Μαρόκο Μαρόκο? ΙΙΙΙIt's a problem!

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Όταν είχα πάει Μαρόκο το 2011 επειδή οι γνωστές εταιρείες ενοικιάσεων ήταν τσιμπημένες για την τσέπη μας προτιμήσαμε να νοικιάσουμε από μια τοπική εταιρεία στο Μαρακές
http://www.yacout-tours.com/index.php?l=uk
Προσωπικά έμεινα ευχαριστημένη αλλά δε μου έτυχε και καμιά στραβή να δω τι ανταπόκριση θα υπήρχε οπότε δε θέλω να σε πάρω και στο λαιμό μου!
Πάντως από το να πας απευθείας εκεί σε μεγάλες εταιρείες ίσως στο ίντερνετ να βρεις καλύτερη προσφορά!
Όσον αφορά το πάρκινγκ εμείς δεν πήγαμε με αυτοκίνητο σε μεγάλες πόλεις οπότε στις μικρές πρόβλημα δεν αντιμετωπίσαμε, στη Μεκνές που το είχαμε το βάλαμε σε δημόσιο πάρκινγκ, έχουν όλες οι μεγάλες πόλεις με πολύ μικρό αντίτιμο οπότε μην ανησυχείς.
Ραμπάτ ήμουν περαστική οπότε δεν έχω πλήρη εικόνα αλλά Εσσαουίρα έρωτας τρελός οπότε από μένα η ψήφος μου εκεί!;)
 

Kalm

Member
Μηνύματα
30
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΕΞΙΚΟ
Εμείς προσγειωνόμαστε στη Φέζ κι απο οτι βλέπω η εταιρία που μου έστειλες δεν έχει απο Φέζ. Δεν έχω πρόβλημα να νοικιάσω μέσω Ίντερνετ ίσως καλύτερα να ξεμπερδεύω αλλά καμία εταιρία δεν αναφέρει αν είναι βενζίνη ή πετρέλαιο :( Μέκνες αξίζει να πάμε? Συνολικά θα είμαστε 7 μέρες εκεί και σκεφτόμουν 2 διανυκτερεύσεις φεζ, 2 στην έρημο (την μια βραδια στο ξενοδοχείο που έμεινες κι εσύ) 2 Μαρόκο με επίσκεψη Εσαουίρα και μια volubilis και μέκνες με διανυκτερευση φεζ μιας και φεύγουμε απο 'κει. Είναι εντάξει? Πιστεύεις οτι χρονικά θα προλάβουμε? Την εκδρομή που είχες κάνει με διανυκτέρευση στην έρημο την είχες κλείσει απο 'κεί ή απο το Ίντερνετ? και κάτι τελευταίο η διαδρομή Merzouga - Marrakech βγαίνει σε μια μέρα ή καλύτερα με διανυκτέρευση?? Sorry για το πρήξιμο αλλά οι απορίες πολλές..
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Προτείνω Εσαουίρα! Πολύ όμορφο μέρος! Χαλαρή ατμόσφαιρα, πιο καθαρή από άλλες πόλεις στο Μαρόκο και πολύ γραφική. Το Ραμπατ είναι μια φροντισμένη σύγχρονη πόλη με φαρδείς δρόμους, και μια μικρή αλλά πολύ γραφική παλιά πόλη. Αν και τα αξιοθέατα είναι πιο πολλά στο Ραμπάτ (μαυσωλείο βασιλιά, μιναρές Χασάν, παλιά πόλη, πύλες κλπ.) η εμπειρία της Εσαουίρα είναι πιο δυνατή. Άσε που θα έχεις να λες ότι έκανες και μπάνιο στον Ατλαντικό! Για την έρημο είσαι σίγουρος ότι θες να νοικιάσεις αυτοκίνητο? Αν το μόνο που θέλετε είναι να ανεβείτε στις καμήλες και να δείτε τους αμμόλοφους μπορείτε να κλείσετε μία από τις αναρίθμητες εκδρομές που θα βρείτε πανεύκολα σε Φες και Μαρακές (από Φες είναι πιο κοντά). Πιο φθηνά θα σας έρθει. Και για ακόμα πιο φθηνά, πάρτε λεωφορεία! Εμείς με αυτά κινούμασταν. Είναι σύγχρονα, αξιόπιστα, ασφαλή και πολύ εύκολο να τα χρησιμοποιήσετε. Είναι δύο μεγάλες εταιρίες λεωφορείων στο Μαρόκο η SupraTours (εχει φοβερο application στο Android Market με όλα τα δρομολόγια τρένων και λεωφορείων , θα σου χρειαστεί σίγουρα- γράψε ONCF και θα σου βγει πανω - πάνω) και η CTM (www.ctm.ma). Μην ξεχάσετε, από Fes να κάνετε και μια εκδρομή προς την μπλέ πόλη. Θα σας πάρει μια μέρα, αλλά είναι must.
 

Kalm

Member
Μηνύματα
30
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΕΞΙΚΟ
λέμε να νοικιασουμε αυτοκινητο για να παμε απο Φεζ - Μαρακες και να μπορέσουμε να δούμε διάφορα μέρα. Όχι μόνο την βόλτα με τις αμήλες αλλά και φαράγγια και οτι άλλο προλάβουμε. Είδα φωτο με την μπλέ πόλη και είναι όντως καταπληκτική. Δεν ξέρω ομως αν θα προλάβουμε. Έχουμε 2 μέρες μονο Φεζ και δεν ξέρω αν αξίζει να χάσουμε την μια πηγαίνοντας κάπου αλλού. Πιστεύεις οτι αρκεί μια μέρα στη Φέζ?
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Προσωπικά η Φες μου άρεσε πολύ. Πιο πολύ από Μαρακές. Είναι λίγες οι μέρες, οπότε μάλλον δεν θα προλάβετε την μπλε πόλη. Γενικά όπως το βλέπω το προγραμμά σας θα χάσετε αρκετές ώρες στις μετακινήσεις. Οι αποστάσεις είναι αρκετά μεγάλες και σίγουρα θα κουραστείτε. Πχ. από Μερτζούγκα για Μαρακές είναι γύρω στις 10 ώρες. Δεν νομίζω ότι με τόσες ώρες μπροστά σας θα προλάβετε να δείτε τα φαράγγια ή τα χωριά. Απλώς θα τα προσπεράσετε και θα φτάσετε στο Μαρακες πτώματα από την κούραση (έχετε να ανεβείτε και την οροσειρά του Άτλαντα, μην ξεχνάτε...). Ουσιαστικά θα έχετε μόνο 1 μέρα στο Μαρακές, οπότε ούτε και η επίσκεψη στην Εσαουίρα βλέπω να πραγματοποιείται... και η διαδρομή από Μαρακές προς Φες δεν είναι και μικρή... Αν θέλετε τη γνώμη μου, αφήστε τελείως απ'έξω το κομμάτι Μαρακές, Εσαουίρα, φαράγγια. Να έχετε ως βάση τη Φες και να κάνετε ωραίες και ενδιαφέρουσες εκδρομές από εκεί. Να πάτε στην έρημο όπως το έχετε σκεφτεί, να μείνετε και ένα βράδυ στην μπλέ πόλη, άλλο ένα βράδυ στη Ράμπατ, και Μεκνές είναι μισή ωρίτσα από Φες. Θα την ευχαριστηθείτε καλύτερα με μια ημερήσια εκδρομή από Φες, παρά μετά από 5 ώρες ταξίδι από Μαρακές. Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, το Μαρόκο είναι ένας αρκετά εύκολος και προσιτός προορισμός. Μπορείτε να ξαναπάτε στο μέλλον και να δείτε ό,τι δεν προλάβατε σ' αυτό το ταξίδι.
 

Kalm

Member
Μηνύματα
30
Likes
1
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΜΕΞΙΚΟ
σίγουρα θα είναι κουραστικό αλλά ανήκω σ'αυτους που οταν πάνε κάπου θέλουν να τα δούν οοοοολα. Έχω κλείσει ήδη ξενοδοχεία, 2 βράδυα Φεζ, 2 Μαρακές και 2 στην έρημο γιατί σε μια μέρα σίγουρα δε βγαίνει και θα είναι εξοντωτικό. Δεν θα τα δούμε όλα αναλυτικά όπως θα έπρεπε αλλα τουλάχιστον θα πάρουμε μια γεύση. Η μπλέ πόλη με έχει ενθουσιάσει και σκέφτομαι μήπως δεν πάμε Μέκνες και volubilis που είναι στο πρόγραμμα και πάμε Μπλέ πόλη. Αξίζει αυτη η αλλαγή?
 

panius

Member
Μηνύματα
664
Likes
2.720
Απ' ότι κατάλαβα σκοπεύετε να δείτε Μεκνές οδηγώντας από Μαρακές, την ίδια μέρα να διανυκτερεύσετε Φες και την επόμενη να πετάξετε. Αν είναι έτσι, όχι δεν μπορείτε να πάτε μπλε πόλη. Θέλετε άλλες τρεις ώρες οδήγηση από Φες μέχρι Τσεφτσαουέν (με το λεωφορείο κάναμε 4) και 'άλλες τρεις ώρες να γυρίσετε πίσω. Δεν θα προλάβετε να δείτε τίποτα. Εγώ στο λέω και αν θέλεις άκουσέ με. Σκοπεύεις να κάνεις πρόγραμμα 2 εβδομάδων σε μία εβδομάδα. Το Μαρακές, εφόσον σκοπεύεις να το δεις στα γρήγορα, δεν θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω από τη Φες. Η ίδια εμπειρία είναι που, κατά τη γνώμη μου, θα την ζήσεις πιο αυθεντικά έτσι κι αλλιώς στη Φες. Γιατί τόση ταλαιπωρία και τόσα ατελείωτα χιλιόμετρα; Φαράγγια δεν πρόκειται να δεις (αν δεν κάνεις μια τουλάχιστον διανυκτέρευση μεταξύ ερήμου και Μαρακές. Εσαουίρα, πότε σκοπεύεις να την δεις; Απ' ότι λές έχεις 2 διανυκτερεύσεις στο Μαρακές. Την 1η νύχτα θα φτάσετε αργα κουρασμένοι από την έρημο. Την επόμενη ημέρα θα πας Έσαουίρα; Δεν θα δεις Μαρακές καθόλου; Δεν ξέρω...αν θέλεις στείλε ακριβώς το πλάνο που έχεις ετοιμάσει για να σε βοηθήσουμε καλύτερα...
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Όπως σου τα λέει @panius το πρόγραμμα είναι τρελό τρέξιμο και δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει, να φεύγατε από Φεζ και να πηγαίνατε Μερτζούγκα χωρίς διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο αλλά με απευθείας εκδρομή στην έρημο, με την προϋπόθεση οτι θα φτάσετε εγκαίρως είναι μια λύση να κερδίσετε μια μέρα!
Αλλά μετά από εκεί μέχρι Μαρακές είναι σκότωμα η οδήγηση σερί και χάνετε κι αρκετά ενδιαφέροντα, εκτός και βάλετε τη μέρα που θα κερδίσετε από την έρημο εκεί.π.χ Κοιλάδα των Ρόδων.
Επίσης με 2 μέρες Φεζ μόνο δε βγαίνει να πάτε και Σεφσαουέν, εκτός κι αν είστε συνεχώς στο δρόμο, Μεκνες πιο εύκολα.
Τι να σου πω ειλικρινά εσύ αποφασίζεις αλλά καλύτερα να επικεντρωθείς σε 2-3 μέρη που σε ενδιαφέρουν περισσότερο παρά να τα δεις όλα στα βιαστικά.
 

el mago

Member
Μηνύματα
18
Likes
23
Γειά σου nedelja!!!! Η ιστορια σου ηταν παρα πολυ ωραια κ θα ήθελα μια μικρή βοήθεια γιατί το Σάββατο πετάω για φεζ!!! (12/9-20/9 8 διανυκτερευσεις). Είμαστε σε δίλημμα με τον φίλο μου πιο πρόγραμμα -διαδρομή να ακολουθησουμε.
Έχουμε κ λέμε πρόγραμμα νο1 με νοικιασμένο αμάξι : φτάνουμε Σάββατο βράδυ 12/9 φεζ κ 1 διανυκτερευση. Κυριακή φεζ-μιντελτ (ή ερφρουντ )κ 1 διανυκτερευση . Δευτέρα 1 διανυκτερευση στην έρημο μέσω μερζουγκα. Τρίτη 1 διανυκτερευση στα φαράγγια νταντε ή κοιλαδα των ροδων. Στην συνέχεια 2 διανυκτερευσεις στο μαρακες κ άλλες 2 στην φεζ από όπου φεύγουμε την άλλη Κυριακή 20/9.
Πρόγραμμα νο2 : 2 διανυκτερευσεις φεζ- 2 διανυκτερευσεις μαρακες που θα πάμε με τρένο - 1 έρημο ζαγκορα κ 1 ουαρζαζατ οπου θα παμε με γκουπ - 1 εσαουιρα - 1 φεζ κ αναχώρηση.
Το δίλημμα είναι στο νο2 θα μπορούμε να δούμε τα φαράγγια? Χάνουμε κάτι που αξίζει αφού θα κινηθούμε με γκρουπ ? Είναι επικυνδινη η διαδρομή? Μήπως να κινουμασταν λίγο πιο κεντρικά κ όχι μόνοι μας μέσα από ερημικες περιοχές πηγαίνοντας προς μερζουγκα? Με λίγα λόγια να κάνουμε τον κύκλο του Μαρόκου μόνοι μας, θα μπορέσουμε με χάρτες κ τους δρόμους να τα βγάλουμε πέρα, ή να έχουμε σαν βάση το μαρακες κ από κει πάμε όπου θέλουμε κ όπως θέλουμε(μόνοι ή με γκρουπ)? ? Ευχαριστώ!
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Θα σου πρότεινα να επιλέξετε το 1ο σας πλάνο. Η οδήγηση στο Μαρόκο ούτε δύσκολη είναι ούτε επικίνδυνη, θέμα ασφάλειας δε νομίζω οτι υπάρχει καν ειδικά αν ταξιδεύετε σε νορμάλ ώρες. Εγώ με χάρτη ούτε καν gps δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Εξάλλου το αυτοκίνητο θα σας προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και θα διαμορφώνετε πιο εύκολα το πρόγραμμα σας.
Επίσης θα σου έλεγα οτι θα μπορούσες να παραλείψεις τη διανυκτέρευση Μιντέλτ και να κερδίσεις μια μέρα παραπάνω ώστε να πάτε Εσσαουίρα. Αν σας μείνουν στο τέλος 2 διανυκτερεύσεις Μαρακές και 2 Φεζ αφήστε το αυτοκίνητο, δε θα σας χρειαστεί και κάν΄τε το Μαρακές-Φεζ με τρένο.
Είναι λίγο πιεσμένο το πρόγραμμα αλλά οκ θα δείτε αρκετά πράγματα.
Για το 2ο πλάνο με γκρουπ δεν ξέρω ειλικρινά γιατί κινήθηκα ανεξάρτητα αλλά έχοντας ως βάση το Μαρακές θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε πιο κοντινά μέρη.
Προσωπικά πάντα όμως θεωρώ οτι η οδήγηση στα χωριουδάκια του Άτλαντα είναι ένα από τα πολύ ωραία πράγματα που θυμάμαι από το ταξίδι και το προτείνω ανεπιφύλακτα!
 

el mago

Member
Μηνύματα
18
Likes
23
Κατά 90% το 1ο θα κάνουμε! Πως θα κερδίσουμε μια μέρα? Το ψάχνουμε αυτό πάρα πολύ αλλά δεν βγαίνει. Αν φύγουμε Κυριακή πρωί 11 από φεζ καρφί για μερζουγκα, τι ώρα θα φτάσουμε? Τι ωρα θα φυγουμε με τις καμηλες για διανυκτερευση σε σκηνες στην ερημο?δεν θα ειμαστε κομμάτια από τόσα χλμ που θα κάνουμε? Είδαμε ότι είναι περίπου 600 χλμ κ οδηγήση 6-7 ώρες φεζ-μερζουγκα. Υπολόγισε κ 3-4 στάσεις στην πορεία. Σκέφτηκα να κάνουμε φεζ-έρφουντ κ όχι μιντελτ.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.575
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom