Ταϊλάνδη Αρχαριοι και Βασιλιαδες.!!!

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
έχει και εκεί δίδυμους πύργους .τον bayok 1 και τον bayok 2 μάλιστα ειχα μείνει στην bkk την εποχή που ειχαν χτυπήσει τους δίδυμους πύργους στην νέα υόρκη. .φόβος και τρόμος ...καποιοι έλεγαν οτι θα χτυπήσουν και εκεί . υπήρχε φοβερή αστυνόμευση στην περιοχή . πήγα ένα βράδυ για φαγητό στην κορυφή του bayok 2 .ήταν υπέροχα !!! ο τελευταίος όροφος ειναι σαν πιάτο ,γυρνάει γυρω γύρω με τον κόσμο και έχει τηλεσκόπια να δείς τα αστέρια ...και ολη την πόλη .
ειναι πολύ ομορφα την νυχτα .οπως και καθε πόλη γινεται πολύ γοητευτική με ολα τα φώτα της αναμένα ..τους ειχα βάλει σημάδι και γύρναγα ολη την πολη με τα ποδια .έμενα στο arnoma hotel που ήταν μια ευθεία απο τους δίδυμους πύργους .έτσι δεν χανόμουνα ούτε την νύχτα ...θαθελα πολύ να την επισκεφτώ ξανά .
Την επομενη φορα να παμε μαζι,να με ξεναγησης,γιατι εγω εμεινα μονο 2,5 μερες
και δεν ειμαι ο πλεον καταλληλος για ξεναγηση,απλα μια εικονα δινω,μεσα απο τα ματια ενος αρχαριου.....:D:cool::D:cool:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Πριν επιστρεψουμε στο ξενοδοχειο μας συμφωνησαμε να κανουμε ένα μασαζ.
Ταυλανδη χωρις μασαζ δεν γινεται.

Παντου βρισκεις ένα μπροστα σου υπαρχουν σε κάθε στενο, σε κάθε δρομο.
Τα μαγαζια αυτά εχουν και βιτρινα,έτσι στην βολτα σου, βλεπεις στην σειρα τουριστες ξαπλωμενους να χαλαρωνουν και να απολαμβανουν τα εμπειρα χερια καποιας μασερ.
Στις αναρτημενες πινακιδες απεξω βλεπεις και διαλεγεις τιμη και το ποκαμ που θα ακολουθησης.

Για καλη μας τύχη ειχαμε ένα τετοιο απεναντι από το ξενοδοχειο μας,ειχε και προσφορα,
2 ωρες στην τιμη της 1.Δηλαδη δυο ωρες με λιγοτερο από 5 ευρω.!!!!
Αφηστε τα χαμογελα και πειτε μου εσεις δεν θα κανατε.????
Εμεις το τσακισαμε με full ποκαμ.Ένα σωρο βαζακια με αιθερια ελαια και χερμπαλ απλωθηκαν πανω μου και μακαριζα την ωρα που ηρθα στην Ταυλανδη άλλη μια φορα………!!!!!
Εδώ εχω υποχρεωση να αναφερω τα εξης.
Οι βουδιστες ως αποτελεσμα της πιστης τους στο καρμα και την μετεμψυχωση αρνουνται την εννοια της ηθικης ντροπης για τις πραξεις ενός ατομου.Στην ζωη, δεν χωρα κριτικη και οι βουδιστες δεν φοβουνται ουτε προσμενουν την αιωνιοτητα σ`εναν παραδεισο η κολαση,έτσι οι περισσοτεροι συμπεριφερονται ελευθερα χωρις ενοχες,σε αντιθεση με τον χριστιανισμο.
Εδώ όμως μπαινω σε ξενα χωραφια και μπορουν να γραφτουν χιλιαδες σελιδες με διαφορετικες γνωμες πραγμα που δεν θελω και δεν το επιδιωκω.

Η βραδυνη μας εξοδος γινεται στην πατ-πονγκ.
Είναι ενας κεντρικος και φαρδυς δρομος που είναι συμπαγες από την κοσμοσυροη.
Λογικο όμως αφου εκει βρισκεις τα παντα,είναι ο παραδεισος της φτηνης καταναλωσης.
Μπαινουμε μες τον χαμο..

Μικροπωλητες πουλουν λογης-λογης περιεργα εδεσματα που ψηνονται επι τοπου.Αλλοι πουλανε ειδη ρουχισμου,αλλοι ενθυμια,και ένα σωρο τουριστικα ειδη και όχι μονο.

Υπαρχουν πολλα μπαρ και κλαμπ και οι κραχτες τους μας ακολουθουν μερικα μετρα από πισω μας προσπαθοντας να μας πεισουν για το καλυτερο σωου της πολης.

Αναμεσα στους εκατονταδες παγκους η ματια μου πεφτει στον παγκο μιας ηλικιωμενης που πουλαει κορνιζες με τοπια και βουδιστικες μουνδρες.Πλησιαζω,βλεπω,ξεχωριζω, και αρχιζω το παζαρι.
Η γρια δεν εχει βγαλει κιχ μεχρι εκεινη την ωρα,περιεργο,απλα βγαζει ένα πινακακι και μου γραφει την λεξη deaf.
Η μονη φορα που αγορασα κατι χωρις παζαρεμα.
Με τα χαρτονομισματα που δινω στην κωφαλαλη γρια, κανει ένα ειδος εξαγνεισμου στον παγκο της κουνωντας τα πανω κατω,ενώ με ευχαριστει απειρες φορες με τον χαρακτηριστικο Ταυλανδεζικο τροπο.
Οι παγκοι είναι ατελειωτοι,σε έναν με ειδη ρουχισμου με δυσκολια ξεχωριζω ένα μωρο,το πολύ εξι μηνων, που κοιμαται μεσα στην πραματεια,ενώ η μανα του πλενει πιατα σκυμενη κατω από τον παγκο..
Ολοι σε παροτρυνουν χαμογελοντας να αγορασεις από αυτους,ειδικα αμα σταθεις λιγο και χαζεψεις,αλλα και να μην αγορασης κατι,παλι σε χαιρετουν με ένα χαμογελο.
Η διψα και η περιεργεια μας οδηγει σε ένα night club,εχωντας παντα την υποσχεση ότι εχει το καλυτερο σωου της πολης,από τον κολητσιδα που μου ειχε σπασει τα νευρα.
Το μαγαζι γεματο τουριστες.Καθομαστε.Κοριτσια λυκνιζονται φορωντας τα ελαχιστα,στην πιστα ενώ καποια αλλα καθονται διπλα μας.
Πινουμε και κερναμε,κερναμε και πινουμε την ομορφη ξανθια σινγκα,εξαλλου εχουμε πεση στην παγιδα τους εν γνωση μας.
Το σωου οντως ειχε ορισμενα ακρως προτοτυπα, που θελει φαντασια να τα συλλαβεις.
Φυγαμε νωριτερα από το κανονικο μην αντεχωντας το δυνατο pressing από τα κοριτσια.(που εισαι Vagante!!!)

Η επομενη μερα μας βρισκει στις οχθες του ποταμου των βασιλιαδων.Τον Τσαο-Πραγια.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Mπανγκοκ 4

Ο Τσαο-Πραγια,με τα πολλα καναλια του, διασχιζει την Βκκ στο μεγαλυτερο μερος της με πολλα χλμ μηκος,και πολλα μετρα φαρδος.
Εχει συχνη θαλασσια συγκοινωνια με πολλες στασεις σε αρκετα σημεια του ποταμου, και πολλοι ξενοι αλλα και ντοπιοι χρησιμοποιουν φερρυ για τις μετακινησεις τους.

Πισω από το πολυτελες ξενοδοχειο seraton κοβουμε εισητηριο για να επιβιβαστουμε σε βαρκα-γονδολα.
Οι βαρκες αυτές εχουν μηχανη αυτοκινητου,βαζω στοιχημα ότι θαναι toyota,και με καποιες τροποποιησεις γινονται και μηχανες θαλλασης,είναι θορυβοδες και οποτε ανεβει η ταχυτητα γινεσαι λουτσα από τα όχι και τοσο καθαρα νερα του ποταμου.

Η Βκκ είναι η πρωτευουσα των ακραιων αντιθεσεων.
Έτσι την μια στιγμη βλεπεις από τις οχθες του ποταμου τους πανυψηλους,πολυτελεις ουρανοξυστες,με το επιβλητικο αναστημα των 40 και 50 οροφων και λιγα μετρα πιο περα ντενεκεδενια χαμοσπιτα πανω σε πασσαλους μολις μισο μετρο πανω από την επιφανεια του νερου.
Τετοια χαμοσπιτα εχει παρα πολλα στην σειρα,ενώ πιτσιρικια παιζουνε και πηδανε από το ένα σπιτι στο άλλο,καποια αλλα εχουν βαρκες μινιατουρες και τσαλαβουτουν στα βρωμικα νερα.
Το τοπιο στις οχθες εναλλασεται τωρα και με ομορφες βιλιτσες φυσικα με ταυλανδεζικο στυλ.
Καποια στιγμη ο βαρκαρης κοβει ταχυτητα και μεσα από το πουθενα στην μεση του ποταμου αντικριζουμε με εκπληξη ενα ηλικιωμενο που ειναι ο μισος μεσα στο νερο και προσπαθει να μας πουληση αναψυκτικα που τα εχει μεσα σε πλαστικη λεκανη που επιπλεει στο ποταμι.!!
Όταν παρακατω πιασαμε στερια,μας πηγαν σε μια φαρμα φιδιων,που καποιες κομπρες ξερναγανε το δηλητηριο τους και καποιοι κροκοδειλεοι λιαζοντουσαν σε ένα λακκο.

Εκει ειχα και την πρωτη μου απωλεια σε γυαλια ηλιου,όταν ο καπουτσινος με ένα σαλτο βρεθηκε πανω μου περιμενοντας το πονηρο αφεντικο του να μας βγαλει φωτογραφια στιγμης.Πολύ καλα εκπεδευμενη παντως η μαιμου.

Επομενη παραποταμια σταση ο επιβλητικος ναος της αυγης, Ο Βατ-Αρουν.
Η κορυφη του φτανει τα 86 μετρα πανω από την επιφανεια του Τσαο-Πραγια.
Iσως το κορυφαιο αξιοθεατο της Βκκ.
Εντυπωσιακοτατος στο επακρον.

Ο ναος αυτος χρονολογειται επι εποχης βασιληα Ραμα Α,συνεχιστηκε η ανεγερση του ψηλου κεντρικου πυργισκου του κτιριου απο τον βασιληα Ραμα Β,ενώ τα εγκαινια εγιναν επι βασιλειας του Ραμα Γ.
Τρεις βασιλικες γενιες για την αποπερατωση του.
Οι επισκεπτες είναι πολλοι και το θεαμα μοναδικο.

Λενε…… ότι καποτε καποια πλοια που μετεφεραν κινεζικες πορσελανες βουλιαξαν στο ποταμι και οι εργατες του ναου βουτουσαν στο βυθο ανασυροντας κομματια από τις σπασμενες πορσελανες χρησιμοποιωντας τα για την αποπερατωση του.
Είναι ολος σκαλιστος με αναριθμητα συμβολα και ινδουιστικες θεοτητες,ενω μερικα αγαλματα αναπαριστανουν τις διαφορες φασεις από την ζωη του Βουδα.
Ανεβαινοντας τον σε καποια σημεια-βεραντες εχει απιστευτη θεα στον ποταμο και στην αχανη πρωτευουσα.
Αξιζει να τον επισκευθητε οση ζεστη και να κανει.
Επιστροφη στα λιμερια της νανα πλαζα για φαγητο και βραδινη βολτα και μετα υπνο στο ξενοδοχειο γιατι την επομενη ξεκιναμε για Πουκετ.


Κλεινοντας με την Βκκ θα ηθελα να προσθεσω ότι
Είναι μια συγχρονη μεγαλουπολη που εξαντλει τον επισκεπτη με τις κλιματολογικες συνθηκες τις βαριες οσμες της και το κυκλοφοριακο χαος,και εκπλησει με τις τεραστιες αντιθεσεις της,τους ναους της και τα παρκα της,και γενικα με τον πολιτισμο της.

10.000.000 ατομα συνοστιζονται μεσα της,και 4.000.000 οχηματα κινουνται καθημερινα στους δρομους της ,και λεωφορους της.Εχει πολύ καλη συγκοινωνια,μεχρι και εναεριο τρενο,που δεν προλαβα να το δοκιμασω.
Είναι βρωμικη,είναι χαωδης,είναι αμαρτωλη,και απεραντη.
Παρ`όλα αυτά όμως ένα κομματι του εαυτου μου θα εμενε κενο αν δεν εβλεπα και τις υπεροχες ομορφιες της και την διαφορετικοτητα της.
Θα ηθελα πολύ να παω στο παρκο Ντουσιτ,στο σμαραγδενιο Βουδα,στα βασιλικα ανακτορα,την πλωτη αγορα,και με την πρωτη ευκαιρια να παω στην Αγιουταγια,που είναι εθνικος θυσαυρος.
Αλλά όλα αυτά σε 2.5 μερες δεν γινονται.
Γενικα της χρωσταω κι άλλη επισκεψη.
Επισης υπενθυμιζω ότι απλα περιγραφω το ταξίδι όπως το εζησα, και με τα λιγοστα που ειδα,δεν θα μπορουσα να υποδειξω σε καποιον που να παει και τι να δει.Υπαρχουν πιο εμπειροι σιμφορουμιτες από μενα και ευχομαι καποια στιγμη να γραφτει μια ιστορια που να λεει μερικα στρατηγικα σημεια και αξιοθετα που χριζουν επισκεψης.
Παντως.
Αν ποτε βρεθητε σε κεινα τα μερη,της αξιζουν μερικες μερες από τις διακοπες σας,και το καλυτερο είναι να σας ξεναγηση καποιος η να ενσωματοθειτε με καποιο γκρουπ.

Και αν σας τύχη και κατι που δεν σας αρεσει, θα σας αποζημιωση το πρωτο αβιαστο εγκαρδιο χαμογελο.
Δεκατρια διαφορετικα χαμογελα λενε ότι εχουνε,σιγουρα ένα θα σας το χαρισουνε.
Ανταποδωστε το.:D
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.344
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ωραια και η βολτα στον Τσαο Πραγια!
Σιγουρα υπαρχουν πολλα αξιοθεατα που δεν ειδες , αλλα μην ανησυχεις xene μας εδωσες μια καλη γευση απο Μπανγκοκ για τις 2,5 μερες που περασες εκει.
Παμε Πουκετ τωρα!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Ωραια και η βολτα στον Τσαο Πραγια!
Σιγουρα υπαρχουν πολλα αξιοθεατα που δεν ειδες , αλλα μην ανησυχεις xene μας εδωσες μια καλη γευση απο Μπανγκοκ για τις 2,5 μερες που περασες εκει.
Παμε Πουκετ τωρα!
go2dbeach σε 2,5 μερες λεω και γω παλι καλα που ειδαμε εστω κι αυτα τα λιγα.
Αμα βαλεις το τζετ λαγκ,τις εντελως διαφορετικες κλιματολογικες συνθηκες,την δυσκολια προσαρμογης,και την χαοτικη πολη,πανω που αρχιζαμε να συνηθιζουμε επρεπε να φυγουμε.
Την πρωτη μερα χαναμε το ξενοδοχειο κι`ας ηταν διπλα μας.
Παρ`ολη την δυσκολια που αντιμετωπισαμε μου αρεσε πολυ,και αλλες 3 μερες τις καθομουνα ευχαριστως,για εξερευνησεις και αξιοθεατα.
Σε λιγες μερες οπως αυτες που κατσαμε εμεις, χρειαζεται ξεναγος.
Η να ξερεις απο πριν 5-6 καλα μερη που αξιζουν και να πας με καποιο μεταφορικο μεσον.
Παντως μια μικρη πραγματικη εικονα πιστευω και γω πως την μετεφερα.Ελπιζω.
Ητανε και ο πειρασμος του Πουκετ μετα και θελαμε να φυγουμε αρον αρον.
Παντως 10 μερες για τετοιο ταξιδι ειναι λιγες.
Βλεπω καποια αλλα μελη του φορουμ που φευγουν κατι 8μηνα και κατι 6μηνα και παθενω την πλακα μου.
Μπραβο τους.Ελπιζω να τα καταφερω και γω πριν βγω στην συνταξη.
Αλλα πως?
Το Πουκετ ερχεται......:airplane: :surf1: :surf2:
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
πηρες φορα xene και δεν σε προλαβαινουμε... καλα το πας συνεχισε!!!!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
πηρες φορα xene και δεν σε προλαβαινουμε... καλα το πας συνεχισε!!!!
Holla V.Z !!!!
Εγω φταιω?? εσυ με τσιγκλισες να γραψω ταξιδιωτικη ιστορια,και να τα αποτελεσματα,
τωρα πρεπει να με ανεχτειτε :haha:
Σ`ευχαριστω.:lol:
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ονειρεμένο Ταξίδι
far away
Holla V.Z !!!!
Εγω φταιω?? εσυ με τσιγκλισες να γραψω ταξιδιωτικη ιστορια,και να τα αποτελεσματα,
τωρα πρεπει να με ανεχτειτε :haha:
Σ`ευχαριστω.:lol:
οχι και να σε ανεχτουμε φιλε μου!! μια χαρα την πας, ηταν που δεν ηθελες να γραψεις... :bleh: μπορει να μην ποσταρω, αλλα δεν σημαινει οτι δεν σε παρακολουθω, οκ?:D
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
οχι και να σε ανεχτουμε φιλε μου!! μια χαρα την πας, ηταν που δεν ηθελες να γραψεις... :bleh: μπορει να μην ποσταρω, αλλα δεν σημαινει οτι δεν σε παρακολουθω, οκ?:D
Καλα ντε δεν ειπα και τιποτα.:p
Το νιωθω οτι με...παρακολουθεις.
Αν εξαιρεσουμε μερικα απο τα πρωτα ποστ στην ιστορια μου,
τα υπολοιπα ολα ειναι απο γυναικες.!!!!!
Τιμη μου.!!!που με παρακολουθητε.:lol:
 

StellAnna

Member
Μηνύματα
921
Likes
362
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος επιτέλους!!!!!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μποτσουάνα? Γιατί όχι?
΄Εχεις φαν Xene, γυναικείο και φανατικό.
΄Οπως πας θα φτιάξουμε χαρέμι δίπλα σου
Πολύ μου αρέσουν οι εικόνες που μας μεταφέρεις
Σε ευχαριστούμε
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Ενα :) κι από μένα!
Συνεχίζω μαζί σου το ταξίδι... Περνάω καλά:clap:
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ονειρεμένο Ταξίδι
Bανουατου/Tαιλανδη
Εγω σας ευχαριστω ΟΛΕΣ παρα πολυ για τα καλα σας λογια.
Stella με κανεις και αισθανομαι σαν σειχης.Πες κι αλλα...:D
Νασται καλα.


Αν συνεχιστει ετσι την επομενη φορα θα σας χαιρετησω σε στυλ Φερεντινου σε γνωστο τηλεπαιχνιδι.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑ
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΡΗΣΤΟΟΟΟ :haha:

Ας ξεκινησω ομως τωρα το Πουκετ και ελπιζω να φανω ανταξιος των προσδοκιων.:airplane:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom