Ντουμπάι Αραβικά Εμιράτα (Με μικρά παιδιά)

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!

Καλώς σας βρήκα όλους!
(...είναι η πρώτη μου ταξιδιωτική ιστορία... δείξτε κατανόηση... :D )
Γνωρίζοντας ότι έχει μια κάποια δυσκολία παραπάνω το ταξίδι με μικρό παιδί, θα ήθελα όσο μπορώ να γράψω κάτι που είδα και μου άρεσε ή με διευκόλυνε ή με δυσκόλεψε στα Αραβικά Εμιράτα ( κυρίως στο Ντουμπάι βέβαια...) και ίσως σώσει ένα απόγευμα ή μια μέρα μιας μαμάς κι ενός μπαμπά, την ώρα που το κατά τα άλλα αξιολάτρευτο πιτσιρίκι τους, κουράστηκε ή βαρέθηκε και το δείχνει έντονα!
Να πω ότι στα Αραβικά Εμιράτα έζησα 6 χρόνια κι έφυγα στις αρχές του 2012. Εκεί γέννησα, εκεί μεγάλωσα τέσσερα χρόνια τον γιο μου κι εκεί έτρωγα όλες μου τις Παρασκευές (τη μόνη μέρα της εβδομάδας που δεν δουλεύαμε με τον άντρα μου) στο να βρίσκω κάτι να απασχολώ το επί 6 μέρες κλεισμένο μεταξύ παιδικού σταθμού και σπιτιού αγοράκι μου. Όσες πληροφορίες γράψω είναι δοκιμασμένες από μένα την ίδια και τα συμπεράσματα επίσης δικά μου.
Επίσης τα δοκίμασα (ανάμεσα σε άλλα που δεν αξίζουν κατά τη γνώμη μου και δεν θα αναφέρω), κατά τη διάρκεια των 4 χρόνων που ήμουν μητέρα εκεί. Αν κάποιος πάει για 2-3-5 μέρες βόλτα, δεν σημαίνει ότι πρέπει ή μπορεί να τα κάνει όλα, απλώς δεν ξέρεις ποτέ πιο από όλα θα σου λύσει τα χέρια ή θα σου δώσει το χαρά να βλέπεις χαμογελαστό κι απασχολημένο το μικρό σου, τη δεδομένη στιγμή. Το μόνο που ελπίζω μ'αυτή τη λίστα, είναι κάπου, κάποια μαμά να πιει μια γουλιά ήρεμου καφέ στην υγειά μας!

 
Last edited by a moderator:

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Dubai :
Αν κάποιος επισκεφθεί τη χώρα μετά τα μέσα Απριλίου και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, νομίζω ότι καλά θα κάνει να επικεντρωθεί στις δραστηριότητες μέσα σε κλειστούς χώρους. Τον υπόλοιπο χρόνο μπορεί εξίσου να έχει κατά νου, τόσο τις "μέσα" όσο και τις "έξω".

Indoor :
Παιδότοποι
Σε κάθε mall υπάρχει παιδότοπος. Οι πιο όμορφοι, καθαροί και "διαφορετικοί" είναι τρεις : Οι δύο στο mirdif city center, το "Aquaplay", όπου το παιδάκι θα μπορούσε να γίνει κυριολεκτικά μούσκεμα μιας και το θέμα του παιδότοπου είναι το νερό, αλλά θα αγοράσετε έναντι πολύ μικρού αντιτίμου ένα ολόσωμο αδιάβροχο μέσα στον παιδότοπο. Πολύ νερό, είναι όμως λίγο κρύο. Και στο τμήμα που τα παιδάκια βουτούν τις κάνουλες, τις βρύσες και πλατσουρίζουν με τα χέρια τους στα νερά, ίσως παγώσουν τα δαχτυλάκια τους.
Στο ίδιο mall υπάρχουν οι "little explorers", με πολλές δραστηριότητες. Υπάρχουν και γκρουπάκια οργανωμένων δραστηριοτήτων, αλλά θα πρέπει το παιδάκι σας να μην είναι πολύ μικρό και να μιλάει αγγλικά.
http://www.theplaymania.com/aquaplay
http://www.theplaymania.com/little-explorers
Ο τρίτος παιδότοπος που ξεχώρισα, είναι στο Marina mall, στον δεύτερο όροφο, το "Favorite things". Πολύ καθαρός, και με μικρό καφέ στην είσοδο, που το χωρίζει μια μεγάλη τζαμαρία από τον κυρίως παιδότοπο και μπορούν να πιουν αν θέλουν οι γονείς έναν καφέ, κοιτάζοντας το πιτσιρίκι τους. Έχει χώρο για πολύ μικρά παιδιά, με πάρα πολλά παιχνίδια και προσωπικό που ελέγχει συνέχεια. Δωμάτια ζωγραφικής, ξεχωριστό χώρο με άμμο, κουβαδάκια και ψεύτικη σπηλιά! Δεν είναι ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό το καφέ, αλλά δεν θα είναι η πρώτη σας επιλογή για ατμοσφαιρικό καφέ, θα είναι μια ανάσα παιχνιδιού για το μικρό σας!
http://favouritethings.com/p/the-play-area
Τρενάκια
Υπήρχαν τρενάκια σε δύο εμπορικά κέντρα (γράφω υπήρχαν γιατί έχω ένα χρόνο που έφυγα..). Στο Dubai mall, και στο Μarina mall. Με πληρωμή, αλλά δεν θυμάμαι να είναι μεγάλο το ποσό. Αυτό στο Dubai mall, που ξεκινά μπροστά μπροστά από τους καταρράκτες, κάνει μια μικρή διαδρομή και δεν αξίζει κατά τη γνώμη μου. Στο marina mall, η διαδρομή είναι πολύ καλύτερη και κρατά παραπάνω. Κάνει το γύρο ενός ορόφου, μη φανταστείτε.... αλλά θα ενθουσιάσει ένα μικρό παιδάκι, γιατί το τρενάκι αυτό με τις ρόδες είναι αντίγραφο μια παραδοσιακής ατμομηχανής και τρελαίνονται να μπουν στα βαγόνια τους! Οι γονείς δεν χρειάζεται να συνοδεύσουν και οι δύο το παιδάκι τους, γιατί το βαγονάκι είναι φτιαγμένο για μικρά παιδιά και εσείς θα είστε σαν τον Γκιούλιβερ!

Cafe Ceramique
Το αγαπημένο μας! Υπήρχαν τρία καφέ της ίδιας αλυσίδας, μέχρι που έφυγα είχαν μείνει δύο : Το πιο ήσυχο είναι σε ένα μικρό mall, πάνω στη jumeirah rd, στο Town center mall, και το δεύτερο στο Festival city. (Είχε και στο emirates mall, αλλά έκλεισε, μακάρι να το ξανανοίξουν!)
Εκεί το παιδάκι σας και εσείς φυσικά, θα διαλέξετε από μια τεράστια ψηλή ραφιέρα που πιάνει τρεις τοίχους μαζί, ένα οποιοδήποτε γύψινο άσπρο άβαφο και αλουστράριστο αντικείμενο θέλετε να ζωγραφίσετε! Η τιμή που αναγράφετε στον πάτο του αντικειμένου περιλαμβάνει και τις μπογιές που θα σας φέρουν στο τραπέζι!. Το πληρώνετε, κάθεστε και διαλέγετε χρώματα από τα χρωματολόγια που είναι σε κάθε τραπέζι. Τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους.... πινέλα, νερά, μπογιές, πλακάκια και φυσικά καφέδες, χυμούς, γρανίτες με επιπλέον χρέωση.
Τουλάχιστον ένα δίωρο δημιουργικής απασχόλησης ακόμα και σε μικρά παιδιά!!
Να έχετε όμως υπ'όψιν ότι χρειάζονται κάποιες μέρες να σας το ψήσουν και να σας το γυαλίσουν! Το αφήνετε φεύγοντας, παίρνετε την απόδειξη και γυρνάτε μετά από μερικές μέρες να το παραλάβετε λουστραρισμένο, με πολύ έντονα χρώματα!
Είναι ίσως κι ένα προσωπικό σουβενίρ που μπορείτε να πάρετε για τα παιδιά σας από το Ντουμπάι.

http://www.cafeceramique.ae/

IMAX cinema
Αν ο δρόμος σας βγάλει στο πολύ όμορφο Ibn Battuta mall, στην κινεζική αυλή, υπάρχει το γνωστό IMAX σινεμά, και συνήθως παίζει κάτι παιδικό! Όχι για πολύ μικρά παιδιά, η αλήθεια είναι, γιατί θα φοβηθούν, ίσως για λίγο μεγαλύτερα!!
Στην ίδια κινέζικη αυλή, ένα μεγάλο καράβι σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή τους για λίγο χρόνο. Πολλές φορές γίνονται κι εκδηλώσεις εκεί μπροστά στο κινέζικο καράβι, αλλά δεν είναι κάτι μόνιμο, καλύτερα να το κοιτάξετε στη σελίδα του εμπορικού κέντρου.

http://www.ibnbattutamall.com/Welcome/WelcomeOne.html

Βόλτα με το μετρό
Αν και θα έπρεπε να λογαριάζεται για εξωτερική δραστηριότητα, μπορείτε πραγματικά να κάνετε βόλτα με το μετρό, χωρίς να χρειαστεί να βγείτε καθόλου από τους κλιματιζόμενους χώρους!

http://dubaimetro.eu/dubai-metro-map
Για παιδική βόλτα, ασυζητητί η κόκκινη διαδρομή, αν και κρατάει πολύ ώρα για να γίνει από την αρχή της μέχρι το τέλος. Θα πρότεινα να ξεκινήσετε από την πρώτη στάση στη Rasidiya, ώστε να περάσετε και πάνω από το αεροδρόμιο, με θέα στα σταθμευμένα αεροπλάνα..... είναι κάτι που αρέσει στα παιδιά. Το πρώτο τμήμα είναι υπόγειο και δεν θα βλέπουν τίποτα, γρήγορα όμως γίνεται υπέργειο και έχει θαυμάσια θέα! Νομίζω μέχρι τη στάση του emirates mall, είναι καλά και όσον αφορά το χρόνο αλλά και τη θέα στην πόλη.
Υπάρχει και βαγόνι που μπορούν να μπουν μόνο μαμάδες με παιδιά, νομίζω ότι είναι το δεύτερο από την αρχή. Υπάρχει γυναίκα φύλακας έξω από αυτό το βαγόνι και δεν θα επιτρέψει το μπαμπά να είναι μαζί σας! Έχει όμως πάντα λιγότερο κόσμο και το παιδάκι σας θα είναι πιο άνετα.

Kinokuniya Bookstore
Επίσης αγαπημένο! Μιλάμε για τον παράδεισο των βιβλιοπωλείων. Στον δεύτερο όροφο του dubai mall. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάτι, λειτουργεί και σαν βιβλιοθήκη. Γυρνάς χωρίς κανένας να σε πλησιάσει, κατεβάζεις από τα ράφια ότι θέλεις και το διαβάζεις..... Πανικός στο ταξιδιωτικό τμήμα... μπορείς να σχεδιάσεις ολόκληρο ταξίδι, χωρίς να σε ενοχλήσει κανείς. Το παιδικό τμήμα είναι στρωμένο με μοκέτα, έχει τα ράφια χαμηλά και στίβες στο πάτωμα. Έχει καμάρες και καρεκλάκια. Μείνετε όσο θέλετε, διαβάστε ότι θέλετε! Από τα τζάμια του παιδικού τμήματος, έχετε θέα τα συντριβάνια που χορεύουν και αν βρεθείτε εκεί μετά τις 4.00 το απόγευμα, είναι ίσως η καλύτερη θέα στο πρόγραμμα των συντριβανιών!! Καθίστε στη μοκέτα ή στις καρέκλες! Υπάρχει και καφέ που λειτουργεί μέσα στο βιβλιοπωλείο. Να ξέρετε μόνο ότι δεν μπορείτε να μπείτε με φαγητό ή ρόφημα στο χέρι, καθόλου στο βιβλιοπωλείο, υπάρχει πινακίδα στην είσοδο!
Υπάρχει άλλο ένα βιβλιοπωλείο στο emirates mall, που έχει καφέ μέσα και μπορείς να δανείζεσαι από τα ράφια του βιβλία και να τα διαβάζεις όσο πίνεις τον καφέ σου. Αν θυμάμαι καλά είναι το Borders. Και εκεί έχει καρεκλάκια στο παιδικό τμήμα και μπορείτε να περάσετε κάποιο χρόνο ξεφυλλίζοντας παιδικά βιβλία με την ησυχία σας!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
DUCTAC Open Day
Υπάρχουν πολλές εκδηλώσεις περιστασιακές, ειδικά στη διάρκεια του shopping festival (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) και του Summer surprises (Ιούνιος - Ιούλιος). Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για υπέροχες εκδηλώσεις στις σχετικές σελίδες , αλλά κάποιες από αυτές γίνονται μια φορά και τέλος.
Υπάρχουν εκδηλώσεις όμως που συμβαίνουν μεν μια συγκεκριμένη ημερομηνία και αν είσαι τυχερός θα είσαι εκεί, συμβαίνουν όμως κάθε χρόνο.
Μια από τις αξιόλογες είναι η DUCTAC Open Day.
http://www.ductac.org/
Πρόκειται για μία κοινότητα, ένα κέντρο τεχνών, που γίνονται μαθήματα όλη τη χρονιά κεραμικής, θεάτρου, ζωγρφικής, χορών, γλωσσών, φωτογραφίας, ανάγνωσης, χειροτεχνίας ανακυκλώσιμων υλικών, σε παιδιά και ενήλικες.
Η open Day, είναι μια δωρεάν μέρα που το κέντρο ανοίγει τις πόρτες των εργαστηρίων του για μια γνωριμία με όποιον θέλει, όπου σε κάθε εργαστήριο οι υπεύθυνοι είναι εκεί και κάνουν δωρεάν παρουσιάσεις! Υπάρχει μια συμβολική είσοδος, ένα ή δύο ευρώ.... δεν θυμάμαι και μπορεί να περάσει ολόκληρο πρωινό το παιδάκι σας, περνώντας από όλα τα εργαστήρια που του αρέσουν ή που θα ήθελε να γνωρίσει, χωρίς να καταλάβετε ότι είσασταν πράγματι εκεί ένα ολόκληρο πρωινό!
Θυμάμαι με τον γιο μου να μένουμε περίπου από ένα μισάωρο (δεν σε δεσμεύει κανείς στο χρόνο που θα περάσεις εκεί μέσα...) από μια επίδειξη κεραμικής (τα παιδάκια πιάνουν τον πηλό στη ρόδα αν θέλουν και βλέπουν όλη τη διαδικασία μέχρι το ψήσιμο), ζωγραφικής με πινέλα και τέμπερες, φωτογραφίας (όπου μια επαγγελματίας φωτογράφος φωτογραφίζει το μικρό σας με καπέλα , μποά και διάφορα αξεσουάρ και τις ανεβάζει με κωδικό στο ίντερνετ 5-6 μέρες αργότερα), από εργαστήριο κατασκευών από "σκουπίδια", από την αίθουσα ισπανικών χορών που χόρεψα αγκαλιά με τον μικρό μου και τη βοήθεια της δασκάλας του χορού και ακούσαμε μουσική στο αίθριο που μπορείς να πιεις και κάτι....
Συμβαίνει κάπου τον Οκτώβριο (αν θα είστε εκεί τον Οκτώβριο και σας ενδιαφέρει παρακoλουθείστε το σάιτ τους...) και είναι νομίζω πάντα Παρασκευή, ημέρα αργίας. Η DUCTAC στεγάζεται σε έναν χώρο μέσα στο Emirates mall, μόνο που είναι λίιιιιγο δύσκολο να το βρεις.... αν ρωτήσετε όμως όλοι οι εργαζόμενοι ξέρουν να σας πουν από που θα πάτε....

Bake & Roll with Cinnabon
Αν κι αυτή η εκδήλωση δεν έχει στάνταρ ημερομηνίες, έχει μια περιοδικότητα, μετά τις πρώτες δοκιμαστικές που είχαν τρελή επιτυχία! Είχα την τύχη να πάρω μέρος με τον γιο μου στην πρώτη πρώτη δοκιμαστική επίδειξη ζαχαροπλαστικής για παιδιά, της αλυσίδας αυτής και το θυμάται ακόμα!!
Πολύ οργανωμένη, πολύ καλά στημένη, τα παιδάκια μπαίνουν ανά δύο στους ειδικούς πάγκους που έχουν στήσει στο χώρο της εκδήλωσης, τους δίνουν ποδιές, γάντια, μαντίλια και τους καθοδηγούν να φτιάξουν τα δικά τους αληθινά ρολάκια cinnabon με αληθινή ζύμη και σοκολάτα! Τα ψήνουν σε φούρνους επίσης στημένους στον χώρο, δίνουν "πτυχία ζαχαροπλάστη", και σε κουτάκια τα ρολάκια που το ίδιο σας το παιδάκι έψησε πέντε λεπτά αργότερα!!
Γίνονται συνήθως μέσα σε malls, το 2013 έγιναν στο Dubai mall, αλλά πέτυχα την εκδήλωση τόσο στο Marina mall, στο Mercato mall, αλλά και στο Abu Dhabi.
http://thedubaimall.com/en/Events/2013/Cinnabon-Event.aspx
Πολύ ευχάριστο διάλειμμα, που θα ανανεώσει το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών για αρκετή ώρα! Αρκεί να το πετύχετε!

Wonder Bus Tours
Διαδρομές με το αμφίβιο λεωφορείο (όχι το πιο καθαρό και καινούριο λεωφορείο που έχετε μπει...), σε μια διαφορετική διαδρομή έξω και μέσα στο νερό του creek. Διαρκεί κανένα δίωρο συνολικά, και είναι για παιδάκια που δεν θα φοβηθούν που το νερό θα είναι λίγο κάτω από το παράθυρό τους. Αν φοβηθούν ότι βουλιάζουν, μη τα πάτε, θα είστε πολλή ώρα μέσα στο νερό και δεν θα μπορείτε ούτε να κατεβείτε, ούτε να φύγετε κολυμπώντας! Ο γιός μου ακόμα θυμάται το "σπλάς" που έκανε....
http://www.wonderbusdubai.net/
Ξεκινάει ακριβώς μπροστά από το πάρκινγκ του Burjuman mall. Είναι πανεύκολο να εντοπίσετε το κίτρινο-μπλε λεωφορείο!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Ενυδρεία
Φυσικά στο Atlantis, στο Palm jumeirah. Τεράστιο, με αρκετά καλό εισιτήριο, πολύ καλά στημένο. Για περισσότερη διασκέδαση πάρτε το monorail που πηγαίνει μέχρι το ξενοδοχείο και διασχίζει όλο τον Φοίνικα κατά μήκος! Αν έχετε νοικιάσει δικό σας αυτοκίνητο, το πάρκινγκ έξω από το ξενοδοχείο είναι εφιάλτης, υπολογίστε πολλή ώρα για να παρκάρετε!! Επίσης τo φαγητό εκεί είναι πανάκριβο!
Καλό και το ενυδρείο στο Dubai mall, που δεν είναι μόνο αυτή η τερατώδης δεξαμενή που φαίνεται από τον διάδρομο, είναι και άλλες δεξαμενές μέσα! Αν θέλετε παρακάμψετε το ακριβό εισιτήριο για να περάσετε από το τούνελ ( το ξεχωριστό εισιτήριο για αυτή τη διαδρομή μόνο) και πληρώστε μόνο το εισιτήριο για το εσωτερικό ενυδρείο (δεν έχει μόνο ψάρια αλλά και αμφίβια ζωάκια, αρέσει στα μικρά παιδιά!)
Ένα ίδιο τούνελ μπορείτε να περάσετε, και να δείτε ένα σωρό άλλα πράγματα ταυτόχρονα στο ενυδρείο της Sharjah. Το παιδάκι σας δεν θα χάσει τίποτα και θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο!
Είναι ένα πολύ καλό ενυδρείο και οι ταξιτζήδες το γνωρίζουν άπαντες! Απέναντι ακριβώς από το ενυδρείο, υπάρχει ένα μικρό ναυτικό μουσείο, μουσείο ψαράδων θα το έλεγα καλύτερα και μια υποτυπώδης παιδική χαρά. Το ναυτικό μουσείο δεν νομίζω ότι θα κρατήσει και πολύ απασχολημένα τα μικρά παιδιά. Ο δικός μου το ξεπέρασε μέσα σε 10 λεπτά....
http://sharjahmuseums.ae/Inner-Pages/Our-Museums/Sharjah-Aquarium.aspx
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Μουσείο αεροπορίας στη Sharjah (Al Mahatta museum)
Μικρό, ψιλο-αφημένο στην τύχη του, όχι η καλύτερη εντύπωση με την πρώτη ματιά, τοποθετημένο στο χώρο του πρώτου αεροδρομίου που έγινε στα Αραβικά Εμιράτα και φαίνεται ακόμα ο χαμηλός πύργος ελέγχου από την είσοδο του μουσείου.
Αυτό που τραβά αμέσως την προσοχή των παιδιών και θα τα κρατήσει απασχολημένα είναι η αίθουσα με τα μικρά παλιά αεροπλάνα. Αγγίζονται όλα, τα παιδιά πιάνουν τα πάντα, μπορείς ακόμα και να τα βάλεις να καθίσουν μέσα στο όχημα μεταφοράς καυσίμων που υπάρχει εκεί (επίσημα, με τη βοήθεια του φύλακα!). Μπορείς να ανέβεις τις σκάλες και να κοιτάξεις ένα κόκπιτ από κοντά (σε χωρίζει ένα τζάμι από τα όργανα του παλιού αεροπλάνου) και αναρωτιέσαι αν με αυτό το πράγμα κάποιοι πετούσαν πράγματι!! Μπορείτε να περάσετε κι από τις άλλες αίθουσες.... ενδιαφέροντα πράγματα έχει και το παιδάκι σας θα ανανεωθεί!
http://sharjahmuseums.ae/Inner-Pages/Our-Museums/Al-Mahatta-Museum.aspx
Αν δεν πάτε με ταξί και πάτε με νοικιασμένο αυτοκίνητο, πάρτε GPS, η Sharjah έχει απίστευτο κυκλοφοριακό χάλι και πολλές παρακάμψεις συνέχεια!

ΤΟ ασανσέρ!
"ΤΟ" ασανσέρ σημείο αναφοράς των παιδιών, που αλλού;;.... μέσα σε ένα κατάστημα παιχνιδιών!! Είναι στο "Toys r' us" κατάστημα, στο festival city mall. Οδηγεί από το ισόγειο στον πρώτο και είναι ασανσέρ 3D! Με οθόνες μεγάλες στους τρεις τοίχους του (εκτός της πόρτας, δηλαδή), που νιώθεις ότι είσαι στο διαστημόπλοιο και εκτοξεύεσαι, περνάς από τα αστέρια και προσγειώνεσαι, όλα την ώρα που το ασανσέρ ανεβαίνει όροφο!! Με το που προσγειώνεσαι στην οθόνη, φτάνει το ασανσέρ!!
Τέλειο ακόμα και για μένα!!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Προσωπικά παραμύθια
Μέσα σε όλα τα άλλα σουβενίρ που θα βρείτε στο Ντουμπάι (τα άπειρα...), υπάρχουν και κάποια πιο προσωπικά. Ένα από αυτά μπορεί να είναι η προσωπική σας χειροτεχνία στο cafe ceramique, κι ένα άλλο πολύ χρήσιμο για μικρά παιδιά (να θυμάστε ότι είναι όμως στα αγγλικά!) είναι το προσωπικό του παραμύθι!
Σε ένα σταντ, μέσα στο festival city, που θα το συναντήσετε πηγαίνοντας από το κυρίως mall, προς την κατεύθυνση του ΙΚΕΑ, μπορείτε να σας τυπώσουν επί τόπου και να πάρετε το παραμύθι της επιλογής σας (από μια ευρεία συλλογή), ένα παραμύθι με σκληρό εξώφυλλο, ωραία χρώματα και εικονογράφηση, όπου αναγράφεται μέσα το όνομα του παιδιού σας σαν κεντρικός ήρωας του βιβλίου, αλλά και κάποιες άλλες πληροφορίες (ονόματα αδερφών, φίλων του, ηλικία, πόλη που μένει), τα δένουν στην ιστορία και το μικρό σας είναι ο πρωταγωνιστής!!
Μπορείτε να τυπώσετε στο οπισθόφυλλο αφιέρωση, ημερομηνία και τα ονόματα του μπαμπά και της μαμάς. Ένα σουβενίρ που το έχω στείλει άπειρες φορές σαν δώρο σε παιδάκια και φυσικά στο γιο μου!
Είναι ένα κίνητρο να διαβάσουν και κάτι στα αγγλικά...
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Δοκιμάζουμε γεύσεις!
Τα μικρά παιδιά δεν δοκιμάζουν εύκολα νέες γεύσεις, αλλά αν είναι καλά παρουσιασμένες, μπορεί να αποτελέσει εμπειρία που θα θυμούνται και θα ανακαλούν συνεχώς!!
Ένα αγαπημένο εστιατόριο που θα πρότεινα να ξεκινήσει μια πρώτη επαφή με κάποιες κουζίνες διαφορετικές, ένα παιδί είναι το "spice island".
Τα αυθεντικά εστιατόρια είναι πολλά στο Ντουμπάι κι αν κάποιος έχει χρόνο, δεν θα πρότεινα να ξεκινήσει από το εστιατόριο ενός ξενοδοχείου, αλλά μέσα σ'αυτά τα πολλά, μικρά και αυθεντικά, ο γιος μου δύσκολα δοκίμαζε, μερικές φορές έτρωγε, άλλες φορές όχι.... ήθελε το χρόνο του.
Σ'αυτό το εστιατόριο οι διαφορετικές κουζίνες είναι μαζεμένες όλες μαζί σε ένα Παρασκευάτικο brunch, στο οποίο καλά θα κάνετε να ζητήσετε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας να σας κάνει κράτηση ή να κάνετε εσείς οι ίδιοι μερικές μέρες πριν.
Είναι στο ξενοδοχείο Crown Plaza στη Deira, εύκολο να το βρεις και να παρκάρεις. Στο μπουφέ έχει γωνιές από κουζίνες όπως η κινέζικη, η μεξικάνικη, η ιταλική, η ταιλανδέζικη, ιαπωνική, λιβανέζικη και πολλά θαλασσινά! Δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρει κάτι να δοκιμάσει το βλαστάρι σας (κι εσείς!).
Έχει και παιδική γωνιά, αλλά δεν αξίζει για μένα γιατί η κοπέλα που υποτίθεται ότι προσέχει τα παιδιά τα στήνει μπροστά σε μια τηλεόραση ή τα ταίζει από ένα "ειδικό" μπουφέ για παιδιά γεμάτο τηγανιτές πατάτες και μπέργκερς!! Αίσχος....
Αλλά δεν θα πάτε για την παιδική γωνιά, θα πάτε για την γνωριμία του παιδιού με διαφορετικές γεύσεις, που θα γίνει πολύ εύκολα και διασκεδαστικά στον μεγάλο καλοστημένο μεσημεριανό μπουφέ!

Γάλα καμήλας - Σοκολάτα καμήλας - Μπέργκερ καμήλας
Αν το παιδάκι σας θελήσει να έχει αυτή την εμπειρία, γίνεται!
Γάλα καμήλας υπάρχει σε όλα τα σούπερ μάρκετ που υπάρχουν μέσα στα μεγάλα Malls. Λένε ότι είναι αλμυρό, εμένα δεν μου φάνηκε καθόλου αλμυρό αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν πίνεται και τρομερά ευχάριστα, πάρτε τη μικρή συσκευασία!
Σοκολάτα καμήλας υπάρχει μία φίρμα που παρασκευάζει κι εμπορεύεται, και δεν θα τη βρείτε στα σούπερ μάρκετ από επιλογή της εταιρίας!
http://www.al-nasma.com/
Δεν χρειάζεται να τις αγοράσετε on line ή να πάτε μέχρι τη φάρμα τους (αν και θα ήταν ίσως πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά, θα χρειαστεί να οδηγήσετε αρκετά μέσα στην έρημο), μπορείτε να τις αγοράσετε στο σταντ που βρίσκεται στο Dubai mall. Ψάξτε το "Al Nassma".
Είναι υπέροχη σοκολάτα, αλλά όχι ότι καταλαβαίνεις διαφορά στο γάλα!! Είναι ακριβές βέβαια..... με κράτη η αγορά τους! Καλύτερη εκείνη με τα αραβικά μπαχαρικά!
Καμήλα κοκκινιστή (ή απλώς ένα μπιφτέκι!)
Εστιατόριο "Local House", στην περιοχή Bastakiya, Bur Dubai. Δεν είναι ένα εστιατόριο που θα πρότεινα σε κάποιον γενικά για φαγητό, παρά μόνο για την εμπειρία του camel burger! Ίσως είναι ένα κίνητρο να φάει κάτι διαφορετικό το πιτσιρίκι σας!
http://www.localhousedubai.com/

Συμβουλή : Αν βρείτε κρέας καμήλας στο σούπερ μάρκετ και έχετε πρόσβαση σε κουζίνα, βεβαιωθείτε πριν το αγοράσετε, ότι έχετε και καλή χύτρα και χρόνο να το αφήσετε!! Δεν μαλακώνει με τίποτα....
 

makisg

Member
Μηνύματα
4.721
Likes
14.816
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
σ'ευχαριστούμε πολύ. (και μόνο για τον χρόνο που αφιέρωσες για να μας γράψεις για όλα τα παραπάνω).
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Δεν ξέρω αν ξεφεύγουν από το σκοπό του travelstories, απλώς έχω ταλαιπωρηθεί πολύ για πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια με παιδιά, και πολλές φορές θα ήθελα κάποιος να μου βάλει κάποιες εναλλακτικές μαζεμένες. Μαζεύω σκόρπιες πληροφορίες από 'δω κι από 'κει .... Αν πάντως ξεφεύγουν, μπορώ να το σταματήσω εδώ! :icon_redface:
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Δε ξεφεύγεις καθόλου και σε ευχαριστούμε πάρα πολύ!Εδώ και καιρό σκέφτομαι να κάνω ένα ταξίδι με τις μικρές μου,δηλαδή εκείνες το ζητάνε πια,και το μόνο που σκεφτόμουν ότι μπορεί να τις εντυπωσιάσει είναι η Ντισνευλαντ.Να λοιπόν άλλη μια ωραία ιδέα όπου θα δουν και διαφορετικές εικόνες πέρα από τα ευρωπαικά πρότυπα.Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα από την πληθώρα των δραστηριοτήτων για παιδιά στο Ντουμπάι!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Συγχαρητηρια ..πολυ καλη και οργανωμενη η παρουσιαση σου.
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Outdoor :
Πάρκα
Τα πάρκα είναι πολύ περιποιημένα, με πολύ πράσινο (τεχνητό όλο!) και πολύς κόσμος κάνει πικ-νικ. Τα αγαπημένα του γιου μου και δικά μας είναι δύο :
Το Creek park, που έχει μέσα και το Δελφινάριο (θα περάσουν καλά για καμιά ωρίτσα τα παιδιά εκεί μέσα!), ένα τελεφερίκ που κάνει πολύ καλή διαδρομή και αξίζει τον κόπο και ίσως την ουρά για να ανέβει κανείς (Παρασκευές έχει ουρά....), αλλά μπορεί κανείς να νοικιάσει ποδήλατα μέσα στο πάρκο και να κάνει βόλτα με αυτό (έχει και οικογενειακά!) Ή απλώς να ξαπλώσει στο χορτάρι και να αφήσει το παιδί του να παίξει και να γεμίσει μπαταρίες για να σας ακολουθήσει σε ότι έχετε προγραμματίσει για τη συνέχεια με περισσότερη όρεξη!
Το δεύτερο αγαπημένο είναι το Zabeel park, με κορυφαία δραστηριότητα τη βαρκάδα στη μικρή λιμνούλα του πάρκου. Ενοικιάζονται βάρκες για μισή ή μία ώρα (ξεκινήστε με το μισάωρο...), μπαίνει όλη η οικογένεια στη βάρκα που λειτουργεί με ηλεκτρισμό. Στα παιδιά φοράς σωσίβια γιλέκα που βρίσκεις στην αποβάθρα, πριν μπεις στη βάρκα. Μπορεί να την οδηγήσει ακόμα κι ένα τρίχρονο: Ο μπαμπάς πατάει το γκάζι (λέμε τώρα...) και το παιδί γυρίζει το τιμόνι και κάνει τις βόλτες στη λίμνη! Ο διακόπτης έχει τρεις θέσεις : Μπροστά, σβήσιμο και όπισθεν.
Είχε τόση τρελή επιτυχία στον τρίχρονο τότε γιο μου, που τη χρησιμοποίησα σαν επιβράβευση για κάτι που ήθελα να πετύχει! Πάρτε έναν καφέ κι αφήστε τον μικρό καπετάνιο να σας οδηγεί γύρω γύρω στη λιμνούλα.
Στο ίδιο πάρκο, υπάρχει και τρενάκι που κάνει βόλτες και μπορεί κανείς να το πάρει, μόνο που νομίζω ότι ξεκινάει στην αντίθετη πλευρά του πάρκου, από αυτή της λιμνούλας! Ξεκινάει από την πλευρά του Stargate, ενός στεγασμένου χώρου παιχνιδιών κι αιθουσών εκδηλώσεων που πάντα κάτι γίνεται. Ρίξτε μια ματιά.... Μπορείτε να περάσετε ένα γεμάτο απόγευμα με το μικρό σας μέσα στο πάρκο.... Στη μέση του πάρκου υπάρχει μια αερογέφυρα (περνάτε μαζί με το τρενάκι, μπορεί να σας κορνάρει...) και συνήθως τα μικρά παιδιά εντυπωσιάζονται να κοιτούν τη βασική και τεράστια οδική αρτηρία της πόλης με όλη της την κίνηση να περνά κάτω από τα πόδια τους!

PoshPaws Animal Sanctuary
https://www.facebook.com/poshpawsanimalsanctuaryandpettingfarm
Αν και μπορείτε να το επισκεφτείτε οποιοδήποτε απόγευμα, υπάρχουν 2-3 φορές το χρόνο και family days! Βλέπεις τα ζώα, άλλα σε κλουβιά και άλλα σε παρκάκια, είναι καλά περιποιημένα και ταισμένα. Δεν έχει είσοδο, παρά μόνο δέχονται κάποιες δωρεές αν θέλεις, οποιουδήποτε ποσού σου κάνει κέφι και πάντα σε εθελοντική βάση. Μπορεί να "εργαστεί" κάποιος στη φάρμα εθελοντικά ακόμα και για μια μέρα. Ίσως να είναι καλή ευκαιρία για μεγαλύτερα παιδιά να εξασκήσουν τα αγγλικά τους σε πολύ διασκεδαστική βάση!
Αν βρεθείτε στην family day, θα βρείτε και διαγωνισμούς, παιχνίδια, φουσκωτά, κληρώσεις και θα είναι σούπερ μέρα για το πιτσιρίκι σας!
Να πω ότι δεν έχει μόνο γατάκια και σκυλάκια (που διατίθενται για υιοθεσία κάποια από αυτά...), έχει ψαράκια, κουνέλια, άλογα, λάμα, γουρουνάκια, περίεργα πτηνά και πιθηκάκια (αυτά στο κλουβί τους, γιατί είναι επιθετικά τα καημένα αφού δεν έχουν περάσει και λίγα πριν βρεθούν εκεί!)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.784
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom