Νεπάλ Λατρεμένο μου Νεπάλ!!!

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
Η καλύτερη εποχή είναι Οκτώβρης-Νοέμβρης,έχουν τελειώσει οι μουσώνες,η ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη οπότε και η ορατότητα των κορυφών τέλεια.Μια χαρά πας και μόνος,η χώρα είναι ασφαλέστατη.Τώρα συγκοινωνίες και τέτοια δεν υπάρχουν όπως είναι λογικο,έχει ταξί για μετακίνηση στις πόλεις ή μπορείς με μικρό κόστος να κλείσεις πριβέ ξεναγήσεις από ντόπια πρακτορεία.Το μόνο που θα πρότεινα σε κάθε ταξιδιώτη για δική του ασφάλεια αλλά και για αποφυγή ταλαιπωρίας είναι σε περίτωση που αποφασίσει να κάνει το κομμάτι Κατμαντού-Πόκχαρα οδικώς όπως εμείς να προτιμήσει αυτοκίνητο με ντόπιο οδηγό.Το κυκλοφοριακό χάος δεν περιγράφεται πραγματικά και τα ατυχήματα με νταλίκες αλλά και λεωφορεία είναι καθημερινό φαινόμενο.Επίσης τα λεωφορεία τους είναι παμπάλαια και αφυκτικά γεμάτα κι αν πέσουν σε μποτιλιάρισμα μένουν ώρες ακινητοποιημένα,Μας έτυχε ατύχημα με νταλίκα στην επιστροφή.Με το αυτοκίνητο καταφέραμε με χίλιες μανούβρες να βγούμε από το χάος ,το λεωφορείο δεν βγαίνει με τίποτε.Ενναλακτικά υπάρχουν πτήσεις αλλά χάνεις για μενα τη μαγεία του ταξιδιού!Σου στέλνω πμ για το κόστος.
 

kelas22

Member
Μηνύματα
24
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γυρος του κοσμου
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες..Προς το παρών δε θέλω κάτι άλλο, με κάλυψες πλήρως :). Η τιμή που μου λες για όλες τις μέρες με όλα αυτά που έκανες και είδες δεν είναι τίποτα και πιστεύω οτι αξίζει να τα δώσεις γιατί δε πας και κάθε μέρα... Πάντως με μια μικρή έρευνα που έκανα βρήκα απο Κων/πολη (από δω που μένω είμαι στις 3 ώρες) με 550? και ξενοδοχεία από 70 ? για 10 + βράδια... και έπαθα πλάκα με τις τιμές!!! Γι αυτό σε ρώτησα αν πάω χύμα θα βγάλω άκρη;;.. Αν μπορείς στείλε το πρακτορίο να το χω στα υπ οψην και μακάρι να καταφέρω να το κάνω...
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.696
Likes
6.673
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
τι ωραία ιστορία , μπραβο σου .
Μου θυμησες πολλά πραγματα ! Ειχα παει Νεπάλ πολυ μικρή , ηταν το δευτερο ταξιδι μου στο εξωτερικό και μεγάλη εμπειρια . Τότε δεν υπήρχαν ξενοδοχεια ουτε 3 αστερων. Αν το στρωμα σε κατι δωματια που μέναμε ηταν πανω απο 5 πόντους , το μερος ήταν .....πολυτελές .
 

villi

Member
Μηνύματα
1.088
Likes
2.789
τι ωραία ιστορία , μπραβο σου .
Μου θυμησες πολλά πραγματα !

Τότε δεν υπήρχαν ξενοδοχεια ουτε 3 αστερων. Αν το στρωμα σε κατι δωματια που μέναμε ηταν πανω απο 5 πόντους , το μερος ήταν .....πολυτελές .
Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Αυτή κι αν θα ήταν αυθεντική εμπειρία!!!Και φαντάζομαι ότι γενικά το Νεπάλ πριν χρόνια θα είχε και ελάχιστο τουρισμό οπότε θα ήταν ακόμη πιο μαγευτικό!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.718
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom