Ουγγαρία Βουδαπέστη 2016 (πλήρης ταξιδιωτικός οδηγός)

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Last edited:

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Σκεφτομαστε να φύγουμε οδικώς απο την Έδεσσα για Βουδαπέστη (ίσως και Βιέννη) την Δευτέρα 17/4 (απόγευματακι μάλλον λόγο εργασίας) μετάΠάσχα και επιστροφή το Σάββατο είναι λιγες μέρες?. Δεν έχουμε κλείσει τίποτα. Θα ήθελα αρχικά να μαθω αν αξίζει να κλείσουμε από το booking ή να παω απο εκεί? Στο booking συνήθως είναι φθηνότερο το ξενοδοχείο από το να το κλείσεις από εκεί. Θα θέλαμε αν έχετε γνώση ξενοδοχεία στο κέντρο με πάρκινγκ και γυμναστήριο με πρωινό , δεν μάς νοιάζουν τα αστέρια και όπως οι περισσότεροι θα θέλαμε το value for money και αν ξέρετε εάν δέχονται τις visa & Master card δικών μας τραπεζων . Εχω διαβάσει λίγο πολύ για το που πρέπει να παμε . Απο Ελλάδα εως Ουγγαρία χρειάζομαστε κατι εκτός της πράσινης κάρτας του αυτοκινήτου και των διαβατηρίων (μέχρι Ουγγαρία πηγαίνεις μόνο με την ταυτότητα σου ή χρειάζεται διαβατήριο σε κάποια χώρα?) ? Στα καταστήματα θα χρειαστεί συνάλλαγμα προφανώς ? Σε ολες τις χώρες θα χρειαστεί η αγορά βινιετας ? Στα βενζινάδικα δέχονται κάρτες ή ευρω € ? Σε ποια ρεστοράν που αξίζουν δέ θα χρειαστω κράτηση? Ευχαριστώ πολύ.
Τελικά πήγατε Βουδαπέστη;
 

EliasPl

New Member
Μηνύματα
4
Likes
16
Καλησπερα σε ολους!
Καλησπερα και σε σενα vagar συγκεκριμενα! Χτες γυρισα απο Βουδαπεστη και μπορω να πω οτι μ'αρεσε παρα πολυ! Θελω να σου πω ενα μεγαλο ευχαριστω διοτι ακολουθησα ως ενα μεγαλο βαθμο τον οδηγο που εχεις φτιαξει! Πιστευω οτι οποιος παει στη Βουδαπεστη και ακολουθησει τον οδηγο σου δεν θα χρειαστει τπτ περισσοτερο απο αυτα που γραφεις!
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Καλησπερα σε ολους!
Καλησπερα και σε σενα vagar συγκεκριμενα! Χτες γυρισα απο Βουδαπεστη και μπορω να πω οτι μ'αρεσε παρα πολυ! Θελω να σου πω ενα μεγαλο ευχαριστω διοτι ακολουθησα ως ενα μεγαλο βαθμο τον οδηγο που εχεις φτιαξει! Πιστευω οτι οποιος παει στη Βουδαπεστη και ακολουθησει τον οδηγο σου δεν θα χρειαστει τπτ περισσοτερο απο αυτα που γραφεις!
Εγώ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...Πες μας όποτε έχεις χρόνο σε ποια μαγαζιά πήγες, αν έκανες λουτρά και αν σου άρεσε τόσο για να πας ξανά..
 

EliasPl

New Member
Μηνύματα
4
Likes
16
Λοιπον! Ας πουμε καποια λογια για την εμπειρια μου..
Καταρχην μειναμε κοντα στην Εβραικη συνοικια και συγκεκριμενα στην οδο kazinczy. Αυτη η οδος μαζι με την kiraly ουσιαστικα ειχε τον πιο πολυ κοσμο και τα πιο πολλα μαγαζια για φαγητο και διασκεδαση. Ολος τυχαιως χωρις να τ εχω ψαξει μεναμε απο πανω απο τα 2 καλυτερα σε βαθμολογια οσο αφορα το trip advisor για fast food και bar-cafe.. το fast food λεγοταν Bors gastrobar και προτεινω οποιον παει να το επισκεφθει γτ πραγματικα ειναι πολυ ωραιο με σαντουιτς τα οποια συνδιαζουν απλες και συνθετες γευσεις.. το bar λεγοταν Szimpla Kert κ πραγματικα ειχε παρα πολυ κοσμο αν κ εμενα δν με ενθουσιασε ιδιαιτερα. Εκει τριγυρω υπηρχε ενα μικρο bar που λεγοταν warmup. Σε αυτο τ μαγαζι δν υπηρχε καταλογος αλλα ερχοταν ο barman-barwoman και ελεγες τι γευσεις σου αρεσουν καθως κ τι ποτα πινεις και σου εφτιαχνε ενα δικο του cocktail το οποιο εμενα προσωπικα μ'αρεσε παρα πολυ! Για φαγητο επισκεφθηκαμε το trofea καθως ειχα κανει κρατηση και πραγματικα αξιζε! Πληρωσαμε 15 ευρω δευτερα μεσημερι (μαλλον εχουν ανεβασει την τιμη). Οταν ανεβηκαμε στο καστρο και στο λοφο των ψαραδων και την εκκλησια του Ματθαιου κατσαμε για καφε και γλυκο στο Ruszwurm. Παρα πολυ ωραια γλυκα και με μεγαλη ποικιλια!
Το πρωτο βραδυ ανεβηκαμε με τα ποδια στην ακροπολη η αλλιως cittadella. Εκει υπηρχε και το αγαλμα της ελευθεριας και φυσικα η θεα μαγικη εχωντας ολη την Βουδαπεστη στο πιατο!
Την δευτερη μερα πηραμε το μετρο κ πηγαμε στο καστρο της Βουδας. Απο εκει η επαιρνες το λεωφορειο η ανεβαινες με τα ποδια πραγμα και το οποιο καναμε! Στο δρομο υπηρχε ο πυργος της Μαριας της Μαγδαληνης και μετα εφτανες πρωτα στο ναο του Ματθαιου και απο πισω ηταν ο λοφος των ψαραδων. Κατηφοριζοντας πηγαμε στο καστρο οπου πετυχαμε και την αλλαγη φρουρας, κατι αντιστοιχο με την αλλαγη των ευζωνων στο συνταγμα. Κατηφορισαμε προς την αλυσιδωτη γεφυρα και στριψαμε αριστερα προς το κοινοβουλιο οπου στο δρομο στις οχθες του Δουναβη ειδαμε και τα παπουτσια προς τιμη των Εβραιων. Το κοινοβουλιο πραγματικα τεραστιο και θεαματικο με ενα πολυ ωραιο παρκο στην πισω μερια. Απο εκει συνεχισαμε στη πλατεια ελευθεριας και φτασαμε στην εκκλησια του Αγ. Στεφανου. Αυτο που δν μ'αρεσε ηταν οτι επρεπε να πληρωσεις και υπηρχε ενα "τσεκαδορος" στην εισοδο ωστε να μπορεσεις να μπεις στην εκκλησια οπου σε περιπτωση που του ελεγες οτι πρεπει οντως να πληρωσουμε και ειναι υποχρεωτικο τοτε σε αφηνε να μπεις ελευθερα μεσα. Συγγνωμη γιαυτο που θα πω και σε καποιους ακουστει ασχημο αλλα δεν μπορει καποιος να σε υποχρεωνει η να σε κανει να αισθανεσαι ασχημα αν δεν πληρωσεις ωστε να μπεις μεσα για να προσευχηθεις. Επισης μεσα υπαρχει και ενα παρεκκλησι οπου υπαρχει το χερι του Αγ. Στεφανου οπου πρεπει να βαλεις ΚΑΙ εκει 1 ευρω για να αναψουν τα φωτα ωστε να το δεις. Για μενα αυτο ηταν απαραδεκτο διοτι η θρησκεια δν ειναι θεαμα για να το πληρωσεις! Δεν πληρωσα στον Αγιο Πετρο στην Ρωμη και επρεπε να πληρωσω εκει.. τεσπα!
Το απογευμα πηγαμε στην πρασινη γεφυρα απο οπου πηραμε το d12 και καναμε μια μικρη κρουαζιερα μεχρι το νησι της μαργαριτας. Πραγματικα πανεμορφη οταν την βλεπεις μεσα απο τον Δουναβη.
Την τριτη μερα πηγαμε στην κεντρικη αγορα διπλα στην πρασινη γεφυρα οπου εκει μπορουσες να βρεις οτιδηποτε.. στο ισογειο υπηρχαν μαγαζια με κρεατικα και λαχανικα κυριως ενω στον πανω οροφο υπηρχαν σουβενιρ και μαγαζια για φαγητο. Επισης στο υπογειο υπηρχε και σουπερ μαρκετ. Μετα απο εκει πηραμε το μετρο και πηγαμε στην πλατεια ηρωων κ απο εκει συνεχισαμε για τα λουτρα. Στο δρομο για τα λουτρα στο δεξι χερι υπηρχε και ενα καστρο. Η εμπειρια μου απο τα λουτρα δν ηταν κατι που θα μου μεινει αξεχαστο επειδη λογω καιρου πιστευω δεν το ευχαριστηθηκα. Η θερμοκρασια ηταν 30 βαθμους και το νερο ειχε 27. Θεωρω πως αξιζει να πας χειμωνα οπου η θερμοκρασια ειναι κατω απο το μηδεν ωστε να μπεις στο καυτο νερο και να χαλαρωσεις. Το βραδυ ανεβηκαμε παλι στο καστρο της Βουδας ωστε να χαζεψουμε τη θεα η οποια πραγματικα το βραδυ ειναι μαγικη.
Η τεταρτη μερα ηταν μερα χαλαρωματος! Πηγαμε στο εμπορικο διπλα στον σταθμο των τρενων και μετα επιστρεψαμε στο κεντρο και περπατησαμε στην fashion street οπου καταληξαμε να πιουμε καφε στο hard rock. Αυτη ηταν η εμπειρια μου απο την Βουδαπεστη!
Στην ερωτηση σου για το αν θα ξαναπηγαινα μαλλον θα σου πω οχι.. και αυτο οχι γιατι δεν μ'αρεσε αλλα επειδη θα προτιμησω να παω καπου αλλου ωστε να γνωρισω και αλλα μερη.
Οι μερες που πηγαμε ηταν Κυριακη εως Τεταρτη. Η πτηση εγινε με ryanair και φυγαμε Κυριακη 12:10 και φτασαμε 13:10 τοπικη και πηραμε το αεροπλανο για το γυρισμο στις 21:25 και φτασαμε 00:25 της Πεμπτης. Η διαφορα στην ωρα οπως βλεπετε οφειλεται στη διαφορα 1 ωρας που εχουμε σαν χωρες.
Μειναμε στα διαμερισματα avantgarde τα οποια προσωπικα αξιζαν για την τιμη που τα ειχα κλεισει. Για τις μετακινησεις μας ειχαμε παρει το πασο για μια εβδομαδα που κοστιζε περιπου στα 16 ευρω.
 

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Πολύ δυνατό σε βρίσκω!!! Συμφωνώ για τα λουτρά ότι αξίζει να τα επισκεφθεί κάποιος χειμώνα ή έστω μια εποχή που να έχει κρύο.Δεν γίνεται να έχει έξω 30 βαθμούς και να μπαίνεις σε καυτή πισίνα :) :) ...Ουσιαστικά είχατε στη διάθεση σας 3 ολόκληρες μέρες και μια μισή που είναι αρκετές για να δεις τα περισσότερα. Βέβαια αν είχατε πάει με χιόνια ή κρύο και βροχές θα άξιζαν τα λουτρά αλλά θα δυσκολευόσασταν να την περπατήσετε (όχι ότι με 30 βαθμούς έξω είναι εύκολο)....Το Τροφέα είναι η αλήθεια ότι αν άνοιγε στην Ελλάδα δεν θα άντεχε ούτε ένα μήνα γιατί ο Έλληνας σε μπουφέ δεν έχει μέτρο θα έτρωγε μέχρι και τις χαρτοπετσέτες ....Πάντως σε γενικές γραμμές η Βουδαπέστη είναι από τις καλύτερες και φτηνότερες αποδράσεις για κάποιον που θέλει να φύγει λίγο από Ελλάδα και να αλλάξει παραστάσεις και το σημαντικό με πάρα πολύ καλό φαγητό.....Δεν ξέρω αν εσένα σου άρεσε τόσο...
 

EliasPl

New Member
Μηνύματα
4
Likes
16
Οι μερες που πηγα ηταν οντως υπερ αρκετες για να την δεις. Απο φαγητο ειμαι αρκετα ευχαριστημενος σε σχεση με αλλες χωρες που εχω παει. Για παραδειγμα, στην Βαρσοβια και την Βιλνα δεν μπορω να πω οτι ειχα ενθουασιαστει ιδιαιτερα με το φαγητο διοτι τα φαγητα με πολυ λοιπος για το κρυο δεν ειναι του γουστου μου. Στη Βουδαπεστη παλι ηταν λιγο πιο κοντα στα δικα μας δεδομενα. Η μεγαλυτερη απογοητευση παντως στο φαγητο ηταν η Ρωμη. Οσο αφορα το κοστος θα σου καταταξω τις χωρες που εχω παει απο τις φθηνοτερες προς τις ακριβοτερες,,

Λιθουανια-Πολωνια-Ουγγαρια-Βελγιο-Ιταλια-Γαλλια και για να καταλαβουν αρκετοι απο εμας σε ποια θεση βρισκεται η Ελλαδα, την κατατασω αναμεσα στο Βελγιο και στην Ιταλια.

Για οποιον δεν εχει παει Ουγγαρια θα του πω οτι πρεπει να παει να την επισκεφθει. Η καλυτερη περιοδος πιστευω ειναι ο Μαιος αλλα αν καποιος θελει να ζησει την εμπειρια των λουτρων θα του προτεινα να παει ειτε Νοεμβριο ειτε Μαρτιο οπου δεν εχει ουτε ακραιο κρυο αλλα ουτε και ζεστη. Απλα πηγαινωντας εκεινο τον καιρο θα πρεπει να ξερει οτι θα θυσιασει αλλες δραστηριοτητες.
 
Last edited:

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Από τις 7 Ιουλίου 2017 λειτουργει μια απευθείας γραμμή λεωφορείου που συνδέει το αεροδρόμιο με το κέντρο της πόλης: Η μπροστινή πόρτα του 100E ανοιγει και μεταφέρει επιβάτες στο Deák tér. Φεύγει από το Deák tér κάθε τριάντα λεπτά από τις 04:00 έως τις 23:30. Το πρώτο λεωφορείο αναχωρεί από το αεροδρόμιο κάθε πρωί στις 05:00 και το τελευταίο στις 0:30. Το λεωφορείο 100E σταματά στην στάση του λεωφορείου BKK στο αεροδρόμιο μεταξύ των δύο τερματικών στο επίπεδο άφιξης.
Οι επιβάτες μπορούν να αποβιβαστούν από το λεωφορείο που πηγαίνει στο Deák tér στο Kálvin tér και στην Astoria. Το λεωφορείο 100E που πηγαίνει στο αεροδρόμιο σταματά μόνο στο Kálvin tér, αλλά τα δύο πρώτα πρωινά θα σταματήσουν επίσης στη στάση του λεωφορείου Astoria M.
Προσοχή!Για το λεωφορειο αυτο δεν ισχυει η καρτα απεριορίστων διαδρομών και θα πρέπει να αγοράσετε ξεχωριστό εισιτήριο αξίας 900 HUF.
Screenshot_20170813-180402.jpg
Screenshot_20170813-180348.jpg
 
Last edited:

vagar78

Member
Μηνύματα
1.378
Likes
2.060
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Εξαιρετική παρουσίαση, καταπληκτικό πρόγραμμα!!!Ευχαριστούμε!!!!
Σε ευχαριστώ πολύ Χρόνια σου πολλά κιόλας έστω και ενας να βοηθηθηκε από τον οδηγό είναι επιτυχία
 
Μηνύματα
157
Likes
102
Επόμενο Ταξίδι
ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Σε ευχαριστώ πολύ Χρόνια σου πολλά κιόλας έστω και ενας να βοηθηθηκε από τον οδηγό είναι επιτυχία
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!Είναι ένα ταξίδι που το σκεφτομαι για αρκετά σύντομα και πραγματικά ήδη με βοήθησες να αρχίσω να μπαίνω στο πνεύμα της πόλης!!!Εξαιρετική δουλειά όπως είναι και τα θέματα της Ρώμης που έχεις γράψει και επίσης τα αξιοποίησα!!Και πάλι σ` ευχαριστώ!!!Καλά μας Ταξίδια!!!( Έχω αρχίσει να γράφω κι εγώ Θέμα για τη Ρώμη!!!)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.688
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom