Γενικά Λευκάδα 'η Ζάκυνθο?!

Anastasia92

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Καλησπέρα .
Σκέφτομαι τη Λευκάδα και τη Ζάκυνθο .ως προορισμό για τις φετινές διακοπές.
Θα πάμε με το αγόρι μου. Σκέφτομαι να μείνουμε στην πόλη για να μετακινούμαστε εύκολα διότι θα είμαστε χωρίς μεταφορικό ..

Γνωρίζει κάποιος καταλύματα (στουντιο ξενοδοχεια διαμερισματα) οτιδηποτεε σε πολύ χαμηλες τιμές?! -50-60 το πολυ )
Και ποιες παραλίες μπορούμε να επισκεφτούμε κ πως όπως επίσης και αν η διασκέδαση είναι ακριβή ..
Γενικά ο,τι γνωρίζει κανείς είναι ευπρόσδεκτο

Ευχαριστώ πολύ :)
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Καλησπέρα! ;) Σε όποιο και από τα τρία (Λευκάδα,Ζάκυνθο,Κεφαλλονιά) νησιά να πάτε, θα χρειαστείτε αυτοκίνητο...Συμφωνώ με τον North66,καλό θα ήταν-έως απαραίτητο θα έλεγα-να νοικιάσετε αυτοκίνητο ώστε να μπορέσετε να δείτε το νησί και να γυρίσετε τις παραλίες. Διαφορετικά κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν θα το ευχαριστηθείτε το ίδιο!

Καλοκαίρι είχα επισκεφτεί τη Λευκάδα με το αγόρι μου το 2008,καταπληκτικές παραλίες...Θα πας οπωσδήποτε Πόρτο Κατσίκι,Εγκρεμνούς,Κάθισμα και Άγιο Νικήτα :cool: Μη χάσεις την ολοήμερη θαλάσσια εκδρομή που κάνουν τα τουριστικά καραβάκια με αφετηρία τη Βασιλική, το Νυδρί και τη χώρα της Λευκάδας (ξεκινούν με στάση στην παραλία Πόρτο Κατσίκι,συνεχίζουν με Εγκρεμνούς για κολύμπι,κάνουν στάση στο Φισκάρδο της Κεφαλλονιάς για καφέ ή φαγητό και έπειτα στην Ιθάκη και τελειώνουν την περιήγηση με το Σκορπιό όπου θα κολυμπήσετε σε φανταστικά νερά και τέλος τη Σπηλιά του Παπανικολή)! Εμείς είχαμε μείνει στο Νυδρί στο Hotel Captain Stavros αλλά δεν θυμάμαι να σου πω τιμή :roll:..πάντως ήταν όμορφο και περιποιημένο ξενοδοχείο! Ψάξε στο booking.com και θα βρεις δωμάτια για κάθε πορτοφόλι!
 

hypatia

Member
Μηνύματα
74
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Διαμονή
Λοιπόν, Ζάκυνθο έχω πάει 2 φορές. Την πρώτη φορά έμεινα στο camping στις Αλυκές (που μάλλον δε θα σε ενδιαφέρει) και τη δεύτερη μέσα στην πόλη, στην αρχή στο Strada Marina από σπόντα και εν συνεχεία στο Diana πάνω στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, δίπλα ακριβώς από το Μουσείο Σολωμού αλλά από τιμές δε θυμάμαι.Diana | Diana Hotels
Λευκάδα πηγαίνω κάθε χρόνο οπότε έχω μείνει σχεδόν σε όλα τα camping, έχω κάνει ελεύθερο και έχω περάσει και από πολλά ενοικιαζόμενα. Το καλό με τη Λευκάδα στη διαμονή είναι ότι λόγω της οικοδομικής έκρηξης τα τελευταία χρόνια μπορείς να πετύχεις άνετα δωμάτιο αξιοπρεπέστατο στα 30-40 γιούρο και τα περισσότερα είναι και στο ίδιο επίπεδο, μια χαρά.

Μετ. Μέσο
Εννοείται πως και τα δυο νησιά είναι μεγάλα για να πάτε έτσι χύμα. Πρέπει να νοικιάσετε κάτι για να το ευχαριστηθείτε και κατά προτίμηση μηχανάκι αν μπορείτε γιατί με το αυτοκίνητο θα δυσκολεύεστε στο παρκάρισμα, ειδικά στη Λευκάδα. Προς Θεού ΟΧΙ γουρούνες! (το κοινωνικό μου μήνυμα για φέτος το καλοκαίρι)

Τι να δείτε.
Και τα δυο νησιά έχουν πολύ ωραίες παραλίες αλλά η Λευκάδα κερδίζει στα σημεία με Εγκρεμνούς, Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα, Αγ. Νικήτα κ.α. Η Ζάκυνθος με το Ναυάγιο αλλά και το Λαγανά που ζεις και τη φανταστική εμπειρία με τις carreta (όταν είδα απο κοντά έκανα σα μικρό παιδί). Η μονοήμερη που προαναφέρθηκε απο Λευκάδα είναι μια καλή περίπτωση αλλά αν πάτε τον Αύγουστο να την αποφύγετε αν δεν αντέχετε τον υπερβολικά πολύ κόσμο. Αν δεν έχετε πρόβλημα να την κάνετε. Αλλιώς προτιμήστε μια μονοήμερη στο Μεγανήσι με καραβάκι που φεύγει από Νυδρί.

Διασκέδαση
Και τα δυο νησιά έχουν πράγματα για όλα τα γούστα. Στη Ζάκυνθο μου άρεσε πολύ το βράδυ να ανεβαίνω στη Μπόχαλη (λόφος) που έχει καταπληκτική θέα της πόλης και φιλοξενεί διάφορα μπαράκια και εστιατόρια. Εμένα πάντως στέκι μου ήταν το Movida.
Και στη Λευκάδα το ίδιο, έχει πράγματα για όλα τα γούστα, όπως είπα. Αν μείνετε πόλη τελικά να βγαίνετε εκεί. Νυδρί και τέτοια μόνο για προσπέραση είναι (προσωπική μου άποψη).

Κάτι ειπώθηκε και για Κεφαλλονιά (όπου επίσης έχω πάει-δεν έχω μετρήσει πόσες φορές-λάτρης του Ιονίου). Τελευταία φορά έμεινα Αργοστόλι στο suites and the city. Suites and the City το οποίο θυμάμαι ότι ήταν τσιμπημένο. Κατα τα άλλα φανταστικό νησί με ωραίες παραλίες, προσωπική μου αδυναμία το Σπήλαιο Μελισσάνη (Λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη - Κεφαλονιά Αξιοθέατα ). Το μόνο αρνητικό είναι οτι το νησί είναι αρκετά εως πολύ ακριβό σε σχέση με τα άλλα δυο.:shock:
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Σε οποιο νησι και να πας εχει πανεμορφες παραλιες.Απο διασκεδαση Ζακυνθος.
 

σαιτας

Member
Μηνύματα
696
Likes
372
Ο Λαγανας στην ζακυνθο ειναι οτι χειροτερο εχω δει σε παραλια. Αγγλοι μεθυσμενοι απο το πρωι, τους πανε τις μπυρες μεσα στην θαλασσα. Η ζακυνθος εχει πολλες παραλιες , στην περιοχη του βασιλικου,κερι , κ.λ.π. Παντου ομως θελεις μεσο μεταφορας για να πας.
Και γω παντως Κεφαλονια ψηφιζω
 

Rosa Mundial

Member
Μηνύματα
617
Likes
85
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ταϋλάνδη
η Λευκάδα είναι πανεμορφη, με καταπληκτικές παραλίες. Ζακυνθο δεν έχω παει, αλλά η Λευκάδα είναι σίγουρα μοναδική. Κοιτα, αν δε θέλετε να μετακινείστε για να δείτε αλλα μερη και εαν νοικιασετε δωματιο στο κεντρο, δε χρειάζεστε μεταφορικό, διαφορετικά ναι......
 

tsolias1979

Member
Μηνύματα
419
Likes
189
Επόμενο Ταξίδι
Φιλανδία-Εσθονια-Πολωνια
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-ΠΕΚΙΝΟ
Οπου και να πας,για να πας στις καλυτερες παραλιες,θες αυτοκινητο.
 

Anastasia92

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Σας ευχαριστώ πολύ όλους σας. Ουσιαστικά 3-4 παραλίες θέλουμε να δούμε γιατί τόσες είναι κ οι μέρες που σκοπεύουμε να μείνουμε.. Γι' αυτό σκεφτόμουν ότι αν το κτελ πηγαινε σε αυτές 9α μας βόλευε.. Το βράδυ στην πόλη θα γυρνούσαμε ..
Στη Ζάκυνθο εκτός από το Ναυάγιο για το οποίο άαλλοι λένε εκπληκτικά πράγματα κ άλλοι οτι δεν αξίζει τόσοι διαφήμιση τί άλλεσ παραλίες αξίζει να δείς?
Λατρεύουμε το πράσινο κ τα καταγάλανα νερα :)
Μπήκα στο booking.com Δεν αναφέρονται όλα τα ξενοδοχεία δωμάτια κ είναι αρκετά ακριβά :/
Ξέρει κανείς για ενοικίαση αυτοκινήτου και στα δύο νησιά ??
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Στη Ζακυνθο περαν του Ναυαγιου που ειναι ονειρεμενο ..ο Γερακας ειναι ωραια παραλια επισης ..στο Κερι νομιζω παει καραβακι..κατα τα αλλα η Λευκαδα εχει περισσοτερες ωραιες παραλιες.
Χρειαζεστε ομως μεταφορικο μεσο παιδια ..να σας δωσω ενα παραδειγμα το Ναυαγιο με το Γερακα που σας ανεφερα παραπανω ειναι στα δυο αντιθετα ακρα του νησιου.
Εχω παει κ στα τρια νησια η δικη μου καταταξη ειναι
1.Κεφαλλονια
2.Λευκαδα
3.Ζακυνθος
Απο Κτελ δεν ξερω να σας πω τι παιζει ..παντως ειναι μεγαλα νησια ..θελουν αμαξι .
Κατι αλλο που με χαλαει πολυ στη Ζακυνθο εχει να κανει με τη διασκεδαση.Μεσα στην πολη φανταζομαι θα εχει ωραια μαγαζια ,αλλα στα Αργασι-Τσιλιβι-Λαγανα και Αλυκες η διασκεδαση ειναι εντελως British-oriented.
Τι εννοω (καλα μη σχολιασω για το Λαγανα ...οπως το Φαληρακι Ροδου ειναι και αυτος):
ολα τα μαγαζια ειναι στο στυλ των αγγλικων παμπ ,οπου αλλοι βλεπουν ματς στην ΤV,αλλοι χορευουν μεθυσμενοι,αλλοι τραγουδουν καραοκε,αλλοι τρωνε σουβλακια,αλλοι πινουν,αλλοι παιζουν μπιλιαρδο κ παει λεγοντας.....
 

Anastasia92

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
χαχα καταλαβα. οχι δεν ειμαστε παρτι ανιμαλς. Χαλαρα ποτακια και παγωτο για το βραδυ. μακρυα απο το πολυ νταπα ντουπα :p
Βασικα η Λευκαδα μου φαινεται πιο ευκολα εξερευνήσιμη από τα άλλα νησιά. :/
Ξέρει κανεις οικονομικα ενοικιαζομενα δωματια στη Λευκαδα??
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.726
Επόμενο Ταξίδι
?
δευκαδα πηγα το 2007 και ζακυνθο το 2010 και τις 2 φορες με αυτοκινητο..σαν συνολικη αισθηση δεν συγκρινω τη ζακυνθο με τη λευκαδα.ισως να επαιξε ρολο που στη λευκαδα ημουν νεος και ψαρωμενος οδηγος με ολοκαινουριο το αυτοκινητο μου και ημουν λιγο στην τσιτα..

στη ζακυνθο γυρισαμε παρα πολλα μερη.
για μενα δεν εχει αξια να πας στο ναυαγιο μονο με το καραβακι (που μπορεις να το παρεις απο διαφορα σημεια του νησιου και περναει και απο τις μπλε σπηλιες που πρεπει να δειτε) αλλα να πας και απο πανω απ το χωριο αναφωνητρια για να το δεις σε ολο του το μεγαλειο και μαλιστα κατα τη δυση του ηλιου
astatic.panoramio.com_photos_1920x1280_60487082.jpg


επισης να πατε μεχρι την παραλια στο κερι (παει λεωφορειο) και απο κει με καραβακι στο μαραθωνησι και στις σπηλιες κεριου και μετα στο χωριο κερι (μονο με αυτοκινητο) μεχρι το φαρο να δειτε το ηλιοβασιλεμα-καταπληκτικο μερος.

διπλα στο λαγανα ειναι η υπεροχη νησιδα Αγιος Σωστης (μη τη χασετε)
astatic.panoramio.com_photos_1920x1280_62518729.jpg


astatic.panoramio.com_photos_1920x1280_62519029.jpg


η παραλια του γερακα ειναι απ τις αγαπημενες μου (απολυτα ησυχη και προστατευμενη λογω των φωλιων που εχουν τα αυγα τους οι χελωνες) και μπορειτε να κανετε λασπολουτρο με αργυλο!δεν θυμαμαι να πηγαινει λεωφορειο.

αλλο ενα μοναδικο μερος το φιορδ του πορτο λιμνιωνα για μπανιο (εννοειται μονο με αυτοκινητο και αρκετα κουραστικη διαδρομη αλλα αξιζει)
astatic.panoramio.com_photos_1920x1280_62520150.jpg


astatic.panoramio.com_photos_1920x1280_62520366.jpg


οπως επισης και η σχιζα στο καμπι περισσοτερο την ωρα του ηλιοβασιλεματος.(αν και εμεις πηγαμε νωριτερα)
astatic.panoramio.com_photos_1920x1280_62520468.jpg


οσον αφορα το λαγανα πηγαμε μονο ενα βραδυ για να δουμε και να φυγουμε.φυσικα και δεν μας εξεφρασε κανενα μαγαζι να παμε,ειδαμε ντυμενα καρναβαλια,κιτς και καλτ καταστασεις.για να κοροιδεψεις και να χαζεψεις καλα ειναι αλλα μεχρι εκει.ενα χαλι και αισχος οπως και η παραλια του λαγανα.τετοια παρακμη δεν εχω ξαναδει.λες και ημασταν σε αλλο μερος.

ψηφιζω δαγκωτο ζακυνθο.
η λευκαδα καλη σε παραλιες (οι εγκρεμνοι τελειοι) αλλα δεν ξερω γιατι μου εβγαλε μια μιζερια.

κεφαλονια εχω παει μονο φισκαρδο.δεν εχω αποψη αλλα πρεπει να ειναι κι αυτο υπεροχο νησι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.553
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom