Τουρκία Μες της πόλης το χαμάμ αγκαλιά με τη καρδιάμ !!!

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway

Πάντα έλεγα. Έχεις πάει στους γείτονες και να μην έχεις πάει Τουρκία?? Ειδικά όταν στη σχολή μου άκουσα ότι ετοιμάζεται οργανωμένη εκπαιδευτική εκδρομή στη Πόλη!! Πιάνω μια καθηγήτρια και αρχίζω να λέω τα δικά μου τα ωραία τα ευγενικά !! Μετά από συζητήσεις πήρα το οκ γιατί δεν είναι και το πιο απλό. Έχει πολλά άτομα η σχολή δεν χωράνε όλοι! Έπεισα να πάρω και το αίσθημα μαζί που είναι μικρότερο έτος και η εκδρομή ήταν κυρίως για μεγαλύτερα έτη και ετοιμαστήκαμε για τη πρώτη ίσως και τελευταία ποτέ δεν ξέρεις εξόρμηση στο εξωτερικό! Αρκετά φτηνά καθώς πλήρωνε η σχολή σχεδόν τζάμπα δηλαδή δεν μπορούσα να λείπω από εκεί!! Θα ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινα κάπου οργανωμένα με πρόγραμμα και συνεχείς επισκέψεις σε εκκλησίες και μνημεία καθώς η σχολή μου είναι σχετική. Αλλά εντάξει αν αξίζει να πας σε μια χώρα που είναι γεμάτη μνημεία ιστορικά και θρησκευτικά είναι η Κωνσταντινούπολη και η Ιταλία που είχα πάει εφταήμερη με το λύκειο. Επίσης η Πόλη είναι ερωτική και θα ήμουν όπως είπα με το αίσθημα που έπεισε τους γονείς της με τη δικαιολογία της εκδρομής με τη σχολή !! ;)

Ξημερώματα λοιπόν αρχές Μαϊου μαζευτήκαμε έξω από τη σχολή και αναχωρήσαμε με το πούλμαν για τη Πόλη. Πρωινό ταξιδάκι με παρέα με τον έρωτα ;) και γενικά με απλά λόγια ταξίδι τι άλλο να πω <3 !! Μέχρι τα σύνορα όλα κύλησαν ήρεμα . Τα περάσαμε σχολιάζοντας κλασικά σημαίες φαντάρους και τέτοια και συνεχίσαμε διασχίζοντας τους Τούρκικους δρόμους. Κάναμε στάσεις σε διάφορα μαγαζιά που υπήρχαν πάνω στο δρόμο για ξεκούραση και φαγητό. Όσες μέρες περίμενα να έρθει ο καιρός της εκδρομής ψαχνόμουν στο nternet για ενδιαφέροντα δικά μου που θα έβρισκα στη πόλη. Είχα σχεδιάσει τις διαδρομή για ένα μαγαζί που ήταν σε ταράτσα με θέα το Βόσπορο και για ένα night club φημισμένο. Επίσης είχα ήδη ενημερωθεί για το που είναι τα γήπεδα. Θα μέναμε ένα γεμάτο τριήμερο και είχαμε πολύ γεμάτο πρόγραμμα αλλά πάντα υπήρχε ελεύθερος χρόνος. Μετά από αρκετές ώρες η μεγαλοπρέπεια της Πόλης φάνηκε στον ορίζοντα. Τεράστια!!! Το ήξερα αλλά όταν το αντικρίζεις από κοντά είναι το κάτι άλλο. Τεράστια κτίσματα ,μεγάλοι δρόμοι παντού αυτοκίνητα και πούλμαν και πολλά νεόκτιστα κτήρια με τους Τούρκους να χτίζουν ασταμάτητα. Είχε μόλις ξεκινήσει το ονειρεμένο ταξίδι της πόλης και ακόμα δεν είχαμε μπει καν στη Πόλη μέσα στο μεγαλείο και την ομορφιά της..

 

underwater

Member
Μηνύματα
2.702
Likes
11.130
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Θα ήταν η πρώτη φορά που θα πήγαινα κάπου οργανωμένα με πρόγραμμα και συνεχείς επισκέψεις σε εκκλησίες και μνημεία καθώς η σχολή μου είναι σχετική.
Πες μου ότι είσαι σε καμιά Θεολογική να τρελαθώ τελείως! :D
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Η κίνηση στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης ήταν τρομερή. Λογικό τεράστια πολύ με τεράστιο πληθυσμό. Απορώ πως αντέχουν και ζούνε με τόσο κόσμο. Αν δεν έχεις και λίγο απομόνωση δεν γίνεται. Με τη μετάβαση μας στο ξενοδοχείο που βρισκόταν στην έκρυθμη πλατεία Taksim άρχισε και η ξενάγηση μέσα στο πούλμαν. Θέλαμε κανά δίωρο για να φτάσουμε στη πλατεία και με την ευκαιρία διασχίσαμε όλτα τα όμορφα τοπία που αντικρίζουμε στα ντοκιμαντέρ και τα τούρκικα serial -.- !
Το Βόσπορο , τις γέφυρες το πύργο του Γαλατά την Αγία Σοφία το Μπλε τζαμί και τα υπέροχα μαγευτικά τοπία που σου προσφέρει η Βασιλεύουσα!!

10302028_10202322237882900_7533449282374388320_n.jpg
10390310_10202322233082780_8857203124136029651_n.jpg
Bosphorus-Cruise.jpg


The_Bosphorus_Bridge_by_MehmetYasa.jpg


Μετά από αρκετή ώρα και περιπλάνηση στη γιγάντια πόλη φτάσαμε στη πλατεία. Το διάστημα που πήγαμε γινόταν οι πορείες και τα επεισόδια στη πλατεία και είχαμε το νου μας. Οι πρώτες εντυπώσεις από τους ανθρώπους δεν ήταν οι καλύτερες καθώς έβλεπες μια πολυτελέστατη πόλη αλλά κατοίκους φτωχούς που θύμιζαν ανθρώπους καταυλισμών ! Και λες μα δεν κολλάνε με το μέρος ρε παιδί μου. Βέβαια δεν ήταν όλοι έτσι και κυρίως μιλάμε για πόλη που εκτός από την όμορφη εικόνα της έχει σίγουρα ένα σωρό φτωχογειτονιές. Ένα κράμα η καλύτερα ένα μείγμα πολιτισμών υπάρχει στη Κωνσταντινούπολη.
Θα δεις τα πάντα. Απλούς ανθρώπους , κουστουμάτους σεμνές κυρίως γυναίκες αλλά και πολύ μοντέρνες , μοντέρνα νεολαία κυρίως αλλά ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας με καθώς πρέπει ντύσιμο. Υπάρχουν και τα άκρα με γυναίκες να φοράνε μπούρκα και να φαίνονται μόνο τα μάτια αν και μας είπε η ξεναγός ότι αυτές με τους άντρες τους είναι από την Αραβία διακοπές. Οι νεαρές τουρκάλες πάντως που φοράνε τη μαντίλα κάνουν το συνδασμό τους αφού βάφονται κανονικά αλλά στο ντύσιμο είναι θρήσκες!!! :p Κάπου κάπου βλέπεις και κάτι τραβέλια κάτι που δεν πιστεύαμε οτι θα βλέπαμε στη Τουρκία !!! Η taksim πάντως ήταν ήρεμη και χαρακτηριστικό της ότι ήταν πάντα γεμάτη κόσμο που καθότανε η απλά πέρναγε από εκεί. Φτάσαμε στο ξενοδοχείο και αράξαμε κανά τρίωρο. Μετά πήγαμε στη πλατεία για μια μίνι ξενάγηση και μας άφησαν ελεύθερους στο πιο φημισμένο δρόμο της πόλης που ειλικρινά πρέπει να τον διασχίζουν αν όχι πολλές χιλιάδες άνθρωποι την ημέρα ίσως και κανένα εκατομμύριο ! Πρόκειται για την γειτονιά του Πέρα και το δρόμο που ονομάζεται στα Τούρκικα Istiklal Caddesi.
IMG_20140606_204430.jpg


Ένας δρόμος γεμάτος καταστήματα με το οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί ο νους κυρίως φαγάδικα και εστιατόρια αλλά και μαγαζιά με ρούχα , παιχνίδια club ναργιλεδάδικα και καφετέριες. Χωριστήκαμε σε παρέες κι εμείς αρχικά πήγαμε να φάμε κάτι. Τα ντόπια που βρήκαμε δες μας πολύ γέμισαν το μάτι και πήγαμε κλασικά στα burger king. (αυτό πρέπει να το σταματήσω κάποια στιγμή) Αφού φάγαμε κάναμε βόλτα σαστισμένοι από το πολύ κόσμο που υπήρχε παντού! Δεν είχαμε και πολύ όρεξη να κάνουμε πολλά για πρώτη μέρα ήμασταν κουρασμένοι και είχαμε και συγκεκριμένη ώρα στη διάθεση μας για αρχή τουλάχιστον.
Έτσι γυρίσαμε και κοιμηθήκαμε γιατί είχαμε πολύ πρωινό ξύπνημα και βαρύ πρόγραμμα ξενάγησης...!
IMG_20140607_092607.jpg
IMG_20140606_190955.jpg
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.205
Ελπίζω να έχει και κανένα απρόοπτο η ιστορία στην διάρκεια σαν αυτά που μας έχεις συνηθίσει γιατί πολύ προβλεπέ την βλέπω για την ώρα:)και να δοκιμάζεις και καμιά τοπική σπεσιαλιτέ βρε παιδί μου όχι όλο hamburgers.Είναι μέσα στις περιπέτειες του ταξιδιού και αυτό το πράγμα.
 

vasnorth

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.812
Τα ντόπια που βρήκαμε δες μας πολύ γέμισαν το μάτι και πήγαμε κλασικά στα burger king. (αυτό πρέπει να το σταματήσω κάποια στιγμή)
Στην Πόλη και Burger King??? :shock: Αυτό είναι ιεροσυλία! Μην το μάθει η vegerazaros.

Κάπου κάπου βλέπεις και κάτι τραβέλια κάτι που δεν πιστεύαμε οτι θα βλέπαμε στη Τουρκία !!!
τραβέλια? Για βάλε υπότιτλους και για μας της δεύτερης εφεδρείας! :rolleyes-80:
 

Alex Loco

Member
Μηνύματα
336
Likes
1.729
Επόμενο Ταξίδι
🇫🇮
Ονειρεμένο Ταξίδι
Pamir highway
Στην Πόλη και Burger King??? :shock: Αυτό είναι ιεροσυλία! Μην το μάθει η vegerazaros.


τραβέλια? Για βάλε υπότιτλους και για μας της δεύτερης εφεδρείας! :rolleyes-80:
ε ναι είναι ένα κακό χούι να μην δοκιμάζω τοπική κουζίνα ενώ θέλω αλλά από το επόμενο ταξίδι θα αρχίσω να το διορθώνω. χαχα τραβέλια είναι άντρες ντυμένοι γυναίκες η ακόμα και με αλλαγή φύλου.

Ελπίζω να έχει και κανένα απρόοπτο η ιστορία στην διάρκεια σαν αυτά που μας έχεις συνηθίσει γιατί πολύ προβλεπέ την βλέπω για την ώρα:)και να δοκιμάζεις και καμιά τοπική σπεσιαλιτέ βρε παιδί μου όχι όλο hamburgers.Είναι μέσα στις περιπέτειες του ταξιδιού και αυτό το πράγμα.
ναι μωρέ μεγάλο λάθος αυτό. Τουλάχιστον έκανα ναργιλέ :p
Τώρα για απρόοπτα εε δεν θα το έλεγα αυτό το ταξίδι. Ήταν πολύ κυριλέ αν δεν ήμουν με τη κοπελιά είχαμε δυνατή αντροπαρέα τότε σίγουρα θα χανόμασταν σε κανά στενό με γυναίκες και μπελάδες!!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.701
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom