Ιταλία Μία δεύτερη ευκαιρία στη Ρώμη..με πινελιές απο Φλωρεντία και Βενετία!

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ονειρεμένο Ταξίδι
New York

Πρόλογος

Οκτώβριος 2008

Στεκόμουνα μπροστά από το πανέμορφο μνημείο – σιντριβάνι την πασίγνωστη Fontana Di Trevi. Τελευταία μας μέρα στη Ρώμη, σε ένα πολύ αποτυχημένο 3μερο ταξίδι με μεγάλη παρέα, χωρίς να έχουμε δει απολύτως τίποτα από τη Ρώμη. Μας είχαν στήσει οι ξεναγοί, έβρεχε κιόλας δεν είχαμε ιδέα που να πάμε και τι να δούμε. Στέκομαι λοιπόν και κοιτάζω το υπέροχο αυτό σιντριβάνι, που ομολογουμένως ήταν ότι καλύτερο πήραμε από τη Ρώμη. Μου λένε να ρίξω το νόμισμα μου για να ξαναέρθω στη Ρώμη. Μπα λέω, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, χάλια η Ρώμη, το υπόσχομαι από τώρα στον εαυτό μου Ρώμη δεν ξανάρχομαι.. Έριξα βέβαια το νομισματάκι μου, έτσι για το καλό…!

Δεκέμβριος 2014

Βρεθήκαμε όλη η παρέα στο σπίτι μου, δύο ζευγάρια είμαστε, για να αποφασίσουμε πού θα πάμε διακοπές το καλοκαίρι. Θέλαμε να αποφασίσουμε από νωρίς για να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες, να ξέρουμε πόσα χρήματα θα πρέπει να αποταμιευτούν για το ταξίδι και να κλείσουμε όσο πιο νωρίς γίνετε τουλάχιστον τα αεροπορικά εισιτήρια.

Ο ένας λέει Άμστερναμ, εγώ πάλι λέω Μαδρίτη – Λισσαβώνα και ξαφνικά κάποιος ρίχνει την ιδέα για Ρώμη. Όλη η παρέα το βρίσκει εξαιρετική ιδέα, εγώ όμως ανένδοτος! Χάλια η Ρώμη, δεν μου άρεσε καθόλου η Ρώμη, ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΩ ΡΩΜΗ!! Στα πολλά πολλά όμως, κάποιος έπρεπε να υποχωρήσει.. Όλοι θέλανε Ρώμη, έπρεπε να το πάρω απόφαση και να έδινα μια δεύτερη ευκαιρία στη Ρώμη. Άστε λέω να το ψάξω λίγο, να δούμε και με τι άλλο μπορούμε να συνδυάσουμε τη Ρώμη και τα ξαναλέμε.

Ξεκινάω κι εγώ το ατέλειωτο διάβασμα. Πηγή πληροφοριών, όπως και στο προηγούμενο μου ταξίδι στο Παρίσι, το travelstories! Διαβάζοντας τις ιστορίες στο site, άρχισα να αλλάζω άποψη για τη Ρώμη. Άρχισε πραγματικά να μου τραβά το ενδιαφέρον και άρχισα να ανυπομονώ να βρεθώ εκεί. Ρε μπας και την έχω παρεξηγήσει τη Ρώμη; Εξάλλου η Ρώμη για την οποία διαβάζω στις ιστορίες των υπόλοιπων παιδιών, δεν έχει καμία σχέση με τη Ρώμη που θυμάμαι εγώ.. Μπας και ήμουνα σε άλλη πόλη και δεν θυμάμαι καλά..; Έχω πραγματικά μπερδευτεί.. Λες να κάνω λάθος με τη Ρώμη..;

Μετά από αρκετή μελέτη λοιπόν βγάλαμε το τελικό μας πρόγραμμα. 5 μέρες στη Ρώμη, 1 μέρα στη Φλωρεντία και 3 μέρες στη Βενετία! Θα φτάναμε Παρασκευή 24 Ιουλίου στη Ρώμη, με Ryanair, Τετάρτη 29 Ιουλίου θα φτάναμε Φλωρεντία με τρένο και Πέμπτη 30 Ιουλίου θα φτάναμε Βενετία επίσης με τρένο. Επιστροφή Κυριακή 2 Αυγούστου από Βενετία με Aegean.

Οι υπόλοιποι μήνες μέχρι το τέλος Ιουλίου, που ήταν προγραμματισμένο το ταξίδι μας, περάσανε υπερβολικά αργά.. Εγώ είχα διαβάσει όλες τις ιστορίες και πληροφορίες που υπάρχουν στο site, και ετοίμασα το ημερήσιο πρόγραμμα του ταξιδιού (μέχρι και το που θα τρώγαμε κάθε μέρα, αφού στην πρώτη μου επίσκεψη στη Ρώμη είχα απογοητευτεί πολύ με το φαγητό..)

Ιούλιος 2015

Μετά από πολύ αναμονή, είχε φτάσει επιτέλους η στιγμή να επιστρέψω στη Ρώμη μετά απο7 χρονιά. Δεν ήμουνα ακόμη και πολύ σίγουρος για το τι θα αντίκριζα εκεί. Από τη μία οι μνήμες από την προηγούμενη μου επίσκεψη στη Αιώνια Πόλη δεν ήταν και οι καλύτερες. Από την άλλη όλα όσα είχα διαβάσει για τη Ρώμη μου έφερναν τεράστιο ενθουσιασμό και αισιοδοξία. Άραγε μετά το τέλος του ταξιδιού αυτού, θα ευγνωμονούσα ή θα καταριόμουν τη στιγμή που πέταξα στη Fontana Di Trevi εκείνο το νομισματάκι τόσα χρόνια πριν; Όσο κι αν είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου τότε ότι εγώ και η Ρώμη τελειώσαμε… αποδείχτηκε ότι όντως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη..!!

 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Τελικά για να έχει επιτυχία ένα ταξίδι και να πεις ότι πέρασες ωραία και ότι σου άρεσε το μέρος που πήγες, πέρα από τις όποιες επιλογές που έχεις κάνει, είναι να σε θέλει και η τύχη.
Να μη σου τύχουν μπροστά σου οι λεγόμενοι "αστάθμητοι παράγοντες ".
Το ίδιο είχε συμβεί και σε μένα την πρώτη φορά που πήγα στη Ρώμη και την δεύτερη φορά που αποφασίσαμε να πάμε πήγα αποφασισμένος αρνητικά αλλά η τύχη ήταν πλέον μαζί μας και περάσαμε υπέροχα και γοητεύθηκα από την μοναδική αυτή πόλη.
Πολύ ωραία εισαγωγή. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Πρώτη φορά ακούω άνθρωπο να είχε αρνητική εντύπωση για Ρώμη. Ειλικρινά...Έχω ακούσει αρνητικές γνώμες για πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες π.χ. Βρυξέλλες, Βερολίνο κλπ,αλλά για Ρώμη ποτέ.
Χαίρομαι που μάλλον αναθεώρησες :D
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ονειρεμένο Ταξίδι
New York
Έλα ρε μαζί ταξιδεύαμε από Βενετία! :D
Περιμένω να διαβάσω τη συνέχεια.
Αλήθεια; χαχαχα σύμπτωση! :) πως σου φάνηκε εσένα η Βενετία;

Πρώτη φορά ακούω άνθρωπο να είχε αρνητική εντύπωση για Ρώμη. Ειλικρινά...Έχω ακούσει αρνητικές γνώμες για πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες π.χ. Βρυξέλλες, Βερολίνο κλπ,αλλά για Ρώμη ποτέ.
Χαίρομαι που μάλλον αναθεώρησες :D
Χαχαχα, διαβάζοντας τα σχόλια όλων εδώ στο travelstories μάλλον έχεις δίκαιο! Αλλά η αλήθεια είναι ότι μας ήρθανε όλα ανάποδα.. Ήμασταν και φοιτητές, πήγαμε ανοργάνωτοι και πραγματικά δεν είδαμε τίποτα απο Ρώμη.. Άσε που πέσαμε σε όσες τουριστικές παγίδες υπάρχουν στην πόλη (και υπάρχουν αρκετές..)
Αυτή τη φορά όμως πήγα πολύ διαβασμένος και προφανώς η Ρώμη έγινε πλέον ένας απο τους αγαπημένους μου προορισμούς στην Ευρώπη!

Τελικά για να έχει επιτυχία ένα ταξίδι και να πεις ότι πέρασες ωραία και ότι σου άρεσε το μέρος που πήγες, πέρα από τις όποιες επιλογές που έχεις κάνει, είναι να σε θέλει και η τύχη.
Να μη σου τύχουν μπροστά σου οι λεγόμενοι "αστάθμητοι παράγοντες ".
Το ίδιο είχε συμβεί και σε μένα την πρώτη φορά που πήγα στη Ρώμη και την δεύτερη φορά που αποφασίσαμε να πάμε πήγα αποφασισμένος αρνητικά αλλά η τύχη ήταν πλέον μαζί μας και περάσαμε υπέροχα και γοητεύθηκα από την μοναδική αυτή πόλη.
Πολύ ωραία εισαγωγή. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια.
Ευχαριστώ πολύ! Και έχεις απόλυτο δίκαιο. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλά διαβασμένος πριν πας ταξίδι για να αποφύγεις όσο μπορείς τις τουριστικές παγίδες και να δείς όσα περισσότερα μπορείς!
 
Last edited by a moderator:

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ονειρεμένο Ταξίδι
New York
Παρασκευή 24 Ιουλίου: Ημέρα πρώτη – Ρώμη

Τις πρώτες μέρες του ταξιδιού θα ήμασταν μόνο εγώ και η φίλη μου και το άλλο ζευγάρι θα ερχότανε τη Δευτέρα. Λόγω του ότι το άλλο ζευγάρι δεν ήθελαν να δούνε αρχαία, εκκλησίες και μνημεία, το πρόγραμμα μας για τις πρώτες τρεις μέρες ήταν πολύ βαρυφορτωμένο.. Την πρώτη αναποδιά του ταξιδιού μας τη χάρισε η Ryanair, αφού η πτήση μας είχε 1,5 ώρα καθυστέρηση (ότι πληρώνεις παίρνεις βέβαια..). Είχα βέβαια αρχίσει να αγχώνομαι ότι δεν θα προλαβαίναμε να δούμε όσα θέλαμε την πρώτη μέρα. Κι έτσι, ενώ είχαμε αποφασίσει ότι από το αεροδρόμιο Ciampino θα παίρναμε λεωφορείο της Terravision, αποφασίσαμε να δώσουμε κάτι περισσότερο και να πάμε με ταξί στο ξενοδοχείο μας.

Φτάνοντας στο μικρό και συμπαθητικό αεροδρόμιο, παραλάβαμε βαλίτσες και κατευθυνθήκαμε προς την πιάτσα με τα ταξί. Ξέραμε από πριν πως η ταρίφα από το αεροδρόμιο προς την πόλη είναι €30. Ο ταξιτζής μας λέει €48, παρόλο που στην πόρτα του ταξί του έγραφε €30!!! Πετάγεται και ο ταξιτζής από το πίσω ταξί για να μας πείσει ότι η ταρίφα είναι €48! Πανέξυπνοι οι Ιταλοί ταξιτζήδες, περισσότερο κι απ’ τους Έλληνες! Δεν ήταν βέβαια το θέμα τα €48, αλλά το γεγονός ότι δεν θα δεχόμασταν να μας κλέψουν και να γελάνε και στην πλάτη μας μετά. Μπήκαμε ξανά στο αεροδρόμιο, αγοράσαμε τα εισιτήρια μας με Terravision, €4 το άτομο και ξεκινήσαμε με το λεωφορείο την πορεία μας προς το Termini. Η πρώτη μας εντύπωση από Ρώμη αντιλαμβάνεστε δεν ήταν και η καλύτερη..

45 λεπτά αργότερα και αφού είχαμε σκάσει από την ζέστη, φτάνουμε στο σταθμό Termini. Ο σταθμός χαώδες και τεράστιος μας πήρε αρκετή ώρα να προσανατολιστούμε. Είχα προβληματιστεί αρκετά για το αν έπρεπε να αγοράσουμε τη Roma pass ή όχι. Τελικά, σκεφτόμενοι ότι το ξενοδοχείο μας είναι στο κέντρο της πόλης, αποφασίσαμε να μην την αγοράσουμε. Εν τέλει κάνοντας ένα πρόχειρο υπολογισμό συμπεραίνω ότι δεν πήραμε τη σωστή απόφαση..

Πήραμε το μετρό και κατεβήκαμε στη στάση Spagna. Το ξενοδοχείο μας, Hotel Del Corso, βρισκότανε πάνω στην πασίγνωστη Via del Corso, λίγο κάτω από την Piazza Del popolo! Περπατήσαμε κανένα 5λεπτο από τη στάση και φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας. Αρκετά συμπαθητικό, καθαρό και κυρίως σε πάρα πολύ καλή περιοχή, η επιλογή του ξενοδοχείου αποδείχτηκε εξαιρετική!

Η πρώτη αποστολή μας στη Ρώμη ήταν να φάμε αφού η πείνα μας είχε κτυπήσει κατακούτελα! Ρίχνω μια ματιά στις σημειώσεις μου και βλέπω ότι έχω σημειώσει με αρκετά θαυμαστικά μία πιτσαρία στην περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο. Μάλλον θα την έχουνε προτείνει αρκετά παιδιά λέω και αποφασίζουμε να πάμε για να δοκιμάσουμε κι εμείς! Η πιτσαρία βέβαια δεν είναι άλλη από την Pizza Re, που βρίσκεται στη Via di Ripetta 14! Απίθανη πραγματικά πιτσαρία, εξαιρετικό φαγητό, πάρα πολύ καλές τιμές! Πραγματικά εξαιρετική επιλογή, μία από τις καλύτερες επιλογές του forum για φαγητό! Το προτείνω κι εγώ ανεπιφύλακτα για τους επόμενους που θα επισκεφτούν την Ρώμη!

PIZZA RE (1).jpg


Αφού φάγαμε μέχρι σκασμού, ξεκίνησε το τρέξιμο κάτω από τον καυτό ήλιο της καλοκαιρινής Ρώμης.. Δεν προλαβαίναμε με τίποτα, όλη αυτή η καθυστέρηση μας ανάγκασε να αναθεωρήσουμε τα πλάνα μας.. Πάνε τα λουτρά Καρακάλλα, αναγκαστικά τα σβήσαμε απ’ το πρόγραμμα :mad:.

Περπατήσαμε την Via del Corso, η οποία έσφυζε από ζωή. Πέσαμε και σε περίοδο εκπτώσεων και τα καταστήματα ήταν γεμάτα από κόσμο. Εντύπωση βέβαια μας έκανε το γεγονός ότι σπάνια βλέπαμε Ιταλούς, παρά μόνο πάρα πολλούς τουρίστες. Καλά οι Ιταλοί από πού ψωνίζουν;; :bleh: Κατηφορίζαμε έχοντας μπροστά μας το θεόρατο Vitorrio Emanuele, από το οποίο δυσκολευόμασταν να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας όσο περπατούσαμε. Περάσαμε από την πανέμορφη Piazza Colonna και φτάσαμε επιτέλους στη Piazza Venezia και αντικρίσαμε την πλήρη έκταση του εκπληκτικού αυτού μνημείου! Βγάλαμε κάποιες φωτογραφίες, αλλά προχωρήσαμε γρήγορα προς τα δεξιά αφού θα επισκεπτόμασταν ξανά το συγκεκριμένο μνημείο με την υπόλοιπη παρέα.

PIAZZA COLONNA (1).jpg
VITTORIO EMMANUEL II MONUMENT (7).jpg


Περάσαμε το Capitoline Hill και φάνηκε μπροστά μας το Teatro Marcello. Το αμφιθέατρο μοιάζει εξωτερικά με το Κολοσσέο αλλά είναι φυσικά πολύ μικρότερο, χωρίς ωστόσο να μπορείς να το χαρακτηρίσεις και μικρό! Περάσαμε την μπροστινή είσοδο, χαζέψαμε για λίγο το μνημείο αυτό και προχωρήσαμε.

TEATRO MARCELLO (4).jpg


Κάπου εδώ είχαμε χαθεί, ο χάρτης που πήραμε απ’ το ξενοδοχείο δεν έβγαζε νόημα και οι ντόπιοι που ρωτούσαμε για οδηγίες μας έστελνε άλλος δεξιά και άλλος αριστερά! Μπερδευτήκαμε και κουραστήκαμε ωστόσο συνεχίσαμε να ψάχνουμε για τον επόμενο προορισμό μας την εκκλησία Santa Maria in Cosmetin για να βάλουμε το χέρι μας στο στόμα της αλήθειας. Δυστυχώς όταν καταφέραμε να βρούμε την εκκλησία έκλεινε και δεν μας επέτρεψαν να μπούμε μέσα. Από την άλλη ευτυχώς το στόμα της αλήθειας βρίσκετε στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας και παρόλο που δεν μπορούσαμε να μπούμε μέσα, είδαμε και φωτογραφίσαμε το περίφημο Bocca della verita από κοντά.

SANTA MARIA IN COSMETIN.jpg
BOCCA DELLA VERITA (2).jpg


Δίπλα από την εκκλησία βρίσκεται το διάσημο Circo Massimo, ο αρχαίος ιππόδρομος από τον οποίο βέβαια δεν έχει απομείνει τίποτα παρά μόνο ένα άδειο τεράστιο χωράφι. Ωστόσο ένιωθα πολύ ωραία που βρισκόμουν εκεί. Είμαι λάτρης της αρχαίας Ρωμαϊκής ιστορίας και μπροστά στα μάτια μου ο χώρος μπροστά μου είχε γεμίσει από κόσμο που ζητωκραύγαζε στις κερκίδες και άρματα με άλογα έτοιμα για τους αγώνες! Και κάπου εκεί που είχα συνεπαρθεί με το θέαμα, με σκούντησε η φίλη μου να με ρωτήσει πόση ώρα θα χαζεύω το χωράφι μπροστά μου o_O. Απέναντι φαίνετε το διάσημο Palatine Hill και από αυτό το σημείο μπορεί κάποιος να το θαυμάσει και να το φωτογραφίσει από μακριά.

CIRCO MASSIMO (7).jpg
CIRCO MASSIMO (2).jpg


Πήραμε το δρόμο της επιστροφής. Απέναντι από την εκκλησία Santa Maria in Cosmetin, βρίσκεται ακόμα ένα μνημείο της αρχαίας Ρώμης, το Forum Boarium. Το μνημείο αυτό είναι από τα παλαιότερα σε ηλικία μνημεία που διατηρούνται ακόμα στη Ρώμη. Βγάλαμε κι από εδώ φωτογραφίες και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο, αφού είχαμε περπατήσει αρκετά για πρώτη μέρα! Περπατήσαμε τον ίδιο δρόμο από τον οποίο είχαμε έρθει, αφού δεν θέλαμε να χαθούμε πάλι.

FORUM BOARIUM (2).jpg


Καθώς ανεβαίναμε τη Via del Corso βλέπω στα δεξιά μου την πινακίδα που δείχνει προς Fontana di Trevi. Παρόλο που γνωρίζαμε πως στο σιντριβάνι γίνονταν έργα και ήταν κλειστό, αποφασίσαμε να περάσουμε να το δούμε, έστω και χωρίς νερό.. Φτάσαμε στην πλατεία που βρίσκεται το σιντριβάνι. Πολύ λίγος κόσμος βρισκόταν εκεί. Το σιντριβάνι μόλις που φαινότανε και η αλήθεια είναι ότι χωρίς νερό έμοιαζε πολύ μελαγχολικό. Δεν θα είχα την ευκαιρία αυτή την φορά να ρίξω το νομισματάκι μου για να επιστρέψω στη Ρώμη.. Δεν πειράζει ας φάμε τουλάχιστον ένα παγωτό μιας και είμαστε εδώ για να ξεχάσουμε τη μουντή εικόνα που μόλις αντικρίσαμε..! :haha:

Προσπεράσαμε τις πολλές παγωταρίες που υπάρχουν στην περιοχή, ενώ η φίλη μου είχε εκνευριστεί με την εμμονή μου να ψάχνω το άγνωστο σε αυτή San Crispino. Όλα ίδια είναι μου έλεγε, διάλεξε ένα! Μπα!! Εγώ επέμενα, αφού είχα διαβάσει ότι είναι από τα καλύτερα παγωτά στη Ρώμη. Το βρήκαμε τελικά και απολαύσαμε το πιο ωραίο παγωτό που είχαμε φάει ποτέ στη ζωή μας (μέχρι εκείνη τη μέρα τουλάχιστον!!). Προτείνω να δοκιμάσετε πάντως το πεπόνι και το μέλι από τις γεύσεις που έχει, ήταν τα καλύτερα που δοκιμάσαμε!

Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο, ξεκουραστήκαμε και αποφασίσαμε να βγούμε για βραδινή βόλτα και φαγητό. Θέλαμε κάτι εκεί κοντά, αφού ήμασταν και κουρασμένοι από το ταξίδι. Αποφασίσαμε να πάμε για pasta σε άλλο ένα εστιατόριο που ήρθε από προτάσεις στο forum. Ανεβήκαμε προς τα πάνω, περάσαμε την Piazza del Spagna και βρήκαμε το εστιατόριο Alla Rampa. Φάγαμε εξαιρετικό φαγητό σε πάρα πολύ καλή τιμή. Ακόμα μία πρόταση του forum που αποδείχτηκε εξαιρετική! Σε αυτό το σημείο είχα ήδη αρχίσει να βλέπω τη Ρώμη πολύ διαφορετικά. Αυτή την φορά ήμουν καλά διαβασμένος, ήξερα τι θα κάνω, τι θα δω και οι προτάσεις για εστιατόρια που βρήκα στο travelstories είχαν ήδη αποδειχτεί εξαιρετικές! Όλα συνηγορούσαν ότι αυτή την φορά το ταξίδι στη Ρώμη θα είχε επιτυχία!!

LA RAMPA (1).jpg


Φύγαμε ευχαριστημένοι από το Alla Rampa, ανεβήκαμε τα σκαλιά που υπάρχουν δίπλα και βγήκαμε στην κορυφή των Ισπανικών σκαλιών! Πολύς κόσμος είχε μαζευτεί, κυρίως νεολαία, τόσο στα σκαλιά όσο και στην πλατεία με το υπέροχο σιντριβάνι Fontana della Barcaccia! Μια παρέα με κιθάρες έπαιζε μουσική και τραγουδούσε στα σκαλιά, μαζεύοντας αρκετό κόσμο γύρω τους! Καθίσαμε για λίγο μαζί τους και μας είχε πλημυρίσει και τους δύο ένα πολύ όμορφο συναίσθημα. Νιώθαμε πολύ οικεία εκεί που καθόμασταν, η Ρώμη ήταν πανέμορφη το βράδυ αυτό και φυσικά ήδη ένιωθα πολύ ευτυχισμένος και χαρούμενος που με έπεισαν να επισκεφθώ ξανά τη Ρώμη. Εκείνο το βράδυ όλα είχαν ξεκαθαρίσει στο μυαλό μου... Η Ρώμη άξιζε και με το παραπάνω αυτή τη δεύτερη ευκαιρία και οι συγκεκριμένες διακοπές θα αποδεικνύονταν από τις ομορφότερες της ζωής μου!

SPANISH STEPS (8).jpg
SPANISH STEPS (2).jpg
 
Last edited:

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Πολλή ωραία η αφήγηση σου.
Είμαι λάτρης της αρχαίας Ρωμαϊκής ιστορίας και μπροστά στα μάτια μου ο χώρος μπροστά μου είχε γεμίσει από κόσμο που ζητωκραύγαζε στις κερκίδες και άρματα με άλογα έτοιμα για τους αγώνες! Και κάπου εκεί που είχα συνεπαρθεί με το θέαμα, με σκούντησε η φίλη μου να με ρωτήσει πόση ώρα θα χαζεύω το χωράφι μπροστά μου o_O.
Καλά... φοβερή ατάκα από την φίλη σου... έγραψε!!! :lol:
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
Την πρώτη αναποδιά του ταξιδιού μας τη χάρισε η Ryanair, αφού η πτήση μας είχε 1,5 ώρα καθυστέρηση (ότι πληρώνεις παίρνεις βέβαια..).
αγόρασες ένα εισιτήριο για Ρώμη πιθανότατα σε μικρότερη τιμή από αυτή που σου ζήτησε ο ταρίφας για να σε πάει από το αεροδρόμιο στο τέρμινι και κάνεις πικρόχολα σχόλια για μια καθυστέρηση που συμβαίνει σε όλες τις εταιρίες και τις περισσότερες φορές δεν φταίνε οι ίδιες.
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ονειρεμένο Ταξίδι
New York
@ vasnorth ευχαριστώ πολύ! Όντως γέλασα πολύ όταν το είπε :bleh:

@ borealis το δικό σου πικρόχολο σχόλιο τώρα που ακριβώς αποσκοπεί;;;
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.699
@ vasnorth ευχαριστώ πολύ! Όντως γέλασα πολύ όταν το είπε :bleh:

@ borealis το δικό σου πικρόχολο σχόλιο τώρα που ακριβώς αποσκοπεί;;;
Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι πικρόχολο σχόλιο?
Καλή συνέχεια στην ιστορία της δικής σου Ρώμης
 

traveller_30

Member
Μηνύματα
59
Likes
292
Επόμενο Ταξίδι
New York
Ονειρεμένο Ταξίδι
New York
Η αποκατάσταση της αλήθειας είναι πικρόχολο σχόλιο?
Καλή συνέχεια στην ιστορία της δικής σου Ρώμης
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Το η δική μου Ρώμη δεν ξέρω που κολλάει αλλά αν δεν σου αρέσει φίλε, έχει πάρα πολύ ωραίες άλλες ιστορίες να διαβάσεις! Το γιατί θίκτηκες εσύ με το σχόλιο μου για την Ryanair ούτε να το καταλάβω μπορώ, ούτε και με ενδιαφέρει βέβαια! Καλή συνέχεια
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.675
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom