Κίνα Εντυπώσεις απο Κίνα (Πεκίνο-Σιάν Σανγκάη)

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Στο ψητό τώρα. Το Πεκίνο είναι μια πόλη με νέφος, τεράστιους δρόμους, κάποιους ουρανοξύστες στο cbd, την οικονομική περιοχή και πολλά κομμουνιστικά κτήρια γύρω απο την πλατεία tiananmen. Δεν θα τη λατρέψεις, αλλά τα αξιοθέατα και τα πάρκα θα σε αποζημιώσουν. Η απαγορευμένη πόλη, το παλάτι του αυτοκράτορα χτισμένο το 1420, απο όπου οι αυτοκράτορες για 500 περίπου χρόνια απομονωμένοι απο τον έξω κόσμο ασκούσαν απόλυτη εξουσία...
Πάρα πολλά τα κτήρια που βρίσκονται εντός, θέλουν χρόνο και μόλις φθάσεις στον μεγάλο διάδρομο στην βορινή πλευρά σου μένει ένα κενό. Που είναι οι χαβλυόδοντες, τα βουνά απο jade σκαλισμένα με παραστάσεις, τα επιχρυσωμένα κοράλια, οι χρυσές παγόδες ύψους 1m, τα μαργαριτάρια κοτρόνες βρε αδελφέ;
Είναι όλα στο hall of jewlery στα οποία τα γκρούπ συνήθως δεν πάνε...
Βέβαια είναι και αυτό συμπλεγμα κτηρίων και η μουσειακή αντίληψη είναι χρόνια πίσω, γι αυτό πρέπει να μπείς μέσα και να το ψάξεις πολύ για να τα δείς όλα.
Αλλη μέρα θα πάς στο temple of heaven park, 275 εκτάρια και αξίζει να περιπλάνηθεις σε αυτό το υπέροχο πάρκο όχι μόνο για να δείς τον καταπληκτικό κυκλικό ναό τον 40 μέτρων ύψους που θα σε αφήσει άφονο με τη συμμετρί και την ομορφιά του αλλά και για το ίδιο το πάρκο που έχει και πολλά άλλα αξιοθέατα και ομορφιές.
Φανταστικό είναι το summer palace. Μαγευτική θέα στην λίμνη, η πετρινη λέμβος της τελευταίας αυτοκράτειρας τα κτήρια και ο ναός του βούδα καμια 50αριά μέτρα ψηλότερα με μαγευτική θέα...
O lama temple είναι ο πιο σημαντικός θιβετιανός βουδιστικός ναός εκτός θιβέτ και φιλοξενεί ένα βούδα 18 μέτρων σε ένα μεγάλο συγκρότημα ναών. Ο ναός του κονφούκιου δεν λέει και πολλά αλλά είναι κοντά.
Το capital museum αξίζει παρα πολύ και ως κτήριο και ως εκθέματα αν και πολλά πράγματα δεν μπορεί να τα εκτιμήσει η δυτική κουλτούρα, όπως η καλλιγραφία. Το poly art είναι κάτι σαν sotheby's και αξίζει πιο πολύ ως κτήριο και όχι τόσο ως μουσείο. Γενικά τα μουσεία δεν είναι το δυνατό σημείο της Κίνας.
Η πλατεία τιανανμέν είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου αλλά βγάζει μια μουντίλα και να μην σχολιάσω το μαυσωλείο της μόυμιας μάο. Αλλα μια βόλτα αξίζει γιατί έχει διάφορα; αξιοθέατα.
Ανοιξη ή φθινόπωρο (όπως εμείς) στο beihai park θα μείνεις άναυδος με την ομορφια του πάρκου της λίμνης και του ναού που δεσπόζει ψηλά βράχο, μην το χάσετε.
Το σινικό τοίχος είναι και το καλύτερο κομάτι της εμπειρίας. Αυτό το πέτρινο φίδι που δαμάζει της κορυφογραμμές σε αφήνει άφωνο. Ανεβαίνει με τηλεφερίκ και μετά περπατάς, εκ των έσω πληροφορίες λένε οτι το Mutianyu Great Wall είναι το πιο ωραίο κομμάτι. Εγώ πάντως ξετρελάθηκα με την 4ωρη κουραστική βόλτα. Αν δεν πάτε με εκδρομή μπορείς να πάς με λεωφορείο μεχρι ένα σημείο και μετά με mni-bus ή με κάποιον που με ιχ κάνει αυτη τη δουλειά πιο φθηνά, 50-60 yuan είναι μια χαρά, μην τους δώσετε παραπάνω και όταν γυρνάτε θα βρείτε τέτοιους τύπους στο parking του τηλεφερίκ.
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα, Ιαπωνία
Πολύ ωραίες πληροφορίες, συνοπτικές και περιεκτικές!Μια χαρά τις βρίσκω τις τιμές στην Κίνα!
 

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Οι τιμές είναι πολύ καλές και χωράει πολύ παζάρι στις αγορές...
Και τα μαργαρητάρια επίσης καταπληκτικά με φοβερές τιμές και αν το ψάξεις βρίσκεις και ωραία μικροπράγματα αντίκες.
 

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Και η υπαίθρια αγορά της πανγιουνάν στο Πεκίνο αξίζει και μπορείς να βρεις καλά πράγματα ανάμεσα στη σαβούρα. Θέλει τρελό παζάρι το 1/5-1/10 της τιμής είναι τα αποδεκτά όρια αγοράς. Στο παζάρι αρχικά εσύ δεν λες τίποτε, ασε αυτον να ρίχνει τις τιμές. Μετά πες στους άλλους να σου λένε να φύγετε. Ξεκίνα απο πολύ χαμηλά και στην τελική προσφορά, βγάλε τα λεφτά να τα δεί. Εγγυημένο.
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Tα πάρκα ειδικά το φθινόπωρο έχουν μαγευτικά χρώματα! Παρακολουθώ την αφήγησή σου με ενδιαφέρον!
 

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Τα πάρκα στην κίνα είναι πολυ διαφορετικά απο την Ευρώπη, έχουν μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και σου δεν σου δίνουν τόσο έντονα την εντύπωση της ανθρώπινης παρέμβασης όσο τα ευρωπαϊκά. Εχουν λίμνες με άπειρα πανέμορφα ψάρια και γενικά δεν πρέπει να τα χάσεις!
 

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Το xi an είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας shaanxi και είναι μια πολύ κινεζικη πόλη χωρίς πολλούς δυτικούς. Μέσα στην πόλη υπάρχουν διάφορα όμορφα αξιοθέατα και μι πολύ υψηλή παγόδα άλλα τίποτε το τραγικό. Μία ώρα όμως απο την πόλη(7 yuan) είναι ο πήλινος στρατός που κόβει την ανάσα. Στο κύριο pit βρίσκονται 6000, κανένας ίδιος με τον άλλο! Το βράδυ πίσω απο τον drum tower είναι η μουσουλμανική περιοχή, ένα ταιράστιο παζάρι με άπειρα κεμπάπ, κιμαδόπιτες, λαχανόπιτες κτλπ. Εμεις φάγαμε αρκετα και δεν πάθαμε τπτ. Χάνεσαι εκει μέσα. Μου θύμισε τη δαμασκό!
 

paulsofmeli

Member
Μηνύματα
40
Likes
24
Για να το κλείσω γιατί πολύ το ταλαιπώρησα η τρίτη και τελευταία πόλη που επισκεφθήκαμε είναι η Σανκάη. Η πόλη δεν έχει ιδιαίτερα αρχαία αξιοθέατα όπως το Πεκίνο αλλά είναι απλά μαγική. Στην παλιά Σανγκάη τα αποικιοκρατικά κτήρια θα σε κάνουν να νομίζεις πως είσαι στην Ευρώπη. Στο Pudong θα πιείς καφέ στους ουρανοξύστες με μαγική θέα, θα πιστέψεις πως είσαι στην Νέα Υόρκη. Πουθενά δεν θα νιώσεις πως είσαι στην Κίνα, όπως μου είπαν και οι ίδιοι οι κινέζοι η Σανγκάη δεν είναι Κίνα...
Η Σανκάη, η πόρνη της ανατολής, είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, μια μάγισσα...
Μην την χάσετε πρόκειται για το όραμα της Κίνας για το αύριο, την οικονομική ατμομηχανή του έθνους, καμία σχέση με την μουντάδα του Πεκίνου, η Σανγκάη είναι το αύριο, στο σήμερα...
Επίσης κλείνοντας να σας πώ πως είναι απόλυτα ασφαλές και ιδιαίτερα οικονομικό να ταξιδεύεις μόνος στην Κίνα, φορέστε το καλό σας χαμόγελο πάρτε τον lonely planet ανά χείρας και ξεκινείστε...
(Νομίζω πως περιέχει αρκετες πληροφορίες το τόπικ για την Κίνα οπότε καλύτερα να μεταφερθει στο http://www.travelstories.gr/glossary/17858-%EA%DF%ED%E1.html)
 
  • Like
Reactions: V_C

skoumpi

Member
Μηνύματα
1.206
Likes
1.100
Το βράδυ πίσω απο τον drum tower είναι η μουσουλμανική περιοχή, ένα ταιράστιο παζάρι με άπειρα κεμπάπ, κιμαδόπιτες, λαχανόπιτες κτλπ. Εμεις φάγαμε αρκετα και δεν πάθαμε τπτ. Χάνεσαι εκει μέσα. Μου θύμισε τη δαμασκό!
Εκεί φάγαμε και εμείς...... Δεν εχω πάει Δαμασκό αλλά το σκηνικό δεν έμοιαζε καθόλου με άπω ανατολή!! Θύμιζε μέση ανατολή...:haha:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom