Γκάνα Μαύρο είναι το χρώμα (Ζώντας στην Γκάνα)

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...

Ταξιδιωτική ιστορία, εγκυκλοπαίδεια, ανταπόκριση, ημερολόγιο όλα ή τίποτα... δεν ξέρω τι θα βγει από αυτό το θέμα.. ας αρχίσουμε μέχρι να τελειώσουμε…;)



Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις το ταξίδι σου στην Γκάνα: χάνεις τα γυαλιά ηλίου σου καθώς και το σακούλι με τα δυο κουτάκια maleriana (για παν ενδεχόμενο) και τα 3 αντικουνουπικά apivita... μυαλό πουρές καθώς τα τελευταία δεν τα χάνεις, τα παρατάς..





Απλοί τρόποι για να αντιληφθούμε την (πολύυυ) ζέστη:

  • Προσγειωνόμαστε στην Άκκρα.. για δεύτερη φορά στην ζωή μου, η αποπνικτική υγρασία μου δίνει την αμυδρά εντύπωση ότι δεν κατάφερα να τα κρατήσω..... Ο καβάλος του παντελονιού μου και όλο μου το σώμα σαν να μπουγελώθηκε με ένα κουβά βραστό νερό (ή με το υγρό που δεν θα μπορούσα να κρατήσω..). Η πρώτη φορά στην ζωή μου ήταν 2 χρόνια πριν όπου προσγειώθηκα πρώτη φορά στην Άκκρα.
  • Πρωινό μπάνιο με κρύο νερό. Ένα χέρι σαμπουάν στα μαλλιά με την βρύση κλειστή. Μέχρι να την ξανά ανοίξεις, έχεις ήδη στεγνώσει.
  • Στο γραφείο οι συνεταίροι βάζουν τον κλιματισμό στους 37 υπό το μηδέν. Το πράγμα δεν παλεύεται και βγαίνεις έξω. Αισθάνεσαι την ζέστη στο πρόσωπό σου. Βάζοντας τα χέρια στις τσέπες, αντιλαμβάνεσαι ότι τα ρούχα σου είναι σαν να βγήκαν από το πλυντήριο (πρόγραμμα: 60 βαθμών για χρωματιστά)

Το σπίτι κοντά στο αεροδρόμιο, το γραφείο στην Tema (βιομηχανική περιοχή ανατολικά της πόλης), οι αγαπημένες goa-trance σαύρες ολούθε (λόγω του τρόπου που κουνούν την κεφαλή τους, βλέπε φώτο... ), μια σοφίτα με παράθυρο στις μπανανιές με αναμμένο κλιματιστικό να δουλεύει στα ίδια ντεσιμπέλ με το καρακατακαημένου 737 της Egypt που μας κατέβασε εδώ κάτω plus, guest star ένα ρημαδιασμένο κουνούπι στο δωμάτιο, σίγουρος φορέας Μαλέριας με την γκαντεμιά που με δέρνει την πρώτη μέρα μου εδώ κάτω..

Το πρωί, βαριά συννεφιά, μαύρα σύννεφα, σταγόνα πουθενά. Το αντεύχομαι γιατί έχω γευτεί την σχιζοφρένεια των τροπικών καταιγίδων της Γκάνας. Οδηγάμε ως το γραφείο. Χρήσιμες πληροφορίες: στην Γκάνα δεν οδηγάμε. Ή αν οδηγούμε, εξοπλιζόμαστε με θράσος. Ένας εκ των οδηγών μας (Λιβανέζος), βρίσκεται στην χώρα 3,5 χρόνια. Έχει πληρώσει τις άπειρες κλήσεις (δεν παίζει καμία σημασία η παράβαση γιατί τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει) και πλέον τους αποφεύγει χαιρετώντας ή (κυρίως) μειδιώντας. Εκείνος τα καταφέρνει όπως ξέφυγε από τους ασφαλίτες του αεροδρομίου που μας κυνηγούσαν για το κάτι της τους (τους κυνηγούσε εκείνος με το καροτσάκι των αποσκευών!!!). Είχαμε την τύχη να βρεθούμε σε μια σουρεάλ συζήτηση με αστυνομικό το πρωί της δεύτερης ημέρας:

-Αστυνομικός: Σας πιάσαμε να τρέχετε με 53 χιλιόμετρα σε δρόμο των 50.
-Λιβανέζος: Τι λες τώρα ρε φίλε? Για 3 χιλιόμετρα με γράφεις?
-Α: Τι θες να σου κάνω? Εσείς οι λευκοί φέρατε τούτα τα ραντάρ στην χώρα!
-Λ: Μεγάλε, είμαι Λιβανέζος! Εγώ θέλω άλλα 100 χρόνια για να μπορέσω να σου φτιάξω τέτοιο πράγμα! Αν ενδιαφέρεσαι για καμιά βομβούλα, κάτι έχω κατά νου!!
-Α: Καλά, καλά, άντε φύγε!

Και έπεται συνέχεια. Εδώ θα είμαστε στα καλά και στα κακά (και έχω κάποια καλά από σήμερα το πρωί αλλά θα τα παραθέσω σαν φωτογραφία.. αυτό που είδα σε πάγκο παραδίπλα του δρόμου, δεν γράφεται, θα λογοκριθεί!)
 

Attachments

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ωραια ανταποκριση απο Γκανα!!! keep writing
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Oριστε ειδες που φοβοσουν τους Αιγυπτιους? Μια χαρα εφτασες!!
Αναμενουμε και φωτογραφικο υλικο ... Ωραια μας αρχισες.. :clap:
 

SkullFlower

Member
Μηνύματα
518
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru
Αναμένω και γώ για τη συνέχεια!
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.208
Likes
5.674
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Να περνάς καλά εκεί κάααατω!
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.695
Likes
6.289
Ονειρεμένο Ταξίδι
Βερακρούζ
Σπύρο καλά να περνάς και είμαι σε ακρόαση....
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Yemen
A βρε Σπύρο ανάποδα ξεκίνησες... δεν πειράζει όμως! Πάμε για τα καλύτερα!
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
νότια αφρική
Πολύ ενδιαφέρουσα ανταπόκριση! Αναμένω τη συνέχεια!
 

eleni70

Member
Μηνύματα
341
Likes
132
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική
να κ ενας αγνωστος προορισμος...περιμενουμε τη συνεχεια
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ονειρεμένο Ταξίδι
yeah, whatever...
Trip to the under: μικρή γνωριμία με την μαγεία..

Τα γραφεία θυμίζουν σχολείο στις Γκαγκάλες (χωριό στην Μεσσαρά!). Κάγκελα στα εξωτερικά παράθυρα αλλά και στα εσωτερικά. Οι πόρτες μαύρες, ξύλινες σε άσχημη κατάσταση. Ο δεύτερος όροφος, δαιδαλώδης. Στενοί διάδρομοι από το πουθενά. Και αν και χθες όλα αυτά τα δεχτήκαμε σαν κάτι άσχημο, μετά την συζήτηση περί μαγείας με τον Mike, φάνταζε περισσότερο με το σπίτι που διαδραματίζεται το resident evil (το πρώτο).

Η μαγεία υπάρχει. Εσείς μπορεί να μην το δέχεστε αλλά εμείς το έχουμε δει με τα μάτια μας. Δέντρα να ματώνουν, άνθρωποι να παθαίνουν μαλάρια (γιατί δεν υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να πάθεις μαλάρια στην Γκάνα..... (χλεύη!)), άνθρωποι παραλύουν και δεν μπορούν για μέρες να κινηθούν, ακόμα και θανάτους από juju (μαύρη μαγεία). Βέβαια εμείς δεν χρειάζεται να ανησυχούμε καθώς ο “wizard” και η “witch” μπορούν να επηρεάσουν ανθρώπους που βρίσκονται στο δικό τους γενεαλογικό δέντρο. Τώρα θα πεις: δηλαδή ξάδερφος κάνει κακό σε ξάδερφο? Η λογική είναι ότι οι μάγοι τραβάνε μια «γραμμή» την οποία κανείς δεν πρέπει να περάσει (κατοχή ακριβού αυτοκινήτου, ακινήτου, κλπ). Όποιος το κάνει, ανήκει αυτόματα στο target group του. ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Juju μπορεί να σου ρίξει ο οποιοσδήποτε! μπορούν να ρίξουν και σε εμένα! Οι μάγοι και οι μάγισσες παίζουν σε γενεολογικά δέντρα (μη ρωτήσετε παραπέρα σας παρακαλώ!!)

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν να «παίξουν» και με αγνώστους. Για παράδειγμα αν δουν Ευρωπαίο να φοράει κάποια συγκεκριμένα βραχιόλια (π.χ. κάποια τοπικά από τρίχες ελέφαντα) τα οποία θεωρείται ότι τα φέρουν μόνο οι όμοιοί τους, θα τους τεστάρουν ρίχνοντάς τους μια δοκιμαστική κατάρα (!!). Όλα αυτά, κυρίως στην Βόρεια Γκάνα..

Πώς να ξεχωρίσεις τις διάφορες φυλές: Μια από τις βασικότερες φυλές της Γκάνα είναι οι Ashanti. Άλλες είναι οι Ga και οι Ewe. Ένας τρόπος που μπορείς ενδεχομένως να τους καταλάβεις, είναι από τα μεγάλα μυτερά παπούτσια τους και από την πλειάδα χρυσαφικών που φορούν. Φετίχ τους: το χρήμα. Η φυλή των Ga βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Ακκρά και στα παράλια ενώ οι Ewe κατοικούν ανατολικά της volta (μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη στον κόσμο). Οι Ewe είναι εθισμένοι στο ποτό και την διασκέδαση. Φετίχ τους: οι γυναίκες! Οι Ashanti είναι και εκείνοι που έχουν τις περισσότερες κόντρες και αψιμαχίες με τις υπόλοιπες φυλές εδώ και 3 αιώνες. Το πρόβλημα είναι πολύ έντονο με τους Ewe. Πριν κάποια χρόνια, ο κυβερνήτης της Γκάνα άνηκε στους Ashanti και είχε εμπλακεί σε συζητήσεις με το Togo ώστε να τους παραχωρήσει την περιοχή των Ewe:shock:

Σήμερα βράδυ, πάμε disco! Αύριο οι εμπειρίες!!
 

Attachments

Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Wuthering Heights
Πολυ μαρεσεις Σπυρετο !!!! Καλα να περασεις στην ντισκο!! boogie, boggie!!:clap:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.663
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom