Κίνα Εντυπώσεις απο Κίνα (Πεκίνο-Σιάν Σανγκάη)

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24

Λοιπόν, το μικρόβιο για Κίνα δεν το είχα... Αλλά μια μέρα τσεκάρω το travelstories και βλέπω την προσφορά της Lufthansa για Πεκίνο ή Τόκυο με 550Ε
και πτήση με Α380. Συγκαλώ συμβούλιο φίλων και ανακοινώνω. Τρώω ένα βρύσιμο (είμαστε 20 χρονών και τα χρήματα είναι πολλά) και μετά αποφασίζουμε να πάμε Κίνα και όχι Ιαπωνία που θα μας στοίχιζε παραπάνω. Κλείνουμε εισητήρια αναχώρηση 18 νοέμβρη επιστροφή 6 Δεκέμβρη τα ξημερώματα.
Η βίζα ήταν πολύ ευκολη και στοίχισε 30Ε. Τα ξενοδοχεία στοίχισαν 76Ε κατα μέσο όρο την βραδιά και ήταν φανταστικά. Συστήνω ανεπιφύλακτα park plaza wangfujing στο Πεκίνο, οι άνθρωποι γινόταν χαλί να τους πατήσεις...Στο Xi an
φανταστικό ξενοδοχείο το Sofitel xian on remnin square, μόνο που δεν είχε δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο και πλήρωνες 5Ε την ημέρα. Στη Σανγκάη radisson hong quan λίγο πιο έξω απο το κέντρο αλλά πολύ καλο ξενοδοχείο και δίπλα στο μετρό. Χρήματα παίρναμε κανονικά απο το ATM να προτιμάτε citibank που έχει το υψηλότερο όριο ανάληψης 3000 yuan και αν προκύψει πρόβλημα θα μπορέσεις να συνεννοηθείς! Η ισοτιμία είναι περίπου 9 yuan 1 ευρώ.
Συνεχίζεται...

 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Περιμενουμε! Ποσοι πηγατε, ποσο μεινατε, πως μετακινηθηκατε απο τη μια πολη στην αλλη, πως συννενοηθηκατε εις απταιστον κινεζικην κλπ.
Αντε ακομη να συνεχισεις; Θα περιμενουμε πολυ;
 

XRISTOS71

Member
Μηνύματα
3.388
Likes
1.498
Περιμενουμε! Ποσοι πηγατε, ποσο μεινατε, πως μετακινηθηκατε απο τη μια πολη στην αλλη, πως συννενοηθηκατε εις απταιστον κινεζικην κλπ.
Αντε ακομη να συνεχισεις; Θα περιμενουμε πολυ;
Και 'οχι μονο αυτα αλλά και φωτο απο 380 θελουμε !!!! :xmas_cheesygrin::xmas_cheesygrin:
 

kon_gav

Member
Μηνύματα
450
Likes
50
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία!
Ονειρεμένο Ταξίδι
όλος ο πλανήτης ΓΗ !
Περιμένουμε συνέχια και φυσικα φωτογραφίες!
 
Last edited by a moderator:

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Λοιπόν πήγαμε 4. Οι 2 ξεκινήσαμε απο 18 οι άλλοι μας βρήκαν μετά στη Σανγκάη και συνεχίσαμε μαζί. Η συνεννόηση είναι πολύ ευκολη... Lonely planet! Εχει όλα τα αξιοθέατα και διευθύνσεις γραμμένα στα κινέζικα! Με χαμόγελο τους βάζεις τον οδηγό στη μούρη και αυτή σε βοηθούν με νοηματική. Δεν χαθήκαμε πουθενά! Οι άνθρωποι είναι ευγενέστατοι αρκεί να τους αντιμετωπίσεις με ένα ζεστό χαμόγελο! Οι μόνοι ενοχλητικοί είναι αυτή που πουλάν διάφορα στα τουριστικά. Τα πάντα είναι οργανωμένα, οδοκαθαριστές παντού, το μετρό λάμπει, σε πάει παντού και συμφέρει(2 yuan) το εισητήριο στο πεκίνο 3+ στην σανγκάη ανάλογα με τον προορισμό. Το ταξί είναι φθηνό και συμφέρει 2 το χιλιόμετρο πεκίνο, 2,6 σανγκάη, 1,6 σι αν. Όταν μπαίνεις στο ταξί στο ταμπλό του συνοδηγού έχει την φωτογραφία του και έναν εξαψήφιο κωδικό με τον οποίο τον έχετε στο χέρι. Υπάρχει ελάχιστη ταρίφα 10y, δεν υπάρχει σημαία. Μόλις μπείς το ταξί έχει ενα σύστημα στον καθρέφτη το οποίο κατεβάζει ο οδηγος και ξεκινάει να γράφει το ταξίμετρο μόλις φθάσετε ο οδηγός το σηκώνει και βγαίνει η απόδειξη! Σε περίπτωση που ξεχάσατε κάτι στο ταξί ανατρέχετε στην απόδειξη και ο οδηγός εντοπίζεται αμέσως! Μια φορά ενας ταξιτζής στην σανγκάη έκανε λάθος και μας πήγε αλλού, όταν το κατάλαβε ξαναέβαλε το ταξίμετρο για να μην με χρεώσει για το λάθος του!!!
Απο την μια πόλη στην άλλη πήραμε νυχτερινά τραίνα. Τα κατηγορίας Ζ η D είναι καταπληκτικά τραίνα. Πήραμε soft sleeper που είχε 4 άνετα κρεβάτια ανα δωμάτιο με σεντόνια, κουβέρτες, παντόφλες,μοκέτα, μια χαρά. Οι τιμές ήταν Πεκίνο- Σιαν, Ζ, 400y, 12 ώρες(συν ταξιδέψαμε με ένα ζευγάρι πενηντάρηδων
που μας σκλάβωσαν με τα φούτα, τα γλυκά και ότι είχαν.Το βράδυ η κυρία με σκέπασε κι όλας για να μην κρυώσω)
Σι Αν- Σανκάη, Ζ,500y, 15 ώρες(συν ταξιδέψαμε με μια μητέρα και την 7χρονη κουκλιτσα της που μας πέθαναν στα πασατέμπο, μανταρίνια και τελος φτερούγες, λαιμούς και πατόυσες κότας σε γλυκιά σος που μασόυσαν. Το ταλευταίο το αρνηθήκαμε κομψα.)
Σανγκάη-Πεκίνο, D, 700y, 10 ώρες με οθόνες κτλπ απο τον sanghai south train station που είναι πιο περιποιημένος και σύγχρονος απο το ελ,βενιζέλος. Σε αυτο ήμασταν μεταξύ μας οι 4.
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.529
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Πολυ ενδιαφεροντα και κατατοπιστικα τα οσα μας γραφεις! Ευχαριστουμε!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Κίνα! Αναμένω με ανυπομονησία τη συνέχεια! Οι πρακτικές πληροφορίες που παραθέτεις αποτελούν σημαντική βοήθεια για τους μελλοντικούς ταξιδιώτες! Ευχαριστούμε!!!
 

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Όταν πηγαίναμε δεν πετάξαμε με Α380 λόγω ενός προβλήματος με το αεροδρόμιο αλλά μας είχανε ενημερώσει και μας είχαν δώσει επιλογή είτε να πετάξουμε άλλη ημερομηνία που είχε Α380 ή να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Πετάξαμε με ένα 747-400 με στενά καθίσματα, μια κεντρική οθόνη στο διάδρομο χάλι. Οταν γυρίζαμε όμως πετάξαμε με το Α380. Υπεύθυνος πληρώματος, πετάει μόνο με Α380 όπως μας είπε και είναι προιστάμενος των άλλων 20 φροντιστών, ο Σάκης ! Έλληνας και παλικάρι! Οι θέσεις είναι 3-4-3 και εμεις είχαμε κλείσει 2 μπροστά, 2 πίσω. Ο άνθρωπος, χωρις να του το ζηττήσουμε, άλλαξε θέση στους άλλους 2 που συμπλήρωναν τι τριάδες για να είμαστε άνετα! Το αεροπλάνο δεν παίζεται... Φοβερός χώρος και για πόδια και το κάθισμα φαρδύ, οθόνες με τρεις κάμερες εξωτερικα του αεροπλάνου, ταινίες, τραγούδια, παιχνίδια, πραγματικά δεν ήθελες να τελειώσει η πτήση... Πραγματικά κανένα παράπονο απο την LH. Και το αεροδρόμιο του Πεκίνου χάρμα οφθαλμών, έχει και HSBC και με την κάρτα αναλήψεων βγάζεις τα yuan σου πέρνεις το ταξί που με 100 περίπου yuan σε πάει στο κέντρο. Για να πάς απο το ένα terminal στο άλλο έχει τραίνο!
 

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Κλείνωντας τα χρηστικά θα προσθέσω πως η ασφάλεια είναι κορυφαία, κάθε σταθμός μετρό έχει αστυνομία και μηχάνημα όπως στο αεροδρόμιο, όπου βάζεις την τσάντα αν έχεις. Δεν αισθανθήκαμε απειλή πουθενά, άλλωστε έχει αστυνομία παντού και ο κόσμος είναι φιλήσυχος. Στους δρόμους, επειδή έχουν μεχρι και 14 λωρίδες υπάρχουν υπόγειες διαβάσεις. Το φαγητό είναι πολύ καλό και φθηνό, αλλά αν δεν σας αρέσει στο πιάτο σας να έχει μια χούφτα πιπέρι, υπενθυμίστε το τους αλλιώς θα πάρετε φωτια ειδικά με την κουζίνα του sichuan! Μπορείς με 100 y το άτομο να φας σε εστιατόρια που στην Ευρώπη δεν θα πληρώσεις λιγότερο απο 50Ε. Τα μόνα που είναι ακριβά είναι τα δυτικά πράγματα π.χ. Paulaner κτλπ. Εχούν όμως ωραία κουζίνα και αξίζει να την γευτείς. Επίσης υπάρχουν και πολύ καλα γιαπωνέζικα. Μαc, KFC, starbucks έχει παντού οπότε είστε καλυμμένοι... Προσωπικά γευτηκα και το φαγητό των ντόπιων που γίνεται σε αυτοσχέδιους πάγκους, κυρίως το βράδυ. Δεν έπαθα τίποτε και γευτηκα κεμπάπ, κυμαδόπιτα τηγανητή, dumplings, χορτόπιτα και άλλα...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Όταν πηγαίναμε δεν πετάξαμε με Α380 λόγω ενός προβλήματος με το αεροδρόμιο αλλά μας είχανε ενημερώσει και μας είχαν δώσει επιλογή είτε να πετάξουμε άλλη ημερομηνία που είχε Α380 ή να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω. Πετάξαμε με ένα 747-400 με στενά καθίσματα, μια κεντρική οθόνη στο διάδρομο χάλι. Οταν γυρίζαμε όμως πετάξαμε με το Α380. Υπεύθυνος πληρώματος, πετάει μόνο με Α380 όπως μας είπε και είναι προιστάμενος των άλλων 20 φροντιστών, ο Σάκης Βουλούτης! Έλληνας και παλικάρι! Οι θέσεις είναι 3-4-3 και εμεις είχαμε κλείσει 2 μπροστά, 2 πίσω. Ο άνθρωπος, χωρις να του το ζηττήσουμε, άλλαξε θέση στους άλλους 2 που συμπλήρωναν τι τριάδες για να είμαστε άνετα! Το αεροπλάνο δεν παίζεται... Φοβερός χώρος και για πόδια και το κάθισμα φαρδύ, οθόνες με τρεις κάμερες εξωτερικα του αεροπλάνου, ταινίες, τραγούδια, παιχνίδια, πραγματικά δεν ήθελες να τελειώσει η πτήση... Πραγματικά κανένα παράπονο απο την LH. Και το αεροδρόμιο του Πεκίνου χάρμα οφθαλμών, έχει και HSBC και με την κάρτα αναλήψεων βγάζεις τα yuan σου πέρνεις το ταξί που με 100 περίπου yuan σε πάει στο κέντρο. Για να πάς απο το ένα terminal στο άλλο έχει τραίνο!
Πετάξαμε κι εμείς με το Α380 με την ίδια προσφορά (αλλά για Τόκυο). Στο πήγαινε ήταν τίγκα (D-AIMB), στην επιστροφή με το D-AIMC ήταν πιο άνετα και είχαμε κενή θέση ανάμεσά μας στην τριάδα...
Δε με ξετρέλανε το seat pitch ("χώρος για τα πόδια") στην Economy, ακόμα και τη Turkish Airlines είναι πιο άνετα στα 77W (από την άλλη, το πλάτος των καθισμάτων ήταν ικανοποιητικότατο). Επίσης, στο IFE δεν έχει games console στην Economy (μόνο στη Business).
Με ενόχλησε επίσης που ήταν σχεδόν αδύνατο κάποιος από τον πάνω όροφο να μεταβεί στον κάτω κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τώρα, την κίνηση του Σάκη την αφήνω ασχολίαστη....
 

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Εγώ πάντα συγκρίνω σε σχέση με το 747-400 για τον χώρο και ο κολλητός μου που είναι 1,93 δεν έβρισκαν τα πόδια του. Και λίγα λόγια για το Σάκη χαχαχ:xmas_lol:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.692
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom