Γιατι να επισκεφτω τη Βαρκελωνη;

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
Γιατι θελω να κανω για ακομη μια φορα βολτα στη La rambla,που θεωρειται ενας απο τους πιο γνωστους δρομους της Ισπανιας.
Γιατι εκει ερχονται μεγαλα ονοματα για συναυλιες.
Γιατι θελω να ξαναπαω στο park guell, οπου για μενα ειναι ενα απο τα πιο ομορφα παρκα που εχουμε στην ισπανια και ειναι ενας χωρος,οπου σε εμπνεει να βγαλεις πολλες μα πολλες φωτογραφιες!
Γιατι ο Gaudi ειναι απο τους αγαπημενους μου αρχιτεκτονες και εχει αφησει πολυ καλα το στιγμα του σε αυτη την πολη.
 

tihuana

Member
Μηνύματα
47
Likes
5
Επόμενο Ταξίδι
ισπανια
Ονειρεμένο Ταξίδι
λατινικη αμερικη
Γεια σας και απο μενα;)!Ακομα δεν εχω παει αλλα ο Ιουλιος δεν αργει ...και θα παρω το βαπτισμα του πυρος...Εχω διαβασει τις ιστοριες σας και εχω παρασυρθει στο ρυθμο της Βαρκελωνης....Οσον αφορα το γιατι με εχετε πεισει.....απλα ανυπομονω να το ζησω και επιστρεφοντας θα εχω και αποψη........:lol:

Ενα μεγαλο ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες που εχω μαζεψει απο ολους εσας τους Βαρκελωνοπληκτους..
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.791
Palau de la Musica Catalana

Αν και δεν έχω πάει ακόμα "έπεσα" τυχαία πάνω στο Palau de la Musica Catalana και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Σας παραθέτω σχετικό άρθρο:


Το Palau de la Musica, το Μέγαρο Μουσικής στην παλιά πόλη της Βαρκελώνης, ανοίγει την αυλαία του και σας προσκαλεί σε ένα μελωδικό ταξίδι μεγαλοπρέπειας και χρωμάτων.

Το εντυπωσιακό σαν παλάτι (palau) κτήριο κατασκευάστηκε μεταξύ του 1905 και 1908 από τον Καταλανό αρχιτέκτονα Lluís Domenech i Montaner. Την ανέγερσή του υποστήριξε οικονομικά ο πολιτιστικός σύλλογος της Καταλονίας για να στεγάσει τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες.

Το Palau de la Musica αποτελεί δείγμα αρχιτεκτονικής του ισπανικού μοντερνισμού, που αναπτύχθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα μέχρι τις αρχές του 20ου. Τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά, ξεχωρίζει για την πλούσια διακόσμηση, η οποία δίνει έμφαση στα πολύχρωμα βιτρώ, τα μαρμαρόγλυπτα τέμπλα και τις σκαλιστές λεπτομέρειες βικτωριανής και μπαρόκ αισθητικής.

Η κεντρική αίθουσα του μεγάρου -που αριθμεί 2200 θέσεις- είναι η μοναδική στην Ευρώπη, η οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας φωτίζεται εξ ολοκλήρου από φυσικό φως.

Από το 1982 μέχρι το 1989 το οικοδόμημα υπέστη εκτενείς ανακαινιστικές εργασίες, ενώ το 1997 ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.

PALAU DE LA MUSICA CATALANA
c/ Palau de la Musica, 4-6, Βαρκελώνη, Ισπανία
Tel. +34 902 442 882
www.palaumusica.org
Τιμή εισιτηρίου: Από €19 έως €58


traveller's icons
 

Attachments

Last edited by a moderator:

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.424
Likes
7.791
Museu Nacional D'Art De Catalunya

Kαι επίσης άλλο ένα εξίσου ενδιαφέρον:



Σε μία από τις γοητευτικότερες γωνιές της Βαρκελώνης, στο πάρκο Montjuic στην καρδιά της πόλης, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Καταλονίας συγκεντρώνει τα πιο λαμπερά έργα τέχνης της περιοχής.


Το Palau Nacional, ένα πανέμορφο οικοδόμημα που ακολουθεί τα αρχιτεκτονικά πρότυπα της παλιάς «βασιλικής» Ευρώπης, φιλοξενεί μία ολόκληρη χιλιετία καλλιτεχνικής ιστορίας και κορυφαίας πνευματικής δημιουργίας, τόσο από το συγκεκριμένο σημείο της Ιβηρικής χερσονήσου όσο και από την υπόλοιπη Γηραιά Ήπειρο.

Το κτήριο ανεγέρθηκε το 1929, στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης που φιλοξενούσε τότε η Βαρκελώνη. Το 1990, δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που «μεταμόρφωσαν» την πόλη, επιλέχθηκε για να αποτελέσει την έδρα του Museu Nacional d’Art de Catalunya, του μεγαλύτερου μουσείου καταλανικής τέχνης - το οποίο συμπληρώνουν 3 ακόμα ιδρύματα.

Περιδιαβαίνοντας τις αίθουσές του, ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με έναν αμύθητο θησαυρό καλλιτεχνημάτων, «κορωνίδα» του οποίου αποτελεί η συλλογή της ρωμανικής εποχής - η σημαντικότερη και πληρέστερη σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Κορυφαίες δημιουργίες ζωγραφικής και γλυπτικής από την γοτθική περίοδο και την Αναγέννηση μέχρι και τον 19ο-20ό αι., φωτογραφίες, χαρακτικά, λιθογραφίες και νομίσματα αποτελούν επίσης συναρπαστικά εκθέματα.

Η βόλτα μας στον… πολιτισμό δεν μπορεί παρά να ολοκληρωθεί με ένα χαλαρωτικό ποτό στην Terrassa, το cafe στην ταράτσα του μουσείου, απ’ όπου η πανοραμική θέα της «πλανεύτρας» Βαρκελώνης κόβει πραγματικά την ανάσα.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 10:00-19:00, Κυριακή και αργίες 10:00-14:30
Τιμή εισιτηρίου: ?8,50 (ισχύει για 2 μέρες μέσα σε διάστημα 1 μήνα)

MUSEU NACIONAL D'ART DE CATALUNYA
Palau Nacional, Parc de Montjuic, Βαρκελώνη, Ισπανία
Tel. +34 93 6220376
www.mnac.es


traveller's icons
 

Attachments

Last edited by a moderator:
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
το palau della musica catalana ειναι χαρμα οφθαλμων!! ρε παιδια ψαχνω προορισμο για τον Αυγουστο!! λετε να παρω το δισακι μου και να ξανακατηφορισω???:shock::shock::shock:
ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑ!!!
 

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη ξανά...
το palau della musica catalana ειναι χαρμα οφθαλμων!! ρε παιδια ψαχνω προορισμο για τον Αυγουστο!! λετε να παρω το δισακι μου και να ξανακατηφορισω???:shock::shock::shock:
ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑ!!!
αδικο εχεις? μας βλεπω για ομαδικη ολο το γκρουπ τον αυγουστο αν συνεχισουμε ετσι.. :haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.694
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom