα προς το παρων,αν το κανεις αυτο στο τελος πες μου την εμπειρια σου.Yeah man!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ευχαριστω πολυ και τα 2 τελευταια παιδια .Ησασταν περαν του δεοντος κατατοπιστικοι!!!!
Και παλι ευχαριστω.
 

AERIKO

Member
Μηνύματα
423
Likes
205
Επόμενο Ταξίδι
χωρίς χάρτη...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Παταγονία ,Γαλ. Πολυνησία
Kλεοπάτρα συμφωνώ απόλυτα με τον Kingston μετά απο παραμονή μας για τρία συνεχόμενα καλοκαίρια (επί 4 περίπου μήνες κάθε καλοκαίρι) :clap::clap::clap: στο δεύτερο πόδι και συγκεκριμένα στον Αρμενιστή με τροχόσπιτο..:p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.499
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom