1. Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιούλιο- Αύγουστο 2013! Κάντε κλικ εδώ!

ΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΛΑΘΟΣ ΣΕ ΟΝΟΜΑ

Συζήτηση στο φόρουμ 'Γενικά Περί Ταξιδιών' που ξεκίνησε από το μέλος SunriseNick, στις 11 Απριλίου 2011.

 1. Leftris B

  Leftris B Member

  Μηνύματα:
  1.282
  Likes:
  139
  Επόμενο Ταξίδι:
  paris
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  πάντα ο επόμενος!!
  :haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha: και 180 μοίρες......
   
  #25
 2. harilander

  harilander Member

  Μηνύματα:
  515
  Likes:
  336
  Επόμενο Ταξίδι:
  βλέπουμε...
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  χώρα του ποτέ
  λογω δουλειας κάνω αρκετά ταξίδια εσωτερικου και πολλές φορες η κράτηση γίνεται τηλεφωνικως ή απο άλλους και 2-3 φορες μου έχουν κάνει μικρολαθάκια στο επώνυμο (ενα γράμμα το έβαλαν διπλό, ξέχασαν ένα γραμμα). Εκτος οτι αργησαν να βρουν πως είχε γίνει η κράτηση δεν μου δημιούργησαν πρόβλημα, τώρα με τα υποκοριστικά δεν ξέρω ποσο εφικτό είναι , ειδικά στο εξωτερικό...
   
  #26
 3. croce

  croce Member

  Μηνύματα:
  64
  Likes:
  48
  Σε πτήση εσωτερικού, φίλη που αγόρασε εισιτήριο με το όνομα του συζύγου της, αντί για το πατρικό της, η εταιρεία αρνήθηκε την αλλαγή του επιθέτου της. Τη δέχθηκε όμως να ταξιδέψει, με την ταυτότητα και το πιστοποιητικό γάμου της.
   
  #27
  amsterdam likes this.
 4. adiaforos

  adiaforos Member

  Μηνύματα:
  169
  Likes:
  138
  Έκδοση Δελτίου Ταυτότητας - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του ΠΟΛΙΤΗ - Ελληνική Αστυνομία

  Για την έκδοση Δελτίου Ταυτότητας υποβάλλονται αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο, στην αρμόδια αστυνομική αρχή, τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

  1.Τέσσερις πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα)
  2. Αίτηση που θα προμηθευθείτε από το Αστυνομικό Τμήμα
  3. Βεβαίωση Νοσηλευτικού Ιδρύματος ή Υγειονομικού Εργαστηρίου για την ομάδα Αίματος και το RHESUS (εφόσον επιθυμείτε την αναγραφή του στο δελτίο σας.)
  4. Ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ και ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ» των ενδιαφερόμενων, με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμείτε αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση)
   
  #28
  Last edited by a moderator: 5 Οκτωβρίου 2013
 5. amsterdam

  amsterdam Member

  Μηνύματα:
  815
  Likes:
  278

  Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.;)
  Η είναι η δουλειά σου ή την ψάχνεις πολύ,όπως και να έχει ευχαριστώ και πάλι.
   
  #29
  Last edited by a moderator: 5 Οκτωβρίου 2013
 6. adiaforos

  adiaforos Member

  Μηνύματα:
  169
  Likes:
  138
  Έκανα ένα σεμινάριο πρόσφατα (για δημόσια διοίκηση και ηλεκτρονικές υπηρεσίες) και στο "ΕΡΜΗΣ" (ermis.gov.gr) είχαμε κάνει τυχαία το παράδειγμα ταυτότητας, γι' αυτό το θυμόμουν. ;)
   
  #30
  Clemence and amsterdam like this.
 7. Libertine

  Libertine New Member

  Μηνύματα:
  84
  Likes:
  12
  Επόμενο Ταξίδι:
  Barcelona - Berlin
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  Νέα Υόρκη
  Εγω εχω την ταση να γραφω αναποδα το ονοματεπωνυμο... Μιλαμε για 3 στις4 φορες το κανω λαθος σε πρωτη φαση αλλα επειδη το ξερω πια,το τσεκαρω πριν ολοκληρωσω την κρατηση. Την πατησα ομως μια φορα.με ολυμπιακη και μαλιστα οχι με δικο μου εισιτηριο. Τους πηρα τηλ λοιπον και τους παρακαλεσα πολυ και το εφτιαξαν τελικα. Μην το παρατησεις, μπορουν να στο αλλαξουν. Απλα παρακαλα τους πολυυυ και παρε σβαρνα ολους τους υπευθυνους!:p
   
  #31
 8. Clemence

  Clemence Member

  Μηνύματα:
  275
  Likes:
  60
  τυχαίνει πολλοί από μας να ''αποκτήσαμε'' λατινική απόδοση του ονοματεπώνυμού μας σε προ-ΕΛΟΤ εποχές, όταν ο κάθε υπάλληλος νομαρχίας (από κει έβγαιναν τον παλιό καιρό τα διαβατήρια) αποφάσιζε πώς να αποδώσει το κάθε όνομα. από κει και μετά κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου στερήσει πχ το πτυχίο μου επειδή ήρθαν νέοι κανόνες.

  απ΄την άλλη το ίδιο μας το κράτος μας άλλαξε σε παλιότερες εποχές το επώνυμο (την κατάληξή του) χωρίς να μας ρωτήσει, με αποτέλεσμα να έχω άλλο επώνυμο εγώ, άλλο η μητέρα και η αδελφή μου - και δε σας λέω πόσο γέλιο έπεσε μ΄αυτό το θέμα στο εξωτερικό και τι είδους προβλήματα μπορεί να προκύψουν στο μέλλον.

  ο λόγος για τον οποίο απαντώ στο θέμα είναι για να πω το εξής: ακόμα κι αν καταφέρετε να βγάλετε σωστά με το όνομα όπως το θέλετε την ταυτότητα, μην επαναπαυθείτε όταν πάτε για να βγάλετε διαβατήριο με αυτήν! εγώ δυστυχώς χάρηκα τόσο όταν βγήκε σωστά η ταυτότητα, που απλά συμπλήρωσα σωστά τις αιτήσεις για το διαβατήριο και νόμιζα ότι ξεμπέρδεψα! ήρθε όμως λάθος (δλδ κατά ΕΛΟΤ) και αναγκάστηκα να το πληρώσω για 2η φορά, καθώς και να μήν το παραλάμβανα (που είχα σκοπό) όποτε κι αν χρειαζόταν να το ζητήσω στο μέλλον θα ξεκινούσαμε πάλι από αυτό (το λάθος). προσοχή λοιπόν, τα μάτια σας 14!
   
  #32
 9. giorgio7

  giorgio7 New Member

  Μηνύματα:
  51
  Likes:
  0
  Επόμενο Ταξίδι:
  ???
  Ονειρεμένο Ταξίδι:
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΚΡΙΝΟΙ
  Μαλ... ίες σου είπε. Μάλλον δεν ξέρει τη δουλειά του αυτός που σου το είπε...

  Μου έχει συμβεί (όχι σε μένα προσωπικά αλλά σε 2 διαφορετικά δικά μου άτομα). Το ένα ήταν με aegean (πτήση εσωτερικού) που δεν πήρα καν τηλέφωνο αλλά στο αεροδρόμιο μου είπαν δεν υπήρχε πρόβλημα. (διαφορά ενός γράμματος)
  Τη δεύτερη φορά ήταν με swiss πρόσφατα μάλιστα, όπου έγινε τηλεφωνική κλήση στους Ελβετούς και έκαναν μια επισήμανση και όλα κομπλέ.
   
  #33


Μοιραστείτε τη σελίδα