Βέλγιο Αποστολή σε Μπριζ και Γάνδη! "Ξενύχτι" μέχρι τις 9, σοκολάτες και ο....Μπέλφρυς!

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Η ταινία είναι μέτρια, αλλά η ποντικομ...εεε ο Φάρελ είναι καλός.
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Δεν γουστάρω ούτε να τονε βλέπω, σας λέω! Κοιτάτε ρε κάτι τύποι που κάνουνε λεφτά κι επιτυχία... :icon_evil:
 

emouli

Member
Μηνύματα
1.239
Likes
3.531
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Τσώπα, τσώπα! Ορίστε, δεν ξαναπετάγομαι. :oops:
 

travelbreak

Member
Μηνύματα
1.732
Likes
14.344
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Υπερσιβηρικός
Έψαξα να βρω για ποια ταινία μιλάτε γιατί δεν την γνώριζα. Έχει και καλές κριτικές απ' ό,τι βλέπω, αλλά δεν μπορώ με τίποτα αυτήν την ποντικομαμή, τον Φάρελ.
:icon_evil:!!!
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Ωραίο το παραμυθένιο σκηνικό, ωραίες οι βόλτες αλλά μην ξεχνάμε και το φαγητό ε? Το τελευταίο σνακ ήταν στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά που μου φαινόταν ότι συνέβη πριν...μέρες.
Η επιλογή δεν ήταν δύσκολη. Στην Μαρκτ ήμασταν, για τις καντίνες που βρίσκονταν εκεί είχα διαβάσει σε ένα...φόρουμ (δεν το ξέρετε, είναι από το χωριό), οπότε βουρ στο ψητό. Επιλέξαμε την δεξιά και αρχίσαμε να κοιτάμε τον κατάλογο.
"Τι θα πάρουμε?" ρωτάει η σύζυγος. "Εκτός από πατάτες που είναι και must, εγώ πάντως ένα chickenburger!". Σχεδόν αποφασίσαμε....:haha: Πρόσθεσα και ένα χοτ ντογκ εγώ.
Κάνω την παραγγελία και μέσα σε ένα δύο λεπτά ήταν έτοιμα. Οι πατάτες ήταν περίπου...ένας κουβάς με περίπου ένα κιλό μαγιονέζα από πάνω! Στην δίαιτα. Αρκετά νόστιμα για street food πάντως αν και μας κόστισαν γύρω στα 15 ευρώ. Καλά αρχίσαμε.
Την ώρα που τρώγαμε ξέσπασε και μια μικρούλα μπόρα που μας ανάγκασε να στριμωχτούμε στην 1Χ0.5 τεντούλα που είχε η καντίνα προσπαθώντας ταυτόχρονα α)να φάμε β) να μην βραχούμε γ)να φωτογραφηθούμε (έχουμε και μια social media ζωή πια). Από αυτές τις προσπάθειες δεν θα παραθέσω φωτογραφίες γιατί εχμ...δεν ήταν και πολύ επιτυχημένες (καθόλου).

Ο καιρός όμως συμμάχησε μαζί μας και γρήγορα σταμάτησε η βροχή, οπότε βόλτας συνέχεια! Όπως γρήγορα καταλάβαμε το Belfort ήταν κάτι σαν σημαδούρα σε οποιοδήποτε σημείο της Μπριζ και αν ήσουν. Είναι ορατό σχεδόν από παντού και εμένα τουλάχιστον με βοηθούσε στον να προσανατολιστώ αρκετά εύκολα.
Εμείς βέβαια ως hackers είχαμε αποθηκεύσει από πριν τους χάρτες της πόλης και μπορούσαμε και χωρίς ίντερνετ να χρησιμοποιούμε το google maps.
Κάπου εκεί όμως άρχισε το μπέρδεμα μιας και το Belfort το εμφάνιζε ως Belfry (αργότερα κατάλαβα ότι Belfort είναι μάλλον στα Ολλανδικά). Ε μια φορά Belfry, δύο φορές Belfry, ε του δώσαμε ένα "Ελληνικό" όνομα και εμείς! Και εγένετο Μπέλφρυς!
Κάθε φορά που πέφταμε πάνω του λέγαμε: "α να και ο Μπέλφρυς!".
Να σας αποκαλύψω επίσης ότι αποφασίσαμε να εισάγουμε πανευρωπαϊκά τον όρο "Belfryyyyyyy". (προσοχή, το "y" το τραβάμε). Σημαίνει selfie με τον Belfry. Μπέλφριιι. Καταλάβατε? Θα γίνει trend. :rolleyes:
Ας πάρουμε και μια ιδέα από τον "φίλο" μας
P1110332.JPG

Η κυριούλα δεξιά είναι άσχετη, μάλλον μας έκανε photobombing!
P1110336.JPG

P1110505.JPG

Ωραίος ο Μπέλφρυς, ήταν όμως στο πρόγραμμα για αύριο η άνοδος στο ψηλότερο σημείο του. Ήταν λοιπόν ώρα να απομακρυνθούμε από το κέντρο και να περιπλανηθούμε στα γύρω στενά. Η απουσία κόσμου μας έφερνε μνήμες από...Δημητσάνα αλλά δεν δώσαμε ιδιαίτερη σημασία.
Σημασία όμως δώσαμε στα καταστήματα που έκλειναν το ένα πίσω από το άλλο από τις 6...."Ε είναι Δευτέρα για αυτό μάλλον" έλεγα.....Μάλιστα σε ένα σούπερ μάρκετ στην Μαρκτ, ρωτήσαμε τον ταμία τι ώρα κλείνουν και απάντησε στις 6.30. "Δεν θα ξέρει καλά Αγγλικά το παιδί, θα κάνει λάθος" είπα στην σύζυγο. Μία βόλτα αργότερα από εκεί, έδειξε ότι μια χαρά τα μίλαγε τα Αγγλικά "το παιδί"....

Αν και στις φωτογραφίες μου λοιπόν φροντίζω να μην περιλαμβάνουν πολύ κόσμο, για να είναι πιο "καθαρές", στην συγκεκριμένη πόλη δεν δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα...Μάλιστα όταν έστειλα μερικές στους γονείς μου, ο πατέρας μου αναρωτήθηκε αν υπάρχουν κάτοικοι εκεί!!:haha:
P1110323.JPG

P1110330.JPG

P1110331.JPG

P1110339.JPG

Χαμός και στην μπυραρία που κάτσαμε (κάτι παίζει με εμάς, αρχίζω να το πιστεύω)
P1110340.JPG


Με αυτά και με αυτά, αφού ήπιαμε και τις μπύρες μας (είχε πάει και 9, το ξενυχτήσαμε πάλι), και αφού ο κόσμος είχε αραιώσει επικίνδυνα πήραμε τον δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Κανονικά θα μας έπαιρνε ένα 5λεπτο αλλά όσο είχε μπαταρία η κάμερα εγώ τράβαγα ασταμάτητα! Οπότε μας πήρε λίιιγο παραπάνω.
P1110350.JPG

P1110351.JPG

P1110354.JPG


Ο ύπνος ήρθε σχεδόν αμέσως καθώς αυτή η μέρα είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίς....Με αγωνία όμως περιμέναμε το πρωινό, για να δούμε την πόλη με το φως της ημέρας αλλά και την περιβόητη θέα του δωματίου μας.
Δυστυχώς τα θετικά του περιορίζονταν στην θέα....(άντε και στο σημείο που βρισκόταν γενικότερα).
Ιδού τι βλέπαμε από το παράθυρό μας (και πάπιες)
P1110355.JPG

P1110356.JPG

P1110357.JPG


"Χλιδή" θα πει κάποιος...Κρατάτε μικρό καλάθι......

Ακολουθεί ο περίεργος τρόπος ζεστάματος των pancakes στο πρωινό του ξενοδοχείου, ανάβαση στον Μπέλφρυ με ύποπτες αντιδράσεις του ταμία αλλά και πολλές, πολλές φωτογραφίες με κανάλια!!! Stay tuned.
 

Tropics2008

Member
Μηνύματα
17
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Παντού.
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Καλά να περάσεις φίλε μου, 5 χρόνια εδώ στο Βέλγιο από τις αγαπημένες εξορμήσεις.:clap:
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Όλες οι πληροφορίες στο ίντερνετ μίλαγαν για φοβερό και τρομερό πρωινό που αξίζει τα λεφτά του. Χωρίς να θέλω να γίνω γκρινιάρης ΚΑΙ για αυτό, δεν θα το χαρακτήριζα και άχαστο, αλλά οκ. Δημητριακά, ζαμπονοτύρια, κρουασάν, ψωμιά, καφές, χυμός, γιαούρτια και κάτι ανάμεσα σε pancake και κρέπα (τι άλλο θες πια?).
Εδώ στα αριστερά
(όσο χώρο βρήκε από τα κρουασάν) το εν λόγω μείγμα.
P1110358.JPG

Η μεγάλη πλάκα όμως ήταν στο τρόπο με τον οποίο ζεσταινόταν το προιόν.... Την φώτο που ακολουθεί δεν την λες και πειστήριο αλλά μια εικόνα θα την πάρετε.
Δεξιά είναι ορατή η σόμπα, στρατηγικά τοποθετημένη πάνω από το πιάτο. Ψαγμένο...o_O
P1110359.JPG

Και μιας και πιάσαμε τα του ξενοδοχείου, είναι ευκαιρία να αφιερώσω λίγες γραμμές και μερικές φωτογραφίες στο τρομερό δωμάτιό μας, με το ακόμα πιο τρομερό μπάνιο του...
Αρχικά να πω ότι τα δωμάτια ήταν σε άλλο κτίριο από αυτό της ρεσεψιόν(!), οπότε σε κάθε μέσα έξω χρειαζόταν να βγεις σε υπαίθριο χώρο.
P1110701.JPG

Αυτό μπορέσαμε και το ξεπεράσαμε σχετικά εύκολα. Αυτό που ακολουθούσε όμως όχι....Θα σας δώσω μία φώτο, επεξεργαστείτε την και ας αναρωτηθούμε τι απεικονίζει:
P1110707.JPG

α) ντουλάπα?
β) έξτρα δωμάτιο?
γ) μπαλκόνι?
δ) τίποτα από τα παραπάνω?

Όσοι επιλέξατε το "δ" κερδίσατε. Όσοι μάλιστα είστε τόσο παρατηρητικοί ώστε να διακρίνατε ανάμεσα στην "μικρή χαραμάδα" (ποια από όλες?) σας αξίζουν πολλά μπράβο και η επόμενη φωτογραφία
P1110708.JPG


Ναι. Είναι αλήθεια. Αυτή η "πόρτα" απομόνωνε το μπάνιο από το υπόλοιπο δωμάτιο. Το να πει κάποιος ότι από αυτή την πόρτα περνάει ελέφαντας, πόσο μάλλον ήχοι και οσμές (sic), τον καθιστά σίγουρα εγκάθετο....
Εγώ πάντως είχα μείνει άναυδος, προσπαθώντας να συνειδητοποιήσω τι βλέπω. Έχω μείνει σε πολλά ξενοδοχεία, σε πολλές χώρες, και σε μερικά που θα χαρακτηρίζονταν τρώγλες, αλλά αυτό δεν το έχω ξανασυναντήσει ποτέ.
Όπως καταλαβαίνετε, η παραμονή κάποιου για περισσότερη ώρα στο πρωινό κρινόταν αναγκαία. :shock: Ας μην συνεχίσω.
Ή μάλλον θα συνεχίσω. Η εικόνα μέσα δεν βελτιωνόταν
P1110710.JPG

με όλα τα υλικά και το στυλ, να παραπέμπουν σε τουαλέτα καμπίνας καραβιού (να δεις που θα την ψάχνουν στο Μυτιλήνη). (Επίσης, η βυσσινί μου μπλούζα είναι όλα τα λεφτά, το ξέρω!)
Τώρα σταματάω.

Αφήνοντας πίσω τις δύσοσμες εεε... τις δυσάρεστες αναμνήσεις, κατευθυνθήκαμε προς τον Μπέλφρυ. Άλλωστε η ανάβαση σε αυτόν είναι must.
Άφιξη στην Markt. Κανένας μα κανένας στην ουρά, οπότε προχωρήσαμε ολοταχώς στο ταμείο. Να σημειώσω εδώ ότι υπάρχουν πινακίδες που προειδοποιούν για αναμονή μέχρι και 2 ώρες! Μάλλον για την hot περίοδο. Εγώ ενημέρωσα.
Τα 20 ευρώ για τους δυο μας δεν μου φάνηκαν και λίγα, αλλά το περίεργο ήρθε μετά. Μόλις το 20ευρο βρέθηκε στα ασφαλή χέρια του ταμία, ακολούθησε ένα
-"Where are you from?".
-"Greece". Χωρίς δισταγμό (λέμε τώρα).
Ακολουθούν κάτι ύποπτες σημειώσεις και αμέσως κατεβάζει ρολά! Μείναμε να κοιτιόμαστε, εγώ και ο ακριβώς από πίσω.
"Ωχ" σκέφτηκα. "Να δεις που παρακάτω θα μας ζητήσουν και τίποτα έναντι για το χρέος. Δεν μπορεί, και στους Βέλγους θα χρωστάμε.
Μια άλλη θεωρία βέβαια λέει ότι ο ταμίας ειδοποίησε κάποιον να μας παρακολουθεί, μην τυχόν και σουφρώσουμε τίποτα....:haha:

Μένοντας με την απορία ακολουθήσαμε την άνετη σκάλα
P1110431.JPG

(ξέρω ξέρω, τρομερά παπούτσια)

και μετά από κάμποσα στριφογυρίσματα είχαμε την Μπριζ πιάτο
P1110417.JPG

P1110420.JPG

P1110421.JPG

Η εικόνα της πόλης και από ψηλά είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Περιφερειακά του φίλου μας του Μπέλφρυ, και συγκεκριμένα στο περβάζι, υπάρχουν βέλη που δείχνουν προς τα πού είναι διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις
P1110422.JPG

Είσαι ρε παιδί μου στην κορυφή του Μπέλφρυ και θες να πας Άμστερνταμ. Να μην ξέρεις πού να στρίψεις? ;)

Άνω τελεία.
Επειδή εδώ έχουμε κάποιους ανυπόμονους για
α) Κόλιν Φάρελ, να πω ότι δυστυχώς δεν τον συναντήσαμε ούτε πάνω στο καμπαναριό. Ίσως παρακάτω.
β) φαγητό, να πω ότι αμέσως μετά (την άνω τελεία) επιστρέφω με ντοκουμέντα!
 

filippia

Member
Μηνύματα
356
Likes
372
Επόμενο Ταξίδι
Μπρατισλάβα-Βιέννη-Τσεχία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Να επιβεβαιώσω κι εγώ΄που είχαμε πάει Οκτώβριο ότι όλα έκλειναν στις 6 το απόγευμα. Και μιλάμε για καφετέριες, ακόμα και πάνω στην κεντρική πλατεία. Αυστηρά στις 6, λες και ήταν μαγαζί με ρούχα.
Κατά τ' άλλα η Μπρυζ είναι υπέροχη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.116
Μηνύματα
880.712
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom