Ιταλία Κροατία Μαυροβούνιο Ημερολόγιο κρουαζιέρας (Εξερεύνηση της Αδριατικής)

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία [√]

11884-1389199959-b173abed2ab45edad2fbf71a96f8b5d3.jpg
1η ημέρα, Εν πλω

Διαδρομή: Κέρκυρα- Κόπερ, 491 ναυτικά μίλια με μέση ταχύτητα 15 κόμβους/ώρα
Ημερήσιες δραστηριότητες: παρουσίαση των λιμανιών, εκπαιδευτική εκδρομή στο πλοίο, επιδείξεις μόδας, μασάζ, παρασκευής κοκτέιλ και «δημιουργικού» διπλώματος πετσετών, zumba class, line dancing κλπ.
Βραδινή διασκέδαση: Captain’s Coctail, Viva Las Vegas Show, Party Cabaret

Μπουφέ καταστρώματος: Greek μέχρι το απόγευμα, International στη συνέχεια

Πρώτη μέρα της κρουαζιέρας σήμερα, συνέχεια εν πλω, από το προηγούμενο βράδυ μέχρι το επόμενο πρωί που θα φτάσουμε στο Κόπερ. Αρχίζουμε να συνηθίζουμε την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 15 κόμβων -ή μάλλον, αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι είμαστε σε κρουαζιέρα, δεν είμαστε σε απλό πλοίο, είμαστε σε διακοπές, πηγαίνουμε αργά, χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε...​
Λίγο πριν τις 11 χθες το βράδυ, που αποπλεύσαμε από Κέρκυρα, ξεκίνησε το πάρτι καλωσορίσματος στην πισίνα. Είχαμε την απορία για το πώς θα είναι. Το φυλλάδιο ανέφερε για deckparty και τρελό χορό… αλλά οι συνταξιδιώτες, Βρετανοί οι περισσότεροι, ήταν από συνταξιούχοι και πάνω. Μια ομάδα 10 τραγουδιστοχορευτών ξεκίνησε με γνωστά hits από τη δεκαετία του 80 μέχρι σήμερα και όταν πια φτάσαμε στη Gaga το πάρτι είχε ανάψει και όλοι χόρευαν τρελά στο κατάστρωμα. Το ξεφάντωμα συνεχίστηκε με δύο DJs και ακόμη πιο χορευτική μουσική. Κατά τη μια εμείς πήγαμε για ύπνο, οι συνταξιούχοι όχι… Απ’ ότι μάθαμε κράτησε μέχρι τις τρεις. Η αρχική εντύπωση, ότι θα ρίχναμε τον μέσο όρο ηλικίας, άρχισε να αλλάζει.
Παρά το ξενύχτι οι ξαπλώστρες άρχισαν να γεμίζουν από νωρίς, στις 10 το πρωί δεν υπήρχε καμία ελεύθερη. Απ’ ότι φαίνεται θα ζήσουμε πάλι το φαινόμενο της φόρτισης, με το που σκάει η ανατολή παίρνουμε θέση στις ξαπλώστρες. Έτσι εξηγείται και το αυστηρό μέτρο της μη καπαρωμένης θέσης: αν η ξαπλώστρα έμενε για περισσότερο από 30-40 λεπτά αχρησιμοποίητη, έπαιρναν την πετσέτα και απελευθέρωναν τη θέση. Οι πορτοκαλί πετσέτες λοιπόν, που περίμεναν κάθε ταξιδιώτη στην καμπίνα του, ήταν πολύτιμες! Γι’ αυτό συνοδευόταν από υπενθύμιση που ανέφερε ότι μπορείς να την αλλάζεις όσο συχνά θέλεις αλλά αν τη «χάσεις» θα σου έρθει ένα μπιλιέτο 10 λιρών.
Στην ωραία σκιά λοιπόν με τη θαλασσινή αύρα ξεκινάει το ξεφύλλισμα των φυλλαδίων που μας είχαν αφήσει για homework στην καμπίνα. Κάθε απόγευμα θα μοιραζόταν ένα 4σέλιδο φυλλάδιο «CruiseNews» με τα σχετικά της επόμενης μέρας. Από το που και πως θα πάμε, λίγα ιστορικά στοιχεία για τον τόπο και χρήσιμες πληροφορίες για τους εξερευνητές (νόμισμα, γλώσσα, αποστάσεις, αγορές κλπ), τα προγράμματα τηλεόρασης, σίτισης, διασκέδασης, τζόγου, το dresscode, τους εορτασμούς, το που βρίσκεται ο υπόλοιπος στόλος, ναυτικές ορολογίες (σήμερα είχαμε το starboard και το portside), πληροφορίες γα το πλήρωμα, το σκάφος και το ταξίδι.
Το πλοίο λοιπόν έπιανε την ταχύτητα των 19 κόμβων και είχε 207μ μήκος, 28μ πλάτος, 10 ορόφους, 736 καμπίνες, 1462 επιβάτες, 600 άτομα πλήρωμα και προσωπικό , 5 εστιατόρια, 5 μπαρ, 2 lounge, 2 πισίνες, 6 ανελκυστήρες. Μόνο του φάνταζε μεγάλο, σε σύγκριση όμως με κάποια άλλα, που ήταν αραγμένα δίπλα του στην Κέρκυρα , φαινόταν κάπως μινιόν.
Ship (2).jpg
Δεν καταφέραμε να τα μελετήσουμε όλα γιατί παρασυρθήκαμε. Στη σκηνή, στο κέντρο του καταστρώματος ανάμεσα στις πισίνες και τα μπαρ, υπήρχε αναβρασμός: επιδείξεις, χοροί, παιχνίδια, φασαρία και χαρά. Και κάθε λίγο μας θύμιζαν με ενθουσιασμό ότι το βράδυ είχαμε κοκτέιλ καπετάνιου, φαντασμαγορικό σόου και άλλο ένα πάρτι!

2η ημέρα, Κόπερ [Σλοβενία] 8πμ - 11μμ
Διαδρομή: Κέρκυρα- Κόπερ, 491 ναυτικά μίλια με 15 κόμβους/ώρα
Ημερήσιες δραστηριότητες: Bingo, Karaoke, επίδειξη παρασκευής σούσι κλπ
Βραδινή διασκέδαση:Stand-up comedy, Cabaret
Μπουφέ καταστρώματος: Tex-Mex

Η σημερινή μέρα δεν ήταν για άραγμα. Είχαμε Koper. Εκδρομή στο σπήλαιο Postojna, το κάστρο Predjama και εξερεύνηση της μεσαιωνικής πόλης που αντικρίσαμε νωρίς το πρωί.
Koper (1).jpg
Το άλλο που αντικρίσαμε πηγαίνοντας για πρωινό ήταν ότι όλος ο χώρος έξω από το μεγάλο εστιατόριο είχε γεμίσει φωτογραφίες επισήμων! Η πρόσκληση του καπετάνιου για το χθεσινό κοκτέιλ πάρτι ανέφερε επίσημο ένδυμα -ήταν και η μόνη περίπτωση που το dress code δεν θα ήταν smart casual. Αλλά τέτοια λάμψη πια… Το πάρτι ήταν περίπου 2ωρο σε 2 δόσεις, λόγω πλήθους, και ακολουθούσε gala diner. Όσοι δεν ήθελαν επισημότητες μπορούσαν να δειπνήσουν στο εστιατόριο του καταστρώματος στον 10ο όροφο. Εμείς, επίσημα ντυμένοι όπως πάντα, είχαμε δει τη μεγάλη ουρά των επίσημα ντυμένων Βρετανών (χωρίς σχόλια) που περίμεναν στην είσοδο του lounge με τις προσκλήσεις στο χέρι και προτιμήσαμε να δειπνήσουμε στο κατάστρωμα, όπου θα γινόταν αργότερα το πάρτι. Έτσι είχαμε χάσει την ευκαιρία να χαιρετηθούμε με τον συμπατριώτη καπετάνιο και να δούμε τις φάτσες μας τυπωμένες. Εκτός από τη Photo Gallery -που θύμιζε νυχτερινό κέντρο στο εκλεπτυσμένο του- υπήρχαν και σε άλλους κεντρικούς χώρους στριφογυριστά stands με ψηφιακές φωτογραφίες επιβατών: από το καλωσόρισμα με (στημένο) φόντο το κρουαζιερόπλοιο, από το μάθημα διάσωσης με τα σωσίβιά τους, από το γκαλά με τα καλά τους σαν διασημότητες σε εξώφυλλα γνωστών περιοδικών. Και όπως είδαμε επιστρέφοντας, με (στημένα) φόντα από τις καλύτερες απόψεις της πόλης. Εμείς όμως είχαμε δει την πραγματική θέα από ψηλά (μετά από 200τόσα σκαλιά για τον εξώστη του καμπαναριού) και πήραμε αληθινές πανοραμικές -και με το πλοίο (μας), που γέμιζε το λιμάνι.
Koper (2).jpg
Τα σπήλαια, τα κάστρα, η παλιά πόλη και η βόλτα στην παραλιακή του Κόπερ μας άνοιξαν την όρεξη. Είχαμε κρατήσει και στο μυαλό μας ότι ο μπουφές θα είχε θέμα τεξανομεξικάνικο. Ε, δεν ήθελε και πολύ, έπρεπε να πάρουμε τις καμένες θερμίδες μας πίσω. Μπαίνοντας στην καμπίνα μας περίμενε κάτι καινούργιο, εκτός από τις «αυριανές ειδήσεις» και τα σοκολατάκια. Ένα λαγουδάκι φτιαγμένο από πετσέτες, όπως και στην επίδειξη «δημιουργικού» διπλώματος που είχαμε στο κατάστρωμα την πρώτη ημέρα.
Ship (3).jpg
Τι μας συνέβαινε άραγε και αντί να το δούμε «αισθητικά» το συνδυάσαμε με φαγητό;

 
Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Δεν το πιστεύω δεν το πσιτεύω
ΙΣοτρία δια χειρός travelina. Εύγε. Να αναμένω και Ιαπωνία; Λέω τώρα εγώ
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
η ρεαλιστική περιγραφή σου μου κινει το ενδιαφέρον να διαβάσω την ταξιδιωτική ιστορια μιας κρουαζιέρας(που δεν έχουμε και πολλες τετοιου ειδους στο φορουμ),γραμμένη μαλιστα απο ένα νέο ατομο....για να πω την αλήθεια είμαι περιεργη για το αν ισχύει το οτι το μοντέλο της κρουαζιέρας ταιριάζει περισσότερο σε μεγάλες ηλικιες..ή σε ανθρώπους που θέλουν μονο διακοπες με ολιγον απο εξερευνηση προορισμών ή αραγε αυτο είναι μύθος?...η συνέχεια θα δειξει :) ...
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία [√]
Δεν το πιστεύω δεν το πσιτεύω
ΙΣοτρία δια χειρός travelina. Εύγε. Να αναμένω και Ιαπωνία; Λέω τώρα εγώ
Για Ιαπωνία τα έχουν ήδη πει οι φίλοι μας...
(εξάλλου εσύ το είχες πάει νοητά το ταξίδι)
 

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Για Ιαπωνία τα έχουν ήδη πει οι φίλοι μας...
(εξάλλου εσύ το είχες πάει νοητά το ταξίδι)
Θα τις ξαναδιαβάσω μια μια, αν κάτι από από αυτά που πήγες δεν έχει αναφορές θα σε βάλω να γράψεις. Δεν γλυτώνεις από τη μουρμούρα μου
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Κρουαζιέρα !!!!!!!!!!!!!!
Πολύ ωραία.
Αν και δεν έχω πάει ποτέ κρουαζιέρα, πολύ μου αρέσουν οι ιστορίες αυτές.
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία [√]
3η ημέρα, Βενετία [Ιταλία] 7πμ – 8μμ
Διαδρομή: Κόπερ-Βενετία, 82 ναυτικά μίλια με 12,6 κόμβους/ώρα
Ημερήσιες δραστηριότητες: Wii bowling, Jackpot Bingo κλπ
Βραδινή διασκέδαση: Classical Italian songs, Stand-up comedy, Talent show
Μπουφέ καταστρώματος: Italian

Από τις πιο όμορφες στιγμές της κρουαζιέρας ήταν οι πρώτες εικόνες που αντικρίζαμε μόλις ξυπνούσαμε -σα μικρά παιδιά χαζεύαμε τον καινούργιο κόσμο. Εξαιρετική ιδέα η καθημερινή εναλλαγή τοπίου.
Venice (1).jpg
Το σημερινό πρόγραμμα είχε εκδρομή σε Burano (που ήταν σε εκκρεμότητα από παλιά) και Murano. Μετά, οι κλασικές βόλτες στην κούκλα Βενετία –με τόσο κόσμο που νομίζω δεν έχω ξαναδεί. Ακόμη και τα κρουαζιερόπλοια έμοιαζαν στριμωγμένα. Η αναχώρησή μας θα καθυστερούσε 2 ώρες λόγω αυξημένης κίνησης στο λιμάνι καθώς τα πλοιάρια-πιλότοι πηγαινοέρχονται ασταμάτητα σέρνοντας τα θηρία.
Venice (2).jpg
Και ο μπουφές με το ιταλικό είχε ανοίξει από το απόγευμα…
Αυτό με τα εστιατόρια πάντως ήταν θέμα… σχεδόν 24 ώρες ανοιχτά! Υπήρχαν 3 εστιατόρια με σερβιτόρους και ελεύθερη επιλογή τραπεζιού. Για το πρωινό είχαν μπουφέ ενώ για γεύμα και δείπνο πρόσφεραν πλούσια «θεματικά» μενού –δε θυμάμαι τους τίτλους αλλά ήταν πραγματικά ευφάνταστοι. Αυτά έκλειναν για περίπου 2 ώρες στα ενδιάμεσα. Αλλά… υπήρχε η χαρά του καταστρώματος στον 10ο όροφο που έκλεινε μόνο 3-6 το πρωί. Self-service με πλήρη μπουφέ, είτε στο κλειστό εστιατόριο της πλώρης με την πανοραμική θέα είτε στα τραπέζια γύρω από τις πισίνες. Και μερικές γωνίες-κιόσκια για όλα τα γούστα: με τορτίγιες, πίτσα και πάστα, σουβλάκια (ναι, σουβλάκια και καλαμάκια και πίτα και γύρος), μπάρμπεκιου τσικνιστό (με μπιφτέκια, μπριζόλες και παϊδάκια). Το μόνο που έμενε παραπονεμένο τελικά ήταν το σημείο με τα φρέσκα φρούτα, κάθε 2-3 ώρες αντικαθιστούσαν ροδάκινα, ανανάδες και μπανάνες που έχαναν τη ζωντάνια τους. Μ΄ αυτά και με εκείνα, αρχίσαμε να ασχολούμαστε περισσότερο με το πότε, που και τι θα φάμε, αντί με τα μέρη που θα βλέπαμε.
Από τις βραδινές επιλογές διασκέδασης τα παλιά ιταλικά και ο διαγωνισμός ταλέντων δεν μας ενθουσίαζαν ιδιαίτερα. Θα δοκιμάζαμε την κωμωδία ελπίζοντας να ευχαριστηθούμε (και να καταλάβουμε) το χιούμορ του βρετανού καλλιτέχνη.
 
Last edited by a moderator:

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Ήμουν στη δουλειά σε μια ανάπαυλα και ξαφνικά ένοιωσα να μου τρέχουν τα σαλια και να μου γουργουρίζει το στομάχι από αυτα που διάβαζα. Η κρουαζιέρα βλάπτει σοβαρά τη σιλουέτα
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία [√]
Και φαντάζεσαι τι άγχος σε πιάνει... αν θα προλάβεις να τα δοκιμάσεις όλα.
 

travelina

Member
Μηνύματα
425
Likes
818
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία [√]
4η ημέρα, Σίμπενικ [Κροατία] 8πμ – 6μμ
Διαδρομή: Βενετία-Σίμπενικ, 205 ναυτικά μίλια με 16 κόμβους/ώρα
Ημερήσιες δραστηριότητες: Table tennis, Jackpot Bingo, επίδειξη κατασκευής γλυπτών από φρούτα και λαχανικά κλπ
Βραδινή διασκέδαση: 50’s Classical Songs, Karaoke, Rhythm & Blues Deck Party
Μπουφέ καταστρώματος: International

Όσο εμείς κοιμόμασταν, το κρουαζιερόπλοιο περνούσε κρυφά και αθόρυβα από τα πιο ωραία μέρη. Αρχίσαμε να αφήνουμε τις κουρτίνες μισάνοιχτες ώστε να ξυπνάμε νωρίτερα και να θαυμάζουμε την αρχή της μέρας στο νέο τόπο. Ευτυχώς η καμπίνα ήταν στην κατάλληλη πλευρά, προς τα νησάκια και τους κολπίσκους.
Sibenik (1).jpg
Σίμπενικ σήμερα, εκδρομή στο εθνικό πάρκο Krka με τους καταρράκτες και τις λίμνες και στη συνέχεια γνωριμία με τη μεσαιωνική πόλη.
Η απογευματινή αναχώρηση, πριν λιγοστέψει το φως, μας έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουμε και πάλι τις δαντελωτές δαλματικές ακτές. Όταν περνούσαμε κοντά από ακρωτήρια και νησάκια υπήρχε σχεδόν πάντα κόσμος που μας χαιρετούσε. Γενικά, αυτό με τούς αλληλοχαιρετισμούς σε όλο το ταξίδι είχε την πλάκα του, με τα δεκάδες χέρια να κουνιούνται πέρα δώθε. Άφηνε μια γλυκιά αίσθηση ευγένειας και καλής διάθεσης.
Sibenik (2).jpg
Γυρίζοντας στην καμπίνα συναντήσαμε πάλι στολισμένες πόρτες. Οι εορτασμοί των γενεθλίων και των επετείων ήταν άλλη μια από τις «συνήθειες» του πλοίου, που μπορεί να φαίνεται κάπως χαζοχαρούμενη αλλά συμβάλλει στην ανάλαφρη ατμόσφαιρα της κρουαζιέρας. Κάθε μέρα στην τελευταία σελίδα της εφημεριδούλας είχε ευχές από φίλους ή συγγενείς προς όσους γιόρταζαν, όπως «Kim σ’ ευχαριστώ για τα πιο όμορφα 30 χρόνια της ζωής μου» ή «Πολλές ευχές στον John που κλείνει σήμερα τα 77». Μάλλον θα έσβηναν και κεράκια αλλά δεν έτυχε να το δούμε. Αυτά που βλέπαμε συχνά ήταν οι ευχετήριες κάρτες από το πλήρωμα, τα τριαντάφυλλα και τα μπαλόνια στις πόρτες των καμπινών τους. Μια ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή…
Ship (5).jpg
Εντωμεταξύ, στο κρεβάτι μας περίμενε άλλο ένα ζωάκι...
Ship (4).jpg
Αυτό δεν μας προκάλεσε συνειρμούς φαγητού, πάλι καλά. Το δείπνο σχεδιαζόταν λιτό και ακολουθούσε ενδιαφέρον πάρτι στο κατάστρωμα.

5η ημέρα, Ντουμπρόβνικ [Κροατία] 8πμ - 10μμ
Διαδρομή: Σίμπενικ-Ντουμπρόβνικ, 137 ναυτικά μίλια με 10,9 κόμβους/ώρα
Ημερήσιες δραστηριότητες: Wii tennis, Bingo κλπ
Βραδινή διασκέδαση: Stand-up comedy, Moulin Rouge
Μπουφέ καταστρώματος: Indian

Ξενυχτήσαμε και παρακοιμηθήκαμε … ήταν συννεφιασμένος και ο καιρός… ξυπνήσαμε λίγο πριν πιάσουμε λιμάνι και ίσα που προλάβαμε να δούμε τη θέα της σύγχρονης πόλης από τη θάλασσα.
Dubrovnik (1).jpg
Dubrovnik (2).jpg
Έτσι κι αλλιώς, την παλιά πόλη του Ντουμπρόβνικ δεν θα την προσεγγίζαμε με το πλοίο αλλά θα τη θαυμάζαμε στην προγραμματισμένη εκδρομή μας. Αρχίζαμε με μια όμορφη πανοραμική άποψη από έναν λόφο στα περίχωρα και συνεχίζαμε με ξεναγήσεις στα σημαντικότερα μνημεία και μουσεία. Μετά είχαμε ελεύθερη βοσκή για τις βόλτες μας στην παλιά πόλη.
Πρώτα όμως φροντίσαμε να ξυπνήσουμε κανονικά, με ένα γερό πρωινό -english για το κυρίως, ελληνικό για το επιδόρπιο. Το χθεσινό R&B πάρτι ήταν πάρα πολύ κεφάτο! Οι καλλιτέχνες εξαιρετικοί, πραγματικά ταλέντα και μάλιστα πολυδιάστατα. Για τους συνταξιδιώτες τα έχουμε πει, δεινοί χορευτές!
Σε γενικές γραμμές ωστόσο, η βραδινή διασκέδαση ήταν κάπως…
Υπήρχαν 4 ομάδες καλλιτεχνών: 10 τραγουδιστές-χορευτές που έκαναν θεματικές παραστάσεις άψογα εκτελεσμένες, από κλασικά μιούζικαλ και καμπαρέ μέχρι την Rhythm & Blues βραδιά. Ένα ντουέτο τραγουδιστών με ρεπερτόριο easy listening και rock ballads. Ένα ντουέτο βιολί-πιάνο για τα ξέφρενα νιάτα που σύχναζαν στο observatory café στην πλώρη του 9ου ορόφου. Και ένας κωμικός stand-up, με το γνωστό καυστικό βρετανικό χιούμορ. Υπήρχε ακόμη μια ομάδα διασκεδαστών που αναλάμβαναν τα πρωινά θεάματα στην πισίνα και ανακοίνωναν εντυπωσιακά τα βραδινά. Εκτός από το θέατρο, τα καφέ και τα μπαρ, υπήρχε και η ντίσκο που άνοιγε μετά τις 11 και εκεί κρύβονταν συνήθως οι ηλικίες 15-40. Άνετα θα σήκωνε και κάποιον «ενδιάμεσο χώρο», τύπου Jazz club ή Irish bar (χωρίς τηλεόραση με ποδόσφαιρο όμως).
Για απόψε έχουμε μουλέν ρουζ, αφού πρώτα δειπνήσουμε ινδικά. Τι, δεν ταιριάζουν; Καλά τώρα…
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.561
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom