Βενεζουέλα Βενεζουέλα (Η Κάθοδος Των Αγγέλων)

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Βαλε ρε καμμια φωτογραφια απο τα υφαλα και τις τυρκουαζ θαλασσες της Καραιβικης να πεταξουμε παρεα.:airplane:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Α ρε κουμπαρε φιρμα!!!!Κατι ξερω εγω που σε συμπαθω!!!!!
Με εχουν τρελανει τα βιντεο που βαζεις στο τελος.
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Α ρε κουμπαρε φιρμα!!!!Κατι ξερω εγω που σε συμπαθω!!!!!
Με εχουν τρελανει τα βιντεο που βαζεις στο τελος.
Ε ρε γλέντια....ακόμα δεν τον είδαμε, τον συμπαθήσαμε...Σε τρελαίνουν τα βίντεο ε? Με τέτοιους σταρ που πάω και βρίσκω..
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Θελω σε επομενο κεφαλαιο να δω και Μπεζαντακου:D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.471
Likes
7.932
Καλά, τώρα πήρα χαμπάρι ότι έχεις γράψει συνέχεια...
Αααχχ με έπιασε μια συγκίνηση καθώς φανταζόμουν ότι βρίσκομαι κι εγώ πάνω από την Καραϊβική.... :)
Υ.Γ. Μπορείς να μην μολύνεις την ιστορία με τραγούδια επιπέδου Ξιφαρα??? ΕΛΕΟς! :bleh:
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Άντε μπράβο, στρώθηκες στο γράψιμο...ελπίζω το επόμενο κεφάλαιο να μη έχει το χρονικό κενό των προηγουμένων...περιμένουμε την αποκάλυψη της Καθόδου...

(Iker είναι μόνο ένας -δυστυχώς-και τον χαίρεται η Sara... συμφωνώ με vario με τα τραγούδια...:haha:)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Όχι άλλες πτήσεις!

«Δε μπορεί, τι εφιάλτης είναι αυτός!» Ξύπνησα κάθιδρος, στα αυτιά μου ακουγόντουσαν δυνατά χειροκροτήματα και γέλια, ύστερα ντραμς και μια φάλτσα φωνή να τραγουδάει συνοδεία μιας κακόφωνης ορχήστρας. Έλεος ρε παιδιά, θέλουμε να κοιμηθούμε, ψέλλισα. Στο δίπλα κρεβάτι, χαμπάρι ο Κασίγιας. Σηκώθηκα, έκανα ένα γρήγορο ντουζ, άνοιξα το AC, κουκουλώθηκα με το σεντόνι, πλακώθηκα με το μαξιλάρι, έκλεισα τα μάτια κι ονειρεύτηκα τον Ορινόκο.

Ήμασταν στο ξενοδοχείο μας στη Ciudad Bolivar, ψηλά σε ένα ύψωμα όπου είχες πιάτο τον μεγαλειώδη ποταμό Ορινόκο και τη παλιά αποικιακή πόλη, σκαρφαλωμένη κι αυτή σε έναν άλλο λόφο παραδίπλα. Φτάνοντας στο Καράκας μας υποδέχθηκε η φίλη μας η ανατολικοευρωπαία, μετανάστης στη Βενεζουέλα, μας συνόδευσε στο τέρμιναλ με τις τοπικές πτήσεις, μας άλλαξε χρήματα σε τοπικό νόμισμα με τη «καλή»-ανεπίσημη ισοτιμία (1 προς 7.5 σε $$) και μας έστειλε στην ευχή του θεού…Caracas-Ciudad Bolivar η πτήση, με ενδιάμεση στάση στο Maturin. Η πτήση με ένα αεροπλάνο Airbus της κακιάς ώρας, δε θυμάμαι μοντέλο αλλά πρέπει να είχε ξεπεράσει σε ηλικία τα πρώτα –άντα. Στο απέναντι κάθισμα, μια Βενεζουελανή σκέτη φωτιά έπαιζε με το κινητό της καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης. Τι πάστα κι αυτές μονολόγησα φέρνοντας στο νου μου τις πρώτες μας εντυπώσεις στο αεροδρόμιο του Καράκας. Με τις πρώτες βόλτες μας, περιμένοντας την επόμενη πτήση, πάθαμε ένα μικρό πολιτισμικό σοκ: όλες πια μα όλες, είχαν μεγάλα (αχέμ) στήθη και πεταχτούς κώλους. Κι εντάξει οι πισινοί, τα (αχέμ) στήθη πρέπει να μην είναι όλα ντε φυσικά, απλά δε γίνεται. Βέβαια, οι περισσότερες είχαν αρκετά έξτρα κιλά (πατσόκοιλα για να γίνω πιο κάφρος) και πρόσωπα που δεν είναι του γούστου μας για να το πω ευγενικά, άσχημες μπορούσες να τις πεις τις περισσότερες. Αυτή όμως στο κάθισμα του αεροπλάνου ήταν και όμορφη συνάμα. Μάλλον το ήξερε και έπαιζε με το iPhone σε όλη τη πτήση με υπεροπτικό ύφος, καθώς εμείς χαζεύαμε από το παράθυρο μέσα στα μαύρα σκοτάδια τις φωτιές από τις πετρελαιοπηγές από κάτω μας.

Φτάνοντας στη Ciudad Bolivar, μας υποδέχεται ο Βενεζουελάνος φίλος και οδηγός μας και ανταλλάσοντας λίγες νυσταγμένες κουβέντες μαζί του, μας πηγαίνει στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση. Το γλωσσικό θα αποτελέσει πρόβλημα σκεφτόμουν, αλλά ισπανικά δε πάω να μάθω στην ηλικία μου, μια φορά έμαθα ιταλικά για χάρη μιας γκόμενας που δεν ήξερε γρι αγγλικά, αλλά τέλος αυτά, μεγαλώσαμε και βαρεθήκαμε. Το πρόβλημα βέβαια ήταν ότι ούτε αυτός ήξερε αγγλικά, οπότε με κάτι «μανιάνα» και «αλλέ σέττε» προσπαθήσαμε να συνεννοηθούμε να μας παραλάβει αύριο στις 7 για την επόμενη πτήση μας. Ήδη ήμασταν πάνω από 30 ώρες άυπνοι, ιδίως εγώ που ύπνο δεν είχα τη προηγούμενη του ταξιδιού (έχουμε και τα ντοκουμέντα στο off-topic για του λόγου το αληθές) και εντελώς ψόφιοι. Το ξενοδοχείο είχε μεγάλους υπαίθριους χώρους, πάνω ένα υπαίθριο μπαρ για ποτό, κάτω τραπέζια για φαγητό και μια μεγάλη πισίνα. Ανεβήκαμε λίγο στο μπαρ, ήπιαμε μια μπύρα της κακιάς ώρας και αποσυρθήκαμε στο δωμάτιο, που είχε εκτός από τα δύο μονά κρεβάτια και μία αιώρα.

Το ξημέρωμα μας βρίσκει να πίνουμε έναν υπέροχο καφέ (με 2-3 μυγάκια μέσα) επάνω στο μπαρ, με θέα τη παλιά πόλη και τον Ορινόκο. Η ανατολή του ηλίου βάφει με υπέροχα χρώματα το τοπίο, που αποτελείται από πολύ πράσινο, τροπική βλάστηση και τον υδάτινο όγκο του ποταμού στο βάθος. Ο μίστερ Τζιοβάνι Χερνάντεζ στην ώρα του, μας παίρνει και μας παρατάει στο αεροδρόμιο χωρίς να πει ούτε ένα γεια. Στραβοκοιμήθηκε μάλλον σκέφτηκα καθώς πήραμε τα boarding passγια τη πτήση που θα μας έφερνε στο πρώτο μας στόχο, το Εθνικό Πάρκο Canaima. Βολτάροντας λίγο έξω, χαζέψαμε το αεροπλάνο του Jimmy Angel (ναι το ίδιο!) με το οποίο ο ατρόμητος αμερικάνος προσγειώθηκε στο tepuy απ’ όπου πέφτει ο περίφημος καταρράκτης. Άλλη μια πτήση μας περιμένει, η 5η μέσα σε 2 μέρες και το αεροπλάνο ήταν η πρώτη έκπληξη. Περίμενα κάτι χειρότερο, αλλά τελικά και αυτό δεν είναι κάτι που έχουμε ακριβώς συνηθίσει. Κάνω το σταυρό μου (τρις), ρίχνω μια ματιά στους υπόλοιπους επιβάτες, στο κόκπιτ με τους πιλότους και το διαστημόπλοιό μας απογειώνεται. Το τοπίο από κάτω καταπράσινο, ζουγκλοειδές, με ποτάμια και λίμνες σε αφθονία. Ύστερα από καμιά ώρα, τα μάτια μας αντικρίζουν μια σειρά από μεγαλειώδεις καταρράκτες, το αεροπλάνο στροφάρει και τελικά προσγειώνεται με ασφάλεια στο πιο ανύπαρκτο «αεροδρόμιο» που μπορεί να φανταστεί κανείς, στη μέση της ζούγκλας. Bienvenidos a Canaima! Επιτέλους…
acdn_www.airliners.net_aviation_photos_middle_6_1_5_1998516.jpg
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Βαλε και καμια φωτο βρε τσιγκουναρε που μας αφησες αμανατι με το αεροσκαφος!:D
Μη φοβου...δε σε διαβαζει ο Τραβελερ!:haha:
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Φωτό από το επόμενο κεφάλαιο my queen, δεν υπάρχει κάτι άξιο λόγου μέχρι τώρα (μετά βέβαια τα τοπία σε αφήνουν με το στόμα ανοικτό, ααααα). Το αεροπλάνο το έβαλα όχι για τον αχώνευτο φίλο μου, αλλά γιατί πρέπει να δείτε τι σας περιμένει αν ποτέ πάτε κι εσείς (που το εύχομαι ειλικρινά). Και δεν είδατε τίποτα ακόμα. Όποιος φοβάται να πετά, πρέπει να το σκεφτεί καλά πριν πάει...:D Μπρρρρρρ......
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Πολυ θα με ενδιαφερε το συγκεκριμενο αεροσκαφακι ..γιατι πολλακις εχω δηλωσει την αγαπη μου και το ενδιαφερον μου για πτηση ..οχι απλα με τετοιο ..αλλα και με εκεινα τα παλια σκαφη (θυμαστε απο τις ταινιες?) που ηταν ανοιχτα απο πανω!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.471
Likes
7.932
Το τοπίο από κάτω καταπράσινο, ζουγκλοειδές, με ποτάμια και λίμνες σε αφθονία. Ύστερα από καμιά ώρα, τα μάτια μας αντικρίζουν μια σειρά από μεγαλειώδεις καταρράκτες, το αεροπλάνο στροφάρει και τελικά προσγειώνεται με ασφάλεια στο πιο ανύπαρκτο «αεροδρόμιο» που μπορεί να φανταστεί κανείς, στη μέση της ζούγκλας. Bienvenidos a Canaima! Επιτέλους…
Εντάξει... το σκηνικό αυτό μου προκαλέι ρίγη συγκίνησης!!! Ααααχ! Για σύνεχισε... χωρίς άλλες αναφορές σε στήθη και ποπούς παρακαλώ! :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.164
Μηνύματα
882.636
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
Τonia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom