Αυστρία Γερμανία Βαυαρία-Αυστρία Ιούλιος 2010

m-stam

Member
Μηνύματα
300
Likes
90
Επόμενο Ταξίδι
ακόμη τίποτα...
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα όλα...
Παρολο το αερακι,επειδη ηδη ειχε μεσημεριασει,η ζεστη ηταν αισθητη για τα δεδομενα της περιοχης!
!
Ούτε στο Ντουμπάι να είχατε πάει με τόση ζέστη ακόμα και πάνω στις κορφές των άλπεων...
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Ωραια η ιστορια σου .Μου ανοιξες την ορεξη οχι τοσο για Μοναχο-Σαλτσμπουργκ(δεν νομιζω οτι θα ξαναπηγαινα) οσο για τα φοβερα γερμανικα χωριουδακια-καστρα και τοπια.Η Γερμανια εχει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ψωμι.
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Αυτη τη φορα,ειπαμε τις επομενες 2 μερες να τις περασουμε πιο ελαφρα.Οταν εχεις τοσες επιλογες στην περιοχη αυτη,δυσκολα αποφασιζεις.Καθε μερα κοιτουσα το προγραμμα και προσθαφαιρουσα πολεις και προορισμους.Και επισης με το δεδομενο οτι θα πηγαιναμε και Ιννσμπρουκ.
Η πρωτη λοιπον απο αυτες τις δυο μερες,θα ηταν αφιερωμενη στο Μοναχο.Ειχα επιλεξει απο καιρο ενα πρωινο να το περασουμε στο ανακτορο Ρεζιντεντς.Παιρνουμε το μετρο,τσουπ,απεξω.Μεγαλο συγκροτημα κτιριων οπου κατοικουσε η δυναστεια Βιτελσμπαχ.Μπροστα ηταν το Χοφγκαρτεν,οι κηποι.Με μια προχειρη ματια,ειδα δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο,ισως του ριχναμε μια ματια την αλλη μερα.
Η προσοψη πανω στην Ρεζιντεντστρασσε,ηταν εντυπωσιακη με το αγαλμα της Παναγιας,της προστατιδας της Βαυαριας και τα λιονταρια.Εκεινο το τετραγωνο παντως εβγαζε μια μεγαλοπρεπεια.Ρεζιντεντς,Φελντχερνχαλε,μια πολυ εντυπωσιακη αψιδοστοιχεια με αγαλματα,στο στυλ του περιστυλιου στη Φλωρεντια και η Τεατινερκιρχε.
Δυσκολευτηκαμε να βρουμε το εκδοτηριο,αφου η Ρεζιντεντς εχει πολλα τμηματα και διαφορετικες εισοδους.Αναλογα με το τι ηθελες να επισκεφθεις.Αλλα μουσεια ηταν ανοικτα το πρωι και ορισμενα το απογευμα.Τελικα,κατευθυνθηκαμε στην Μαξ-Γιοζεφ Πλατς,οπου ηταν η εισοδος.Ενα εντυπωσιακο μνημειο μπροστα και απεναντι το Εθνικο Θεατρο-Οπερα.
Μπορω να πω οτι χορτασα να βλεπω θησαυρους,πολυτελως διακοσμημενες αιθουσες,αυλες με αγαλματα,παρεκκλησια!Αρα,οποιος ενδιαφερεται για τετοια πραγματα,μπορει να καταλαβει τη χαρα μου οταν ειδα οτι επιτρεπονται οι καμερες!Παρτυ!
Αρχικα,ειδαμε την εκπληκτικη συλλογη του θησαυροφυλακιου γεννεων των Βιτελσμπαχ.Το ενα κομματι ομορφοτερο και πιο λεπτοδουλεμενο απο το αλλο.Στη συνεχεια περασαμε στην Γκροτενχοφ,μια αυλη με μια τεχνητη σπηλια,με μορφες οντων και το αγαλμα του Ερμη να κανει κινηση προς τον Περσεα απεναντι,για να του απονειμει την εγκριση των θεων,αφου μολις ειχε κοψει το κεφαλι της Μεδουσας!
Στη συνεχεια,μια απο τις ωραιες αιθουσες που εχω δει σε ανακτορο.Το Αντικβαριουμ,η αιθουσα των προγονων,με τοιχογραφιες,προτομες Ρωμαιων αυτοκρατορων,που χρησιμπποιουνταν ως αιθουσα τελετων.Υστερα περσαμε στις αλλες βασιλικες αιθουσες,εξισου μαγευτικες. Ηταν πολυ θετικο που δεν υπηρχε καθολου κοσμος εκεινη τη στιγμη,σε αντιθεση με τα πιο πολλα παλατια.Ζητημα να ημασταν 6-7 ατομα!
Οποτε το απολαυσαμε!
130 αιθουσες ανοικτες στο κοινο,ειδαμε τις πιο πολλες.Το εισιτηριο περιελαμβανε και επισκεψη στο ροκοκο θεατρο του Κυβιγια.Ενα πολυ ομορφο θεατρο,με κοκκινα βελουδα και πολυτελεις πολυελαιους.
Ειχε ομως μεσημεριασει για τα καλα.Δεν ειχαμε αντοχη να δουμε και το Αιγυπτιακο Μουσειο.Η αληθεια ειναι οτι ουτε στο Λουβρο ειχαμε δει το Αιγ. τμημα.Αλλα αφου η συζυγος δεν ειχε ιδιαιτερο προβλημα,καθοτι παντα της αρεσε ο,τι ειχε σχεση με την Αιγυπτο,δεν πηγαμε.Μονο μπηκαμε στην Τεατινερκιρχε,που ηταν απεναντι.Στο τελος της ιστοριας μου θα κανω μια γρηγορη απαριθμηση των εκκλησιων που επισκεφτηκαμε (βλεπω τις καθολικες εκκλησιες καθαρα ως μουσεια τεχνης,ετσι )
Ηταν πρωτη φορα που πηγαμε μεσημερι στο ξενοδοχειο να ξεκουραστουμε,μετα απο το φαγητο.Χρειαζοταν και η ζεστη βεβαια πανταχου παρουσα!Απλως ειναι βαρετο το λεω συνεχεια αλλα δεν ελεγε να δροσισει.
Και μιας και επρεπε να δροσιστουμε αλλα και να ξεκουρασουμε τα ματια μας απο αυτα που ειδαμε στη Ρεζιντεντς,το απογευμα ειχε επισκεψη στον περιφημο Αγγλικο κηπο.
Δεν περιμενα να αντικρυσω τετοιο πραγμα μεσα στο κεντρο μιας μεγαλης πολης.Απο οτι εχω διαβασει ειναι σχεδιασμενος να θυμιζει τοπιο αγγλικης εξοχης.Ενα τεραστιο παρκο,με αχανεις εκτασεις γρασιδιου,ποταμακια οπως ο Αισμπαχ,οπου κανεις και σερφινγκ,λιμνουλες,οπου δεν πηγαμε,ο Κινεζικος πυργος,μια τεραστια υπαιθρια μπυραρια,με 6000 θεσεις και μια μπαντα να παιζει.
Το κλου ηταν στον Αισμπαχ,νεολαια να παιζει στα αφρισμενα νερα και να με χαιρετουν οταν με εβλεπαν με την καμερα
Χιλιαδες ατομα ξαπλωμενα ,με μαγιω και μπικινι να κανουν ηλιοθεραπεια αλλοι να κανουν ποδηλασια(οι ποληλατες ηταν πολυ επικινδυνοι,δεν ηξερες απο που να φυλαχθεις!),αλλοι να παιζουν μπαλα,οτι μπορει να φανταστει κανεις.
Μακραν οι πιο χαρουμενοι ανθρωποι!
Θα παρατηρησει καποιος οτι ποτε πηγαιναμε βραδυνη βολτα,πηγαιναμε στο κεντρο για καμια μπυρα,θελαμε ξεκουραση οχι ξενυχτι,πως θα εβγαινε η επομενη μερα!
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Ξημερωσε η Πεμπτη.Εμελλε να ειναι η πιο χαλαρη μερα!Η μερα ηταν αφιερωμενη σε εκκλησιες του Μοναχου!Καποιες που τις ειχα βαλει στο προγραμμα και 1-2 που προεκυψαν στην πορεια.Ειχα τη σκεψη να επισκεφτουμε την Παλαια Πινακοθηκη αλλα ειδαμε πολλους πινακες,οπου πηγαιναμε,οποτε το αφησαμε.To Ντοιτσες Μουζεουμ δε μας ενδιεφερε ετσι και αλλιως,ως θεματολογια ενω ενδιαφερον θα ηταν,αν ειχαμε και αλλο χρονο,το Βαυαρικο Εθνικο Μουσειο.
Ξεκινησαμε απο Τεατινερστρασσε και καταληξαμε στο Λεχελ,δεν ξερω αν προφερεται ετσι.Απο εκει κατηφορισαμε προς τις οχθες του Ιζαρ.Βγηκαμε στη Μαξιμιλιανστρασσε,με αλλο ενα εντυπωσιακο μνημειο βασιλια.
Διασχισαμε τη γεφυρα πανω στο ποταμι,με το αγαλμα της Αθηνας,εκφραζοντας την εννοια,Μοναχο,η Αθηνα του Ιζαρ οπως ελεγε ο οδηγος.
Μπροστα μας το Μαξιμιλιανεουμ,το Βαυαρικο Κοινοβουλιο,εντα μεγαλοπρεπες κτισμα,με αγαλματα και αψιδες στην προσοψη.Περπατησαμε περιμετρικα για να παμε στη Μαξ-Βεμπερ πλατς,ωστε να παμε στο μετρο.Κατευθυνθηκαμε προς Μαριενπλατς,για 2 ακομα εκκλησιες.Στη μια,καθισαμε ακριβως 10 δευτρολεπτα,εκεινη την ωρα εκλεινε!Προλαβαμε 4 αντιπροσωπευτικες φωτο,παρα το ολοτελα...
Οντας,μεσα στον παραδεισο των μπυραριων,καθισαμε για τα γνωστα στην Αουγκουστινερ στη Καουφινγκερστρ,αν θυμαμαι καλα.
Πληθη κοσμου να σουλατσαρουν και παντα ζεστη.Ουτε σημερα,δροσια!
Γραμμη ξενοδοχειο.Το απογευμα εγω ηθελα να παμε καπου κοντα για καφε,εκτος Μοναχου, ,!Η συζυγος τελικα μου εκανε το χατιρι!
Κεντρικος σταθμος και γραμμη για Νταχαου.Δεν θελαμε να παμε στο στρατοπεδο συγκεντρωσης,αλλη στιγμη ενδεχομενως να πηγαιναμε.
Ηθελα το χωριο.Μετα απο καμια 20λεπτη, απελπιστικα αργη,διαδρομη με το τρενο σταματησαμε στη σταση Νταχαου-πολη και οχι το σκετο Νταχαου.Ετσι μας ειχαν πει απο τις πληροφοριες.Λιγο μπερδεμα,καναμε το γυρο ολης της περιοχης μεχρι να βρουμε τη σταση για την επιιστροφη στο Μοναχο.
Το Νταχαου ειναι ια πολυ ησυχη αρκετα γραφικη κωμοπολη,με πλακοστρωτα στενα και δρομους,ανηφορες-κατηφορες.Ανεβηκαμε προς το Σλος Νταχαου,απο οπου ειχε θεα στην γυρω περιοχη.Τιποτα το ιδιαιτερο.Μπηκαμε στους μικρους κηπους του Σλος,εκει αξιζε.Στη συνεχεια περασαμε και ποα το ποταμακι της πολης,τον Αμπερ.
Πολυ ησυχια για ενα μερος ταυτισμενο με τη ναζιστικη θηριωδια...
Γυρνωντας Μοναχο,ξανασταματησαμε να ψωνισουμε καποια ρουχα απο πολυκαταστηματα.Οταν μενεις σε κομβικο σημειο,ειδικα οι γυναικες το εκμεταλλευονται για ψωνια κι αλλες μερες να εχουνε!
Το βραδυ βολτα στη Φραουενπλατς και μπυριτσα με σνιτσελ (οχι αλλα σνιτσελ).
Το ταξδι μας αρχισε να πηγαινει προς το τελος του αλλα μετα απο την ας πουμε,ξεκουραση,θα το εκμεταλλευομασταν στο επακρο,χεχε!
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Οσο οργανωνα το ταξιδι,κοιτουσα στο διαδικτυο περι εκδρομης στο Ιννσμπρουκ.
Μετα απο διαφορες σκεψεις,κατεληξα να παρουμε την αγγλοφωνη οργανωμενη ημερησια εκδρομη που ξεκινα απο το Μοναχο,με τα γνωστα σπαστικα των ομαδικων εκδρομων.
Ειχα δει τα δρομολογια στην ιστοσελιδα των Γερμ. τρενων και ειδα οτι ηταν λιγο μπερδεμα αλλα και ακριβα τα εισιτηρια.
Αν χρησιμοποιουσα εν μερει το Bayern ticket,θα ηταν δυσκολο να αλλαζω στα ωραρια των τρενων ή λεωφορειων,οπως στην περιπτωση του Μιττενβαλντ.Με το τρενο,ηξερα οτι θα ηταν πολυ γραφικη η διαδρομη,αλλα το ιδιο θα ηταν και με το πουλμαν,εφοσον θα διασχιζαμε τις Αλπεις Καρβεντελ,μεταξυ τηω ποταμων Ινν και Ιζαρ και της λιμνης Αχενζεε.
Συν το οτι θα ειχαμε στο κλιματισμο,στο πουλμαν!Μη γελατε,εκεινη την ημερα δεν επρεπε να κυκλοφορει κανεις εξω,ειδικα το μεσημερι!
Το γκρουπ,προερχοταν απο διαφορες χωρες,ηταν και αλλο ενα ζευγαρι απο Αθηνα.
Ο αρχηγος της εκδρομης ηταν χαμογελαστος αλλα οταν επεσημανα οτι επρεπε να καθομασταν λιγοτερο στο μουσειο Σβαροφσκυ (μουσειο αρπαχτη-απατη,χασιμο χρονου,βαλτε ο,τι θελετε αλλα ηταν στο προγραμμα) και περισσοτερο στο Ιννσμπρουκ με ρωτησε αν ημουν απο την Ελλαδα και ειπε στη συζυγο αστειευομενος,οτι λυποταν που με ειχε παντρευτει!
Αυτος ηθελε να παει νωριτερα στο σπιτι του και εγω του απαντησα οτι εγω ειμαι σε διακοπες.Αφου επελεξα το γκρουπ επρεπε να ακολουθησω.
Που να ηξερε οτι σκεφτομουν να τον ρωτησω γιατι θα γυριζαμε 6 ενω το προγραμμα ελεγε 7 το απογευμα.Τελικα γυρισαμε 6 παρα!Αλλα το υπολοιπο γκρουπ δε το απασχολουσε τιποτα τετοιο,οποτε απλως αποδεχτηκα την κατασταση.
Η διαδρομη,πολυ γραφικη μεσα απο χωρια,με σπιτια,γεματα λουλουδια,κηπους εδω πρεπει να ζει κανεις,ενα καταπρασινο ειδυλιικαο περιβαλλον.Παντου αγελαδες να βοσκουν!Κορυφαια στιγμη,οταν περνουσαμε απο τη λιμνη Αχενζεε.Απο ψηλα,ηταν φανταστικη,αναμεσα στις πυκνοφυτες πλαγιες των βουνων!
Μοναδικης και ανεπαναληπτης ομορφιας ηταν το τοπιο οταν αρχισαμε να κατηφοριζουμε προς την κοιλαδα του Ινν,σαν ζωγραφια!
Ειναι σαν να το βλεπω μπροστα μου ,τωρα που το διηγουμαι...
Καποια στιγμη,φτασαμε στο μουσειο Σβαροφσκυ.Δεν χρειαζεται να αναφερθω σε αυτην την αρπαχτη,το μονο ωραιο ηταν η θεα στα απεναντι βουνα!Καθισαμε μετα την υποχρεωτικη ξεναγηση,σαν τους χαζους για κανα μισαωρο μεχρι να επιβιβαστουμε παλι στο πουλμαν.
Τεσπα,πηραμε το δρομο για Ιννσμπρουκ.Περιμενα τα προαστια,πιο γραφικα,για να πω την αληθεια.
Το πουλμαν σταματησε εξω απο το Χοφγκαρτεν,τους κηπους.Ο,τι πρεπει για να καθισεις μεσα στο νταλα μεσημερι!
Βγηκαμε στην πλευρα του Χοφμπουργκ,του ανακτορου.Ειχα συνηθισει τεραστια μεγαρα και αυτο ηταν μικροτερο.Αν ειχαμε χρονο θα το επισκεπτομουν αν και εχω την εμπειρια των παλατιων της Βιεννης.Προχωρησαμε προς το κεντρο.Στα αριστερα μας ο μπαροκ καθεδρικος ναος.Οχι δεν μπηκαμε αλλα τωρα το μετανοιωνω,χαχα!
Περασαμε προς τον κεντρικο πεζοδρομο,την Χερτσογκ-Φριντριχτρασσε.Πολυ ομορφα σπιτια,με εντυπωσιακες γυψινες διακοσμησεις,με αποκορυφωμα το Χελμπλινγκχαους,κτιριο σε πρωιμο Γοτθικο ρυθμο,με ροκοκο γυψοτεχνηματα.Το πηρα απο καθε γωνια με την καμερα,εστιαζοντας στις λεπτομερειες!Η πασιγνωστη Γκολντενες Νταχλ με τα επιχρυσα χαλκινα πλακιδια να γυαλιζει στον ηλιο.Ο Στατουρμ,διπλα στο Παλαιο Δημαρχειο.
Λογω της ζεστης,που,στο Ιννσμπρουκ του Τυρολο,ειπαμε να παμε ως την αψιδα του Θριαμβου ,διασχιζοντας την Μαρια-Τερεζιενστρασσε.Μπαροκ κτισματα,το ενα ομορφοτερο απο το αλλο και η αψιδα μπροστα μας,επιβλητικη.
Μετα τις καθιερωμενες φωτο,γυρισαμε προς τα πισω,αυτη τη φορα μεσα απο κατι στοες.Πρεπει να ειχε πανω απο 35 βαθμους θερμοκρασια και το λεω εγω,που στην Κρητη εχουμε συνηθισει στις υψηλες θερμοκρασιες!Στριψαμε αριστερα με κατευθυνση τον Ινν.
Τα σπιτια στις οχθες,πολυχρωμα και με φοντο τα βουνα αλλα το ποταμι,θολο,λασπωδες μετριαζε την εικονα.Το μονο ποταμι,που δε μου αρεσε.Γυρισαμε και καθισαμε να φαμε σε μπυραρια,διπλα στην Γκολντενες Νταχλ,να εχουμε να το λεμε,χαχα!
Ευτυχως,το μενου ηταν και στα Αγγλικα,αν και ειχε ελαχιστα,μη κρεατικα.Μετα το φαγητο ειδαμε τα μαγαζακια με τα αναμνηστικα και πληθος κοσμου να σουλατσαρει. οι γρανιτες που φαγαμε στα ορθια ειχαν καλυτερο αποτελεσμα πανω μας
.Περνωντας ξανα εξω απο τη Χοφκιρχε ειδα οτι ειχε εισοδο για να δω,με τα τεραστια αγαλματα που εχει μεσα.Δεν μπηκαμε ουτε εκει,ενω υπηρχε χρονος,μαλλο με ξενισε που ειχε εισοδο.Στη Γερμανια,πουθενα δεν ειχε εισοδο.
Εκεινη τη στιγμη,ακουστηκαν οι καμπαμες του καθεδρικου αλλ και παλι δεν πηγαμε,η συζυγος αρχισε να διαμαρτυρεται για το πληθος των εκκλησιων που ειχαμε επισκεφθει...
Το εικοσαλεπτο που εμενε ως το την ωτα αναχωρησης,αναλωθηκε για ξεκουραση στο σκιερο και καταπρασινο Χοφγκαρτεν.
Η διαδρομη στην επιστροφη πρεπει να εγινε απο αλλο δρομο,μαλλον.Οχι τοσο εντυπωσιακο οπως στον ερχομο.Περασαμε περιφερειακα του Μιττενβαλντι και μεσα απο Γκαρμις-Παρτενκιρχεν.
Οταν φτασαμε στο Μοναχο,ο τυπος παλι χαμογελαστος.Μας ειχε προτρεψει να δωσουμε και φιλοδωρημα στον οδηγο,που κουραστηκε με τοσα χιλιομετρα.Δε νομιζω να εδωσε κανεις.Αήθεια τοσα λεφτα,που παιρνουν αυτες οι εταιρειες,που τα επενδυουν?Ενα τριωρο καθισαμε στο Ιννσμπρουκ και δεδομενων των καιρικων συνθηκων και της μεταφορας,ηταν μια χαρα.
Γυριζοντας στο ξενοδοχειο,δεν καθισαμε και πολυ.Αυτη τη φορα,ειχα σκοπο να παμε στο πασιγνωστο Ρατσκελλερ.Οντως,ομορφο περιβαλλον,ενας σερβιτορος πολυ εξυπηρετικος αλλα πηραμε 2-3 πιατακια και μπυρες,οι τιμες σε πολλα αλλα πιατα ηταν απαγορευτικες.
Καπως,ετσι τελειωσε η μερα.Το βραδυ συζητουσαμε τι θα καναμε την επομενη,Σαββατο,ουσιαστικα τελευταια μερα,εφοσον αναχωρουσαμε Κυριακη ξημερωματα (1 μηνα πριν,ειχαμε ενημερωθει απο την TUIfly οτι η επιστροφη μας θα γινοταν ξημερωματα Κυριακης με την Hamburg International και οχι μεσημερι,τι να καναμε...θα το υπομεναμε).
Aρχικα ελεγα να επισκεφθουμε το ανακτορο Σλαισχαιμ ή να παμε στο Αουγκσμπουργκ.Ειχα ρωτησει για Ροτεμπουργκ,Μπαμπεργκ,Μπερχτενσγκαντεν αλλα ολα ηταν απο 3 ωρες και πανω με 2-3 αλλαγες τρενων και λεωφορειων,οποτε για ημερησια δεν ελεγε(παντα με τη χρηση του Bayern ticket,δε το συζητουσα για γρηγορο τρενο).Η Νυρεμβεργη θα ηταν καλη λυση αλλα τελικα μετα απο συζητηση,καταληξαμε στο Χερενκιεμζεε,που συνδυαζε καραβακι στη λιμνη Κιεμζεε,το νησακι και το ανακτορο.
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Kαι ερχεται το Σαββατο...Υγρασια πολλη,καποια συννεφα στον ουρανο αλλα μεχρι εκει.Πηραμε το τρενο για Σαλτσμπουργκ ξανα και κατεβηκαμε καπου στη μεση της διαδρομης, στο Πριν αμ Κιεμζεε
.Ακριβως εξω απο το σταθμο,περιμενε ενα τερνακι,πολυ παλιο,κατι ειχα διαβασει οτι ηταν 100 χρονων,το οποιο σε πηγαινε στην αποβαθρα για να πας στο Χερενινζελ,το Φραουνινζελ αλλα και τα αλλα νησακια.
Πλακα ειχε.Πηγαινε αγκομαχωντας,αργα και σφυριζε καθε λιγο!Μια ευχαριστη αλλαγη απο τα συνηθισμενα τρενα που περναμε.Μετα απο λιγο,ηρθε και το καραβακι.Ανεβηκαμε στο καταστρωμα και απολαυσαμε την υπεροχη θεα στη λιμνη,ενα ειδυλλιακο τοπιο.Ηρεμιαααα!!
Επειδη ομως ψιλοαργουσε να ξεκινησει,ολοι ιδρωναμε,νισαφι μπια,μπουχτισαμε απο τη ζεστη...
Επιτελους,ξεκινησε.Συντομη η διαδρομη αλλα νοιωθαμε οτι καναμε κρουαζιερα!
Σε κανα δεκαλεπτο,βγηκαμε στην ακτη και προχωρησαμε προς τα εκδοτηρια.Κι εδω το σπαστικο με υποχρεωτικη ξεναγηση.Το ανακτορο ειναι περιπου στο κεντρο του νησιου αλλα η διαδρομη ειναι αψογη,νομιζεις οτι βρισκεσαι σε μεγαλυτερο υψομετρο,με τα λιβαδια,τα δεντρα και την πυκνη βλαστηση!
Το εντυπωσιακο ανακτορο ,αντιγραφο των Βερσαλλιων εμφανιστηκε μπροστα μας.Βγαλαμε πρωτα μερικες φωτο τα συντριβανια στο πανω μερος των κηπων και τα αγαλματα της προσοψης,μεχρι να ερθει η σειρα του γκρουπ μας.Αυτη τη φορα,το γκρουπ ηταν πολυ μεγαλο,μπορει και 60 ατομα (για να μην πω παραπανω).Μου χαλασε τη διαθεση αυτο γιατι σε αρκετες αιθουσες δεν χωρουσαμε καν και ακουγες τη μεταφραση που εκαναν οι μαμαδες στα παιδια τους!Ακρως απογοητευτικα!Η ξεναγος,απροσωπη και ψυχρη,του τυπου ΄΄αλλο ενα απο τα χιλιαδες γκρουπς΄΄,εξηγουσε καποια πραγματα,με χαμηλη φωνη,αρκετα δεν τα ακουγες καθαρα,με αυτα τα γερμανοφωνα αγγλικα.
Το παλατι,εντυπωσιακο με τα γνωστα αντιγραφα απο Βερσαλλιες αλλα μπορω να πω με ακομα μεγαλυτερη χλιδη.Μετα την ξεναγηση,προχωρησαμε και στο μουσειο του Λουδοβικου ΙΙ.Ειχε ορισμενα πραγματα με ενδιαφερον,οπως κατι μακετες με σκηνικα-μινιατουρες εμπνευσμενα απο τις οπερες που αγαπουσε ο Λουδοβικος.Βγαινοντας απο ανακτορο ξεσκιστηκαμε στις φωτο του συνολου των κηπων και των συντριβανιων!
Πηραμε το δρομο του γυρισμου και ταυτοχρονα απολαμβαναμε τη γραφικοτητα του τοπιου.Ανεβηκαμε στο μοναστηρι των Αυγουστινιανων για φωτο της θεας στη λιμνη Κιελζεε αλλα και στο εσωτερικο του νησιου.Καιθσαμε να φαμε σε μια υπαιθρια μπυραρια ενω τα συννεφα αρχισαν να μαζευονται απειλιτικα.Λες να βρεξει,επιτελους? Ξαναμπηκαμε στο καραβακι με πολυ αλλο κοσμο,αυτη τη φορα στο εωτερικο,υπο το φοβο της βροχης.Ψιχαλες αρχισαν να πεφτουν.Οταν φτασαμε στο λιμανακι,αρχισε να ριχνει καρεκλες!!
Για να μην πολυλογω εριξε ενα 20 λεπτο καταρρακτωδη βροχη!Ειχαμε μια ομπρελα για τη συζυγο και εγω να ψαχνω ποτε θα ερθει το μικρο τρενακι.Το γραφειο πληροφοριων δεν ηξερε τιποτα αλλα με παρεπεμψε σε ενα τουριστικο μαγαζι,οπου η γυναικα μου ειπε ποτε ξαναειχε τρενακι.,αν και αρχικα δεν ηταν ιδιαιτερα σαφης.Ανοργανωσια και μεσα σε ολα η βροχη!Εντωμεταξυ,ειχα γινει λουτσα.Ηρθε επιτελους το τρενακι και μεχρι να μπουμε,η βροχη σταματησε,χαχα!Απιστευτο,ισα-ισα για να γινω ολοβρεχτος
Σε λιγο,ημασταν στο σταθμο του Πριν αμ Κιεμζεε,απο οπου και πηραμε το τρενο του γυρισμου.Μπορω να πω οτι αυτο ηταν το μονο απροοπτο που μας ετυχε σε ολο το ταξιδι,αν εξαιρεσουμε βεβαια την εξαντλητικη ζεστη.Τελικα ετσι εφυγε ολη η μερα.Το βραδυ
ασχοληθηκαμε με το πακεταρισμα των πραγματων.
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Τι να γραψω για επιλογο?Η παραπανω αφηγηση δειχνει πως περασαμε!Ειναι χαρακτηριστικο,οτι παλιοτερα σε καθε ομαδικη εκδρομη,συνεβαιναν πολλα σπαστικα και επρεπε να παω μονος για να ευχαριστηθω 100% επιτελους,ενα ταξιδι!
Κυριακη ξημερωματα σηκωθηκαμε για να προλαβουμε τρενο για το αεροδρομιο.Παντως ειναι αξιο αποριας,πρωτη φορα εκελεισα κατι μονος και η εταιρεια μου ειχε αλλαξει πτηση απο μεσημερι σε ξημερωματα και με αλλη εταιρεια αλλα δεν πειραζει.Βεβαια στο αεροπλανο μπηκαμε τελευταια στιγμη.Ηταν εκατονταδες κοσμος εκει,για να περασει απο 3-4 γκισε.Εδω βρηκα το αεροδρομιο ανοργανωτο.Τεραστιες ουρες.Δεν ηξερα οτι αμεσως επρεπε να στηθουμε στην ουρα.Τελος καλο-ολα καλα.
Τωρα να παραθεσω ποιες εκκλησιες επισκεφτηκαμε,για καποιους που μπορει να εναδιαφερονται.
Εκκλησιες Μοναχου:Φραουενκιρχε,Μικαελσκιρχε,Τεατινερκιρχε,Αζαμκιρχε,Λουντβιχσκιρχε,Αννακιρχε,Κλοστερκιρχε Ζανκτ Αννα,Νταμενστιφτ Ζανκτ Αννα,Μπυργκερζααλ.
Σαλτσμπουργκ:Καθεδρικος,Κολεγκιενκιρχε,Φρανσισκανερκιρχε
Ρεγκενσμπουργκ:Kαθεδρικος Αγ. Πετρου,Αλτε Καπελ
Μιττενβαλντ Αγ. Πετρος και Παυλος
Οι περισσοτερες εκκλησιες απο αυτες ειναι ενα εντυπωσιακο συνολο αρχιτεκτονικων,γλυπτικων και ζωγραφικων λεπτομερειων,που σε συνδυασμο με τις κολοσσιαιες διαστασεις τους,μας δινουν ενα επιβλητικο και μεγαλοπρεπες αποτελεσμα.
ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ !!
 
Last edited by a moderator:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Συγχωρηστε με για τα λαθακια στα κειμενα,λογω βιασυνης!
 

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.101
wotan1975 Μπράβο πολυ ωραιο ταξίδι... σε ευχαριστουμε για τις χρησιμες πληροφορίες! Φοβερη η επαρχια αυτών των χωρών εεε;;;;
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Εκπληκτικη...
 

GKCAPO

Member
Μηνύματα
767
Likes
305
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΝΑΔΑΣ-Η.Π.Α.
......
Ο αρχηγος της εκδρομης ηταν χαμογελαστος αλλα οταν επεσημανα οτι επρεπε να καθομασταν λιγοτερο στο μουσειο Σβαροφσκυ (μουσειο αρπαχτη-απατη,χασιμο χρονου,βαλτε ο,τι θελετε αλλα ηταν στο προγραμμα) και περισσοτερο στο Ιννσμπρουκ με ρωτησε αν ημουν απο την Ελλαδα και ειπε στη συζυγο αστειευομενος,οτι λυποταν που με ειχε παντρευτει!

Καποια στιγμη,φτασαμε στο μουσειο Σβαροφσκυ.Δεν χρειαζεται να αναφερθω σε αυτην την αρπαχτη,το μονο ωραιο ηταν η θεα στα απεναντι βουνα!
.......
Κι όμως, πόσοι πατριώτες μας γυρίζουν ενθουσιασμένοι από την επίσκεψη στο εντυπωσιακό "μουσείο" .....Τόσο πολύ ενθουσιασμένοι, που το θεωρούν σαν το καλύτερο αξιοθέατο της Αυστρίας!!!
Και το κυριότερο ....κατάφορτοι με γυαλάκια, συγνώμη κρυσταλλάκια....
Όπου πάνε τα γκρουπ μας, οι τοπικοί έμποροι τρίβουν τα χέρια τους...
(όσο για τον κύριο που αναφέρεις...φαντάζομαι θα έχεις ακούσει για τις προμήθειες που δίνουν επί των πωλήσεων κάποιοι???)
 

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Ναι σιγουρα παιρνουν καλα ποσοστα.Αλλα τον ανεχτηκα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.367
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom