Αυστρία Γερμανία Βαυαρία-Αυστρία Ιούλιος 2010

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.

Μετα την ακρως εξαντλητικη μερα στο Μοναχο,δεν ξεραμε τι θα καναμε την αλλη μερα,να μεινουμε Μοναχο,να δουμε αλλα που θελαμε ή να κανουμε καποια εκδρομη.Απο το περπατημα της προηγουμενης μερας κουτσαιναμε!!
Μαλλον τα αθλητικα που ειχα δε με βοηθησαν και πολυ.
Το πρωι παντως αισθανομασταν πολυ καλυτερα και τελικα ειποαμε να κανουμε εκδρομη σε αλπικα χωρια.Τουλαχιστον θα ειχε λιγοτερη ζεστη!
Ειχα στο μυαλο μου το Γκαρμις-Παρτενκιρχεν,ουσιαστικα 2 χωρια σε 1.
Η διαδρομη του τρενου ,πολυ ομορφη,το ΄΄πρασινο χαλί΄΄πανταχου παρον!Στην πορεια κοιταξα το χαρτη που ειχε μεσα στο βαγονι και ειδα οτι ειχε ανταποκριση για το Μιττενβαλντ,μια ανασα απο τα Αυστριακα συνορα και στοθς προποδες των Αλπεων Καρβεντελ!
Μετα απο μια ερωτηση στον ελεγκτη,το πλανο καταστρωθηκε.Πρωτα στο Μιττενβαλντ και μετα στο Γκαρμις Παρτενκιρχεν.
Φτανουμε στο Γκαρμις(με μια αλλη ανταποκριση θα μπορουσαμε να παμε Ομπεραμμεργκαου,το γνωστοτερο αλπικο χωριο με τα σπιτια με τις ζωγραφισμενες προσοψεις,το στυλ λυφτλμαλεραι).
Κατεβαινοντας και μετα απο 2-3 ερωτησεις,ανακαλυψαμε οτι πας με λεωφορειο στο Μιττενβαλντ και οχι με τρενο.Μου το εξηγησαν στα γερμανικα,εγω συμφωνησα (αν ηξερα και γερμανικα,καλα θα ηταν )!Περιμεναμε κανα μισαωρο στο εκδοτηριο,για το τρενακι που παει Τσουγκσπιτσε,την υψηλοτερη κορυφη των Γερμανικων Αλπεων.Δεν θα πηγαιναμε ετσι και αλλιως,εχω και μια υψοφοβια και απο οτι ακουσα ηταν και ακριβο το εισιτηριο.
Το λεωφορειο ξεκινησε και για τα επομενα 15 λεπτα,περασε απο τα ματια μας,το ωραιοτερο τοπιο ως τοτε!!Ηταν πολυ διαφορετικο απο το τοπιο γυρω απο το Γκαρμις.
Με το που πλησιαζαμε στο Μιττενβαλντ,αρχισαμε να βλεπουμε τα πρωτα σπιτια με ζωγραφιστες προσοψεις,οντως κατι πολυ μοναδικο!Η εκκλησια των Αγ. Πετρου και Παυλου εχει ζωγραφισμενο καμπαναριο και προσοψη.
Οταν φτασαμε εκει,ξεκινησαμε για το κεντρο του χωριου σε μια κοιλαδα και γυρω-γυρω,εντυπωσιακα βουνα.Σπιτακια στις πλαγιες,με λουλουδια στα παραθυρα,το γνωστο ονειρικο στυλ,που εχουν εκει τα σπιτια!Μειναμε με ανοιχτο το στομα,στο κεντρο του χωριου με τοσο ομορφα σπιτια με εκπληκτικες τοιχογραφιες!
Γυρισαμε τις γειτονιες,αποθανατιζοντας με το φακο τοσες και τοσες ζωγραφιες και ειδικα μια γειτονια με μια μικρη κρηνη στη μεση,ενοιωθες οτι ηταν ολα ψευτικα!Παρολο το αερακι,επειδη ηδη ειχε μεσημεριασει,η ζεστη ηταν αισθητη για τα δεδομενα της περιοχης!
Δεν αφσαμε γωνια ανεξερευνητη και κουρασμενοι καθισαμε να φαμε.Εγω παραγγειλα ενα σνιτσελ με σαλατα,το μονο που καταλαβαινα στα γερμανικα Ησυζυγος,ρισκαρε και πηρε κατι που στον καταλογο φαινονταν σα νουντλς,κατι τετοιο.
Τελικα αποδειχτηκε μια μακαροναδα,τιγκα στο λιωμενο τυρι και μια πολυ βαρια σαλτσα.Υγιεινη διατροφη
Πηραμε το δρομο της επειστροφης ειχαμε και αλλο χωριο να ανακαλυψουμε.Φτανοντας με το λεωφορειο στο Γκαρμις Παρτενκιρχεν,τυχαια πηγαμε δεξια σε μια διασταυρωση.Βλεπαμε μονο σπιτια,τιποτα το ιδιαιτερο.Ρωτησαμε εναν ντοπιο που ειναι η εκκλησια και αυτος ρωτησε στο Γκαρμις ή στο Παρτενκιρχεν !
Τελοσπαντων βγηκαμε στον πεζοδρομο του Γκαρμις,του παλαιοτερου κομματιου της πολης.Ειχε αρκετο κοσμο.Ουσιαστικα ηταν μια μικρη πολη,πολυ διαφορετικη απο το Μιττενβαλντ.Και εδω ζωγραφισμενες προσοψεις,οχι τοσο ωραιες οπως στο Μιττενβαλντ.
Αλλα ειχε και εκει φοντο εντυπωσιακες κορυφες.Καθισαμε για καφε μετα απο ωρα.Ειπαμε να μην μπουμε στον κοπο να ψαξουμε για το Παρτενκιρχεν,θα ειχε αρκετο περπατημα.Αξιζε σιγουρα αλλα ειδαμε τοσα και ειχαμε και το γυρισμο στο Μοναχο.
Σταθμος,2ωρο ταξιδι και Χαουπτμπανχοφ,η πιο συχνη γερμανικη λεξη που ακουγα!
Ωραια ξεκουραση καναμε μετα απο Νυμφενμπουργκ και ζωολογικο κηπο, !
 

Attachments

Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Την αλλη μερα,Παρασκευη ειπαμε να κανουμε μια εκδρομη.Συμφωνησαμε να κοιταμε την καθε μερα ξεχωριστα και να εκμεταλλευτουμε το Βayern ticket με τρενο,που εχει φτηνοτερο εισιτηριο και τα ΣΚ ισχυει απο τα μεσανυχτα της προηγουμενης.Πηραμε το τρενο για Ρεγκενσμπουργκ.Στο γυρισμα,θα κατεβαιναμε και στο Λαντσχουτ,μιας και ηταν στο ιδιο δρομολογιο.2 σε 1!
Ο σταθμος στο Ρεγκενσμπουργκ ηταν στην αρχη του δρομου που οδηγουσε στην παλια πολη.Εντυπωσιακα κτιρια,εκκλησιες,πυργοι,μεσαιωνικες πυλες,ο,τι ακριβως ζητουσα!
Δεν ειναι τυχαιο που ειναι στη λιστα της Ουνεσκο.
Βγαλαμε πολλες φωτο και βιντεο.Καποια στιγμη βγηκαμε στις οχθες του Δουναβη που περναει απο εκει.Πολυ γραφικα.Περπατησαμε κατα μηκος μεχρι να συναντησουμε τη Σταινερε Μπρυκε,μια πολυ παλια γεφυρα και περασαμε απεναντι.Η θεα ηταν μοναδικη και ανεπαναληπτη!Μου θυμισε την Πραγα,οπως οταν κοιτας απο τη γεφυρα του Καρολου.
Καθισαμε σε μια καφετερια μεσα στο πρασινο και κοιτιυσαμε απεναντι την πολη και το Δουναβη να κυλαει διπλα μας.Ημουν ικανοποιημενος με την επιλογη μας.
Μετα απο λιγο,πηγαμε και φαγαμε σε μια μπυραρια,που οι κατοικοι της πολης θεωρουν οτι φτιαχνει τα καλυτερα λουκανικα του κοσμου,πανω στην οχθη
Μπηκαμε σε 2 μπαροκ εκκλησιες.Ο καθεδρικος ,τεραστιος,γοτθικος.Χορτασμενοι αλλα και ιδρωμενοι με ολη αυτην τη ζεστη,γυρισαμε στο σταθμο για να παρουμε το τρενο για Λαντσχουτ.
Μετα απο 45 λεπτα κατεβαινουμε.Ο σταθμος,εκει ηταν εξω απο το κεντρο της παλιας πολης,οποτε αναγκαστικα πηραμε λεωφορειο.Ηταν και μεσημερι.Φτανοντας στην παλια πολη,εγω ειδικα εμεινα με το στομα ανοικτο.Σειρες με πολυχρωμα σπιτια,με τριγωνικα,βαθμιδωτα αετωματα,με με μεγαλο πεζοδρομο στη μεση,διπλα στον ποταμο Ιζαρ,που διατρεχει και το Μοναχο.
Μπορω να πω οτι μου αρεσε πιο πολυ απο το Ρεγκενσμπουργκ με ολη αυτην την πολυχρωμια.Δυο τεραστιοι εντυπωσιακοι ναοι πανω στο δρομο.Μετα απο ενα παγωτο-χωνακι,ανηφορισαμε λιγο να δουμε καλυτερα το καστρο της πολης,το Μπουργκ Τραουζνιτς,που δεσποζε.Δεν ειχαμε την αντοχη να το επισκεφτουμε,ημασταν ηδη πολυ κουρασμενοι.
Ξανακατεβηκαμε προς τα κατω και σταματησαμε σε ενα C&A,για μερικα ψωνια.Ρουχα βασικα.Ποιοτητα σε πολυ χαμηλες τιμες,αλλος ενας λογος να σχολιαζουμε αρνητικα τις τιμες στην Ελλαδα.Μιλαμε για τιμες, 3 και 4 φορες κατω,για ακριβως το ιδιο πραγμα...
Μετα τα ψωνια,λεωφορειο και πισω στο σταθμο.Μετα απο 45 λεπτα,πισω στο Μοναχο.Ξεκουραστηκαμε λιγο στο ξενοδοχειο και βγηκαμε στη Μαριενπλατς.Ο κοσμος ηταν λιγοτερος το βραδυ σε σχεση με την κοσμοπλημμυρα ολη μερα.Εντυπωση επισης,εκανε η παρουσια πολλων μουσουλμανων.Ολες,μαυροφορουσες,να φαινεται μονοτο προσωπο αλλα το βαψιμο και τα αξεσουαρ,τα καλυτερα
Φαγαμε ενα γλυκο,μπροστα στο Δημαρχειο.Πολυ φτωχο παγωτο και 3.20 το μπουκαλακι νερο.Το εχω καταλαβει πλεον,οτι το νερο το θεωρουν σαν αναψυκτικο.Απαραδεκτο !
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Ξημερωσε Σαββατο που η καρτα των τρενων,ισχυει πιο πολλες ωρες αλλα τελικα ξεκινησαμε μετα τις 9 πμ.Ειπαμε να κανουμε ΠΣΚ 3 ημερησιες εκδρομες και ας ηταν κουραστικο.Αυτη τη φορα,σειρα ειχε το Σαλτσμπουργκ.Ειχαμε παει και χειμωνα και γιαυτο εγω προτιμουσα να παμε σε Πασσαου ή Νυρεμβεργη αλλα η συζυγος ηθελε οπωσδηποτε Σαλτσμπουργκ και Ιννσμπρουκ,ετσι εκανα πισω.
Ας το βλεπαμε και καλοκαιρι.Μετα απο διαδρομη 2 ωρων παρα κατι με το τρενο (αυτοι που λενε οτι ειναι 1 ωρα απο Μοναχο,εννοουν προφανως με αμαξι ή τα γργορα τρενα,που ειναι ομως πολυ πιο ακριβα),μεσα απο ομορφη διαδρομη,φτασαμε.Εκανε πολυ ζεστη ξανα,ακομα και εκει.Γιαυτο πηραμε λεωφορειο για το κεντρο.Το περιμενα πιο κοντα,ετσι φαινοταν στο χαρτη.
Σταματησαμε εξω απο το Δημαρχειο,το Μιραμπελ.Οι κηποι που ειχαμε δει μεσα στο χιονι,τωρα ηταν γεματοι με λουλουδια σε γεωμετρικα σχεδια,μεσα στο γκαζον!Τα δεντρα εκαναν σκια και τα αγαλματα εκαναν εναν πολυ ομορφο συνδυασμο.Πολυ πιο ωραια απο το χειμωνα.
Πολυς κοσμος,στους κηπους και ειδικα πιτσιρικαρια που χαλουσαν τον κοσμο με τις φωνες τους (σε ενοχλητικο ισως σημειο)
Καθισαμε καποια ωρα για φωτο.Βγαλαμε ολα τα αγαλματα και καθε παρτερι με λουλουδια!
Στη συνεχεια,περπατησαμε προς το ποταμι,τον Ζαλτσαχ.Συνεχως ειχα στο μυαλο μου την εικονα του το χειμωνα και αυτο εκανε ακομα πιο υπεροχη την εντυπωση.Κλασικα,παγωτακι και αρχισαμε να σεργιανιζουμε στην παλια πολη.
Γκετραιντενγκασσε,ο γνωστος εμπορικος πεζοδρομος,Μοτσαρτπλατς,Φεστσπιλχαους,με τη μαρμαρινη κρηνη με τα αλογα,Ρεζιντεντσπλατς,με τη μεγαλοπρεπη κρηνη με τους Τριτωνες,οπου προσπαθουσαμε να δροσιστουμε με τις σταγονες απο τα συντριβανια.Και μπροστα ο εντυπωσιακος καθεδρικος.Γυρισαμε ολα τα στενα και τραβουσαμε οτι βλεπαμε,δεν μας πτοουσε η ζεστη
Παντως,πολυς κοσμος αλλα τι να κανεις.
Αποφασισαμε να μην ανεβουμε στο Καστρο,ειχαμε παει την αλλη φορα.Μονο σε αυτην την περιπτωση το χιονισμενο τοπιο πιστευω οτι θα ηταν ομορφοτερο απο το καλοκαιρινο.Ειχα σημειωσει κανα-δυο εστιατορια,για φαγητο αλλα που να τα ψαχνεις...Κατα μεγαλη συμπτωση κουρασμενοι καθισαμε σε μια πλατειουλα,στο ενα μαγαζι Ιταλικο.
Πρεπει να καθισαμε σιγουρα 5 ωρες στην πολη.Ενδεχομενως,πιο πολυ αν δεν ειχαμε ξαναπαει και δεν ειχε ζεστη.Ετσι και αλλιως,ειχε καθε μια ωρα τερνο επιστροφης.Σιγουρα ηταν χορταστικες οι εικονες.
Ικανοποιημενοι πηραμε το τρενο για Μοναχο.Αυτη τη φορα πηραμε γιαουρτακι να το φαμε στο ξενοδοχειο, .Ωχ, παλι ζεστη!!
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Με το που γυρισαμε απο Σαλτσμπουργκ αποφασισαμε οτι την επομενη μερα θα καναμε την εκδρομη στο Καστρο Νοισβανσταιν και στην πολη του Φυσσεν.
Κυριακη πρωι φυγαμε πριν τις 9 επειδη ηταν αρκετα μακρια ο προορισμος.Πρωτα θα πηγαιναμε στο καστρο και ακολουθως,θα επισκεπτομασταν το Φυσσεν.Και παλι η διαδρομη με το τρενο ηταν 2 ωρες ως το Φυσσεν.Ζεστη παλι,κλπ.Ακριβως εξω απο το σταθμο,περιμεναν λεωφορεια να πανε τον κοσμο στο κοντινο χωριο Σβαγκαου απο οπου θα πηγαιναμε στα καστρα.
Μετα απο κανα 10λεπτο,φτασαμε εκει και ακολουθησαμε τις ταμπελες στα εκδοτηρια εισιτηριων.Μεσα στη ζεστη μια τεραστια ουρα για Νοισβανσταιν και μια πολυ μικρη για το αλλο καστρο,ΧοχενσβαγκαουΟι επισκεψεις γινονται μονο με γκρουπς σε διαφορες γλωσσες.
Αυτο σημαινε λιγο χρονο στο εσωτερικο του καστρου.Επιλεξαμε γκρουπ για Αγγλοφωνους μετα απο τρια τεταρτα.Για να ανεβει κανεις εκει,παει ή μονο με τα ποδια ή με λεωφορειο και επιπλεον περπατημα ή με αμαξα και λιγο περπατημα.
Πηραμε την αμαξα με αλλα 10 ατομα
Πιο πριν βγαλαμε ενα σωρο φωτο και τα 2 καστρα αλλα και το φυσικο τοπιο.
Η 15λεπτη διαδρομη ηταν πολυ γραφικη,πυκνη βλαστηση,τεραστια δεντρα,ολα τελεια!Σταματησαμε σε ενα σημειο,απο οπου χρειαζονταν 5 λεπτα περπατημα.Οταν αρχισε να φαινεται το καστρο,τα φλας πηραν φωτια.Εγω με τη βιντεοκαμερα.Φτασαμε επιτελους μπροστα απο το καστρο.Φωτο τοσο του καστρου,οσο και απο κατω.στην πεδιαδα,ενα πρασινο χαλί!
Απεναντι φαινοταν και η Μαριενμπρυκε,η γνωστη κρεμαστη γεφυρα.Δεν υπηρχε περιπτωση να τη διασχισω,τοσο αποκρημνο ηταν το μερος!Μετα απο λιγη ωρα,ηρθε η σειρα του γκρουπ μας για να μπουμε στο καστρο,μετα τις φωτο στην αυλη.
Εχω παει σε αρκετα παλατια αλλα εμεινα εκπληκτος απο το στυλ της εσωτερικης διακοσμησης!Οντως,ο Λουδοβικος ΙΙ ηταν τρελος αλλα και χαμενος σε ενα παραμυθι.Μπυ εκαναν εντυπωση,οι τοιχογραφιες,που απεικονιζαν ιπποτες κτλ,εμπνευσμενες απο τις οπερες του Βαγκνερ.
Πολυ κριμα που απαγορευοταν η χρηση βιντεοκαμερας και φωτ.μηχανης,θα ειχα κανει εκθεση φωτογραφιων!Oλες οι αιθουσες ηταν εκπληκτικες.Μου εμεινε,η εικονα της αιθουσας,που ειχε το στυλ βυζαντινης εκκλησιας και με τις φοβερες τοιχογραφιες.Κριμα που δε βρηκα καποιο βιβλιο αργοτερα που να περιεχει ολες ανεξαιρετως τις τοιχογραφιες.Μετα απο μιση ωρα η ξεναγηση τελειωσε.Βγηκαμε εξω,πηραμε κατι αναμνηστικα και γυρισαμε παλι με την αμαξα.
Οταν φτασαμε στη σταση,διαπιστωσα οτι επρεπε να περιμενουμε 1 ωρα για το επομενο δρομολογιο.Φτου!Φοβηθηκα μηπως δεν προλαβαιναμε να δουμε το Φυσσεν.Τελικα ηρθε το λεωφορειο και κατεβηκαμε στο Φυσσεν.
Καθισαμε περιπου 1 ωρα εκει και πιστευω οτι πηραμε μια καλη αποψη αυτης της γραφικης κωμοπολης,με τα χρωματιστα κτιρια και τα δρομακια.Αλλα το αποκορυφωμα ηταν ο ποταμος Λεχ,καταπρασινα νερα με πολυχρωμα σπιτακια στις οχθες,σαν ζωγραφια!!
Πραγματικα,φανταστικο περιβαλλον!
Περιμεναμε λιγο στο σταθμο και πηραμε παλι το τρενο για Μοναχο,κουρασμενοι αλλα γοητευμενοι!
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Βασικα δεν ξερω πως να ανεβασω εδω.Μονο στο facebook.Αλλα θα το κοιταξω και θα το καταφερω.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Καλή αρχή με την ταξιδιωτική σου ιστορία!!!Μας μεταφέρεις πολύ όμορφες εικόνες!
 

Soctama

Member
Μηνύματα
142
Likes
51
Ονειρεμένο Ταξίδι
Τζαμάικα
Ωραίο ταξίδι...ΠΕριμένουμε την συνέχεια και καμια φωτογραφία..!
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
πολύ γεματο προγραμμα..μπραβο...:clap:εχω παει δυο φορες βαυαρια και δεν έχω καταφέρει να δω κάποια από αυτα που αναφέρεις...το ρεγκενσμπουργκ είναι ...κρυφη μου επιθυμια
αληθεια μου έκανε ενυπωση οτι έκανε τοση ζέστη ...οπως και στο ινσμπρουκ και στο σαλσμπουργκ...κι εκει δυο φορές που βρεθηκα κατακαλοκαιρο ειχε ψύχρα....
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Μια που ειχαμε ενα γεματο τετραημερο ως εκεινη τη στιγμη,ειπαμε την επομενη μερα,να καθισουμε εντος Μοναχου,να μην εχουμε δρομολογια.Ετσι πηραμε μετρο και κατεβηκαμε στην Ρομανπλατς,απο οπου πηραμε τραμ για να παμε στο ανακτορο Νυμφενμπουργκ.Ρωτησαμε και μια Γερμανιδα εκει,για σιγουρια.
Στη συνεχεια,περπατησαμε λιγο και φτασαμε μπροστα απο τη μπροστινη πλευρα του ανακτορου.Δυστυχως τα συντριβανακια δεν λειτουργουσαν ,αν και τα ειχαμε δει να λειτουργουν οταν καναμε την πανοραμικη με το λεωφορειο.Τεραστια σε μηκος η προσοψη.
Στο εκδοτηριο πεταξα απο τη χαρα μου,οταν εμαθα πως επιτρπονται οι καμερςε.Εντουτοις,απογοητευτηκα λιγο,γιατι αν εξαιρεσουμε 1-2 αιθουσες που ηταν πολυτελως διακοσμημενες ,τα υπολοιπα δωματια δεν ειχαν κατι το εντυπωσιακο.Υπηρχαν και μερικες αλλες αιθουσες,με ξεχωριστο εισιτηριο,σε αλλο κτιριο,που θα αξιζαν αλλα ειπαμε να μην παμε.Ετσι βγηκαμε στους κηπους,που ηταν ωραιοι αν και περιμενα γεωμετρικα σχηματα στα λουλουδια,που δεν υπηρχαν.
Αλλα βγαλαμε φωτο ολα τα αγαλματα.Οι γαλλικες επιρροες,προφανεις.Λογω ζεστης δεν πηγαμε ως τα περιπτερα Παγκοντενμπουργκ και Μπαντεμπουργκ.Μετα απο καποια ωρα φυγαμε να τσιμπησουμε κατι,γιατι θα το καναμε σερι.Παντως,παρατηρησα οτι σε πολλα εστιατορια και μπυραριες τα μενου δεν ειναι στα αγγλικα,μονο στα γερμανικα,με αποτελεσμα πολλες φορες να μαντευουμε ή να ρισκαρουμε.Και βεβαια,τα πιατα,παρομοια,καθολου ποικιλια,τουλαχιστον για τα ελληνικα δεδομενα.Χιλιες φορες καλυτερα η ελληνικη κουζινα!
Τεσπα,απο κει πηγαμε κατευθειαν στο ζωολογικο κηπο.Διαλεξαμε κακη ωρα,η ζεστη ηταν υπερβολικη.Παντως ειδαμε πολλα ζωα,που εγω ως τοτε τα εβλεπα μονο στην τηλεοραση.Highlights,οι ελεφαντες,οι ουρακοταγκοι και τα καγκουρω.Εχει και λιμνουλες,ενα φυσικο περιβαλλον καταλληλο για τα ζωα αυτα.Κυριολεκτικα ξεθεωμενοι πηγαμε ξενοδοχειο.Απλως βγηκαμε μονο για να φαμε κατι ακριβως απο κατω,να φαμε μακαροναδα!
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Μετα την ακρως εξαντλητικη μερα στο Μοναχο,δεν ξεραμε τι θα καναμε την αλλη μερα,να μεινουμε Μοναχο,να δουμε αλλα που θελαμε ή να κανουμε καποια εκδρομη.Απο το περπατημα της προηγουμενης μερας κουτσαιναμε!!
Μαλλον τα αθλητικα που ειχα δε με βοηθησαν και πολυ.
Το πρωι παντως αισθανομασταν πολυ καλυτερα και τελικα ειποαμε να κανουμε εκδρομη σε αλπικα χωρια.Τουλαχιστον θα ειχε λιγοτερη ζεστη!
Ειχα στο μυαλο μου το Γκαρμις-Παρτενκιρχεν,ουσιαστικα 2 χωρια σε 1.
Η διαδρομη του τρενου ,πολυ ομορφη,το ΄΄πρασινο χαλί΄΄πανταχου παρον!Στην πορεια κοιταξα το χαρτη που ειχε μεσα στο βαγονι και ειδα οτι ειχε ανταποκριση για το Μιττενβαλντ,μια ανασα απο τα Αυστριακα συνορα και στοθς προποδες των Αλπεων Καρβεντελ!
Μετα απο μια ερωτηση στον ελεγκτη,το πλανο καταστρωθηκε.Πρωτα στο Μιττενβαλντ και μετα στο Γκαρμις Παρτενκιρχεν.
Φτανουμε στο Γκαρμις(με μια αλλη ανταποκριση θα μπορουσαμε να παμε Ομπεραμμεργκαου,το γνωστοτερο αλπικο χωριο με τα σπιτια με τις ζωγραφισμενες προσοψεις,το στυλ λυφτλμαλεραι).
Κατεβαινοντας και μετα απο 2-3 ερωτησεις,ανακαλυψαμε οτι πας με λεωφορειο στο Μιττενβαλντ και οχι με τρενο.Μου το εξηγησαν στα γερμανικα,εγω συμφωνησα (αν ηξερα και γερμανικα,καλα θα ηταν )!Περιμεναμε κανα μισαωρο στο εκδοτηριο,για το τρενακι που παει Τσουγκσπιτσε,την υψηλοτερη κορυφη των Γερμανικων Αλπεων.Δεν θα πηγαιναμε ετσι και αλλιως,εχω και μια υψοφοβια και απο οτι ακουσα ηταν και ακριβο το εισιτηριο.
Το λεωφορειο ξεκινησε και για τα επομενα 15 λεπτα,περασε απο τα ματια μας,το ωραιοτερο τοπιο ως τοτε!!Ηταν πολυ διαφορετικο απο το τοπιο γυρω απο το Γκαρμις.
Με το που πλησιαζαμε στο Μιττενβαλντ,αρχισαμε να βλεπουμε τα πρωτα σπιτια με ζωγραφιστες προσοψεις,οντως κατι πολυ μοναδικο!Η εκκλησια των Αγ. Πετρου και Παυλου εχει ζωγραφισμενο καμπαναριο και προσοψη.
Οταν φτασαμε εκει,ξεκινησαμε για το κεντρο του χωριου σε μια κοιλαδα και γυρω-γυρω,εντυπωσιακα βουνα.Σπιτακια στις πλαγιες,με λουλουδια στα παραθυρα,το γνωστο ονειρικο στυλ,που εχουν εκει τα σπιτια!Μειναμε με ανοιχτο το στομα,στο κεντρο του χωριου με τοσο ομορφα σπιτια με εκπληκτικες τοιχογραφιες!
Γυρισαμε τις γειτονιες,αποθανατιζοντας με το φακο τοσες και τοσες ζωγραφιες και ειδικα μια γειτονια με μια μικρη κρηνη στη μεση,ενοιωθες οτι ηταν ολα ψευτικα!Παρολο το αερακι,επειδη ηδη ειχε μεσημεριασει,η ζεστη ηταν αισθητη για τα δεδομενα της περιοχης!
Δεν αφσαμε γωνια ανεξερευνητη και κουρασμενοι καθισαμε να φαμε.Εγω παραγγειλα ενα σνιτσελ με σαλατα,το μονο που καταλαβαινα στα γερμανικα Ησυζυγος,ρισκαρε και πηρε κατι που στον καταλογο φαινονταν σα νουντλς,κατι τετοιο.
Τελικα αποδειχτηκε μια μακαροναδα,τιγκα στο λιωμενο τυρι και μια πολυ βαρια σαλτσα.Υγιεινη διατροφη
Πηραμε το δρομο της επειστροφης ειχαμε και αλλο χωριο να ανακαλυψουμε.Φτανοντας με το λεωφορειο στο Γκαρμις Παρτενκιρχεν,τυχαια πηγαμε δεξια σε μια διασταυρωση.Βλεπαμε μονο σπιτια,τιποτα το ιδιαιτερο.Ρωτησαμε εναν ντοπιο που ειναι η εκκλησια και αυτος ρωτησε στο Γκαρμις ή στο Παρτενκιρχεν !
Τελοσπαντων βγηκαμε στον πεζοδρομο του Γκαρμις,του παλαιοτερου κομματιου της πολης.Ειχε αρκετο κοσμο.Ουσιαστικα ηταν μια μικρη πολη,πολυ διαφορετικη απο το Μιττενβαλντ.Και εδω ζωγραφισμενες προσοψεις,οχι τοσο ωραιες οπως στο Μιττενβαλντ.
Αλλα ειχε και εκει φοντο εντυπωσιακες κορυφες.Καθισαμε για καφε μετα απο ωρα.Ειπαμε να μην μπουμε στον κοπο να ψαξουμε για το Παρτενκιρχεν,θα ειχε αρκετο περπατημα.Αξιζε σιγουρα αλλα ειδαμε τοσα και ειχαμε και το γυρισμο στο Μοναχο.
Σταθμος,2ωρο ταξιδι και Χαουπτμπανχοφ,η πιο συχνη γερμανικη λεξη που ακουγα!
Ωραια ξεκουραση καναμε μετα απο Νυμφενμπουργκ και ζωολογικο κηπο, !
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom