Ντουμπάι Γαμήλιο στο Ντουμπάι

jojefin

Member
Μηνύματα
10
Likes
7
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Ξεκινάω λοιπόν την πρώτη μου περιγραφή, όπως σας υποσχέθηκα, για το ... αμφιλεγόμενο Ντουμπάι!
Να ξεκινήσω με τις λεπτομέρειες, ότι αναρωτιόμασταν 5-6 μήνες πού θέλουμε να πάμε γαμήλιο, περάσαμε με το μυαλό μας από όλο τον κόσμο (από εξωτικές παραλίες, από Ισπανία, από Πράγα, κάναμε road trip στην Ιταλία...), είπαμε μόνοι, μετά με γκρουπ, μετά με ταξιδιωτικό αλλά χωρίς γκρουπ.... Όλα τα σκεφτήκαμε! Τελικά τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε, αναχωρήσαμε με τους κουμπάρους μας και ένα ολόκληρο γκρουπ για το Ντουμπάι...
Πετάξαμε από Αθήνα με την Air Arabia, το ξενοδοχείο μας ήταν το Movenpick και το πακέτο μας εξαήμερο.
Η Air Arabia φθηνή εταιρία, δεν μας ξετρέλανε, ένα νεράκι μα κέρασαν, αν πάρεις καφέ, αναψηκτικό κλπ τα πληρώνεις, αλλά δεν θα έλεγα ότι με κούρασε κιόλας... Είμαι και βολικός άνθρωπος:D
Το ξενοδοχείο πολύ καλό, καθάριζαν τα δωμάτια δυο φορές την ημέρα, αλλά την επόμενη φορά θα προτιμήσουμε ένα παραλιακό. Τα παραλιακά είναι σαν παλάτια, ενώ μέσα στο Ντουμπάι τα ξενοδοχεία έχουν πιο λητή και ευρωπαϊκή διακόσμηση.
Το γραφείο το οποίο μας έκλεισε το πακέτο προσπάθησε- και τελικά μας έπεισε ότι έξι μέρες αρκούν στο Ντουμπάι... Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οχτώ μέρες να μέναμε θα ήταν λίγο, αλλά αν πρέπει να προτείνω θα έλεγα οχταήμερο ή δεκαήμερο να είναι το ταξίδι. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει και να δει κανείς στο Ντουμπάι. Εμείς την πρώτη μέρα κάναμε το σαφάρι 4χ4. Φοβερή εμπειρία, αν έχεις γερό στομάχι και σου αρέσουν τα extreme... Light ήταν βέβαια για εμένα αλλά ωραίο! Είχε κάποιες στάσεις για φωτογραφίες, κάναμε και μια στάση για... snowboard! Ήταν το πρώτο τρελό πράγμα που είδαμε αλλά τελικά ήταν απλά μια γεύση, ότι οι άνθρωποι αρκεί εκμεταλλεύονται τα πάντα, αρκεί να εντυπωσιαστεί ο επσκέπτης. Τί εννοώ; Οι άνθρωποι είχαν μια σανίδα και σε έβαζαν να τσουλήσεις από έναν αμόλοφο!!!:haha:
Πολύ γέλιο! Φυσικά ακολούθησε το βεδουίνικο δείπνο στην έρημο! Επίσης μας άρεσε πολύ... Γενικά το ότι βρίσκεσαι στην μέση της ερήμου είναι από μόνο του μια πολύ ιδιαίτερη εμπειρία η οποία με συνεπείρε και πρέπει να παραδεχτώ... ότι μου έχει λείψει!
Την δεύτερη μέρα είχαμε ξενάγηση στο Ντουμπάι. Επισκεπτήκαμε το μοναδικό του μουσείο που δεν έχει και κάτι αξιόλογο να δεις, στα souks, την Jumeira, το Wild Widi Park, και πολλά άλλα, και το βράδυ επίσκεψη στο Ατλαντίς (το ξενοδοχείο του φοίνικα) στο οποίο βρίσκεται ένα Τεράστιο ενυδρείο με πόσες χιλιάδες είδη ψαριών, καρχαρίες κ.α.... Καλά, το Ατλαντίς σου κόβει την ανάσα με τον πλούτο που βλέπεις έστω και σαν επισκέπτης... Τις επόμενες δύο ημέρες δεν ακολουθήσαμε το γκρουπ. Όσα είδαμε μαζί τους άξιζαν και το χάρηκα που είχαμε κάποιον να μας συντονίσει και να μας δείξει δυο πράγματα, αλλά μετά θέλαμε και να μείνουμε λίγο οι δυο μας και να χαλαρώσουμε και όντως περάσαμε καλά! Άλλωστε σαν νιόπαντροι θέλαμε να μείνουμε και λίγο μόνοι και εκεί ήταν το λάθος του ταξιδιωτικού, που δεν μας πρότειναν εξ αρχής να βάλουμε δυο μέρες παραπάνω και να μεταφερθούμε σε κανένα παραλιακό ξενοδοχείο για λιώσιμο! Όσο λοιπόν το γκρουπ μας ήταν στο τζαμί του Άμπου Ντάμπι, το μεγαλύτερο τζαμί μετά την Μέκκα, εμείς πηγαίναμε στα εμπορικά κέντρα, ψωνίζαμε, καθόμασταν οι δυο μας για καφεδάκι και πήγαμε για μπάνιο – καλά, απίστευτη θάλασσα! Πάρα πολύ καθαρή και πάρα πολύ ζεστή! Ακόμη κι αυτό ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία! Είναι σαν να έχεις μπει στο μπάνιο και έχεις ανοίξει την βρύση με το ζεστό νερό!
Η θερμοκρασία εκείνες τις ημέρες ήταν στους 38 βαθμούς μέσο όρο αλλά αυτό που δεν αντέχεις είναι η υγρασία. Όλα αυτά έξω βέβαια, γιατί σε όλους τους κλειστούς χώρους τα air condition είναι τόσο δυνατά που χρειάζεσαι ζακέτα. Εγώ είχα πάντα τυλιγμένη στον λαιμό μου μια εσάρπα και μόλις κρύωνα την άνοιγα, για να μην κουβαλάω ζακέτες. ;)
Το φαγητό τους μοιάζει πολύ με το δικό μας απλά είναι πιο βαρύ και πικάντικο, αλλά μην τρομάζετε όπως τρόμαξαν κι εμάς με γαστρεντερίτιδες και τέτοια χαζά... Φάγαμε και στο ξενοδοχείο και σε εστιατόρια έξω και δεν πάθαμε τίποτα. Τα ταξί είναι πολύ φθηνά, με κλιματισμό όλα, οι οδηγοί πολύ καλοί και μιλάνε όλοι αγγλικά, οπότε μετακινούμασταν μόνο με ταξί όταν ήμασταν μόνοι. Επίσης είναι τόσο οργανωμένοι που όπου κι αν βρίσκεσαι θα σου βρει κάποιος ταξί αμέσως. Για παράδειγμα έξω από τα εμπορικά είχε υπαλλήλους που τηρούσαν την τάξη στις ουρές ταξί και, λόγο οργάνωσης, όσο κόσμο και να είχε τελικά έμπαινες στο ταξί σε πολύ λίγη ώρα.
Αν ξέρεις έστω και λίγα αγγλικά συνεννοείσαι πανεύκολα γιατί εκεί τα μιλάνε όλοι και αν κάτι δεν ξέρεις πώς να το πεις θα καθίσουν εκεί μπροστά και θα προσπαθούν να καταλάβουν τί θέλεις με τις ώρες! Είναι πολύ εξυπηρετικοί και χαμογελαστοί όλοι λες και αυτοί οι άνθρωποι πίνουν το νερό της ευτυχίας εκεί! Τόσες μέρες, έναν κατσούφη, έναν τεμπέλη, έναν που να τον έχουν χτυπήσει τα παπούτσια του βρε αδερφέ, δεν είδα!Επίσης, έχω σοκαριστεί με την καθαριότητα (σε χώρους, στους δρόμους, στους ανθρώπους, παντού!). Ειναι σίγουρα πολύ πιο καθαρή χώρα από εμάς, σε αντίθεση με το τί πίστευα... Και χορταίνει το μάτι σου πλούτο! Χρυσό, μάρμαρο, γρανίτη, σιντριβάνια, καταρράκτες, ενυδρεία..... Πόσα μπορεί να χωρέσει το μάτι σου; Ε, τόσα θα δεις όσο θα μείνεις εκεί!
Τα εμπορικά που είδαμε εμείς ήταν τα: Lampsis- είναι μικρό και δεν λέει τίποτα, εμάς απλά μας εξυπηρέτησε για μικροπράγματα γιατί ήταν πίσω από το ξενοδοχείο μας.
Emirates Mall: Είναι μεγάλο, ωραίο, και έχει το χιονοδρομικό μέσα.
City Centre: Επίσης πολύ ωραίο και μεγάλο.
Dubai Mall: Τεράστιο και υπέροχο! Είναι το μεγαλύτερο που έχουν, έχει και παγοδρόμιο και αξίζει να πας απόγευμα για να δεις τα "Νερά που χορεύουν". Δεν ξέρω τί ώρα ξεκινάνε, αλλά σίγουρα παίζουν κάθε μισή ώρα και από τις 20:00 ως τις 22:30 κάθε ένα τέταρτο. Είναι πραγματικά συγκλονιστικό αυτό που βλέπεις! Τί έχουν κάνει οι άνθρωποι επάνω στην έρημο και μέσα στη θάλασσα, είναι ασύλλιπτο!
Είδα ακόμη και συντριβάνι μέσα στην θάλασσα, είδα θάλασσα χτιστή που μεταμορφώθηκε σε πισίνα, είδα, είδα, είδα... Ακόμη δεν πιστεύω όσα είδα!
Για οργανομένη παραλία μας συνέστησαν στο Jumeira Beach, και μια εξτρα πληροφορία είναι ότι τις Δευτέρες επιτρέπεται να μπούνε μόνο γυναίκες.
Επίσης αξίζει να κλείσεις στο Burj Al'Arab το ξενοδοχείο 7*, έστω και για ένα ποτό. Εμείς δεν προλάβαμε:(.
Γενικά, για να κλείσεις ό, τιδήποτε ή να καλέσεις ταξί μπορείς να το ζητήσεις από την ρεσεψιον του ξενοδοχείου σου και εκεί θα σε εξυπηρετήσουν σίγουρα!
Επίσης να πω ότι η Σάρζα, άλλο εμιράτο αυτό, δεν τρελλαίνεται για τους τουρίστες, είναι κλειστοί και αφιλόξενοι και δεν έχει και τίποτα να δεις. Τουλάχιστον έτσι μας είπε ο ξεναγός μας, και δεν πήγαμε καν.
Το νόμισμα είναι το ντίρχαμ και συνάλλαγμα βρίσκεις παντού. Στις τράπεζες, στα εμπορικά κέντρα, ακόμη και στο ξενοδοχείο υπάρχει περίπτωση να σου κάνουν (εμάς είχε). Μας είχαν πει ότι στην τράπεζα θα το πέρναμε στην καλύτερη τιμή αλλά από ότι είδα, ήταν παντού σχεδόν το ίδιο.
Οι τιμές στα εμπορικά ήταν πολύ καλές, όχι τζάμπα, αλλά σε κάποια πράγματα πολύ καλύτερες από Ελλάδα. Στα ψώνια είναι καλό να κάνεις έρευνα αγοράς σε κάθε εμπορικό γιατί τα μαγαζιά είναι πάρα πολλά και υπάρχουν πάρα πολλές προσφορές. Εμείς πάντως του δώσαμε και κατάλαβε με τα ψώνια :D! Στα souks περάσαμε με τον ξεναγό, είδαμε πώς είναι και φύγαμε βιαστικά. Εκεί οι τιμές είναι ακόμη καλύτερες από τα εμπορικά αλλά εγώ που είμαι λίγο φοβιτσιάρα και σιχασιάρα δεν ήθελα γιατί ήταν το μόνο μέρος στο οποίο είδα πολύ βρωμιά και... περίεργες φάτσες :shock:! Επειδή όλη η παρακμή εκεί κυκλοφορεί, προτίμησα τις τιμές των εμπορικών και να είμαι ήσυχη!
Παρ' όλα αυτά έχω να πω ότι δεν είδαμε τίποτα!΄Υπάρχουν τόσα να δεις και να κάνεις, που 4-6 μέρες δεν φτάνουν. Έχουμε πει όμως ότι μετά από πέντε χρονάκια θα πάμε ξανά, να δούμε όσα δεν είδαμε και όσα θα έχουν γίνει ως τότε... που σίγουρα θα είναι πολλά!

_____________________________________________________________
photo by wikipedia.org
Ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων αυτού του έργου, το παραδίδει ως κοινό κτήμα. Αυτό ισχύει σε όλο τον κόσμο.
 

Attachments

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.628
Likes
50.314
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το γραφείο το οποίο μας έκλεισε το πακέτο προσπάθησε- και τελικά μας έπεισε ότι έξι μέρες αρκούν στο Ντουμπάι... Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οχτώ μέρες να μέναμε θα ήταν λίγο, αλλά αν πρέπει να προτείνω θα έλεγα οχταήμερο ή δεκαήμερο να είναι το ταξίδι. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει και να δει κανείς στο Ντουμπάι.

:harakiri:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Εκεί οι τιμές είναι ακόμη καλύτερες από τα εμπορικά αλλά εγώ που είμαι λίγο φοβιτσιάρα και σιχασιάρα δεν ήθελα γιατί ήταν το μόνο μέρος στο οποίο είδα πολύ βρωμιά και... περίεργες φάτσες.

Απίστευτο το Ντουμπάι, πολύ ιδιαίτερη εμπειρία! Υπήρχαν ώρες που αναρρωτιόμουν αν βρίσκομαι σε άλλον πλανήτη (γιατί τόσο πλούτο και τεχνολογία τα δικά μου ματάκια δεν είχαν ξαναδεί!)

Εμένα η ανατολή μου κάνει "κάτι".


Εγώ πάλι δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορούν να συνδυαστούν όλα αυτά... Πως γίνεται δηλαδή η ανατολή να σου κάνει "κάτι" και ταυτόχρονα να λες ότι σε απωθούσε η βρωμιά και οι περίεργες φάτσες και ότι το μόνο σχεδόν που σε εντυπωσίασε ήταν ο πλούτος και η τεχνολογία; "Ανατολή" και πλούτος είναι δυο έννοιες ασυμβίβαστες, τουλάχιστον για τον απλό κάτοικο αυτών των χωρών... Και εγώ όταν ταξιδεύω σε μια τέτοια χώρα θέλω να δω και να γνωρίσω (όσο αυτό είναι δυνατό) την πραγματική ζωή αυτών των ανθρώπων και όχι τη "φτιασιδωμένη", ψεύτικη και χλιδάτη ζωή μιας μικρής μερίδας ανθρώπων που "αγνοούν" πώς πραγματικά ζουν οι συνάνθρωποί τους.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Το γραφείο το οποίο μας έκλεισε το πακέτο προσπάθησε- και τελικά μας έπεισε ότι έξι μέρες αρκούν στο Ντουμπάι... Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οχτώ μέρες να μέναμε θα ήταν λίγο, αλλά αν πρέπει να προτείνω θα έλεγα οχταήμερο ή δεκαήμερο να είναι το ταξίδι. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει και να δει κανείς στο Ντουμπάι.

:harakiri:
πρωτη φορά που ο Yorgos χανει τη ψυχραιμια του , εστω και κομψα!!!:lol:
εδω που τα λεμε και εγω δυσκολα ταραζομαι με αυτα που διαβαζω (μόνο οταν μου βγαινει το καταπιεσμενο συνδρομο traveller !)
αλλά ναι josefin τα καταφερες και με ταραξες .

παντως εκτος πλακας σου ευχομαι να ευτυχησεις στο γαμο σου και να απολαμβανεις παντα τα ταξιδια σου , οπως απολαυσες το γαμηλιο .....
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ονειρεμένο Ταξίδι
κούβα και ινδία
ευχαριστουμε για την ιστορια!να ζησετε να ζησετε!!!

κατι μου λεει οτι σε λιγακι θα σκασει μυτη ο traveller να δωσει κι εκεινος τις ευχες του!!
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
Παρ' όλα αυτά έχω να πω ότι δεν είδαμε τίποτα!΄Υπάρχουν τόσα να δεις και να κάνεις, που 4-6 μέρες δεν φτάνουν. Έχουμε πει όμως ότι μετά από πέντε χρονάκια θα πάμε ξανά, να δούμε όσα δεν είδαμε και όσα θα έχουν γίνει ως τότε... που σίγουρα θα είναι πολλά!
μετά απο 5 χρονάκια ακόμα θα ξεπληρώνουν το Αμπου Ντάμπι που τους ξελάσπωσε οπότε ίσως να μη δείς τόση χλίδα και πλούτο και σίγουρα δε θα έχουν γίνει και πολλά ακόμα
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Και εγώ όταν ταξιδεύω σε μια τέτοια χώρα θέλω να δω και να γνωρίσω (όσο αυτό είναι δυνατό) την πραγματική ζωή αυτών των ανθρώπων και όχι τη "φτιασιδωμένη", ψεύτικη και χλιδάτη ζωή μιας μικρής μερίδας ανθρώπων που "αγνοούν" πώς πραγματικά ζουν οι συνάνθρωποί τους.
Επίσης να συμπληρώσω ότι αν σου κάνει "κάτι" η ανατολή, όπως λες, θα δυσκολευτείς πολύ να επισκεφτείς κάποια άλλη "τριτοκοσμική" χώρα αφού πέρα από βρωμιά και περίεργες φάτσες δε θα βρεις τον πλούτο που σε εντυπωσίασε στο Ντουμπάι... υπάρχει όμως ένα άλλο είδος πλούτου πολύ πιο σημαντικού αλλά λιγότερο φανταχτερού, και γι' αυτό "αόρατου" από τους πολλούς, που αν προσπαθήσεις να τον ανακαλύψεις είμαι σίγουρη ότι το μάτι σου δε θα χορτάσει πλούτο όπως λες για το Ντουμπάι, αλλά το μάτι, το μυαλό και η ψυχή σου θα γευτούν και θα χορτάσουν πολιτισμό, μνημεία, όμορφα τοπία, έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, απλούς και φτωχούς αλλά πρόσχαρους και χαμογελαστούς ανθρώπους,...
 

jojefin

Member
Μηνύματα
10
Likes
7
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Όπως είπα και στο τόπικ στο οποίο άνοιξα για να συστηθώ, θεωρώ ότι το ωραίο και το άσχημο, το ενδιαφέρον και το αδιάφορο σε ένα ταξίδι είναι τελείως υποκειμενικά... Μπορεί σε κάποιους να μην έχει αρέσει, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεται και τέτοια κριτική σε όποιον λέει ότι του πέρασε καλά στο Ντουμπάι! Ναι μου άρεσε πολύ και πέρασα υπέροχα και αν είχα μείνει περισσότερο θα είχα κάνει κι άλλα πράγματα. Αυτή ήταν η δική μου πραγματικότητα, το δικό μου ταξίδι! Δεν νομίζω ότι έχετε λόγο να ενοχλείστε τόσο...
Και ναι μου αρέσει η ανατολή αλλά όχι η βρωμιά. Και αυτό είναι το Ντουμπάι. Ανατολίτικο και πεντακάθαρο (εκτός από τα souks). Λέτε αν ήταν πιο βρώμικο να ήταν.... πιο ανατολίτικο;;; Ελάτε βρε παιδιά... Και η πόλη μου μού αρέσει αλλά από τον Βαρδάρη προτιμώ την Τούμπα! Πού το παράξενο;!
 

jojefin

Member
Μηνύματα
10
Likes
7
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Όσο για όσα μου προτείνεις bahari τα γνωρίζω, τα ψάχνω και τα εκτιμώ ιδιαιτέρως. Εντυπωσιάστικα με τον πλούτο τον οποίο δεν είχα δει ξανά στην ζωή μου... Δεν αναιρεί τα υπόλοιπα.
 

tsaounlee

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
χμ...θελει σκεψη!
jojefin με ολο το θαρος, η εχεις προβλημα στη διατυπωση η καταλαβαινουμε ολοι κατι λαθος...
φιλικα παντα...
 

tsaounlee

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
χμ...θελει σκεψη!
o.k. γουστα ειναι αυτα αλλα οι περιγραφες σου ειναι οντως λιγο αντιφατικες.
περι ορεξεως...
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
jojefin ωραία η ιστορία σου!χαίρομαι που σας άρεσε το Ντουμπάι και περάσατε τόσο καλά!...σε αντίθεση με τη δική μου εμπειρία εκει πριν 4,5 χρόνια περίπου που δεν ήταν και η καλύτερη:haha:,διαπιστώνω βέβαια διαβάζοντας σε αλλά και από μιά άλλη ταξ.ιστορία( που γράφτηκε σχετικά πρόσφατα) ότι έχουν δημιουργηθεί,έχουν γίνει καινούργια εμπορικά,συγκροτήματα κλπ και συνέχεια προστίθενται και το όλο τοπίο κάπως μεταβάλλεται...
Σίγουρα είναι θέμα γούστου..ό,τι αρέσει στον ένα δε σημαίνει ότι θ αρέσει και στον άλλο...
Α και μπράβο που απολαύσατε και τη θάλασσα και ζεστή ε;εγώ δεν το είχα σκεφτεί ...αλλά νομίζω και ο ξεναγός μας μας είχε αποτρέψει από την ιδέα του μπάνιου...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom