Καμπότζη Καμπότζη - η χώρα των Khmer και του Angkor

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.359
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Να περνας καλα mpiftex και περιμενουμε υπομονετικα τη συνεχεια.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.661
Likes
50.493
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Vagantos: Αληθεύει οτι υπάρχουν κι άλλοι εξ ισου ενδιαφέροντες ναοί, σε μη τουριστικά μέρη;

Ναι, εγώ πήγα σε μπόλικους. Σκόπιμα άφησα το Angkor για το τέλος για να μην πάθω overdose, άλλωστε με βόλευε κι από πλευράς διαδρομής. Όντως λοιπόν έχει ναούς που είναι πάρα πολύ εντυπωσιακοί και κατά τη γνώμη μου πιο ατμοσφαιρικοί γιατί είναι πιο απομονωμένοι και -εκτός τρομερού απροόπτου- τους απολαμβάνεις και μόνος σου σε στιλ Ιντιάνα Τζόουνς. Ευχή και κατάρα το ότι για να πας σου βγαίνει η πίστη, για μένα που είχα χρόνο και οδηγώ δίκυκλο, η διαδρομή άξιζε τόσο όσο και ο προορισμός. Χρειάζεσαι μηχανάκι, δεν υπάρχει άσφαλτος για το ολόκληρο ή μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, υποτίθεται πως υπάρχουν νάρκες οπότε είναι πολύ σημαντικό να μη χάνεις το "μονοπάτι" (γιατί δρόμος δε λέγεται, πρόκειται για μονοπάτια ανάμεσα σε δέντρα) και φυσικά θες νερό (βενζίνη βρίσκεις σε αραιά διαστήματα, αλλά αν γεμίζεις με το που βρίσκεις δε θα πρέπει να έχεις πρόβλημα). Η διαδρομή ποικίλλει από ενδιαφέρουσα προς έτσι κι έτσι, σε μερικές διαδρομές περνάς από απίστευτα χωριά χωρίς ρεύμα και νερό, αλλά υπάρχει σαφής περιορισμός στην εποχή που μπορείς να πας διότι τη βροχερή περίοδο με το χώμα να μετατρέπεται σε λάσπη πρέπει να είναι πολύ δύσκολα. Εγώ πήγα:
- στο Preah Khan: πολύ όμορφο αλλά σχετικώς προσβάσιμο και όχι τόοοσο μακριά από το Seam Reap (παρ' όλα αυτά δεν είχε άλλους όταν πήγα, ίσως επειδή πήγα την ώρα που έκλεινε)
- στο Koh Ker: (πήγα από το Stung Treng και μέχρι να φτάσω μου βγήκε ο τάκος, κοιμήθηκα και σε μια οικογένεια στο δρόμο για το Tbeng Meanchey) που ήταν πάρα πολύ όμορφο και με ενδιαφέρουσα διαδρομή
- στο Prasat Preah Vihear: (είναι αυτό που από την Ταϋλάνδη πας μέσω ενός δρόμου που τύφλα να'χει η Αττική οδός, ή αν είσαι μαζόχας πας όπως εγώ σε μια διαδρομή που θέλει πολύ γερή σέλα γιατί ανεβαίνεις κλίσεις 35% με κοτρώνες) που ήταν μεγαλούτσικο, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας, ίσως επειδή ήταν και τίγκα στα λεωφορεία με τουρίστες από την Ταϋλάνδη. Μου άρεσε όμως (λόγω πολιτικής ιστορίας) το Anlong Veng, το τελευταίο αρχηγείο των Κόκκινων Χμερ όπου βλέπεις το σπίτι του Ta Mok και το σημείο όπου εκτελέστηκε ο Πολ Ποτ.
- στο Sambor Prei Kuk, με μέτρια διαδρομή αλλά είναι μες στο δάσος κι είναι παλιότερο από το Angkor και πιο ανατριχιαστικό σαν τοποθεσία (η ησυχία είναι λίγο creepy), πάρα πολύ αξιόλογο

Ένα απ' όλα αυτά είχε και σκαλισμένες αινγιματικά χαμογελαστές φάτσες, όπως στο Bayon του Angkor, αλλά δυστυχώς πλέον δε θυμάμαι ποιο (ου γαρ έρχεται μόνον). Το αναφέρω διότι ήταν εντυπωσιακότερο από το Bayon, που για πολλούς είναι και το δυνατό σημείο του Angkor. Εκτός από εντυπωσιακότερος ναός ήταν και τελείως χαμένος. Γενικώς, άλλη αίσθηση είναι να φτάνεις στους ναούς μετά από 6 ώρες στη μοτοσικλέτα, σκονισμένος κι έχοντας χαιρετήσει άπειρα παιδάκια, έχοντας πάρει γιαγιάδες που κάνουν οτοστόπ και ψάχνοντας βενζίνη σε κάθε παράγκα που βλέπεις κάθε μισή ώρα (όλο και κάποιος έχει), κι άλλη όταν πας στο Angkor όπου υπάρχουν ορδές από τουρίστες, stands με αναψυκτικά και ταξιτζήδες σε κάθε γωνία. Το Angkor φυσικά και μου άρεσε, αλλά έχοντας πάει στα άλλα προηγουμένως, δε μπορώ να πω ότι δεν ψιλοαπογοητεύτηκα. Γενικά η αίσθηση ήταν "αααα, πολύ ωραίο, αλλά το'χω ξαναδεί και σε σαφώς καλύτερο περιβάλλον". Πάντως αν έχει κανείς περιορισμένο χρόνο, μάλλον το Angkor είναι προτιμότερο.
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.964
Likes
9.359
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ευγε για μια ακομη φορα Yorgo :clap: και για τις πληροφοριες που μοιραζεσαι μαζι μας και για τις διαδρομες που επιλεγεις! Σιγουρα ο κοπος σου εχει αποζημιωθει πληρως απο τις εικονες που σε συνοδευουν για μια ζωη.
 

DrG

Member
Μηνύματα
148
Likes
983
Επόμενο Ταξίδι
Μαλαισία - Σιγκαπούρη
Ταξίδι-Όνειρο
Μπόρα Μπόρα
Όπως θα προσέξατε κάποιοι η ιστορία έχει μείνει στη μέση και δεν ξέρω ποτε θα μπορέσω να τη συνεχίσω. Ίσως να πάρει λίγο καιρό. Ζητω συγγνώμη από αυτούς που περιμένουν τι συνεχεια, θα τι συνεχίσω μόλις έχω χρόνο. Προς το παρόν εξερευνώ το Portland! :D:D
Όχι ρε αδερφέ, γιατί μας το έκανες αυτό; Γιατί μας άφησες την ιστορία στη μέση;;;
Πάνω που είπα, ωραία, να και κάποιος που πήγε και στα παραθαλάσσια, πλην Angkor, Siem Reap και Pnom Penh!!!

Απίστευτα οργανωμένη περιγραφή. Πραγματικός τουριστικός οδηγός. Ναι κάποιες ιστορίες στο φόρουμ έχουν απίστευτο γέλιο, αλλά ελάχιστες πληροφορίες. Η δική σου ήταν θησαυρός. Αυτό που ψάχνει να βρει ένας που προτίθεται να ταξιδέψει στο ίδιο μέρος.

Δεν ξέρω αν είσαι ακόμα εδώ μαζί μας, αλλά ελπίζω να συνεχίσεις την ιστορία με Sihanukville, Kambot, Kep κλπ., γιατί νομίζω δεν έχει πάει κάποιος άλλος εκεί!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.180
Μηνύματα
883.103
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom