Ιταλία Ιταλια (Ρώμη - Τοσκάνη)

cliff_ac

Member
Μηνύματα
27
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος της Αφρικής
Περιεχόμενα

18 Αυγούστου 2008 , ώρα:11:οο , μέρος:Αθήνα , Σταθμός Κτελ

Από εδώ αρχίζει ουσιαστικά η μεγάλη διαδρομή μου για ενα μίνι-γύρο της Ιταλίας , εγώ και ο κολλητός μου λόγω αγάπης για τις διαδρομές , του αρκετού ελεύθερου χρόνου αλλά και για λόγους οικονομίας (δέλαμε να δούμε όσα πιο πολλά μπορούσαμε) διαλέξαμε κάθε τι πιο οικονομικό για τις μετακινήσεις μας και την διαμονή μας. Το σχέδιο ήτανε Αθήνα - Πάτρα (κτελ), Πάτρα-Ανκόνα (πλοίο) , Ανκόνα - Ρώμη (τρένο) και από εκεί και πέρα απλά ξέραμε ότι έχουμε κλείσει ξενωνα μετά από κάποιες μέρες στη Φλωρεντία τίποτα άλλο (ότι κάτσει!)... Έτσι το ταξίδι άρχιζε με την νύστα από το προηγούμενο ξενύχτι να έχει κρυφτεί πίσω από τον ενθουσιασμό και την προσμονή για το μεγάλο εγχείρημα , που από καιρό αποτελούσε προσωπικό μας στοίχημα η πραγματοποίησή του , αφού ως μόλις απόφοιτοι Λυκείου και θέλωντας όλα να τα κάνουμε μόνοι μας (λεφτά,οργάνωση κλπ κλπ) δεν ήταν το πιο εύκολο πράγμα στο κόσμο .Αρχικά φάγαμε ατέλειωτες ώρες μπροστά από τον υπολογιστή για να βρούμε ότι χρειαζόμαστε (κυρίως τρένα και διαμονή) .Ύστερα άλλες τόσες στις δουλειές μας για να μαζέψουμε τα απαραίτητα (ρευστό..) . Όμως ήδη πλέον φεύγαμε και ήμασταν πάνω από τον ισθμό της Κορίνθου...

18 Αυγούστου , ώρα: 15:00 , μέρος: Πάτρα , Λιμάνι



Μετά από μια μικρή "αναμονή" στο κέντρο της Πάτρας που πήγαμε και για καφέ στην αγαπημένη μου Γερακοστοπούλου και καθώς η ώρα πέρασε γρήγορα υπό τη μουσική υπόκρουση (για πρώτη φορά αρχικά) Μάνου Τσάο επιβιβαστήκαμε στο πλοίο .(Για να βοηθήσω και επίδοξους ταξιδιώτες θα δίνω τιμές και πλοία αλλά όχι εταιρείες) - Ολύμπικ Σπίριτ με 85 ευρώ μαζί με την επιστροφή (η πιο φθηνή προσφορά που υπάρχει για τις γραμμές προς Ιταλία ακτοπλοϊκός)- Πλέον σε 21 ώρες θα φθάναμε στο όνειρο μας με πρώτο προορισμό την Ανκόνα . Δε μπορούμε να πούμε ότι κάποιο απρόοπτο μας συναίβει στο πλοίο απλά όμως από την πολυκοσμία δε βρήκαμε το ιδανικό σημείο για τους υπνοσακούς μας και βολευτήκαμε μεταξύ μιας οικογένειας από Ρουμανία , κάποια μεγάλη παρέα Ιταλων και μια παρέα απο 4 Ισπανίδες που ο αέρας τους έπαιρνε τα πράγματα με αποτέλεσμα να στριμωχθούν και αυτές δίπλα μας (εγώ ο άτυχος:bleh:!!)

Συμβουλές : 1. Μπείτε νωρίς στο πλοίο και αφήστε τα πράγματά σας σε εσωτερικό χώρο , δεν υπάρχει περίπτωση κλοπής όλα ελέγχονται πάντως κλειδώστε τις βαλίτσες σας
2. Να έχετε προμηθευτεί από έξω τρόφιμα και κυρίως νερό , στις διεθνείς γραμμές γίνεται πανικός με τις τιμές (κυρίως αν είναι από ελληνική εταιρία)
3. Το ταξίδι με πλοίο μπορεί να είναι πολύωρο αλλά αν το υπολογίσετε μέσα στις μέρες του ταξιδιού και χαλαρώσετε θα το απολαύσετε και θα δείτε τις πιο εκπληκτικές δύσεις του ηλιου που θα ακουμπάει την θάλασσα ενώ στον ορίζοντα δεν θα υπάρχει ίχνος στεριάς και μέσα σε όλα αυτά δεν είναι ούτεν κάν τα μισά έξοδα από το αεροπλάνο ( ε δεν αξίζουν όλα αυτά??)


 

tania

Member
Μηνύματα
203
Likes
179
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Καλώς ήρθες έπειτα από καιρό στο travel stories. Περιμένουμε για τη συνέχεια. Για το καράβι τι να σου πω, χαρά στο κουράγιο σας. Είναι ένα μέσο που απαιχθάνομαι για τις πολύωρες διαδρομές. Είχα πάει κάποτε Χίο και νόμιζα ότι δε θα φτάσω ποτέ. :killme:
 

cliff_ac

Member
Μηνύματα
27
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος της Αφρικής
Καλώς ήρθες έπειτα από καιρό στο travel stories. Περιμένουμε για τη συνέχεια. Για το καράβι τι να σου πω, χαρά στο κουράγιο σας. Είναι ένα μέσο που απαιχθάνομαι για τις πολύωρες διαδρομές. Είχα πάει κάποτε Χίο και νόμιζα ότι δε θα φτάσω ποτέ. :killme:
πλακα μου κανεις.. !!!!!!!!!!!!!!!!! η χιος είναι μόλις 9 ώρες! το ταξιδι στο καράβι πρέπει να το ευχαριστιέσαι είναι μέρος της διαδρομής δε μετράει μόνο ο προορισμός!! καλως σας ξαναβρήκα και ελπίζω να βρω χρόνο να την τελειώσω την ιστορία!
 

voyage

Member
Μηνύματα
23
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΕΛΛΑΔΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Τα καράβια για Ιταλία δεν έχουν καμμία σχέση με αυτά που πάνε Χίο.Τania είναι super εξοπλισμένα , δεν καταλαβαίνεις ότι είσαι σε καράβι,νομίζεις ότι πατάς στη γη ! Είναι ξεκούραστο ταξίδι , έχει μέσα καζίνο,duty free, φοβερά εστιατόρια με λογικές τιμές και ποιότητα άψογη.Είναι πεντακάθαρα με ωραίες καμπίνες. Έχω πάει 3 φορές Ιταλία, ποτέ αεροπορικώς,ήταν όλες με superfast ferries.Τώρα τον Οκτώβριο ετοιμαζόμαστε πάλι με superfast να πάμε Νότια Ιταλία !!!
 

cliff_ac

Member
Μηνύματα
27
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος της Αφρικής
2η Μέρα ταξιδιού 19 Αυγούστου 2008 , ώρα: 15:00 , μέρος : Ιταλία, Ανκόνα



Μετά από ατέλειωτες ώρες ύπνου στο κατάστρωμα , καμιά 50αριά κρεμάλες , 2 τουρνουά μπιρίμπας και κάποια τσιγάρα επιτέλους φθάσαμε . 21 ώρες μακριά μας και όλα ήτανε τόσο μα τόσο διαφορετικά . Επιτέλους συναντούσα ένα κόσμο που είχε στυλ . Τα σπίτια και τα κτίρια με τον ξεχωριστό τους ρυθμό , χωρίς να κρύβονται πίσω από τα καλώδια ρεύματος ήταν διαθέσιμα για να βγάλεις κάποιες φωτογραφίες που θυμίζουν όλα όσα βλέπεις στις ταινίες και αναρωτιέσαι αν όντως υπάρχουν όλα αυτά. Για σήμερα το σχέδιο είχε παραμονή στην Ανκόνα και μεταμεσονύχτια μεταφορά με τρένο στην Ρώμη. - γλυτώσαμε έξοδα διαμονής και αποζημιωθήκαμε στη συνέχεια πλήρως για το ξενύχτι-



Αρχικά βρήκαμε μέρος στο σταθμό των τρένων να αφήσουμε τα πράγματά μας . Ύστερα ο ενθουσιασμός και η μεγάλη δόση ενέργειας που μας διαπερνούσε δεν άφηνε πολλες επιλογές από το να περπατήσουμε όλη -ΟΛΗ- την πόλη . Είδαμε τους δρόμους , μπήκαμε σε τοπικά μαγαζιά , ανεβήκαμε σε σημεία για πανοραμικές φωτογραφίες . Όλα αυτά ως που να πάει η ώρα 18:30 , τότε κινηθήκαμε στο κέντρο της πόλης για να αναζητήσουμε την πρώτη γαστρονομική φωλιά. Ήταν ένα Ιταλικό Φαστ Φουντ που είχε μόνο .. Πιτσα .. την οποία τίμησα με το παραπάνω , αφού δύσκολα χορταίνεις με την λεπτή τους ζύμη . Ήταν όντως ευκαιρία για να δοκιμάσω κάποιους συνδυασμούς που ποτέ δε θα έβρισκα στην Ελλάδα όπως αυτός με μιά δικιά τους σάλτσα και κομάτια κοτόπουλου .



Η ώρα περνούσε , λόγω του ότι η Ανκόνα είναι μόνο μια επαρχιακή πόλη φοβηθήκαμε ότι όλα θα άρχισαν να κοκαλόνουν σιγα σιγά μετα τις 9 , και για αυτό κινηθήκαμε προς την περιοχή πάνω από το λιμάνι όπου μπορούσαμε να βγάλουμε τις πιο καλλιτεχνικές φωτογραφίες και να κάνουμε μια χαλαρή βόλτα αποχαιρετώντας την Ανκόνα έχοντας μπροστά μας μια πεντάωρη αναμονή στον σταθμό των τρένων .



Παρότι αυτή η αναμονή στους πιο πολλούς φαίνεται βασανιστική για εμάς ήταν από της πιο όμορφες στιγμές του ταξιδιού . Τα mp3 που είχαμε , μαζί με μια δόση houmor και την βιντεοκάμερα δεν ήθελε και πολύ για την δημιουργία αρκετών βίντεο που θα έχουμε να δείχνουμε στους φίλους μας για το πως να γίνετε ρεζίλι σε μια αίθουσα αναμονής!!... Με αυτά και με αυτά το ταξιδι φτάνει σε μια κρίσιμη καμπή του τόσο νωρίς . Γενικά όπου πάμε δε θέλουμε να είμαστε μέσα στα καθιερωμένα και μόνο στα τουριστικά , μας αρέσει να γνωρίζουμε τον τόπο που πάμε . Για να γίνει αυτό βέβαια πρέπει να μάθεις τους τοπικούς τρόπους διασκέδασης κλπ κλπ και αυτό μόνο αν γνωρίσεις τους ανθρώπους της κάθε περιοχής , έτσι επιδιώξαμε να κάνουμε πολλές γνωριμίες . Η πρώτη και μάλλον η σημαντικότερη ήτανε ο Σιμόνε . Ο Σιμόνε ήταν ένας καθηγητής πανεπιστημίου της Ρώμης , 29 ετών με ειδίκευση στη ψυχολογία των videogames , ο οποίος άκουγε ρέγκε και ροκ ήτανε αριστερός , φανατικός οπαδός της Ρώμα και γύρναγε από ένα ταξίδι στην Κροατία . οι επόμενες 3 ώρες που μας μέναν μέσα στο τρένο ποια για να φθάσουμε στη Ρώμη πέρασαν πάρα πολύ γρήγορα (καταπληκτικά άτομα - καταπληκτικες συζητήσεις!). Μιας και στα πιο πολλά ταιριάζαμε δε θα μπορούσε να μην ήτανε ο καλύτερος ταξιδιωτικός μας οδηγός για την Ρώμη ...

 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
κολησαμε !!
άντε και περιμένομε και άλλοοοο!!!
και μετά και μετά ...
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.713
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom