Αυστρία Βιέννη - Τόση ομορφιά!!!

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα

Όλα άρχισαν λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Το μυαλουδάκι μου όπως τον περισσότερον έπιασε να ταξιδεύει σε μαγικές πόλεις γεμάτες λαμπάκια, στολίδια, κουρδιστά παιχνίδια και χρωματιστές λιχουδιές. Ο δρόμος ήταν ένας Βιέννη!!! Λόγο καταστάσεων όμως αφήσαμε τα λαμπάκια τα στολίδια και όλα τα άλλα για μία άλλη φορά κρατήσαμε την όρεξή μας,την Βιέννη μας και κλείσαμε εισιτηριάκια και το ξενοδοχείο μας για τον Μάρτιο μιας και βρίσκαμε πολύ καλές τιμές και ο καιρός θα ήταν καλύτερος. Συμβουλή, μην απογοητεύεστε όταν κάτι δεν είναι εφικτό λόγο καταστάσεων. Χαμογελάστε και θα βρεθεί η ευκαιρία που το όνειρο θα πραγματοποιηθεί και θα είναι καλύτερο από ότι το περιμένατε...όπως και σε εμένα..
Ένα όνειρο λοιπόν για εμένα η όμορφη Βιέννη, "όνειρο" σαν σκέψη, "όνειρο" και σαν μέρος! :rolleyes:
Ήρθε λοιπόν και η μέρα!!! Έτοιμες οι βαλίτσες με ζεστά ρουχαλάκια, κασκολάκια, σκουφάκια και ότι άλλο χρειαζόμασταν ;) και βουρρρ για το αεροδρόμιο. Αυτά τα μικρά αεροπλανάκια που έχουμε στη Χίου που είναι σαν τηλεκατευθυνόμενα χαχα:haha: αχχχχχ!!! δεν είχαμε πολύ καλή πτήση να φανταστείτε η αεροσυνοδοί δεν σηκώθηκαν για κέρασμα χαχα :D. Ευτυχώς με επιτυχία φτάσαμε στην Αθήνα μετά από 10 πατερημων :innocent:.
20150307_092413.jpg

Η επόμενη πτήση ήταν σε 5 ώρες κάνανε τις βόλτες μας και μπήκαμε στο αεροπλάνο της Austrian. Πολύ όμορφα αεροπλάνα, καθαρά και άνετα. Θα μου πείτε μετά από τα άλλα τι θα έλεγα:p. Σε δύο ωρίτσες και κάτι φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Βιέννης!:clap:
Εδώ δεν θα βοηθήσω σχετικά με τα τραίνα λεωφορεία κτλ. γιατί απέξω μας περίμενε ένα παλικαράκι κουστουμαρισμένο που έλεγε το όνομα μας. Είχαμε κλείσει transfer μέσω ξενοδοχείου κόστισε 100 ευρώ το πηγαινέλα. Ήταν ακριβό σε σχέση με άλλες χώρες αλλά εγώ όταν πηγαίνω ταξίδια δε μπορώ να τραβοπαλάω την βαλίτσα μου (είναι και λίγο μεγαλούτσικια :p ) και να έχω και τον άντρα μου να την σηκώνει στα δύσκολα, οπότε έχω βολευτεί με τα transfer. Μπήκαμε λοιπόν σε ένα ωραιότατο αυτοκίνητο Μερσέντες ( ε τι τώρα παίζουμε χαχα :D) και σε είκοσι λεπτάκια είμαστε απέξω από το ξεκίνημα του ονείρου...
DSCN0005.JPG



Αυτό είναι το Sofitel Stephansdom https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=0CGcQFjAI&url=http://www.booking.com/hotel/at/vienna-stephansdom.el.html&ei=3R0HVYmnLcuqUaGXg8AO&usg=AFQjCNEDhGhTaowqnn17iZsgNRfFqwapig&bvm=bv.88198703,d.d24.
Ένα υπέροχο ξενοδοχείο, με όλες τις ανέσεις, με μία απερίγραπτη θέα και ένα νοστιμότατο πρωινό στον 18ο όροφο που έβλεπες απέξω και χανόταν το βλέμμα σου τόσο πολύ που ξεχνούσες να φύγεις. Εγώ την δεύτερη μέρα από το πολύ χάζεμα μπερδεύτηκα και αφού πήρα ωραία, ωραία το πιατάκι μου με τα ζαμπονάκια, τυράκια κ.α. πήγα και έκατσα αλλού από 'τι μας είχαν βάλει, χαχαχα:haha: το καταλάβατε!!! Αλλού με είχαν αλλού έκατσα!!! Ο Άντρας μου ακόμα έβαζε γλυκάκια στο πιάτο και ξαφνικά συνειδητοποιώ ότι η τσάντα μου δεν είναι στην καρέκλα και σκεφτόμουν "τι έγινε, που πήγε", χαχαχα ότι να 'ναι!!! Με βλέπει ένα παλικάρι ( σερβιτόρος) και μου λέει κυρία μου δεν κάθεστε εδώ αλλά αν θέλετε μπορούμε να σας μεταφέρουμε τον καφέ κτλ. χαχα. Του είπα όχι, όχι και γελώντας πήγα στην θέση μου ο άντρα μου με είδε και του εξήγησα και γελούσαμε ασταμάτητα!!! Ελληνες παιδί μου!! Τις επόμενες μέρες αυτοί παρατήρησαν που έκατσα με χαλαρότητα σα να 'ναι δικό μου το ξενοδοχείο και μας έβαζαν εκεί!!! Απίστευτοοοο!!!

 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
...η ιστορία συνεχίζετε εννοείται προσεχώς...
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
ευχαριστω panpan ;), κανω καποια λαθακια :icon_redface: αλλα οκ, τα παιδια εδω θα το δουνε πριν αποφασίσουν αν κανει για ταξιδιωτικη ιστορια και πιστεύω να διορθωσουν καποια εντονα λαθοι μου
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
χαχα ειδες να αυτα λεω..λαθη με η το η του ηλιου!!χαχα παντα ημουν καλη στη εκθεση 19 :clap: (απο τα λιγα μη φανταστεις) ε λοιπον εχανα το 20 απο κατι τετοια ορθογραφικα γιατι συνηθως θελω να πω πολλα και βιαζομαι μαλλον... και κανω λαθη που αμα τα δω μετα λεω αμαννν τι ηταν αυτο χαχα
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
1η μέρα λοιπόν ώρα γύρο στης 17:00 είχε ξεκινήσει και έπεφτε ο ήλιος ανάμεσα στα όμορφα κτίρια της Βιέννης "Πόση ομορφιά" είπα μέσα μου, δεν μπορώ να μην σας δείξω την υπέροχη μου θέα και το όμορφο ξενοδοχείο μας που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, αγκαλιασμένους και γεμάτους ευχαρίστηση για την επιλογή μας.
20150307_182032.jpg


DSCN0018.JPG


20150307_182108.jpg


να 'μαι και εγώ!!! στο βάθος!! ένα μπάνιοοο!!! όνειρο!!! χαχα και ντουζιέρα δίπλα!! χαχα. Δυο λόγια για το ξενοδοχείο, πεντακάθαρο, ευγενικό προσωπικό με απίστευτη θέα,βλέπετε και μόνη σας, πολύ καλό ίντερνετ (εγώ μιλούσα με τους γονείς μου μέσω skype) , τιμή 120 με πρωινό (νομίζω μια χαρά για το συγκεκριμένο) και το σημαντικότερο, 5 λεπτά από τον Άγιο Στέφανο. Το μόνο αρνητικό αν έβρισκα ήταν ότι μας κράτησαν μέσω κάρτα 400 ευρώ μας τα δέσμευσα για κάποιες μέρες (ακόμα σήμερα περιμένω να τα επιστρέψουν). Το λέω αυτό γιατί αν δεν είχαμε την κάρτα και τα ήθελαν μετρητά θα είχαμε ένα μικρό πρόβλημα. Θα έπρεπε να δώσουμε από αυτά που είχαμε και να τρέχαμε να σηκώσουμε η κάποιοι δεν περνούν κάρτες και θα είχαν ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα γιατί 400 ευρώ δεν είναι και λίγα. Τελικά οι πληροφορία σας από εδώ μέσα με έσωσε και πήραμε τις κάρτες μας (απλές κάρτες αναλήψεως) και όλα πήγαν μία χαρά. Σας ευχαριστώ για αυτό! :)
Δεν χάσαμε χρόνο φόρεσα το σκουφάκι μου και τσουπ σε 5 λεπτά να μαστέ!! Περνώντας τον δρόμο λίγο δεξία και πάνω..σηκώνουμε το βλέμα μας ψηλά, και σταματήσαμε να μιλάμε μπροστά στο Αριστούργημα του Αγίου Στεφάνου.

20150307_191010.jpg


Απλά συγκλονιστικό!! Θέλεις να το κοιτάζεις και να το φωτογραφίζεις παράλληλα!!
Μπροστά του ήταν πολλές άμαξες που έπαιρναν τον κόσμο ( με κάποιο κόστος φυσικά) και τον πήγαιναν βολτούλες. Σαν να 'χει βγει από παραμύθι με έκανε να νιώσω εκείνο το σημείο από την γραφικότητά του:rolleyes:.

20150307_191021.jpg


Ο καιρός πολύ καλός,. Είχε έτσι μια ψυχρούλα μια "γλυκιά παγωνιά" αλλά εδώ στη Χίο είχε περισσότερο κρύο το τελευταίο διάστημα και ο αέρας που έχουμε εδώ κάνει το κρύο να φαίνεται περισσότερο. Ο κόσμος περπατούσε στης πλατεία και στα υπέροχα πεζοδρόμια. Έχουν τεράστια πεζοδρόμια και άνετα ποδηλατοδρόμια. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα πολύ ασφαλής στη Βιέννη και ανυπομονούσα να ξημερώσει η επόμενη μέρα για να ξεκινήσω να την γνωρίζω όσο περισσότερο μπορώ της 5 μερούλες που θα ήμασταν εκεί.
Βολτάροντας γύρο από τον Άγιο Στέφανο και πάνω κάτω σε δρόμους που δεν ξέραμε ακόμα, είπαμε να πάμε να φάμε κάτι κάπου κοντά να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε.
Δεν ξέραμε που να φάμε πρώτη μέρα, και από τύχη πετύχαμε αυτό το μαγαζάκι Pizza Bizi https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=6&cad=rja&uact=8&ved=0CGEQFjAF&url=http://www.tripadvisor.com.gr/Restaurant_Review-g190454-d1153819-Reviews-Pizza_bizi-Vienna.html&ei=ZtcHVfC3KMjLaMnygKAP&usg=AFQjCNHw7i3Zzb55haz8KIvVXJTy9Za3Gg&bvm=bv.88198703,d.d2s
Δε ξέρω εσάς εμένα με έπιανε καμιά φορά αυτό το.. πως θα συννενοηθούμε, τι θα φάμε κτλ. Εγώ το έχω ξεπεράσει αρκετά θα έλεγα αλλά ο αντρούλης μου που έχει ταξιδέψει λιγότερο από εμένα ενώ ξέρει Αγγλικά πολύ καλύτερα από εμένα τον πιάνει αυτό ακόμα. Έκατσα 2 λεπτά απέξω από το μαγαζί εστιάζοντας τον τρόπο που δουλεύει. Είδα τους ανθρώπους που έμπαιναν έδειχναν ποιο κομμάτι ήθελαν να φάνε τους το έβαζε σε πιάτο πλήρωναν απευθείας αυτόν που τους έδινε την πίτσα και αυτό ήταν όλο. Πάμεεεε του είπα!! :haha: Πανεύκολο!!! χαχα Γέλασε και εκείνος και χωρίς δεύτερη σκέψη μπήκαμε μέσα στο μαγαζάκι. Εγώ παρακολουθόντας τον προηγούμενο το έπαιζα και άνετη χαχα:p.
Είχα αρκετό κόσμο και όχι μόνο τουρίστες, είδαμε εκεί και τους πρώτους Έλληνες. Το φαγητό μας ήταν πίτσα!!! χαχα έχουμε ξεχαστεί από την Ρώμη χαχα:haha:. Φάγαμε 3 κομμάτια πίτσα τεράστια και 2 μικρές coca coles και δώσαμε 12 ευρώ. Μια χαρά. Αυτό το μαγαζάκι είχε και μαγειρευτό φαγητό ήταν seiservice έπαιρνες το δίσκο σου το φαγητό σου και καθόσουν όπου ήθελες. Ήταν συμπαθητικό σε βολικό σημείο καλό και οικονομικό φαγητό. Της 3 φορές φάγαμε εκεί.
20150307_202606.jpg


Ξεκουράσαμε λίγο τα πόδια μας χαλαρώσαμε, πήραμε σοκολατάκια, χαζέψαμε τα μαγαζιά και σιγά, σιγά πηγαίναμε προς το ξενοδοχείο.
Ξαπλώσαμε στο κρεβατάκι μας και αφήσαμε την κουρτίνα ανοιχτή... Περιττό να σας πω ότι εγώ σχεδόν όλο το βράδυ δεν κοιμήθηκα..τα μάτια μου δεν ήθελα να χάσουν αυτό το πριγκιπικό μέρος που όσο νύχτωνε γινόταν όλο και ποιο λαμπερό!:rolleyes:


DSCN0014.JPG
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
2η μέρα και βγάζοντας η Βιέννη τα λαμπερά της στολίδια που την κάνουν να φωτίζει όλο το βράδυ, άρχισε ο ήλιος να ανατέλλει. Εμείς από της 5 η ώρα είχαμε ήδη ανοίξει τα μάτια μας συνηθισμένοι από τα πρωινά μας ξυπνήματα λόγο δουλειάς και χαζεύαμε απέξω απολαμβάνοντας την ηρεμία του δωματίου μας.

DSCN0017.JPG
DSCN0020.JPG
DSCN0028.JPG

Λίγη κουβεντούλα με τους γονείς μας στο skype τους ξεσήκωσα δείχνοντας το πόσο όμορφα ήταν εκεί που είμαστε και ξεκίνησα να δείχνω στον άντρα μου που θα πάμε την πρώτη μέρα. Ο άντρας μου όπως οι περισσότεροι νομίζω έχει φοβερό προσανατολισμό σε αντίθεση με εμένα που αν με βγάλεις από άλλη πόρτα του σπιτιού μου θα χαθώ χα χα :haha:. Έτσι πάντα σε κάθε ταξίδι εγώ οργανώνω το ταξίδι το που και πως θα πάμε, τι θα δούμε κτλ... και για εκείνον είναι όλα έκπληξη. Του δείχνω στο χάρτη που θα πάμε και με πηγαίνει. Καλό;;;!!! Φέτος βέβαια είχα και το tablet μου μαζί το οποίο έχει gps και το έπαιζα ανώτερη χα χα :p .
Πατάμε το κουμπάκι λοιπόν του ασανσέρ στο 18ο όροφο και τσουπππ φτάνουμε στο πρωινόοο!!


DSCN0192.JPG


Γεμίζουμε τα κοιλιδάκια μας παρατηρούμε από ψηλά πόσο κοντά είναι όλα και ξεκινάμε!!!
Είπαμε πρώτη μέρα να πάμε στα κοντινά αξιοθέατα να πάρουμε μια γεύση από την Βιέννη και τις επόμενες μέρες να πάμε στα ποιο μακρινά. Έτσι και έγινε! Ξεκινήσαμε με τα ποδαράκια μας να περπατάμε τους δρόμους γεμάτοι ευχαρίστηση. Εγώ το απολάμβανα τόσο πολύ!!! Βέβαια ήταν Κυριακή και τα μαγαζιά ήταν κλειστά, αλλά δεν με πείραξε γιατί η επόμενη μέρα ήταν δευτέρα έτσι είχα το χρόνο μου να χαζέψω και να ξέρω που θα πάω την επόμενη μέρα. Κόσμος πολύς παντού!! Καθόταν στις καφετέριες και στα εστιατόρια έξω. Είχε όπως σας είπα πολύ ωραία μέρα και όλοι αναζητούσαν να πάρουν την ζεστασιά του ήλιου.
Περπατούσαμε, περπατούσαμε και συναντάμε την Ελληνική εκκλησία και ορθόδοξη Αγία Τριάδα. Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν ήταν ανοιχτή αλλά διαβάσαμε ότι είχε λειτουργία δίπλα ακριβώς ο Άγιος Γεώργιος. Δυο βήματα και ένιωσα ένα "τσίμπημα" μία συγκίνηση όταν είδα τον Άγιο Γεώργιο να στέκεται ανάμεσα στα κτίρια της Βιέννη και μέσα πιστούς να ανάβουν τα κεράκια τους. Με την σειρά μας και εμείς ανάψαμε δύο κεράκια φιλήσαμε και τις εικόνες και συνεχίσαμε την βόλτα μας στην ελληνική συνοικία. Περάσαμε από την διάσημη ταβέρνα τον Ελλήνων και το σπίτι του Ρήγα Φεραίου.
DSCN0040.JPG

DSCN0035.JPG
DSCN0038.JPG
DSCN0039.JPG


Περπατήσαμε μέχρι τον Άγιο Στέφανο και είπαμε να τον απολαύσουμε λίγο και μέρα.
Ότι και να πω είναι λίγο...
DSCN0049.JPG
DSCN0052.JPG
 
Last edited by a moderator:

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Kanel την βοηθεια σου παρακαλω :), σβήσε μου τα τελευταια επισυναπτομενα αρχεια ταβαλα κατα λαθος για να εξηγαω και να βαζω και την εικονα. Αν μπορείς αν οχι οκ εγω θα τις ξαναβαλω και παρακατω.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.219
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom