Εσθονία Λεττονία Λιθουανία Λιθουανία - Λεττονία - Εσθονία Μάρτιος 2016

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Γεια σας, γεια σας!! Μόλις χτες γύρισα από το 11ήμερο ταξίδι στις χώρες της Βαλτικής και είπα να γράψω σύντομα την ιστορία έτσι ώστε να έχω φρέσκες τις λεπτομέρειες! :)
Η όλη ιδέα ήρθε όταν ψάχναμε με την κοπέλα μου προορισμό για τον Μάρτιο και τσουπ έπεσε στο τραπέζι και η Βαλτική! Φθηνά σχετικά από ότι είχα διαβάσει οπότε γιατί όχι?? Ξεκίνησε η καθιερωμένη παρακολούθηση πτήσεων για να βρούμε μια καλή τιμή ώσπου βλέπουμε Αθήνα-Βίλνιους 60 ευρώ το εισιτήριο με βαλίτσα το άτομο με την Ukraine International. Την εταιρία δεν την ήξερα και λόγω του όλου θέματος στην Ουκρανία τον τελευταίο καιρό ήμουν κάπως επιφυλακτικός! Το έψαξα όμως λίγο παραπάνω και είδα ότι στο air safety ranking ήταν 6/7 αστέρια όπως ακριβώς η Aegean και πολλές άλλες γνωστές αεροπορικές οπότε μου έφυγε το άγχος! Και να που έφτασε η 25η Μαρτίου και βρεθήκαμε να περιμένουμε όλο ανυπομονησία την πτήση μας!!
Ημέρα 1η - 25 Μαρτίου
Η πτήση μας ξεκίνησε το μεσημέρι για Κίεβο και από εκεί αλλαγή αεροσκάφους για Βίλνιους. Μου έκανε εντύπωση μόλις προσγειωθήκαμε ότι υπήρχαν στρατιώτες στο αεροδρόμιο με φουλ εξάρτηση και όπλα. Τέλος πάντων, είχαμε λίγη ωρίτσα να σκοτώσουμε το χρόνο μας μέχρι την αναχώρηση για Βίλνιους οπότε κάναμε μια βόλτα στα Duty Free. Περιττό να σας πω ότι οι βότκες είχαν την τιμητική τους! Μιλάμε για κάτι δίλυτρα μπουκάλια με 4 και 5 ευρώ! Οπότε και εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία και τσιμπήσαμε 2 μπουκαλάκια ο κάθε ένας για να φέρουμε πίσω στην πατρίδα!! :xalara:Με αυτά και με αυτά πέρασε η ώρα και πάμε προς την πύλη μας για να φύγουμε. Βέβαια εκεί μας περίμενε μια έκπληξη που ευτυχώς δεν κατέληξε άσχημα γιατί θα μας χάλαγε όλο το ταξίδι.Στον έλεγχο του εισιτηρίου και του διαβατηρίου για να μπούμε στο αεροπλάνο κάτι στράβωσε! Κάτι δεν τους άρεσε με το διαβατήριο της κοπέλας μου. Και να από τον υπάλληλο της αεροπορικής να πηγαίνει το διαβατήριο στα χέρια 2 αστυνομικών και μετά να σκάει μύτη και ένας τύπος του στρατού και μιλάμε να παρακολουθούν μια μια όλες τις σελίδες. Πέρασαν όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες και μείναμε εμείς τελευταίοι. Πρέπει να πέρασαν όλες τις σελίδες ίσα με 2-3 φορές (υποθέτω ότι δεν τους άρεσε που είχαμε σφραγίδα ότι είχαμε επισκεφτεί την Τουρκία το 2013). :mad::mad: Εμένα εκεί είχε πάρει φωτιά το μυαλό μου για το τι θα κάναμε σε περίπτωση που στράβωνε πολύ το πράγμα αλλά πάλι καλά αποφάσισαν ότι δεν ήμασταν ούτε τρομοκράτες, ούτε κακοποιοί!! Οπότε πήραμε τα μπογαλάκια μας και μπήκαμε στο αεροπλάνο! :)
21:00 φτάσαμε στο Βίλνιους και από εκεί πήραμε το λεωφορείο 3G που πήγαινε στο κέντρο της πόλης για να φτάσουμε στο ξενοδοχείο! Μείναμε στο Hotel Congress και για τρία βράδια με πρωινό πληρώσαμε 163 euro το δίκλινο! Πολύ καλό 4άστερο ξενοδοχείο, δίπλα στο ποτάμι, 5-10 λεπτά από το κέντρο της πόλης με τα πόδια! Τέτοια ώρα που φτάσαμε και με την ταλαιπωρία όλης της μέρας, πέσαμε ξεροί στο κρεβάτι!
Ημέρα 2η - 26 Μαρτίου
Σηκωθήκαμε το πρωί και πήγαμε πεινασμένοι για πρωινό το οποίο είχε αρκετή ποικιλία και ήταν πολύ καλό! Αφού γεμίσαμε ενέργεια ξεκινήσαμε για την εξερεύνηση της πόλης! Πρώτη στάση, ο καθεδρικός του Βίλνιους που χτίστηκε το 1251 πάνω από έναν παγανιστικό ναό.
P1080678.JPG

P1080688.JPG

Και το εσωτερικό του
P1080669.JPG

P1080674.JPG

Αφού είδαμε τον ναό βγήκαμε έξω χαζέψαμε λίγο και βγάλαμε φωτογραφίες στην πλατεία και φύγαμε για το "Upper Castle". Το upper castle ήταν ουσιαστικά η συνοικία του κάστρου αλλά τώρα έχει απομείνει ένας μοναχικός πύργος στην κορυφή του λόφου,o Gediminas Tower, από τον οποίο έχεις πολύ όμορφη θέα την πόλη. 4 ευρώ κοστίζει η είσοδος στον πύργο! Μπορείτε είτε να πάρετε τελεφερίκ να ανεβείτε, είτε με τα πόδια. Κατά τη γνώμη μου είναι τσάμπα λεφτά το τελεφερίκ γιατί δεν είναι τόσο ψηλά ο πύργος εκτός και αν υπάρχει πρόβλημα με πόδια ή μέση!
P1080700.JPG

Επόμενη στάση το Εθνικό Μουσείο της Λιθουανίας το οποίο βρίσκεται δίπλα στον καθεδρικό και κάτω από τον λόφο του κάστρου. Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ. Αξίζει την επίσκεψη για να πάρετε μια γεύση της Λιθουανικής ιστορίας!
Μετά το μουσείο ξεκινήσαμε να βολτάρουμε και να εξερευνούμε την πόλη ώσπου καταλήξαμε στην Town Hall Square. Και από εκεί φτάσαμε στην Basilian Gate.
P1080795.JPG

Μετά πήγαμε στην εκκλησία της Αγίας Θηρεσίας η οποία ήταν πολύ εντυπωσιακή και στην οποία πετύχαμε να γίνεται και λειτουργία τη στιγμή που πήγαμε!
P1080798.JPG

Και μετά καταλήξαμε στις "Gates of Dawn" όπου είναι ένα παρεκκλήσι πάνω ακριβώς από μια πύλη από την οποία μπαίνεις στην πόλη. Εκεί υπάρχει η εικόνα της St. Mary the Virgin που λέγεται ότι είναι θαυματουργή. Η εικόνα χρονολογείται από το 1620.
P1080799.JPG

Ήδη είχε αρχίσει το στομάχι μας να χοροπηδάει οπότε ψάξαμε για ένα καλό μέρος για να φάμε! Αφού ξεφυλλίσαμε τον οδηγό μας και μετά από μια επίσκεψη στο tripadvisor καταλήξαμε για φαγητό στο Forto Dvaras. Μπορώ να πω ότι η επιλογή μας ήταν φοβερή! Πολύ καλό φαγητό, πολύς κόσμο και πολύ ωραία ατμόσφαιρα! Και η τιμή του φαγητού φυσιολογική!
P1080815.JPG

Αφού φάγαμε καλά καλά και ξεκουραστήκαμε φύγαμε πάλι αυτή τη φορά για να δούμε δύο άλλες εκκλησίες, την Bernadine Church και την εκκλησία της Αγ. Άννης που βρίσκονται δίπλα δίπλα.
P1080817.JPG

Κάπως έτσι αφού περπατήσαμε αρκετά άρχισε να σουρουπώνει και κάτσαμε σε ένα μαγαζάκι για ένα καφέ, αν και δεν θυμάμαι το όνομα του μαγαζιού. Μετά μιας και όλα έκλειναν σιγά σιγά αποφασίσαμε και εμείς ότι ήταν η ώρα να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο μιας και είχαμε αρχίσει να κουραζόμαστε.
Ημέρα 3η - 27 Μαρτίου
Σήμερα το πρόγραμμα είχε Trakai!!!:clap::clap::clap:
Για όσους δεν ξέρουν το Τρακάι, είναι ένα κάστρο πάνω σε ένα νησάκι περίπου μια ώρα από το Βίλνιους. Μπορεί κάποιος να πάει είτε με τρένο είτε με λεωφορείο.Το μέρος εκεί είναι απλά πανέμορφο! Γύρω από το νησάκι υπάρχει μια λίμνη η οποία τον χειμώνα παγώνει εντελώς και όποιος θέλει μπορεί να περπατήσει πάνω της και να πάει με τα πόδια σε άλλα νησάκια γύρω γύρω! Και το καλοκαίρι υπάρχουν διάφορα θαλάσσια ποδήλατα για να απολαύσεις το τοπίο στο έπακρο! Στο νησάκι υπάρχει ένα απίστευτα καλοδιατηρημένο κάστρο που συνδέεται με την απέναντι μεριά με μια ξύλινη γέφυρα! Είναι από τα must ολόκληρης της Λιθουανίας! Η είσοδος κοστίζει 6 ευρώ και μέσα έχει πολλές αίθουσες για να επισκεφτείς βλέποντας διάφορα όπλα και πανοπλίες και γενικά ότι υπήρχε στα κάστρα του τότε!
P1080861.JPG

P1080862.JPG

P1080883.JPG

Το κάστρο κλείνει 5 το απόγευμα κατά τη χειμερινή περίοδο οπότε μέχρι της 5 περιπλανηθήκαμε σε αυτό το πανέμορφο μέρος!
Αυτό το νησάκι, από τη στάση των λεωφορείων είναι 2 και κάτι χιλιόμετρα οπότε θες και λίγο περπάτημα μέχρι να φτάσεις!
Γυρνώντας στο Βίλνιους πήγαμε για φαγητό στο "Aline Leiciai" που είχε παραδοσιακή Λιθουανική κουζίνα!
Συμπαθητικό φαγητό αλλά κάπως βαρύ και καυτερό για τα γούστα μου. Ωραία ατμόσφαιρα μέσα και η τηλεόραση έδειχνε ένα μεσαιωνικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στο Kaunas με ιππότες,μάχες κτλ.
P1080957.JPG

P1080959.JPG

Και κάπως έτσι πέρασε και αυτή η μέρα.
Ημέρα 4η - 28 Μαρτίου
Σήμερα αφού κάναμε το check out από το ξενοδοχείο γιατί θα φεύγαμε για Ρίγα το απόγευμα, αφήσαμε τις αποσκευές μας στο ξενοδοχείο και ξεκινήσαμε να δούμε ότι είχαμε αφήσει!
Κατευθυνθήκαμε στο λόφο των τριών σταυρών ο οποίος είναι ορόσημο για το Βίλνιους. Η ιστορία λέει ότι τρεις ξύλινοι σταυροί είχαν τοποθετηθεί σε αυτόν τον λόφο τον 16ο αιώνα εις μνήμη 10 Φραγκισκανών μοναχών που βασανίστηκαν και θανατώθηκαν από παγανιστές. Τους 7 μοναχούς τους κομμάτιασαν ενώ τους άλλους 3 τους έδεσαν σε τρεις σταυρούς και τους έριξαν στο ποτάμι. Από αυτόν τον λόφο έχετε την καλύτερη θέα προς την παλιά πόλη!
P1080975.JPG

Μετά το λόφο κατηφορίσαμε προς την εκκλησία του Πέτρου και Παύλου. Ίσως την πιο ωραία που είδα στην πόλη! Στο εσωτερικό της έχει γύρω στα 2000 λευκά γλυπτά με αγγέλους,δαίμονες και βιβλικές σκηνές!
P1080992.JPG


P1080995.JPG

P1080999.JPG

P1090001.JPG

Μετά από εδώ φύγαμε για να δούμε ακόμα 2 εκκλησίες (St. Casimir και Holy Spirit) και να κάνουμε τις καθιερωμένες αγορές για σουβενίρ!
Στις 18:00 είχαμε αναχώρηση για Ρίγα με λεωφορείο της Ecolines. Κόστος 15 ευρώ και μέσα το λεωφορείο είναι όλα τα λεφτά!! Πρώτη φορά βλέπω τόσο άνετα καθίσματα. Μπροστά σου έχεις και μια οθόνη που μπορείς να ακούσεις μουσική ή να δεις μια ταινία είτε στα αγγλικά είτε με αγγλικούς υπότιτλους. Πολύ άνετο το ταξίδι αν και ο οδηγός ήταν λίγο τρελός! Σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης προσπέραση σε νταλίκα??? :shock::shock::shock: Αλλά εντάξει, φτάσαμε μια χαρά στην ώρα μας!! :)
Στην Ρίγα μείναμε στο Rixwell Centra Hotel και για 4 βράδια δώσαμε 166 ευρώ με πρωινό για το δίκλινο! Αρκετά ωραίο το ξενοδοχείο και μια κοπελίτσα στη reception ήξερε κάμποσα Ελληνικά!! :xalara::xalara:
Ημέρα 5η - 29 Μαρτίου
Ξεκινήσαμε το πρωί για την πρώτη εξερεύνηση της πόλης! Πρώτη στάση, το μνημείο της ελευθερίας το οποίο χτίστηκε το 1935 στο σημείο όπου πριν ήταν ένα άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου. Έχει ύψος 42μ και είναι σύμβολο της ανεξαρτησίας της Λετονίας. Στην κορυφή υπάρχει μια γυναίκα γνωστή ως Milda και κρατάει τρία χρυσά αστέρια που συμβολίζουν τις τρεις πολιτιστικές περιοχές της Λετονίας: Latvia-Kurzeme, Vidzeme και Latgale. Την Σοβιετική εποχή, οι αρχές είχαν απαγορεύσει στον κόσμο να αφήνει λουλούδια στο μνημείο και σε πολύ κοντινή απόσταση τοποθέτησαν ένα άγαλμα του Λένιν.
P1090023.JPG

Σειρά είχε ο Ορθόδοξος Καθεδρικός. Ένας πολύ επιβλητικός καθεδρικός που χτίστηκε το 1884.
P1090035.JPG

Μετά από τον Καθεδρικό σειρά είχε ο Powder Tower που μέσα είχε και το Latvian War Museum. Αυτός ο πύργος είναι ο μόνος που έχει απομείνει από το σύνολο των 18 πύργων που είχε η Ρίγα για την άμυνα της πόλης. Ο πύργος χρονολογείται από το 1650 αν και τα θεμέλια του φτάνουν πίσω στον 14ο αιώνα κάνοντας τον το πιο παλιό κτίριο στη Ρίγα. Το μουσείο μέσα στον πύργο είναι αρκετά ενδιαφέρον και δείχνει πολλά εκθέματα από Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο όπως και από τον Λετονικό πόλεμο ανεξαρτησίας.
P1090039.JPG

Μετά τον πύργο κατευθυνθήκαμε προς το Κοινοβούλιο το οποίο το είδαμε μόνο απ'έξω μιας και δεν μπορείς να το επισκεφτείς μέσα (τίποτα το ιδιαίτερο έχω να πω) και πήγαμε στην St. Jacob's Cathedral η οποία χτίστηκε το 1225.
P1090073.JPG

Μετά συνεχίσαμε την βόλτα μας περνώντας από την συνοικία των Three Brothers. Είναι τρία κτίρια στη σειρά και το κάθε ένα έχει τη δική του ιστορία. Το κτίριο στο νούμερο 17 της οδού έχει Γοτθικές κόγχες και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και είναι η παλαιότερη κατοικία χτισμένη από πέτρα στη Ρίγα.
P1090081.JPG

Στο νούμερο 19 της οδού έχουμε ένα κτίριο του 17ου αιώνα το οποίο στεγάζει ένα μικρό μουσείο αρχιτεκτονικής.
P1090082.JPG

Ενώ στο νούμερο 21 έχουμε ένα πράσινο κτίριο χτισμένο τον 18ο αιώνα! (Μόνο αυτό έλεγε ο οδηγός!) :p
P1090086.JPG

Στη συνέχεια φτάσαμε στον Dome Cathedral ο οποίος χρονολογείται από το 1211 και είναι το μεγαλύτερο μέρος λατρείας σε όλη τη Βαλτική!
P1090088.JPG
Ο ναός έχει μια πανέμορφη εσωτερική αυλή με διάφορα εκθέματα που έχουν απομείνει ανά τους αιώνες!
P1090108.JPG

Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε στη Town Hall Square και είδαμε το House of Blackheads.Ένα εντυπωσιακό κτίριο με αρκετή ιστορία από πίσω του! Μέχρι και το 2016 θα είναι η προεδρική κατοικία όσο θα γίνεται ανακαίνιση στο κάστρο της Ρίγας (το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν κλειστό :cry:).
P1090117.JPG

Μετά σειρά είχε η εκκλησία του Αγ. Πέτρου, στην οποία πληρώσαμε 9 ευρώ είσοδο για την εκκλησία αλλά και για τον Πύργο ο οποίος σκαρφαλώνει στα 123μ και έχεις την καλύτερη θέα στην πόλη!
P1090143.JPG
Επόμενη στάση το μουσείο πορσελάνης, μια παραγγελιά της αγαπητής μου κοπέλας και συνταξιδιώτισσας! Το περίμενα πιο μεγάλο να σας πω την αλήθεια αλλά αν είστε λάτρεις της πορσελάνης αξίζει να ρίξετε μια ματιά!
P1090173.JPG

Στη συνέχεια δεν είχαμε κάποιον συγκεκριμένο προορισμό οπότε ξεκινήσαμε να περπατάμε και να χανόμαστε στα πλακόστρωτα στενά της πόλης. Γιατί μόνο αν περπατήσεις και χαθείς σε μια πόλη την ανακαλύπτεις πραγματικά. Καθώς περπατάγαμε πέσαμε πάνω στο Great και το Small Guild, δύο πανέμορφα κτίρια που ουσιαστικά τα χρησιμοποιούσαν οι έμποροι της πόλης.
Small Guild:
P1090205.JPG

Great Guild:
P1090209.JPG

Η περιπλάνηση μας έφερε δίπλα στη θάλασσα όπου περπατήσαμε απολαμβάνοντας το μέρος μαζί με αυτά τα όμορφα πουλιά που μοιάζουν με γλάρο αλλά έχουν μαύρο κεφάλι ( δεν ξέρω πως λέγονται,αν ξέρει κάποιος παρακαλώ να μας διαφωτίσει)!
P1090226.JPG

P1090228.JPG

Η περιπλάνηση μας συνεχίστηκε ώσπου φτάσαμε στο πάρκο Bastejkalns, το οποίο ήταν πανέμορφο και κάπου εκεί είδαμε ένα ζευγάρι να έχει πάρει ένα ολόκληρο πακέτο ψωμί του τοστ και να ταϊζει τα πουλιά! Μιλάμε γινόταν χαμός! Τέτοια μάχη για το ποιο θα προλάβει πρώτο το ψωμί πρώτη φορά βλέπω! :xalara:
P1090251.JPG

Ε κάπου εκεί μας καρφώθηκε και εμάς η ιδέα του ταίσματος αλλά όχι σήμερα γιατί ήμασταν κομμάτια από σχεδόν 9 ώρες συνεχόμενο περπάτημα! Για ακόμα μια φορά πέσαμε ξεροί στο κρεβάτι...
Ημέρα 6η - 30 Μαρτίου
Το πρόγραμμα για σήμερα είχε μια μονοήμερη εκδρομή στο Gauja National Park περίπου μια ωρίτσα μακριά από την Ρίγα. Είναι το πρώτο και πιο δημοφιλές πάρκο της Λετονίας το οποίο απλώνεται περίπου 100 χιλιόμετρα κατά μήκος της Gauja River Valley.Εμείς επισκεφτήκαμε τρία σημεία του πάρκου. Τη Sigulda, την Krimulda και την Turaida. Υπάρχουν πολύ συχνά δρομολόγια τρένων και λεωφορείων από τη Ρίγα για τη Sigulda με περίπου 5 ευρώ το εισιτήριο με επιστροφή.
Ο καιρός μας τα χάλασε λίγο στην αρχή γιατί ήταν αρκετά μουντός και έριχνε που και που κάτι ψιχάλες αλλά δεν πτοηθήκαμε. Με το που φτάσαμε ξεκινήσαμε την εξερεύνηση της Sigulda. Με τον οδηγό ανά χείρας και έναν χάρτη που είχαμε προμηθευτεί από ένα information point στη Ρίγα ξεκινήσαμε να τριγυρνάμε. Η πρώτη επαφή ήταν λίγο περίεργη μπορώ να πω γιατί δεν κυκλοφορούσε και πολύς κόσμος.
Δείτε την παρακάτω φωτογραφία για να πάρετε μια γεύση!
P1090262.JPG

Πρώτη στάση, η πλατεία των κλειδιών ή αλλιώς "Key Square". Η πλατεία αυτή εγκαινιάστηκε το 2007 και σηματοδοτούσε την 800η επέτειο της Sigulda. Τα τρία μεγάλα κλειδιά υποδηλώνουν την ενότητα των 3 ιστορικών κέντρων της Sigulda, της Krimulda και της Turaida.
P1090265.JPG

Επόμενη στάση το "Walking Stick Park". Όπως πολύ καλά μπορείτε να καταλάβετε αυτό το μικρό παρκάκι έχει κάτι μεγάλα μπαστούνια τριγύρω. Ιδρύθηκε και αυτό το 2007 προς τιμήν του πιο δημοφιλούς σουβενίρ της Sigulda. Η κατασκευή μπαστουνιών έχει πολύ παλιές ρίζες και παραπάνω από 200 χρόνια ιστορία σε αυτό το μέρος μιας και από τον 19ο αιώνα και μετά όσοι επισκέπτονταν το μέρος για να περπατάνε πιο άνετα στη κοιλάδα αγόραζαν μπαστούνι και έτσι η οικονομία του μέρους άνθησε!!
P1090273.JPG

Σειρά είχε μια Λουθηρανική εκκλησία (προσωπικά δεν είχα ξαναμπεί ποτέ σε τέτοια εκκλησία) που έμαθα ότι ήταν η "Evangelic Lutheran Church" η οποία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα!
P1090266.JPG

Και το εσωτερικό της:
P1090272.JPG

Όπως βλέπετε σε όλες τις φωτογραφίες εξακολουθεί να μην κυκλοφορεί ψυχή στο δρόμο!! Λες και ήμασταν σε πόλη φάντασμα νιώθαμε.
Μετά πήραμε το δρόμο προς το κάστρο της Sigulda όπου εκεί είδαμε τα πρώτα σημάδια ανθρώπινης παρουσίας! Το νέο κάστρο χτίστηκε το 1878 αλλά χρονολογείται από τις αρχές του 17ου αιώνα. Από το 1993 το κάστρο στεγάζει το περιφερειακό συμβούλιο της Sigulda. Είναι ένα πολύ όμορφο μέρος για να κάνεις τη βόλτα σου και έχει ένα αρκετά ψηλό παρατηρητήριο για να χαζέψεις την γύρω περιοχή.
P1090336.JPG

Μετά το κάστρο φύγαμε και πήγαμε να πάρουμε το τελεφερίκ που θα μας πήγαινε απέναντι στη Krimulda με κόστος 7 ευρώ/άτομο.Υπάρχει και λεωφορείο πολύ πιο φτηνά για να πας στην Krimulda αλλά από το τελεφερίκ έχεις την θέα που σε αποζημιώνει. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη και ιδιαίτερα το καλοκαίρι που όλα θα είναι πράσινα θα είναι όλα τα λεφτά.
Μια ενδεικτική φωτογραφία:
P1090341.JPG

Αφού φτάσαμε Krimulda το θέαμα δεν μας ενθουσίασε και πολύ! Το καλοκαίρι πιστεύω θα είναι πανέμορφα αλλά τώρα που πήγαμε εμείς ήταν κάπως τρομακτικά μπορώ να πω! Δεν υπήρχε πουθενά ψυχή και ξεκινήσαμε να περπατάμε με τον χάρτη ανά χείρας. Υπήρχαν κάτι ερείπια του παλιού κάστρου της περιοχής αλλά ο συνδυασμός κρύου και το ότι δεν βλέπαμε ψυχή γύρω μας έκανε να θέλουμε να φύγουμε όπως ήρθαμε! Αλλά αποφασίσαμε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στο μέρος, να περπατήσουμε και να το εξερευνήσουμε λίγο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι διαμάντι μπορεί να χάναμε! Καταλήξαμε σε ένα παντοπωλείο στο "ο Θεός να το κάνει χωριό" να πάρουμε 2 νεράκια και 2 πατατάκια να μασουλάμε στη βόλτα μας.
Κάπως έτσι ήταν όλο το τοπίο:
P1090344.JPG

Οι επαφή με ανθρώπους ήταν σπάνια και και έτσι καθώς περπατάγαμε μόνοι μας σε έναν δρόμο σε κάποια φάση στα 50-60 μέτρα ακούμε ένα αλυσοπρίονο να παίρνει μπρος. Για όποιον έχει δει κανα θρίλερ καταλαβαίνει ότι όταν σου λέει το ένστικτο σου να μην προχωρήσεις τότε καλύτερα να μην το κάνεις! Έτσι και εμείς κάναμε μεταβολή και γυρίσαμε πίσω όσο πιο "άνετα και χαλαρά" μπορούσαμε! :eek::eek:
Βρήκαμε μια στάση λεωφορείου και για πολύ καλή μας τύχη, σε δέκα λεπτά είχε λεωφορείο για Turaida!! :xalara::xalara:
Εκεί είδαμε και τον πιο μεγάλο συνωστισμό σε κόσμο!! Πρέπει να ήμασταν ίσα με 5 άτομα!!:haha::haha::haha:
Πήραμε όμορφα και ωραία το λεωφορείο μας και καταλήξαμε στην Turaida! Εκεί το σκηνικό άλλαξε. Έβγαλε λίγο ήλιο και γλύκανε ο καιρός και είχε σαφώς πολύ περισσότερο κόσμο από πριν!
Έτσι πήγαμε και βγάλαμε εισιτήριο για το Turaida Museum Reserve και μπήκαμε σε ένα πανέμορφο πάρκο!
Μέσα εκεί υπάρχει το πέτρινο κάστρο της Turaida στο οποίο μπορείς να ανέβεις στον πύργο και χρονολογείται από το 1214:
P1090363.JPG

Υπάρχει μια εκκλησία που χτίστηκε το 1760:
P1090356.JPG

Και υπάρχει και ο λόφος με τους ομώνυμους κήπους "Folk Song Hill" που είναι ότι πρέπει για μια χαλαρωτική βόλτα!
P1090392.JPG

Αφού περπατήσαμε αρκετά και σήμερα είπαμε να πάμε να πάρουμε το λεωφορείο για Sigulda και από εκεί το λεωφορείο πίσω για Ρίγα. Η απόσταση Sigulda - Turaida είναι περίπου 5 χιλιόμετρα οπότε γίνεται και με τα πόδια για κάποιον που έχει όρεξη για extra περπάτημα. Μέσα στο πάρκο της Turaida υπάρχουν και πολλά μονοπάτια μέσα από το δάσος για τους φυσιολάτρες που θέλουν να περπατήσουν και να κάνουν τη βόλτα τους!
Για το καλοκαίρι αυτός ο προορισμός είναι όλα τα λεφτά!! Έχει πάρα πολλές δραστηριότητες να κάνεις και πάρα πολλά μέρη να περπατήσεις και να ευχαριστηθείς την φύση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Για τον χειμώνα το μόνο που θα έβαζα σαν προαιρετικό είναι την Krimulda μιας και δεν είχε απολύτως τίποτα να κάνεις και κυκλοφορείς σχεδόν μόνος!
Έτσι επιστρέψαμε στη Ρίγα και τέλειωσε και αυτή η μέρα!
Ημέρα 7η - 31 Μαρτίου
Η τελευταία μέρα μας στην πόλη ξημέρωσε και σειρά είχε να επισκεφτούμε το κτίριο της KGB. Η Λετονία ήταν υπό Σοβιετική κατοχή μέχρι το 1991 και πλέον το κτίριο όπου έδρευε η KGB (Μυστικές Υπηρεσίες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης) έχει γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο. Η έκθεση από μόνη της δεν λέει και πολλά γιατί τα πιο πολλά είναι έγγραφα και φωτογραφίες κρατούμενων αλλά αξίζει πολύ να κάνετε μια οργανωμένη ξενάγηση στα Αγγλικά! Αυτά που μας είπαν και που είδαμε μας έκαναν να ανατριχιάσουμε και να σκεφτούμε ότι τις ίδιες θηριωδίες ίσως και χειρότερες έκανε και ο Στάλιν όπως και ο Χίτλερ!
Η ξενάγηση περιελάμβανε τις φυλακές όπου κρατούσαν τους αιχμαλώτους, το μέρος που τους προαύλιζαν μια φορά στο τόσο και το μέρος που τους εκτελούσαν. Το κάθε μέρος έχει και τη δική του ιστορία και εκεί μέσα έχουν συμβεί τρομερά πράγματα!:(:(:(
Κάποιες φωτογραφίες για να μπείτε λίγο στο κλίμα!
Ο κεντρικός διάδρομος ο οποίος είχε χαλί για να μην ακούνε οι κρατούμενοι τα βήματα των φρουρών.
P1090414.JPG

Ο χώρος που έβγαιναν να δουν λίγο τον ήλιο μια ή δύο φορές τον μήνα (για όσους ήταν τυχεροί να ζήσουν τόσο).
P1090407.JPG

P1090408.JPG

Ένα σχετικά ευρύχωρο δωμάτιο απομόνωσης:
P1090403.JPG

Αφού μας έγινε η καρδιά περιβόλι από αυτά που μάθαμε τελευταία στάση ήταν το δωμάτιο των εκτελέσεων. Το οποίο όμως δεν το φωτογράφησα... Δεν ξέρω, δεν μου πήγαινε η καρδιά να βγάλω ένα τέτοιο μέρος φωτογραφία. Ίσως γιατί οι φωτογραφίες είναι για να θυμόμαστε πράγματα και αυτό το μέρος δεν υπάρχει λόγος να το κρατάς στη μνήμη σου.
Φύγαμε από το κτίριο γεμάτοι γνώσεις για μια άλλη εποχή! Μια εποχή φόβου και τρόμου όπου οι άνθρωποι δεν ήταν ελεύθεροι ούτε να μιλήσουν μια ξένη γλώσσα, γιατί μπορεί να τους θεωρούσαν πράκτορες και να τους εκτελούσαν!
Επόμενη στάση, ο Ζωολογικός κήπος της Ρίγας μιας και τα ζωάκια ίσως ήταν ότι έπρεπε για να ξεχάσουμε κάπως την προηγούμενη εμπειρία μας.
Αυτό που δεν είχα ξαναδεί ήταν οι δύο τεράστιοι ιπποπόταμοι που καθόντουσαν αναπαυτικά στο νερό. Βέβαια η μυρωδιά μέσα στο μέρος εκείνο ήταν κάτι παραπάνω από χάλια αλλά χαλάλι! Με αποζημίωσαν όταν σηκώθηκαν να πάνε για φαγητό και έβγαλα ένα πολύ καλό βίντεο! :clap::clap:
P1090419.JPG
Εδώ με κάτι γουρουνάκια που μύρισαν κάτι μπισκότα που είχαμε για κολατσιό! :)
P1090425.JPG

Όποιος έχει επισκεφτεί το Αττικό Πάρκο στην Αθήνα, αυτός ο ζωολογικός κήπος θα του φανεί ότι δεν πιάνει μια μπροστά στον δικό μας! Και θα είναι και η αλήθεια! Περίμενα να είναι πιο μεγάλος και με πιο πολλά ζώα αλλά έκανα λάθος! Ίσως η εποχή που πήγαμε δεν ήταν η ιδανική αλλά αυτή την άποψη σχημάτισα! Τουλάχιστον είδα ιπποπόταμο που δεν είχα δει ποτέ μου!!:clap:
Το απογευματάκι μιας και είχαμε δει ότι θέλαμε στην πόλη πήγαμε να ξεμπερδέψουμε με μια εκκρεμότητα που είχαμε αφήσει!
Το τάισμα των διαφόρων πτηνών δίπλα από το ποτάμι! Έτσι πήραμε κάμποσο ψωμάκι από ένα κοντινό σούπερ μάρκετ και φύγαμε για διασκέδαση!! :xalara::xalara:
Τα άτιμα τα πουλιά κατάφερναν και έπιαναν το ψωμί στον αέρα!!! :shock::shock:
P1090258.JPG

Το βραδάκι καταλήξαμε για φαγητό σε μια αλυσίδα εστιατορίων τα "Lido" που έχει φαγητό σε μπουφέ. Πας βάζεις ότι θες από σαλάτες, φαγητό, γλυκό και ποτό και πληρώνεις στο τέλος στο ταμείο. Αρκετά φθηνό και ικανοποιητικό φαγητό!
Ημέρα 8η - 1 Απριλίου
Πήραμε πρωινό λεωφορείο για Ταλίν και φτάσαμε εκεί μεσημεράκι! Το κόστος ήταν γύρω στα 15 ευρώ πάλι με την εταιρία "Ecolines". Από τον σταθμό των λεωφορείων για το κέντρο της πόλης και το ξενοδοχείο μας πήραμε το τραμ, το οποίο κοστίζει 2 ευρώ το εισιτήριο αν το βγάλεις από τον οδηγό! Ενώ αν υπάρχει μηχάνημα μέσα στο τραμ κοστίζει 1.15...
Το ξενοδοχείο που μείναμε ήταν το "PK Ilmarine" 4στερο, 5 λεπτά από το κέντρο του Ταλίν, πάρα πολύ καλό. Δώσαμε 177 ευρώ τα τρία βράδια το δίκλινο με πρωινό!
Αφού βολευτήκαμε στο ξενοδοχείο βγήκαμε να ξεκινήσουμε την καθιερωμένη πρώτη επαφή με την πόλη! Να μπούμε λίγο στο κλίμα και να δούμε ποιο μέρος πέφτει κατά που...:)
Πρώτη επίσκεψη ο καθεδρικός του Alexander Nevsky. Αυτός ο Ορθόδοξος ναός χτίστηκε περί το 1894-1900 και ο θρύλος λέει ότι έχει χτιστεί πάνω στον τάφο ενός Εσθονού ήρωα, του Kalev.
P1090543.JPG

Αφού πεινάσαμε λίγο μιας και από το προηγούμενο βράδυ ήμασταν νηστικοί πήγαμε να φάμε σε ένα McDonalds που βρέθηκε στο δρόμο μας και κάπου εκεί τελειώνει και η σημερινή μέρα.Λόγω του κλασσικού μηνιαίου γυναικολογικού θέματος είπαμε με την κοπέλα μου να πάμε προς το ξενοδοχείο να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε βγάζοντας το πρόγραμμα της επόμενης μέρας!
Ημέρα 9η - 2 Απριλίου
Η ημέρα ξεκίνησε με επίσκεψη στον Fat Margaret Tower ο οποίος χτίστηκε τον 16ο αιώνα και πήρε αυτό το όνομα επειδή ήταν το μεγαλύτερο κομμάτι των οχυρώσεων της πόλης.Κατόπιν έγινε φυλακή αλλά μετά από μια εξέγερση που κάηκε ένα μεγάλο μέρος του λειτουργεί σαν ναυτικό μουσείο!
P1090575.JPG
Αρκετά ενδιαφέρον το μουσείο που στεγάζει μπορώ να πω, αξίζει το χρόνο σας! Μπορείτε επίσης να βγείτε στην κορυφή του και να χαζέψετε λίγο την θέα της πόλης.
Μετά τον πύργο σειρά είχε η εκκλησία του St. Olav που φτάνει σε ύψος τα 159μ που σημαίνει ότι είναι το πιο ψηλό σημείο στην πόλη. Από την κορυφή του έχετε απίστευτη θέα όλη την πόλη! Έχει μια πλατφόρμα γύρω γύρω που μπορεί ο κόσμος να χαζέψει ολόκληρο το Ταλίν.
P1090597.JPG

Αφού χαζέψαμε τη θέα και βγάλαμε κάμποσες φωτογραφίες φύγαμε για το Great Guild Hall όπου και μάθαμε κάμποσα ιστορικά στοιχεία για την πόλη. Το Great Guild Hall χτίστηκε το 1417 και ήταν από τα πιο σημαντικά κτίρια στο μεσαιωνικό Ταλίν. Πλέον είναι παρακλάδι του Εσθονικού Μουσείου Ιστορίας και φιλοξενεί μια συλλογή από ιστορικά αντικείμενα που καλύπτουν την περίοδο της Λίθινης εποχής μέχρι και τον 19ο αιώνα. Απέναντι από το Great Guild Hall υπάρχει η εκκλησία του Αγ. Πνεύματος "Holy Spirit Church" η οποία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και έχει το παλαιότερο δημόσιο ρολόι στο Ταλίν.
P1090638.JPG

Ο δρόμος, κατόπιν, μας έβγαλε μπροστά από την εκκλησία Niguliste όπου και ήμασταν τυχεροί και είχε ένα μισάωρο κονσέρτο εκκλησιαστικού οργάνου! :clap::clap:
Η εκκλησία είναι αφιερωμένη στον Αγ. Νικόλαο και χτίστηκε τον 13ο αιώνα. Η εκκλησία φιλοξενεί την πιο εντυπωσιακή συλλογή από μεσαιωνικά θρησκευτικά έργα τέχνης.
Όπως το παρακάτω το οποίο χρονολογείται από το 1482 και δείχνει στιγμές από την ζωή του Αγ. Νικολάου...
P1090688.JPG

Μετά την εκκλησία κατευθυνθήκαμε προς το St. Catherine's Passageway το οποίο είναι ένας μεσαιωνικός όμορφος διάδρομος στον οποίο υπάρχουν κάμποσα εργαστήρια τέχνης και χειροτεχνίας όπου αν είσαι τυχερός μπορείς να δεις κάποιους κατοίκους να δουλεύουν κάποια έργα τους.
P1090702.JPG

Μετά κινήσαμε προς ένα κομμάτι από τα τείχη της πόλης που μπορείς να περπατήσεις και κάναμε και εκεί τη βόλτα μας. Σιγά σιγά το Ταλίν κέρδιζε την καρδιά μας με την ομορφιά του!
P1090708.JPG

Το υπόλοιπο απόγευμα κύλισε με περπάτημα γύρω γύρω στη πόλη και εξερεύνηση κάθε στενού και κάθε δρόμου του Ταλίν! Ώσπου το στομάχι μας διαμαρτυρήθηκε και είπαμε να του δώσουμε κάτι απολαυστικό να δοκιμάσει!
Τι καλύτερο λοιπόν από ζεστή ταρανδόσουπα, συνοδευόμενη με κιμαδόπιτα και μπύρα, σε ένα μέρος που δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα!?!?!
Και ναι, αυτό το μαγαζί είναι το "III Draakon" και βρίσκεται κάτω από το "Town Hall" στο κέντρο του Ταλίν! Η ταρανδόσουπα εξαίσια (την οποία ουσιαστικά την πίνεις γιατί δεν υπάρχουν κουτάλια ή μαχαιροπίρουνα), η ατμόσφαιρα υπέροχη υπό το φως μόνο κεριών, το μαγαζί πολύ μικρό και χουχουλιάρικο, ότι πρέπει για να νιώσεις ότι είσαι ακόμα στον μεσαίωνα!! :xalara::xalara:
P1090754.JPG

P1090758.JPG

Και μετά από αυτό το καταπληκτικό και πάμφθηνο φαγητό αναχωρήσαμε για το ξενοδοχείο μας!
Ημέρα 10η - 3 Απριλίου
Πρώτη στάση της σημερινής μέρας η εκκλησία "Transfiguration of our Lord" στην οποία πετύχαμε και λειτουργία μιας και είναι Ορθόδοξη και ήταν και Κυριακή.
P1090764.JPG
P1090763.JPG

Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στον πύργο "Kiek-in-de-kok" ο οποίος ήταν ένας από τους πιο δυνατούς πύργους με κανόνια στην βόρεια Ευρώπη του 16ου αιώνα. Το όνομα του πύργου σημαίνει "κρυφοκοιτάζω μέσα στην κουζίνα" και αυτό γιατί είχε πάρα πολύ καλή ορατότητα προς τους εχθρούς που ερχόντουσαν αλλά και γιατί λέγεται ότι οι στρατιώτες έβλεπαν ξεκάθαρα και στις κουζίνες των σπιτιών! Τώρα αυτός ο πύργος στεγάζει ένα 5ώροφο μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία του Ταλίν. Ενώ μπορείτε να κάνετε και οργανωμένη ξενάγηση σε κάτι σαν κατακόμβες που ξεκινάνε κάτω από τον πύργο και που έχουν πολύ μεγάλη ιστορία πίσω τους.
P1090774.JPG

Μετά από αυτόν τον πύργο φύγαμε για τον καθεδρικό της "St. Mary The Virgin" ή αλλιώς σαν "Dome Church" ο οποίος λέγεται ότι είναι ο πιο παλιός στην Εσθονία χτισμένος το 1240 από τους Δανούς. O ναός έχει 107 πανέμορφα αριστοκρατικά οικόσημα και έναν πύργο απ'όπου έχεις πολύ όμορφη θέα την πόλη!
P1090847.JPG

Κατόπιν πήραμε το τραμ και πήγαμε προς το Kadriorg Park και στο ομώνυμο παλάτι. Το παλάτι χτίστηκε το 1718 μετά από εντολή του Ρώσου Τσάρου Μεγάλου Πέτρου, ο οποίος σκόπευε να το κάνει θερινή κατοικία για την βασιλική οικογένεια. Ονομάστηκε έτσι λόγω της γυναίκας του Αικατερίνης. Το παλάτι πλέον στεγάζει την ξένη συλλογή του μουσείου τέχνης της Εσθονίας. Το μουσείο έχει μια εξαίσια συλλογή από Ευρωπαϊκούς πίνακες!
P1090854.JPG

Και λίγο από το εσωτερικό του:
P1090888.JPG

Μετά ο δρόμος μας έβγαλε στο "Russalka Memorial", ένα μνημείο που χτίστηκε το 1902 προς τιμήν 177 στρατιωτών που πνίγηκαν όταν το Ρώσικο πλοίο "Russalka" βυθίστηκε στο δρόμο για Φινλανδία το 1893.
Σε αυτό το μνημείο πολλά ζευγάρια από το Ταλίν πάνε και φωτογραφίζονται για τον γάμο τους!
P1090915.JPG

Κατόπιν γυρίσαμε πίσω στο κέντρο της πόλης και κάτσαμε για ένα καφεδάκι και ένα γλυκό στο "Saiakangi Kohvik" που βρίσκεται στο στενό του μαγαζιού Balthazar διπλά ακριβώς από την κεντρική πλατεία της πόλης! Το συστήνω γιατί έχει κάμποσα και πολύ ωραία γλυκά!
Αφού ανεβάσαμε λίγο το ζάχαρο μας σηκωθήκαμε και φύγαμε για βόλτα στον λόφο Toompea εκεί που αρχικά χτίστηκε το πρώτο κάστρο της πόλης γύρω στο 1100 από όπου και ξεκινά ουσιαστικά η ιστορία του Ταλίν.
Ο λόφος έχει 2 σημεία πολύ ωραία σαν μπαλκόνια για να χαζέψεις την θέα της παλιάς πόλης και κάμποσα μαγαζάκια για σουβενίρ για να χαζέψεις. Απ'ότι κατάλαβα πρέπει να είναι και η πιο πλούσια γειτονιά της πόλης με κάμποσα πολύ όμορφα σπίτια όπως αυτό...
P1090938.JPG

Η θέα από ένα από τα μπαλκόνια:
P1090971.JPG

Αφού απολαύσαμε την θέα πεινάσαμε λίγο και εκεί έκανα ένα μικρό λαθάκι που μου στοίχισε αρκετά ακριβά!
Από την 1η μέρα στο Ταλίν είχα σταμπάρει ένα μαγαζί που λεγόταν "Olde Hanza" και βρισκόταν στο πιο κεντρικό σημείο! Μας είχε προσεγγίσει ένας τύπος παραδοσιακά ντυμένος και μας είχε πει για την ιστορία του μαγαζιού και μας είχε δώσει και από ένα νόμισμα το οποίο μου άρεσε πολύ και το οποίο θα το χρησιμοποιούσαμε για ένα "free welcome drink" αν πηγαίναμε. Είδα τα πιάτα που γενικά ήταν πανάκριβα αλλά το μαγαζί με είχε κερδίσει από την αρχή! Βλέπετε είμαι λάτρης του μεσαιωνικού στυλ και κάτι τέτοια μου αρέσουν τρελά!
Ιδού το μαγαζί:
P1090679.JPG

Οπότε αποφασίστηκε και είπαμε χαλάλι, ας πάμε να δοκιμάσουμε να δούμε τι παίζει!
Από ατμόσφαιρα μπορώ να πω ότι ήταν πάρα πολύ ωραίο το μαγαζί! Παντού κεριά χωρίς λάμπες να χαλάνε την ατμόσφαιρα, το προσωπικό φιλικό και εξυπηρετικό ντυμένο παραδοσιακά αλλά μέχρι εκεί!
P1100072.JPG

Παραγγείλαμε 2 μπύρες, ένα ορεκτικό και 2 κυρίως πιάτα. Εγώ πήρα αγριογούρουνο και η κοπέλα μου πήρε λουκάνικα από κρέας αρκούδας, αγριογούρουνου και ελαφιού! Οπότε και περιμέναμε κάτι συναρπαστικό! Κάτι που θα τρώγαμε και θα γουστάραμε ρε παιδί μου τα λεφτά που θα σκάγαμε!
Και μας έρχονται αυτά...
P1100077.JPG

P1100078.JPG

Τα πιάτα ήταν μικρά... Μιλάμε για μικρά που δεν χορταίνουν ούτε παιδάκι.
Στην πρώτη φωτογραφία είναι το αγριογούρουνο, το οποίο είχε τόση σάλτσα από δαμάσκηνο που δεν καταλάβαινες ότι έτρωγες κρέας! Τα συνοδευτικά τι να πω? Κάτι κόλλυβα ήταν, κάτι μούρα και κάτι σαν γλυκοπατάτα...
Στο δεύτερο πιάτο μπορείτε να διακρίνετε τα λουκανικάκια!!
Το θέμα είναι ότι το φαγητό δεν το απολαύσαμε, ούτε χορτάσαμε και έσκασε μύτη και ο λογαριασμός στα 68 ευρώ...
Ακόμα το φυσάω και δεν κρυώνει!
Το θέμα είναι ότι δοκίμασα και τουλάχιστον δεν έφυγα μετανιωμένος να με τρώει μέσα μου για το αν το εστιατόριο ήταν καλό και άξιζε ή όχι...
Και ας μην σχολιάσω το γεγονός ότι στον πάνω όροφο που μάλλον τρώγανε κάποια πιο εξαίσια άτομα είχε event μεσαιωνικό και ακούγαμε φωνές και χειροκροτήματα! Ήταν πολύ άσχημη αίσθηση για εμάς τους "κατώτερους" που δεν είχαμε τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουμε!
Αυτά λοιπόν για να μην την πατήσει και κάποιος άλλος που θα πάει εκεί! Τουλάχιστον αν πάει να πάει προετοιμασμένος!
Και κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία μου...
Την επόμενη μέρα το πρωί αναχωρούσαμε με πρωινή πτήση για επιστροφή στην πατρίδα. Με συνδυασμό πτήσης Adria Airways και SAS στα 110 ευρώ το άτομο.
Το ταξί από το ξενοδοχείο μας ή απο το κέντρο της πόλης παίρνει γύρω στα 10 ευρώ! Εμείς τόσα δώσαμε!
Θα χαρώ να απαντήσω σε ότι απορίες μπορεί να δημιουργηθούν από όποιον διαβάσει την ιστορία μου και κανονίζει ταξίδι για αυτά τα όμορφα μέρη!
 

Attachments

Last edited:

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Άνδεις
A,τέλεια!Θα κάνω το ίδιο περίπου ταξίδι τον Ιούλιο,για 11 μέρες κι εγώ,μέσω Βαρσοβίας.Οπότε περιμένω μ' ανυπομονησία τη συνέχεια... :)
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
A,τέλεια!Θα κάνω το ίδιο περίπου ταξίδι τον Ιούλιο,για 11 μέρες κι εγώ,μέσω Βαρσοβίας.Οπότε περιμένω μ' ανυπομονησία τη συνέχεια... :)
Έτοιμη και ολοκληρωμένη η ιστορία! Θα χαρώ να βοηθήσω σε ότι απορία μπορεί να έχεις! :)
Από τη στιγμή που θα πας καλοκαίρι έχω να σου προτείνω να μην χάσεις για κανένα λόγο το Trakai από Βίλνιους και τη Sigulda-Turaida από Ρίγα!! Θα είναι πανέμορφα το καλοκαίρι!! :)
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πολύ ωραία!
Έκανα αυτό το ταξίδι τον περασμένο Ιούνιο για 12 μέρες με νοικιασμένο αυτοκίνητο (τις 8). Και οι 3 χώρες έχουν ενδιαφέρον και οι πρωτεύουσες είναι όλες (με διαφορετικό τρόπο η κάθε μια) όμορφες. Με εξέπληξε η Ρίγα και μάλιστα η συνοικία της με τα αρτ νουβό κτίρια που τη βρήκα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ίσως όλου του ταξιδιού. Πάρα πολύ όμορφες πόλεις το Κάουνας στη Λιθουανία και το Τάρτου στην Εσθονία (και οι δύο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τους μετά την πρωτεύουσα τους).
Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου!
 

done

Member
Μηνύματα
119
Likes
107
Επόμενο Ταξίδι
Αυστρία
Ονειρεμένο Ταξίδι
χιλή
Εγώ από αυτό το ταξίδι θα θυμάμαι πάντα το φαγητό!!! Παντού φάγαμε καταπληκτικά! 'Ημουν και έγγυος τότε.... του έδωσα και κατάλαβε!!!
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Πολύ ωραία!
Έκανα αυτό το ταξίδι τον περασμένο Ιούνιο για 12 μέρες με νοικιασμένο αυτοκίνητο (τις 8). Και οι 3 χώρες έχουν ενδιαφέρον και οι πρωτεύουσες είναι όλες (με διαφορετικό τρόπο η κάθε μια) όμορφες. Με εξέπληξε η Ρίγα και μάλιστα η συνοικία της με τα αρτ νουβό κτίρια που τη βρήκα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ίσως όλου του ταξιδιού. Πάρα πολύ όμορφες πόλεις το Κάουνας στη Λιθουανία και το Τάρτου στην Εσθονία (και οι δύο οι μεγαλύτερες πόλεις της χώρας τους μετά την πρωτεύουσα τους).
Καλή συνέχεια στα ταξίδια σου!
Ευχαριστώ πολύ! :) Κάουνας και Ταρτού τις είχαμε δει τις πόλεις αλλά μιας και η μετακίνηση μας γινόταν με συγκοινωνία και δεν είχαμε τόσο πολύ την ευχέρεια, τις αφήσαμε για κάποια άλλη φορά! Όσο για τη Ρίγα, πραγματικά πολύ όμορφη πόλη αλλά εμένα την καρδιά μου την κέρδισε το Ταλίν. Σαν φίλος του μεσαιωνικού στυλ με κέρδισε κατευθείαν!! :)
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Κι εγώ λάτρης των μεσαιωνικών είμαι, αλλά είχα πάει το 2003 στο Ταλίν και ήξερα τι θα δω. Απλά η Ρίγα με εξέπληξε θετικά. Ομολογώ πως την περίμενα "κατώτερη" (για τα γούστα μου) απ' ότι τη βρήκα.
 

alexandra80

Member
Μηνύματα
300
Likes
1.577
Επόμενο Ταξίδι
Λιγουρία-Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού-Βολιβία-Άνδεις
Έτοιμη και ολοκληρωμένη η ιστορία! Θα χαρώ να βοηθήσω σε ότι απορία μπορεί να έχεις! :)
Από τη στιγμή που θα πας καλοκαίρι έχω να σου προτείνω να μην χάσεις για κανένα λόγο το Trakai από Βίλνιους και τη Sigulda-Turaida από Ρίγα!! Θα είναι πανέμορφα το καλοκαίρι!! :)
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.Το πρόγραμμά μου τις έχει ήδη :) Απλά πρόσθεσα και το Ελσίνκι από Ταλίν,καθώς θα είμαστε 4 μέρες εκεί.Για τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη πρόλαβα και έκλεισα με τις luxexpress-simplexpress τα εισιτήρια ,στην τιμή των 3 ευρώ το άτομο κάθε διαδρομή.
Έχω σίγουρα πολλές ερωτήσεις για το ταξίδι...Θ αρχίσω με το ξενοδοχείο στη Ρίγα.Ποιο από τα Rixwell έκλεισες;Έχω κάνει κράτηση στο Rixwell Gertrude ,που είναι όμως μακριά από το κέντρο,και στο Hotel Garden Palace.Για να δω μήπως είναι πολλή ταλαιπωρία το πρώτο...
Για να πας στην Turaida υπάρχει λεωφορείο που σε πάει απευθείας ή πρώτα πας Sigulda και από εκεί Turaida;Επίσης επειδή είναι σε λόφο και δεν θα ήθελα κουραστικό περπάτημα,η στάση του λεωφορείου είναι μακριά από το χώρο του κάστρου;Θέλω να συνδυάσω και το Cesis,και προσανατολίζομαι στην οργανωμένη εκδρομή από Ρίγα.
Αυτά προς το παρόν :) Σ ευχαριστώ πολύ για την καλή σου πρόθεση να μου παρέχεις πληροφορίες :)
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.Το πρόγραμμά μου τις έχει ήδη :) Απλά πρόσθεσα και το Ελσίνκι από Ταλίν,καθώς θα είμαστε 4 μέρες εκεί.Για τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη πρόλαβα και έκλεισα με τις luxexpress-simplexpress τα εισιτήρια ,στην τιμή των 3 ευρώ το άτομο κάθε διαδρομή.
Έχω σίγουρα πολλές ερωτήσεις για το ταξίδι...Θ αρχίσω με το ξενοδοχείο στη Ρίγα.Ποιο από τα Rixwell έκλεισες;Έχω κάνει κράτηση στο Rixwell Gertrude ,που είναι όμως μακριά από το κέντρο,και στο Hotel Garden Palace.Για να δω μήπως είναι πολλή ταλαιπωρία το πρώτο...
Για να πας στην Turaida υπάρχει λεωφορείο που σε πάει απευθείας ή πρώτα πας Sigulda και από εκεί Turaida;Επίσης επειδή είναι σε λόφο και δεν θα ήθελα κουραστικό περπάτημα,η στάση του λεωφορείου είναι μακριά από το χώρο του κάστρου;Θέλω να συνδυάσω και το Cesis,και προσανατολίζομαι στην οργανωμένη εκδρομή από Ρίγα.
Αυτά προς το παρόν :) Σ ευχαριστώ πολύ για την καλή σου πρόθεση να μου παρέχεις πληροφορίες :)
Λοιπόν το ξενοδοχείο στη Ρίγα είναι το Rixwell Centra Hotel. Δίπλα στο κέντρο της πόλης και επίσης πολύ κοντά στον σταθμό των λεωφορείων και τρένων της πόλης!
Μπορείς να ρίξεις μια ματιά αν θέλεις!
https://www.booking.com/hotel/lv/ce...M;sid=a4a6a9f538de75d6f99bba16a322c286;dcid=5
Και εμείς είχαμε στα σχέδια το Ελσίνκι αλλά τελικά είπαμε να το αφήσουμε για κάποια άλλη στιγμή μιας και δεν θέλαμε να μας πιέσει ο χρόνος.
Πολύ καλά τα εισιτήρια που έκλεισες! Απ'ότι είδα τουλάχιστον για την Lux Express έχει ωραία λεωφορεία! Οπότε μια χαρά είσαι! :)
Όσο για την Turaida δεν υπάρχει απευθείας λεωφορείο! Πρώτα πας Sigulda από Ρίγα και μετά παίρνεις τοπική συγκοινωνία που σε αφήνει Turaida. Το λεωφορείο σε αφήνει σε μια στάση σχεδόν δίπλα στο γκισέ των εισιτηρίων για να μπεις στο πάρκο στη Turaida όπου και μέσα είναι το κάστρο και όλα τα υπόλοιπα που ανέφερα στην ιστορία!
Επίσης υπάρχει και ένα κάστρο στην Sigulda στο οποίο περπατάς κανα 15λεπτο για να φτάσεις από την στάση των λεωφορείων!
Όσο για τις πληροφορίες μην το συζητάς! Για αυτό βρισκόμαστε όλοι σε αυτό το φόρουμ! Για να βοηθάμε άλλους συνταξιδιώτες όπου χρειάζεται! :)
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Επίσης επειδή είναι σε λόφο και δεν θα ήθελα κουραστικό περπάτημα,η στάση του λεωφορείου είναι μακριά από το χώρο του κάστρου;
Το κάστρο είναι αρκετά κοντά στην είσοδο του πάρκου. Περίπου 5-10 λεπτά περπάτημα σε ήπια ανηφορίτσα. Τίποτα το σπουδαίο. Σκέψου πως εγώ είχα ένα προβλημα με το γόνατο εκείνες τις μέρες και εκεί δεν με ενόχλησε στο παραμικρό.
 

Vagelis V.

Member
Μηνύματα
72
Likes
192
Επόμενο Ταξίδι
Έλα ντε?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς - Αλάσκα
Το κάστρο είναι αρκετά κοντά στην είσοδο του πάρκου. Περίπου 5-10 λεπτά περπάτημα σε ήπια ανηφορίτσα. Τίποτα το σπουδαίο. Σκέψου πως εγώ είχα ένα προβλημα με το γόνατο εκείνες τις μέρες και εκεί δεν με ενόχλησε στο παραμικρό.
Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!! :) Ακριβώς έτσι!!
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου.Το πρόγραμμά μου τις έχει ήδη :) Απλά πρόσθεσα και το Ελσίνκι από Ταλίν,καθώς θα είμαστε 4 μέρες εκεί.Για τις μετακινήσεις από πόλη σε πόλη πρόλαβα και έκλεισα με τις luxexpress-simplexpress τα εισιτήρια ,στην τιμή των 3 ευρώ το άτομο κάθε διαδρομή.
Έχω σίγουρα πολλές ερωτήσεις για το ταξίδι...Θ αρχίσω με το ξενοδοχείο στη Ρίγα.Ποιο από τα Rixwell έκλεισες;Έχω κάνει κράτηση στο Rixwell Gertrude ,που είναι όμως μακριά από το κέντρο,και στο Hotel Garden Palace.Για να δω μήπως είναι πολλή ταλαιπωρία το πρώτο...
Για να πας στην Turaida υπάρχει λεωφορείο που σε πάει απευθείας ή πρώτα πας Sigulda και από εκεί Turaida;Επίσης επειδή είναι σε λόφο και δεν θα ήθελα κουραστικό περπάτημα,η στάση του λεωφορείου είναι μακριά από το χώρο του κάστρου;Θέλω να συνδυάσω και το Cesis,και προσανατολίζομαι στην οργανωμένη εκδρομή από Ρίγα.
Αυτά προς το παρόν :) Σ ευχαριστώ πολύ για την καλή σου πρόθεση να μου παρέχεις πληροφορίες :)
Απο Sigulda υπαρχουν ηλεκτροκινητα αυτοκινητακια που ο οδηγος σε πηγαινει στα βασικα σημεια της περιοχης και στην Turaida ανετα και ξεκουραστα.Η τιμη ηταν γυρω στα 20 ευρω το ατομο.Κι εγω τη συγκεκριμενη περιοχη τη συνδυασα με το Cesis το οποιο ομως αποδειχθηκε πολυ κατωτερο των προσδοκιων μου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.643
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom