Ταϊλάνδη ΚΡΑΜΠΙ - η μαγική γωνιά της Ταϋλάνδης

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936

Μετά από 3 χρόνια συνεχών αναβολών, πραγματοποιήθηκε επιτέλους το πολυπόθητο ταξίδι στην Ταϋλάνδη. Αν και την Μπανγκόκ την είχα ξαναεπισκεφθεί πριν 19 χρόνια (μαθήτρια ακόμα), τα νησιά της Ταϋλάνδης με καλούσαν σαν σειρήνες. Ήθελα να δώ τα μέρη που φαίνονταν τόσο ονειρεμένα στις καρτ-ποστάλ και στις ταινίες, ήθελα να διαπιστώσω τι είναι αυτό που κάνει τους επισκέπτες να μαγεύονται και να μην μπορούν να ξεφύγουν από αυτή τη χώρα.

Το ταξίδι το κλείσαμε με GulfAir.
Αθήνα-Μπαχρέϊν πετάξαμε με σκάφος της ίδιας και Μπαχρέϊν-Μπανγκόκ με σκάφος της συνεργαζόμενης ινδικής εταιρείας Jet Airways. Τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν την είχα ξανακούσει, ωστόσο ήταν πολύ καλή: καλό φαγητό για τα στάνταρντς φαγητού αεροπλάνου, εξυπηρετικότατοι αεροσυνοδοί, προσωπικές οθόνες με πολλές επιλογές μουσικής, καίνουριων ταινιών κ.λ.π. (μέχρι και Slumdog Millionaire!).
Η άφιξη στην Μπανγκόκ 7.15 το πρωϊ και ήδη η θερμοκρασία ήταν 35ο C. Δεν ήταν όμως η ώρα να ανησυχήσουμε γι’ αυτό μιας και σε 2,5 ώρες πετάγαμε για Κράμπι. Η διαμονή στην Μπανγκόκ είχε προγραμματισθεί για το τέλος του ταξιδιού. Για Κράμπι πετάξαμε με AIR ASIA, πολύ δημοφιλής στην Ασία low cost εταιρεία.
Το αεροδρόμιο του Κράμπι απείχε πολύ από αυτό που είχα στο μυαλό μου. Για επαρχιακό αεροδρόμιο ήταν μεγάλο, μοντέρνο, καθαρό και με μία πινελιά πολυτέλειας (καταρράκτες κ.λ.π.).
Για να πάμε στο ξενοδοχείο είχαμε διαδρομή 40΄ οδικώς και μετά επιβίβαση σε ταχύπλοο το οποίο σε 10΄ μας μετέφερε στον τελικό προορισμό μας.
Το ξενοδοχείο ήταν αποκάλυψη. Βρίσκεται ανάμεσα στην παραλία της Ao-Nang και στην παραλία της Railey. Περικυκλωμένο γύρω-γύρω από θεόρατους βράχους (σαν τα Μετέωρα) και πυκνή βλάστηση, καθώς είναι χτισμένο σε τμήμα του εθνικού δάσους του Κράμπι. Μπροστά του ανοίγεται η θάλασσα και μέσα από τη θάλασσα ξεπροβάλλει ένας βράχος (σήμα κατατεθέν της περιοχής).
Λόγω της τοποθεσίας του ξενοδοχείου η πρόσβαση δεν είναι εφικτή οδικώς, παρά μόνο από τη θάλασσα με βάρκα ή με τα πόδια από ένα μονοπάτι μέσα από το δάσος. Το μονοπάτι αυτό από τη μία του πλευρά είναι πνιγμένο στα δέντρα και από την άλλη κρέμεται ουσιαστικά στους βράχους και το χτυπάει η θάλασσα. Το βράδυ μάλιστα χρειάζεται και φακός για να το διασχίσεις.

Η θέα του ξενοδοχείου:

 

Attachments

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
ααα κατάλαβα που λες! Ανάμεσα σε Ao Nang και Tonsai υπάρχει όντως μια ιδιωτική παραλία με ένα μεγάλο resort, φαντάζομαι εκεί μένατε! Θυμάμαι το είχα δει από τη βάρκα όταν επέστρεφα από Tonsai στην Αο Nang!! Πολυτέλειες!! :)
Και μετά και μετά;!;!!!!!; :clap:
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
Αν και θα μπορούσα να μείνω όλες τις μέρες στο ξενοδοχείο κοιτάζοντας απλώς τη θέα, τελικά κάναμε πολλές εκδρομές σε γειτονικά νησάκια, παραλίες, λιμνοθάλασσες αλλά και στην ενδοχώρα.

Πλέοντας για πρώτη φορά με τα long-tailsμας (τα χαρακτηριστικά πλεούμενα της Ταϋλάνδης) στο PhangNgaBay (τον κόλπο στον οποίο “βλέπει” το Κράμπι και βρίσκονται τα νησάκια της περιοχής) μείναμε άφωνοι από την ομορφιά και την μοναδικότητα του τοπίου.
Όλος ο κόλπος είναι διάσπαρτος από μετέωρους βράχους που ξεφυτρώνουν μέσα από τη θάλασσα. Άλλοι είναι απλές βραχονησίδες και άλλοι είναι αρκετά μεγαλύτεροι και αποτελούν κανονικά νησάκια που περιβάλλονται από αμμουδιά. Είτε μεγάλοι, είτε μικροί, όλοι οι βράχοι είναι καταπράσινοι και πολύ επιβλητικοί. Είναι λες και κάποιος πήρε στις χούφτες του βράχους, τους πέταξε με δύναμη στον κόλπο, κι αυτοί έσπασαν σε χίλια κομμάτια γεμίζοντας όλη τη θάλασσα.

Η πρώτη εκδρομή περιλάμβανε επίσκεψη στο νησάκι Ko Ping-Gan ή αλλιώς νησί του James Bond. Τα λόγια είναι περιττά για ένα τόσο όμορφο και πασίγνωστο μέρος........

Η επόμενη στάση μας ήταν Koh Talu για να παρατηρήσουμε την μανγκρόβια βλάστηση και για να εξερευνήσουμε τις θαλάσσιες σπηλιές. Ήμαστε τυχεροί γιατί εκείνη την ημέρα η παλίρροια ήταν χαμηλή και έτσι μπορέσαμε να μπούμε στις σπηλιές κάνοντας κανό. Σε κάποια σημεία η είσοδος στις σπηλιές ήταν τόσο χαμηλή που έπρεπε να πέφτουμε εντελώς ανάσκελα (η πλάτη να ακουμπάει τελείως στον πάτο του κανό) ώστε να μπορέσουμε να μπούμε. Τέλεια εμπειρία!

Άλλη μία στάση, για φαγητό αυτή τη φορά στο Koh Pannyi, μουσουλμανικό χωριό χτισμένο σε πασάλους. Οι ταβέρνες που τρώνε οι τουρίστες βρίσκονται με το που κατεβαίνεις από τα long-tails και οι περισσότεροι μένουν εκεί. Αξίζει όμως να μπεις μέσα στις ταβέρνες-τουριστικά μαγαζιά και να βγείς από την πίσω πόρτα στα σοκάκια του χωριού. Είναι λες και βρίσκεσαι ξαφνικά σε άλλη χώρα. Μυρωδιές, χρώματα και εικόνες Ανατολής. Άνθρωποι με κελεμπίες, πάγκοι, παζάρι και η χρυσή κορυφή ενός μιναρέ να ξεπροβάλλει ανάμεσα στα δρομάκια. Μου άρεσε πολύ!

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με μπάνιο και snorkelingκάπου μεσοπέλαγα......
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
ααα κατάλαβα που λες! Ανάμεσα σε Ao Nang και Tonsai υπάρχει όντως μια ιδιωτική παραλία με ένα μεγάλο resort, φαντάζομαι εκεί μένατε! Θυμάμαι το είχα δει από τη βάρκα όταν επέστρεφα από Tonsai στην Αο Nang!! Πολυτέλειες!! :)
Και μετά και μετά;!;!!!!!; :clap:
Βρήκαμε δωμάτιο με προσφορά -65%!!!
Τιμή λες και μένεις σε καλό δωμάτιο σε ελληνικό νησί!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
Η δεύτερη εκδρομή ήταν στα Phi Phi Islands.

Πρώτη στάση η γνωστή παραλία Maya Bay (λόγω της ταινίας “The Beach”). Η παραλία είναι πολύ όμορφη: ωραία νερά και περικυκλωμένη από βράχους.
Έχει όμως 2 σημαντικά μειονεκτήματα: 1) κατά μήκος όλης της παραλίας (και όχι σε ένα συγκεκριμένο σημείο όπως θα έπρεπε) αράζουν τα long-tails, speedboats κ.λ.π. με αποτέλεσμα να περνάς ανάμεσα από όλα αυτά τα πλεούμενα προκειμένου να βουτήξεις στη θάλασσα 2) έχει πάρα μα πάρα πολύ κόσμο και κατά συνέπεια φωνές, φασαρία κ.λ.π.

Δεύτερη στάση στο Phi Leh, μια υπέροχη λιμνοθάλασσα περικυκλωμένη από βράχους και καταπράσινα κρυστάλλινα νερά.

Συνεχίσαμε βλέποντας τα σπήλαια των Βίκινγκς, κάνοντας στάσεις για μπάνιο και snorkelingκαι καταλήξαμε στην παραλία Phi Phi Don. Το συγκεκριμένο μέρος είναι η μεγαλύτερη τουριστικά απάτη του αιώνα. Βλέποντας τόσα χρόνια φωτογραφίες του νησιού, φανταζόμουν ένα ειδυλλιακό νησί...... και προφανώς έτσι ήταν ΚΑΠΟΤΕ! Τώρα η μια παραλία θυμίζει ΕΟΤ με χιλιάδες ομπρέλες, καρέκλες, θαλάσσια σπόρ, ταβέρνες πάνω στην παραλία, εκατοντάδες κόσμου και απίστευτη φασαρία. Η δεύτερη παραλία χρησιμοποιείται ως λιμάνι για φέρυ-μπόουτς. Στιγμιαία ένιωσα ότι βρισκόμουν στο Λαύριο. Το δε εσωτερικό του νησιού τίγκα στα τουριστικά μαγαζιά, ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Σκέτη απογοήτευση το Phi Phi Don. Κατ’ εμέ δεν θα χάσει και τίποτα κάποιος που δεν θα το επισκεφθεί.

Η τελευταία στάση της εκδρομής, που μας αποζημίωσε για την προηγούμενη απογοήτευση, ήταν το Bamboo Island. Είναι ένα νησί το οποίο στη μέση έχει δάσος και γύρω-γύρω περιβάλλεται από λευκή άμμο και ωραία νερά. Αξίζει τον κόπο να το περπατήσεις παραλία-παραλία, γιατί όταν απομακρυνθείς από εκεί που σε κατεβάζει το speed-boat, φτάνεις σε ένα σημείο που η άμμος είναι κατάλευκη σαν πούδρα (μοιάζει σχεδόν απάτητη) και πάνω της ξεφυτρώνουν μαύροι βράχοι, εικόνα που εμένα μου θύμισε Μαλδίβες. Πανέμορφο νησάκι!
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.472
Likes
7.936
Η τρίτη εκδρομή ήταν στην ενδοχώρα και συγκεκριμένα διασχίσαμε το εθνικό τροπικό πάρκο του Κράμπι.
Η διαδρομή, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, πανέμορφη αφού ήταν ολόκληρη μέσα στο τροπικό δάσος και τους επαρχιακούς οικισμούς.

Πρώτη στάση μας οι θερμές πηγές με τον καταρράκτη - Hot Spring Waterfall and Thermal Spring Pools. Πρόκειται για ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς. Φωλιασμένος μέσα στο δάσος βρίσκεται ένας καταρράκτης ο οποίος χύνεται μέσα σε διαδοχικές κολυμπήθρες οι οποίες επικοινωνούν μεταξύ τους (δηλ. το νερό πέφτει από την ψηλότερη κολυμπήθρα στην αμέσως χαμηλότερη, από εκεί στην ακόμα πιο χαμηλή κ.ό.κ.). Το νερό είναι πάρα πολύ ζεστό, η αίσθηση μοιάζει με αυτή της σάουνα, και δεν μπορείς να παραμείνεις μέσα πάνω από 20΄.

Δεύτερη στάση η Σμαραγδένια Πισίνα - Emerald ή Crystal Pool. Σχηματίζεται στην πηγή ενός θερμού ποταμού και έχει όντως το σχήμα και την εικόνα πισίνας. Τυρκουάζ διαυγή νερά, βάθος 1-2 μέτρα, περικυκλωμένη γύρω-γύρω από πέτρα (τροφοδοτείται υπογείως από τον ποταμό). Και η αίσθηση όταν κολυμπάς είνια σαν να κολυμπάς σε πισίνα. Η μισή σκιάζεται από δέντρα. Για να φτάσεις δε, χρειάζεται να περπατήσεις γύρω στο μισάωρο μέσα σε δάσος ακούγοντας μόνο τα πουλιά κια το θρόϊσμα των φύλλων.

Επόμενη στάση μας το Βουδιστικό Μοναστήρι Tiger Cave Temple. Βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον, μέσα στο δάσος και αυτό. Τα βουδιστικά τέμπλα είναι μέσα σε σπηλιές, ενώ διάσπαρτα μέσα στο δάσος κάτω από υπεραιωνόβια δέντρα βρίσκονται τα σπίτια των μοναχών. Κατά τη βόλτα μας στο δάσος συναντήσαμε αρκετούς μοναχούς, με τις χαρακτηριστικές πορτοκαλί φορεσιές τους, να κάνουν διάφορες χειρωνακτικές εργασίες. Πραγματικά μοναδική εμπειρία.
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Vario με την αφήγηση σου με κάνεις να αναπολώ ιδιαίτερα τον καιρό που πέρασα στην Ταϊλάνδη...

Το Koh Panyi πρέπει να το δεις το βράδυ, αφού φύγουν όλοι οι τουρίστες ή καλύτερα νωρίς το πρωί (ξημέρωμα). Καμία σχέση με τη μέρα, απόλυτη ηρεμία. Θυμάμαι τα υπέροχα κλουβιά με τα πουλιά και τις κουκουβάγιες. Έμεινα εκεί ένα βράδυ και ήμουν ο μόνος ξένος στο νησί!! Το πρωί ξύπνησα την ώρα που ξημέρωνε και ήταν λες και το νερό είχε πιάσει φωτιά. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια ανατολή!

Το Phi Phi Don είναι καμένο χαρτί εδώ και χρόνια δυστυχώς. Πλέον ακόμα και στις ανατολικές παραλίες που μέχρι πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε παρά χωριά περιπλανώμενων ψαράδων (sea gypsies), πλέον έχουν ξεφυτρώσει resorts με πισίνες. Όταν λες παραλία Phi Phi Don μάλλον εννοείς τις παραλίες Ton Sai (το λιμάνι) και Dalam που είναι οι δυο κεντρικές και βρίσκονται πλάτη πλάτη. Η Dalam δεν είναι τόσο άσχημη (ο πολύ κλειστός κόλπος) αρκεί να μην κοιτάς πίσω, πέρα από την παραλία. Πάντως το νησί έχει ακόμη κάποια ωραία σημεία. H Long Beach παραμένει πολύ ωραία και στην ανατολική πλευρά υπάρχουν ακόμα γωνίτσες όχι τόσο ανεπτυγμένες.

Περιμένω να διαβάσω κι άλλα!! :D
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.782
Likes
18.174
Συμφωνώ με τον φίλο mpiftex, στη Ταϋλάνδη για κάθε γωνιά καταπατημένη και βιασμένη από τα πλήθη, υπάρχουν 5 απόμερες και παραδεισένιες.....ψάξιμο θέλει και να ξέρεις τι ζητάς....υπάρχουν δεκάδες νησάκια εντελώς απόμερα που μας περιμένουν....

Φαίνεται πάντως πως η δυτική πλευρά έχει πολύ περισσότερο κόσμο από την ανατολική, αν οπωσδήποτε θα επισκεφτώ και την πρώτη.....αφήσαμε όμως τη καρδιά μας στο Πανγκάν και στο Κο Τάο....όμως μας περιμένουν και τα Σίμιλαν....
 

getxowoman

Member
Μηνύματα
2.207
Likes
1.289
πρωι πρωι με ταξιδεψες σε μερη μακρυνα,περιμενω τη συνεχεια και φωτογραφιες!!!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
ευχαριστούμε που ξενύχτισες vario για να ξυπνήσομε με όμορφα διαβάσματα πίνοντας τον καφέ μας.όμορφη χώρα η ταυλάνδη ακόμα έχει ομορφιές που σιγά σιγά εξαντλούνται απο τους αδηφάγους τουρίστες...η ζήτηση προκαλεί και την περιβαντολογική επιβάρυνση ..τα χρόνια που την επισκέφτηκα ήταν πιο αγνά τα πράγματα..τα πί πί απο τότε άρχισαν να βαραίνουν προς το αρνητικό.
θα ξαναπάω όμως γιατί ο λαός και οι ομορφιές της μένουν απείρακτα στον χρόνο!!
 

marydim

Member
Μηνύματα
1.631
Likes
410
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
vario, Καλώς ήρθες πίσω και να 'σαι καλά που μας μεταφέρεις πρωΐ πρωΐ ταυλανδέζικες εικόνες μεταφέροντάς με νοητά σε παραλίες!
Ευτυχώς, όταν είχαμε πάει εμείς στα Phi Phi δεν είχε τόσο πολύ κόσμο όσο λες και είχαμε γευτεί λίγο από τη μοναδική τους ομορφιά.
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Sawadee Vario για αλλη μια φορα διαβαζω για τις ομορφιες της Ταιλανδης.
Απ`οτι γραφεις καταλαβαινω οτι το Κραμπι ειναι πανεμορφο μερος και ευχομαι να το
επισκευτω συντομα.Χρησιμα και τα hot points που γραφεις στην ιστορια σου.
Με λυπη ομως διαβαζω για το Πι Πι Ντον,πριν ακριβως 2 χρονια δεν ειχε σχεση με αυτο που ειχα δει εγω.:(
Συμφωνω και γω οτι υπαρχουν νησακια απατητα απο τον τουρισμο και ειναι ολα τα λεφτα.
Περιμενω φωτογραφιες και συνεχεια της ιστοριας,με φρεσκα νεα απο Ταιλανδη.:p
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.746
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom