Νήσοι Σολομώντα 'Ενα ξεχασμένο μέρος, Νησιά του Σολομώντα

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα ¨-)
Γεια σας....
Δεν σας ξέχασα....
θέλω να γράψω πολύ καιρό...και τώρα είδα στο mail μου ότι κάποιος έκανε post και ''αξιώθηκα'' επιτέλους..
στην αρχή που γύρισα Ελλάδα είχα απίστευτο πρόβλημα προσαρμογής...και μετά έμπλεξα με τη δουλειά!!!!
Μέσα στη βδομάδα θα διαβάσω τί ακριβώς έχω γράψει έως τώρα και θα συνεχίσω ¨-) Υπόσχεση ¨-)
προς το παρόν απλά επιβεβαιώνω ότι αυτή είναι η πτήση..μέσω Brisbane στην Αυστραλία...
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα ¨-)
Καλησπέρα ξανά ¨-)
επιτέλους ''αξιώθηκα'' ¨-)
Έχω γυρίσει κάτι λιγότερο από 1 χρόνο στην Ελλάδα...
Πολλοί οι λόγοι που δεν έχω γράψει έως τώρα..Στην αρχή είχα απίστευτο θέμα προσαρμογής..έφτασα με τα τρελά τα περσινά κρύα και εκτός από τη διαφορά θερμοκρασίας που ένοιωσα στο πετσί μου αισθάνθηκα τη διαφορά στην Ελλάδα λόγω κρίσης!!!!!!!!!!!!!!Δεν αναφέρομαι τόσο στα οικονομικά προβλήματα, χωρίς να θέλω να τα εκμηδενίσω, όσο στη μιζέρια που συνάντησα χωρίς όμως προσπάθεια για οποιαδήποτε αλλαγή..παραίτηση..
Τεσπά..
Ένας ακόμα λόγος είναι ότι δεν ήξερα τί να πω!!!!!Ήταν όλα τόσο μπερδεμένα στο μυαλό μου...Ακόμα και τώρα δεν έχω μιλήσει πολύ για την εμπειρία μου, ούτε καν στους φίλους μου..Η αδερφή μου με άκουσε να μιλάω για τα Νησιά πρώτη φορά τον Οκτώβριο!!!Και αυτό γιατί κάποιος με ρώταγε και εγώ απάνταγα ¨-)
Τέρμα οι δικαιολογίες..
Διάβασα τί έχω ήδη γράψει και σκεφτόμουν να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες σήμερα και μετά να αρχίσω να σχολιάζω πάνω σε αυτά και να απαντάω σε ερωτήσεις αν κάποιος έχει..αρκεί να βρω τον τρόπο να ανεβάσω τις φώτο.. ¨-)
 

anny

Member
Μηνύματα
3.423
Likes
1.791
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
αρκεί να βρω τον τρόπο να ανεβάσω τις φώτο.. ¨-)
Εδώ θα βρεις τις οδηγίες για το ανέβασμα φωτογραφιών στη γκαλερί:
http://www.travelstories.gr/%F0%E5%...F6%F9%F4%EF%E3%F1%E1%F6%E9%EA%DE-gallery.html

Και η πολύ πρόσφατη εξέλιξη για το μέγεθος των φωτογραφιών:
http://www.travelstories.gr/%F0%E5%...%F1%E1%F6%E9%EA%DE-gallery-30.html#post461275

Περιμένουμε τη συνέχεια όταν είσαι έτοιμη. :D
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα ¨-)
Ευχαριστώ για τη βοήθεια:D
ζαλίστηκα να χαζεύω φώτο για να δω τι θα ανεβάσω και νοιώθω και μια ελαφριά νοσταλγία :roll:
θα αρχίσω να ανεβάζω τις επόμενες μέρες
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα ¨-)
Ψάχνοντας στο pc μόλις βρήκα ένα κείμενο που έχω γράψει από μια ηχογράφηση του εαυτού μου στις πρώτες μου διακοπές στα Solomons το Πάσχα στο Marovo Lagoon..
είναι λίγο άκυρο ίσως και λίγο μπερδεμένο γιατί ουσιαστικά γράφω ότι έλεγα εκείνη τη στιγμή για να μην τα ξεχάσω την επόμενη μέρα..Θα κάνω αντιγραφή γιατί πιστεύω ότι είναι πολύ αντιπροσωπευτικό του πόσο surreal ήταν η κατάσταση!!
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα ¨-)
Είναι 19 Απριλίου νομίζω, 18 ή 19..Τρίτη βράδυ…την Κυριακή ήρθαμε στο Marovo Lagoon με την Alessandra και τον Selwyn.
Κυριακή βράδυ πήγαμε στο σπίτι του John Wein και μείναμε...Δευτέρα την περάσαμε όλη την ημέρα στη βάρκα, snorkelling στα νησιά, desert islands, μόνο εμείς, το βράδυ γυρίσαμε σπίτι. Ο Selwyn πήγε για ψάρεμα και φάγαμε φρέσκο ψάρι το οποίο έλιωνε στο στόμα..Είχε moonlight, βγήκαμε για βαρκάδα με canoa, κάναμε το γύρο του ακριβώς απέναντι νησιού, το οποίο ήταν απίστευτο.. Το φεγγάρι καθρεφτιζόταν στο lagoon και όλο το νησί καθρεφτιζόταν, σκηνή από moovies ή documentary..Τυχεροί που δεν βυθιστήκαμε γιατί το canoa έβαζε νερό από παντού…ο S. έκανε κουπί και εγώ με τα χέρια προσπαθούσα να βγάλω το νερό..με άφησε σε ένα άλλο σημείο του νησιού και γύρισα πίσω στο σπίτι barefoot (δεν είχα πάρει τις σαγιονάρες μου) μέσα στη βροχή..
Σήμερα ήρθαμε στο Kokete...είναι ένα πανέμορφο χωριό το οποίο βρίσκεται στο Lagoon πάντα, στο Marovo Lagoon...Το οποίο δεν έχω λόγια να το περιγράψω..Εδώ μεγάλωσε ο S.
Δεν μας περίμεναν, δεν τους είχε ειδοποιήσει ότι θα ερχόμασταν!!!Θα μου πεις πώς να τους ειδοποιήσει αφού εδώ δεν πιάνει το κινητό??Όταν φτάσαμε μαζεύτηκε όλο το χωριό να μας καλοδεχθεί ¨-) Άνοιξαν το logde όπου θα μείνουμε και άρχισαν να το καθαρίζουν άτομα από το χωριό, έτσι ώστε να μας φιλοξενήσουν… Το έκαναν αγνώριστο..Εγώ όταν μπήκα μέσα στην αρχή σκέφτηκα ουπςςς …εδώ πέρα θα μείνουμε??δεν υπήρχε χώρος, ήταν πολύ βρώμικο..θα κοιμόμουν βέβαια.. αλλά …ήταν απίστευτα βρώμικο…
Μέσα σε 1 ώρα το είχαν κάνει αγνώριστο, πεντακάθαρο..
Αυτή τη στιγμή βλέπω ένα ουράνιο τόξο γύρω από το φεγγάρι!!!!
Μας έφτιαξαν την κουζίνα, έξω από το σπίτι…
O S. Και ένας ξάδελφος του μας μαγείρεψαν..
Εμείς κάναμε ντους στη μέση του χωριού..υπάρχει μια ντουζιέρα η οποία είναι καλυμμένη γύρω γύρω και βάλαμε ένα lava lava για να καλύψουμε την πόρτα και να…για να κλείσουμε το..τέλος πάντων για να μπορέσουμε να κάνουμε ντους!!!!Απίστευτα τα γέλια με την Ale..Από την άλλη θα έπρεπε απλά να χαιρόμαστε που υπάρχει η δυνατότητα για ντους!!
Ήρθαμε εδώ στο lodge..ξάπλωσα..είδα τον πιο απίστευτο ουρανό..τα απίστευτα αστέρια..είχα την αίσθηση ότι τα αστέρια πέφτουν από τον ουρανό..λες και αιωρούνται..
Ήρθε μια θεία του S., η οποία μας έφερε πατάτες και ψάρι, του λέει …είναι θεία του …και του λέει ¨δε θυμάμαι το όνομά σου!!¨χα χα χα
Φάγαμε καταπληκτικά..κάτω από έναν απίστευτο ουρανό, με πανσέληνο..δεν ξέρω αν ήταν χθες ή σήμερα..τέλος πάντων..τεράστιο φεγγάρι..και τα σύννεφα τα οποία περνάνε..και το αεράκι όσο όσο πρέπει για να σε φρεσκάνει..
Πίνω nes cafe..και φτιάχνω coconut wine!!!
Χθες γνωρίσαμε έναν Ελβετό, ο οποίος είναι εδώ εδώ και 10 χρόνια και φτιάχνει κρασί από ανανά και πήγαμε και συστηθήκαμε και πήραμε το κρασί του..
Και με όλα αυτά ο S. είπε ¨ και εγώ μπορώ να φτιάξω coconut wine, το οποίο θα το αφήσουμε 1-1 ½ μέρα και θα το ανοίξουμε την Πέμπτη όταν θα έρθει η Roslyn να το πιούμε…
Εεε..εφόσον φτιάξαμε το coconut wine χαζεύαμε τα σύννεφα τα οποία περνάνε και παίρνουν απίστευτα σχήματα.. ¨-)
Τώρα αυτή τη στιγμή, για να καταλάβεις, για να καταλάβετε, για να καταλάβω..δεν ξέρω σε ποιον αναφέρομαι..σε εμένα και στο ημερολόγιο μου μάλλον..βλέπω ένα ουράνιο τόξο σε σύννεφο, γύρω γύρω από το φεγγάρι, το οποίο δεν μπορώ να φωτογραφίσω γιατί έχω μείνει από μπαταρία από τις τόσες πολλές φωτογραφίες που έχω πάρει σε 3 μέρες..
Και θα έπρεπε να …δηλαδή..
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτό που ζω, δεν υπάρχουν λόγια να το εκφράσω..
Εφόσον φτιάξαμε το coconut wine, την οποία συνταγή ελπίζω να θυμάμαι αύριο για να την γράψω..δεν είμαι πολύ σίγουρη ότι θα τη θυμάμαι ¨-)
Εεεε..μας έφερε nes cafe,μας έφερε ζεστό νερό και nes cafe..
Εγώ στην αρχή δεν το ήθελα..
Ουσιαστικά η Α. έφτιαχνε nes cafe και τη κοίταζα και σκεφτόμουν, και έλεγα …τι γίνεται??δεν υπάρχει αυτό το πράγμα..και ήθελα να την βγάλω φωτογραφία να φτιάχνει τον καφέ μέσα στη νύχτα στο Kokete στη μέση του πουθενά..και λέω ..όχι όχι..δε θέλω..και μετά το σκεφτόμουν..και λέω..σε τι sureal κατάσταση βρίσκομαι???
Οπότε έπρεπε ακόμα και τον NesCafe να τον πιω γιατί είναι τόσο sureal..που δεν υπάρχει …δεν υπάρχει αυτό που ζω..Θα ήταν απίστευτη διαφήμιση για τη Nes αυτή ¨-)
Αυτό που ζω είναι ένα όνειρο.. είναι ένα πανέμορφο όνειρο..και αυτή τη στιγμή είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που το καταγράφω …γιατί …γιατί δε..θα ένιωθα ότι το ονειρεύτηκα αν δεν το κατ'έγραφα..
Αααα..πίνω nes cafe …το είπα αυτό..
Κάποιος μας έφερε coconuts..η Α. λέει τα ονόματά μας..και κάποιος μας έφερε coconuts πάρα πολλά coconuts..πρέπει να είναι 2,4,6,8,10,13-14 coconut τα οποία..δεν ξέρω ακριβώς αν τα έφερε όλα για εμάς …είναι απίστευτο..
Λοιπόν,9 λεπτά registration…νομίζω ότι θα συνεχίσω να πίνω τον καφέ μου, να χαζεύω το φεγγάρι, πολύ πιθανόν να πιούμε coconut σε λίγο..
Είμαστε εδώ εγώ, η Α., ο Σ ( local, το αγόρι της Α.),3 ντόπιοι..στη μέση του πουθενά..
Δηλαδή..αν χανόμασταν από εδώ αυτή τη στιγμή απλά οι οικογένειες μας θα ανησυχούσαν..κανένας δε θα μας έβρισκε..το κάνω λίγο fricky βέβαια τώρα....τώρα που το σκέφτομαι..
Η Α. έχει πιάσει συζήτηση στο Pidgin με 2 ντόπιους..και τα coconut όλο και πληθαίνουν..
Είμαι απλά ευτυχισμένη..
Είναι 11 λεπτά που καταγράφω..μμμ..είμαι πραγματικά σε ένα παραμύθι..είναι απίστευτο..»
«Θα φτιάξουμε και δεύτερο κρασί αυτή τη στιγμή …η Α. έχει ήδη καθίσει..και εγώ θα καθίσω με τον καφέ μου να φτιάξω το δεύτερο κρασί..ααα ίσως φτιάξουμε και quazo... με φωνάζει… ¨-) γεια»
«Ξέχασα να πω …μην ξεχνάμε ότι η μέση του πουθενά είναι σε ένα νησί, στα Solomon Islands, τα οποία μέχρι πριν από 30 χρόνια είχαν κανιβαλισμό και πριν από 10 χρόνια-7-8 χρόνια- αλληλοσκοτώθηκαν, κάτι σαν εμφύλιος, ένταση το λένε εδώ και κυνηγούσαν κεφάλια μέχρι πριν από 30 χρόνια..είναι λίγο spookie ουσιαστικά …και είναι τόσο μακριά από το σπίτι μου..ποτέ δε θα φανταζόμουν φυσικά ότι θα βρεθώ εδώ..θέλω να φτάσει το 1’ για να το κλείσω ¨-)ο S. άρχισε να της εξηγεί το κρασί και τώρα θα πάω να τους βοηθήσω και εγώ»..
Ξέχασα να πω το πιο σημαντικό…
Κοιμήθηκα με την πόρτα και τα παράθυρα ανοιχτά χθες ¨-)
 

_antonis_

Member
Μηνύματα
3.357
Likes
1.237
Νιώθω σα να βρίσκομαι εκεί και ταυτόχρονα ότι είμαι τόσο μακριά απο το να βρεθώ...

Ευχαριστώ! Περιμένω συνέχεια... μη με αφήσεις έτσι πάλι! :roll:
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα ¨-)
χαχα :lol:
θα ανεβάσω και εγώ φωτογραφίες από τις συγκεκριμένες διακοπές..ακόμα τις διαλέγω:)
προς το παρόν λέω να πιάσω την ιστορία από την αρχή..
 

konstilia

Member
Μηνύματα
25
Likes
128
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Τα πάντα ¨-)
Καλησπέρα ¨-)
Επιτέλους άρχισα να ανεβάζω φωτογραφίες για όποιον θέλει να έχει και εικόνα ¨-)

Χαζεύοντας το ημερολόγιο μου από τα Solomon Islands σήμερα για να δω τι θα γράψω διάβασα το εξής..γραμμένο την 1η μέρα (15/1/11)

<<Εντυπώσεις??Δεν το έχω ακόμα συνειδητοποιήσει!!!Ίσως μπορώ να πω 1 πράγμα..Η καθημερινότητα εδώ είναι τόσο πλήρης, τόσο έντονη που δεν προλαβαίνεις να τη ζήσεις!!Δεν γίνεται τίποτα το φοβερό και συγχρόνως γίνονται τόσα πολλά!!>>

Πόσο μέσα είχα πέσει!!

Ας ξεκινήσω λίγο την Ιστορία από την αρχή…

Βρέθηκα εκεί εντελώς από ‘’τύχη’’..Ούτε καν ήξερα που είναι τα Νησιά του Σολομώντα πριν κάνω την αίτηση για εθελοντική ‘’εργασία’’ σε ένα μικρό Νοσοκομείο (Good Samaritan Hospital-GSH) εκεί..Πιο συγκεκριμένα πρώτα έκανα την αίτηση και μετά είδα που είναι…
To έφτιαξαν Ιταλοί εθελοντές λόγω ενός Καθολικού επισκόπου από το χωριό τους που είναι εκεί σε αποστολή!!Εγώ προσωπικά δεν έχω ιδιαίτερες σχέσεις (για να μην πω καμία) με την εκκλησία αλλά τα Ιδανικά μας είναι τα ίδια και για εμένα αυτό είναι που μετράει..

Το όνειρο μου είναι να δουλέψω σε ΜΚΟ (μη κυβερνητικούς οργανισμούς) και να συνδιάσω δουλειά-συνεισφορά με ‘’ταξίδι’’.. Λατρεύω τα ταξίδια..καινούργια μέρη,κουλτούρες,νοοτροπίες..μου αρέσει κυρίως να ‘’γνωρίζω’’ καινούργιες νοοτροπίες, νοιώθω ότι μαθαίνω τόσα πολλά, ανοίγω το μυαλό μου, δύσκολο δυστυχώς σε ένα ταξίδι με περιορισμένο χρόνο..
Οπότε φαντάζεστε πως αισθάνθηκα όταν μου απάντησαν ότι η θέση είναι δική μου αν ακόμα θέλω!!!!
Φυσικά αρχικά παρέλυσα από τον φόβο…σκέψεις όπως ‘’και αν δεν είμαι έτοιμη?’’ (είχα τελειώσει τη σχολή-ιατρική- ούτε 1 χρόνο) ‘’τόσο μακριά??μήπως να κοιτάξω για κάτι πιο κοντινό?’’’’Είναι πραγματικά αυτό που θέλω???Καλά στη θεωρία και στα Όνειρα..αλλά στην πράξη??’’
Όλες αυτές οι σκέψεις σε δευτερόλεπτα..και επειδή είμαι άνθρωπος που δεν πολυσκέφτεται λογικά απάντησα αμέσως στο email ότι ενδιαφέρομαι!!Αυτό για να μην έχω το χρόνο να το μετανιώσω!!

Και κάπως έτσι Το Όνειρο γίνεται Πραγματικότητα!!!!
Λίγο περισσότερο από 1 μήνας για να τα οργανώσω όλα..
Αναχώρηση 12/1/11…
Ενδιάμεσες στάσεις Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα-Σιγκαπούρη-Μπρίσμπειν
Άφιξη στη Honiara-Solomon Islands 15/1/12
Παραμονή 1 χρόνος και ποιος ξέρει??
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.292
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom