Θρησκεία και τουρισμός

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

chrikky

Member
Μηνύματα
1.122
Likes
274
Επόμενο Ταξίδι
Στη Μόσχα αδερφές μου...
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη ξανά...
ασε κι ερχονται τελικοι play offs basket... χαμος θα γινει... θα φαγωθουμε μεταξυ μας γαυροι και βαζελακια... αλλα μην τα λεμε τωρα, γιατι πληγωνεται και ο γιωργος που δεν ειναι ελλαδα...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
να ρωτησω και κατι αλλο ,επειδη εχω πολλα χρονια να παω σε μοναστηρι
kiki εκτός απο τον περίγυρο του μοναστηριού,την διαδρομή και όλα τα σχετικά,πρόσεξε και το μουσειακό μέρος της μονής...έχει φοβερούς θησαυρούς...και βέβαια δεν προλαβαίνουν να αδειάζουν τα παγκάρια απο τις προσφορές των πιστών!!! σε τσουβάλια τα βάζουν,και πέτυχα και μιά καταμέτρηση που γινόταν σε ένα δωμάτιο μυστικά,μιλάμε για χιλιάδες ευρώ και δολλάρια!!! κοφτήριο η μονή του sinai!!!!:cool:
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Συμφωνώ και επαυξάνω! Κική μη και το χάσεις!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
θρησκεία και τουρισμός το θέμα.
θρησκεία και θεός μαζί, ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα στην άκρη του κόσμου,
θεός ο βούδδας και ο κρίσνα,ο αλλάχ και ο μωάμεθ,κατάνυξη σε παγόδα στην μυανμάρ,δέος στις πυραμίδες των μάγιας στο μεξικό,απόκοσμη η αίσθηση στο τζαμί,μαγεία τα φαναράκια στους ναούς του βούδδα,όλα θρησκεία-όλα μαγεία,τίποτα δεν έχει όνομα και χαρακτήρα.Η αίσθηση ειναι η ίδια...παντού...τα μάτια σου και η ψυχή κάνουν την καρδιά να χτυπά σε ήχους μοναδικούς..και ότι νιώθω τότε για μιά στιγμή,αυτό είναι η θρησκείά μου!!!!
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Ούτε αυτό είναι θρησκευτικός τουρισμός φίλη renata.
Θρησκευτικός τουρισμός είναι να ταξιδέψεις σε ένα μέρος για συγκεκριμένα θρησκευτικά καθήκοντα :
τα προσκυνήματα στα μοναστήρια, το τάμα στην Τήνο, η επίσκεψη στους Αγίους Τόπους, το χατζιλίκι στη Μέκα, το περπάτημα στο βουνό Καϊλάς στο Θιβέτ, το Γιάτρι Νίβας στο Σοναμάργκ του Κασμίρ, το περπάτημα στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα, τα βήματα του Απόστολου Παύλου, το εξαγνιστικό βάφτισμα στο Γάγγη και τόσα άλλα που τώρα μου διαφεύγουν.
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.783
Likes
1.110
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
Famek δεν ξηγιέσαι καλά... μια φορά κι εγώ σε υποστήριξα κι εσύ μου την λες... τι αχαριστία Θεέ μου...

Θυμήθηκα κι άλλο θαύμα... ΟΑΚΑ τελευταία αγωνιστική... παίζουμε με τους κωλότουρκους και θέλουμε νίκη να πάρουμε το πρωτάθλημα... τους παίζουμε στο μισό γήπεδο αλλά γίνετε θαύμα και η μπάλα δεν μπαίνει μέσα με τίποτε... και δεν είναι μόνο αυτό... στο ογδόντα φεύγα βγαίνει στην αντεπίθεση ο Καραγκιοζόπουλος και γίνετε δεύτερο θαύμα... 0 -1... μιά επίθεση κάνανε ένα γκολ βάλανε... άμα δεν είναι αυτό θαύμα ποιό είναι???

Στα είπε και η Κική παραπάνω, άλλο τεράστιο θαύμα... ήρθανε και σηκώσανε οι βαζέλες πρωτάθλημα στο ΣΕΦ... υπάρχει άλλη μεγαλύτερη απόδειξη ότι γίνονται θαύματα???
είπα να μη μιλήσω αλλά έσκασα και δε θα με σκάσεις εσύ!!! ετοιμάσου για το ίδιο θαύμα σε 2 βδομάδες και ξέρεις θαύμα επαναλαμβανόμενο παύει να είναι θαύμα! (sorry για το οφτόπικ)
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.783
Likes
18.174
είπα να μη μιλήσω αλλά έσκασα και δε θα με σκάσεις εσύ!!! ετοιμάσου για το ίδιο θαύμα σε 2 βδομάδες και ξέρεις θαύμα επαναλαμβανόμενο παύει να είναι θαύμα! (sorry για το οφτόπικ)
Εδώ δε μιλάμε για θαύμα φίλε Λευτέρη....μιλάμε για καθεστώς φάπας...10 χρόνια στη φάπα δεν είναι λίγα...
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.663
Likes
50.503
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
μιλάμε για το θαύμα των θαυμάτων... σηκώνετε ο χοντός ο Κορνήλιους 35 δεύτερα πριν να λήξει το παιχνίδι και μας το καλλάει το τρίποντο!! Θαύμα θαύμα φωνάζανε όλοι... ο Τόμπσον μέχρι τότε δεν είχε βάλει τρίποντο στη ζωή του... με μας το έβαλε... ούτε ξανάβαλε από τότε...

έγινε θαύμα για να χάσουμε εμείς το κύπελο...

E όχι και θαύμα το τρίποντο το Corny... Ούτε και βεβαια το πρώτο ούτε το τελευταίο του. Μιλάμε για παίχτη που "αναδείχτηκε" μέλος τις ομάδας του αιώνα στο θρυλικό UCONN, με βασικό χαρακτηριστικό του το σουτ από μέση και μακρινή απόσταση. Ο άνθρωπος είχε 40% στην Euroleague εκείνη τη χρονια και ο Ομπράντοβιτς του είχε 2 συστήματα για να βγαίνει να σουτάρει, ένα με διπλό "σκριν" κλασικό κι ένα σα "διόρθωση" από split out. Το εφάρμοσαν 5 φορες στον τελικό και ο ολυμπιακός δεν αντέδρασε σε καμια. Ο Ολυμπιακός που ουσιαστικά έπαιξε χωρίς προπονητή...με 4 αλλαγές (!) σε όλο το match, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του θεσμού. Θαύμα έινα η κάτι όταν αψηφά τους νομους τhς στατιστικής η της επιστήμη Στην περίπτωση του Thompson η στατιστική επιβεβαιώθηκε, απλά ο γνωστός προπονητής κρύφθηκε πίσω από το επιχείρημα των "παρα φύσιν τριποντων"... ο ίδιος που σε 6 final-4 έχασε...και στα 6. 100% στατιστική αποτυχία δεν είναι θαύμα, ανικανότητα είναι.
 

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Πράγματι είναι ανίκανος ο προπονητής που πήρε στην Ελλάδα πρωτάθλημα αήτητος, που έκανε τον Άρη μύθο, που πήρε καμμιά δεκαπενταριά πρωταθλήματα , που ανακάλυψε και έφτιαξε τόσους και τόσους παίκτες, που ξεφτίλιζε κάθε χρόνο τον βάζελο και τα λεφτά των Γιαννακόπουλων που που που... μέχρι και με την ΑΕΚ πρωτάθλημα πήρε ο άσχετος!!!

Λυπάμαι Yorgos που στο χαλάω αλλά για θαύμα πρόκυτε μα τον όσιο Πατάπιο... εκατό φορές να παίζαμε με αυτούς εκατό φορές θα κερδίζαμε... για ποιές αλλαγές μιλάς? Πόσους παίκτες είχαν τότε οι ομάδες θυμάσαι? Ποιόν να έβαζε εμένα? Αυτός έφταιγε που τρέμανε τα χέρια του Πάσπαλιε?όχι και σουτέρ και ο χοντρός? του έμενε η μπάλα στα χέρια δεν είχε τι να την κάνει την πέταξε και μπήκε... από πίσω ήμουν... κλασσικό τεσσάρι ήταν ο χοντρός... ασε με ρε συ μην μου τα θυμίζεις τώρα...
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Δεν καταλαβαίνω τίποτε η άσχετη.....:roll:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.663
Likes
50.503
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
40% επί χρονια καριέρας. Εδώ έχεις και μια περιγραφή του αγωνιστικού του στυλ, κλασικό τεσσάρι σουτέρ, γιατί ο υπουργός τον άφηνε να σουτάρει... Επιπλεoν, το τρίποντο μπήκε στα 19" κι όχι στα 35".

Για την προπονητική αξια του υπουργού τι να πω... με το γκάλη, το γιαννάκη κι 7 ελληνοποιημένους τα κατάφερε να χτίσει μια αυτοκρατορία απέναντι στον αριδα, τον παπαπέτρου και το μηνα γκέκο με την τρελh χαίτη. Μόλις σφίξανε τα ζόρια αρχίσανε οι σφαλιάρες. Και πρωτάθλημα με την ΑΕΚ δεν πήρε ποτε, ο Σάκοτα το πήρε (όντως προπονηταράς), με την ΑΕΚ το μονο που κατάφερε ήταν να μας ανοίγει το φερμουάρ του στις κάμερες, να πέφτει στα ρούχα του πάγκου γονατιστός και να τρώει μπουκέτα από το φάνη. Όσο για τις εθνικιστικές κορώνες ("τους τούρκους πρέπει να τους πατάς στο κεφάλι" και μετά έφαγε 35 πόντους στo ΣΕΦ!), την αλητεία με το δηλητηριασμό των παικτών τις CSKA όπου έπαιζαν 5 εναντίον 3 μέχρι να πάρει 20 πόντους διαφορα (τι ξεφτίλας! δεν έχει ξαναγίνει), τα κλεμμένα εισιτήρια του πέμπτου τελικού σε σακούλες σκουπιδιών από το φωταγωγό, το αυτοξεβράκωμα του παραμυθιού της σερβικής μαφίας μόλις άλλαξε στρατόπεδο, τα μαρκαρίσματα του ελληνιάδη στο βράνκοβιτς για να πάθει διάστρεμμα, το πως εκβίασε τους παίκτες του κι έγιναν απεργοσπάστες για να πάρουν ένα σάπιο πρωτάθλημα εις βάρος των εργατικών τους δικαιωμάτων, οι εμμονες με τις μαύρες γατες, τους ομοφυλόφιλους και τους μαύρους... Το κορυφαίο βεβαια ήταν το επεισόδιο με την αποχώρηση του ΠΑΟ από τους τελικούς όταν "αρρώστησε" ο συμφωνημένος διατητής κι εμφανίστηκε "κατά σύμπτωση" o παπαδημητριου στις κερκίδες ως θεατής με δίπλωμα προπονητή κι εθελοντικά σφύριξε το match, όπου κάγχαζε "στην πουτάνα πουτανιές ρε"!

Eίναι λίγα τα παραδείγματα αντί- fair play στον κόσμο. Εμείς πήραμε ένα από τα κλασικότερα και το κάναμε και υπουργό. Τον θυμάμαι σε μια συνέντευξη να λέει πως κέρδισε το φοιτητικό πρωτάθλημα πείθοντας τους αντιπαλους πως ο αγώνας ήταν άλλη μέρα...αυτοί δεν εμφανίστηκαν και το πήρε στα χαρτιά... Πανέξυπνος, μπράβο, τρομερή γάτα.

Η βλάχομαγκιά, η ασχετοσύνη (ισπανόφωνος μπασκετμπολίστας με τον οποιο δούλεψα μου έλεγε ότι πρώτη φορα έβλεπε προπονητή να δίνει...πατριωτικές οδηγίες στα time-outs, με πλήρη ανυπαρξία συστημάτων η τεχνικών εντολών, ο Aλέφαντος μπροστά του είναι ο Moουρίνιο), ο εθνικισμός, το νταηλίκι, η τσατσια... ο,τι μισώ στην κακή πλευρά του Eλληνα, αυτός ο άνθρωπος είναι η έκφραση αυτού που ντρέπομαι πως είμαστε ως λαός. Από τη φοροδιαφυγή, το σκάνδαλο με το ασανσέρ του στο εξοχικό που διέλυσε όλη την παραλια για να το κτίσει ώστε να μην κατεβαίνει σκάλες και κουράζεται, οι παραγραφές... Ίσως ο,τι πιο βρώμικο έχει βγάλει ο ελληνικός αθλητισμός μετά τον Ψωμιάδη...

Γενιές πιτσιρικάδων μεγαλώνουν με το μύθο της κατάρας του καραγκιόζη όπως αυτός εκφράζεται σε γηπεδικά στιχάκια:
Πηγες στη Γάνδη, στη Γερμανία, στο Tel Aviv και τρεις φορες στην Ισπανία,
να δούμε ποτε θα καταφέρεις να ------ --- κι ένα κύπελλο να φέρεις.


Νομίζω ότι τα λέει καλύτερα ο Τζίμης πάντως:

mDJW3qiJt5g[/media] - Giannis Ioannidis
 
Last edited by a moderator:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.289
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom