1. Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο / Ιούνιο / Ιούλιο 2011! Κάντε κλικ εδώ!

Ισπανία: αλυσίδα κακογουστιάς

Συζήτηση στο φόρουμ 'Ταξιδιωτικά Επίκαιρα' που ξεκίνησε από το μέλος Samion, στις 11 Μαϊου 2012.

  1. Samion

    Samion Member

    Μηνύματα:
    6.079
    Likes:
    2.277
    Επόμενο Ταξίδι:
    Παλέρμο
    1. το να βλέπεις να εχει επιτυχία αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων στην Ισπανία (30+!!) είναι αναμενόμενο
    (η συνήθης ισπανική κουζίνα υστερεί παρασάγγας απο την ιταλική, είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο)
    2. το να χρησιμοποιούν ισπανοί κακόγουστα ιταλικά κλισέ είναι αναμενόμενο
    3. το να βλέπεις, εκτός Ιταλίας, ιταλικά εστιατόρια κακόγουστα, είναι αναμενόμενο

    το να χρησιμοποιείται ακόμα και επί των πιάτων η αναγραφή ονομάτων υπαρκτών προσωπων όπως ο Genco Russo και ο αείμνηστος Calogero Vizzini, δεν είναι αναμενόμενο και το λιγότερο αισχρό..
    Restaurantes Italianos | La Mafia se sienta a La Mesa
    (άντε να κάνουμε κι ενα war..)


    awww.thefork.com_uploads_restaurant_530_270_14901_Detalle_mesa.jpg

    awww.thefork.com_uploads_restaurant_530_270_14901_Vista_fachada.jpg
     
    #1
  2. Μοιραστείτε τη σελίδα


  3. Rosa Mundial

    Rosa Mundial Member

    Μηνύματα:
    617
    Likes:
    82
    Επόμενο Ταξίδι:
    ελα ντε
    Ονειρεμένο Ταξίδι:
    Ταϋλάνδη
    κοιτα, αντικειμενικα η ισπανικη κουζίνα δεν είναι και η πιο νόστιμη του κόσμου, είναι, όμως, ιδιαίτερα δημιουργική για παραδοσιακή κουζίνα.

    Κατά τη γνώμη μου, η ιταλική κουζίνα είναι η πιο υπερεκτιμημένη, αλλά συνάμα και η πιο βιασμένη κουζίνα του κόσμου.

    Στην Ιταλία, την πρώτη φορά έφαγα τουριστικά και αηδιαστικά και τη δεύτερη πιο αυθεντικά και σαφώς πιο απολαυστικά. Είναι απλή κουζίνα, cucina povera άλλωστε, νόστιμη γιατί χρησιμοποιεί υλικά τοπικά (καταπληκτική ντομάτα ), αλλά δεν...πετάω και τη σκούφια μου.

    Θα σου πω χαρακτηριστικά ότι όταν τρώω κρητική κουζίνα εδώ, χαλιέμαι αρκετά, όταν, όμως, τρώω στο χωριό μου, με τα ντόπια προϊόντα, είναι άλλο πράμα!

    Σαν συμπέρασμα:η κάθε κουζίνα είναι καλή μόνο στον τόπο της. Το γεγονός ότι η ιταλική βασίζεται σε νόστιμα και φθηνά υλικά, όπως τα μακαρόνια και η πίτσα, την κάνουν δημοφιλή στους περισσότερους.

    Τα 'ιταλικά' εστιατόρια είναι περισσότερα από κάθε άλλου είδους στον κόσμο, η κακογουστιά πάει σύννεφο και το γεγονός ότι βρίσκεις κάποια πράγματα σχετικά με τις ονομασίες στα πιάτα προσβλητικά, το βρίσκω αποδεκτό.

    Δεν συμφωνώ στο ότι η ισπανική κουζίνα υστερεί της ιταλικής. Δεν είναι γνωστό σε όλον τον κόσμο. Γνωστές σε όλον τον κόσμο είναι βιασμένες σπεσιαλιτέ της Ιταλίας, που αρέσουν σε παιδάκια και κακόφαγα άτομα (σε άτομα που δύσκολα μπορούν να κρίνουν ένα φαγητό). Αυτοί οι ίδιοι αν δοκίμαζαν αυθεντικό ιταλικό, μάλλον δε θα ήθελαν να ξαναφάνε.

    Για εμάς τους υπόλοιπους, η εμπορικοποιημένη ιταλική είναι αισχρή και άνοστη, η αυθεντική απλά νόστιμη και μάλλον όχι ιδιαίτερη.

    Υ.Γ. Στην Αθήνα έχεις φάει πουθενά καλό, γνήσιο ιταλικό?
     
    #2
  4. Samion

    Samion Member

    Μηνύματα:
    6.079
    Likes:
    2.277
    Επόμενο Ταξίδι:
    Παλέρμο
    1. όχι πάντα. μια κουζίνα με ιστορία πολλωνπολλών αιώνων είναι φυσικό να έχει επηρεάσει τοπικές κουζίνες σε δεκάδες χωρες και να έχουν δημιουργηθεί τοπικές παραλλαγές. βλ. ΗΠΑ.
    2. νόστιμα ναι, όχι πάντα φθηνά. βασίζεται στην απλότητα,στο μικρό αριθμό υλικών.
    3. σε σένα δεν είναι, οι υπόλοιποι ξέρουν...απλά ρώτησε τον περίγυρό σου.
    4.-5. υπερβολές, επίθετα εντελώς άτοπα. κανένα επιχείρημα υπάρχει?
    6. σε αρκετά. αν κριθεί επί του παρόντος να τα αναφέρω. αν και πολλοί εδώ ξέρουν πολύ καλύτερα από μένα.
     
    #3
  5. Nedelja

    Nedelja Moderator

    Μηνύματα:
    1.617
    Likes:
    1.783
    Ονειρεμένο Ταξίδι:
    Whole Africa,Cuba
    Εγώ Βαρκελώνη και Μαδρίτη ιταλικά εστιατόρια δεν είδα...μπορεί να φταίγανε και οι cervezas αλλά πάντως στα top 10 καλύτερα εστιατόρια για το 2012 τα 3 είναι ισπανικά, τυχαίο;;; δε νομίζω...:D:bleh:
    (ακούσαμε χαβούζα το Παρίσι αλλά όχι και φόλα η ισπανική κουζίνα...θα πιάσω την κουτάλα...:haha:)
     
    #4
    zmaria and ευαγγελια like this.
  6. Samion

    Samion Member

    Μηνύματα:
    6.079
    Likes:
    2.277
    Επόμενο Ταξίδι:
    Παλέρμο
    ουυυυυυ...είναι τόσα πολλά και ιδίως τα φασόν εκατοντάδες, που δημιουργηθηκε και σήμα ποιότητας από τα ιταλικά Επιμελητήρια..το έχουν πάρει 31 ως τωρα στην Ισπανία.
    Comunicazione >> Primo piano >> Sbarca in Spagna la certificazione dei veri ristoranti italiani .:: Unioncamere ::.

    awww.unioncamere.gov.it_uploaded_Gallery_Foto_Photonews_2011_Giugno_banner_Q3.jpg

    δε μου λέει τπτ. και στην Ελβετία έχει κορυφαία εστιατόρια. η κουζίνα της χωρας όμως?
    και δεν είπα την ισπανική κουζίνα φόλα, μη βάζεις τετοια στο στόμα μου..είπα ότι υστερεί σαφως της ιταλικής..
     
    #5
  7. Nedelja

    Nedelja Moderator

    Μηνύματα:
    1.617
    Likes:
    1.783
    Ονειρεμένο Ταξίδι:
    Whole Africa,Cuba
    Ναι αλλά στην Ελβετία π.χ τι κουζίνα έχουν τα συγκεκριμένα εστιατόρια που λες οτι είναι κορυφαία;;; μπορεί να φτιάχνουν ιταλική, γαλλική οτιδήποτε, ενώ τα 3 ισπανικά που σου λέω είναι εστιατόρια ισπανικής κουζίνας...:D
    Πάντως κι εμένα μου αρέσει η ιταλική κουζίνα να το ξεκαθαρίσουμε ειδικά η cucina povera αλλά είσαι κι εσύ με την Ιταλοφιλία σου άλλο πράγμα...:haha:
     
    #6
  8. Samion

    Samion Member

    Μηνύματα:
    6.079
    Likes:
    2.277
    Επόμενο Ταξίδι:
    Παλέρμο
    είσαι σίγουρη? εγω ειδα κατι για molecular cuisine,new ταδε, innovative τάδε κλπ. αυτά τρώει ο κόσμος στα ισπανικά εστιατόρια?
    μην το πάμε επί προσωπικού..το ξέρω ότι τη δίνω σε αρκετούς και τους σπάω τα νεύρα (κ χαίρομαι..:D) αλλά ταυτόχρονα διασκεδάζω κ 3-4 φίλους..:haha:..
    ας μείνουμε απρόσωπα στα γεγονότα και επί του θέματος.
     
    #7
  9. ευαγγελια

    Μηνύματα:
    3.967
    Likes:
    1.439
    Επόμενο Ταξίδι:
    Αμερικη
    Ονειρεμένο Ταξίδι:
    Wuthering Heights
    Σε παρακαλώ τώρα .....
    Gastronomic Forum 2012 in Santiago de Compostela
    nove | grupo gastron αστέρια Μισελεν
    O Curro da Parra - O Curro da Parra – Restaurantes en Santiago de Compostela.portaldetuciudad.com
    Restaurante Acio
    Abastos 2.0 » Espacio gastron?mico en Santiago de Compostela » Restaurante en Santiago de Compostela | Eventos | A Coru?a | Galicia
    Κορυφές σε μια πολη μια σταλια ( τις έχω δοκιμάσει και αποθεωσει)

    Στην Ιταλία ακόμα δεν έχω αποθεωσει εστιατόριο
     
    #8
    giwrgos, fenia42 and Nedelja like this.
  10. Nedelja

    Nedelja Moderator

    Μηνύματα:
    1.617
    Likes:
    1.783
    Ονειρεμένο Ταξίδι:
    Whole Africa,Cuba
    Οι χαρακτηρισμοί αυτοί είναι προίοντα της σύγχρονης γαστονομίας για την ανάγκη να νιώσει ο κάθε chef οτι κάνει κάτι δημιουργικό και διαφορετικό και τους χρησιμοποιούν πολλά εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Εγώ για τα 3 ισπανικά που σου λέω έχω διαβάσει οτι έχουν σαν βάση την ισπανική κουζίνα (βάσκικη και καταλανική νομίζω) και από εκεί και πέρα εκτελούν τις συνταγές ανάλογα με την υπογραφή που θέλει να δώσει ο εκάστοτε chef στην κουζίνα του. Πάντως και για να τελειώνει το θέμα από μένα καθώς και τις δύο κουζίνες έχω δοκιμάσει και επειδή ασχολούμαι πολύ πίστεψε με το φαγητό και τη μαγειρική θα σου πρότεινα να δώσεις μια ευκαιρία στην ισπανική κουζίνα και πιστεύω θα σε εκπλήξει ευχάριστα και για όποιον άλλο δεν την έχει δοκιμάσει...υπάρχει γευστική ηδονή και χωρίς την πολυαγαπημένη μου pasta...:D
     
    #9
  11. Rosa Mundial

    Rosa Mundial Member

    Μηνύματα:
    617
    Likes:
    82
    Επόμενο Ταξίδι:
    ελα ντε
    Ονειρεμένο Ταξίδι:
    Ταϋλάνδη
    1.δεν είναι φυσικό μια κουζίνα πολλών αιώνων της Μεσογείου να έχει επηρεάσει την κουζίνα των Η.Π.Α. και κατά τη γνώμη μου, η αμερικάνικη ιταλική κουζίνα, αν μπορώ να το πω έτσι, δεν είναι παραλλαγή, είναι διαστρέβλωση, είναι απλά άλλο πράγμα.
    2.καλώς ή κακώς, τα μακαρόνια και η ζύμη της πίτσας φτιάχνονται από αλεύρι και είναι πολύ φθηνά σαν πρώτη ύλη. Δε μπορούν να είναι ακριβά. Τωρα , αν στη συνταγή βάλεις λάδι λευκής τρούφας , το πιάτο το κάνεις ακριβό, δεν είναι, όμως, παραδοσιακό.
    3. το ποια κουζίνα αρέσει στην πλειοψηφία δε θα με κάνει να τη θεωρήσω καλύτερη. Είναι σίγουρα η πιο δημοφιλής παγκοσμίως, αλλά το ότι αρέσει στη μάζα δε μου λέει κάτι. Δευτερη θέση καταλαμβάνει η αμερικάνικη. Μπλιαχ?
    4-5. μη μου πεις ότι ποτέ δεν έχεις φάει ιταλικό πιάτο που να μην έχει σχέση με το αυθεντικό? carbonara ίσως? Το αγαπημένο πιάτο των συμμαθητών μου στο Γυμνάσιο, το παραγγέλναμε κάθε Σαββατο, με μπόλικη κρέμα, μπέικον και ένα κιλό τυρί γκούντα. Όταν το ζητήσαμε στην 5μερη στην Ιταλία και μας ήρθε το πιάτο με την πανσέτα, το αυγό και το πιπέρι, κανείς δεν το άγγιξε. Κι ας ήταν το αυθεντικό. Κι ας είναι το ωραιότερο πιάτο που έχω προσωπικά δοκιμάσει. Στους περισσότερους δεν άρεσε. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν ήταν νόστιμο. Απλά δεν ήταν 'πιασάρικο'.
    Η puttanesca. Ωραία , σπιρτόζικη, την παραγγέλνει ο κόσμος κυρίως λόγω ....ονόματος. Αν έβλεπε ότι η αυθεντική περιέχει ....αντζούγιες, θα προτιμούσε κάτι άλλο. Προσωπικά, το δεύτερο καλύτερο πιάτο που έχω δοκιμάσει (σε ιταλικό εδώ).
    Και τέλος, οι πανταχού παρούσες πίτσες. Εχει σχέση η ελληνική , αμερικάνικη, ισπανική με την ιταλικη?
    6. εχω φαει καλό ιταλικό εδώ, απλά ήθελα να δω τη γνώμη σου. Καλό ισπανικό εδω δεν έχω φάει. Συνεχίζω να προτιμώ τα ινδικα....
     
    #10
  12. joss

    joss New Member

    Μηνύματα:
    524
    Likes:
    143
    Επόμενο Ταξίδι:
    Αγνωστο...
    Ονειρεμένο Ταξίδι:
    Πολλα...

    Εσυ κατι ξερεις. #1. Κρατα το ινδικο μυστικο για εμας τους λιγους. Δεν χρειαζεται να αρχισουμε και σε ινδικα εστιατορια να μη βρισκουμε τραπεζι.
     
    #11
  13. Rosa Mundial

    Rosa Mundial Member

    Μηνύματα:
    617
    Likes:
    82
    Επόμενο Ταξίδι:
    ελα ντε
    Ονειρεμένο Ταξίδι:
    Ταϋλάνδη
    :lol: μπα, με τη νοοτροπία του Ελληνα, πιστευω ότι ποτέ δε θα έχουμε τέτοιο θέμα.....
     
    #12

Μοιραστείτε τη σελίδα