Δωρεάν μπάνιο σε 20 άγνωστες παραλίες στην Αττική

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
20 ΚΡΥΦΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Δωρεάν μπάνιο σε 20 άγνωστες παραλίες

Το "Εθνος" παρουσιάζει έναν οδηγό με τις καλύτερες πλαζ στο λεκανοπέδιο, όπου κανείς μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του χωρίς έξοδα και εισιτήρια


acontent_mcdn.feed.gr_filesystem_images_20110606_engine_assets_LARGE_t_420_4601218_type12128.jpg
Δεκάδες ελεύθερες παραλίες σπάνιας ομορφιάς στην Αττική κατακλύζονται κάθε Σαββατοκύριακο από πολίτες που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τον... εύκολο δρόμο των οργανωμένων πλαζ. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που ο κόσμος υπολογίζει και το τελευταίο ευρώ που έχει στην τσέπη, οι δεκάδες ελεύθερες παραλίες της Αττικής αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τη θάλασσα και την αμμουδιά.
Αν και η Αττική έχει δεκάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής και σχεδόν κάθε κολπίσκος της κρύβει και ένα υπέροχο μέρος για κολύμπι, οι "μυστικές" παραλίες είναι πλέον γνωστές σε όλους. Για να πάει κάποιος σε μερικές από αυτές, μάλιστα, είναι απαραίτητο να ξεκινήσει από νωρίς το πρωί, για να αποφύγει την κοσμοσυρροή.
Η αλήθεια είναι ότι όποιος κάνει το μπάνιο του σε μία από αυτές τις παραλίες, ακόμα και αν είναι σε σχετικά μικρή απόσταση από το κέντρο της Αθήνας, αισθάνεται ότι βρίσκεται... πολλά χιλιόμετρα μακριά.
Ακόμα και οι ελεύθερες παραλίες έχουν κάποιες υποδομές για όσους θέλουν να φάνε κάτι ή να νοικιάσουν μια ξαπλώστρα. Οσοι όμως δεν θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, καλό θα είναι να προνοήσουν αγοράζοντας μερικά βασικά αξεσουάρ για την περίπτωση που θέλουν να περάσουν ολόκληρη την ημέρα δίπλα στο κύμα. Το πλέον επιβεβλημένο είναι το φορητό ψυγείο. Ανάλογα με τη χωρητικότητα και την ποιότητα της ψύξης η τιμή του είναι από 20 έως 200 ευρώ. Απαραίτητο είναι και ένα θερμός, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 10 έως 40 ευρώ. Με 50-60 ευρώ, τέλος, μπορεί κάποιος να αγοράσει μία ομπρέλα και μία ξαπλώστρα. Αν οι τιμές αυτές συγκριθούν με το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών στις οργανωμένες παραλίες είναι φανερό ότι η απόσβεση του κόστους μπορεί να γίνει μέσα σε λίγα Σαββατοκύριακα.
acontent_mcdn.feed.gr_filesystem_images_20110618_engine_assets_LARGE_t_420_53586046_type12128.jpg
Το "Εθνος" παρουσιάζει σήμερα 20 από τις πιο δημοφιλείς και όμορφες ελεύθερες παραλίες της Αττικής, με ακριβείς οδηγίες για το πώς θα φτάσετε σε αυτές.
1. ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ
Σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από το κέντρο του Πειραιά βρίσκεται μία από τις πιο παραδοσιακές παραλίες της πόλης. Λόγω του ότι βρίσκεται μέσα στην πόλη, όμως, δυσκολεύει αφάνταστα όσους πάνε για μπάνιο με το αυτοκίνητό τους αφού το πάρκινγκ είναι μεγάλο πρόβλημα. Η παραλία βρίσκεται αμέσως μετά το λιμάνι της Καστέλλας και λίγο πριν από τον Ναυτικό Ομιλο.
2. ΕΔΕΜ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ
Η μεγάλη αμμουδιά του Παλαιού Φαλήρου βρίσκεται λίγο μετά την παραλία του Φλοίσβου. Το όνομά της προέρχεται από το κέντρο που βρίσκεται στην αρχή της. Μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα με το τραμ και να κατεβείτε στον σταθμό Εδέμ που βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της παραλίας.
3. ΠΛΑΖ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν μία από τις πολλές οργανωμένες πλαζ του παραλιακού μετώπου. Μετατράπηκε, ωστόσο, από τον πρώην Δήμο Ελληνικού σε έναν χώρο που ο κόσμος μπορεί να κάνει μπάνιο δωρεάν και παράλληλα να απολαμβάνει υπηρεσίες που λίγο μακρύτερα θα πλήρωνε πολύ ακριβά. Η είσοδός της βρίσκεται στην πεζογέφυρα της λεωφόρου Ποσειδώνος, στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο.
4. ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Για παραλία που βρίσκεται σε μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές της Αθήνας, η μηδενική, σε κάποια σημεία, αξιοποίησή της προκαλεί έκπληξη. Για να φτάσετε εκεί κατευθύνεστε μέσω της λεωφόρου Ποσειδώνος προς το Σούνιο και ακολουθείτε την πινακίδα "Παραλία Γλυφάδας". Χρειάζεται προσοχή, όμως, γιατί η πινακίδα αυτή βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο πριν φτάσετε στην πόλη της Γλυφάδας.
5. ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΑΒΟΥΡΙ
Με μία θαυμάσια αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος, η παραλία έχει πολύ κόσμο ακόμα και τις καθημερινές. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Οδηγείτε στη λεωφόρο Ποσειδώνος με κατεύθυνση το Σούνιο, ακολουθείτε την πρώτη πινακίδα για Καβούρι και μπαίνετε στην οδό Ηλιου. Η παραλία βρίσκεται κατά μήκος του δρόμου.


Συνέχεια εδώ:

Δωρεάν μπάνιο σε 20 άγνωστες παραλίες | κοινωνια | ethnos.gr
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
δεν προλαβα να διαβασω ολο το αρθρο, αλλα διαβασα το Νο1 και σοκαριστηκα..καστελλα?????????????????????????ποιος βουταει στην καστελλα?????:roll:
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Αλήθεια, έχετε επισκεφτεί κάποια από αυτές τις παραλίες; Εντυπώσεις; Φίλοι μου που μένουν Αθήνα μου έχουν μιλήσει θετικά για το μαύρο λιθάρι!
 

manelaki

Member
Μηνύματα
1.282
Likes
392
Mονο στην Αναβυσσο εχω παει κι αυτο τωρα τα τελευταια χρονια κανα δυο φορες. Τις σιχαινομαι μονο και μονο επειδη ειναι στην Αθηνα. Μηπως ειμαι προκατειλημενη; Καλη ειναι στην Αναβυσσο και τωρα το τελευταιο καιρο που ειμαι σχεδον καθημερινα στα νοτια τις λιγουρευομαι αλλα εχουν λιγο κοσμο και γι'αυτο. Μετα καταντουν ανυποφορες!!! Φετος θα κανω τα μπανια σχεδον αποκλειστικα στην Αθηνα οποτε προσευχομαι να βρω κατι προσβασιμο με ΜΜΜ και υποφερτο.
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
20 κρυφα διαμαντια;;;; ποσο ακυρος ο τιτλος .... κρυφο διαμαντι η πλαζ του αγιου κοσμα;;;
 

canf

Member
Μηνύματα
735
Likes
218
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
παλια πηγαινα στην ερωτοσπηλια στο πορτο ραφτη και ηταν καλα!δυστυχως επειτα ξενερωσα με ολες τις αθηναικες παραλιες..

τωρα αν θελω κατι κοντινο πηγαινω μονο λιμνη βουλιαγμενης, κοντα στο λουτρακι...
 

orestcrete

Member
Μηνύματα
2.606
Likes
9.861
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
η ερωτοσπηλια ειναι ωραια οποτε δεν εχει πολυ κοσμο ..
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Επίσης το άρθρο δεν γράφει τίποτε για τις παραλίες στο Αλεποχώρι, στο Πόρτο Γερμενό, Αγία Μαρίνα, Αγιοι Απόστολοι κλπ. Δεν ξέρω αν αξίζουν ή όχι. Αν κάποιος ξέρει, ας το γράψει εδώ να το έχουμε συγκεντρωμένο.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Τις παραλιες αυτες τις θυμαμαι απο φωτογραφιες, εκει εκανα τα πρωτα μου μπανια. Απο οτι μου ελεγε η μητερα μου καποια στιγμη η παιδιατρος της απαγορεψε να πηγαινει το "παιδι" σε αυτες. Δεν ξερω ποσο διαμαντια μπορει να ειναι σημερα μετα τη λειτουργια του βιολογικου καθαρισμου της Ψυτταλειας. Προσωπικα δεν βρισκω λογο να τις επισκεφθω.
Παντως δεν μου γεμιζουν το ματι για καθαρες, μαλλον η εφημεριδα επρεπε να γεμισει μια σελιδα της και ο αρθογραφος εγραψε οτι αρλουμπα του ηρθε. Αληθεια αυτη η φωτογραφια με το ευτυχισμενο ζευγαρι στην Καστελλα τραβηχτηκε? Εχω την απορια γιατι δεν βλεπω τα βοτσαλακια.
 

Suis

Member
Μηνύματα
46
Likes
8
Προβλέπω το επόμενο άρθρο του συγκεκριμένου δημοσιογράφου να είναι από την συνάντηση των "χίπις" στα Μάταλα.Δεν εξηγούνται αλλιώς τα "διαμάντια" του....ο τύπος ζει σε άλλη δεκαετία!!!!
 

Nikos5050

Member
Μηνύματα
535
Likes
137
Επόμενο Ταξίδι
Ναύπλιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία - Ειρηνικός
εκπληκτικό άρθρο με πολύ ψαγμένα τιπς. πραγματικά οι παραλίες του σχινιά και της παλαιάς φώκαιας είναι κρυμένα διαμάντια και ευτυχώς που μας άνοιξε τα μάτια ο συγγραφέας-ευεργέτης μας (μήπως γράφτηκε τη δεκαετία του 60?)
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Επίσης το άρθρο δεν γράφει τίποτε για τις παραλίες στο Αλεποχώρι, στο Πόρτο Γερμενό, Αγία Μαρίνα, Αγιοι Απόστολοι κλπ. Δεν ξέρω αν αξίζουν ή όχι. Αν κάποιος ξέρει, ας το γράψει εδώ να το έχουμε συγκεντρωμένο.
Παραλια Αλεποχωριου-Ψαθας-Πορτο Γερμενου
Συμπαθητικες παραλιες ,η περιοχη εχει πολυ πρασινο καλες ειναι για Αττικη.
Ειδικοτερα για την Ψαθα =ειναι μεγαλη παραλια με βοτσαλακι πολυ οργανωμενη ,μαγαζια ,καφε,ξαπλωστρες με ολα τα επακολουθα.
Βαθαινει σχετικα αποτομα ,τα νερα δεν ειναι πολυ ζεστα και μαζευει πολυ κοσμο ,νεολαια ..παιδια σκυλια γατια κλπ
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.332
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom