Ντουμπάι Αραβικά Εμιράτα (Με μικρά παιδιά)

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Dubai Pet Show (Φεβρουάριος)
Αν βρεθείτε το Φεβρουάριο στο Ντουμπάι, μπορείτε να κανονίσετε, να πάτε ένα πρωινό στο pet show :
Επιδείξεις αστυνομικών σκύλων, βόλτες με πόνυ, διαγωνισμούς ικανοτήτων σκύλων και πολλά σταντ με δραστηριότητες για μικρά παιδιά (Από ζωγραφική μέχρι parachute games...)
Οι αστυνομικές επιδείξεις εντυπωσιακότατες!
Κρατάει όλη μέρα, αλλά μπορείτε να κανονίσετε το πρόγραμμά σας ώστε να είστε τουλάχιστον σ'αυτές αν δεν μπορείτε να μείνετε όλο το πρωινό. Λαμβάνει χώρα στο Sevens, το γήπεδο ράγκμπυ του Ντουμπάι.
http://www.dubaipetshow.com/index.php/event-schedule.html

Dragon Boating Festival (Απρίλιος)
Αν βρεθείτε τον Απρίλιο στο Ντουμπάι (ή τον Οκτώβριο στο Άμπου Ντάμπι), μπορείτε να περάσετε από το festival city mall, να βγείτε στη μαρίνα του και να δείτε τον αγώνα με τις μακρόστενες βάρκες.
Να πω ότι η διασκέδαση δεν είναι αυτή και μόνο, μιας και υπάρχουν τέντες στημένες μπροστά στη μαρίνα με δεκάδες δραστηριότητες οργανωμένες για μικρά παιδιά : Από παιχνίδι με ντραμς (από την υπέροχη ομάδα των Dubai drums! Προτείνω το "full moon desert drumming" για πιο μεγάλα παιδιά και πολύ μεγάλα παιδιά http://www.dubaidrums.com/events/full-moon-desert-drumming ) μέχρι ζαχαροπλαστική, ζωγραφική και κατασκευές δράκων και κινέζικων φαναριών με πλαστελίνες και χαρτιά!
http://www.dubaidragonboat.com/

Sharjah - Arabia's Wildlife Center (Στο Desert Park)
Eδώ θα χρειαστείτε αυτοκίνητο. Γιατί είναι αρκετά έξω από την πόλη, στο δρόμο για Al Dhaid, και δεν πηγαίνει μέσο μαζικής μεταφοράς, ούτε θεωρώ ότι μπορεί κάποιος να κάνει αυτή τη διαδρομή με ταξί!
Αν όμως έχετε, είναι ένα υπέροχο μέρος να ανακαλύψει το παιδί σας (κι εσείς) την αυτόχθονη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Δεν θα βρείτε τίποτα που δεν ανήκει στο περιβάλλον της ερήμου, τίποτα δεν υπήρχε στην περιοχή πριν ακόμα κι από τον άνθρωπο!
Τα δύο καλύτερα κομμάτια είναι το μικρό παρκάκι με τα πιο ήρεμα ζωάκια (οι καμήλες περιλαμβάνονται σ'αυτά!!), το οποίο είναι υπαίθριο και γι'αυτό θα πρότεινα να το επισκεφτείτε μια κατάλληλη εποχή για να μείνει κανείς έστω 15 λεπτά σε μη κλιματιζόμενο χώρο, αλλά και το στεγασμένο και κλιματιζόμενο μεγαλύτερο κτίριο, που βλέπεις τα πιο άγρια ζώα της περιοχής. Τα περισσότερα βρίσκονται σε μεγάλους περιφραγμένους χώρους εξωτερικά και οι επισκέπτες βρίσκονται εσωτερικά πίσω από μεγάλες τζαμαρίες.
Πολύ καλή επίσκεψη, με πολλές αναμνήσεις για τα παιδιά κι εσάς.
Στον ίδιο χώρο και το μουσείο φυσικής ιστορίας με την τοπική χλωρίδα.
http://www.epaashj.com/tab_page.php?pid=11&mid=12
http://www.breedingcentresharjah.com/Wildlife Centre.html
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Chillout Bar
Yπάρχει και εδώ, το γνωστό παγωμένο μπαράκι, που δεν λείπει από καμιά μεγάλη πόλη. Είναι το
http://www.chilloutatdubai.com/home.htm , μια εμπειρία που μπορεί να πείσει πιο πολύ τα παιδιά από έναν μεγάλο. Χαζεύουν τα παγωμένα καναπεδάκια, τα παγωμένα τραπέζια, το μπαρ και φυσικά πίνουν το χυμό τους στο παγωμένο ποτήρι!
Μπουφάν δανείζεσαι στην είσοδο, όπως και γάντια τα οποία κρατάς φεύγοντας και περιλαμβάνονται στην τιμή εισόδου, όπως και ένας χυμός - κέρασμα. Μέσα παραγγέλνεις επιπλέον αυτό που θέλεις και να το πληρώσεις έξτρα!
Αν και δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός, υπάρχει προτεινόμενος χρόνος παραμονής, για να μην πάθεις τίποτα από την απόλυτη ζέστη, στο απόλυτο κρύο.
Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι κάλτσες, μιας και έξω κυκλοφορείς με πέδιλα και αποφύγετε τις ολόσωμες φωτό που δείχνουν τις κάλτσες φορεμένες με τα πέδιλά σας!!
Βρίσκεται στο Times Square Mall.

Δεν αναφέρω :
Το ski Dubai, γιατί πρώτον δέχονται πάνω από 4-5 χρονών, οπότε εμείς δεν μπορούσαμε να μπούμε με πιο μικρό παιδάκι μέσα και δεύτερον και σημαντικότερο, μιας και είμαστε και βορειοελλαδίτες, μετά τη Βασιλίτσα, τα Τρία - Πέντε πηγάδια και το Σέλι..... τι να μας πει το ski Dubai;;; Είπαμε να πάμε το παιδί μας στα αυθεντικά!!
Υπάρχει όμως ένα καλό λιβανέζικο εστιατόριο, όχι ακριβό, μέσα στο emirates mall, με θέα στην πίστα του σκι, που μπορεί να κάνει το μεσημεριανό σας φαγητό πολύ ευχάριστο και να σας αφήσει χρόνο για μια ήρεμη συζήτηση όσο τα μικρά θα είναι απασχολημένα με τη θέα : Είναι το Karam Beirut, στον πρώτο όροφο, ρωτήστε για να βρείτε την είσοδο είναι λίγο "κρυμμένη"!
Το Karam Beirut, σερβίρει και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Ραμαζάνι, αλλά οι κουρτίνες θα είναι κλειστές και χάνει το καλύτερο ατού του!

Τα waterparks "Wild Wadi" και to "Iceland" στη Ras-Al-Khaiman, γιατί είναι μεγάλα, εντυπωσιακά όμως το πρώτο απευθύνεται σε ενηλίκους, με κορωνίδα στο στέμμα του την τεράστια τσουλήθρα που νομίζεις ότι εκτοξεύεσαι και σίγουρα δεν ανεβαίνουν πάνω παιδιά, και για τα μικρά παιδιά, έχουν μόνο μια πισινούλα και μερικές σαμπρέλες για να κάνεις το γύρω από ένα ποταμάκι!
Το Iceland, δημιουργήθηκε για μικρές ηλικίες, και μάλιστα είχα την "τιμή" να το επισκεφτώ λίγες μέρες μετά το άνοιγμά του, και ήδη οι μπογιές κολυμπούσαν φλούδες - φλούδες μέσα στα νερά!!
Ο πιτσιρικάς πάντως πέρασε καλύτερα στο δεύτερο από ότι στο πρώτο, αν και ειδικά μετά τη διαφήμιση που έπεσε (Αν πίστευες τα μισά από όσα έλεγε ο διαφημιστής, περίμενες να κολυμπάς με πιγκουίνους) στα μάτια ενός μεγάλου ήταν απογοήτευση..... πιο εμφανές φελιζόλ, πεθαίνεις!
Από την άλλη.... αν επιμένετε...
http://www.icelandwaterpark.com/

Το Burj Khalifa, που θεωρώ ότι βρίσκεται μέσα στο πρόγραμμα κάθε εκδρομής στο Ντουμπάι, και θα ανεβείτε οπωσδήποτε.
Το ασανσέρ δεν είναι καθόλου τρομακτικό για ένα παιδί, και στο αίθριο που θα σας αφήσει το ασανσέρ απλώς θα νομίσει ότι είναι και πάλι στο αεροπλάνο! Υπέροχες φωτογραφίες με θέα και προς τα κάτω, αλλά και προς τα πάνω!
Κάντε κράτηση νωρίτερα και μην εμφανιστείτε απλώς στο γκισέ την ώρα που θέλετε να ανεβείτε. Θα πληρώσετε περίπου το τετραπλάσιο για άμεση ανάβαση, τη στιγμή που εμφανίζεσαι! Μπορείτε να ζητήσετε από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας, μερικές μέρες νωρίτερα, θα γλυτώσετε πολλά χρήματα, ειδικά να πρόκειται για οικογένεια..... δεν θυμάμαι αν γίνεται και ηλεκτρονικά. Πρέπει όμως εκτός από μέρα, να δηλώσετε και την ώρα που θα ανεβείτε και να είστε εκεί, γιατί χάνετε τη σειρά σας και τα εισιτήρια! Αυτό είναι το αρνητικό της κράτησης, μιλάμε όμως για το 30% της τιμής χωρίς κράτηση! (http://www.burjkhalifa.ae/en/ObservationDeck/TicketInformation.aspx)
http://www.burjkhalifa.ae/en/
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Τέλος για την άτυχη στιγμή που θα χρειαστεί κανείς παιδίατρο ή επείγοντα, ανεπιφύλακτα θα πρότεινα το Welcare Hospital, στην περιοχή του αεροδρομίου (Εκεί γέννησα και τους εμπιστεύτηκα το βρεφάκι μου για τις πρώτες του εξετάσεις :p !!), όπως και το American hospital. Οι περισσότεροι γιατροί είναι ξένοι, εργάζονται πολλοί Ευρωπαίοι και πολλοί Ευρωπαίοι, Αμερικανοί και ντόπιοι τα προτιμούν.
Οι πάντες μιλούν αγγλικά εκεί μέσα. Όμως επειδή είναι ιδιωτικά νοσοκομεία ακόμα και στα επείγοντα πληρώνεις και μάλιστα είναι λίγο τσιμπημένα!!
Τρίτη καλύτερη επιλογή, εμπιστοσύνης πάντα είναι το Iranian hospital, πληρώνεις πολύ λιγότερα γι'αυτό και θα πετύχεις πιο πολύ κόσμο και πιο πολλούς Ασιάτες.
Δεν παύει όμως να είναι νοσοκομείο εμπιστοσύνης!
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Τρία πράγματα για το Άμπου Ντάμπι με μικρά παιδιά :

Ferrari World : Δεν θα το γλυτώσετε, μιας και όλο και κάποιο μεγάλο παιδί, θα το "επιβάλλει" στην εκδρομή σας. Τα παιδιά ανεβαίνουν με το ύψος και όχι με την ηλικία στα παιχνίδια και τα τρενάκια. Στα μεγάλα και τα εντυπωσιακά όμως, δεν θα τα επιτρέψουν. Ένας - ένας θα ανεβαίνει και ο άλλος θα μένει με το παιδί!
Δεν επιτρέπουν φαγητό μαζί σας από πριν, ψάχνουν τις τσάντες στην είσοδο. Με έβαλαν και πέταξα ακόμα και το ζεστό νερό στο θερμός που είχα για να φτιάξω γάλα στο παιδί! Θεώρησαν ότι μπορούσα να το αγοράσω και μέσα....
Φυσικά και το εισιτήριο είναι ακριβό.
http://www.ferrariworldabudhabi.com/

Summer fest in Abu Dhabi (Αύγουστος)
Κάθε χρόνο τον Αύγουστο, διοργανώνεται στο χώρο της ADNEC το φεστιβάλ των μικρών παιδιών. Ένα τεράστιο πάρκο, εσωτερικό, σε κλιματιζόμενο εκθεσιακό χώρο, αφιερωμένο αποκλειστικά στα παιδιά. Πας μεσημέρι και βγαίνεις βράδυ! Είναι στημένα μέσα ένα ολόκληρο στρουμφοχωριό, ένα πυροσβεστικό σώμα, ένα τσίρκο, έχουν δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα προσομοιωτή οδήγησης (δεν άντεξε ο άντρας μου, κι έκατσε κι εκείνος.... κανένα πρόβλημα!) Φυσικά, και γωνιές χειροτεχνίας, ζωγραφικής, καρουζέλ, περιπολικά ολόκληρα, στολές, ποδηλατόδρομοι, ποταμάκι με γεφυρίτσες και νερό που ψαρεύεις με μαγνήτες ψαράκια και πολλά πολλά ακόμα. Δεν πληρώνεις κάτι μέσα, παρά μόνο στα καρουζέλ. Τα υπόλοιπα είναι δωρεάν.
Στην είσοδο σου μοιράζουν και αυτοκόλλητα, παζλάκια, βιβλία ζωγραφικής και φορούν στο παιδάκι σου βραχιολάκι πλαστικό στο χέρι με το τηλέφωνο του μπαμπά και της μαμάς επάνω!
http://www.adnec.ae/adnec/whatson/eventdetails/summer-fest-abu-dhabi

Εμιρατιανή Κουζίνα
Απίστευτα δύσκολο να βρεις κουζίνα Εμιράτων, μιας και δεν υπάρχει ακριβώς Εμιρατιανή κουζίνα, είναι ένα πάντρεμα πολλών λιβανέζικων και ιρανικών πιάτων. Αν μπορεί κανείς να βρει ότι πιο κοντινό σε Εμιρατιανή κουζίνα είναι εδώ : Al Arish - Meena street - Al Meena.
Ατμοσφαιρικό και μπορείτε να καθίσετε στο κομμάτι του εστιατορίου που τα τραπέζια έχουν γυάλινο κάλυμμα και στο κυρίως σώμα του τραπεζιού κολυμπούν ψάρια! Το παιδί σας θα έχει κάτι να ασχολείται κατά το δείπνο, εσείς ασχοληθείτε με το μπουφέ, που σερβίρεται γύρω και πάνω σε μια ξύλινη βάρκα. Ρωτήστε τι τρώτε, θα σας εξηγήσει στα αγγλικά ο σερβιτόρος την ιστορία του κάθε αραβικού φαγητού που θέλετε, αλλά και τη σύνθεση.
Μπορείτε έξτρα να διαλέξετε ένα από τα φρέσκα ψάρια στον πάγο που θα δείτε μπαίνοντας και να τα πληρώσετε με το βάρος ή να μείνετε στο μπουφέ και να πληρώσετε την φιξ τιμή που θα σας πει ο σερβιτόρος. Επίσης μπορείτε να τα συνδυάσετε. Πηγαίνετε νηστικοί!

Al Ain Zoo
Ανήκει διοικητικά στο εμιράτο του Αμπου Ντάμπι, είναι όμως άλλη πόλη. Βρίσκεται σε μια όαση, είναι καταπράσινη και το καλύτερο αξιοθέατό της είναι το ζωολογικό της πάρκο,κι ένα ξενοδοχείο στην κορυφή ενός βουνού που μπορείς να πιεις καφέ με θέα.
Το πάρκο είναι όλο εξωτερικό, ακριβώς όπως γνωρίζουμε τα ζωολογικά πάρκα, γι'αυτό πρέπει να έχει δροσιά οπωσδήποτε! Έχει και τρενάκι μέσα που κάνει διαδρομές. Πολύ ευχάριστη δραστηριότητα για το παιδί σας, αλλά μόνο αν για κάποιο λόγο βρεθείτε στο Al Ain. Να κάνει κανείς μια ώρα διαδρομής για το πάρκο αυτό μόνο, νομίζω ότι είναι υπερβολή!
Αν βρεθείτε στο Al Ain, προσέξτε που στρίβετε, γιατί μπορεί να βρεθείτε μπροστά στα συνοριακά φυλάκια του Ομάν που είναι μέσα στην πόλη, μιας και είναι πια ενωμένη με την πόλη του Ομάν από την άλλη πλευρά των συνόρων, το Buraimi.
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Bonus δραστηριότητα για μεγάλα παιδιά
Μπορείτε να οδηγήσετε ένα πραγματικό μονοθέσιο, σε μια πραγματική πίστα, στο Dubai Autodrome.
Η τιμή είναι μεγάλη ( μεταξύ 150 και 200 ευρώ!) και περιλαμβάνει μια 20λεπτη επίδειξη και ενημέρωση σχετικά με την οδήγηση αυτών των αυτοκινήτων από ειδικούς, φόρμα, κράνος και οδήγηση στην πίστα του autodrome!
http://www.dubaiautodrome.com/da-adrenaline-experiences/ και επιλέξτε "single seater" ή οτιδήποτε άλλο θέλετε....
Μόνο Παρασκευές και μόνο στις ώρες που υπάρχει κενή θέση όπως βλέπετε στο ημερολόγιο της σελίδας τους. Ο δικός μου γιος ήταν πολύ μωρό και τρόμαξε από τους ήχους που έκαναν όταν περνούσαν τα μονοθέσια από μπροστά μας, μιας και εμείς οι υπόλοιποι παρακολουθούσαμε από πολύ κοντά όσους έτρεχαν στην πίστα.
Στο τέλος σου δίνουν και πιστοποιητικό παρακολούθησης και οδήγησης...
 

Kate237

Member
Μηνύματα
103
Likes
220
Ταξίδι-Όνειρο
Ντου από παντού!
Royal Express restaurant
Υπάρχουν απίστευτα πολλά ινδικά εστιατόρια, και μάλιστα όχι όλα κάτω από τον γενικό τίτλο "ινδικό", αλλά χωρισμένα σε κουζίνες ανά περιοχή της χώρας ή αυστηρά χορτοφαγικά.
Μέσα σ'αυτό τον πανικό, προσπαθούν όλοι να σκεφτούν κάτι ξεχωριστό για να τραβήξουν την προσοχή σε ένα ακόμα καινούριο ινδικό εστιατόριο.
Αυτό έκαναν με το Royal Express. Έστησαν ένα τρένο και σερβίρουν μέσα σ'αυτό. Υπέροχη ατμόσφαιρα, τα μικρά θα το λατρέψουν και παρεμπιπτόντως σερβίρει ωραίο φαγητό, αν και αυτό είναι πολύ υποκειμενικό! Καθίστε μέσα στο τρένο και όχι στα τραπέζια απ'έξω!
Βρίσκεται μέσα στο Admiral Plaza Hotel, στο Bur Dubai. Μην κρίνετε από το κομμάτι του ξενοδοχείου που περπατάτε μέχρι να συναντήσετε το τρένο - εστιατόριο...
http://www.royalexpressdubai.com/in-picture.aspx
(Αν θέλετε απλώς καλή ινδική κουζίνα, σε ατμοσφαιρικό εστιατόριο, αλλά χωρίς κάτι ιδιαίτερο που θα κρατήσει τα μικρά σας απασχολημένα, πέραν του ίδιου του φαγητού, δοκιμάστε το "India Palace", στη συνοικία Garhoud, πολύ κοντά στο νοσοκομείο welcare και αρκετά κοντά στο αεροδρόμιο.
http://www.indiapalace.ae/ )
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.719
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom