Βολιβία Περού Μια τζούρα απο Περού-Βολιβία

holland74

Member
Μηνύματα
41
Likes
41
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Το συγκεκριμένο είναι το ταξίδι όνειρο για μένα, απλά κάποια στιγμή θέλω να βρω έναν ολόκληρο μήνα για να κάνω περιοδεία στη Λατινική Αμερική....Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, περιμένουμε τη συνέχεια...:):):)
 

buffon85

Member
Μηνύματα
594
Likes
1.559
Επόμενο Ταξίδι
Κολομβία
Ταξίδι-Όνειρο
Χιλή, Ιαπωνία, Αμερική
Το συγκεκριμένο είναι το ταξίδι όνειρο για μένα, απλά κάποια στιγμή θέλω να βρω έναν ολόκληρο μήνα για να κάνω περιοδεία στη Λατινική Αμερική....Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες, περιμένουμε τη συνέχεια...:):):)
αχ ουτε ο μηνας φτανει..
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.327
Likes
3.459
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Machu Picchu

Το τρένο για το Aquas Calientes ήταν το τελευταίο της ημέρας και συνάμα το πιο οικονομικό – για τα λογιστικά της εκδρομής στο Machu Picchu θα αναφερθώ σε επόμενο κεφάλαιο. Γύρω στις 22:30 το βράδυ φθάσαμε κ κατευθυνθήκαμε μαζί με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες προς την πλατεία του χωριού όπου εκεί περίμεναν όλοι οι «ξενοδόχοι» (ο Θεός να τους κάνει) οι οποίοι κρατούσαν ταμπέλες με τα ονόματα των πελατών – γρήγορα βρήκαμε το δικό μας κ ξεκινήσαμε για το δωμάτιο μας. Έχοντας κλείσει εισητήριο για το Μάτσου Πίτσου στις 7 το πρωί, υπολογίσαμε να ξυπνήσουμε γύρω στις 5 παρα ώστε να ετοιμαστούμε, να φάμε λίγο πρωινό κ να περπατήσουμε στο σημείο που ξεκινάνε τα λεωφορειάκια που σε οδηγούν στον αρχαιολογικό χώρο. Είχαμε ενημερωθεί απτην προηγούμενη μέρα οτι η ουρά για τα λεωφορεία ανέρχεται σε κάποιες εκατοντάδες μέτρα !!! Τι θέλαμε λοιπόν φίλε αναγνώστη ;;; Ένα απλό ταπεινό ζεστό ήσυχο δωμάτιο ίσα ισα για να ξεκουραστούμε λίγες ώρες πριν τη «μεγάλη μέρα».

Τι βρήκαμε ;;; Ένα παγωμένο δωμάτιο με τζάμι που είχε φρακάρει κ δεν έκλεινε δίπλα ακριβώς σε ενα μπαρ κ – τα χειρότερα δεν είχαν ακόμα έρθει – το γήπεδο ποδοσφαίρου του χωριού:eek:. Κ αν εσυ που διαβάζεις τώρα, αναρωτιέσαι τι μας πειράζει το γήπεδο ποδοσφαίρου βραδυάτικα, κ φαντάζεσαι κανένα έρημο επαρχιακό γήπεδο ελληνικού χωριού, να σε ενημερώσω οτι οι μάγκες οι Ακουακαλιεντίνοι είχαν κανονικά προβολείς στο γήπεδο κ παίζανε ουρλιάζοντας κ αλαλάζοντας ως τις 00:30 το βράδυ --- κ οχι 5 κ 10 άτομα, άλλα καμιά 50ρια χωρισμένοι στις δυο εστίες του γηπέδου !!!! :confused: Ο silversurfer ΦΡΙΚΑΡΕ κ ξέσπασε στον ιδιοκτήτη του ξενώνα-κοινόβιου, με τον οποίο συννενοήθηκε με body language καθως αγγλικά γιοκ, κ τον έβαλε βραδυάτικα να μαστορεύει το παράθυρο :mad:. Κ αν ρωτάς γιατί δε βρήκαμε καποιο καλύτερο «ξενώνα»-«ξενοδοχείο»-«δωμάτιο»-«λαγούμι», θα σου απαντήσω πολύ απλά οτι ΔΕΝ υπάρχει καλύτερο στο Aquas Calientes εκτος αν το χρυσοπληρώσεις με αναλογία value/money για έναν ολιγόωρο ύπνο απλά τραγική. Αυτο που θα μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να έχουμε κλείσει ένα αντίστοιχο αχούρι σε τοποθεσία αντιδιαμετρική με το γήπεδο της πόλης - άλλα κ που να ξέραμε οτι εκεί τα αλάνια αθλούνται after ???

Anyway αφού κλείσαμε τα μάτια μας για λίγες ώρες, 5 παρά είμασταν στο πόδι κ αφού ετοιμαστήκαμε, αποθηκεύσαμε το backpack κ πληρώσαμε για το αχούρι, ξεκινήσαμε για το σταθμό λεωφορείων. Σιγά σιγά στο δρόμο ενωνόμασταν με άλλους κ με άλλους κ σιγα σιγά σχηματίστηκε ένα μικρό ποτάμι κόσμου κ ενθουσιασμού. Αφού εκδώσαμε τα ακριβά (αναλογικά με τη διαδρομή) εισητήρια για το λεωφορειάκι, πήραμε θέση στο τέλος της ουράς κ περιμέναμε με ανυπομονησία.
IMG_0146.JPG

Τα λεωφορειάκια έρχονταν κ έφευγαν γρήγορα , γινόταν κ έλεγχος εισητηρίου για το MP πριν επιβιβαστείς κ μετά απο μια όμορφη 20λεπτη διαδρομή μέσα στη φύση, φθάσαμε

Flashback --- Μια μέρα πριν --- Ollantaytambo --- Καφέ με wifi (καταρραμένο)

Μ. : - Για πες μου πως το λένε αυτο που κλείσαμε extra εισητήριο να ανεβούμε αύριο να δω καμιά εικόνα στο internet να περάσει η ώρα ;;;
Silversurfer : – Huayna picchu
..... ...... ....... ..... ...... ...... ...... ...... ......
...... ..... ...... ...... ..... ....... ...... ....... ...... ...
........ ............ ............. .............. ............... .....
Μ. : – Είσαι με τα καλά σου άνθρωπε μου ??? :eek::eek::eek::eek: Έχεις τρελαθεί τελείως ??? Ραντεβού με το θάνατο έκλεισες ?? :suicide:
Silversurfer : - Μα καλά δε σε ρώτησα αν έχεις υψοφοβία κ μου είπες κατηγορηματικά οχι ? Δε θυμάσαι τοτε που πετάξαμε με αερόστατο ??
Μ. – Εδώ καλέ μου διαβάζω κάποιους που λένε οτι ήταν οτι πιο επικίνδυνο έχουν κάνει στη ζωή τους, οτι είναι Death Hike, ένα video βλέπω που ονομάζεται Stairs Of Death με εναν τύπο που κυριολεκτικά περπατάει στο κενό !!!!! Βοηθειααααααααα :klaps:
Silversurfer : – Γαμώ το wifi μου γαμώ ....:mad:

Όπως καταλαβαίνεις φίλε αναγνώστη, απαξ κ η αμφιβολία κ ο πανικός κάνουν την εμφάνισή τους στο μυαλό μιας γυναίκας, στήνουν αντίσκοινο κ μπαστακώνονται οσο κ αν προσπαθείς εσύ να τις διώξεις με λογικά επιχειρήματα του τύπου : Αυτο το video δεν είναι το πραγματικό μονοπάτι άλλα κατι έξτρα που έκανε ο τύπος - αυτοι που γράψαν αυτά τα σχόλια είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας με υψοφοβία κ περιττά κιλά --- Ε δεν μπορεί ο διασημότερος ίσως αρχαιολογικός χώρος του κόσμου να ρισκάρει να έχει τόσο επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγούν στο θάνατο !!! :rolleyes-80:
Κ αν εγώ είχα ένομο συμφέρον διότι επιθυμούσα σφόδρα να ανέβω, ουτε οι παραινέσεις των υπαλλήλων άλλα κ της υπεύθυνης του χώρου μπόρεσαν να τις διώξουν. Έτσι λοιπόν, συμβιβαστήκαμε με το ανεβούμε το μικρό βουναλάκι στα αριστερά, το οποίο στα incas ονομαζόταν κάτι σαν Baby Picchu :)
DSC_0487.JPG


Όσοι επιθυμούν να ανέβουν το βουνό απέναντι απτον αρχαιολογικό χώρο (όπως φαίνεται δεξιά στη φωτο) επιλέγουν το εισητήριο είτε στις 07:00 ή στις 10:00 το πρωί κ ο αριθμός τους είναι περιορισμένος για λόγους ασφαλείας. Υπογράφεις σε ένα κιόσκι που λειτουργεί ως σημείο εισόδου-εξόδου κ σε 3 ώρες πρεπει να είσαι πίσω - για να μην αρχίσουν να σε ψάχνουν ;)
DSC_0199.JPG


Εμείς λοιπόν με ενα ζευγάρι υπέρβαρων ανεβήκαμε το μικρό baby picchu – δεν ξέρω τι θέα απολαμβάνει κάποιος απτην κορυφή, πάντως κ απο κει δεν ήταν άσχημα.
DSC_0205.JPG
Πάντως το καλύτερο σημείο για φωτογραφίες ήταν απο την άλλη πλευρά που φαίνεται η αρχαία πόλη με τα βουνά στο background. Η πλάκα είναι οτι αφού η Μ. πήρε το κολάι με το σκαρφάλωμα, εκεί κατα τις 09:30 που ετοιμαζόμασταν να γυρίσουμε μου πετάει τη βόμβα : «Ντάξει ίσως ήμουν υπερβολική, θες να το ανεβούμε τώρα ?? !!!»:bash::bash::bash: Σε αυτό το σημείο ο σωστός ο άντρας καταπνίγει την έκρηξη μέσα του, χαμογελάει κ αγκαλιάζει τη σύντροφό του κ ορκίζεται οτι άλλη φορά τις λεπτομέρειες θα τις κράταει για τον εαυτό του κ θα τις αφήνει να εμφανίζονται ως kinder έκπληξη :D Φυσικά δεν ανεβήκαμε καθώς στις 10:00 έπρεπε να παρουσιαστούμε στο checkpoint.

Αφου βολτάραμε άλλη μια φορά, βγήκαμε απτον αρχαιολογικό χώρο κ τα είπαμε εκεί με έναν ξεναγό που είχαμε μπανίσει οταν φθάσαμε, στρουμπουλό κ γλυκούλη με χαμόγελο κ σωστά αγγλικά. Μας είχε υποσχεθεί οτι θα βρεί άλλο ένα ζευγάρι ώστε να ρίξει την τιμή της prive ξενάγησης άλλα ακόμα δεν τα είχε καταφέρει. Επιχειρήσαμε να μπούμε στο καφέ που υπήρχε κ φύγαμε τρέχοντας αντικρύζοντας τις τσουχτερές τιμές. Οι ξεναγοί μας έστειλαν εκει πιο κάτω όπου μια κυριούλα πουλούσε στη ζούλα χυμούς, νερά κλπ Εμείς φυσικά είχαμε προνοήσει κ είχαμε στα σακίδια μας έτοιμα απτην προηγούμενη sandwich, φρούτα κ μπάρες δημητριακών καθώς κ νερό. Ο ξεναγός δεν κατάφερε να βρεί άλλο ζευγάρι κ ο silversurfer τον παζάρεψε αρκετά κ έτσι εξασφάλισαν κ prive ξενάγηση σε καλή τιμή.
DSC_0188.JPG


Η γοητεία του Machu Picchu λοιπόν δεν είναι αυτη καθεαυτή η σημαντικότητα της πόλης (ήταν μια μορφή βασιλικού θέρετρου κ επιστημονικού παρατηρητήριου) άλλα το γεγονός ότι βρέθηκε ανέπαφη απτους Ισπανούς κατακτητές καθώς λόγω της τοποθεσίας της, έμεινε κρυφή στον έξω κόσμο μέχρι το 1911 όταν ανακαλύφθηκε απτον Αμερικανό ιστορικό Hiram Bingham ο οποίος εξερευνούσε την περιοχή κ άκουσε τους ντόπιους να του εξιστορούν για τη χαμένη πόλη. Η όλη μαγεία του έγκειται στη θέση του μέσα στη φύση ανάμεσα σε καταπράσινα βουνά άλλα κ στη δυσκολία ανοικοδόμησής του. Η ατμόσφαιρα άλλα κ ο μύθος που το περιβάλλει σε συνδυασμό με το απίστευτης ομορφιάς τοπίο , έχουν αναγάγει το Machu Picchu ως έναν απτους διασημότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο κ αποτελεί όνειρο πολλών ταξιδιωτών η επίσκεψη σε αυτό.
DSC_0180.JPG


Ο ξεναγός ήταν ωραίος κ ευχάριστος τύπος κ μας εξήγησε το ρόλο του ήλιου, το αστρονομικό ρολόι, το συμβολισμό των ζώων άλλα κ το νόημα των αρχιτεκτονικών επιλογών των κτισμάτων, την πορεία του νερού κ πόσο σημαντικό αυτό ήταν (μεγάλοι υδραυλικοί οι άτιμοι οι Incas) , τον τομέα της αγροτικής παραγωγής με τα terraces άλλα κ τα κοιμητήρια, όπως κ το γεγονός οτι η πόλη είχε μάλλον σχέδια επέκτασης τα οποία δεν υλοποιήθηκαν (μας έδειξε ένα σημείο με κομμένες πέτρες) κ άλλα ωραία κ όμορφα τα οποία αν κ ενδιαφέροντα, δεν μπορούν φυσικά να συγκριθούν με αντίστοιχα διάσημα μνημεία σε άλλες γωνιές του πλανήτη. Όπως ανέφερα κ πιο πάνω, ο λόγος που απέκτησε τόση φήμη είναι η μαγεία της «εικόνας» του κ η μυστικιστική ατμόσφαιρα (που ενισχύεται απτην ομίχλη που πολλές φορές το καλύπτει) κ οχι η σημαντικότητα των ευρημάτων του.
DSC_0187.JPG


Ο πολύ δυνατός ήλιος είχε αρχίσει να μας καταβάλλει κ ο silversurfer μακάριζε τη προνοητικότητά του να κλείσει τα εισητήρια για την ανάβαση τις 07:00 το πρωί που είχε ακόμα δροσούλα. Μετά το τέλος της ξενάγησης, ο ξεναγός μας υπέδειξε τα σημεία όπου βγαίνουν οι καλύτερες φωτογραφίες :photographer:άλλα κ μας πρότεινε αν έχουμε χρόνο δυο ακόμα ευρήματα τα οποία απαιτούσαν αρκετό περπάτημα, έναν ναό κ τη γέφυρα των incas. Εμείς επιλέξαμε να δουμε τη γέφυρα – ανεβήκαμε λοιπόν, φθάσαμε σ’αλλο ένα checkpoint κ περπατήσαμε στο μικρό δρομάκι δίπλα στο κενό να δουμε την περιβόητη γέφυρα. Η διαδρομή ήταν ωραία, η γέφυρα πάλι μια μικρή ξύλινη κατασκευή μήκους 2-3 μέτρων ανευ ομορφιάς. Αυτο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν το μονοπάτι που ακολουθούσαν οι Incas στις άκρες κυριολεκτικά του βουνού με το κενό να χάσκει δίπλα τους. Τι τσαγανό κ άγνοια κινδύνου χρειάζεται για να κάνεις αυτή τη διαδρομή κάθε τρεις κ λίγο, κουβαλώντας φαντάζομαι ενιοτε προμήθειες κ όπλα, όταν ξέρεις οτι με ένα στραβοπάτημα πας να συναντήσεις το θεό Ήλιο :eek:

Με τα πολλά διαπιστώσαμε οτι είχε πάει 5 παρά, κοντεύαμε να κλείσουμε 8ωρο κ ήταν ώρα να αποχαιρετίσουμε. Πρώτη φορά είμασταν τόσο χαρούμενοι μετά απο επίσκεψή μας σε αρχαιολογικό χώρο !! Φθάνοντας στο Aquas Calientes πήγα στο «αχούρι» μας να πάρω το backpack κ άφησα την Μ. να ξαποστάσει σε ενα καφε της πλατείας καθώς την χτύπησε ο ήλιος κ δεν αισθανόταν κ πολύ καλα. Στο διπλανό εστιατόριο πετύχαμε μια παρέα Ελλήνων, άντρες όλοι τους πολυταξιδεμένοι, ετοιμάζοταν μετά απο το MP να επισκεφθούνε τα Galapagos στο Εκουαδόρ, κ οι οποίοι μας κέρασαν ένα depon για να στανιάρει λίγο η Μ. κ μας απέτρεψαν απτο να δειπνήσουμε στο χωριό. Ξέχασα να αναφέρω 2 λόγια για το Aquas Calientes κ καλά έκανα καθώς το τουριστικό αυτό μέρος αποτελεί τον ορισμό του κακόγουστου κιτς κ της ξεδιάντροπης εκμετάλευσης:icon_evil: Επιτηδευμένα άσχημο, δεν αξίζει ουτε μια ώρα επίσκεψης, κάτι που το ξέρει κ το ίδιο, άλλα έλα που οι Θεοί του Τουρισμού έριξαν το Machu Picchu δίπλα του κ θησαυρίζει χωρίς να προσφέρει απολύτως τίποτα. Για την ιστορία, ο χάλια καφές που σέρβιραν στην Μ. μας κόστισε σχεδόν 6 ευρω (!!!) κ όταν ο silversurfer στα όρια λιποθυμίας πήγε να ζητήσει το λόγο, του είπαν οτι στην τιμή περιλαμβάνονται κ οι 3 επισκέψεις που κάναμε στην τουαλέτα κ οι οποίες χρεώνονται extra. Στάχτη κ μπούρμπερη:mad::mad::mad:

Αποκαμωμένοι επιστρέψαμε με το τρένο στο Ollanta όπου βολευτήκαμε με μια απλή pizza, πήραμε τα χάπια μας για το υψόμετρο (ακολουθούσε την επόμενη η επίσκεψη στο Cuzco κ ήταν νωπή ακόμα στο μυαλό μας η ζαλάδα που μας έπιασε στο αεροδρόμιο:confused:) κ πατήσαμε το κουμπί του off.
 

misha19

Member
Μηνύματα
359
Likes
1.274
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία-Θεσσαλονίκη
Ταξίδι-Όνειρο
Round the world
Φοβερή περιγραφή και σημαντικότατες πληροφορίες για ενα αρχαιολογικό μέρος που δεν υπάρχει κάποιος εδω μέσα που δεν θέλει να επισκεφθεί!! Όσες ιστορίες και να γραφτούν για αυτό τον προορισμό , κάθε ιστορία έχει και κάτι καινούργιο να μας δώσει!! Μετά απο την Πέτρα και το Άνγκορ Βατ σειρά έχει το Μάτσου Πίτσου για εμένα αλλά που θα βρούμε 1 μήνα άδεια ρε παιδιά?? :(:confused::( Δεν μπορείς να ξεπετάξεις το Περού μέσα σε λίγες μέρες , έχει τόσα πράγματα να δεις αυτή η χώρα για αυτό και θα κάνω υπόμονη ακόμη λίγα χρόνια . :cool::rolleyes-80:
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.327
Likes
3.459
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Finances & Logistics

Αξίζει να αφιερώσουμε λίγες ακόμα γραμμές για το Machu Picchu καθώς είναι μοναδικός ως αρχαιολογικός χώρος με την έννοια οτι η επίσκεψη σε αυτόν συνιστά κ ένα είδος εκδρομής. Το λέω αυτό διότι δεν μπορείς απλά να ξυπνήσεις ένα πρωί κ να πας να το επισκεφθείς άλλα χρειάζεται προετοιμασία πολλές φορές κ μήνες πριν αν επιλέξεις να οργανώσεις την επίσκεψη μόνος σου κ να μην απευθυνθείς σε κάποιο πρακτορείο.

Εν αρχή είναι τα εισιτήρια για τον αρχαιολογικό χώρο που είναι 2500 για κάθε μέρα. Το google θα σου βγάλει διάφορες ιστοσελίδες, η επίσημη όμως είναι αυτή του υπουργείου πολιτισμού του Περού machupicchu.gob.pe . Η ιστοσελίδα δεν θα έλεγα οτι είναι κ πολύ εύχρηστη (δημόσια υπηρεσία γαρ) κ έχει μια περίεργη διαδικασία για να πραγματοποιήσεις την αγορά. Δέχεται μόνον πιστωτικές VISA κ μάλιστα πρέπει να έχουν κ το σύστημα Verified. Τη δικιά μου δεν τη δέχθηκε κ αγγάρεψα φίλο απτο εξωτερικό να μου τα κλείσει. Υπάρχουν διάφοροι τύποι εισητηρίων που διαφοροποιούνται στο αν θα επισκεφθείς το μουσείο κ αν θα ανέβεις στο Huyana ή στο Montana, δλδ το βουνό του Machu Picchu (= παλιός λόφος). Το Huyana είναι αυτο που περιέγραψα στο προηγούμενο κεφάλαιο, θεωρείται η καλύτερη επιλογή αν κάποιος αποφασίσει να σκαρφαλώσει καθώς ο χρόνος ανάβασης δεν ξεπερνά τα 30-40’, δεν συστήνεται όμως σε όσους έχουν υψοφοβία-ακροφοβία. Το Montana είναι ακριβώς στην απέναντι πλευρά, θεωρείται πιο εύκολο για ανάβαση όμως κάποιος πρέπει να αφιερώσει 1 ½ ώρα (χώρια η κατάβαση). Θεωρείται πάντως το καλύτερο σημείο για φωτογραφίες.

Άντε κ έκλεισες εισητήρια, ετοιμάσου τώρα να ξηλωθείς κ για να φτάσεις μέχρι εκει. Λόγω της θέσης του δεν είναι προσβάσιμο σε αυτοκίνητο κ έτσι πρέπει αναγκαστικά να πάρεις τρένο το οποίο διαρκεί περίπου 1 ½ ώρα. Οι τιμές ποικίλουν κ ξεκινούν λίγο κάτω απτα 60$ κ φθάνουν τα 100+, ανάλογα με την ώρα άλλα κ το είδος του τρένου. Υπάρχουν τα Vistadome με τις δερμάτινες καρέκλες κ τα παράθυρα στην οροφή για να απολαύσεις το τοπίο (κ κινούνται τις πρωινές ώρες) κ τα Expedition τα οποία θα τα χαρακτήριζα απλά τρένα της γραμμής. (Για τους μερακλήδες κ τους VIP υπάρχει ακόμα μια επιλογή που ονομάζεται τρένο Hiram Bingham το οποίο είναι τέρμα κυρίλα κ περιλαμβάνει κ διαδρομή με prive λεωφορειάκι κ κοστίζει γύρω στα 330$ ανα σκέλος !!!:shock: ) www.perurail.com

Κ αν πιστεύετε οτι τελειώσατε, κάνετε λάθος, καθώς για να πάτε απτο Aquas Calientes στον αρχαιολογικό χώρο πρέπει να πληρώσετε για το λεωφορείο άλλα 26$ πήγαινελα για διαδρομή 20 λεπτών. Έχουμε φθάσει αισίως κοντά στα 180-190$ μινιμουμ κ αυτά έχοντας ως βάση το Ollantaytambo. Αν ξεκινήσεις απτο Cuzco βάλε κ άλλα $$$ στο μέτρημα :eek:. Κοινώς το Machu Picchu είναι οχι μόνο απο τα εντυπωσιακότερα, άλλα κ σίγουρα το ακριβότερο landmark του κόσμου.

Καλό θα είναι να έχετε ένα μικρό σακίδιο πλάτης με φαγητό κ νερό καθώς εκτος του οτι το καφε-εστιατόριο είναι πανάκριβο, δεν είναι κ οτι πιο εύκολο να βγαίνεις απτον αρχαιολογικό χώρο. Όσο για τον καιρό, εμείς το επισκεφθήκαμε αρχές Ιουνίου (χειμώνα δλδ) κ μετά τις 10 είχε πολύ ζέστη κ δυνατό ήλιο --- καπέλα κ αντιηλιακά απαραίτητα για να απολαύσετε την επίσκεψη. Ξεναγοί υπάρχουν άφθονοι κ δεν είναι ανάγκη να κλείσετε κάποιον νωρίτερα.

Γενική διαπίστωση : Το υπουργείο Πολιτισμού του Περού έχει βρεί τη κότα με τα χρυσά αυγά κ «μαδάει» κυριολεκτικά τους επισκέπτες οι οποίοι όμως δέχονται με περισσή ευχαρίστηση το μάδημα αυτό κ φεύγουν κ ενθουσιασμένοι :clap:

Πάντως αν είστε νέοι κ ωραίοι :cool: κ έχετε πολύ χρόνο κ μικρό πορτοφόλι, έχει κ για σας λύση. Υπάρχει λεωφορειο που κάνει 6-7 ώρες κ σας αφήνει σε ενα υδροηλεκτρικο εργοστάσιο στη μέση του πουθενά. Απο κεί το Aquas Calientes είναι 2-3 ώρες ανηφορικό περπάτημα. Στο Aquas Calientes μπορείτε επίσης να παρακάμψετε το λεωφορειάκι προς τον αρχαιολογικό χώρο κ να το κόψετε ποδαράτοι, έτσι πως το υπολόγισα βάλτε άλλη 1 ½ ώρα μινιμουμ. Δεν τα βγάζω απτο κεφάλι μου, γνωρίσαμε κάποια παιδιά που το έκαναν άλλα ψόφησαν.

Αν πάλι είστε hikers κ γουστάρετε, υπάρχει το περιβόητο inca trail το οποίο κ αυτό τσιμπάει κ αποτι μας είπαν, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό καθως περιλαμβάνει αρκετά ανεβοκατεβάσματα (άλλα φαντάζομαι φοβερή εμπειρία)
DSC_0493.JPG
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Πολύ ωραία η περιγραφή σου. Θυμήθηκα το δικό μας περσινό ταξίδι στο Περού και τη Βολιβία, όπου ένα όνειρο ζωής (βλ.Machu Picchu) πήρε σάρκα και οστά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που στάθηκα σε ένα σημείο κάπου κοντά στο σημείο που στέκεσαι στην τελευταία σου φωτογραφία και αντίκρυσα τη χαμένη πόλη των Ίνκας. Συγκίνηση!!! Δέος!!! Ευτυχία!!! Δεν υπάρχουν λόγια, πραγματικά, για να περιγράψω αυτό που ένιωσα.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.656
Likes
50.445
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πάντως αν είστε νέοι κ ωραίοι :cool: κ έχετε πολύ χρόνο κ μικρό πορτοφόλι, έχει κ για σας λύση. Υπάρχει λεωφορειο που κάνει 6-7 ώρες κ σας αφήνει σε ενα υδροηλεκτρικο εργοστάσιο στη μέση του πουθενά. Απο κεί το Aquas Calientes είναι 2-3 ώρες ανηφορικό περπάτημα. Στο Aquas Calientes μπορείτε επίσης να παρακάμψετε το λεωφορειάκι προς τον αρχαιολογικό χώρο κ να το κόψετε ποδαράτοι, έτσι πως το υπολόγισα βάλτε άλλη 1 ½ ώρα μινιμουμ. Δεν τα βγάζω απτο κεφάλι μου, γνωρίσαμε κάποια παιδιά που το έκαναν άλλα ψόφησαν.
Από το Cuzco πας στη Santa Teresa με minibus κι από εκεί minibus μέχρι το υδροηλεκτρικό. Από εκεί είναι μια ώρα και 18 λεπτά ως Aguas Calientes, εντελώς επίπεδη διαδρομή, καταπληκτική φύση. Το κάναμε προ ημερών, καθόλου σκότωμα. Συνολικό κόστος 13$. Αν ξεκινάς από Ollantaytambo, που έτσι κι αλλιώς θα πάει κάποιος λογικά, ακόμη πιο εύκολα.

Κοινώς το Machu Picchu είναι οχι μόνο απο τα εντυπωσιακότερα, άλλα κ σίγουρα το ακριβότερο landmark του κόσμου.
Μπα έχει κι ακριβότερα από την Ιορδανία και το Palau μέχρι και κάποια ούτε καν landmarks στην Κίνα. 100 soles http://www.machupicchu.gob.pe/items/RM_030_2016_MC.pdf θα έχει η είσοδος από το 2017, δηλαδή με τη σημερινή ισοτιμία 27 euros. OK βάλε και το απαράδεκτα ακριβό λεωφορείο των 26$, βγαίνει ένα πενηντάρικο.

υτοι που γράψαν αυτά τα σχόλια είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας με υψοφοβία κ περιττά κιλά --- Ε δεν μπορεί ο διασημότερος ίσως αρχαιολογικός χώρος του κόσμου να ρισκάρει να έχει τόσο επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγούν στο θάνατο !!! :rolleyes-80:
ακριβώς όπως τα λες. Θα τα γράψω κι εγώ στην ιστορία μου σε λίγους μήνες. Κουραστικό ναι, επικίνδυνο όχι ιδιαιτερα.

Αν πάλι είστε hikers κ γουστάρετε, υπάρχει το περιβόητο inca trail το οποίο κ αυτό τσιμπάει κ αποτι μας είπαν, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό καθως περιλαμβάνει αρκετά ανεβοκατεβάσματα (άλλα φαντάζομαι φοβερή εμπειρία)
Η αλλα treks, πολύ πιο πολυημερά, σαν κι αυτά που κάναμε κι εμείς... Όπου δε βλέπεις άνθρωπο. βλέπεις ολόκληρες χαμένες πόλεις χωρίς ίχνος τουρίστα και τα τοπια είναι εξωφρενικά όμορφα, ακόμη και για τα δεδομένα του Peru. Το Inca Trail πλέον έχει τόσο κόσμο που δεν το συστήνω... το έκανα πριν 19 χρονια, πριν γίνει τόσο mainstream, αλλα πλέον υπάρχοuν τόσες μα τόσες φανταστικές επιλογές.
 

silversurfer

Moderator
Μηνύματα
2.327
Likes
3.459
Επόμενο Ταξίδι
Σικελία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Cuzco (I)

Νωρίς ξυπνήσαμε, νωρίς ξεκινήσαμε κ νωρίς νωρίς φθάσαμε στο Cuzco. Σκοπός όλων αυτών των νωρίς, να πάρουμε μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χρονικά πρώτη γεύση απτην ιστορική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ινκας. Και λέω πρώτη γιατί στο ταξίδι μας θα ακολουθούσε κ δεύτερη δόση απο Cuzco αργότερα ;) Το mini-van μας άφησε σε μια παρακείμενη πλατεία απτην Plaza de Armas κ το κόψαμε απο κει ποδαράτοι. Μεγάλη διαφορά με το Ollantaytambo, αυτοκίνητα, κίνηση, κόσμος, βαβούρα. Καταφέραμε να βρούμε δωμάτιο σε ξενοδοχείο πάνω στην περιβόητη Plaza de Armas σε πολυ καλή τιμή, μάλλον επειδή θα μέναμε μόλις για μια μέρα κ γεμίζαμε κάποιο κενό τους.
DSC_0506.JPG



Ξεκινήσαμε για ένα παρακείμενο στενό για να φάμε κάτι κ τότε .. μας χτύπησε !! Η ζαλάδα κ η αδυναμία επανήλθαν στο προσκήνιο κ κάναμε νέο παγκόσμιο ρεκόρ – μισή ώρα τα 100μ o_O Λίγο που φάγαμε κατι ελαφρύ, το συνοδεύσαμε κ με λίγο mate de coca, κ αρχίσαμε να παίρνουμε τα πάνω μας. Αφιερώσαμε τη μέρα μας σε photoshooting στην πλατεία κ τους γύρω δρόμους,
DSC_0498.JPG
και σε ψώνια, ζεστές μπλούζες κ αντιανεμικά, απαραίτητα για τις μέρες που ακολουθούσαν. Για να μπούμε σε εκκλησίες κ μουσεία ουτε λόγος. Η επιλογή μας για ξενοδοχείο στην κεντρική πλατεία αποδείχθηκε σοφότατη (ουτε που θέλω να σκέφτομαι να ανεβαίναμε ανηφόρες κ σκαλοπάτια). Βόλτες , καφέδες, μικροπωλητές, φωτογραφίες, όλα σε πολύ αργοοοοοοο ρυθμοοοοοοοοοοο :confused:
DSC_0333.JPG


Προς το βράδυ είχαμε στανιάρει εντελώς κ αφου συμβουλευθήκαμε το Tripadvisor , επιλέξαμε το Restaurant Morena το οποίο βρισκόταν αρκετά κοντά στο ξενοδοχείο μας. Άριστη κ απ’οτι φάνηκε, πολυ δημοφιλής επιλογή. Καθίσαμε στο υπόγειο σε ένα όμορφα διακοσμημένο χώρο κ επιλέξαμε απτο μενου της ημέρας.Η Μ. δοκίμασε Lomo Saltado (ψιλοκομμένο κοτόπουλο με ενα συνδυασμό απο ρυζι, λαχανικά, φασόλια, πατάτες κ μια περίεργη πράσινη sauce --- πολυ καλό) κ γώ κάτι που σε ελευθερη μετάφραση σήμαινε κοιλιά απο βόδι --- ναι ξέρω, φρικάρετε κ μόνο στην ιδέα, άλλα στον silversurfer έμεινε αξέχαστο !!! --- τόσο που όταν ξαναγυρίσε μετά απο μέρες στο Cusco ξαναπήγε στο συγκεκριμένο εστιατόριο για να φάει το εν λόγω αλλα δυστυχώς δεν το είχανε
DSC_0535.JPG


Φυσικά για αλκοόλ ουτε λόγος καθώς είναι οτι χειρότερο για να ξεπεράσεις τα συμπτώματα του υψομέτρου. Πήγαμε για ύπνο νωρίς κ αφού ο silversurfer σηκώθηκε καμιά 3-4 φορές για να πάει τουαλέτα κ ουρούσε λες κ είχε πιεί 2 κασόνια μπύρες (side effect των χαπιών που παίρναμε για το altitude) , ξυπνήσαμε πριν βγεί ο ήλιος κ φύγαμε άρων αρων για το αεροδρόμιο
Εντυπώσεις για το Cuzco όταν ξαναγυρίσουμε ....
 
Μηνύματα
1.990
Likes
6.322
Η αλλα treks, πολύ πιο πολυημερά, σαν κι αυτά που κάναμε κι εμείς... Όπου δε βλέπεις άνθρωπο. βλέπεις ολόκληρες χαμένες πόλεις χωρίς ίχνος τουρίστα και τα τοπια είναι εξωφρενικά όμορφα, ακόμη και για τα δεδομένα του Peru. Το Inca Trail πλέον έχει τόσο κόσμο που δεν το συστήνω... το έκανα πριν 19 χρονια, πριν γίνει τόσο mainstream, αλλα πλέον υπάρχοuν τόσες μα τόσες φανταστικές επιλογές.
Θα εκτιμούσαμε κάποιες συμβουλές - συστάσεις για τέτοιες επιλογές, Γιώργο, όταν με το καλό κλείσω τα εισιτήρια για Περού. :) Ελπίζω να σε πετύχω σε μέρος με ίντερνετ όταν θα χρειαστώ :rolleyes:
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.656
Likes
50.445
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Θα εκτιμούσαμε κάποιες συμβουλές - συστάσεις για τέτοιες επιλογές, Γιώργο, όταν με το καλό κλείσω τα εισιτήρια για Περού. :) Ελπίζω να σε πετύχω σε μέρος με ίντερνετ όταν θα χρειαστώ :rolleyes:
Το Φλεβάρη που θα τελειώσει το ταξίδι θα τα γράψω αναλυτικά, μέχρι τότε με χαρά με πμ. Προς το παρόν να αφήσουμε τη διήγηση του @silversurfer να εξελιχθεί. Πολύ κατανοητά και νοικοκυρεμενα όλα, εύγε.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.159
Μηνύματα
882.439
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom