Βέλγιο Αποστολή σε Μπριζ και Γάνδη! "Ξενύχτι" μέχρι τις 9, σοκολάτες και ο....Μπέλφρυς!

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Παντα μ αρεσουν οι μεσαιωνικες πολεις,οι πολεις με ποταμια/νερο.Στοχος μου ειναι να απολαυσω ενα χαλαρο τριημερο σε μια πολη που περπατιεται ανετα κ να ξεφυγω απο αγχος της καθημερινοτητας.
Τότε είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις. Να ξέρεις βέβαια ότι είναι ακριβή πόλη, και ότι είναι ένα τριήμερο είναι αρκετό. Παραπάνω όχι. Και βολεύει πάρα πολύ και μια ημερήσια. Δικό σας θέμα βέβαια, αν θα είναι η Γάνδη, ή η Αμβέρσα, ή και κάποια άλλη.
Ελπίζω να βοηθάω με την ιστορία για το πού θα μοιράσετε τις μέρες. Είναι τρομερά πάντως, θα με θυμηθείς.
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Αναρωτιέμαι, τι σχέση έχει η ομορφιά μιας πόλης, δηλαδή η αρχιτεκτονική της, με τα γκρουπ των τουριστών?
Δρα προσθετικά γιατί ούτε όμορφη δεν είναι τουλάχιστον όπως την παρουσιάζουν όσοι τη χαρακτηρίζουν ως την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης. Είναι μια κλασική αναστυλωμένη μεσαιωνική πόλη που έχει όμως ελάχιστα αξιοθέατα (επειδή παρήκμασε για αρκετό καιρό δεν έχει τον πλούτο της Αμβέρσας ή της Γάνδης) και ως εκ τούτου βαρετή για το μέσο τουρίστα. Για το μέσο υπέργηρο Αμερικανό τουρίστα ή για το μέσο Κινέζο τουρίστα που τα κανάλια και τα σοκάκια είναι εξωτικά η Μπρυζ αποτελεί έξοχο προορισμό. Για εμάς που ζούμε στην Ευρώπη και έχουμε πολύ καλύτερες επιλογές η Μπρυζ είναι η βέλγικη βερσιόν της τούριστ τραπ.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.775
@James εισαι τυχερός που πηγές την εποχή που πηγές. Πηγα Πάσχα και μέχρι το μεσημέρι στη Μπρυζ δεν μπορούσες να περπατήσεις απο τον κόσμο. Την έβγαλα στα μουσεία και τις εκκλησίες εκτός κέντρου μέχρι να φύγουν τα γκρουπ. Θα διαφωνήσω στο ότι έχει λίγα αξιοθέατα. Εγώ που πηγα για τις πινακοθήκες και τις εκκλησίες της, δε μου έφτασε ο χρόνος και μάλιστα τρέχοντας.
Απο την άλλη η Γάνδη και η Αμβέρσα είναι πραγματικά πιο ζωντανές πόλεις.
Αν ξαναπηγαινα Μπρυζ θα επέλεγα χειμώνα πάντως.
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Λόγω έλλειψης ψιλών λοιπόν, δεν αγοράσαμε το...σπιτάκι. Την επόμενη φορά θα είμαι πιο έτοιμος (θα έχω χαλάσει σε κανένα περίπτερο).
Αυτή η ιδέα αγοραπωλησίας μας έφερε και μια λιγούρα (άκου δικαιολογία). Θέλαμε όμως να συνεχίσουμε το περπάτημα (δυνατός ο φραπουτσίνο) και έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε κάτι στο χέρι. Φυσικά και η επιλογή μας ήταν αποτυχημένη. Λουκανικόπιτα η οποία ήταν ψιλοχάλια και δεν άρεσε καθόλου στην σύζυγο. Ε έφαγα και τις 2...Πάντως και από εμφάνιση δεν σκίζει
P1110604.JPG


Εκτός πάντως από την πρώτη δόση τέχνης είχαμε και δεύτερη, ίσως πιο εντυπωσιακή. Και μάλιστα με ακόμα ομορφότερο φόντο
P1110619.JPG


Με αυτά και με αυτά είχε περάσει λίγο η ώρα και η Μπριζ μας ξαναφώναζε για τις τελευταίες βόλτες.
Από την Γάνδη έμεινα αρκετά εντυπωσιασμένος, και σίγουρα την προτείνω για ημερήσια. Αν κάποιος θέλει και λίγο διασκέδαση και ξενύχτι παραπάνω αξίζει τον κόπο να αφιερώσει και ένα βράδυ.

Στον σταθμό, περιμένοντας το τρένο, παρατήρησα περίπου...ένα δισεκατομμύριο ποδήλατα μάλλον προς ενοικίαση. Όπως εδώ ένα πράμα.
Αχνοφαίνονται στο background
P1110622.JPG


Φτάνοντας στην Μπριζ ποιον συναντήσαμε? Ε? Ε?(όχι τον Άδωνη)
Τον Μπέλφρυ, ποιον άλλο?
P1110625.JPG

Στις τελευταίες βόλτες είχαμε αφήσει το Chocolate Line, μία σοκολατερί που πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε. Ο χώρος πολύ ιδιαίτερος, ενώ σε ένα τμήμα του μπορείτε να δείτε εργαζόμενους την ώρα που φτιάχνουν μικρά αριστουργήματα! Εμείς συγκεκριμένα είδαμε πώς έφτιαχνε κάτι που έμοιαζε με kinder έκπληξη!
Μία μικρή γεύση
P1110631.JPG

Αυτός μάλλον έφαγε πολύ σοκολάτα
P1110627.JPG

επί το έργω
P1110629.JPG


Ωραίες και οι σοκολάτες αλλά δεν χορταίνουν! Και τι χορταίνει? Ε? Ε? Τα μπέργκερ...Λίγο πιο δίπλα υπάρχει το Ellis Gourmet Burger με έναν πολύ πρωτότυπο και δαιδαλώδη χώρο (κυρίως στον επάνω όροφο).
Φωτογραφίες από τα μπέργκερ δεν έχει. Τα φάγαμε σε δευτερόλεπτα. Άλλωστε είχαμε να φάμε από τις λουκανικόπιτες (η σύζυγος δηλαδή, χοχο). Πάντως οι γεύσεις ήταν πολύ καλές και γενικά μια κάπως πιο οικονομική λύση.
Και τα δύο καταστήματα είναι στην Simon Stevinplein.

P1110635.JPG


Χορτάτοι πλέον, πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το ξενοδοχείο, καθώς είχαμε και να ετοιμάσουμε τα πράγματά μας. Το πρωί δεν μπορούσαμε μιας και είχα κάνει την κίνηση ματ να κλείσω το δρομολόγιο της Flibco το οποίο ξεκινά 6.50.....Από τον κεντρικό σταθμό όμως. Για να φτάσουμε μέχρι εκεί έπρεπε να βρούμε ένα λεωφορείο λίγο νωρίτερα. Να μην σας τα πολυλογώ, 6 η ώρα ήμασταν στο πόδι, μην τυχόν το χάσουμε και ξεμείνουμε στο Βέλγιο. Δεν είχαμε αγοράσει και το σπίτι....

Μέχρι φυσικά το ξενοδοχείο μεσολάβησαν πολλές φωτογραφίες
με τοπία
P1110654.JPG

σοκολάτες (ελαφρώς περίεργες)
P1110651.JPG

και άλλα τοπία
P1110653.JPG

αλλά και....
P1110656.JPG

Τι είναι αυτό το μυστηριώδες όχημα? Ακολουθεί κουίζ (έλα που δεν σας αρέσει)
α) το μηχανάκι που αγόρασα στο Βέλγιο?
β) το μηχανάκι που ενοικίασα στο Βέλγιο?
γ) κάποιο δημοτικό μέσο μεταφοράς?
δ) ή μήπως (λέω μήπως) τίποτα από τα παραπάνω?

Κρατήστε την ανάσα σας, ακολουθεί η συνέχεια!o_O
 
Last edited by a moderator:

serginio

Member
Μηνύματα
509
Likes
367
Επόμενο Ταξίδι
Νάπολι,Ιταλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ισλανδία
Προβλέπω τίποτα απο τα παραπάνω :)
Μπορούσες να νοικιάσεις τα δημοτικά ποδήλατα;
 

flying Doc

Member
Μηνύματα
200
Likes
378
Θα συμφωνήσω με τον φίλο @North66 .Δε λέω, όμορφη η Μπρυζ, πανέμορφη η Γάνδη, τις έχω επισκεφτεί πάμπολλες φορές (κάθε φορά που έρχεται κόσμος από Ελλάδα, εκέι τους πάω) αλλά είναι ΙΔΙΕΣ. Η αρχιτεκτονική της Φλάνδρας είναι ίδια. Ιδια σπίτια έχει η Μπρυζ, ίδια η Γάνδη, ίδια η Αμβέρσα, ίδια η Οστάνδη, ίδια η Ουτρέχτη, ίδια το Άμστερνταμ.
Τουριστοπαγίδα δε θα την χαρακτηρισω, αλλά είναι ο μόνος τουριστικός προορισμός που προβάλλεται για το Βέλγιο. Σαφώς και το Βέλγιο δε είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός, αλλά πόσοι από όσους έχετε έρθει στο Βέλγιο ή σας έουν προτείνει το Βέλγιο, έχετε πάει στην Bouillon ? ΕΚΕΙ είναι ο πραγματικός Μεσαίωνας του Βελγίου. Ο Γοδερφρίδος της Μπουγιόν (αδριάντας του οποίου κοσμεί την πλατεία πίσω από το παλάτι στις Βρυξέλλες) ήταν ο πρώτος Βασιλιάς της Ιερουσαλήμ στις Σταυροφορίες.
Μπορεί η Bouillon, να μην έχει την αρχιτεκτινική της Γανδης (και το αναπόφευκτο "ααααααααχ τι ομορφιά είναι αυτή), αλλά και η διαδρομή προς τα εκεί και η ίδια η πόλη με το ποτάμι και το κάστρο είναι πανέμορφη.
Πόσοι από όσουε έχουν έρθει Βέλγιο, έχουν ταξιδέψει στις Αρδέννες με την πανέμορφη φύση και τα κουκλίστικα χωριουδάκια, πόσου έχουν περιηγηθεί στα χωράφια της Φλάνδρας στην Ιέπερ, πόσου έχουν επισκεφτεί τα μοναστήρια του νότιου Βελγίου με τις ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ στον κόσμο μπύρες, πόσοι έχουν μείνει παραπάνω από μία μέρα στις Βρυξέλλες, με τις μικρές και ζωντανότατες γειτονιές ?
Φίλε @James , δε χαλάμε τη μαγεία μιας ιστορίας, ίσα ίσα, όπως είπε κι ο @North66 , όσοι μένουμε σε χώρες έξω από την πατρίδα, ξέρουμε κάποια μυστικά παραπάνω. Την επόμενη φορά που θα έρθεις στο Βέλγιο, δοκίμασε κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Και μια συμβουλή: Βάφλες φουλ στη σαντυγί, σοκολατοσούβλακα, κλπ κλπ είναι κλασικό τουριστοφαγητό. Οι Βέλγοι τη βάφλα την τρώνε σκετη κι αυτό αραιά και που.
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
όσοι μένουμε σε χώρες έξω από την πατρίδα, ξέρουμε κάποια μυστικά παραπάνω.
Και το εκτιμούμε ιδιαίτερα που δεν μένουν "μυστικά" αλλά τα μοιράζεστε μαζί μας :)
 

James

Member
Μηνύματα
1.001
Likes
5.318
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Θα προσπαθήσω να απαντήσω γενικά. Και σύντομα.

Η Σάμος είναι πολύ όμορφο νησί. Πολύ ομορφότερο από αρκετά που έχω επισκεφθεί. Σαφώς όμως δεν περιμένω τουρίστες που έρχονται από την άκρη της Ευρώπης για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να έρθουν Σάμο. Πιο πιθανό είναι να πάνε Αθήνα ή Πάρο και λογικό. Και ας την ξέρουν την Σάμο. Πιο "ψαγμένη" επιλογή η Σάμος θεωρώ, αλλά λογικό να μην επιλεγεί. Προσωπικά μου είναι πολύ γνωστές και οι Αρδέννες αλλά και η Bouillon (τις εχω ψάξει και τις έχω στο μάτι) αλλά λογικό να μένουν πιο πίσω.

Φυσικά και όποιος μένει σε ένα μέρος ξέρει πολλά παραπάνω από εμένα που πάω πρώτη φορά. Σιγά μην έρθει κάποιος πρώτη φορά στη Σάμο και ξέρει πιο πολλά μυστικά από εμένα. Δεν γίνεται.

Όσο για τα τουριστοφαγητά και γενικά όλα τα όσα συνηθίζουν να κάνουν οι τουρίστες.
Μα και εγώ τουρίστας είμαι. Δεν προσπάθησα σε κανένα σημείο να παραστήσω τον "ταξιδιώτη", να κάνω ότι κάνουν οι ντόπιοι. Δεν είμαι ντόπιος, ούτε αν φάω για 3 μέρες ότι οι Βέλγοι γίνομαι Βέλγος. Σε κανένα σημείο δεν πλασάρω τα σουβλάκια πχ που έφαγα για λιχουδιά που προτιμούν οι ντόπιοι. Το αν τις τρώνε σκέτες τις βάφλες δεν με απασχολεί όσον αφορά το ταξίδι μου (σαν πληροφορία γενικά όμως ωραίο είναι που το έμαθα).
Εγώ πάω σε ένα μέρος και κάνω ότι μου έρθει (εκτός από κάποια στάνταρ που έχω στο μυαλό μου). Το αν θα βρω πολλούς τουρίστες σε ένα μέρος δεν με ενοχλεί. Άλλωστε και εγώ εκεί είμαι! Πολλούς τουρίστες έχει και η Ακρόπολη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εκπληκτική. Ή ότι θα το βάλω στα αρνητικά. Προσωπική άποψη.
Κάποιο τοπικό φαγητό ναι, θα το δοκιμάσω. Το ότι έφαγα ότι τρώει η πλειοψηφία των τουριστών δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος, και την επόμενη φορά να το κάνω διαφορετικά. Να μείνω κανά μήνα εκεί, και να συνεχίσω να τρώω σουβλακοβάφλες, ε ναι, θα είναι για κράξιμο. (σχετικό βέβαια και πάλι, κάποιου μπορεί να του αρέσουν πολύ, να κόβει φλέβες ένα πράμα).

Όλοι οι τουρίστες που έρχονται Σάμο(μας έπρηξες με την Σάμο) πάνε στους καταρράκτες στο Καρλόβασι. Όλοι. Ελάχιστοι όμως ξέρουν έναν άλλο "ψαγμένο" στην Άμπελο.
Αν λοιπόν κάποιος γράψει "ουάου πήγα καταρράκτες Καρλόβασι" (που είναι ουάου) δεν θα του πω "ναι αλλά στην Άμπελο δεν πήγες, εκεί είναι ο λιγότερο τουριστικός, στο Καρλόβασι πάνε όλοι!".

Εννοείται πως κατανοώ την ανάγκη πολλών για κάτι πιο "αυθεντικό". Και εμένα μαρέσει, αλλά και μερικά "τουριστικά" να κάνω δεν έγινε και τίποτα.
Και φυσικά οι συμβουλές είναι καλοδεχούμενες, ειδικά από περισσότερο ειδικούς επί του θέματος. Μην βγω και γεροπαράξενος.

(Πολύ σύντομη απάντηση, δεν μπορείτε να πείτε. Λακωνικότατος.). :haha:
(Ελπίζω να μην πυροδοτήσω συζητήσεις που θα ξεφύγουν πολύ από την ιστορία. Αν και τέτοια ιστοριάρα δεν χάνει τους φαν της. Ε? Ε?)
 

Dina Z

Member
Μηνύματα
1.354
Likes
4.331
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Συμφωνώ με τον φίλο James και συμπληρώνω πως η σημαντική συνεισφορά στο φόρουμ είναι ακριβώς αυτό: η κατάθεση της προσωπικής εμπειρίας
(το "προσωπικής" δεν θα σταματήσω να το υπογραμίζω).
Βέβαια αυτοί όμως που ζουν σ' ένα τόπο θα έχουν πάντα να προσθέσουν κάτι παραπάνω από εμάς τους υπολοίπους που τον επισκεπτόμαστε σαν τουρίστες ή σαν ταξιδιώτες αν το προτιμάτε.

Αν και τέτοια ιστοριάρα δεν χάνει τους φαν της. Ε?
Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος :clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.644
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom