Βιετνάμ Καμπότζη Βιετνάμ - Καμπότζη! Από τη Sa Pa μέχρι το Siem Reap

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Το επόμενο πρωινό το περάσαμε στην Long Beach και το απογευματάκι με βαριά καρδιά πήραμε το δρόμο για το Siam Reap. Τρεις μέρες στο Phu Qouc ήταν πάρα μα πάρα πολύ λίγες. Δεν θέλαμε να φύγουμε με τίποτα αλλά και από την άλλη δεν θέλαμε να χάσουμε την ευκαιρία να δούμε το Angkor Wat. Έτσι, αφού στα μέσα της διαδρομής επιστρέψαμε πίσω στο ξενοδοχείο για να πάρουμε τα διαβατήρια που ξεχάσαμε για δεύτερη φορά σε αυτό το ταξίδι πήραμε το αεροπλάνο με τελικό προορισμό το Siam Reap.

Στην έξοδο του αεροδρομίου μας περίμενε ο οδηγός τουκ τουκ που μας έστειλε το ξενοδοχείο δωρεάν και ο οποίος έμελλε να είναι ο απόλυτος συνοδός μας τις επόμενες μέρες που ήμασταν στο Siam Reap. Ήταν ένας αξιαγάπητος νεαρός που μιλούσε πολύ καλά αγγλικά. Αρχικά κανονίσαμε να μας πάει την επόμενη μέρα στους ναούς και αφού είδαμε ότι τα βρίσκαμε απόλυτα μας εξυπηρέτησε και τις επόμενες δύο μέρες.

Με το που πλησιάζει το τουκ τουκ το ξενοδοχείο άρχισε να φτάνει στα αυτιά μας καμποτζιανή μουσική.

- Ω! Τι ωραία καλέ μου!!!! … θα έχουνε καμιά γιορτή φαίνεται! Θα είναι ωραία να πάμε να τη δούμε!!!! Εεεε τι λες?... Καταπληκτικά! Πολύ τυχεροί είμαστε! . . . Πολύ τσιριχτές οι φωνές των καμποτζιανών όμως . . . Νταούλια είναι αυτά που ακούγονται???? Σαν το «Γλύκα γλύκα γλυκιά μου» δεν είναι αυτό? Χα χα! ... Να πάμε να τους βρούμε... δεν θα είναι μακρυά... Εεε καλέ μου?

Μέχρι να κάνουμε τσεκ ιν στο ξενοδοχείο είχε ήδη βραδιάσει για τα καλά έτσι ανεβήκαμε για πέντε λεπτά στο δωμάτιο μας με σκοπό να φύγουμε μια μικρή βόλτα στο Σιαμ Ριπ.

Μπαίνουμε στο δωμάτιο υπό τους ήχους του « Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρποληθώ» το οποίο ακουγόταν πλέον σε ένταση που δεν μπορούσαμε καν να μιλήσουμε μεταξύ μας . Μετά από μερικά λεπτά οι τσιρίδες άρχισαν να μου τσιτώνουν τα νεύρα και ξαφνικά άρχισε να μου φαίνεται πολύ λιγότερο ενδιαφέρουσα αυτή η γιορτή. Από το παράθυρο διαπιστώσαμε ότι η μουσική έρχονταν από το διπλανό κτήριο το οποίο είχε και εξωτερικά μεγάφωνα.

- Δεν βαριέσαι! Μέχρι να γυρίσουμε θα το έχουν σταματήσει σίγουρα. Ε καλέ μου?

Αμ δε! Δύο ώρες μετά η ένταση ήταν αμετάβλητη και το ρεπερτόριο αναλλοίωτο!
Κάναμε τη μικρή μας δίωρη βόλτα στο κέντρο, πήραμε μια γεύση από την πολύ αξιόλογη αγορά, γεμίσαμε τα άδεια στομάχια μας και κατάκοποι γυρίσαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε περασμένα μεσάνυχτα. Δυστυχώς όμως η νύχτα έμελλε να είναι πολύ μεγάλη και κουραστική και με μουσική υπόκρουση «Θα τα κάψω τα ρημάδια τα λεφτά μου», δεν ξέρω ποια ώρα ακριβώς με πήρε ο ύπνος αλλά κόντευε να ξημερώσει.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Πρωί πρωί και με ελάχιστες ώρες ύπνο μας παραλαμβάνει ο Σαρήν (ο οδηγός του τουκ τουκ) για τη πρώτη επίσκεψη στους ναούς. Κάναμε μια στάση για εισιτήρια και ξεκινήσαμε τη περιήγηση μας. Αδιαμφισβήτητα δεν έχουν άδικα τόσο μεγάλη φήμη!!!!!!




























Κάθε φορά που βγαίναμε από ένα ναό βρίσκαμε τον Σαρήν περικυκλωμένο από 7-8 συναδέλφους του να τους μιλάει με ύφος λόγιου και αυτοί να τον παρακολουθούν με αμέριστο ενδιαφέρον. Αφού το σκηνικό αυτό επαναλήφθηκε 2-3 φορές δεν κρατηθήκαμε και τον ρωτήσαμε τι ήταν αυτό που τους έλεγε με τόσο ενθουσιασμό. Όπως μας εξήγησε λοιπόν οι περισσότεροι συνάδελφοι του ήταν αμόρφωτοι και δεν γνώριζαν την ιστορία του κάθε ναού. Αυτός από την πλευρά του αναγκάστηκε λόγο φτώχειας να γίνει μοναχός από τα 5 του χρόνια και εκεί είχε την ευκαιρία να πάει σχολείο και να μάθει την ιστορία των ναών. Όταν ενηλικιώθηκε παράτησε τον μοναχισμό γιατί όπως είπε δεν ήταν για αυτόν. Για αρκετά χρόνια ήταν υπάλληλος τράπεζας μέχρι που αποφάσισε να κάνει δάνειο και να πάρει το τουκ τουκ αφού με αυτό θα έβγαζε περισσότερα λεφτά για να συντηρεί τη γυναίκα του και τον 2 ετών γιο του.

Μέχρι το τέλος της ημέρας είχαμε γίνει φιλαράκια και επέμενε να μας βγάλει για φαγητό κάπου που θα δοκιμάζαμε αυθεντική κουζίνα Χμερ. Αρνηθήκαμε ευγενικά με τη δικαιολογία ότι ήμασταν χορτάτοι αφού είχαμε δοκιμάσει όλα τα φρούτα που πωλούσαν οι πλανόδιοι πωλητές στους ναούς.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Επιστρέφοντας κατάκοποι στο ξενοδοχείο μετά από μια γεμάτη μέρα στους ναούς. . .

- Επιτέλους να ξεκουραστούμε λίγο. Να κοιμηθούμε καμιά ωρίτσα πριν βγούμε στο κέντρο. Εεεεε καλέ μου?
- Περίεργο μου φάνηκε εκείνο το κτήριο με τη μουσική. Πολύς κόσμος μπαινόβγαινε.
- Δεν φαινότανε εστιατόριο πάντως. Άρα δεν θα το έχουμε και σήμερα!
- Σαν γάμος μου φάνηκε... Είχανε δυο σημαιοστολισμένους τύπους στη μέση...
- Αποκλείεται καλέ! Μέσα σ’ αυτό το στενάκι? Σε καμία περίπτωση! Ε? Τι λες?... Δεν απαντάς και με ανησυχεί… Αλλά και γάμος να ήταν καλύτερα… θα έχουνε τελειώσει σήμερα.

Με το που πλησιάζουμε στο ξενοδοχείο ηχεί στα αυτιά μου το καμποτζιανό « Ανέβα στο τραπέζι μου κούκλα μου γλυκιά» και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!!!

- Δεν είναι δυνατό να το ζω αυτό το πράγμα!!!! Πάω στη ρεσεψιον να κάνω φασαρία να μας πάνε σε άλλη πτέρυγα!!! Δεν θα το ξαναπεράσω αυτό!… ΤΙ ΣΥΜΒΑΊΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΉ????
- Ποια μουσική? (Μου λέει όλο νάζι χαζεύοντας το φρεσκοβαμμένο και καλοσχηματισμένο ροζ νύχι)
- Πλάκα μου κάνεις? Αυτήν που ακούγεται από χθες.
- Ααααα! Από την αίθουσα γάμων? (Χαμογελώντας και επιδεικνύοντας το στρασάκι στο δόντι)
- Τι?
- Κάποιοι παντρεύονται. ( Διακρίνω μια ζήλια στη φωνή και μια μελαγχολία στο βλέμμα)
- Τι εννοείς? κάθε μέρα έχει γάμο?
- Όχι κάθε μέρα αλλά αυτός ξεκίνησε χθες. (Τινάζοντας τη μπούκλα που έπεφτε ανέμελα στο μέτωπο)
- Και πόσο διαρκεί?
- Κάποιες φορές 3 μέρες (σηκώνοντας το βγαλμένο περίτεχνα σε τόξο φρύδι)
- Και θα έχουμε αυτό το βασανιστήριο για ακόμα τρεις μέρες? Να μας αλλάξετε δωμάτιο αμέσως!!!
- Possible
- Ωραία!
- Νοοοοο! Possible ! (Γουρλώνοντας έντρομα τα σχιστά ματάκια με τη πλούσια μακριά συνθετική βλεφαρίδα)
- ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΆΛΑΒΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ?
- Possible! Possible! Full book!

Ήτανε τόσο χαριτωμένος που δεν μπόρεσα να τσαντιστώ μαζί του αλλά ήθελα να τον ρωτήσω το νούμερο από το κραγιόν του γιατί καιρό τώρα γυρεύω αυτή την απόχρωση.

Με το που ανεβαίνω πάνω όμως μου ξανά ανεβαίνει και πάλι το αίμα στο κεφάλι . . .

- Πάμε να φύγουμε αμέσως. Δεν αντέχω άλλο να ακούω το «Νηνανάινα μωρό μου νηνανάινα». Μην γελάς!!!
- Εγώ θα μείνω να ξεκουραστώ. Δεν κοιμήθηκα καθόλου χθες.
- Εγώ φεύγω!
- Πού πας?
- Να πάρω παντελώνες!;)

Και πήρα… Περίπου 12… Η αγορά του Σιαμ Ριπ είναι καταπληκτική για σαλβάρια και εθνικ ρούχα! Πολύ μεγάλη ποικιλία και οι τιμές πολύ καλές. Το παζάρεμα επιβάλλεται!

Μετά από 2 ώρες ήρθε και ο σύζυγος, φρέσκος φρέσκος και ήρεμος. Δεν ξέρω πως τα κατάφερε πραγματικά!
Αυτό που με χάλασε στο Σιάμ Ριπ ήταν το πόσο πιεστικοί ήταν οι ζητιάνοι. Ακόμα και τα μικρά παιδιά. Γίνονταν ακόμα και επιθετικοί. Μας είχαν συμβουλέψει να μην δίνουμε σε κανέναν γιατί αν τολμήσεις να δόσεις σε κάποιον σε κυνηγάνε οι υπόλοιποι. Επίσης μας κυνηγούσαν συνέχεια και μας πρότειναν να μας πάνε σε μπουρδέλα και καμπαρέ. Και τους δύο!!!!! Εδώ δεν κάνουμε εξαιρέσεις! Και άντρες και γυναίκες! Στην αρχή πήγα να παρεξηγηθώ ότι πρότειναν στον άντρα μου παρόλο που συνοδευόταν αλλά μετά κατάλαβα ότι η πρόταση ήταν και για μένα.

Το βράδυ πέρασε ακριβώς όπως και το προηγούμενο ακούγοντας το «Είσαι νινι ακόμα. Δεν ξέρεις πως χαϊδεύουνε και πως φιλούν στο στόμα» και συνεχίζοντας με το «Ρε μελαχρινάκι με πότισες φαρμάκι». Τα νεύρα μου είχαν γίνει κρόσια. Ελάχιστος ύπνος και πρωινό ξύπνημα γιατί την επόμενη μέρα είχαμε Τονλε Σαπ.
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Το βράδυ πέρασε ακριβώς όπως και το προηγούμενο ακούγοντας το «Είσαι νινι ακόμα. Δεν ξέρεις πως χαϊδεύουνε και πως φιλούν στο στόμα» και συνεχίζοντας με το «Ρε μελαχρινάκι με πότισες φαρμάκι». Τα νεύρα μου είχαν γίνει κρόσια. Ελάχιστος ύπνος και πρωινό ξύπνημα γιατί την επόμενη μέρα είχαμε Τονλε Σαπ.
Δεν υπάρχεις!!!:haha::haha::haha::clap:
Είδες για να'στε ομορφοζευγαρο;Πέφτανε οι προτάσεις βροχή!Εμάς κανείς δε μας πλησίασε!
Πιτσιρίκια είδα κι εγώ να ζητιανεύουν,κυρίως στους ναούς κι ήταν λιγάκι πιεστικά.Στο Σιεμ Ριπ ελάχιστα.Υπήρχαν παντού αφίσες ενάντια στην παιδική εκμετάλλευση και την επαιτεία οπότε κανείς δεν έδινε.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Καβάλα στο τουκ τουκ μια καθόλου άνετη αλλά ενδιαφέρουσα βόλτα περίπου μια ώρα. Σκηνές απίστευτες στη λίμνη. Εικόνες παρόμοιες με του Μεκόνγκ. Η φτώχεια στο μεγαλείο της!

















Το δάσος μέσα στη λίμνη!




Αυτό θα πει ποικιλία σε πλαστικά δοχεία!!!!





Γεμάτοι από εικόνες πήραμε το δρόμο της επιστροφής κάνοντας στο ενδιάμεσο μια στάση σε έναν ναό κομμάτι του Ανγκορ ο οποίος όμως ήταν σε χρήση και παράλληλα λειτουργούσε και σαν σχολείο. Ένας ιερέας μας έκανε πρόθυμα μια ξενάγηση. Μας μίλησε εκτεταμένα για το έργο που κάνουν στο σχολείο όπου προσφέρουν εκπαίδευση σε πολύ φτωχά παιδιά κάποια από τα οποία είναι ορφανά και μένουν στο ναό. Μας πήγε από τη τάξη όπου ζήτησε από τα παιδιά να μας χαιρετήσουν και τέλος μας οδήγησε στο γραφείο του για να κάνουμε μια εθελοντική εισφορά!





Ο Σαρην προσφέρθηκε ξανά να μας κάνει το τραπέζι κάπου που πραγματικά ξέρουν να φτιάχνουν Χμερ Νουτλς αλλά και πάλι αρνηθήκαμε ευγενικά.

Το απόγευμα να μην τα ξανάλεμε. Ούτε που μπήκα στο δωμάτιο. Αυτή τη φορά ακολούθησε και ο σύζυγος. Πήρα μερικές παντελώνες ακόμα. Ήπιαμε και 2-3 μπύρες μήπως βοηθήσουν τη κατάσταση αλλά μάλλον έπρεπε να πιούμε «Ένα μπουκάλι Τζώνι που τη μοναξιά σκοτώνει και γίνεσαι καλά σε μερικά λεπτα» (Μην μου πείτε ότι δεν το ξέρετε?) μήπως και «Ζαλιστούμε από το πολύ ποτό». Και πάλι δεν κοιμηθήκαμε αλλά περάσαμε το βράδυ ακούγοντας το «Είσαι αμαρτωλή δεν σε θέλω πια, είσαι αμαρτωλή φύγε μακρυά».
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Την επόμενη τη περάσαμε και πάλι στους εντυπωσιακούς ναούς.








Το απογευματάκι και αφού είχαμε τελειώσει με τους ναούς που θέλαμε να επισκεφτούμε ο Σαρην έκανε και πάλι τη πρόταση να μας πάει κάπου να δοκιμάσουμε αυθεντικά Χμερ νουτλς.

- Δεν πάμε καλέ μου? Νουτλς είναι! Ψημένα! Ζεστά! Τι μπορεί να πάθουμε?
- Χριστιανή μου, δεν ξέρεις που μπορεί να μας πάει?
- Σιγά καλέ! Πόσο άσχημα μπορεί να είναι?
- Θυμάσαι τότε στη Κίνα που είπες στον οδηγό να μας πάει όπου θέλει?
- Ουουου τι θυμάσαι και συ! Αυτό ήταν περίπτωση.Και μπορεί να μην είχε πάτωμα το μαγειρείο αλλά το ψάρι που φάγαμε ήταν καταπληκτικό. Ε τι λες? Στο κάτω κάτω πόσο χειρότερα μπορεί να είναι από αυτό το μαγειρείο στη Κίνα? Έλα θα πάμε!!!!

Ξεκίνησε λοιπόν ο Σαρήν και πήγαινε και όλο πήγαινε και πολιτισμό δεν βλέπαμε. Κάθε μερικά λεπτά ρωτούσαμε τον οδηγό μας πότε φτάνουμε και αυτός απαντούσε επαλειμμένα «σε πέντε λεπτά». Είχε βραδιάσει για τα καλά και μεις ήμασταν στις ερημιές χωρίς ίχνος πολιτισμού να φαίνεται στον ορίζοντα. Ξάφνου στο βάθος φαίνεται μια σειρά από φώτα κατα μήκος ενός καναλιού. Πλησιάζουμε και βλέπουμε μια υπαίθρια αγορά με ότι μπορείς να φανταστείς εκτός από τουρίστες! Ήμασταν οι μόνοι μη καμποτζιανοί σε ολόκληρη την αγορά και σίγουρα οι άνθρωποι εκεί δεν βλέπουν συχνά τουρίστες κρίνοντας από τις αντιδράσεις τους. Το τουκ τουκ του Σαρήν διασχίζει το πλήθος του κόσμου περνώντας ανάμεσα από πάγκους με φρούτα, λαχανικά, παιχνίδια και σέξι εσώρουχα, κατευθύνεται προς το τέρμα σχεδόν της αγοράς και σταματάει δίπλα από ένα χαλί.

- Κατεβείτε! Φτάσαμε!
- Που εδώ? Στο χαλί?

Στη μέση του χαλιού, καθισμένη σταυροπόδι μια χαμογελαστή κυρία και μπροστά της μια μεγάλη κατσαρόλα. Γύρω γύρω από τη κατσαρόλα μπολάκια με ψιλοκομμένα λαχανικά!

- Τα καλύτερα νούτολς που έχετε φάει !

Λέει ο Σαρήν, βγάζει τα παπούτσια και κάθετε στο κόκκινο χαλί αφού πρώτα πλένει τα χέρια στο λασπωμένο κανάλι πίσω από τη κυρία.

Ακολουθούμε διστακτικά και αμήχανα. Βγάλαμε τα παπούτσια, δεν πλύναμε τα χέρια στο κανάλι και κάτσαμε σταυροπόδι στην άκρη του χαλιού απέναντι από τον Σαρην. Η κυρία στη μέση, ανοίγει το τσουκάλι της, παίρνει ένα μπολ το οποίο είμαι σίγουρη ότι λίγο πριν το είχε πλύνει στο κανάλι πίσω της, το γεμίζει με νουτλς σούπα, προσθέτει με τα χερια από τα ψιλοκομμένα λαχανικά και διπλή μερίδα τσίλι και το προσφέρει στον Σαρήν που ξεκινά να χλαπακιάζει λαίμαργα όλο περηφάνια για το καταπληκτικό γεύμα που μας πρόσφερε επαναλαμβάνοντας «Is good... Ιs good!!!!». Αναπόφευκτα έρχεται και η σειρά μας. Την προλαβαίνουμε στα τσίλι εισπράττοντας την έντονη αντίδραση από του Σαρήν, δεν την προλαβαίνουμε στα λαχανικά και παίρνουμε στα χέρια μας την περιβόητη κούπα με νουτολς σούπα(τελικά) η οποία ... ήταν και κρύα!

- Ωχ! Αυτή η σούπα είναι και παγωμένη!Τώρα? Τώρα τι κάνουμε καλέ μου? Ποιος ξέρει πόση ώρα τα έχει εκεί μέσα.
- Τώρα ... σκάσε και τρώγε!
- Μαααα! Θα...
- Σκάσε και τρώγε!

Έσκασα και έφαγα. Και ομολογώ ότι ήταν πολύ ωραία. Θα τα προτιμούσα βέβαια λίγο πιο ζεστά. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να σας δώσω οδηγίες για το πως θα βρείτε αυτό το 3 χρυσών σκούφων και 5 αστέρων Μισελεν χαλί. Ξέρω ... σας απογοητεύω... συγχωρέστε με!





Επιστρέψαμε στο Σιαμ Ριπ, ευχαριστήσαμε τον Σαρήν για το υπέροχο γεύμα που μας πρόσφερε και ψάξαμε για το πλησιέστερο νοσοκομείο έτσι για να είμαστε προετοιμασμένοι! Δεν χρειάζεται να αναφέρω την αγωνία μας τις επόμενες ώρες και πόσες προσευχές έπεσαν. Ευτυχώς όμως δεν είχαμε καμιά συνέπεια!
Κάναμε άλλη μια βόλτα στο κέντρο του Σιαμ Ριπ και γυρίσαμε στο ξενοδοχείο όπου επιτέλους κοιμηθήκαμε ήσυχα. Την επομένη πήραμε το δρόμο του γυρισμού.
 

ggonholidays

Member
Μηνύματα
574
Likes
1.164
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Γκαλαπάγκος
Ένα υπέροχο ταξίδι, γεμάτο εικόνες και εμπειρίες. Το Βιετνάμ είναι μια χώρα γεμάτη ομορφιές και ιδιαιτερότητες. Είναι εντυπωσιακή η διαφορετικότητα της κάθε περιοχής. Από τις σκαλισμένες καταπράσινες βουνοκορφές της Σα Πα, στο μυστηριακό Χαλόγκ Μπέη, το Δέλτα του Μεκόγκ και τις τροπικές παραλίες του Phu Quoc!!!! Στα συν η καταπληκτική κουζίνα!!!!

Για τη Καμπότζη δεν μπορώ να πω ότι σχημάτισα άποψη σαν χώρα αφού είδα μόνο το Σιαμ Ριπ αλλά οι Ναοι Αγκορ σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη! Να δοκιμάσετε σίγουρα αυθεντικά Χμερ Νουτολς!:haha:

Μετά από 12 γεμάτες μέρες στη διάθεσή έφτασε η ώρα της επιστροφής. «You only hate the road when you are missing home» όπως λέει και ο αγαπητός αοιδός γι αυτό και γω μπορεί να μελαγχολώ όποτε ένα ταξίδι τελειώνει αλλά ομολογώ ότι μου λείπει η μπέμπα μου και θέλω να γυρίσω πίσω. Όποτε διαβάζω το πρόλογο της ιστορίας μου γελάω με τον εαυτό μου όταν θυμάμαι τη ψυχολογία μου όταν έκλεινα αυτό το ταξίδι τρία χρόνια πριν αφού κάποιος εκεί πάνω έβαλε στόχο να μου αποδείξει ότι οι λόγοι για τους οποίους ήμουν τόσο κουρασμένη και απελπισμένη ήταν πολύ μικροί και ασήμαντοι. Και μπορεί να έχω αναθεωρήσει πολλά πράγματα από τότε αλλά για κάτι που είμαι σίγουρη είναι ότι «Μέχρι το τέλος του κόσμου, μέχρι να χάσω το φως μου, μέχρι τον ουρανό να μην πετάνε πια πουλιά»… μέχρι ο Passenger να βρεθεί στην ίδια σκηνή με το Ρέμο όπως κατάφερα εγώ εντελώς άκυρα να τους βάλω στην ίδια παράγραφο;), δεν θα σταματήσω να κάνω ότι μπορώ για να ταξιδεύω! Εύχομαι σε όλους μας να είμαστε γεροί και δυνατοί και να καταφέρουμε να κάνουμε τα ταξίδια που ονειρευόμαστε! «Πάμε νότια», παμε βόρεια, ανατολικά, δυτικά. «Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε», «Με αεροπλάνα και Βαπόρια» ή έστω «στη μηχανή ανέβα και πάμε Χαβάη με μια ρόδα»!



Αρχή επόμενης ιστορίας ...
4:30 πμ...
- Εϊ, κοιμάσαι?
- Μμμμμμ?
- Λες ο Θωμάς τελικά να πήγε στη Χαβάη?
:D:D:D:D
 
Last edited:

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.962
Likes
9.346
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Υπέροχο ταξίδι κι εσύ μας ταξίδεψες κι εμάς μέσα από την ιστορία αυτή, που είχε απ'όλα..παραλίες, ναούς, ζούγκλες, χιούμορ,απρόοπτα και την κατάλληλη μουσική επένδυση :haha: Όπως είναι τα ονειρεμένα ταξίδια δηλαδή :)
Άντε και στα επόμενα :xalara:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.166
Μηνύματα
882.739
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom