Γαλλία Μαγευτικό Παρίσι (Σεπτέμβριος 2014)

giannis-nexus

Member
Μηνύματα
58
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΚΟΥΝ ΜΕΞΙΚΟ

-Υστερα απο πολλες εναλαγες για το που θα παμε με το ετερον ημισυ ταξιδακι καταληξαμε δημοκρατικα στο παρισι που ηθελε.. :haha: τα εισητηρια ειχαν βγει με aegean 4 μηνες περιπου πριν με μια προσφορα και το ξενοδοχειο ειχε κλειστει και αυτο κανα 3μηνο πριν το ταξιδι..ολο αυτο το καιρο συλλεγαμε πληροφοριες απο το travelstories,απο παιδια που ειχαν ξαναπαει παρισι ειχαμε πολλες συζητησεις μαζι τους και απο αλλα site γαλλικα ωστε να σημειωσουμε και να διαβασουμε τα παντα για να ζησουμε αυτες τις 5 μερες με τον καλυτερο τροπο !!

-Και εφτασε λοιπον η στιγμη που περιμεναμε τοσους μηνες..τεταρτη 10 σεπτεμβριου στις 8μιση το πρωι πεταγαμε απο το ελευθεριος βενιζελος με προορισμο το Charles de Gaulle του παρισιου..η πτηση 3 ωρες και κατι ηταν πολυ ευχαριστη..
DSC04159.JPG


προσγειωθηκαμε στο αεροδρομιο που ειναι αχανες και πολυ εντυπωσιακο..περνουμε τις βαλιτσες μας και παμε προς το κιοσκι με τις πληροφοριες και βγαζουμε καρτες navigo και στην συνεχεια παιρνουμε το αυτοματο τραμ του αεροδρομιου προς τον Rer b..απο κει θα καταληξουμε στην σταση notre dame και απο κει σε αποσταση 5 λεπτων με τα ποδια ειναι το ξενοδοχειο μας το hotel Atmospheres στην περιοχη του latin quarter..

..το δωματιο μας :
DSC04531.JPG



-Αφου κανουμε και το check in και ξεκουραζομαστε για κανα 15 λεπτο φευγουμε για εξορμηση στην περιοχη του λατιν..
-ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ: ξεκιναμε με πρωτη σταση το πανθεον..επιβλητικο..και μεσα και εξω!!
DSC04169.JPG


δευτερη σταση το πανεπιστημιο της σορβοννης,τριτη σταση πλατεια saint-michel..
DSC04229.JPG

Υστερα καθησαμε για φαγητο σε ενα bistro και αφου φαγαμε και ξεκουραστηκαμε ξεκινησαμε για τους κηπους του λουξεμβουργου..οτι και να πεις ειναι λιγο..οι φωτογραφιες μιλανε απο μονες τους..
DSC04196.JPG

DSC04189.JPG

DSC04185.JPG

DSC04201.JPG

DSC04208.JPG

DSC04214.JPG



κατσαμε κανα 2ωρο μαζι με τους γαλλους και φωτοσυνθεσαμε στον ηλιο και υστερα αφησαμε αυτους τους υπεροχους κηπους και κατευθυνθηκαμε για την παναγια των παρισιων..με τοσα εργα με τον κουασιμοδο και την εσμεραλντα που ειχαμε δει ηταν σαν ψεμα οτι βρισκομασταν ακριβως απο κατω..η πραγματικοτητα ισως ηταν πολυ καλυτερη και απο την φαντασια και απο τις εικονες που βλεπαμε..
DSC04303.JPG

DSC04257.JPG

DSC04284.JPG


και απο μεσα ο ναος ηταν απλα υπεροχος...
DSC04280.JPG


DSC04268.JPG

Κατσαμε για λιγη ωρα απεξω απο τον ναο και τον χαζευαμε σαν μικρα παιδια..οταν φωτιστηκε κιολας το βραδυ απλα μαγικα...
DSC05055.JPG

Υστερα φυγαμε για να παμε να φαμε βραδυνο σε ενα εστιατοριο, φαγαμε και επιστρεψαμε στο ξενοδοχειο να ξεκουραστουμε και να κοιμηθουμε γιατι μας περιμενε η 2 μερα στο μαγευτικο παρισι..!!

--ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ--

 
Last edited by a moderator:

giannis-nexus

Member
Μηνύματα
58
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΚΟΥΝ ΜΕΞΙΚΟ
-ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ:
πρωινο ξυπνημα κατα τις 8 ωρα,κατεβαινουμε για πρωινο στο ξενοδοχειο και επειτα απο κανα 40λεπτο ξεκιναμε για το μουσειο του λουβρου..η δευτερη μερα ειχε και το πιο πολυ περπατημα απο ολες τις μερες..ξεκινησαμε απο notre dame και συνεχισαμε musee du louvre,jardin des tuileries,place concorde,champs elysees,arc de triomphe..!!

-πρωτη σταση: μουσειο του λουβρου...θες ημερες να το γυρισεις ολοκληρο..εμεις κατσαμε περιπου 5 ωρες..ολα στο μουσειο ηταν υπεροχα,και οι πυραμιδες εκτος μουσειου και τα εκθεματα..ειδαμε τα ελληνικα εκθεματα,νικη της σαμοθρακης,αφροδιτη της μηλου και στην συνεχεια τον πινακα του da vinci την μονα λιζα αν και μικρος ο πινακας και πισω απο γυαλι μπορω να πω οτι σε μανγητιζει..ειδαμε και αλλους καμποσους πινακες..υστερα προχωρησαμε στα αιγυπτιακα εκθεματα..

DSC04362.JPG

νικη της σαμοθρακης
DSC04372.JPG

αφροδιτη της μηλου
DSC04408.JPG

μονα λιζα
DSC04391.JPG

DSC04398.JPG

δευτερη σταση: αψιδα και κηποι του Τουιλερι..οπως ηταν φυσικο κατσαμε στους κηπους για ξεκουραση και να τους χορτασουμε και αυτους οπως αυτους του λουξεμβουργου την πρωτη μερα..

αψιδα
DSC04425.JPG

κηποι Τουιλερι

DSC04428.JPG


DSC04435.JPG

τριτη σταση: πλατεια κονκορντ...

DSC04441.JPG

DSC04444.JPG

τεταρτη σταση : ενας απο τους πιο πολυ διαφημισμενους δρομους του κοσμου..champs elysees...

DSC04964.JPG

οπως προχωραγαμε συναντησαμε ενα πολυ ομορφο παρκακι..κατσαμε για 5 λεπτα για να ξεκουραστουμε..

DSC04455.JPG

οταν καθομασταν στο παρκο περασαν και 2 αστυνομικοι πανω σε αλογα..

DSC04454.JPG


στο δρομο συναντησαμε το laduree..το μαγαζι με τα υπεροχα γλυκισματα και ειδικα τα macarons ηταν τελεια..

DSC04969.JPG

υστερα κατσαμε για φαγητο σε ενα εστιατοριο και αφου φαγαμε και ξεκουραστηκαμε συνεχισαμε για την αψιδα του θριαμβου...


πεμπτη σταση : αψιδα του θριαμβου..η αψιδα ηταν επιβλητικη και αφου την θαυμασαμε απο κατω,αποφασισαμε να ανεβουμε και τα 288 σκαλοπατια της για να απολαυσουμε και την μαγευτικη θεα..

DSC04463.JPG


DSC04474.JPG


DSC04481.JPG


DSC04493.JPG



βγαλαμε πολλες φωτογραφιες και υστερα κατεβηκαμε για να παρουμε το μετρο μιας και ειχε αρχισει να βραδιαζει και να επιστρεψουμε στην περιοχη του λατιν που βρισκεται και το ξενοδοχειο μας..
σε λιγα λεπτα με το μετρο βρισκομασταν στην περιοχη του λατιν,υστερα απο μια μικρη βολτα καταληξαμε σε ενα ιταλικο εστιατοριο για φαγητο..


DSC04921.JPG

φαγαμε και μετα κατευθυνθηκαμε για το ξενοδοχειο μας..ο πονος απο το περπατημα ολης της ημερας ειχε αρχισει να δειχνει τα σημαδια του..αφου επιστρεψαμε στο ξενοδοχειο κοιμηθηκαμε γιατι την επομενη μερα,την 3 στο παρισι, μας περιμενε ο πυργος του αιφελ...!!


--ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ--
 
Last edited:

giannis-nexus

Member
Μηνύματα
58
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΚΟΥΝ ΜΕΞΙΚΟ
-ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ:
πρωινο ξυπνημα κατα τις 9 ωρα..τρωμε πρωινο στο ξενοδοχειο και γρηγορα γρηγορα φευγουμε γιατι μας περιμενει ο πυργος του αιφελ :clap:!!

παιρνουμε το μετρο και μετα απο λιγες στασεις κατεβαινουμε στο τροκαντερο..η φωτογραφικη μηχανη εχει αρχισει και παιρνει φωτια..οπως ειναι γνωστο οι καλυτερες φωτογραφιες του πυργου ειναι απο το τροκαντερο..

DSC04551.JPG


DSC04774.JPG


DSC04564.JPG


DSC04582.JPG


προχωραμε προς τον πυργο και οσο πλησιαζουμε συνειδητοποιουμε ποσο τεραστιος ειναι ο πυργος..βγαζουμε μερικες φωτογραφιες απο κατω και στην συνεχεια ψαχνουμε να βρουμε απο που θα ανεβουμε..ομως η ουρα του ασανσερ ηταν πολυ μεγαλη..ουρα των 2-3 ωρων και αποφασιζουμε να ανεβουμε με τα ποδια η οποια ουρα ηταν ελαχιστη..και οντως σε 15λεπτα ειχαμε μπει μεσα στον πυργο και ετοιμαζομασταν για την ανοδο απο τα σκαλια..

DSC04624.JPG


DSC04759.JPG


η ουρα για τα σκαλια..

DSC04630.JPG


ανεβαινοντας τα σκαλοπατια...

DSC04634.JPG


μετα απο κανα 10λεπτο και με μια σταση στην διαδρομη φτασαμε στο πρωτο επιπεδο του πυργου..βγαλαμε μερικες φωτογραφιες και συνεχισαμε προς το δευτερο επιπεδο...

πρωτο επιπεδο..
DSC04638.JPG



και μετα παλι απο κανα 10λεπτο φτασαμε και στο δευτερο επιπεδο...

DSC04691.JPG


DSC04698.JPG


βγαλαμε καμποσες φωτογραφιες και μετα μπηκαμε μεσα στον πυργο και πηραμε 2 σαντουιτς και 2 καφεδες και κατσαμε και υστερα βγηκαμε εξω και κατσαμε καμια ωρα χαζευοντας την θεα..η ωρα ειχε περασει ομως και ειχε ηδη μεσημεριασει και επρεπε τωρα να κατεβουμε τον πυργο και να παμε να παρουμε το μετρο για την επιστροφη στο ξενοδοχειο..το απογευμα θα πηγαιναμε στην βαστιλη και στο marais..

DSC04771.JPG


στην σταση του μετρο που κατεβηκαμε κοντα στο ξενοδοχειο μας ηταν ενα ομορφο παρκο με υπεροχα λουλουδια ...

DSC04776.JPG



μετα απο καμια ωρα στο ξενοδοχειο για ξεκουραση ξεκινησαμε για βαστιλη..η περιοχη εχει πολλες μικρες πλατειες και παρκακια..υστερα πηγαμε στο μαραις που υπηρχαν πολλα μαγαζια και ωραια σοκακια και περπατησαμε παρα πολυ ψωνιζοντας διαφορα πραγματα...

βαστιλη..

DSC05021.JPG


ειχε βραδιασει και ετσι αποφασισαμε να επιστρεψουμε στην περιοχη του λατιν για φαγητο και να κατσουμε κοντα στην πλατεια saint-michel και στην notre dame ως αργα..

DSC04793.JPG


η ωρα ειχε παει 2 και κατι και γυρισαμε στο ξενοδοχειο για να κοιμηθουμε..την επομενη μερα 4η στο παρισι το προγραμμα ειχε το πρωι μονμαρτη και το βραδυ να δουμε τον πυργο του αιφελ φωτισμενο..!!

--ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ--
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Υπέροχες φωτογραφίες από το συναρπαστικό Παρίσι!
Η ανάβαση στον Πύργο του Άιφελ από τις σκάλες είναι εύκολη? Γιατί και τις δύο φορές που είχα πάει φοβήθηκα να το τολμήσω και η δεύτερη ήταν και χειμώνας με χιόνια. Παγώσαμε στην ουρά για το ασανσέρ.
Σ' ευχαριστούμε και περιμένουμε τη συνέχεια.
 

giannis-nexus

Member
Μηνύματα
58
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΚΟΥΝ ΜΕΞΙΚΟ
Η αναβαση ειναι πολυ ευκολη και με 1-2 στασεις στην διαδρομη προς τα πανω,ουτε που το καταλαβαινεις ..την επομενη φορα αν ξαναπατε παρισι μην το χασετε..!!
 

giannis-nexus

Member
Μηνύματα
58
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΚΟΥΝ ΜΕΞΙΚΟ
-ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΕΡΑ :
Aπο την κουραση της χτεσινης μερας κοιμηθηκαμε λιγο παραπανω και ξυπνησαμε κατα τις 10 ωρα..φυγαμε απο το ξενοδοχειο και πηγαμε για καφε και πρωινο σε μια boulangerie..στην συνεχεια και καθως η ωρα ειχε παει 11 φυγαμε για την γραφικη μονμαρτη..πηραμε το μετρο και σε 15 λεπτα φτασαμε στην σταση abbesses του μετρο..εκει υπαρχει η πλατεια abbesses με την λεξη σ΄αγαπω σε 311 διαφορετικες γλωσσες και στην οποια καναμε την πρωτη μας σταση στην μονμαρτη..

DSC04800.JPG


στην συνεχεια περπατησαμε και ανεβηκαμε μερικα σκαλια και βρεθηκαμε στην
Βασιλικη της Ιερης Καρδιας-sacre coeur...η εκκλησια ειναι πανεμορφη και εσωτερικα και εξωτερικα και η θεα του παρισιου απο κει πανω ειναι φανταστικη..

DSC04803.JPG



DSC04821.JPG




DSC04812.JPG



DSC04820.JPG


καθως βγαλαμε αρκετες φωτογραφιες στην συνεχεια προχωρησαμε στα σοκακια της μονμαρτης που τα λατρεψαμε..επομενη σταση ηταν στην place du tertre,η πλατεια με τους ζωγραφους..


DSC04834.JPG




DSC04836.JPG



DSC04833.JPG



DSC04835.JPG


αφου ειχαμε γυρισει σχεδον ολη την πλατεια μια στιγμη μας φωναζει καποιος στα ελληνικα "καλησπερα παιδια,τι κανετε ? ελατε εδω...πλησιασαμε και ηταν ενας ελληνας ζωγραφος ο οποιος ζει στην μονμαρτη τα τελευταια 36 χρονια..συνομιλησαμε μαζι του για κανα 20λεπτο και στο τελος μας εδωσε και ενα πινακα που ειχε ζωγραφισει δωρεαν..αφου τον ευχαριστησαμε προχωρησαμε στα στενα σοκακια και βγαλαμε παρα πολλες φωτογραφιες..


DSC04839.JPG


η ωρα ειχε ηδη παει 4 το μεσημερι και κατσαμε για να φαμε μεσημεριανο σε ενα εστιατοριο..αφου φαγαμε και ξεκουραστηκαμε αποφασισαμε να παρουμε το μετρο και να γυρισουμε πισω...


DSC04862.JPG

γυρισαμε στο ξενοδοχειο και κατσαμε για 2 ωρες περιπου και υστερα φυγαμε για να δουμε τον πυργο του αιφελ φωτισμενο...πηραμε το λεωφορειο καθως η σταση ηταν 2 στενα απο το ξενοδοχειο μας και μας αφησε στο τροκαντερο..ηδη ειχε αρχισει να βραδιαζει και εμεις ζουσαμε το ονειρο μας..

με το που φτανουμε στο τροκαντερο ενας καλλιτεχνης του δρομου ειχε φτιαξει με κιμωλια στο πατωμα μια ζωγραφια της disney..

DSC04868.JPG



ο πυργος ειχε αρχισει να φωτιζεται και η φωτογραφικη δεν σταματησε να τραβαει..

DSC04883.JPG


DSC04886.JPG


DSC_4264.jpg



DSC_4268.jpg


DSC04908.JPG



DSC04920.JPG


κατσαμε και απολαυσαμε τον πυργο οσο μπορουσαμε ομως η ωρα ειχε παει 12 και επρεπε να επιστρεψουμε στο ξενοδοχειο με βαρια καρδια..η 4 μερα στο παρισι εφτανε στο τελος της..

--ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ--
 

giannis-nexus

Member
Μηνύματα
58
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
ΡΩΜΗ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΚΑΝΚΟΥΝ ΜΕΞΙΚΟ
-ΠΕΜΠΤΗ ΜΕΡΑ:
H πεμπτη μερα ηταν η τελευταια μας στο παρισι μιας και το επομενο πρωι γυριζαμε αθηνα..ετσι η τελευταια μερα ηταν η πιο χαλαρη,καναμε βολτες και κυριως ψωνια..το πρωι ξυπνησαμε κατα τις 10 ωρα και πηραμε πρωινο σε μια boulangerie,υστερα πηραμε το λεωφορειο και πηγαμε στην champs elysees..ψωνισαμε πολλα πραγματα,πηγαμε στην μπουτικ της παρι,πηγαμε στο καταστημα της disney και φυσικα σε οτι μαγαζι με ρουχα υπηρχε :bleh: !!

DSC04459.JPG


DSC04977.JPG


μολις τελειωσαμε τα ψωνια πηγαμε να δουμε την γεφυρα pont alexandre III..βγαλαμε αρκετες φωτογραφιες και υστερα επιστρεψαμε στο ξενοδοχειο μιας και ειχε παει 4..


DSC04934.JPG


DSC04929.JPG


DSC04926.JPG



DSC05000.JPG


στο ξενοδοχειο κατσαμε κανα 2ωρο γιατι φτιαξαμε και τις βαλιτσες για να μην τις εχουμε για το πρωι..στην συνεχεια φυγαμε και πηγαμε στην galleries lafayette καναμε και εκει τα απαραιτητα ψωνια και μετα επιστρεψαμε στην αγαπημενη μας notre dame και απολαυσαμε το τελευταιο μας βραδυ στο παρισι..κατα τις 11 ωρα επιστρεψαμε στο ξενοδοχειο γιατι το επομενο πρωι ειχαμε πρωινο ξυπνημα και αναχωρηση για ελλαδα...


-το παρισι το λατρεψαμε και σιγουρα θα ξαναπαμε γιατι αφησαμε παρα πολλες εκκρεμοτητες..disneyland,βερσαλιες,οπερα,βολτα με ενα καραβακι στον σηκουανα και αλλα πολλα που δεν χωρουσανε σε 5 μερες...!!

Υ.Γ ηταν η πρωτη μου ιστορια στο φορουμ,ελπιζω να ηταν καλη..με το καιρο θα γινουμε καλυτεροι..:bleh:

--ΤΕΛΟΣ--
 

greco

Member
Μηνύματα
1.144
Likes
3.315
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γυρος Τουρκιας
Δυναμικο το ¨ντεμπουτο¨ σου Γιαννη,πολυ ωραια η ιστορια σου κι εξαιρετικες οι φωτο.Ευχομαι και σε πολλα αλλα ταξιδια.Κι ιστοριες βεβαια!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.110
Μηνύματα
880.635
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom