Ινδονησία Μαλαισία Σιγκαπούρη Απο δω κ απο κει στη Ν.Α. Ασία

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.452
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Bali (IV)

To cremation ceremony (τελετή αποτέφρωσης ελληνιστί) για τους Ινδονήσιους είναι περισσότερο μια γιορτή για τη ψυχή του νεκρού παρά ένας ύστατος φόρος τιμής συνοδευόμενος απο θρήνο όπως συμβαίνει στα περισσότερα μέρη του πλανήτη. Έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που πραγματοποιούνται και συμμετέχει βοηθώντας όλη η κοινότητα. Είναι ιδιαίτερα δαπανηρές γι'αυτο τις περισσότερες φορές πραγματοποιούνται πολλές μαζί ώστε να μειωθεί το κόστος. Ο Agung μας ανέφερε οτι δεν δέχοταν πελάτες οι οποίοι θα κάναν check in την συγκεκριμένη μέρα !!! To σώμα του νεκρού τοποθετείται σε κοφίνι και αυτό με τη σειρά του στην πλάτη ενος ξύλινου ζώου , συνήθως ταύρου. Στο τέλος της τελετουργίας, παραδίδεται στις φλόγες , οι στάχτες μαζεύονται και διασκορπίζονται στη θάλασσα την επόμενη μέρα

(για το τελετουργικό δεν είμαι απολύτως σίγουρος όπως και γιατί επιλέγονται τα συγκεκριμένα ζώα, μας είχαν εξηγήσει άλλα δυστυχώς ξέχασα, όποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο ας μας διαφωτίσει)

IMG_5399.JPG


Φυσικά μόλις άναψαν τις φωτιές, τραβήξαμε στα γρήγορα μερικές φωτογραφίες και όπου φύγει φύγει καθώς η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Η μέρα κύλησε με βόλτες στο χωριό και το βράδυ φαγητό σε μια απο τις πολλές μικρές ταβέρνες ή αλλιώς warung. Προσφέρουν περιορισμένες επιλογές, άλλα όλες είναι εξαιρετικά γευστικές, πολύ καλές τιμές, πολλές τις έχουν ανοίξει ξένοι οι οποίοι εγκαταστάθηκαν μόνιμα και έχουν ωραία ατμόσφαιρα. Αναφέρω δυο οι οποίες μας άρεσαν και οι οποίες τυγχάνει να είναι στην κορυφή των reviews στο tripadvisor. Fair Warung Bale του οποίου ιδιοκτήτης είναι ένας Ελβετός τυπάς, γιατρός ο οποίος καψουρεύτηκε μια Ινδονήσια και έμεινε μόνιμα εκεί και προσπαθεί να βελτιώσει τις ιατροφαρμακευτικές υποδομές μέσω μιας οργάνωσης που έχει ιδρύσει και Melting Wok Warung το οποίο λειτουργεί μια Γαλλίδα συμπαθέστατη κυρία.

Την τελευταία μέρα είχαμε κανονίσει άλλο ένα tour με τον συμπαθέστατο Eka. Αυτή τη φορά συζητήσαμε μαζί του τα μέρη που θα πηγαίναμε ώστε να μας προτείνει και αυτός άλλα και να μας πει τη γνώμη του. Πρώτος σταθμός ένα χωριό έξω απτο Ubud όπου θα παρακολουθούσαμε τον παραδοσιακό χορό Barong. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε στο link, με λίγα λόγια ο Barong είναι ένα μυθολογικό πλάσμα με χαρακτηριστικά λιονταριού, βασιλιάς των πνευμάτων του καλού, το οποίο μέσα απο ένα περίεργο σενάριο με δάση, φύλαρχους, κόρες και γυναίκες (μαζί με το εισητήριο σου δίνουν και το πρόγραμμα του χορού που περιλαμβάνει τις "πράξεις" και τι γίνεται σε κάθε μια) έρχεται αντιμέτωπο με την Rangda, την βασίλισσα των δαιμόνων.

20130906_102848.jpg


Μετα τις "τέχνες και τα γράμματα", θέλαμε να κάνουμε ένα καταναλωτικό διάλειμα. Στο Μπαλί υπάρχει ένα polo ralph lauren outlet με τιμές σχεδό στο μισό. Αμφισβητήσαμε την γνησιότητα του , παρόλαυτα το επισκεφθήκαμε και διαπιστώσαμε οτι τα ρούχα ήταν εξαιριτικά ποιοτικά. Αυθεντικά ή οχι, το τιμήσαμε καθώς οι τιμές ήταν στο μισό απο οτι πουλιούνται στην ευρώπη και η διαφορά (αν υπάρχει) δεν φαίνεται.
Ακολούθως ο Eka μας οδήγησε σε έναν χώρο όπου πουλούσαν χειροποίητα ξύλινα αγαλματάκια και γενικά πλήθος σουβενίρ μπαλινέζικης αρχιτεκτονικής. Τρομερή ποικιλία και φοβερές τιμές, στο μισό απο οτι βρίσκαμε στο Ubud. Αφου αγοράσαμε μερικά φανταστικά αγαλματίδιά κάποιας ινδουιστικής θεότητας, το μόνο μας άγχος ήταν πια πως θα τα χωρούσαμε στις αποσκευές.

Συνεχίσαμε βόρεια και μετά απο μια πολύ μεγάλη διαδρομή μέσα απο απίστευτα φυσικά τοπία, φθάσαμε απέναντι απτο ηφαίστειο του όρους Agung. Εκεί έχει επίσης εστιατόρια με θέα σε στυλ μπουφέ άλλα ... μια φορά την πατήσαμε, εκεί την βγάλαμε με χυμό ;)

20130906_134511.jpg


Εκεί καθίσαμε αρκετή ώρα να ξεκουραστούμε και να δώσουμε την ευκαιρία στον οδηγό μας να πάρει έναν υπνάκο. Όταν πια δεήσαμε να φύγουμε οι επιλογές ήταν δυο. Ο ναός Besakih είναι ο σημαντικότερος και μεγαλύτερος ναός ινδουιστικός ναός της Ινδονησίας. Τον επισκέπτονται ιδουιστές απο όλη τη χώρα και αποτελεί το σημαντικότερο ίσως αξιοθέατο του Μπαλί. Παρόλαυτα, ο Eka μας είπε οτι έχει μετατραπεί σε χώρος εκμετάλευσης των τουριστών άλλα και των ντόπιων !!! , σε σημείο που πολλοί οδηγοί να τον συμπεριλαμβάνουν στα tour τους. Είχα διαβάσει στο ιντερνετ οτι σε υποχρεώνουν να πάρεις guide λέγοντας σου οτι και καλά είναι υποχρεωτικός, κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Εμείς επιλέξαμε να πάμε, έτσι και αλλιώς μια φορά φθάνεις μέχρι εκεί.
Όντως με το που φθάσαμε εκεί, τα δεικαχίλιαρα έφευγαν βροχή. Είχαμε ξεχάσει τα sarong σπίτι, οπότε έπρεπε να νοικιάσουμε. Έπρεπε να πληρώσουμε το parking του αυτοκινήτου και φυσικά τα εισητήριά μας. Και λίγο πριν μπούμε στο ναό, μας κυνηγούσε απο πίσω ένας τυπάς, δηθεν για να μας ελέγξει. Εγώ έκανα πως δεν τον άκουσα, άλλα αυτος επίμονος, μας έφτασε και μας οδήγησε σε ένα υπαίθριο (κ καλά) γραφείο. Η λαμογιόφατσα που ήταν μέσα μας έλεγξε τα εισητήρια και μας είπε οτι πρέπει να πληρώσουμε συνοδό.
"ΔΕΝ θέλω guide ρε μεγάλε" του λέω "ξέρω οτι δεν είναι απαραίτητος"
Το λαμόγιο όμως είχε κάνει και αυτός την έρευνα του στο internet και είχε έτοιμο το τροπάρι. "Δεν είναι tour guide, είναι συνοδός γιατί υπάρχει σήμερα ένα special event και απαγορεύεται να μπούν μη ινδουιστές σε κάποιους χώρους" ... ή κάτι τέτοιο τέλος παντων που φυσικά δεν πιστέψαμε. Δεν ξεμπερδευαμε μαζί του όμως καθώς είχαμε δει και άλλους τουρίστες να μαλώνουν για το συγκεκριμένο θέμα. Λέω αντε, ας πάει το παλιάμπελο. "Πόσο πάει το μαλλί" τον ρωτάω και τότε μου βγάζει ένα βιβλίο όπου έγραφε ο κόσμος το όνομα του και το ποσό της δωρεάς (!!!) που πρόσφερε (τι στο καλό , την εφορία κλέβανε ?? )
Όλως παραδόξως, όλα τα ποσά πριν απο μένα ήταν κοντά στα 400000 !!!! Δηλαδή 25 με 30 euros :haha::haha:
Τον κοιτάω, με κοιτάει, του λέω σε άπταιστα ελληνικά, "ρε φιλαράκι ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ, με πέρασες για αμερικανάκι ??? " .... στην τσέπη μου δυστυχώς το μικρότερο χαρτονόμισμα ήταν αυτο το 50000 , άντε του λέω γιατί ειμαι και χουβαρδάς. Χαλάστηκε που το παραμύθι του δεν έπιασε, άλλα είμαι 1000% σίγουρος πως μόλις απομακρύνθηκα, έβαλε ένα 4 μπροστά στα 50000 :mad: μπας και κοροιδέψει τον επόμενο.

20130906_155356.jpg


Το σύμπλεγμα των ναών πραγματικά πολύ όμορφο, με τον μουντό καιρό να μας προσφέρει δροσιά άλλα δυστυχώς η παρουσία του guide ήταν αρνητική. Ότι και αν μας ανέφερε, ήταν σίγουρο πως σε λίγα λεπτά θα το ξεχνούσαμε, εμείς θέλαμε να περιπλανηθούμε και να χαρούμε μεσα απτα δικά μας μάτια την ομορφιά, να συζητήσουμε και να δημιουργήσουμε μνήμες και εικόνες και οχι να μας οδηγεί σαν πρόβατα ένας αχώνευτος guide ο οποίος ήταν ξεκάθαρο οτι μας είχε γινει κολλητσίδα ώστε στο τέλος να μας ζητήσει extra tip. Όταν το έκανε, το άγριο βλέμμα μου του έκοψε κάθε πιθανότητα διαπραγμάτευσης :mad:

Η ώρα είχε περάσει και σε λίγο βράδυαζε, η κατάλληλη ώρα για το δεύτερο χορό που θα παρακολουθούσαμε ο οποίος ήταν και πιο εντυπωσιακός καθώς περιελάμβανε φωτιά. O Kecak ήταν ένα μουσικό δράμα με πλήθος χορευτών οι οποιοι δημιουργούσαν τη μουσική τραγουδώντας ένα διαρκές "τσακ τσακ" ο καθένας σε διαφορετικό ρυθμό (ανάλογα βέβαια με την εξέλιξη του έργου) . Δυστυχώς πρέπει να το παρακολουθήσει κάποιος για να καταλάβει περι τίνος πρόκειται. Στο τέλος ο "ήρωας" περνάει πάνω απο τη φωτιά σβήνοντας την με γυμνά πόδια

20130906_184049.jpg


  • Όποιος βρεθεί στο Μπαλί, μην αμελήσει να παρακολουθήσει κάποιον απο τους παραδοσιακούς αυτούς χορούς, αξίζει πραγματικά και θα το απολαύσει
Γυρνώντας αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μετά το φαγητό, διαπιστώσαμε ότι είχαμε πρόβλημα με τις αποσκευές. Το backpack μου είχε σκιστεί και σε δεύτερο σημείο, και πλέον το πρόβλημα δεν ήταν κυρίως βάρους άλλα όγκου. Διαβάζοντας στα forum οτι οι μάγκες στο αεροδρόμιο είναι απτους πιο διεφθαρμένους και τσακάλια για να απομηζύσουν οπου βρούν την πιθανότητα, συν το γεγονός οτι μετατρέψαμε δυο μεγάλες τσάντες σε χειραποσκευές (στην AirAsia αναφέρει οτι δικαιούσαι μια χειραποσκεή και ένα μικρό τσαντάκι -- τα δικά μας "τσαντάκια" ήταν πιο μεγάλα απτις χειραποσκευές !!!)
Κρύος ιδρώτας με έλουσε, να δείς οτι θα πληρώσουμε τα αγαλματάκια χρυσά, λεω στην Μ.
Παρατήσαμε στον Agung οτι θεωρήσαμε ως περιττό (μάσκες θαλλάσης, μπλουζάκια, αφρούς ξυρίσματος, κρέμες, σανδάλια κλπ) και ευχηθήκαμε να την σκαπουλάρουμε.

Τι μας περίμενε άραγε την επόμενη μέρα στο αεροδρόμιο ???? :oops::rolleyes-80:
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
- Αυτές οι νεκρώσιμες τελετές ήταν ό,τι πιο ενδιαφέρον παρακολούθησα στο Bali. Κι ευτυχώς που είχα τα μάτια μου ανοικτά και τις εντόπισα μέσα απ' το αυτοκίνητο, γιατί αν περίμενα απ' τον οδηγό-ξεναγό, ακόμη θα έψαχνα...
- Πολύ όμορφο το Besakih κι ακόμη ωραιότερο αν έχεις γλυτώσει τις βδέλλες - πράγμα που αν δεν βάλεις τις φωνές (και άγρια, μάλιστα, για να τους ψαρώσεις) πολύ δύσκολα το αποφεύγεις.
- Στο Trunjan πήγατε;
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.452
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Οχι δεν το επισκεφθήκαμε --- βασικά δεν γνωρίζω καν τι είναι :rolleyes::icon_redface:
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Έχεις πάει στο Trunjan;;;;
Ναι, πήγα. Και το σκυλομετάνοιωσα. Είχα διαβάσει κάποιο παλιό άρθρο (στο Γεωτρόπιο - αν θυμάμαι καλά) και με είχε εξιτάρει. Βέβαια ήταν πριν από αρκετά χρόνια από τότε που πήγα και οι καταστάσεις που περιέγραφε ήταν "προϊστορικές" σε σχέση με αυτό που αντίκρυσα.
Συνοπτικά: Η επιτομή της αλλοτρίωσης του ντόπιου πληθυσμού και της χυδαίας εκμετάλλευσης του τουρίστα. Χρειάστηκε να προσπαθήσω πολύ για να ξεφύγω από τους επίδοξους συνοδούς-ξεναγούς και ν' "ανακαλύψω" τα όποια ελάχιστα δείγματα αυθεντικότητας έχουν απομείνει.
Από την άλλη, βέβαια, ίσως ήταν υπερβολικές οι προσδοκίες μου, αφού η αλλοτρίωση των κατοίκων του Bali είναι - δυστυχώς - σχεδόν καθολική (τουλάχιστον σε όλες τις τουριστικές περιοχές) και - αφού η πρόσβαση και σ' αυτό το μέρος δεν παρουσιάζει δυσκολίες - το Trunjan δεν είχε κανένα λόγο ν' αποτελεί εξαίρεση.
 

Panos_65

Member
Μηνύματα
506
Likes
1.170
Εγώ δεν το τόλμησα. Το 2002 είχα πάει στο Μπαλί και είχα ακούσει διάφορα για το Trunjan, αλλά αφού είναι έτσι τα πράγματα, μάλλον τελικά δεν έχασα και τίποτα...
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.452
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Back to Singapore

Κοιμήθηκα ελάχιστα, μάλλον λόγω άγχους, άλλωστε έπρεπε να σηκωθούμε νωρίς το πρωί καθώς είχαμε και 1-1,5 ώρα δρόμο. Ο ταξιτζής ήταν στην ώρα του και ξεκινήσαμε για το αεροδρόμιο. Είχαμε συνολικά 6 αποσκευές και αυτό θα ήταν πρόβλημα και στη μεταφορά άλλα και στον έλεγχο. Την ώρα που φθάνουμε και αποχαιρετάω τον Eka, τσουπ, σκάει μύτη ένας υποψήφιος βαστάζος με ένα τεράστιο καρότσι. Στην αρχή ήθελα να τον διώξω άλλα κοιτώντας και την Μ. και τις βαλίτσες ξεκινάω τα παζάρια.
Αρπάζει το παλικάρι τις βαλίτσες και ξεχύνεται μπροστά, ξωπίσω εμείς να τρέχουμε , "κάτσε ρε φιλαράκι, κάλμα λίγο να κάνουμε ένα τσιγάρο", τίποτα αυτός ... Δρόμο πέρνει, δρόμο αφήνει, λέω ξέρει που μας πάει ή θα βρεθούμε αλλού γι'αλλού :eek: Εντωμεταξύ μας πήγαινε απο σημεία που δεν περνούσαν άλλοι επιβάτες. Φθάνουμε στην είσοδο για το τελωνείο, μια τεράστια ουρά, σφυρίζει κάτι σε έναν υπάλληλο και ανοίγει μια πόρτα δίπλα απτην ουρά και μπαίνουμε μόνο εμείς !!! Περνάει στα γρήγορα τις αποσκευές απτα μηχανήματα, ουτε κατάλαβα τι γινόταν, κανείς δεν μας ρώτησε τίποτα, συνεχίζει φορτσάτος, ακολουθούμε εμείς τρέχοντας απο πίσω, φθάνουμε στα check in της AirAsia , άλλη τεράστια ουρά, σπικάρει δυο φωνήεντα σε μια υπάλληλο και μας βάζουν πρώτους πρώτους σε ένα διπλανό checkinάδικο !!!! Οφείλω να ομολογήσω οτι ήταν το Best Spend ευρώ όλης της εκδρομής :bounce:
Πάνω στο gate επιβίβασης οι ασιατούλες της AirAsia δεν έκαναν κανέναν απολύτως έλεγχο στις χειραποσκευές και έτσι περάσαμε αέρα με τις 2 τεράστιες που είχαμε. Τσάμπα η αγωνία και το άγχος τελικά. Επιστροφή στο Changi και απο κει ταξί για το σπίτι του Α. Το ταξίδι μας πλησίαζε στο τέλος του και ο Α. προσφέρθηκε να μας φιλοξενήσει το τελευταίο βράδυ. Έτσι είχα και λίγο την ευκαιρία να δω πως μένουν οι expats στη Σιγκαπούρη. Οι περισσότεροι μένουν σε condos κατοικιών, συγκροτήματα διαμερισμάτων που έχουν τη δικιά τους πισίνα, γυμναστήριο, parking, security, δεντράκια και γενικά ένα σωρό παροχές. Όποιοι δεν έχουν οικογένεια, νοικιάζουν ουσιαστικά ένα δωμάτιο και μοιράζονται τους κοινόχρηστους χώρους.
Τη πέσαμε λοιπόν και εμείς δίπλα στη πισίνα με φραπέ παρακαλώ (μας έφτιαξε ο Α. ο οποίος είχε φέρει καφέ απο ελλάδα) και χαλαρώσαμε εξιστορώντας όλες τις μέρες μας σε Μαλαισία και Μπαλί.

Ήταν Σάββατο και το βράδυ είχαμε έξοδο, είχε κανονίσει ο Α. με μια παρέα να μας βγάλει στη τελευταία νύχτα του ταξιδιού. Αφού φάγαμε καλά σε μια τούρκικη ταβέρνα (παντού υπάρχουν αυτοι οι τούρκοι !!), πήραμε το δρόμο για το Marina Bay Sands, και συγκεκριμένα για το bar/club που έχει στην κορυφή, το KU DE TA. Όπως πιθανόν φαντάζεστε, η είσοδος "ξύριζε" , γύρω στα 38 SGD το άτομο :eek: Η θέα ήταν συγκλονιστική άλλα πέραν τούτου, ουδέν.
20130907_225524.jpg

Κάτω είχε φωτορυθμικό show, show με προτζέκτορες και γενικά ένα σωρό show και το μεγαλύτερο challenge ήταν να βρείς τραπεζάκι δίπλα στη "κουπαστή" ώστε να απολαμβάνεις τη θέα. Γενικά ουτε ο κόσμος με εντυπωσίασε ουτε το μαγαζί αυτο καθεαυτο, δυστυχώς δεν αφήνουν σε μη πελάτες του ξενοδοχείου την πρόσβαση στη πισίνα υπερχείλισης ακόμα και αν διατίθεσαι να πληρώσεις, θα έλεγα πάντως οτι είναι must για έναν one time visitor.

Ακολούθως, πάλι μέσα στο συγκρότημα του ξενοδοχείου, επισκεφθήκαμε το καζίνο. Ντάξει, δεν μπορώ να πω οτι έχω δει καζινο στη ζωή μου για να έχω σύγκριση, άλλα πάθαμε πλάκα απτη χλιδή. Παραθέτω φωτο (οχι δικιά μου) για να πάρετε μια γεύση
Marina-Bay-Sands-Casino.jpg


Δεν παίξαμε, απλά κάναμε βόλτες πάνω κάτω μεχρι που ψοφήσαμε απτην κούραση της ημέρας και πήραμε το δρόμο του γυρισμού. Εδώ μια σημείωση για το καζίνο, για να μπείς μέσα χρειάζεσαι διαβατήριο, όχι μονον για να ελέγξουν την ηλικία σου, άλλα για να βεβαιωθούν οτι δεν είσαι υπήκοος Σιγκαπούρης, καθώς απαγορεύεται στους Σιγκαπουριανούς ο τζόγος στο καζίνο !! Μάλιστα έχουν μηχανήματα όπως στα αεροδρόμια όπου τσεκάρουν αν το διαβατήριο είναι αυθεντικό.

Η βραδυά τελείωσε, οδηγηθήκαμε στο κομψο condo του Α. για να ξεκουραστούμε καθώς είχαμε μια ακόμη ολόκληρη μέρα στη Σιγκαπούρη και σκοπεύαμε να την εκμεταλλευτούμε δεόντως :p
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ξαναδιάβασα την ιστορία για να θυμηθώ τα προηγούμενα κομμάτια :) Υπέροχα τα Perhentian :cry:. Θέλω κι άλλη Σιγκαπούρη το συντομότερο!
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.452
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Singapore - Last Day

Ξεκινάμε για την τελευταία μας μέρα στη Σιγκαπούρη. Η πτήση μας ήταν αργά το βράδυ και έτσι είχαμε άφθονο χρόνο. Πρώτη στάση οι κήποι της Σιγκαπούρης ή αλλιώς gardens by the bay -- πίσω απτην Marina Bay εκτείνονται κάμποσα εκτάρια όπου δημιούργησαν τεχνητούς κήπους με φυτά απο όλον το κόσμο, τα οποία είχαν χωρίσει θεματικά ανα εποχή και μέρος. Kλού το πάρκο με τα super trees , πανύψηλες κατασκευές σε σχήμα δέντρου οι οποίες απο μόνες τους (θα) αποτελέσουν ξεχωριστούς κήπους όπου θα μεγαλώσουν τα φυτά.
20130908_122643.jpg


Περιπλανηθήκαμε αρκετή ώρα και κάναμε βόλτα με το tοurist λεωφορειάκι, όμως δεν μπήκαμε στους κλειστούς χώρους όπου βρίσκονται τα σημαντικότερα εκθέματα καθώς το εισητήριο ήταν τσουχτερό και κάποιος σας εμάς που δεν έχει γνώσεις και ενδιαφέρον για φυτά και δένδρα, δεν μπορεί να εκτιμήσει τους κήπους.

Μετά απο ένα brunch στο εμπορικό, ξεκινήσαμε για το νησί Sentosa. To Sentosa είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους κατοίκους της Σιγκαπούρης άλλα και για τους τουρίστες. Έχει διάφορα πάρκα , θαλάσσια και μη, ξενοδοχεία, beach bar, beach volley, golf και ένα σωρό άλλες δραστηριότητες για τον κόσμο που το επισκέπτεται. Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι μπάνιο στη θάλασσα, όχι γιατί απαγορεύεται άλλα γιατί είναι ΧΑΛΙΑ.

Στο Sentosa μπορείς να πας με λεωφορειάκι είτε με cable car. Εμείς φυσικά προτιμήσαμε το cable car , το οποίο ήταν πολύ ακριβότερο άλλα συνάμα μας πρόσφερε εντυπωσιακές εικόνες της πόλης απο ψηλά. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα εαν βρεθείτε σε παρόμοιο δίλλημα. Όταν φθάσαμε, κάναμε μια βολτούλα με το λεωφορειάκι που πάει τον κόσμο στα σημεία ενδιαφέροντος και συνεχίσαμε ποδαράτοι ώστε να περάσουμε την ώρα μας και να χαζέψουμε τα τοπία.
IMG_5477.JPG


Η αλήθεια είναι οτι με τέτοια ζέστη και υγρασία, κουραστήκαμε γρήγορα και θελήσαμε να ξαποστάσουμε σε κάποιο beachbar, ο Α. όμως μας οδηγούσε σε συγκεκριμένο μέρος όπου ήταν (και καλά) το καλύτερο. Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο, πάντως ήταν το πιο απομακρυσμένο :(

Mετά απο πολύυυυυυυ περπάτημα, φθάσαμε στο περιβόητο Tanjong Beach Club --- ντάξει οφείλω να δικαιολογήσω τον Α. , ένας ελληνάρας δεν υπήρχε περίπτωση να πάει κάπου διαφορετικά !! Φανταστείτε μπιτσόμπαρο - πασαρέλα , γκόμενες με μαλλί κομμωτηρίου και ψηλά πέδιλα, εντυπωσιακά μαγιό και σφίχτερμαν με tatoos , πισίνα και μπαρ με μουσική και αφίσες που διαφήμιζαν special events --- σε μια φάση νόμισα οτι τηλεμεταφέρθηκα στο crystal life στην καλλικράτεια :bleh: --- άλλα μετά διαπίστωσα οτι εκεί δεν είχε τύπους να παίζουν ρακέτες και επανήλθα στην πραγματικότητα ;)

Πάντως μια χαρά μας έκατσε, είδαμε και λίγο ασιάτες (άλλα και expats ) κλαρινογαμπρούς και αναλογισθήκαμε οτι τελικά υπάρχουν και αλλού και όχι μόνο στην Ελλάδα :p --- τσάμπα κατηγορούμε τους νεοέλληνες τελικά
Ήπιαμε τα fruitshakes και τις μπύρες μας (για μπάνιο ΟΥΤΕ λόγος, καλύτερα στην επανωμή -- που λέει ο λόγος :icon_redface:) , κάναμε και λίγο οφθαλμόλουτρο :shock:, τα είπαμε και με τον Α. , περάσαμε καλά δηλαδή και όταν πια κουραστήκαμε, παραγγείλαμε ένα ταξί, πήγαμε σε ένα εστιατόριο στο κέντρο για φαγητό, και επιστροφή στο σπίτι του Α. για μπανάκι και αποσκευές.

Η ώρα του αποχαιρετισμού είχε δυστυχώς φθάσει ...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Όντως το Σεντοζα είναι όμορφο για βόλτα, χάζι και ρηλάξ στα μπητσόμπαρα, αλλά από θάλασσα μάπα το καρπούζι. Αν δεις το βίντεο ανέβηκα και στο sky ride και έχω υψοφοβία τρομάρα μου :haha:
Τεχνητό και τουριστικό το Σεντόζα, αλλά παρόλα αυτά προσθέτει κάτι διαφορετικό στην έτσι κι αλλιώς εντυπωσιακότατη Σιγκαπούρη :clap:
Ξαναπήγαινα άνετα!
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.322
Likes
3.452
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Του Κόσμου
Αυτά στο video πρέπει να είναι αρκετά παλιά -- τώρα έχουν κανονικά κουβούκλια -- είσαι άπλα μέσα :p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.682
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom