Ιορδανία Η δική μας Ιορδανία

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Πρωινό ξύπνημα, και αφού ευχαριστήσαμε τον Paolo για όλα,ανταλλάξαμε email,και αλληλοπροσκαλέσαμε ο ένας τον άλλο στην χώρα του, αναχωρήσαμε με τελικό προορισμό την πόλη της Μάνταμπα.
Βέβαια το σημερινό πρόγραμμα ήταν και λίγο λασκα και για τον λόγο αυτό πριν αποχαιρετήσουμε για πάντα την Πέτρα, αποφασίσουμε να κάνουμε μια μικρή στάση να δούμε και την μικρή Πέτρα, που δεν είχαμε προλάβει να δούμε...
Η μικρή Πέτρα είναι κάπου κοντά από την Πέτρα, mini version, θα το αποκαλούσα εγώ με κάποια μικρά κτήσματα.Δεν έχει είσοδο και μπορεί να την γυρίσει κανείς στο διάστημα της μισής ώρας.Από ότι μας είπαν κατοικούταν από την χαμηλότερη τάξη. Θεωρώ ότι αν κάποιος έχει επισκεφτεί την Πέτρα, δεν χάνει κάτι και να μην πάει απλά εμάς από περιέργεια και μόνο μας έκατσε και έτσι πήγαμε
IMG_4337.JPG IMG_4343.JPG
IMG_4341.JPG

χαιρετήσαμε λοιπόν την Πέτρα και συνεχίζουμε για την πόλη του Κάρακ όπου θα δούμε το κάστρο του και θα φάμε και το μεσημεριανό μας.Το Al Karak ή αλλιώς Kerak απέχει γυρω στα 160χλμ από την Πέτρα (2,5ώρες περίπου) και το φημισμένο κάστρο του δεσπόζει μέσα στην πόλη.Πάμε να το δούμε...
IMG_4351.JPG

θέα από το κάστρο
IMG_4353.JPG

και φυσικά άλλη μια έκπληξη μας περιμένει...
Εκεί που τραβάμε φωτογραφίες με την Ε.ένας κύριος μου ζητά στα αγγλικά να τον τραβήξω μια φώτο με έναν μεγαλύτερο κύριο.Αφού τους τραβάω γυρνάω και κάτι λέω στα ελληνικά στην αδερφή μου.Ο μεγαλύτερος κύριος μας κοιτάει και τρέμει..
-Ειστε ελληνίδες??μας ρωτάει με άψογα ελληνικά.
-Ναι.. του λεω και γω..
-Και σεις Ελληνας???
Δεν μου απαντάει...κάνει να ακουμπήσει πάνω στον ανιψιο του(όπως μάθαμε αργότερα),κάθεται πρόχειρα πάνω σε μια πέτρα και ξεκινάει να κλαίει..κάτι λέει στον ανιψιο του,ο οποίος τρέχοντας καταφτάνει λίγο αργότερα με ένα ποτήρι νερό..
-Αρε παιδιά...μας λεεί πάλι στα ελληνικά, είχα 10χρόνια να δω έλληνες και με συγκινήσατε..και μας λεει την ιστορία του...η οποία έχει ως εξής:


Ο Μωχάμετ, ο οποίος τώρα είναι πάνω κάτω στα 50φεύγα του, ήταν φοιτητής γεωπόνος στην Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες τον φώναζαν Μηχάλη, ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε ελληνίδα με την οποία απέκτησε μια κόρη, η οποία πρέπει να είναι πάνω κάτω στην ηλικία μου(30+),λίγο αργότερα χώρισε και γύρισε πίσω στην πατρίδα του την Ιορδανία. Δεν εχει δει την κόρη του από τότε που έφυγε, αφού το εισητήριο γιαυτόν όπως μας είπε είναι πολύ ακριβό,και δεν θέλει να τον επισκεφτεί η κόρη του εκεί γιατί μας είπε,ντρέπεται και φοβάται την αντίδρασή της. Τα ελληνικά του ήταν άψογα,άνετα τον έκανες για έλληνα,κανένα ψεγάδι, ούτε στην προφορά ούτε και στον τρόπο που τα μιλούσε.
Μας είπε ότι στο κάστρο δεν σταματούσαν πλέον τα ελληνικά γρουπ και έτσι είχε πάνω από 10χρόνια να έρθει σε επαφή με έλληνες.Έμενε χρόνια στο Καρακ με τις αδερφές του και τις οικογενειές τους,αλλά ακόμη ονειρευόταν ότι ίσως κάποια μέρα γυρνούσε να επιστεφτεί την Ελλάδα.
Μετά από την συγκίνηση του αυτή μας κάλεσε σπίτι του να μας περιποιηθεί.Εμεις αρχικά αρνηθήκαμε ευγενικά.Δεν δέχτηκε την άρνηση μας και εμείς βλέποντας την παράκληση και την συναισθηματική φόρτωση που του προκαλέσαμε τελικά δεχτήκαμε.


Το σπίτι του είναι κάπου στο κέντρο του Κάρακ,με το που μπήκαμε μας οδήγησαν σε ένα δωμάτιο με πολλούς καναπέδες, σαν αυτούς που είχε η γιαγιά μου να φανταστείτε..όλη η οικογένεια κατέβηκε να μας υποδεχτεί.Οι γυναίκες φυσικά δεν καθήσανε μαζί μας απλά μας σέρβιραν φαι και καφέ και κοιτούσανε από την πόρτα. Οι άντρες της οικογένειας καθήσανε να φάνε και να πιούνε καφέ μαζί μας. Επικεφαλής της οικογένειας ο μεγαλύτερος γαμπρός(80+) του Μωχάμετ (, άντρας της μεγαλύτερης αδερφής του, η οποία είχε πεθάνει,) ο οποίος μας ρωτούσε για την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. Ελληνικά μιλούσε μόνο ο Μωχάμετ έτσι μετέφραζε τι λέγαμε εμείς και τι αυτοί. Σε κάποια φάση ένας άλλος γαμπρός του μας χαιρέτησε από την πόρτα, από ότι μας είπε ο Μωχάμετ αργότερα δεν μπήκε στο δωμάτιο γιατί λόγω το οτι είναι πολύ θρήσκος, δεν επιτρέπεται να παραβρείσκεται στο ίδιο δωμάτιο με γυναίκες αλλά ούτε και να δώσει χειραψία μαζί μας και γιαυτό με χαιρέτησε πιανοντας με από τον καρπό του χεριού μου.
Λίγο αργότερα αφού φάγαμε και ήπιαμε έβγαλα τον καπνό μου να στρίψω ένα τσιγάρο. Ο μεγάλος γαμπρός του με ρώτησε αν ήταν χασίς και γω άρχισα να γελάω..εκεί εσπασε και ο πάγος.Του ζήτησα να βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία και συμφώνησε, απαιτώντας από την ανιψιά του να του φέρει το επίσημο σαρίκι του, αυτό το οποίο φορούσε όταν έδωσε χειραψία με τον τότε βασιλιά της Ιορδανίας.
IMG_4374.JPG

λεγοντάς μας ότι αφού ήμαστε Έλληνες, ήμαστε εξίσου επίσημοι με τον βασιλιά τους!!Αυτό και αν ήτανε τιμή....
Ο Μωχάμετ μας μίλησε για την Θεσσαλονίκη τότε, νοστάλγησε τα φοιτητικά του χρόνια, μας είπε ότι θα έπρεπε να ήμαστε περήφανοι που ήμαστε Έλληνες και κατάφερε να μας κάνει και να αιστανθούμε όντως περίφανοι γι'αυτό.
Η ώρα όμως περνούσε και είχαμε μπροστά μας αλλες 2ώρες οδήγηση..έπρεπε να φύγουμε..επέμεναν να μας φιλοξενήσουνε για τις υπόλοιπες μέρες του ταξιδιού μας, αλλά αυτό δεν γινόταν..ο Μωχάμετ μας έδωσε τον αριθμό του λεγοντάς μας ότι αν μας τύχαινε κανένα πρόβλημα κατα το υπόλοιπο του ταξιδιού μας στην Ιορδανία να επικοινωνήσουμε μαζί του.Από εκείνη την μέρα μέχρι και σήμερα σε κάθε εθνική γιορτή μας στέλνει μυνήματα και ευχές..ευχόμαστε να τον ξαναδούμε κάποια μέρα..ίσως όταν έρθει να δει την οικογένεια που έχει εδώ..και να είναι πάντα καλά.
Λίγο πριν την αναχώρηση μας από το σπίτι του
IMG_4383.JPG
Και έτσι συγκινημένοι και γεμάτοι από άλλη μια εμπειρία ζωής συνεχίζουμε για τον προορισμό μας
IMG_4388.JPG

είναι βραδάκι πια όταν βρίσκουμε το Saint John Hotel. Το κάθε ζευγάρι κατευθύνεται για το δωμάτιο του..μας έχει πιάσει όλους μια νοσταλγία για την Ελλάδα μετά την πολύωρη συζήτηση μας με τον Μωχάμετ..
αύριο όμως μας περιμένει άλλη μια καινούργια εμπειρία, μπάνιο στην Νεκρά Θάλασσα, στην μόνη θάλασσα όπου δεν ζει τπτ. που όλα επιπλέουν. Για να δουμε θα μπορέσουμε να κολυμπήσουμε???
 
Last edited:

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Ξεκινήσαμε λοιπόν, με πρώτη στάση το γνωστό Όρος Νέμπο. Το όρος απέχει από την Μάνταμπα γύρω στα 10χλμ. (15λεπτά), και είναι ευρέως γνωστό από την ανάφορά του στην Παλαιά Διαθήκη...
IMG_4393.JPG

Πάνω στο όρος θα δεί κανείς την εκκλησία ,το μουσείο,τον μπρούτζινο σταυρό με το ερπετό και το σημείο όπου ο Μωησής ατένισε τη Γη της Χαναάν.

Το νέο μουσείο εκτός από ψηφιδωτά περιλαμβάνει διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως λίθινα εργαλεία, κίονες με κιονόκρανα κ.α και πλάκες οι οποίες είναι γραμμένες στην αρχαία ελληνική γλώσσα
IMG_4395.JPG IMG_4398.JPG
IMG_4399.JPG


Το σημείο όπου ο Μωησής αντίκρυσε την Γη της Επαγγελίας
20141202_095000.jpg

20141202_094849.jpg


Δίπλα ακριβώς είναι ο σταυρός με το ερπετό..
Λέγεται ότι κατά την Εξοδο ο Θεός συμβούλεψε τον Μωυσή να τοποθετήσει ένα ερπετό γύρω από τη ράβδο του για να σταματήσει την πανώλη που είχε σταλεί για να σκοτώσει τους επαναστάτες ισραηλίτες. Ετσι όσοι κοίταζαν το ερπετό γλίτωναν τον θάνατο - μάλιστα αυτό έγινε αργότερα και το σύμβολο της φαρμακευτικής.
IMG_4407.JPG


Και αφού ευρύναμε τις θρησκευτικές μας γνώσεις, ξεκινήσαμε να γνωρίσουμε και την Νεκρά Θάλασσα..
IMG_4475.JPG


Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στήσει τις σκηνές τους, δίπλα σε ντουζιέρες και έναντι μιας μικρής χρηματικής αμοιβής, σου δίνουν μια πετσέτα και σε αφήνουν να ξεπλυθείς μετά. Επιχειρήσαμε να σταματήσουμε σε πολλά σημεία,αλλά η Θάλασσα ήταν βρόμικη στα σημεία εκείνα,και επειδή δεν επιτρέπεται (πέρα από τα ξενοδοχεία)
να κάνεις μπάνιο με το μαγιό αλλά με τα ρούχα,αποφασίσαμε να βρούμε ένα ξενοδοχείο για να ήμαστε πιο άνετα. Πολλοί ήταν οι ντόπιοι που με τα ρούχα τους βουτούσαν..
Πάνω στον κεντρικό δρόμο απλώνονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, είναι εμφανές ότι απευθύνονται κυρίως σε τουρίστες και ότι η περιοχή έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.
Κατεβήκαμε και μεις λοιπόν, και πληρώνοντας την είσοδο στο ξενοδοχείο (γύρω στα 20euro) απότι θυμάμαι το άτομο κατευθυνθήκαμε προς την παραλία
IMG_4491.JPG IMG_4487.JPG
Για να πω και την αληθεία το νερό ήταν και λιγο κρύο (λογικό Νοέμβρη μήνα) και δεν την αποκαλούσες και πεντακάθαρη..
IMG_4490.JPG

Επίσης στην όχθη μπορούσες να δεις τα κομμάτια αλατιού.

Παρόλα αυτά βουτήξαμε όλοι περισσότερο για την εμπειρία...
Και όντως δεν μπορείς να κολυμπήσεις, όλα επιπλέουν,όπως θα έχετε σίγουρα δει και σε κάποιο ντοκιμαντέρ. Η αίσθηση είναι όντως περίεργη...η κατάλληλη στάση που βολεύει να κάτσεις στο νερο είναι ανάσκελα και όταν πας να κολυμπήσεις λίγο λες και κάποιος σε τραβάει από τα πόδια για να φέρει πάλι το σώμα σου σε αυτήν την στάση.
Όταν μετά από ώρα, αποφασίσαμε να βγούμε καταλάβαμε γιατί το ντουζ επιτόπου είναι όντως αναγκαίο..από το πολύ αλάτι τσούζει όλο σου το σώμα, δεν μπορείς να κάτσεις, επίσης στεγνώνεις πάρα πολύ γρήγορα πρωτού προλάβεις να σκουπιστείς καν με την πετσέτα..

Και έτσι αφού κάναμε το ντουζάκι μας..πίσω στο ξενοδοχείο..δεν ήταν καλοκαίρι και ο ήλιος θα έπεφτε σε λίγες ώρες..δεν θέλαμε και να αρρωστήσουμε τελευταίες μέρες..άσε που και η θάλασσα σου ανοίγει την όρεξη..και ήταν και ώρα φαγητού..
Στο δρόμο μας για την Μάνταμπα συναντήσαμε πολλές καμήλες που μας κλείσανε και τον δρόμο
IMG_4498.JPG
Άντε χρυσές μου πεινάω..και κρυώνω...
 

Ariadne

New Member
Μηνύματα
3
Likes
2
Ξεκινήσαμε λοιπόν, με πρώτη στάση το γνωστό Όρος Νέμπο. Το όρος απέχει από την Μάνταμπα γύρω στα 10χλμ. (15λεπτά), και είναι ευρέως γνωστό από την ανάφορά του στην Παλαιά Διαθήκη... View attachment 164326
Πάνω στο όρος θα δεί κανείς την εκκλησία ,το μουσείο,τον μπρούτζινο σταυρό με το ερπετό και το σημείο όπου ο Μωησής ατένισε τη Γη της Χαναάν.

Το νέο μουσείο εκτός από ψηφιδωτά περιλαμβάνει διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως λίθινα εργαλεία, κίονες με κιονόκρανα κ.α και πλάκες οι οποίες είναι γραμμένες στην αρχαία ελληνική γλώσσα
View attachment 164327 View attachment 164330 View attachment 164328

Το σημείο όπου ο Μωησής αντίκρυσε την Γη της Επαγγελίας View attachment 164331
View attachment 164332

Δίπλα ακριβώς είναι ο σταυρός με το ερπετό..
Λέγεται ότι κατά την Εξοδο ο Θεός συμβούλεψε τον Μωυσή να τοποθετήσει ένα ερπετό γύρω από τη ράβδο του για να σταματήσει την πανώλη που είχε σταλεί για να σκοτώσει τους επαναστάτες ισραηλίτες. Ετσι όσοι κοίταζαν το ερπετό γλίτωναν τον θάνατο - μάλιστα αυτό έγινε αργότερα και το σύμβολο της φαρμακευτικής.
View attachment 164329

Και αφού ευρύναμε τις θρησκευτικές μας γνώσεις, ξεκινήσαμε να γνωρίσουμε και την Νεκρά Θάλασσα.. View attachment 164333

Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν στήσει τις σκηνές τους, δίπλα σε ντουζιέρες και έναντι μιας μικρής χρηματικής αμοιβής, σου δίνουν μια πετσέτα και σε αφήνουν να ξεπλυθείς μετά. Επιχειρήσαμε να σταματήσουμε σε πολλά σημεία,αλλά η Θάλασσα ήταν βρόμικη στα σημεία εκείνα,και επειδή δεν επιτρέπεται (πέρα από τα ξενοδοχεία)
να κάνεις μπάνιο με το μαγιό αλλά με τα ρούχα,αποφασίσαμε να βρούμε ένα ξενοδοχείο για να ήμαστε πιο άνετα. Πολλοί ήταν οι ντόπιοι που με τα ρούχα τους βουτούσαν..
Πάνω στον κεντρικό δρόμο απλώνονται μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, είναι εμφανές ότι απευθύνονται κυρίως σε τουρίστες και ότι η περιοχή έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια.
Κατεβήκαμε και μεις λοιπόν, και πληρώνοντας την είσοδο στο ξενοδοχείο (γύρω στα 20euro) απότι θυμάμαι το άτομο κατευθυνθήκαμε προς την παραλία
View attachment 164334 View attachment 164335
Για να πω και την αληθεία το νερό ήταν και λιγο κρύο (λογικό Νοέμβρη μήνα) και δεν την αποκαλούσες και πεντακάθαρη..
View attachment 164336
Επίσης στην όχθη μπορούσες να δεις τα κομμάτια αλατιού.

Παρόλα αυτά βουτήξαμε όλοι περισσότερο για την εμπειρία...
Και όντως δεν μπορείς να κολυμπήσεις, όλα επιπλέουν,όπως θα έχετε σίγουρα δει και σε κάποιο ντοκιμαντέρ. Η αίσθηση είναι όντως περίεργη...η κατάλληλη στάση που βολεύει να κάτσεις στο νερο είναι ανάσκελα και όταν πας να κολυμπήσεις λίγο λες και κάποιος σε τραβάει από τα πόδια για να φέρει πάλι το σώμα σου σε αυτήν την στάση.
Όταν μετά από ώρα, αποφασίσαμε να βγούμε καταλάβαμε γιατί το ντουζ επιτόπου είναι όντως αναγκαίο..από το πολύ αλάτι τσούζει όλο σου το σώμα, δεν μπορείς να κάτσεις, επίσης στεγνώνεις πάρα πολύ γρήγορα πρωτού προλάβεις να σκουπιστείς καν με την πετσέτα..

Και έτσι αφού κάναμε το ντουζάκι μας..πίσω στο ξενοδοχείο..δεν ήταν καλοκαίρι και ο ήλιος θα έπεφτε σε λίγες ώρες..δεν θέλαμε και να αρρωστήσουμε τελευταίες μέρες..άσε που και η θάλασσα σου ανοίγει την όρεξη..και ήταν και ώρα φαγητού..
Στο δρόμο μας για την Μάνταμπα συναντήσαμε πολλές καμήλες που μας κλείσανε και τον δρόμο
View attachment 164337
Άντε χρυσές μου πεινάω..και κρυώνω...
 
Last edited:

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Περιπέτεια στην Ιορδανία;;Ε ναι ρε φίλε!!!Εντάξει απλά πέθανα από το άγχος μέχρι να βρεθείτε...άλλη φορά καλύτερη οργάνωση θα έκανε πιο όμορφο το ταξίδι σας!Μισώ τις αναποδιές και εσείς είχατε αρκετές,δεύτερη συμβουλή,δεν πας πουθενά χωρίς να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επικοινωνείς με τους άλλους,και GPS,η τεχνολογία υπάρχει για να κάνει τη ζωή μας καλύτερη!!Πολύ όμορφες εικόνες,εν τέλει περάσατε τέλεια...η Ιορδανία είναι μέσα στα σχέδιά μου!!
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Πρωινό ξύπνημα, και ο δρόμος μας βρίσκει κατευθυνόμενους για το σημείο που βαφτίστηκε ο Χριστός, το λεγόμενο baptism site, και εννοείται τον Ιορδάνη Ποταμό.
Απο ότι θυμάμαι στο σημείο εκείνο έχουν χτιστεί 5 χριστιανικές εκκλησίες(για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.baptismsite.com), που μόνο η ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου είναι ανοιχτή για το κοινό. Πληρώνεις μια μικρή είσοδο, και ένα λεωφορείο σε μεταφέρει εκεί. Πάμε να δούμε..
IMG_4412.JPG

IMG_4430.JPG IMG_4423.JPG
Στην αριστερή φώτο υπήρχε κάποτε ναός και ήταν ακριβώς από πάνω από το σημείο της Βάφτισης
δεξιά είναι το σημείο όπου έγινε η Βάφτιση, κάποτε περνούσε ο Ιορδάνης Ποταμός από εκείνο το σημείο.
IMG_4418.JPG


IMG_4421.JPG
Σίγουρα πάντως αυτός που έκανε την μετάφραση δεν μιλούσε ελληνικά ή πολύ πιθανόν να χρησιμοποίησε την μετάφραση google.Πόσο άσχημο φαίνεται πάντως!!


IMG_4473.JPG IMG_4416.JPG IMG_4433.JPG
IMG_4472.JPG

IMG_4465.JPG
IMG_4457.JPG IMG_4459.JPG IMG_4460.JPG IMG_4468.JPG
Η Εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου εξωτερικά και εσωτερικά και τα λείψανα του. Πάμε να δούμε και τον Ιορδάνη ποταμό..

IMG_4434.JPG 20141202_113608.jpg
IMG_4448.JPG

Εδώ να αναφέρω ότι η πλευρά που βλέπουμε απέναντι είναι το Ισραήλ αφού ο ποταμός είναι εκείνος που χωρίζει τις 2χώρες. Και από τις 2πλευρές υπάρχουν μέλη του στρατού με όπλα στα χέρια και επιβλέπουν τα σύνορα. Ο Α. ρώτησε τον στρατιωτικό της δικής μας πλευράς τι θα γινόταν αν επειχηρούσε να περάσει κανείς απέναντι και αυτός κατευθείαν έδειξε το όπλο και έκανε μπουμ μπουμ..πράγμα που σημαίνει ότι θα σκότωναν οποιονδήποτε επιχειρήσουσε κάτι τέτοιο εν ψυχρώ. Αφου τον πιάσαμε την κουβέντα δέχτηκε φυσικά να φωτογραφηθεί μαζί μας με την παράκληση όμως να μην την ανεβάσουμε στο internet λόγω το ότι φορούσε στρατιωτική στολή.!!!!


Πίσω στην Μάνταμπα για φαι και βόλτα!!!!
Η Μάνταμπα είναι μια πόλη με πληθυσμό περίπου 60,000 και απέχει από το Αμμάν περίπου 30χλμ. (καμια ώρα), είναι περισσότερο γνωστή για τη Βυζαντινή και τα Ουμαγιάδων ψηφιδωτά της, ιδίως τον ψηφιδωτό χάρτη της που βρίσκεται στο ναο του Αγίου Γεωργίου..

20141203_092353.jpg 20141203_092116.jpg
20141203_092146.jpg

Το μωσαϊκό είναι ένας λεπτομερής χάρτης της Ιερουσαλήμ, όπως φάνηκε στο ύψος της βυζαντινής περιόδου. Ο χάρτης απεικονίζει την δομή διάσημης Παλιάς Πόλης, όπως την Πύλη της Δαμασκού, Πύλη Αγίου Στήβεν, τη Χρυσή Πύλη, την πύλη που οδηγεί στο όρος Σιών, η Ακρόπολη (Πύργος του Δαβίδ), η Εκκλησία του Παναγίου Τάφου, και η Cardo Maximus.

Γενικότερα να αναφέρω ότι η Μάνταμπα είναι μια πόλη μεγάλης θρησκευτικής σημασίας, υπάρχουν πολλές ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες, οι κατοικοί της έχουν στραφεί στον χριστιανισμό και αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί μιλούν και ελληνικά. Πολλές εκκλησίες είναι αφιερωμένες στον Ιωάννη τον Βαφτιστή, αφου το σημείο εκείνο της Ιορδανίας ήταν και ο τόπος που δίδαξε το έργο του, και είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Οι Εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Ιωάννη είναι και οι πιο γνωστές.

Αφού κάναμε την βολτούλα μας και φάγαμε σε ένα πάρα πολύ όμορφο εστιατόριο που λεγότανε ΑΔΩΝΙΣ, επιστροφή με τα πόδια πια στο Saint John Hotel να μαζέψουμε και τα πραγματά μας. Σήμερα θα ήταν η τελευταία μας νύχτα στην όμορφη Ιορδανία, αύριο απογευματάκι αναχωρούσαμε, αλλά πριν την αναχώρηση μας θα βλέπαμε και την όμορφη αρχαία ελληνική πόλη της Γέρασας..

θέα από το δωμάτιο μας
IMG_4504.JPG
Αχ δεν θέλω να φύγω αύριο..δεν θέλω..δεν θέλω
Και με μια κάπως έτσι διάθεση μας πήρε και όλους ο ύπνος!!!
 

mpampis1979

Member
Μηνύματα
490
Likes
1.683
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
ουτε στις ταινιες δεν γινονται αυτα!!! μετα απο τοση αγωνια,τουλαχιστον αξιζε το ταξιδι.πολυ ομορφη ιστορια κ φανταστικες εικονες! ευχομαι κ εγω η ευχη των γενεθλιων να πραγματοποιηθει κ να κανεις οσο περισσοτερα ταξιδια μπορεις!!!! :clap::xalara:
 

KostasLia

Member
Μηνύματα
311
Likes
1.742
Επόμενο Ταξίδι
για Βαλκάνια το κόβω
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βιετνάμ
Τελευταία μέρα μας λοιπόν, και με μια βαρετή χαζόδιάθεση ξεκινάμε να επισκεφτούμε την Γέρασα, πριν την τελική αναχώρησή μας για Ελλάδα.

Η Γέρασα ήταν μια σπουδαία αρχαία ελληνική πόλη στην Δεκάπολη της Κοίλης Συρίας. Ηταν κτισμένη στις όχθες του ποταμού Χρυσορρόα.Βρίσκεται περίπου 55χλμ.(1.30ώρα) από το Αμμαν και πολύ τουρίστες , κυρίως Έλληνες, την επισκέφτονται σήμερα.
Πάμε να την δούμε...
IMG_4543.JPG IMG_4547.JPG IMG_4560.JPG IMG_4562.JPG
IMG_4572.JPG

IMG_4573.JPG
IMG_4579.JPG IMG_4588.JPG IMG_4596.JPG
IMG_4575.JPG


Δυστυχώς μετά από αυτήν την επίσκεψη, επιστροφή για το αεροδρόμιο.
Θα επιστρέφαμε το αυτοκίνητο και θα φεύγαμε...φυσικά στον γυρισμό δεν είχαμε κανένα απρόοπτο. Ολα κύλησαν ομαλά, ο καθένας μας χαμένος στις δικές του σκέψεις..ο μόνος λόγος που ήθελα να γυρίσω ήταν ο Μάιλο(σκύλος μας) που κάθε φορά που λείπουμε για κάνα ταξιδάκι παθαίνει κατάθλιψη..!!!!

Φυσικά το πρώτο πράγμα που έκανε ο Α. με το που πάτησε το πόδι του στο σπίτι ήταν να πάρει τηλέφωνο στην Ιορδανική Πρεσβεία της Αθήνας και να παραπονεθεί για την ταλαιπωρία που μας είχαν προκαλέσει. Του ζήτησαν άπειρα συγγνώμη, αλλά το κακό είχε ήδη γίνει. Το λάθος ήταν το εξής: ενω του είχαν σφραγίσει το διαβατήριο είχαν ξεχάσει να γράψουν τις ημερομηνίες της παραμονής του στη χώρα. Βέβαια αυτό έφερε κάποια άσχημα αποτελέσματα όπως άγχος, ώρες από την επίσκεψή μας στο Αμμάν κ.α αλλά μας έμεινε και κάτι καλό...η ιστορία αυτήν για να την λέμε!!!!
Δυστυχώς μετά από 2 μέρες με πήρε η Ε.τηλ και μου είπε να ανοίξω την τηλεόραση.Ηταν τότε που οι τζιχαντζιστές είχαν πιάσει όμηρο τον Ιορδανο πιλότο και έπειτα από βασανηστήρια τον αποκεφάλησαν.Πόσο μακρινά φαίνονται στην τηλεόραση,ενώ πόσο δίπλα σου μπορούν να συμβούν κάτι τέτοια άσχημα πράγματα..
Πέρα όμως από αυτό, πέρα από τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που μας άφησε το ταξίδι αυτό, σε κάποιους έφερε και κάποια άλλα θετικά αποτελέσματα.....


ΜΗΝΕΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ......
Ο Α. και η Ε. αποφασίζουν να τελέσουν Α'θρησκευτικό γάμο, για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Α. να βαφτιστεί Χριστιανός. Πάει λοιπόν και βρίσκει τον Παπά. Ο Παπάς του λέει ότι για να τον βαφτίσει θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα τρίωρο την ημέρα για ένα μήνα εντατικά μαθήματα στη Γ.Ε.Χ.Α. Φεύγει δυσαρεστημένος. Την επόμενη μέρα όταν ξαναπάει να παρακολουθήσει το μάθημα αναφέρει στον Πάτερ για το ταξίδι του στην Ιορδανία, τους ιερούς τόπους που επισκέφτηκε και αυτά που είχε μάθει για την θρησκεία. Ο Πάτερ έμεινε έκπληκτος, άρχισε να τον ρωτάει διάφορα πράγματα και τέλος του είπε ότι φέρει άκρα θρησκευτική αντίληψη και ότι τα μαθήματα δεν θα του ήταν αναγκαία...(καλο ε???)

ΕΠΙΣΗΣ ....
Στο μαγαζί που δούλευα ήρθε ο Ορειβατικός Σύλλογος, γύρω στα 15άτομα μεγάλης ηλικίας που όταν πιασαμε λίγο την κουβεντούλα για τα ταξίδια με χαζοσνόμπαραν..σαν πολύ μικρότερη τους που είμαι.Όταν αναφέρθηκαν στην Ιορδανία και τους ρώτησα πως τους φάνηκε το μοναστήρι λίγο ντροπαλά μου απάντησαν πως δεν φτάσαν ως εκεί. Όταν μια κυρία με ρώτησε αν εγώ πήγα και απάντησα πως ΝΑΙ όλοι σταμάτησαν την κουβέντα τους και γυρισαν και με κοιταξαν λες και κατέβηκα από το διάστημα..και έτσι πειραχτήρι όπως είμαι άρχιζα να τους πειράζω....(χαχαχα).

Υ.Σ
Και έτσι σε αυτό το σημείο τελειώνει και η ιστορία μας .
Θα ήθελα να αφιερώσω την ιστορία μας αυτή στην οικογένεια μου συζυγο, αδερφή,γαμπρό γιατί χωρίς αυτούς σίγουρα δεν θα ήταν το ίδιο.Επίσης και στην μαμα μου που ενώ είχαμε συμφωνήσει να μην της πούμε κάτι , έμαθε όλες τις λεπτομέριες μέσα από το travelstories,και μετά από κάθε κεφάλαιο με παίρνει τηλ. και μου λέει πόσο όμορφα τα περιγράφω.Να την πείσω να γίνει μέλος λέτε????
Και φυσικά ενα μεγάλο μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους εσάς που είχατε την υπομονή να διαβάσετε την ιστορία μας . Καλά ταξίδια σε όλους μας!!!!!
 

Attachments

Last edited:

emm

Member
Μηνύματα
36
Likes
57
Επόμενο Ταξίδι
όπου μας βγάλει!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Πολύ ωραίο το ταξίδι σας!
Η αναποδιά δε σας πτόησε και μπράβο σας!
Απρόοπτα πάντα θα εμφανίζονται στα ταξίδια μας, απλά φροντίζουμε από πριν για όσα μπορούμε να αποφύγουμε εκ των προτέρων.
Ναι στη μαμά που κατασκοπεύει μέσω travelstories!! :clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.666
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom