Ισλανδία Ισλανδία (Ρέυκιαβικ - Γύρος νησιού)

McElk

Member
Μηνύματα
1.025
Likes
1.581
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Συμπληρωματικά με την ταξιδιωτική ιστορία μερικές πληροφορίες. --- Κόστος : Αναφέρθηκα και προηγουμένως σε ένα συνολικό κόστος 3800 ευρώ για 9ήμερο ταξίδι δύο ατόμων. Έξοδα νορμάλ για να απολαύσεις το ταξίδι χωρίς καμιά στέρηση αλλά και χωρίς υπερβολές. Ενδεικτικά η τιμή 8ήμερου παρόμοιου ταξιδιού με πρακτορείο έφτανε τα 2.750 ευρώ το άτομο, αν όμως προσθέσεις και τα επί πλέον που περιλαμβάνονται στο δικό μας κοστολόγιο (αεροπ. εισιτήριο AXD-ATH, 1 επί πλέον διανυκτέρευση, διατροφή κλπ), το κόστος με πρακτορείο θα έφτανε τα 3.500 ευρώ ΤΟ ΑΤΟΜΟ. Επί μέρους τιμές τώρα. Ρεστωράν : πιάτο φαγητό 25 - 35 Ε, μπουκάλι κρασί 30 – 40 Ε, ποτήρι κρασί 6 Ε, σούπα 8 Ε, σαλάτα 12 - 20 Ε. Καφετερία : καφές καπουτσίνο 2,80 Ε, μπύρα Guinness μεγάλο ποτήρι 5,60 Ε. Ποτό σε μπαρ με ζωντανή μουσική 6,40 Ε Σάντουιτς (σε fastfood βενζινάδικων) 12 Ε. Οι τιμές ήταν παντού σχεδόν οι ίδιες. Δεν υπήρχαν εστιατόρια με φθηνότερο φαγητό – σε στυλ γυράδικου δλδ. - ούτε στην πρωτεύουσα ούτε στους απομεμακρυσμένους οικισμούς --- Οδήγηση : Το αυτόματο σαζμάν αποδείχθηκε χρήσιμο και ακόμη χρησιμότεροι οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες. Τα φώτα – μεσαία σκάλα – άναβαν με την εκκίνηση της μηχανής ακόμη και με τον διακόπτη γυρισμένο στο off και η οδήγηση γίνεται νύχτα μέρα με τα φώτα αναμμένα. Το ρεζερβουάρ στο νοικιασμένο αυτοκίνητο ήταν γεμάτο (και το παραδίδεις γεμάτο) και μέσα υπήρχε ένας χάρτης σε χαρτόνι όπου ήταν σκιασμένη η κεντρική περιοχή του νησιού (το 50% της χώρας) με την ένδειξη ότι απαγορεύεται να μπουν επιβατηγά αυτοκίνητα. Οι περιοχή αυτή έχει ιδιαίτερα κακοτράχαλους δρόμους και βατούς μόνον από 4 x 4 οχήματα κατάλληλα διασκευασμένα. Οι δευτερεύοντες δρόμοι ήταν χαλικόστρωτοι με πολλές λακκούβες. Σʼ αυτούς τους δρόμους δεν υπάρχουν βενζινάδικα. Ακόμη και στον δρόμο 01 όμως και ιδίως στα νοτιοανατολικά της χώρας μπορεί να κάνεις 150 και 200 km μέχρι να συναντήσεις βενζινάδικο. Η κυκλοφορία στο δρόμο 01 είναι αραιότατη. Στα νοτιοανατολικά μπορεί να συναντάς 1 αυτοκίνητο κάθε 20 λεπτά - 2ο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου που πήγα εγώ εννοείται - ενώ στα βορειοδυτικά η κίνηση πυκνώνει. Κόστος βενζίνης 1,35 Ε/lt
--- Αξιοθέατα : Πινακίδες πάνω στο δρόμο με ένα ειδικό σήμα σε καθοδηγούν στα αξιοθέατα. Στρίβεις σε παράδρομο και φθάνεις σε χώρο πάρκιν. Εκεί υπάρχουν κατατοπιστικοί χάρτες και πολλές φορές παγκάκια και τραπεζάκια για πικ-νικ και τουαλέτες (πεντακάθαρες εννοείται). Δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε κάγκελα προστασίας σε καταρράκτες, θερμοπίδακες κλπ αλλά μόνον ένα ενδεικτικό σχοινάκι σε χαμηλούς πασσάλους. Σε μερικά δεν υπάρχει η παραμικρή ανθρώπινη παρέμβαση. Όλοι που κάνουν τον γύρο, ακολουθούν την ίδια διαδρομή (δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα) και σταματούν με την ίδια σειρά στα αξιοθέατα. Έτσι το ζευγάρι π.χ. των Γάλλων που θα σου ζητήσουν να τους φωτογραφίσεις σε κάποιο καταρράκτη θα τους συναντήσεις και λίγο παρακάτω σε κάποιο καφέ ή το βράδυ στο ίδιο ξενοδοχείο. Σε όλη τη διαδρομή που κάναμε σε όλους τους δρόμους κύριους και δευτερεύοντες καθώς και όλα τα πάρκιν στα αξιοθέατα, δεν υπήρχε ίχνος σκουπιδιού, πλαστικό μπουκάλι, άδειο πακέτο ούτε καν γόπα !!! --- Διάρκεια ταξιδιού : 8 έως 10 μέρες φθάνουν για το ταξίδι. 2-3 στο Ρέυκιαβικ και 5-6 στο γύρο. Μπορεί να διατεθεί και μια μέρα για την περιοχή Sneaffell. Οι λάτρεις πάλι της περιπέτειας μπορούν να μισθώσουν 4χ4 όχημα και να οδηγήσουν στο εσωτερικό του νησιού. Ή να πετάξουν με ελικόπτερο (διαθέτοντας 250 Ε) επάνω στον παγετώνα. Περισσότερα στο : http://www.icelandvisitor.com/ το οποίο είχα συμβουλευθεί κι εγώ για να κανονίσω το πρόγραμμα.
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
McElk δεν εχω προλαβει να διαβασω την ιστορια σου, αλλα "χαθηκα" στις φωτο σου σημερα... Συγχαρητηρια!!!
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.356
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πραγματικα πολυ εντυπωσιακες φωτογραφιες :clap:
Ωραιο αρθρο McElk με καλες πληροφοριες!
 

pazoozoo

Member
Μηνύματα
10
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
Βαρκελώνη
Ταξίδι-Όνειρο
ΧΙΛΗ
Θα έρθω κ εγώ να προστεθώ σε αυτούς που βρήκαν το ταξίδι αυτό καταπληκτικό...

Προορισμός όνειρο η Ισλανδία...

Ελπίζω να τα καταφέρω κάποια στιγμή και να ακολουθησω τα χναρια σας...
 

Michalis

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Πραγματικά πολύ κατατοπιστικό και περιεκτικό το κείμενο. Πέρα από το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα, είναι πολύ χρήσιμη και η αναλυτική παράθεση του κόστους για κάθε κίνηση, με δεδομένo το πόσο διαβόητη είναι η Ισλανδία για τις τιμές της. Πέρα από τα αεροπορικά ως εκεί, πολύ ακριβό είναι το να τρως έξω. Ειδικά αυτό το σάντουιτς 12 ?, και μάλιστα σε βενζινάδικο, έβγαλε μάτι. Και το ξενοδοχείο βέβαια είναι αλμυρούτσικο. Ο καφές πάντως φτηνός, με 2.80 ? ο καπουτσίνο (στην Αθήνα ο φραπές ξεκινάει από 3.5 ?) και τα ποτά νορμάλ, πόσο μάλιστα που λες ότι υπήρχε ζωντανή μουσική.

Σίγουρα είναι μοναδική εμπειρία η Ισλανδία. Καταφέρατε να δείτε πολλά πράγματα σε λίγες μέρες και με πολλές ώρες στο τιμόνι ( αλήθεια, με δύο οδηγούς; ). Από προγράμματα τουριστικών πρακτορείων που έχω δει δύσκολα καλύπτουν τόσα ή και λιγότερα. Πολύ καλά οργανωμένο το ταξίδι σας.

Εγώ είμαι ιδιαίτερα φαν της Ισλανδίας και έχω και αρκετό υλικό και πληροφορίες που προσπαθώ να συγκεντρώσω σιγά-σιγά σε ένα μπλογκ που μόλις έφτιαξα, το Πάμε Ισλανδία!

Παρενθετικά, ο πληθυσμός της Ισλανδίας είναι πια 320.000 και όχι 270.000.

Άντε, και στα δικά μας!
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Νομίζω οτι αυτό είναι μια πολύ καλή ιδέα για όλες τις ιστορίες αρκεί να υπάρχει ένα όριο βεβαίως βεβαίως! Το ακούς Δεφ;

Τι να ακούω δηλαδή; όποιος θέλει να τοποθετήσει φωτογραφίες μέσα στην ιστοριά του μπορεί να το κάνει, χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Υπάρχει και αναλυτική οδηγία πώς το κάνουμε αυτό γραμμένη εδώ και μήνες ΕΔΩ.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Δε φτάνει που έδειξες αργά αντανακλαστικά, συγχίζεσαι κιόλας..
Κακό εν οψει ντέρμπι:(
Εγώ κι ο Δήμος ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ να ξεχνάμε :D
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.884
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ρουφιάνε Έμενταλ:haha:. Εγώ πάντως δεν έχω καταφέρει να βάλω. Κάτι δεν κάνω καλά.(εδώ μάλον φταίει κάτι άλλο. Μήπως το Πάρκισον;)
 

Kostis

Member
Μηνύματα
267
Likes
35
Επόμενο Ταξίδι
Τωρα για λιγο στ'αυγα μας
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικος
Λοιποοοοον παμε για λιγα μαθηματικα....

Γραφει ο McElk οτι η Ισοτιμια ειναι στα εξης επιπεδα...
1.000 ΙSK = 8 Ευρω.

Αρα με μια διαιρεση 1000/8 βλεπουμε οτι το καθε ευρω ειναι 125 ΙSK...

Παμε τωρα στη σελιδα του ΣΚΑΙ....

Λεει οτι λογω την διεθνους κρισης κ επειδη η Ισλανδια (ως γνωστον) κινδυνευει με χρεοκοπια λογω των διεθνων επενδυσεων των τραπεζων τους εκλεισε η ισοτιμια ΣΗΜΕΡΑ και ενω το κρατος προσπαθει να κρατησει τη χωρα απο πτωχευση (οκ θα τα καταφερει το ξερουμε) στα 230 ISK...

Μιλαμε για μια μειωση περιπου 50%...

Βαλτε τωρα στις τιμες που λεει ο φιλος ο McElk την ισοτιμια αυτη κ θα δειτε τρομερες διαφορες...

Για παραδειγμα λεει
¨Δύο μεγαλοπρεπή και γευστικότατα πιάτα με σολομό και ένα μπουκάλι λευκό Τοσκάνης = 11.000 ISK (Ακριβοπληρώνουμε αλλά καλοπερνούμε που λέει ο λόγος)...¨

Αν 1000 ISK ειναι 8 ευρω τοτε 125 ΙSK ειναι 1 ευρω.
Με 1.000 ΙSK 8 ευρω 11.000 ειναι 88 ευρω.


Αν 230 ISK ειναι πια 1 ευρω τοτε
11.000 ISK δια του 230 που ειναι η νεα ισοτιμια μας κανει γυρω στα 47 ευρω.

Εντυπωσιακο δεν ειναι?



Υ.Γ μπορει γενικα να πιστευω οτι οι κυβερνησεις ειναι αχρηστες κ τρωνε κ μοιραζουν την Ελλαδα μας για οφελος τους, αλλα παλι καλα που ο Σημιτης μας εβαλε τοτε στην ΟΝΕ γιατι αλλιως θα γινομασταν Ισλανδια κ χειροτερα με τη φτωχη πλην τιμια δραχμουλα μας...
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Καλά τα μαθηματικά σου και φγήνυνε κι αποτομα για τους τουριστες η ισλανδια ( "άτυχος" ο Mcelk) αλλά:

  • Γιατί τόσος ντόρος και τετοιες επιπτώσεις σε ενα κράτος με πληθυσμό μικρότερο απ την Πάτρα; Πολλά παιχνίδια μάλλον θα παίζονταν εκεί.
  • Για τα δικά μας και τις ευχαριστίες σου στον Σημίτη που μας εβαλε στην ΟΝΕ. Όντως αποχαιρετήσαμε τη δραχμή που διολίσθαινε, φορτωθήκαμε ομως ενα πανάκριβο ευρώ και την κερδοσκοπία - ασυδοσία στις τιμές που μας επιβλήθηκε.
Οπως ολα τα νομίσματα ετσι κι αυτο εχει δυο οψεις
 

Michalis

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Kosti, πράγματι υπάρχει μεγάλη υποτίμηση της κορόνας. Σήμερα τα πράγματα είναι μισοτιμής. Βέβαια τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα γιατί η κεντρική τράπεζα της Ισλανδίας προσπάθησε να κλειδώσει το νόμισμα στις 131 κορόνες το 1 ευρώ. Εξωπραγματικό βέβαια. Το αποτέλεσμα όμως ήταν η τιμή εντός της Ισλανδίας να είναι γύρω στις 150 κορόνες για 1 ευρώ, η Mastercard και η Visa να χρεώνουν 185 με 220 κορόνες και εκτός Ισλανδίας οι αγοραπωλησίες να γίνονται στις 250 κορόνες και να φτάνουν κάποιες στιγμές μέχρι και τις 350 για 1 ευρώ! Κοινώς, μεγάλο μπέρδεμα. Μπορούμε λογικά να θεωρούμε ότι η Ισλανδία θα φτηνήνει σημαντικά, ίσως και 50%. Αλλά θα υπάρξει και μεγάλος πληθωρισμός. Οπότε το πράγμα πρέπει να περιμένουμε να καταλαγιάσει.
 

McElk

Member
Μηνύματα
1.025
Likes
1.581
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Πριν λίγο είδα στο http://www.xe.com/ucc/convert.cgi ισοτιμία 1 ? = 150,440 ISK η οποία συνεχώς μεταβάλλεται. Ακόμα και κατά την παραμονή μου εκεί η ισοτιμία από 125 σε 4 μέρες είχε πάει στις 128. Πράγματι ήμουν άτυχος όπως λέει και ο vagantos !!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.808
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom