Βενεζουέλα Βενεζουέλα (Η Κάθοδος Των Αγγέλων)

Krazykat

Member
Μηνύματα
268
Likes
543
Ααααααααααααααααα....! Τέτοιος έρωτας! Κορούλα μου μυρίζει η κατάσταση! Να σου ζήσει αγαπητέ συμφορουμίτη!!!!!!!!!!!!!
 
  • Like
Reactions: GTS

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Κάτω από τον καυτό ήλιο, η βάρκα μας λικνίζεται στα ήρεμα νερά του Ορινόκο. Λίγα χιλιόμετρα πριν ο μεγαλειώδης ποταμός χυθεί στα εξωτικά νερά της Καραϊβικής, οι αφεντομουτσουνάρες μας απολαμβάνουν τη βόλτα τους σε ένα τροπικό σκηνικό.


Μόνοι.

Σχεδόν μόνοι δηλαδή, αφού οι μόνες ψυχές που τους συντροφεύουν είναι ο βαρκάρης (αν ήταν γονδολιέρης δε τη γλύτωνες τη πρόταση γάμου κουμπάρε) και χιλιάδες παπαγάλοι που χαλούν το κόσμο ολόγυρα με τα κρωξίματά τους. Ενίοτε, ακούγεται το χαρακτηριστικό κρώξιμο ενός εξωτικού Τουκάν και ο φακός μου ζουμάρει x10 για να το αποθανατίσει.



Κοιτώντας πάνω προσεκτικά, είμαστε τυχεροί που βλέπουμε μαϊμούδες στα δέντρα και αυτές εδώ φαίνονται να μη πτοούνται από την αποπνικτική ζέστη και υγρασία. Πυρ κατά βούληση.



Λίγο παρακάτω, ποταμίσια λευκά δελφίνια στήνουν ένα γαϊτανάκι χορού γύρω μας, παιχνιδίζοντας κάνοντας βουτιές. Μπήκα στο πειρασμό να βουτήξω και να ενωθώ μαζί τους, αλλά σκέφτηκα κάτι μικρά πλασματάκια με τα οποία βρίθουν τα νερά εδώ και ίσως, λέω ίσως, να πεινάνε…
awww.unique_southamerica_travel_experience.com_images_piranha_copia.jpg

Επιστρέφοντας στο καμπ, μας τυλίγει κι εκεί η μοναξιά της ζούγκλας. Τουρίστας ούτε για δείγμα πουθενά, 20τόσα δωμάτια άδεια, άλλες βάρκες δεν είδαμε σε τόσα χιλιόμετρα όλη μέρα, παρά μόνο τους καταυλισμούς των Ινδιάνων που έχει χτίσει ο Τσάβες στις όχθες του Ορινόκο. Μη φανταστείτε πολυτέλειες, μια ξύλινη αποβάθρα, μερικά σπιτάκια, φτώχεια κατά τ’άλλα αλλά καλή καρδιά που λένε. Μου κάνει εντύπωση η απουσία τουριστών σ’αυτή τη χώρα, μια χώρα με πλούσια φυσική ομορφιά, αλλά προφανώς δεν έλκει ξένους και για προφανείς ίσως λόγους.


Μπανιαριζόμαστε στη φτωχική μας καλύβα, μας τη πέφτουν 3-4 κατσαρίδες λες και έχουμε μέλι (κουμπάρε στα’λεγα, ζαχαροπλάστης ήταν ο πατέρας σου?), τρώμε ένα υπέροχο γατόψαρο για δείπνο (μόνοι ρε) και βγαίνουμε όξω με ένα ποτό (μόνοι) και κοιτάμε τον ξάστερο ουρανό με εκατομμύρια άστρα και το milky way πεντακάθαρο πάνω μας. Έντομα συντονίζονται σε μια κακόφωνη συμφωνία, κουνούπια προσπαθούν να βρουν ακάλυπτο κομμάτι σάρκας ώστε να μας πιουν το αίμα και εγώ σκέφτομαι ότι βρίσκομαι σε μια τόσο δα γωνιά του χάρτη, χαμένος στη ζούγκλα του Ορινόκο. Μόνος. Παρέα με το κουμπάρο.
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πολυ καλυτερα τελικα που δεν συμπεριλαβατε καθολου πολεις ...δε συγκρινεται αυτη η φυση!!!
 
  • Like
Reactions: GTS

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
Το δικινητήριο Britten-Norman BN-2 Islander μας περιμένει υπομονετικά κάτω από τον καυτό ήλιο του Καράκας.

Συνταξιδιώτες μας ντόπιοι, Ιταλοί και Γάλλοι, μια χούφτα άνθρωποι που μόλις χωράνε στο λιλιπούτειο αεροπλάνο. Απογείωση και 40 λεπτά της ώρας αργότερα πετάμε πάνω από το αρχιπέλαγος των Los Roques. Το κύριο νησί του αρχιπελάγους, Gran Roqueγίνεται σε λίγο ορατό καθώς αρχίζουμε τη κατάβασή μας προς τον μικρό διάδρομο που ξεκινάει κυριολεκτικά μέσα από τη θάλασσα.

Βαλίτσες στο χέρι και ο καλός άνθρωπος που μας υποδέχεται μας οδηγεί στη posada που θα μας φιλοξενήσει για 2 ολόκληρες μέρες και νύχτες. Η posada La Cigala (Bienvenido a Posada La Cigala en Los Roques) είναι από τις ωραιότερες του νησιού, σίγουρα όχι η φτηνότερη, αλλά συνδυάζει κομψότητα, καθαριότητα και καλό φαγητό το βράδυ, όπου κατά τις 8 σερβίρεται το δείπνο με υπέροχα πιάτα που σαν βάση έχουν, τι άλλο, ψάρι.

Προς το παρόν, είμαστε ανυπόμονοι να βουτήξουμε στα κρυστάλλινα νερά της Καραϊβικής και γι’αυτό αλλάζουμε στα πεταχτά, ετοιμάζουμε τις τσάντες μας και παίρνουμε μαζί το ψυγειάκι που μας δίνουν από τη posada με το κολατσιό μας και αναψυκτικά-μπύρες για τις δύσκολες ώρες που ομολογουμένως έρχονται.
Στην αποβάθρα, αρκετός κόσμος είναι ήδη συγκεντρωμένος για να μεταφερθεί από τους βαρκάρηδες σε κοντινά και μη νησιά του αρχιπελάγους.

Το σύστημα εδώ έχει ως εξής: επιλέγεις σε ποια νησιά θέλεις να σε αφήσουν, τους ενημερώνεις και τι ώρα θέλεις να έρθουν να σε μαζέψουν και εύχεσαι να σε ξεχάσουν λίγο ακόμα στο παράδεισο όπου θα βρίσκεσαι. Κατά γενική ομολογία, τα πιο μακρινά νησιά είναι πιο εντυπωσιακά, πιο απομονωμένα, με λιγότερο κόσμο και φυσικά πιο ακριβή η μετάβαση σε αυτά. Σήμερα, καθώς η ώρα έχει ήδη περάσει, επιλέγουμε ένα κοντινό στο Gran Roque νησάκι και αναχωρούμε εν μέσω πελεκάνων που βουτούν σαν Γιαπωνέζοι καμικάζι στο νερό για τη τροφή τους.

Το νησάκι περιτριγυρίζεται από υπέροχα νερά, έχει χαμηλή βλάστηση όπως όλα τα νησιά στα Los Roques και υπέροχη λευκή άμμο. Εκεί θα περάσουμε τη μέρα μας, γνωρίζοντας και τον ύφαλο στο πίσω μέρος του νησιού που βρίθει θαλάσσιας ζωής, μέχρι το σούρουπο που έρχονται για να μας σύρουν πίσω στη posada.





Μπανιαριζόμαστε και επειδή η ώρα για φαγητό ακόμα αργεί, βγαίνουμε μια βόλτα ανάμεσα στα χαμηλά σπιτάκια που απαρτίζουν τον οικισμό. Το νησί, εκτός από τουρίστες έχει και μόνιμους κατοίκους, κυρίως ψαράδες που παλεύουν έντιμα για το ζην στην μικρή αυτή γωνιά της Καραϊβικής. Σε μια μικρή πλατεία παραπέρα μικρά παιδιά παίζουν, σκυλιά έχουν αράξει γλαρωμένα στα προσκέφαλα των σπιτιών, φώτα φέγγουν από τα παράθυρα των σπιτιών…εικόνες απόλυτης χαλάρωσης, μακριά από κάθε έγνοια και σκοτούρα.

Καθώς έχει βραδιάσει για τα καλά, ο δρόμος μας βγάζει στη κυρίως παραλία του νησιού και περπατώντας νωχελικά στην απαλή λευκή άμμο, βρίσκουμε αυτό που ψάχναμε: ένα μικρό μπαράκι έχει μόλις ανοίξει, με μεγάλες μαξιλάρες και πουφ πάνω στην άμμο και μεγάλα κεριά να φωτίζουν αχνά το χώρο. Αράζουμε σε δύο σεζλόνγκ, σχεδόν ξαπλωμένοι και παραγγέλνουμε τα ποτά μας. Είμαστε στη Βενεζουέλα, στη Καραϊβική και δε θα μπορούσα παρά να πιω κάτι με βάση το ρούμι, οπότε ένα Cuba Libre φαινόταν ως η ιδανική επιλογή…και τι ωραίο ποτό ήταν αυτό, από τα καλύτερα που έχω γευτεί ποτέ. Υπέροχο ποτό, καλή παρέα, ένας πανέμορφος νυχτερινός ουρανός και η χαλαρή συζήτηση δίνει και παίρνει με τον συνταξιδιώτη μου. Τι όμορφα που περνάει ο καιρός στο παράδεισο…

Την επομένη, μας περιμένει εκδρομή σε 3 νησάκια, πιο μακρινά αυτή τη φορά και η επιλογή μας αποζημίωσε πλήρως.

Πρώτη στάση σε ένα ερημονήσι, με θαλάσσιες χελώνες στα νερά του και την εικόνα βροχής να μαίνεται στον ορίζοντα.

Επόμενη στάση, μία τόσο δα γλώσσα γης που εισέρχεται σε νερά με κάθε δυνατή απόχρωση του τυρκουάζ.


Η κατάληξη της ημέρας, μας αφήνει στο μαγευτικό Fransisqui, ένα από τα ωραιότερα νησιά του αρχιπελάγους, αν όχι το ωραιότερο. Η άμμος είναι και λες πατάς πάνω σε ζάχαρη άχνη, τα νερά μαγευτικά και μία παραλία των δύο χιλιομέτρων σε μήκος τυλίγει την ακτογραμμή ως εκεί που φτάνει το μάτι μας.



Πηγαίνοντας για μια βόλτα στο βυθό, ακολουθούμε ένα μονοπάτι στη πίσω λευρά της παραλίας, θαυμάζουμε τα εκατοντάδες τεράστια κοχύλια που βρίσκονται αφημένα σε ένα μεγάλο σωρό, κάποια από αυτά έχουν τοποθετηθεί σαν σηματοδότες εκατέρωθεν του μονοπατιού που μας οδηγεί τελικά στον ύφαλο. Ο ύφαλος είναι πραγματικά απολαυστικός, καθώς ελισσόμαστε ανάμεσα σε μεγάλους κοραλλιογενείς βράχους, κυνηγώντας πολύχρωμα ψάρια, που δε χορταίνεις να τα βλέπεις ξανά και ξανά. Μεγάλα κοπάδια από μαρίδες γίνονται στόχος των πελεκάνων, που καθώς πετούν πάνω από το νερό, ξαφνικά παίρνουν απότομα ύψος και εφορμούν με ορμή σχεδόν κάθετα σε αυτό, γεμίζοντας τις σακούλες κάτω από τα μεγάλα ράμφη τους με νερό και ψάρια.

Δυστυχώς όμως το σούρουπο έρχεται γοργά, άλλη μια μέρα δυστυχώς φεύγει και εμείς πλήρεις αλλά σχεδόν κατηφείς αποχαιρετάμε τη γωνιά αυτή της γης, που μοιάζει τόσο με τον παράδεισο των ονείρων.

Αργότερα το βράδυ, πίνοντας ακόμα 2-3 Cuba Libre στο γνωστό μπαράκι, δε μπορείς να παρά να νιώθεις τυχερός που σε αξίωσε η ζωή και η τύχη να έρθεις ως εδώ, στο μικρό αυτό κομμάτι ονείρου που είναι τα Los Roques. Viva la Republica Bolivariana de Venezuela amigos…

Θα ακολουθήσουν όμως κι άλλα….

The end
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Δεν υπήρχε πιο ακατάλληλη μέρα για τέτοιο κεφάλαιο και τέτοιες φωτογραφίες. Μες τον χιονιά.... :(
 
  • Like
Reactions: GTS

Aria_C

Member
Μηνύματα
318
Likes
112
Επόμενο Ταξίδι
Στ' αυγά μου :(
Ταξίδι-Όνειρο
Υποσαχάρια Αφρική
Δεν υπήρχε πιο ακατάλληλη μέρα να γράψεις τις καταραμένες λεξούλες "the end", μετά από τέτοιο κεφάλαιο και τέτοιες φωτογραφίες. Είσαι ΣΑΔΙΣΤΗΣ μεγάλος!!!!
 
  • Like
Reactions: GTS

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.674
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
μας εφτειαξες νυχτιατικα !!
Πάντα τέτοια ταξιδια να 'χεις !! Αντε και στα δικα μας ..
και εβγαλε σημερα προσφορά η LH στα 500 για Καράκας ....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αχ βαχ ...βαχ αχ ...και ειναι κλειστα και τα φαρμακεια τετοιες ωρες που διαλεξα να μπω στο φορουμ.
Και ιδου η κρισιμη ερωτηση συνοδοιπορε παραλιολογε-παραλιοπληκτε :
Λος Ροκες ή Παρθενονησια?

(Πολυ γρηγορα πας να μας τη βγαλεις με ενα κεφαλαιο και μερικες φωτο φιλτατε!!!!)
 
  • Like
Reactions: GTS

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Μαγεία!!!!!!!!! Μπράβο σας που καταφέρατε ένα τέτοιο ταξίδι!
 
  • Like
Reactions: GTS

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.713
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.τι μου θυμησες τωρα!!!!!!!!!!!!!!
 
  • Like
Reactions: GTS

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
τι φωτογραφιαρες!!!!!!!!!!!!!!!!!
μονος σου τις έβγαλες???????????????
εκεινη στο κοκπιτ μη την δει ο παραμέγιστος!!!
χιλια ευχαριστώ!!
 
  • Like
Reactions: GTS

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.328
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom